شماره: 2496 / ۱۴۰۳ بيست آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
سازگاری با کمآبی آذربایجانشرقی
در گرو کاهش ۴۰ درصدی برداشت از منابع آبی
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی گفت: برای سازگاری با کمآبی در استان، لازم است که در دو دهه آینده، برداشت از منابع آبی حداقل ۴۰ درصد کاهش یابد.یوسف غفارزاده» در دومین نشست تخصصی مهندسی آب با عنوان «سازگاری با کمآبی استان آذربایجانشرقی» که در دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر، میزان برداشت از منابع آبی استان برای بخش کشاورزی به دو میلیارد متر مکعب میرسد که باید در مدت زمان معین به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب کاهش یابد.وی هشدار داد که در صورت ادامه روند فعلی، سطح آبهای زیرزمینی و رودخانهها کاهش یافته و ممکن است سفرههای آب زیرزمینی در استان به تدریج خشک شوند.غفارزاده با اشاره به اینکه ۸۵ درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی، ۱۰ درصد در بخش شرب و پنج درصد در صنعت مصرف میشود، افزود: برای مقابله با این چالش، در سال ۱۴۰۰ برنامهای برای سازگاری با کمآبی تدوین شد که تمامی دستگاهها از جمله جهاد کشاورزی و دانشگاهها در آن مشارکت داشتند.وی تاکید کرد: اصلاح الگوی کشت، استفاده از روشهای آبیاری نوین، جایگزینی محصولات کمآببر و ترویج کشت محصولاتی با مصرف آب کمتر از مهمترین راهکارهای این برنامه هستند.غفارزاده همچنین بر لزوم بازچرخانی آب و استفاده از پساب تصفیه شده در صنعت تاکید کرد و افزود: طبق برنامه هفتم توسعه، صنایع دیگر اجازه استفاده از آب رودخانهها، سدها و چاهها را نخواهند داشت.
در ادامه این نشست که به همت انجمن علمی مهندسی آب دانشگاه تبریز و آب منطقهای استان برگزار شده بود، مدیرعامل آب و فاضلاب، سرپرست جهاد کشاورزی استان، مدیر مطالعات پایه منابع آب و اساتید حوزه آب در خصوص سازگاری با کمآبی مطالبی را ارائه کردند.
مشارکت یونیسف و آبفای کشور برای
ارتقای بهداشت آب در سیستان و بلوچستان
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: طی سال 1402 و 1403 مبلغ 340 میلیارد ریال از سوی صندوق توسعه کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) برای ارتقای کیفیت و بهداشت آب در استان سیستان و بلوچستان هزینه شده است.
هاشم امینی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان 11.4 درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده و پراکندگی جمعیت و مسافت طولانی شهرها و روستاها از ویژگیهای شاخص این استان به شمار میرود گفت: دسترسی پایدار به آب شرب سالم، مهمترین رسالت شرکت مهندسی آبفای کشور است که وزارت نیرو به این مهم اهتمام ویژهای دارد و در همین چارچوب شاهد همراهی و همکاری وزارت بهداشت در این زمینه هستیم.
وی مشارکت و کمکهای صندوق توسعه کودکان سازمان ملل متحد برای تحقق این اهداف را ارزشمند و مثمر ثمر دانست و افزود: برای احداث یک واحد تصفیهخانه فاضلاب روستایی در شمال سیستان و بلوچستان و خرید دو واحد آزمایشگاه میکروبی، فیزیکی و شیمیایی با مشارکت یونیسف اقدام شده است که میتواند کمک موثری در کنترل کیفیت آب و نظارت مستمر در نقاط دور دست روستایی برای همکاران شرکت فراهم کند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین از خرید و نصب 40 دستگاه کلرزن مایع توسط این نهاد بینالمللی خبر داد و گفت: این تجهیزات پس از سیلاب فروردینماه امسال در نقاط مختلف روستایی جنوب این استان در شهرستانهای چابهار، کنارک، دشتیاری و قصرقند نصب و وارد مدار بهرهبرداری شده است که از ویژگیهای بارز و منحصربهفرد این دستگاهها میتوان به قابل حمل بودن 15 دستگاه و استفاده از انرژی تجدیدپذیر خورشیدی اشاره کرد.
رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اضافه کرد: خرید تجهیزات آزمایشگاهی آب برای تجهیز یک واحد کامل آزمایشگاه در استان سیستان و بلوچستان شامل کدورتسنج، مولتیمترسنج و ... تهیه و تحویل استان شده است.
وی یادآور شد: برای بازچرخانی آب در شمال استان با توجه به اهمیت این سرمایه ارزشمند علاوه بر اجرای شبکه جمعآوری فاضلاب که از محل اعتبارات ملی در حال تکمیل است، احداث یک واحد تصفیهخانه با ظرفیت تصفیه آب به میزان 1000 متر مکعب در شبانهروز با مشارکت سازمان یونیسف در حال انجام است که پیشبینی میشود تا پایان امسال تکمیل و وارد مدار بهرهبرداری شود.
صرفهجویی ۸۵ درصدی مصرف آب
در نیروگاه شهید مفتح با احداث برج خشک
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی بر لزوم تکمیل سریعتر پروژه احداث برج خشک واحد شماره دو نیروگاه شهید مفتح همدان تاکید کرد و گفت: احداث این پروژه موجب صرفهجویی 85 درصدی مصرف آب در این واحد نیروگاهی خواهد شد.
ابوالفضل عسگری در جریان بازدید از نیروگاه شهید مفتح همدان با اشاره به محدودیت منابع آبی در کشور، افزود: در راستای اجرای سیاستهای صنعت برق حرارتی به منظور صرفهجویی در مصرف آب، پروژه تبدیل سیستم خنککننده تر واحد دو نیروگاه شهید مفتح در دستور کار قرار گرفته که با تکمیل این طرح شاهد صرفهجویی ۸۵ درصدی در مصرف آب این واحد خواهیم بود.
وی با اشاره به پیشرفت 66 درصدی این پروژه، بیان داشت: اجرای برج خشک واحد دو نیروگاه شهید مفتح علاوه بر صرفهجویی مصرف آب، کمک شایانی به پایداری توان تولید واحد ۲۵۰ مگاواتی این نیروگاه خواهد کرد.
عسگری افزود: پیش از این فاز نخست این طرح به عنوان نخستین پروژه تغییر سیستم خنککن نیروگاهی در ایران برای واحد اول نیروگاه شهید مفتح با موفقیت در مدار قرار گرفته و باعث صرفهجویی ۸۵ درصدی مصرف آب در این واحد شده است.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این مجموعه هم اکنون برای حفظ منابع آبی در منطقه در حال استفاده از پساب تصفیه شده فاضلاب همدان برای عملیات خنکسازی در نیروگاه است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
رشد ۳۹ درصدی بهرهوری در آبفای تهران
مدیرعامل آبفای تهران از رشد ۳۹ درصدی بهرهوری این شرکت در دو سال گذشته خبر داد و گفت: تا پایان امسال پروژههای جدید این شرکت با ۲۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری به بهرهبرداری میرسد.
محسن اردکانی در همایش ارزیابی عملکرد ششماهه نخست سال ۱۴۰۳ شرکتهای زیرمجموعه آب و فاضلاب استان تهران، رشد ۳۹ درصدی بهرهوری این شرکتها را حاصل وفاق، همدلی، وفاداری و خیرخواهی جموعه مدیران، کارشناسان، کارگران و شرکت آبفای استان تهران دانست و افزود: با وجود آنکه پنجمین خشکسالی پیاپی را در این استان سپری میکنیم و ذخایر سدهای استان تهران در این دوره به کمترین میزان ۶۰ سال اخیر رسیده است، اما با مجاهدت کارکنان آبفای استان تهران، به خوبی از عهده وظیفه سقایی شهروندان برآمدهایم.
وی با بیان اینکه با وجود خشکسالیهای بیسابقه پنج سال اخیر، نتایج ارزیابیها از رشد بهرهوری و سایر شاخصهای عملکردی شرکتهای زیرمجموعه آبفای استان تهران نشان دارد، اظهار داشت: این دستاوردهای ارزشمند با تکیه بر منابع انسانی حاصل شده و بیانگر این شعار و رویکرد نظام جمهوری اسلامی ایران است که ما میتوانیم.
اردکانی پایبندی بر تحقق اهداف پروژههای گذر از تنش آبی را مهمترین اولویت این شرکت دانست و گفت: امسال وارد پنجمین خشکسالی پیاپی شدهایم و اجرای این پروژهها باید با جدیت پیگیری شود.
وی افزایش ظرفیت تصفیهخانه پنجم آب تهران، تکمیل طرح رینگ آبرسانی تهران موسوم به قمر بنیهاشم (ع) در ضلع شمال تهران و اجرای پروژههای متعدد تصفیهخانههای فاضلاب را ازجمله پروژههای توسعهای آبفای استان تهران برشمرد و گفت: یکی از محدودیتهای شرکت برای اجرای چنین پروژههایی، کمبود منابع مالی است که باید با تنوعبخشی به تأمین منابع مالی این نقیصه را جبران کنیم.
مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران استفاده از اوراق مرابحه را ازجمله ظرفیتهای تأمین منابع مالی پروژههای این شرکت نام برد و گفت: اگرچه از این اوراق برای اجرای بخشی از طرح رینگ تهران استفاده شده اما ظرفیتهای بالایی برای بهرهمندی از این اوراق موجود است که باید از آن استفاده شود.
وی تفکر استفاده از منابع دولتی برای اجرای پروژهها را سنتی و ناکارآمد خواند و افزود: آبفای استان تهران یک شرکت عمومی غیردولتی است که ظرفیتهای فراوانی در قانون جهت استحصال درآمد برای این شرکتها پیشبینی شده است و باید یکی از اهداف راهبردی مدیران، تنوعبخشی به تأمین منابع مالی با استفاده از این ظرفیتها باشد.
اردکانی پیشرفت تکرقمی و محدود شبکه جمعآوری بهداشتی فاضلاب در بخشی از استان تهران را زیبنده این استان ندانست و اظهار داشت: خوشبختانه با پیگیریهای صورت گرفته و انتخاب پیمانکاران، احداث تصفیهخانههای فاضلاب پاکدشت و قرچک تا پایان امسال آغاز میشود.
وی یکی از دستاوردهای مهم شرکت آبفای استان تهران را آغاز بهرهبرداری از ۱۷۰ هزار میلیارد ریال پروژه آب و فاضلاب در فروردینماه امسال با حضور رئیسجمهوری شهید عنوان و خاطرنشان کرد: تا پایان امسال نیز ۲۵۰ هزار میلیارد ریال پروژه جدید آماده بهرهبرداری خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در ادامه مدیران عامل شرکتهای زیرمجموعه را به تکریم بیشتر همکاران و ارباب رجوع فراخواند و با بیان اینکه مدیران عامل و مدیران مستقل شرکتها باید الگوی اخلاقمداری با مشترکان باشند، گفت: ما خدمتگزار ۲۰ میلیون شهروند استان تهران هستیم و حق نداریم خارج از احترام و تکریم با آنان تعامل کنیم.
در ارزیابی ششماهه نخست سال ۱۴۰۳ شرکتهای زیرمجموعه آبفای استان تهران، شرکتهای آبفای منطقه ۴ شهر تهران، آبفای شرق استان تهران و فاضلاب شهر تهران به عنوان شرکتهای برتر انتخاب و معرفی شدند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
مصرف گاز بخش خانگی در آذر امسال برابر با بهمن پارسال شد
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: مصرف گاز بخش خانگی در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۰ میلیون مترمکعب بیشتر از مدت مشابه پارسال ثبت شد و این عدد با مقدار مصرف در بهمن پارسال برابری میکند.
سعید توکلی یکشنبه (۱۸ آذر) در سیزدهمین نشست هماهنگی سوخت زمستانی با حضور مدیران ستادی و مدیران عامل شرکتهای گاز استانی بهصورت ویدیوکنفرانس با اشاره به وضع تولید و مصرف گاز در کشور اظهار کرد: در مقطع فعلی، نگاه ملی به موضوع مدیریت مصرف گاز در کشور و در نظر گرفتن اولویتها، ضرورتی انکارناپذیر است.
وی افزود: همانطور که بارها تأکید کردیم، حفظ جریان پایدار گاز برای بخش خانگی اولویت و خط قرمز شرکت ملی گاز ایران در دوره سرد سال است.
معاون وزیر نفت در امور گاز با مقایسه مقدار مصرف گاز نسبت به مدت مشابه پارسال گفت: با توجه به کاهش دما در هفتههای گذشته، روند مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جز بهصورت چشمگیری افزایش یافته، به نحوی که مصرف گاز بخش خانگی - تجاری در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۰ میلیون مترمکعب بیشتر از مدت مشابه پارسال بوده است، این ارقام حاکی از این است که مصرف فعلی در آذر برابر با حدنصاب مصرف در بهمن پارسال است.
توکلی به موضوع گازرسانی به نیروگاهها اشاره کرد و توضیح داد: پس از بخش خانگی، اولویت دوم شرکت ملی گاز ایران، تأمین حداکثری گاز بخش نیروگاهی است و از آنجا که هماکنون ۷۰ درصد گاز کشور در بخش خانگی، تجاری و صنایع جز مصرف میشود، این شرکت تا حداکثر توان ممکن، گاز نیروگاهها را تأمین کرده است.
وی گفت: امسال سال منحصربهفردی است و نباید با سال گذشته مقایسه شود. از این رو نیاز است که مدیران و مسئولان استانها و هموطنان در سراسر کشور نسبت به مدیریت بهینه مصرف گاز در کشور حساس بوده و همکاری حداکثری را در ارتباط با اقدامهای همکاران ما در موضوع پایش دمای ادارهها و مراکز عمومی داشته باشند تا تمام هموطنان بهویژه در استانهای شمالی کشور از نعمت جریان پایدار گاز بهرهمند باشند.
اوپک خورشیدی در چین راهاندازی شد
تولیدکنندگان تجهیزات خورشیدی چین یاد گرفتند که برای دوام آوردن، باید خودداری به خرج دهند و در این راه، تولیدکنندگان نفت اوپک را الگوی خود قرار داده اند.
بیش از ۳۰ شرکت برتر در نشست سالانه «انجمن صنعت فتوولتائیک چین» در هفته گذشته، برنامه خود انضباطی را امضا کردند که توافقی مشابه نحوه مدیریت عرضه نفت توسط سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است.
طبق گزارش رسانههای چین، این شرکتها براساس سهم بازار و ظرفیت موجود و همچنین تقاضای مورد انتظار، سهمیههایی را برای میزان تولید در سال آینده دریافت خواهند کرد.
این توافق در حالی صورت میگیرد که صنعت خورشیدی چین با ظرفیت مازاد، تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی و کاهش تقاضا، دست و پنجه نرم میکند. شرکتهای فعال در این بخش، بر این باورند که حداقل، یک سال دیگر یا بیشتر طول میکشد تا سود آنها روند رو به بهبود پیدا کند.
این توافق نشاندهنده یک چرخش یکباره از سالها رقابت سخت است که صنعت خورشیدی را به زانو درآورده و در عین حال، قیمتها را کاهش داده و کیفیت را تا حدی بالا برده که انرژی خورشیدی، به ارزانترین و سریعترین شکل رشد انرژی تبدیل شده است.
هنوز زود است معلوم شود که آیا سهمیهها می توانند در چنین صنعت غیریکدست و رقابتی، موثر واقع شوند یا خیر؛ اما آنچه از اظهارات مدیران شرکتهای خورشیدی در دو رویداد مهم هفته گذشته شامل نشست «بلومبرگ نیو انرژی فاینانس» در شانگهای و گردهمایی انجمن صنعت فتوولتائیک چین در یبین سیچوان، برمی آید، ناامیدی و درمانگی، محرک این اقدام بوده است.
ریشه مشکلات این بخش، ساخت کارخانهها بود که در سال ۲۰۲۱ آغاز شد و منجر به مازاد ظرفیت عظیم، به خصوص در چین شد که سهم بیش از ۸۰ درصدی در تولید جهانی دارد. در حال حاضر، ظرفیت کافی برای ساخت بیش از ۱۱۰۰ گیگاوات پنل در سال وجود دارد. طبق پیشبینیهای «بلومبرگ نیو انرژی فاینانس»، این ظرفیت نه تنها تقریبا دوبرابر میزانی است که انتظار میرود جهان در سال ۲۰۲۴ نصب کند، بلکه بیش از ظرفیتی است که تا سال ۲۰۳۵ به آن نیاز دارد.
خورشیدی، تنها صنعتی در چین نیست که با مازاد ظرفیت مشغول مبارزه است. از کارخانههای ذوب مس گرفته تا فولادسازان و پالایشگاههای نفت، صنایع در سرتاسر چین، با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند و همه موافقند که کارخانهها باید تعطیل شوند اما هیچکس حاضر نیست اولین کسی باشد که این کار را انجام دهد.
افزایش تقاضا برای محصولات خورشیدی، به کمک این صنعت آمد اما این تقاضا هم رنگ باخته است. نصب تاسیسات خورشیدی در سراسر جهان، در سال میلادی گذشته، ۷۶ درصد افزایش یافت و انتظار میرود امسال ۳۴ درصد دیگر افزایش یابد، اما بنا بر گزارش «بلومبرگ نیو انرژی فاینانس»، این رشد در سال ۲۰۲۵، به هشت درصد کاهش خواهد یافت. تنشهای تجاری نیز عاملی است که شرکتهای چینی را وادار میکند کارخانههایی را در کشورهایی مانند آمریکا، هند و اندونزی راه اندازی کنند تا از افزایش تعرفه ها، اجتناب کنند.
شرکتهای خورشیدی برای پوشش مثبت بیشتر استفاده میشوند. آنها علاوه بر تولید انرژی پاک که برای پیروزی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی حیاتی است، به دلیل مهارت فنی خود نیز شناخته شده اند که به کاهش بیش از ۹۰ درصدی هزینه ها در دهه گذشته کمک کرده و منجر به رشد واقعا چشمگیر شده است. در سال ۲۰۱۴ کمتر از ۲۰۰ گیگاوات پنل خورشیدی در جهان نصب شده بود اما تا پایان سال جاری، این ظرفیت به بیش از ۲۲۰۰ گیگاوات خواهد رسید.
چنین توسعه سریعی، به تولید غولهای تولیدی چند میلیارد دلاری منتهی شد اما ردپایی از شکستهای شرکتی را هم از خود برجای گذاشت. شرکتهای «سان تِک پاور هولدینگز» و «یینگلی گرین انرژی هولدینگ»، بزرگترین سازندگان پنل خورشیدی در اوایل دهه ۲۰۱۰ بودند اما هیچ کدام از آنها دوام نیاوردند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، بنابراین، درسی که مدیران این صنعت آموختند، اجتناب از تکرار چنین شکستی بود. مدیران چینی با اشاره به اوپک به عنوان مدل مدیریت قیمتها، از لزوم خوددار بودن و اجتناب از تکرار این دور باطل صحبت میکنند. اما از سوی دیگر، برخی در مورد اینکه آیا این شرکتها به مقررات جدید پایبند خواهند بود یا خیر، تردید دارند. با این حال، این توافق حداقل باید از ادامه ضرر در این بخش جلوگیری کند و می تواند به افزایش قیمتها کمک کند. اکنون، این فقط سوال این است که تولیدکنندگان تجهیزات خورشیدی چین، چقدر این طرح را به خوبی اجرا خواهند کرد.
مشارکت یونیسف برای ارتقای بهداشت آب در سیستان و بلوچستان
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: طی سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مبلغ ۳۴۰ میلیارد ریال از سوی صندوق توسعه کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) برای ارتقای کیفیت و بهداشت آب در استان سیستان و بلوچستان هزینه شده است.
هاشم امینی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان ۱۱.۴ درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده است و پراکندگی جمعیت و مسافت طولانی شهرها و روستاها از ویژگیهای شاخص این استان به شمار میرود گفت: دسترسی پایدار به آب شرب سالم مهمترین رسالت شرکت مهندسی آبفای کشور است و وزارت نیرو نیز به این مهم اهتمام ویژهای دارد که در همین چارچوب شاهد همراهی و همکاری وزارت بهداشت در این زمینه هستیم.
او مشارکت و کمکهای صندوق توسعه کودکان سازمان ملل متحد برای تحقق این اهداف را ارزشمند و مثمر ثمر دانست و افزود: برای احداث یک واحد تصفیهخانه فاضلاب روستایی در شمال سیستان و بلوچستان و خرید دو واحد آزمایشگاه میکروبی، فیزیکی و شیمیایی با مشارکت یونیسف اقدام شده است که میتواند کمک موثری در کنترل کیفیت آب و نظارت مستمر در نقاط دوردست روستایی برای همکاران شرکت فراهم کند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین از خرید و نصب ۴۰ دستگاه کلرزن مایع توسط این نهاد بینالمللی خبر داد و گفت: این تجهیزات پس از سیلاب فروردینماه امسال در نقاط مختلف روستایی جنوب این استان در شهرستانهای چابهار، کنارک، دشتیاری و قصرقند نصب و وارد مدار بهرهبرداری شده است که از ویژگیهای بارز و منحصربهفرد این دستگاهها میتوان به قابل حمل بودن ۱۵ دستگاه و استفاده از انرژی تجدیدپذیر خورشیدی اشاره کرد.
رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اضافه کرد: خرید تجهیزات آزمایشگاهی آب برای تجهیز یک واحد کامل آزمایشگاه در استان سیستان و بلوچستان شامل کدورتسنج، مولتیمترسنج و ... تهیه و تحویل استان شده است.
او یادآور شد: برای بازچرخانی آب در شمال استان با توجه به اهمیت این سرمایه ارزشمند علاوه بر اجرای شبکه جمعآوری فاضلاب که از محل اعتبارات ملی در حال تکمیل است، احداث یک واحد تصفیهخانه با ظرفیت تصفیه آب به میزان ۱۰۰۰ متر مکعب در شبانهروز با مشارکت سازمان یونیسف در حال انجام است که پیشبینی میشود تا پایان امسال تکمیل و وارد مدار بهرهبرداری شود.
مجری طرح بهینه سازی مصرف برق توانیر مطرح کرد
مکانیزم تعیین نرخ اوراق گواهی صرفه جویی
مجری طرح بهینه سازی مصرف برق شرکت توانیر در آستانه رونمایی از تابلوی معامله گواهی صرفه جویی برق در بورس انرژی گفت: راه اندازی بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست گامی بلند و موثر در جهت اولویت دهی به موضوع بهرهوری انرژی در کشور است.
مسعود خانی، مجری طرح بهینهسازی مصرف برق شرکت توانیر در آستانه رونمایی از تابلوی معامله گواهی صرفهجویی برق، راه اندازی بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست را گامی بلند و موثر در جهت اولویت بخشی به موضوع بهرهوری انرژی در کشور دانست و افزود: عوامل قیمتی مانند تعرفه پایین قیمت برق در کشور از عوامل بازدارندهای بوده که از شناخت ارزش واقعی بهینهسازی انرژی توسط مصرف کنندگان جلوگیری میکند. به همین دلیل نیاز است تا با ایجاد مکانیزم هایی برای مبادله برق با قیمت نزدیک به میزان واقعی، این بخش نیز تقویت شود.
وی ادامه داد: بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست، با رویکرد کلی مکانیزم تفاوت تعرفه بخشی، امکان صرفهجویی برق در ساختگاههایی با تعرفه پایین و فروش آن در تعرفههای بالاتر را فراهم می کند. این نرخ، در تابلوی مربوطه در بورس انرژی و کاملا به صورت توافقی میان بخشهای خصوصی شامل سرمایهگذاران اجرای طرح و مصرف کنندگان برق به ویژه صنایع انرژیبر کشف خواهد شد.
خانی، چشم انداز بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست را مناسب و همراه با رونق یافتن بهینهسازی انرژی در کشور، توصیف و تشریح کرد: در حوزه سیاستگذاری، آییننامه اجرایی ماده 26 قانون اصلاح الگوی مصرف ابلاغ شده که به طور خلاصه، در مورد صنایعی است که دارای مصرف انرژی مازاد بر معیار استاندارد هستند، بنابراین در آیین نامه، تعرفه مصرف برق مازاد بر استاندارد، بر اساس درصدی از قیمت برق صادراتی برای صنعت محاسبه خواهد شد که میتوانند این افزایش تعرفه را از طریق خرید گواهی صرفه جویی جبران کنند.
مجری طرح بهینهسازی مصرف برق شرکت توانیر اضافه کرد: این درصد در طول سال های آینده، روند افزایشی داشته و منجر به تقویت هرچه بیشتر بخش تقاضا در بازار خواهد شد لذا میتوان امیدوار بود تا با هم افزایی دستگاههای متولی و مشارکت سرمایه گذاران خصوصی بیش از پیش شاهد رونق اقدامات بهینه سازی انرژی در کشور باشیم.
مراسم افتتاح تابلوی معامله گواهی صرفه جویی برق در بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست با حضور عباس علی آبادی، وزیر نیرو، ساعت 10 صبح روز سه شنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳ در سالن همایشهای وزارت نیرو برگزار میشود؛ گواهی صرفهجویی برق، اوراق بهادار قابل معاملهای است که بیانگر حق مالکیت بر مقدار مشخصی از برق صرفهجوییشده است.
این گواهی بر مبنای گزارش امکانسنجی، توجیه فنی، اقتصادی، مالی و زیستمحیطی طرح صرفهجویی انرژی در یک بازه زمانی مشخص، توسط نهادهای تخصصی و فنی بازار و با تایید کمیسیون صرفهجویی انرژی، توسط ناشر صادر میشود و قابل معامله در بورس انرژی است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.