شماره: 2500 / ۱۴۰۳ بيست و ششم آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
ثبت نصاب ۷۱۲ میلیون مترمکعبی
تولید گاز در میدان پارس جنوبی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: تولید گاز در میدان پارس جنوبی در شرایط حداکثری است، اما اجرای پویش «دو درجه کمتر»، میتواند معادل تولید دو قطعه از این میدان، مصرف گاز را کاهش دهد.
تورج دهقانی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به چالش ناترازی میان تولید و مصرف انرژی در کشور گفت: ایران دومین دارنده ذخایر گازی وسومین تولیدکننده بزرگ گازی دنیاست، اما متأسفانه چهارمین مصرفکننده بزرگ گازی در دنیا هستیم.
وی با بیان این که نسبت به شرایط جمعیتی، جغرافیایی و صنعتی ایران، مصرف انرژی کشورمان بسیار بالاست، گفت: این شدت از مصرف انرژی، به ویژه گاز به عنوان انرژی اصلی تأمینکننده سایر انرژیها از جمله برق، خیلی موجه نیست.
دهقانی با تأکید بر این که شرکت نفت و گاز پارس مهمترین متولی تولید و عرضه گاز طبیعی کشور، بیش از ۷۰ درصد گاز کشور را تولید میکند، ادامه داد: بالغ بر هزار و ۵۰۰ نفر روی ۳۹ سکوی دریایی، تلاش میکنند تا از ۳۵۰ حلقه چاه، تولید گاز را به صورت پایدار انجام دهند.
وی افزود: همکاران ما روی این سکوها، به خصوص بعد از ورود غیرمنتظره تودههای هوای سرد، تلاش زیادی داشتند و توانستند نصاب افزایش تولید از میدان پارس جنوبی را در حدود ۷۱۲ میلیون مترمکعب در روز ثبت کنند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس همچنین با اشاره به اثر مطلوب تعمیرات اساسی در ماههای گذشته بر افزایش تولیدایمن و مستمر گاز از از پارس جنوبی، گفت: برنامههای توسعهای برای افزایش ظرفیت تولید گاز کشور را در برنامه داریم، اما با همه این اوصافبه دلایل متعدد، به این نقطه رسیدیم که علیرغم این که یکی از بزرگترین صنعتگران گاز دنیا هستیم، ناترازی انرژی چشمگیری داریم.
وی با اشاره به برنامههای دولت برای کاهش ناترازی انرژی گفت: بخشی از کاهش ناترازی انرژی به سمت افزایش تولید و عرضه بر میگردد، اما همه سیاستها در این قسمت نیست و در سمت تقاضا هم باید سیاستگذاریهایی انجام شود که متأسفانه در این بخش بیتوجهیهای زیادی در بخش مدیریت تقاضا در دهههای گذشته صورت گرفته است.
دهقانی با تأکید بر این که وضع موجود ناترازی انرژی در کشور، عمدتاً مربوط به مدیریت نکردن بخش تقاضاست، گفت: در کوتاهمدت یعنی زمستان پیش رو، میطلبد که به صرفهجویی توجه ویژهای شود؛ به امید این که با اجرای برنامههای میانمدت و بلندمدت بتوانیم این ناترازی را کاهش دهیم.
وی افزود: پویشی تحت عنوان «دو درجه کمتر» مطرح شده است که فلسفهای دارد؛ هر یک درجه که بتوانیم دمای محیطی که در آن زندگی میکنیم را کاهش دهیم، معادل این است که به اندازه یک قطعه پارس جنوبی یعنی ۲۵ میلیون مترمکعب، در مصرف گاز صرفهجویی شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تأکید کرد: اگر همه مشترکان گاز در همه بخشها همراهی کنند و بتوانیم این پویش را عملیاتی کنیم، معنایش این است که بالغ بر ۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفهجویی میشود که بسیاری از مسائل را در کوتاهمدت رفع میکند.
با اجرای بیش از ۱۰ کیلومتر شبکه در سال جاری
۶۰۰۰ شهروند زاهدانی در سیستان و بلوچستان از خدمات فاضلاب بهرهمند شدند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: امسال با اجرای بیش از ۱۰ کیلومتر شبکه، ۶۰۰۰ نفر از مردم شهر زاهدان تحت پوشش خدمات فاضلاب قرار گرفتند.
«علیرضا قاسمی» بیان کرد: در سال جاری به رغم عدم تخصیص اعتبار مصوب تاکنون اقدامات برنامهریزی شده در حال انجام است به طوری که از ابتدای امسال ۱۰.۶ کیلومتر شبکه در شهر زاهدان اجرا شده و جمعیتی حدود ۶ هزار نفر تحت پوشش خدمات دفع بهداشتی فاضلاب قرار گرفتند.
وی با اشاره به نیاز اعتباری بالغ بر ۵۰۰۰ هزار میلیارد تومانی جهت تکمیل طرح فاضلاب زاهدان گفت: با احتساب مناطق توسعه یافته جدید ۵ هزار و ۱۴۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و سالانه مبلغی جهت ادامه اجرای طرح فاضلاب شهر زاهدان مصوب میشود، این در حالی است که طی سال ۱۴۰۳ مبلغ ۹۲.۸ میلیارد تومان مصوب شده که تاکنون تخصیصی نداشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به وضعیت ساکنان شمال و شمال غرب زاهدان نیز گفت: جهت اجرا و تکمیل شبکه جمعآوری فاضلاب مناطق شمال و شمال غرب زاهدان شامل سیستان، رسالت، هامون ثمر، خیابانهای رجایی، طباطبایی، دایی آباد، شیرآباد و ..که به دلیل سنگی بودن و نفوذ پذیری کم زمین در بیشتر نقاط مشکل دفع فاضلاب وجود دارد نیاز به ۱۳۵ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب، اجرای ۱۱ کیلومتر خط انتقال به قطر ۱۰۰۰ میلیمتر و اجرای یک باب ایستگاه پمپاژ با اعتبار مجموعأ حدود ۹۰۰۰ میلیارد ریال با فهرست بها ۱۴۰۳ است. قاسمی شاخص بهرهمندی از خدمات دفع بهداشتی فاضلاب شهر زاهدان را ۲۸ درصد عنوان کرد و افزود: با اجرای ۳۹۴ کیلومتر شبکه در حال حاضر ۲۶۳ هزار نفر تحت پوشش خدمات قرار دارند.
اجرای پروژههای اصلاح
و بازسازی شبکه برق جزیره هرمز
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان از اجرای پروژه اصلاح و بازسازی شبکه فشار متوسط ، فشار ضعیف و روشنایی معابر ساحل شرقی جزیره هرمز خبر داد و بیان داشت : این طرح ها که پس از دو ماه فعالیت مستمر به اتمام رسید زمینه ساز تحول در طرح های زیر ساختی این جزیره زیبا و استراتژیک است.
، محمد کریمی به اهمیت تامین و توزیع برق در جزیره هرمز اشاره کرد و آن را از اولویت های برق هرمزگان دانست و افزود:از ابتدای مطرح شدن این پروژه و قبل از اجرای آن ، در نشست های مختلف با مسئولین استانداری هرمزگان ، دو هدف اصلی دنبال شده است ، افزایش قابلیت اطمینان و پایداری شبکه برق با توجه به رطوبت و آلودگی بالای نوار ساحلی جزیره و زیباسازی ساحل شامل ایجاد فضای سبز ، مسیر پیاده روی دو طرفه ، عریض نمودن بلوار تردد وسایط سبک و سنگین و احداث فضای رفاهی از جمله این اهداف بوده است ، تمامی موارد با الهام از بافت بومی و سنتی جزیره جهت افزایش سطح رفاه شهروندان و گردشگران در اولویت قرار گرفت.
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان در ادامه افزود: این پروژه در چندین بخش شامل احداث ۲۰۰۰ متر شبکه فشار متوسط زمینی ، ۱۵۰۰ متر شبکه فشار ضعیف زمینی ، ۱۰۰۰ متر شبکه روشنایی معابر جدید به همراه جمع آوری ۱۵۰۰ متر شبکه فشار متوسط هوایی اجرا و به اتمام رسید و به مردم صبور و غیور جزیره استراتژیک هرمز تقدیم شده است .
کریمی در ادامه ارزش ریالی اجرای این پروژه را بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و اظهار داشت : این طرح با مشارکت استانداری هرمزگان به سرانجام رسید و تاثیر بسزایی در افزایش جلب گردشگران ؛ رونق صنعت توریسم ، ایجاد امنیت بیشتر در معابر شهری و رفت و آمد شهروندان ، تامین معیشت و رونق اقتصاد جزیره و توسعه زیر ساخت ها برای استقرار سایر خدمات در جزیره هرمز دارد.مدیر عامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان با بیان اینکه تامین زیر ساخت های توسعه برق در جزایر یکی از اولویت های اصلی شرکت توزیع برق استان هرمزگان است ادامه داد : ما از همه ظرفیت های قانون یدراین عرصه بهره گیری می کنیم و معتقدیم تامین برق پایدار در جزایر موجب افزایش رضایتمندی ساکنان و شهروندان این مناطق خواهد بود و ضمن حفظ جمعیت ساکن و کاهش مهاجرت های ناخواسته ، شهروندان سایر مناطق را نیز به سکونت در جزایر راغب می کند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
قطع گاز پاساژها و مراکز عمومی بدون اغماض
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: با جدیت در ارتباط با بحث پایش ادارات دولتی و قطع گاز ادارات متخلف باید در دستور کار باشد و این امر به پشتوانه تاکید شخص رئیسجمهوری و مصوبات نهادهای نظارتی و بالادستی قابل اجراست. ضمن اینکه در موضوع برخورد با پاساژها و مراکز تجاری عمومی هم جدیت لازم به خرج داده شود.
سعید توکلی در هجدهمین نشست هماهنگی سوخت زمستانی داخلی با اشاره به آمار و ارقام کلی در رابطه با قطع گاز باغویلاهای خالی از سکنه و سکونتگاههای غیردائم بیان کرد: اقدامات مطلوبی در این زمینه انجام شده اما هنوز موارد بسیار زیادی در این بخش باقی مانده است و حسب تأکید مجدد نهادهای بالادستی، تشدید، پیگیری و انسجام بیشتر در بحث بازدیدها و قطع گاز باغویلاهای خالی از سکنه و سکونتگاههای غیردائم صورت بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه عدم قطع گاز این مراکز به منزله عدم اجرای تعهدات تکلیف شده برعهده شرکت ملی گاز ایران است، گفت: تأثیر این اقدامات زمانی ملموستر خواهد بود که عملیات پایش و قطع گاز به صورت هماهنگی با تیمهای وزارت نیرو باشد تا ضمن قطع گاز، برق این واحدها قطع شود. چراکه در صورت عدم قطع برق، این واحدهای متخلف از وسایل برقی برای گرمایش استفاده خواهند کرد و طبیعتا این اقدام فشار بیشتری به شبکه وارد خواهد کرد.
به گفته وی همه جای دنیا با آغاز دوره سرد سال آرایش و الگوی مصرف انرژی به سمت مصرف برای گرمایش منازل سوق پیدا میکند و انتظار این است که صنوف مختلف نسبت به اجتنابناپذیر بودن این موضوع و اهمیت حفظ جریان گاز بخش خانگی درک روشنی داشته باشند.
توکلی به تأثیر مثبت ارتباط مستقیم مدیران بهرهبرداری شرکتهای گاز استانی با گازبانها و نفرات امداد گاز در استانها اشاره و اظهار کرد: این موضوع از سوی اداره گاز استان تهران به اجرا درآمده و اطلاعات میدانی بسیار مناسبی به دست آمده و همین رویه میتواند از سوی دیگر شرکتهای گاز استانی هم مورد توجه واقع شود.
وی با تأکید بر نقش سازنده اصناف در مدیریت مصرف بهینه گاز گفت: همراهسازی صنوف از مسیر آگاهسازی صاحبان صنعت میتواند کمک شایانی به آرامش روانی جامعه و مدیریت مصرف گاز داشته باشد.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: در همه جای دنیا این یک اصل انکارناپذیر است که با کاهش دمای هوا مقدار مصرف انرژی الگوی مصرف تغییر میکند و نیاز بخش خانگی برای تأمین گرمایش افزایش مییابد، طبیعتا شرکت ملی گاز ایران نیز بخش خانگی را همواره اولویت اول خود قرار داده و نمیتواند سهم این بخش را در اختیار دیگر بخشها قرار دهد.
توکلی با بیان اینکه هموطنان ما سخن حق و حرف کارشناسی را به راحتی میپذیرند، یادآور شد: اگر جامعه ما نسبت به این مسئله اشراف داشته باشد که یک مولکول گاز ۲۵۰ میلیون سال عمر دارد و بالغ بر ۷۶ درصد از منابع گاز کشور به صورت حفاری از دریا تأمین میشود که این امر به نوبه خود منحصر به فرد است، اهمیت گاز را بیشتر درک خواهند کرد.
وی در پایان گفت: عمده گاز کشور از جنوبیترین مناطق با تلاش شبانهروزی کارکنان صنعت نفت و گاز بعد از استخراج و پالایش، از طریق خطوط سراسری انتقال گاز به مناطق مرکزی و شمال کشور منتقل میشود بنابراین ضرورت دارد تا مجموعه مشترکان در تمام بخشها نسبت به اهمیت این حامل انرژی اهتمام ویژه داشته باشند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تاکید کرد :
لزوم توجه به منابع آبی در بارگذاریهای جدید جمعیتی
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه عزم دولت در استفاده از پساب برای تامین پایدار آب صنایع جدی است، گفت: در موضوعاتی مانند آمایش سرزمینی و بارگذاریهای جمعیتی و استقرار صنایع، لازم است برنامهریزیها بر پایه منابع آبی تدوین شود.
هاشم امینی در جریان سفر به شهرستان الیگودرز با اشاره به ضرورت توسعه و افزایش تاسیسات جمعآوری و تصفیه فاضلاب و استفاده از پساب این تاسیسات به جای آبهای متعارف گفت: برنامهریزی انجام شده است تا علاوه بر ساخت ۱۰۰ تصفیهخانه، اقداماتی برای بازسازی تصفیهخانههای فاضلاب در مدار بهرهبرداری انجام شود.
وی ادامه داد: در نظر داریم تا همزمان افزایش تولید و ارتقای کیفی پساب و حفظ محیط زیست در فرایند صنعت و در چارچوب اسناد بالادستی کشور بهویژه برنامه هفتم توسعه محقق شود و در این زمینه از آخرین فناوریهای روز از جمله نانو استفاده خواهیم کرد.
امینی با تاکید بر اهمیت ارتقای کیفیت آبرسانی به روستاهای الیگودرز گفت: در حال برنامهریزی برای تخصیص اعتبارات لازم هستیم تا خدمات باکیفیتتری در حوزه آب شرب و تصفیه فاضلاب به مردم این شهرستان ارائه شود.
رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اضافه کرد: تاکنون آبرسانی به ۲۰ روستای الیگودرز انجام شده است و مابقی هم طبق برنامهریزی انجام میشود.
به گفته امینی تا پایان امسال ۷۶۰۰ روستا از نعمت آب شرب پایدار برخوردار میشوند.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران تاکید کرد:
ضرورت استفاده از نیروگاههای با بازدهی بالا برای کاهش ناترازی سوخت
عضو هیات مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران گفت: ضروری است با توجه به ناترازی فعلی سوخت در کشور، به سمت واحدهای نیروگاهی راندمان (بازدهی) بالاتر برویم، تا بتوان با سوخت موجود برق بیشتری تولید کنیم.
«امیر نریمانی» روز یکشنبه بر ضرورت افزایش توان تولید نیروگاه ها تاکید کرد و افزود: این افزایش توان نیروگاهی کشور هم باید در بخش افزایش ظرفیت تولید برق با احداث واحدهای جدید اتفاق بیفتد و هم، همزمان باید مسیری انتخاب شود که موجب افزایش راندمان نیروگاههای حرارتی کشور شود.
وی خاطرنشانکرد: از سوی دیگر با ناترازی در بخش گاز، سوخت و مشکلات تامین سوخت نیروگاهها مواجهایم که با توجه به این ناترازی نیز ضرورت دارد در واحدهای نیروگاهی که از این پس به مدار بهرهبرداری وارد خواهند شد، از فناوری و نیروگاههای با بازدهی بالا استفاده شود.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران گفت: کشور در نقطه عطف تغییر مسیر توسعه نیروگاهی از واحدهای کلاس E به واحدهای کلاس F است و مسیر توسعه نیروگاهی به سمت واحدهای کلاس F رفته که راندمان بالاتری دارند و شرکتها می توانند با واسطه قطعات آن را وارد کنند، برخی قطعات و تجهیزات هم پیشتر با قرارداد مستقیم با شرکت زیمنس وارد شده و اکنون نیز برخی شرکت ها درحال تأمین قطعات مورد نیاز این واحدهای جدید هستند.
نریمانی با بیان اینکه صنعت برق کشور به مرحله ای رسیده که از واحدهای کلاس E به سمت واحدهای کلاس F عبور کند، اظهار داشت: باید شناخت بیشتری نسبت به توربین های کلاس F حاصل می شد؛ تعدادی از این واحدها نصب شده و نیروگاه ها با مسائل جدیدی روبه رو شده اند که باید این مسائل هم برای خود نیروگاه ها حل شود، هم شرکت های دیگری که درصدد نصب این واحدها هستند باید با این چالش ها آشنا شوند.
وی افزود: بر این اساس، همایش سالانه کاربران توربین های گازی که امسال با تمرکز بر نیروگاه های کلاس F در روزهای ۲۷ تا ۲۹ آذرماه برگزار میشود، رویدادی برای آشنایی با چالشهای توربینهای کلاس F و آشنایی با مسیر جدید توسعه نیروگاهی کشور است.
مدیرعامل نیروگاه «شهید محمد منتظری» اصفهان خاطرنشانکرد: یکی از محورهای این همایش، آشنایی با چالش های نیروگاههای کلاس F است که راه را برای تصمیم گیری و انتخاب باز می کند، نیروگاههای فعلی کلاس F در سالهای اخیر با برخی چالشها و مسائل روبهرو شدهاند که برخی مسائل را در نیروگاههای خود حل کردهاند و بهاشتراک گذاری این تجارب با نیروگاههایی که میخواهند این مسیر را طی کنند، بسیار راهگشا خواهد بود.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران درخصوص تفاوتهای شاخص نیروگاههای کلاس F با نیروگاه های کلاس E، گفت: تفاوتی که بین توربینهای کلاس F با کلاس E وجود دارد و باعث می شود راندمان و ظرفیت بالاتری را در اختیار بگذارد، به خاطر دمایی است که پره های ردیف نخست می توانند تحمل کنند، با سوپرآلیاژهایی که استفاده شده، تحمل این پره ها برای دمای بالاتر میسر شده و می توانند از این تکنولوژی استفاده کنند که سوخت بیشتری با دما و فشار بیشتر وارد این توربین ها شود و از این جهت، می تواند راندمان بالاتری فراهم کند؛ ضمن اینکه فواصل و ابعاد در این طراحیها تغییر کرده وانحناهای پره ها جوری تغییر کرده که باعث شده راندمان افزایش یابد.
وی افزود: در برنامه پنج ساله هفتم توسعه باید ۲۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی نصب کنیم و اینکه الان تصمیم گرفته شود کلاس F یا انواع دیگر نصب شود بسیار مهم است و این بسیار اهمیت دارد که برای ظرفیتی که در این پنج سال قرار است احداث شود، این انتخاب با آگاهی کامل انجام شود.
نریمانی ادامهداد: با احداث نیروگاههای با راندمان بالاتر، به ازای هر کیلووات تولیدی سوخت کمتری مصرف شود که از این طریق هم کمک به توسعه ظرفیت نیروگاهی کردهایم و هم باعث کاهش مصرف سوخت شده ایم و هم کمک شایان توجهی به رفع مسئله ناترازی گاز شده است.
وی خاطرنشانکرد: نیروگاههای کلاس F از نظر شاخصهای محیط زیست نیز، شرایط بهتری دارند و در مجموع فعالیت خود آلایندگی کمتری ایجاد میکنند.
مصرف گاز بخش خانگی از ۶۰۰ میلیون مترمکعب عبور کرد
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران از مصرف ۶۰۱ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء خبر داد.
سیدحسن موسوی با بیان اینکه حدود ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین روز (شنبه، ۲۴ آذر) به شبکه سراسری تزریق شده است، بیان کرد: از این مقدار، ۶۰۱ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شد که ۷۱ درصد از کل گاز تحویلی به شبکه را شامل میشود.
وی اظهار کرد: مقدار گاز مصرفشده بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در روز گذشته نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۷ درصد افزایش یافته است.
محسن پاکنژاد، وزیر نفت دیروز (شنبه، ۲۴ آذر) در حاشیه بازدید از مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه تمام پالایشگاههای گازی با ظرفیت کامل در خدمت فرآورش گاز خام دریافتی از بخش بالادستی صنعت نفت هستند، بیان کرد: تمام خطوط لوله اصلی و ایستگاههای تقویت فشار در مدار تولید قرار دارند. آنچه مسلم است با کاهش دما مصرف بخش خانگی افزایش مییابد و مجبور به اعمال محدودیت در گازرسانی به سایر بخشها را برای تأمین گاز بخش خانگی هستیم.
وی با تأکید بر اینکه با کاهش حداقل ۲ درجه از دمای سیستمهای گرمایشی میتوان به تأمین گاز در سرشاخهها و نقاط انتهایی شبکه گاز کمک کرد، گفت: همکاری مردم در این زمینه، نقش بسیار تعیینکنندهای در عبور بدون چالش از زمستان خواهد داشت.
معاون وزیر نفت:
عملیات اجرایی طرح پتروشیمی دهلران از سرگرفته میشود
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: تسریع در عملیات اجرایی طرح پتروشیمی دهلران با توجه مقدار پیشرفت و سرمایهگذاری انجامشده در اولویت قرار دارد.
حسن عباسزاده، در بازدید از طرح پتروشیمی دهلران و انجیال ۳۱۰۰ با تأکید بر اینکه خوراک طرح پتروشیمی دهلران با هماهنگیهای انجامشده آماده است، تصریح کرد: طرح پتروشیمی دهلران هماکنون ۵۰ درصد پیشرفت دارد و با پیگیریهای انجامشده بهزودی کار اجرایی آن از سر گرفته میشود.
وی با اشاره به توجه ویژه دولت به استان ایلام گفت: در این سفر از طرف وزیر نفت، مأموریت داریم راههای رفع مشکلات پروژه را بررسی و درباره راهاندازی دوباره عملیات اجرایی آن اقدام کنیم.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه تلاش و هدف دولت چهاردهم، فعال کردن پروژههای نفت و گاز بهویژه پتروشیمیهاست، اظهار کرد: انجیال ۳۱۰۰ ضمن جلوگیری از هدررفت منابع، گازهای سرچاهی را جمعآوری و سبب ایجاد ارزش افزوده در زنجیره تولید این گازها میشود.
عباسزاده بر لزوم تسریع راهاندازی طرح پتروشیمی دهلران تأکید کرد و گفت: این طرح پیشرفتی بالای ۵۰ درصد دارد و بیش از ۹۰ درصد تجهیزات واحد الفین آن موجود و تأمین شده است.
وی استمهال یک قسط ۶ ماهه را برای آغاز بهکار دوباره عملیات اجرایی طرح پتروشیمی دهلران یک ضرورت دانست و از صندوق بازنشستگی خواست موضوع استمهال این قسط را برای مدت زمان یک سال پیگیری کند.
مرضیه جدا، دستیار وزیر نفت در امور پتروشیمی و پالایش نیز در این بازدید با اشاره به پیشرفت طرح پتروشیمی دهلران اظهار کرد: با توجه به هزینهکرد سرمایههای ملی در این مجموعه، باید تلاش شود منابع مالی برای آغاز فعالیت این طرح تأمین و کار اجرایی آن آغاز شود.
وی افزود: تلاش میشود طرح پتروشیمی دهلران با اولویت واحد الفین راهاندازی شود.
اسدالله چراغی، نماینده مردم شهرستانهای دهلران، آبدانان، درهشهر و بدره در مجلس شورای اسلامی نیز در حاشیه این سفر گفت: طرح پتروشیمی دهلران بهعنوان یک طرح مهم اشتغالزا و اقتصادی در این شهرستان معطل مانده است که خوشبختانه امروز با حضور معاون وزیر نفت آمدهایم تا موانع پیشروی این طرح مهم را رفع و مسیر راهاندازی آن را هموار کنیم.
وی ادامه داد: تمام مسئولان برای راهاندازی دوباره این مجموعه تأکید دارند، چراکه این طرح از سرمایههای ملی است که باید راهاندازی شود.
نماینده مردم شهرستانهای دهلران، آبدانان، درهشهر و بدره در مجلس گفت: خوراک مجموعه انجیال دهلران نیز باید حلوفصل شود، همه عزیزان با نگاه مثبت برای رفع مشکلات طرح در این بازدید حضور یافتهاند و کارهای لازم برای عملیاتی شدن وعدهها انجام شده است.
فرخ علیخانی، مدیر نظارت بر تولید نفت شرکت ملی نفت نیز به صنایع پاییندستی و اشتغال طرح پتروشیمی دهلران اشاره کرد و گفت: برای تأمین خوراک انجیال ۳۱۰۰ دهلران مشکل وجود داشت که با پیگیریهای انجام گرفته، تأمین خوراک این واحد در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: در هفته آینده نشست جمعبندی لازم برای تأمین خوراک انجیال دهلران برگزار و مسائل فنی مربوط به آن مطرح و حل میشود.
شهریار عباسی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام نیز بیان کرد: فرصت مغتنمی است که به همت نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی فراهم شده تا مسئولان کشوری مشکلات پتروشیمی را از نزدیک بررسی کنند.
وی با اشاره به ظرفیتهای بزرگ حوزه نفت و گاز استان و نقش آن در امیدآفرینی و ایجاد اشتغال در استان، بر ضرورت ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی استان با تکمیل این پروژهها تأکید کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام به بحث زنجیره ارزش راهبردی در حوزه نفت و گاز اشاره کرد و خواستار تکمیل مجموعه انجیال و طرح پتروشیمی دهلران شد.
حسن عباسزاده، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی روز جمعه (۲۳ آذر) در رأس هیئتی برای بازدید از طرحهای پتروشیمی دهلران، انجیال ۳۱۰۰ دهلران به استان ایلام رفت. در این بازدیدها، مرضیه جدا، دستیار وزیر نفت در امور پتروشیمی و پالایش، اسدالله چراغی، نماینده مردم شهرستانهای آبدانان، بدره، درهشهر و دهلران در مجلس شورای اسلامی و فرخ علیخانی، مدیر نظارت بر تولید نفت شرکت ملی نفت ایران، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی را همراهی کردند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.