شماره: 2500 / ۱۴۰۳ بيست و ششم آذر
تعداد بازدید : 1
اخبار
نانوایان متخلف
پلمب می شوند
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: واحدهای نانوایی در صورت تکرار و گستردگی تخلف پلمب خواهد شد.محمود سیجانی در پاسخ به یکی از متقاضیان در خصوص تخلف نانواییها گفت: باتوجه به تصمیمات اتخاذ شده در دادستانی تهران مقرر شده با تکرار تخلف نانوایان برخورد جدی صورت گیرد.مدیرکل صمت استان تصریح کرد: نانواییهایی که به تخلفات صنفی اعم از گرانفروشی، کم فروشی و عرضه خارج از شبکه آرد اقدام و اصرار بر تخلف داشته باشند با گزارش بازرسان اتاق اصناف و اتحادیه مربوطه توسط تعزیرات حکومتی پلمب خواهند شد.بر اساس اعلام اداره کل صمت استان تهران، وی با اشاره به حضور بازرسان اتاق اصناف و اتحادیه در بازار گفت: هموطنان در صورت مشاهده هرگونه تخلف صنفی به ویژه در حوزه نانواییها مراتب را به سامانه ۱۲۴ گزارش کنند.
تأمین مالی ۲۰۰۰ پروژه
در کشور با درآمدهای مالیاتی
رئیس کل سازمان امور مالیاتی از تأمین مالی حدود ۲۰۰۰ پروژه در کشور با اجرای طرح نشان دار کردن مالیات خبر داد.سید محمد هادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با اعلام این خبر گفت؛ برای اولین بار در سال جاری ۳۵۰ هزار نفر با شرکت در طرح نشان دار کردن مالیات، محل مصرف مالیاتشان را خودشان انتخاب کردند.وی گفت: حدود ۲۰۰۰ پروژه در کشور با طرح نشان دار کردن مالیات تأمین مالی شد که، ساخت و تجهیز ۳۲۴ مدرسه، ۳۶۴ پروژه آبرسانی، ۲۰۳ بیمارستان، اورژانس و خانه بهداشت بخشی از این پروژهها بود. همچنین، ۱۸۷ پروژه در حوزه راهسازی (ساخت و توسعه راهها و رفع نقاط حادثه خیز و …)، ۱۳۱ پروژه در حوزه فرهنگ و هنر و گردشگری (ساخت، تکمیل و تجهیز زیرساختهای مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر و گردشگری)، ۹۰ پروژه در حوزه طرحهای روستایی (ساخت، تکمیل و تجهیز طرحهای هادی، ایستگاههای توسعه برق و مخابرات، آتش نشانی و…) از جمله دیگر پروژههای هستند که در این طرح تأمین مالی شدند.گفتنی است پیش از این لیست کامل پروژهها، تعداد مودیان شرکت کننده و مبالغ اختصاص یافته به هر پروژه در طرح نشاندار کردن مالیات در سایت سازمان امور مالیاتی کشور منتشر شده است.
پیش فروش بلیت قطارهای مسافری دیماه از فردا
پیش فروش بلیت قطارهای مسافری دی ماه، از امروز (دوشنبه، ۲۶ آذرماه) آغاز میشود. پیش فروش بلیت برای بازه زمانی یاد شده در همه محورها (مسیرهای رفت تا تاریخ ۳۰ دی و مسیرهای برگشت تا یکم بهمن)، از ساعت هشت تا ۱۰ صبح روز دوشنبه (۲۶ آذرماه) از طریق سکوهای مجاز فروش اینترنتی بلیت آغاز می شود.پیش فروش حضوری بلیت های این بازه زمانی نیز، از ساعت ۱۰ تا ۱۲ روز دوشنبه (۲۶ آذرماه) از طریق مراکز مجاز فروش حضوری انجام میشود.لازم به ذکر است از ساعت ۱۲ روز دوشنبه به بعد، به صورت همزمان پیش فروش ادامه خواهد داشت.هموطنان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به صورت شبانهروزی با سامانه اطلاعرسانی راهآهن به شماره ۰۲۱۵۱۴۹ تماس بگیرند یا به پایگاه اینترنتی rai.ir مراجعه کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
دبیر شورای عالی فضای مجازی:
درباره فیلترینگ رایگیری نشده که موافقان و مخالفانش مشخص باشند
رییس مرکز ملی فضای مجازی گفت: زودی در جلسه شورای عالی فضای مجازی نظر نهایی کمیته، بررسی خواهد شد. سید محمد امین آقامیری, دبیر شورای عالی فضای مجازی در شیراز اظهار کرد: در موضوع فیلترینگ که امروز جزو اخبار داغ است، برخلاف مطالبی که در رسانه ها منتشر می شود تاکنون رای گیری در جلسه شورای عالی فضای مجازی انجام نشده که موافقان و مخالفان مشخص شوند.وی افزود: معلوم نیست رسانهها از کجا میگویند فلانی موافق است و دیگری مخالف!آقامیری تاکید کرد: جلسات کارگروه فیلترینگ در حال برگزاری است و معاون محترم اول رییس جمهور که خوشبختانه جزو متخصصان حوزه فضای مجازی هستند در جلسه اول حضور داشته و نکات با نظر ایشان جمع بندی شد. وی گفت: به زودی در جلسه شورای عالی فضای مجازی نظر نهایی کمیته، بررسی خواهد شد.
کاهش ۳۱ درصدی
صادرات اردن به سوریه
در ۹ ماه نخست سال جاری
صادرات اردن به سوریه در ۹ ماهه نخست سال جاری ۳۱ درصد کاهش یافت.براساس گزارش اداره آمار عمومی اردن، صادرات این کشور به سوریه طی ۹ ماه نخست سال جاری با کاهش ۳۱ درصدی مواجه شده است.طبق آمار منتشر شده، ارزش صادرات اردن به سوریه از ابتدای سال جاری تا پایان ماه سپتامبر حدود ۳۵.۶ میلیون دینار بوده، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این رقم ۵۲.۳ میلیون دینار بوده است.در مقابل، ارزش واردات اردن از سوریه طی همین مدت با رشد ۲۳.۵ درصدی به ۴۱.۵ میلیون دینار رسیده، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این رقم ۳۳.۶ میلیون دینار بوده است.یعرب القضاه، وزیر صنعت، تجارت و تامین اردن، از احتمال بازگشایی مسیرهای صادرات به سوریه در اوایل هفته آینده خبر داد. وی اعلام کرد که صادرات از طریق گذرگاه جابر-نصیب و منطقه آزاد مشترک اردن و سوریه به زودی و با آماده شدن طرف سوری آغاز خواهد شد.
گزارش اقدامات مناطق آزاد در توسعه اقتصاد دریا محور
دببر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گزارش اقدامات سازمانهای مناطق آزاد در حوزه اقتصاد دریا محور را در جلسهای با حضور ریاست محترم جمهوری، وزیر امور اقتصادی و دارایی و جمعی از وزرا و معاونین رییس جمهور ارائه نمودند.در این جلسه ظرفیتهای مناطق آزاد در حوزههای بندری در مناطق آزاد انزلی، کیش ،قشم، چابهار، اروند، بوشهر و مازندران و فرصت ها و محدودیتهای موجود، مورد بررسی قرار گرفت. مناطق ازاد فوق در مجموع حدود 61 میلیون تن ظرفیت فله و یک و چهاردهم میلیون کانتینر ظرفیت بارگیری داشته و امکان جابجایی 12 میلیون مسافر را در سال دارا هستند.رییس جمهور در این نشست ضمن تاکید بر بهره گیری مناسب از ظرفیتهای موجود در مناطق آزاد بر تهیه سند برنامه راهبردی مناطق و توسعه کریدورهای ارتباطی شمال و جنوب و شرق و غرب کشور با بهرهگیری از ظرفیت مشاوران برجسته در حوزه مناطق آزاد تاکید کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
کاهش تولید سیمان به دلیل محدودیت های انرژی
دبیر انجمن سیمان گفت: پارسال ۷۶ میلیون تن سیمان تولید شده بود اما با توجه به محدودیت های برق و گاز پیش بینی می شود تولید سیمان در سال جاری در نهایت به ۷۰ میلیون تن برسد.
علی اکبر الوندیان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان دیروز در نشست خبری با اشاره به قطع گاز و برق کارخانههای تولید سیمان، اظهار کرد: قطع گاز و برق کارخانههای سیمان در سال جاری نسبت به سالهای قبل زودتر آغاز شده و این موضوع صنعت سیمان را با مشکلاتی در تولید مواجه کرده است. هر ساله محدودیت مصرف گاز کارخانههای سیمان از اواخر آبان آغاز میشد اما امسال از ۱۵ مهر شروع شد و محدودیت برق کارخانههای سیمان که از بهمن ماه آغاز میشد هم اکنون آغاز شده و قطع برق بسیاری از کارخانههای سیمان آغاز شده است.
وی افزود: در کنار محدودیت گاز و برق کارخانههای تولید سیمان با محدودیت سوخت جایگزین مازوت هم مواجه هستند، البته این محدودیت به علت محدودیت ناوگان حمل و نقل است و در واقع با توجه به اینکه نیروگاهها برای تأمین سوخت در اولویت هستند بنابراین ناوگان حمل و نقل در ابتدا در اختیار آنهاست و سپس سوخت را کارخانههای سیمان میرساند.
الوندیان اضافه کرد: در ۸ ماهه اول امسال ۵۰ میلیون تن کلینکر تولید شده که نسبت به ۸ ماهه سال گذشته ۳ میلیون تن کاهش تولید داشتیم همچنین در ۸ ماهه سال جاری ۴۸ میلیون تن تولید سیمان داشته ایم که تولید این محصول نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰۰ هزار تن کاهش داشته است.
وی ادامه داد: در مجموع سال گذشته ۷۶ میلیون تن سیمان تولید شده بود اما با این شرایط و محدودیت برق و گاز پیش بینی میشود تولید سیمان در سال جاری در نهایت به ۷۰ میلیون تن برسد.
دبیر انجمن سیمان تصریح کرد: همچنین با توجه به محدودیت برق و گاز این نگرانی وجود دارد که از صادرکننده سیمان به واردکننده سیمان تبدیل شویم. در طول چند سال گذشته سالانه حدود ۱۳ تا ۱۴ میلیون تن صادرات سیمان و کلینکر داشتیم بنابراین ادامه قطعی انرژی ممکن است علاوه بر بازار داخل بازارهای صادراتی ما را نیز به مخاطره اندازد.
وی اظهار کرد: سیمان کشور به کشورهای روسیه و افغانستان و مستمر هم به کویت، هند و عراق صادر میشود.
به گفته الوندیان، مصرف داخلی سیمان ۶۵ میلیون تن در سال است و اگر اثرات قطع انرژی به طور محسوس احساس نمیشود به علت وجود ذخایر است بنابراین اگر ذخایر پایان یابد اثرات نامطلوب قطع انرژی پدیدار میشود. متأسفانه به علت قطع برق در مرداد ماه امسال ۷۰ درصد کورههای کارخانههای سیمان متوقف شده بود.
وی درباره ذخیره مازوت گفت: در تابستان مازوت ذخیره میشود تا در فصل زمستان در هنگام محدودیت گازی مصرف شود اما با تشدید شدن محدودیت مصرف انرژی مجبور به استفاده زود هنگام از مازوت شده این به طوری که در ۱۰ روز گذشته ۱۳ میلیون لیتر ذخایر مازوت را از دست داده ایم و ذخایر این سوخت جایگزین به ۴۰ درصد مخازن رسیده است. البته ذخایر کلینکر هم رو به کاهش است و در دو هفته گذشته یک میلیون تن آن مصرف شده و از ۱۴.۸ میلیون تن ذخیره کلینکر به حدود ۱۳.۹ میلیون تن رسیده ایم.
وی درباره تولید انرژی برق توسط کارخانههای تولید سیمان بیان کرد: در حوزه تولید انرژی خورشیدی مکلف هستیم طی ۵ سال ۸۸ مگاوات برق خورشیدی تولید کنیم که در دو سال گذشته ۲۵.۵ مگاوات آن به بهره برداری رسیده و ۳۵ مگاوات در حال نصب داریم مه امیدواریم تا پایان سال تولید ۶۰ مگاوات برق خورشیدی تحقق یابد ضمن اینکه برای تولید ۱۰ مگاوات نیز قرارداد منعقد شده است و لذا امیدواریم زودتر از ۵ سال به اهداف تعیین شده در این حوزه دست یابیم.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان بیان داشت: تولید برق از بازیافت حرارتی هم برای صنایع سیمانی امکان پذیر است اما به علت عدم توان مالی کارخانههای تولید سیمان در این زمینه قادر به سرمایه گذاری نیستند.
وی تصریح کرد: سیمانهای آمیخته یا نوین با انرژی پایینتری تولید میشوند و بسیار دوام بالایی دارند. در حال حاضر نیز سدهای کشور از این سیمان ساخته میشود و تعداد زیادی از کارخانههای سیمان کشور هم این سیمان را تولید میکنند ضمن اینکه ۷ تا ۱۰ درصد سیمانهای عرضه شده در بورس کالا سیمان آمیخته است.
الوندیان افزود: کورههای ما با توجه به ناترازی انرژی به صورت فصلی کار میکنند لذا تولید سیمان آمیخته با توجه به اینکه مصرف انرژی کمتری دارد میتواند برای این صنعت بسیار مفید باشد.
وی در مورد حذف ارز نیمایی گفت: این موضوع اگر برای سیمانیها اعمال شود برای صادرکنندگان ما بسیار جذاب است اما برای واردکنندگان با توجه به اینکه هزینهها را افزایش میدهد نمیتواند چندان جذاب باشد.
الوندیان اظهار کرد: اولین کارخانه سیمان ایران در سال ۱۳۱۲ در جنوب تهران در شهرری به بهرهبرداری رسید. در آن زمان ظرفیت تولید این کارخانه سالانه ٣٠٠٠ تن بود که امروزه ظرفیت تولید سیمان به ٨٩.۶ میلیون تن در سال رسیده است. در حال حاضر ۶۸ کارخانه با ظرفیت ۸۸ میلیون تن در حوزه سیمان خاکستری و ١٠ کارخانه با ظرفیت ۱.۶ میلیون در حوزه سیمان سفید در حال فعالیت هستند.
گفتنی است بزرگداشت نود و یکمین سالروز صنعت سیمان نمایشگاه و همایش فناوریهای نوین در صنعت سیمان ۱۱ لغایت ۱۲ دی ماه ۱۴۰۳ در مرکز همایشهای بین المللی هتل المپیک برگزار میشود. در این نمایشگاه ضمن گردهمایی فعالان حوزههای مختلف صنعت سیمان چالشها و راهکارها بررسی میشود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
آماده شدن ۱۳۰ میلیون نهال برای طرح کاشت یک میلیارد درخت
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی گفت: امسال برای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت ۱۳۰ میلیون نهال آماده شده که ۱۰۰ میلیون آن قابل انتقال است.
در دولت سیزدهم موضوع کاشت یک میلیارد درخت در مدت ۴ سال مطرح شد. در راستای کاهش خشکسالی و بهبود زیست محیطی کشور قرار شد سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال کاشته شود. تاکید هم بر این است که بخش اعظمی از این نهالها مثمر باشد. آماده سازی نهالها چون حداقل به یک سال زمان نیاز دارد با وجود مطرح شدن موضوع در سال ۱۴۰۱ طرح از سال ۱۴۰۲ کلید خورد.
نقی شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: سال گذشته ۲۴۰ میلیون نهال تولید شد و با جداسازی نهالهای دارای ایراد این تعداد به ۲۳۷ میلیون قطعه رسید که کاشته شد.وی درباره آمار نهالهای آماده شده امسال هم گفت: در سال جاری ۱۳۰ میلیون نهال آماده شده و از این تعداد حدود ۱۰۰ میلیون نهال قابل انتقال است.
این مسئول دولتی در توضیح بیشتر عنوان کرد: سال آماده سازی نهالها و کاشت بذرها و آماده سازی نهال از شهریور هر سال آغاز و تا شهریور سال آینده به طول میانجامد.
وی با بیان اینکه آمار کاشت بذر برای نهال کاری عدد بزرگتری است، گفت: با توجه به افت و از بین رفتن برخی از نهالها، به عنوان مثال ۱۴۰ میلیون نهال آماده میشود که از بین آن ۱۳۰ میلیون قطعه آماده کشت خواهند بود؛ در نهایت هم با بررسی نهایی بخشی از این نهالها که از کیفیت لازم برخوردار نیستند جدا شده و باقی منتقل و آماده کاشت میشوند.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی ادامه داد: زمان رشد بذرها و نهالها با یکدیگر متفاوت بوده و برخی از این نهالها برای رسیدن به اندازه مناسب نیاز است ۲ تا ۳ سال در نهالستانها بمانند تا آماده کاشت شوند.وی گفت: نهالهای مربوط به چوب در مناطق گرمسیر پرورش پیدا میکنند و زودتر آماده میشوند اما گونههای مربوط به مناطق معتدل و سردسیر که مربوط به نهالهای جنگلی، بلوط و… میشود به ۲ تا ۳ سال زمان نیاز دارد تا به سن و اندازهای برسند که در عرصه، خوراک دام نشود.
شعبانیان در پایان گفت: اگر سالانه با توجه به هدف گذاری کاشت ۲۵۰ میلیون نهال، به عدد مورد نظر دست پیدا نکنیم، در سال بعد جبران خواهد شد.
با هدف سرمایهگذاری در زنجیره مس:
بهرهبرداری از معدن مس زاغدره اُرزوئیه آغاز شد
عملیات استخراج معدن و احداث کارخانه کنسانتره مس زاغدره ارزوئیه با ظرفیت سالانه ۱۰ هزار تن امروز (یکشنبه) با حضور استاندار کرمان و جمعی از مسئولان در این شهرستان آغاز شد.
آیین آغاز عملیات اجرایی در محدوده معدنی مس زاغدره شهرستان ارزوئیه با حضور محمدعلی طالبی استاندار کرمان، سردار عبدالرضا عابد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا، فرماندار ارزوئیه و مدیران شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان برگزار شد.
عملیات اجرایی اکتشاف، استخراج و احداث کارخانه های کنستانتره مس محدوده های معدنی مس زاغدره ارزوئیه ساردوئیه جیرفت، رضی آباد دلفارد و خواجه نظام بم از امروز آغاز شد.
استاندار کرمان در این آیین گفت: امروز شاهد آغاز عملیات اجرایی معدن زاغدره همچنین احداث کارخانه کنسانتره ۱۰ هزار تنی این معدن هستیم، کاری که با مشارکت هلدینگ معدنی ماهان و قرارگاه خاتمالانبیا انجام خواهد شد و این مشارکت الگویی برای سایر فعالیتهای اقتصادی استان خواهد بود.
محمدعلی طالبی افزود: این معدن در مساحت ۳۲ کیلومتر مربع به بهرهبرداری خواهد رسید و با ایجاد سرمایهگذاری حدود ۲ هزار میلیارد تومانی در معدن و کارخانه کنسانتره، یک اتفاق خوب در مسیر توسعه استان است که امیدواریم هزار نفر اشتغال را در شهرستان ارزوئیه شاهد باشیم.
وی بیان کرد: سرمایهگذاری و بهرهبرداری از ظرفیت معدن در شهرستان ارزوئیه، شروعی برای فعالیتهای دیگری است که در این شهرستان صورت خواهد گرفت تا هم مشکل اشتغال این شهرستان حل شود و هم شاهد افزایش سرمایهگذاریها در حوزههای دیگر بخش معدن، صنعت، صنایع تبدیلی کشاورزی همچنین رونق و رشد گردشگری در این شهرستان باشد.
استاندار کرمان بر ضرورت جذب سرمایهگذاری در بخشهای صنعتی و معدنی تاکید کرد و گفت: برنامههایی هم برای افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی و توسعه صنایع تکمیلی خواهیم داشت.
وی با تاکید بر ضرورت همدلی و همکاری مسئولان برای گشودن قفلهای موجود در صنعت و گردشگری، گفت: امیدوارم استان کرمان به یکی از مقاصد گردشگری مهم کشور تبدیل شود.
طالبی از عزم جدی مسئولان برای تحقق پروژههای بزرگ، حمایتهای همه جانبه مردم و مسئولان در راه توسعه پایدار استان کرمان گفت و ادامه داد: این پروژهها نشانهای از حرکت رو به جلو برای ایجاد فرصتهای جدید شغلی و توسعه پایدار در شهرستان ارزوییه و دیگر مناطق استان هستند.
این پروژه در راستای راهبری اکتشاف تکمیلی، استخراج معدن و احداث کارخانه تغلیظ کنسانتره مس به ظرفیت ۱۰ هزار تن در سال، با مساحت ۳۲.۶ کیلومتر مربع، ذخیره هشت و نیم میلیون تن مس با عیار ۰.۳۷ درصد، میزان سرمایهگذاری ۲۰ هزار میلیارد ریال و حجم عملیات معدن کاری ۷۵ میلیون تن است که با مشارکت قرارگاه خاتمالانبیا و هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان احداث و به بهرهبرداری رسید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«اخبار صنعت» در مورد نقش قیمتگذاری دستوری در بازارها گزارش می دهد؛
تعداد بازدید : 5
برخاستن بورس تهران از ویرانه های نیما
اخبار صنعت-حسین کوثری: تعطیلی دلار نیما و اخبار مثبت ارز توافقی، بهانه لازم برای رکوردهای جدید را به بورس تهران داد. روز پنجشنبه گذشته، بانک مرکزی اعلام کرد؛ ارز نیمایی از ۲۴ آذرماه به تاریخ میپیوندد و بازار ارز توافقی برای شرکتهای پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآوردههای نفتی از ابتدای بهمنماه کار خود را آغاز میکند.
ابتدای هفته شاخص بورس تهران به حد نصاب جدید رسید و کانال ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد را فتح کرد. یکی از مهمترین اخبار امروز، تصمیم به حذف دلار نیمایی بود.
عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، در توییتی اعلام کرد: «قیمتگذاری دستوری در بازارها، به ویژه بازار ارز، تنها موجب رانت، فساد، سفتهبازی و افزایش التهاب میشود و نتیجهای جز این نخواهد داشت.»
سجاد نقیلو، کارشناس بازار سرمایه، در تحلیل حذف دلار نیما و تأثیر آن بر بازار سرمایه گفت: این اقدام با افزایش درآمد شرکتها همراه خواهد بود که در نتیجه نسبت قیمت به EPS شرکتها تعدیل میشود.
نقیلو همچنین تأکید کرد: «حذف وضعیت چندنرخی علاوه بر ایجاد شفافیت، تأثیرات بنیادی مثبتی بر بازار سرمایه خواهد داشت و بهطور کلی این تصمیم به نفع اقتصاد کشور است.»
ررسی معاملات امروز، کاهش فعالیت حقیقیها را نشان میدهد که در شرایط فعلی بورس میتوان از آن به عنوان عدم تمایل به عرضه از سوی این سهامداران به دلیل خوشبینی نسبت به آینده و کسب سود بیشتر از کانال بازار سهام یاد کرد.
بررسیهای آماری نشان میدهند، شنبه ۲۴ آذر ماه، حجم معاملات سهام بورس و فرابورس نسبت به چهارشنبه گذشته حدود ۴۲ درصد کاهش یافته است. از دیگر سو، امروز ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم(بدون احتساب صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله یا ETF) ۲۶ درصد کاهش یافت و در سطح ۶۱۴۷ میلیارد تومان قرار گرفت که کمترین مقدار به ثبت رسیده برای این پارامتر از ۶ آذر است، اما علی رغم این کاهش، میانگین ارزش معاملات خرد از ابتدای ماه جاری همچنان در محدوده ۸ همت قرار دارد که نشان از تثبیت این پارامتر در سطوحی امیدوارکننده است که کارشناسان تداوم حضور در این محدوده را از نیازهای اصلی بازار جهت رشد پایدار می دانند.
اما از سوی دیگر، بررسی جریان پول به بورس و فرابورس نشاندهنده ورود پول حقیقی قدرتمند به این بازار است؛ به طوری که معامله گران خرد بازار بر خلاف روز چهارشنبه که مقدار محدودی پول از بازار خارج کردند، امروز 1268 میلیارد تومان صرفا از محل خرید و فروش سهام وارد بازار کردند.
این اتفاقات در حالی رخ دادند که روز پنجشنبه بانک مرکزی با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که از امروز، عرضه کنندگان و تقاضا کنندگان میتوانند نسبت به انجام معامله بر اساس نرخ های توافقی(به جای نرخ دلار نیمایی) اقدام کنند که خبر خوشی برای اهالی بازار بود.
اوج گیری جریان پول در گروههای بورسی
: در حال حاضر بازار سهام در یک موقعیت ویژه قرار گرفتهاست. از یک سو نوسانگیرها انتظار دارند بازار اصلاح کند و در قیمتهای پایین تر دوباره به نمادهای مورد نظر خود ورود کنند. از طرف دیگر بسیاری از تحلیلگران و فعالان قدیمی بازار سهام معتقدند اگر این روند صعودی ادامه نداشته باشد نوسانگیرها اجازه رشد به نمادهای کوچک را نمیدهند. چراکه آنها به دنبال خرید در کف یک کانال و فروش در سقف همان کانال هستند. بنابراین سیاستهای بازارساز در خنثی کردن نقشه نوسانگیرها و تشویق سرمایه گذاران به خرید سهام لرزنده در این سطح از شاخص بورس اهمیت بالایی دارد.
عملکرد بازار در آذر امسال یک درس بزرگ به افراد محتاط داد و بازدهی ۲۵ درصدی شاخص کل بورس در این مدت ثبت کرد و پاداش بزرگی به کسانی داد که نوسانات قوی را تحمل کردند. حالا بسیاری معتقدند آرامش احتمالی در مقطع فعلی اولین فرصت جریان پول در بازار خواهد بود تا بازدهی کسب کند. از همین روست که برخی معتقدند استراحت کوتاهی در پیش است و دوباره رشد بازار از سر گرفته میشود.
محسن اسلامی کارشناس بازار سرمایه گفت: تاکنون یک جریان پول خاص معاملات بورس را هدایت کردهاست. اما جریان پول بورسی های محتاط کم کم در حال ورود به معاملات است. درواقع رشد اخیر تحت تاثیر پول بیرون بازار بود و بیشتر سهامداران قدیمی بازار تماشاچی این جریان شدند شاید از این مقطع آنها فعالانهتر عمل کنند.
او تاکید کرد: فعلا نشانهای از برگشت در بازار دیده نمیشود اما چرخش پول بین نمادهای پرتراکنش را شاهد خواهیم بود و هر بار یک گروه با رشد مختصر پرچم را به گروهی دیگر منتقل میکند. برای نمونه یک روز گروه بانکی، یک روز گروه خودرویی، یک روز گروه برقی، یک روز گروه پتروشیمی و پالایشی و... نقدینگی بیشتری را جذب خواهند کرد.
اسلامی افزود: برخی معتقدند بازار به ۵ الی ۶ روز کاری دست به دست شدن و حجم خوردن و استراحت نیاز دارد تا پله رشد بعدی بازار قوی با دوام شکل بگیرد. برخی دیگر هم معتقدند اینطور نیست و فعلاً روند صعودی پیش میرود. البته هرچی جلوتر میرویم از شدت مثبت معاملات کاسته شده و خرید جریان پول وسواسیتر میشود.
همچنین او تاکید کرد: به نظر میرسد بازار به برخی اخبار سیاسی حالت اشباع گرفته و همچنان معاملات مثبتی را دنبال میکند. اما در محدوده دو میلیون و پانصد هزار واحد شاخص، خرید جدید سهام باید محتاطانه تر صورت بگیرد و بهتر است سرمایه گذاران به فکر مدیریت سبد باشند.
اسلامی تاکید کرد: به صورت کلی بازار سهام ارزنده است اما بعد از رشد اخیر احتمالا کمی نوسان خواهد داد. در این مرحله ورود به نمادها بدون تحلیل و بررسی منطقی نیست.
او درباره نمادهای با چشمانداز مثبت گفت: پالایشیها به کمک بهبود نرخ اسپرد در پائیز و هم چنین قیمتگذاری جدید بنزین سوپر، به شدت مورد توجه قرار گرفتند. همچنین خودرویی ها و بانکی ها در نتیجه اخبار مجوز افزایش قیمت خودرو و تحدید ارزیابی داراییها با تقاضای بالایی مواجه شدهاند.
بررسی روند معاملات در هفته اخیر
همچنین حسن کاظم زاده کارشناس بازارهای مالی با اشاره به روند معاملات در هفته اخیر گفت: در اکثر روزها تقاضای بازار سهام قوی تر از عرضه بود و در نهایت روز چهارشنبه نیز بیشتر نمادها مثبت بسته شدند تا بورس چهارهمین هفته ی مثبت متوالی را با 25 درصد رشد به پایان برساند.
او درباره گروههای ارزنده بورس افزود: اخیرا نرخ تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی شبکه بانکی، خبر خوبی برای بازار بود. نمادهای بانکی یک تعدیل دیگر هم در آخر سال دارند. بیش از همه برای نماد «وبملت» خوب است که شنیده میشود 6 میلیارد دلار تراز دارد و امسال حداقل 80 همت از این محل شناسایی میکند. بعد از آن «وتجارت»، «وبصادر»، «ونوین» و «وپارس» بیشترین دارایهای ارزی را دارند.
کاظم زاده افزود: بعد از اردیبهشت 1402، تا چند وقت اخیر بورس نتوانسته بود چهار کندل هفتگی مثلت پشت سر هم را تجربه کند. اما در هفته اخیر این اتفاق افتاد و ارزش معاملات بازار نیز بیش از 10 هزار میلیارد تومان ثبت شد. این موضوع نشانهادامه دار شدن روند صعودی بورس است. دوران تلخ برزخ به پایان رسید و دوران ثبات و آرامش در حال آغاز است. کسانی که با صبر به انتظار نشستند، اکنون پاداش صبوری خود را دریافت خواهند کرد. آغاز دوران جدید، فرصتی برای تجدید نظر در رویکردهای سرمایهگذاری و یادآوری ارزشهای واقعی بازار است. با ظهور نشانههای آرامش، به نظر میرسد که بازار سرمایه میتواند به نه تنها زیان قبل را جبران کند، بلکه در میان مدت به بازدهی مثبت نیز برسد.
براساس این گزارش در مقطع کنونی بازدهی بورس علاوهبر اینکه به جریان پول وابسته است و البته تحت تاثیر سیاستهای اقتصادی دولت نیز هست. چراکه در دو ماه گذشته نزدیک به ۲۵ درصد شاخص کل بورس رشد کرده و برخی نمادهای شاخصساز تا ۵۰ درصد رشد کردهاند. اما بازدهی نمادهای کوچک بسیار متفاوت بوده به طوری که برخی از آنها کمتر از ۲۰ درصد بازدهی ثبت کردهاند. این موضوع نشان می دهد که فرصت کسب بازدهی فعلا برای سرمایه گذاران وجود دارد. چراکه روند صعودی بورس تازه آغاز شده و جریان پول بین گروهها و نمادهای مختلف در چرخش است.
رونق بورس در برنامه دولت
علی پروین معتقد است که بخش مولد اقتصاد کشور باید محل جذب سرمایه جدید برای سرمایهگذاری باشد نه بازاری برای نقد کردن سهام، داراییها و اوراق بدهی روی دست مانده دولتها.
بازار سرمایه پس از سقوط تاریخی خود در سال ۱۳۹۹، مدتها در یک روند خنثی بسر برد، اما به تازگی توانست آن روی سکه را به سهامداران خسته نشان داده و نوید روزهای بهتری را به جامعه سرمایهگذاران دهد.
افت سهام با چاشنی کاهش ارزش دلاری بازار، عقب ماندن از تورم و تحمل ریسکهای متعدد از نگرش برخی از فعالان بورسی به مثابه شکست در امر سرمایهگذاری تلقی میشود.
حال که چند روزی میشود این بازار با رونق همراه شده، بهتر است که سیاستگذاران در تصمیمات خود احتیاط بیشتری کنند. اساساً بخش مولد اقتصاد کشور باید محل جذب سرمایه جدید برای سرمایهگذاری باشد نه بازاری برای نقد کردن سهام، داراییها و اوراق بدهی روی دست مانده دولتها.
دولت بهتر میداند که سالهاست بودجه عمرانی، صرف بودجه جاری میشود. لذا اکنون میبایست با انواع حمایتها و اصلاح قوانین سعی کند سرمایهای که وارد بازار سهام شده است را به سمت شرکت هدایت کند تا هم با رشد و ارتقا شرکت و هم سرمایهگذاری دقیق، سهامداران و کشور از سود حاصله منتفع شوند. دولت باید تلاش کند ریسک سیستماتیک را کاهش داده و برای سهامداران قابل هضم کند تا این جوانهای که اکنون سبز شده است بتواند در ادامه به درختی زیبا تبدیل گردد.
ارزیابی پارامترهای اثرگذار در روند معاملات بازار سهام حاکی از این است؛ ریزش قیمت سهام شرکتها در معاملات روز جاری میتواند متأثر از دو اتفاق باشد. ابتدا اتفاقات و تحولات سوریه که برای کشور محوری استراتژیک محسوب میشود و دیگری عدم اطمینان سهامداران به آینده بازار، رشد اندک قیمت سهام شرکتها در هفتههای قبل توأم با نوسانگیری سهامدارانی که وارد سود جزئی شدهاند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.