شماره: 2503 / ۱۴۰۳ دوم دي
تعداد بازدید : 0
اخبار
مداحان اهل بیت
یکشنبه با رهبر انقلاب دیدار میکنند
جمعی از مداحان اهلبیت (ع) طبق روال سالهای گذشته فردا با رهبر انقلاب دیدار خواهند کرد.
در خجسته سالروز میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و نیز سالگرد ولادت حضرت امام خمینی (ره)، جمعی از مداحان اهلبیت (ع) طبق روال سالهای گذشته با حضرت آیت الله خامنهای، رهبر انقلاب دیدار خواهند کرد.
این دیدار صبح یکشنبه ۲ دی ماه در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار میشود و تعدادی از ذاکرین در این مراسم به مدیحهسرائی و بیان فضائل و مناقب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) خواهند پرداخت.
عراقچی: آماده ورود به
مذاکرات شرافتمندانه هستیم
سید عباس عراقچی درخصوص مذاکرات هستهای اعلام کرد: ما به هیچ وجه میز مذاکرات را ترک نکردیم و آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل هستیم.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درخصوص برنامه هستهای در مصاحبه با الغد عنوان داشت: ما همچنان منتظر تصمیم طرفهایی هستیم که با آنها وارد مذاکرات شدیم که این طرفها سه کشور اروپایی، چین، روسیه و طرف آمریکایی بود که از این گروه خارج شد.
عراقچی گفت: ما نسبت به مسالمت آمیز بودن پرونده هستهای خود اطمینان کامل داریم و مانعی برای مشارکت دادن دیگران نداریم و حتی بعد از عقبنشینی آمریکا از مذاکرات، ما به هیچ وجه میز مذاکرات را ترک نکردیم و همواره آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل هستیم.
وی تصریح کرد: دکترین نظامی و امنیتی ایران به هیچ وجه بر اساس در اختیار داشتن سلاح هستهای نیست.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: امکان دستیابی به برخی راه حلها با روشهای مسالمت آمیز جهت جلوگیری از تشدید تنش و چارچوب کاری دیپلماتیک وجود دارد.
شهادت کارمند سفارت ایران در دمشق
بقائی با اشاره به اینکه پیکر شهید بیطرف در روزهای اخیر کشف و شناسایی و به کشور منتقل شده است، بر مسئولیت دولت انتقالی سوریه برای شناسائی، محاکمه و مجازات عاملان این جنایت تاکید نمود.
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه شهادت حجتالاسلام سید داود بیطرف کارمند محلی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق را که پیش از ظهر روز یکشنبه ۲۵ آذر بر اثر تیراندازی عناصر تروریست به خودروی وی در دمشق به شهادت رسید به خانواده وی و مردم ایران تبریک و تسلیت گفت و این اقدام جنایتکارانه را شدیدا محکوم کرد.
بقائی با اشاره به اینکه پیکر شهید بیطرف در روزهای اخیر کشف و شناسایی و به کشور منتقل شده است، بر مسئولیت دولت انتقالی سوریه برای شناسائی، محاکمه و مجازات عاملان این جنایت تاکید نمود و افزود: وزارت امور خارجه به نحو مقتضی و از مجاری مختلف دیپلماتیک و بینالمللی، به صورت جدی موضوع را پیگیری میکند.
شهید سید داود بیطرف چند سالی در نمایندگی رهبر معظم انقلاب در سوریه شاغل بود و از حدود چهار سال پیش با بخش کنسولگری سفارت ایران در دمشق همکاری داشت.
شهید بیطرف حدود ده روز پیش به همراه همسرش در حال خروج از دمشق به سمت بیروت بودند که در نزدیکی مرز لبنان مورد حمله تروریستهای مسلح قرار میگرند. در این حمله خودش به شهادت میرسد و همسرش از ناحیه پا مجروح و به هر طریق ممکن به بیروت و چند روز پیش به تهران منتقل میشود.
شرط آمریکا برای حمایت از الجولانی؛
به ایران نقشی ندهید
سفیر ایران در بیروت، از شرط آمریکا برای حمایت از حکام جدید سوریه خبر داد و نوشت که واشنگتن در دوران ریاستجمهوری محمد مرسی نیز این شرط را گذاشته بود.
به گزارش شبکه اجتماعی ایکس، امانی، سفیر ایران در بیروت دربارۀ شرط آمریکا برای حمایت از حکام جدید سوریه نوشت: پساز دیدار نماینده آمریکا با الجولانی، واشنگتن شرط گذاشت که دولت جدید سوریه برای داشتن روابط خوب با آمریکا، نباید هیچ نقشی به ایران بدهد. من شاهد بودم که آنها در سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ بر ارائه توصیهای مشابه این، به اخوان المسلمین اصرار داشتند و دقیقاً همین شرط را برای محمد مُرسی رحمت الله گذاشتند و پساز آنکه مُرسی را تنها یافتند، زمان خیانت آمریکا رسید و آنچه میبایست، اتفاق افتاد.
دستگیری تعدادی از عناصر تندروی
تکفیری در سرپلذهاب
دادستان شهرستان سرپل ذهاب از دستگیری تعدادی از عناصر تندروی تکفیری در سرپلذهاب خبر داد.امیر فیضی اظهار کرد: طی یک اقدام فنی و اطلاعاتی دقیق، شبکه گسترده سلفی تکفیری توسط سربازان گمنام در سازمان اطلاعات سپاه پاسداران استان کرمانشاه، ضمن هماهنگیهای قضائی لازم، کلیه اعضا این شبکه شناسایی و همگی دستگیر شدند.وی افزود: همه تحرکات معاندین تحت رصد پاسداران گمنام امام زمان (عج) سپاه پاسداران بوده و در صورت لازم با حمایت قضائی برخورد قاطع صورت خواهد گرفت.دادستان عمومی و انقلاب اسلامی سرپل ذهاب تصریح کرد: هرگونه اخبار و اطلاعات رابه سامانه گویا ستاد خبری ۱۱۴ اطلاعات سپاه اطلاع رسانی گردد.
پهلوگیری ناوگروه صلح و دوستی نیروی دریایی پاکستان در سواحل بندرعباس
ناوگروه صلح و دوستی نیروی دریایی پاکستان متشکل از سه فروند ناورزمی به نامهای ناو موشکانداز «عظمت»، ناو پشتیبانی «رصدگر» و ناو رزمی «دشت»، در اسکله منطقه یکم امامت نیروی دریایی ارتش در بندرعباس، پهلو گرفت.
ناوگروه صلح و دوستی نیروی دریایی ارتش پاکستان متشکل از ناو موشکانداز «عظمت»، ناو پشتیبانی «رصدگر» و ناو رزمی «دشت»، با هدف تحکیم روابط آموزشی و رزمی و دیدار مقامات دو نیروی دریایی پاکستان و جمهوری اسلامی ایران، طی مراسم رسمی با حضور فرماندهان منطقه یکم دریایی امامت بندرعباس، سرکنسولگر سیاسی و وابسته دریایی کشور پاکستان در ایران، در اسکله این منطقه دریایی، پهلو گرفت.در آیین استقبال از ناوگروه صلح و دوستی نیروی دریایی پاکستان، ناخدایکم ستاد «امید مغانی» فرمانده ناوتیپ سطحی منطقه یکم امامت نداجا، ضمن خوشآمدگویی و ابراز خرسندی از حضور شناورهای رزمی نیروی دریایی پاکستان در بندرعباس، این روابط را ضامن پیوند عمیق دو نیروی دریایی کشور پاکستان و جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: اینگونه مراودات دوستانه میان نیروهای دریایی کشورهای دوست مرسوم است و حضور سه ناو رزمی نیروی دریایی پاکستان، موجب تقویت روابط آموزشی، رزمی و تبادل تجربیات دریانوردی خواهد شد.
از برنامههای چهار روز اقامت ناوگروه نیروی دریایی پاکستان در بندرعباس میتوان به دیدار با فرمانده منطقه یکم امامت نداجا، ادای احترام به مقام شهدا در گلزار شهدای بندرعباس، بازدید از اماکن فرهنگی و اجتماعی بندرعباس، برگزاری مسابقات دوستانه ورزشی میان دو نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان، دیدار با مقامات سیاسی هرمزگان، برگزاری ضیافت تحکیم روابط دوستانه دو نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان بر عرشه ناوشکن ایرانی و پاکستانی و اجرای تمرینات مشترک رزمی در پهنه آبهای خلیج فارس و تنگه هرمز اشاره کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
پزشکیان: مشکلات کشور با وجود جوانان نخبه حلشدنی است
رئیس جمهور گفت: حل مشکلات کشور با وجود جوانان با انگیزه، مصمم و آگاه و عالم امکانپذیر است. اگر جوانان و نخبگان قدرت پیدا یابند، دنیا بهدنبالشان خواهد آمد.
مسعود پزشکیان رئیسجمهور صبح دیروز در آیین تجلیل از نشانآوران المپیادهای علمی جهانی طی سخنانی ضمن تبریک به افتخارآفرینان علمی کشور و قدردانی از خانوادهها و مسئولانی که از آنها حمایت و پشتیبانی کردند، اظهار داشت: یکی از پیشنهاداتی که امروز اینجا مطرح شده، انتخاب دستیار جوان برای مسئولان دولتی از میان جوانان و دانشجویان نخبه بود و من میخواهم نکاتی در این باره بیان کنم.
وی با بیان اینکه در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی بنده دانشجو بودم و همه دغدغه بنده کسب بیشترین دانش و توانمندی برای خدمت به مردم و کشورم بود، افزود: در آن مقطع پیشنهادات زیادی به ما میشد که در خود دانشگاه یا دستگاهها مسئولیت بپذیریم، اما بنده همواره این پیشنهادات را رد کردم، چرا که باور داشتم پذیرفتن مسئولیت اجرایی و وارد شدن در عرصه سیاست که غیر از باور و اخلاق مسائل دیگر نیز در آن وجود دارد، ما را از رفتن و پیشرفت کردن باز میدارد.
رئیسجمهور تصریح کرد: باور من این بود که اگر بدون دانش و توانمندی کافی وارد کار اجرایی شوم، اگر چند سال دیگر به اقتضای تلاطمات سیاسی فردی بیاید و به من بگوید که دیگر شما را نمیخواهیم، آن وقت من دیگر فرصت رشد و پیشرفت علمی را نیز از دست داده بودم و با مدرک و تخصص پایینتر کاری هم نمیتوانستم بکنم. حتی وقتی پزشک عمومی شدم و حتی بعد از اخذ مدرک تخصصی، باز هم پیشنهاداتی به بنده شد که نپذیرفتم و تمام توجه و توان خود را صرف کسب دانش و توانمندی در رشته تخصصیام کردم.
پزشکیان اضافه کرد: وقتی به سطح مورد نظرم در عرصه دانش و مهارت تخصصی رسیدم و احساس کردم که حالا اگر در جایگاهی قرار بگیرم دیگر به خاطر حفظ آن از گفتن حرف حق ترسی ندارم، به عرصه سیاسی ورود کردم. از همین رو وقتی دوره وزارت بنده تمام شد، پیشنهاد کردم اجازه دهند موضوع پزشک خانواده را همچنان دنبال کنیم، چرا که باور دارم وظیفه داریم خدمات سلامت را به همه مردم ایران با کیفیت مناسب ارائه کنیم، نه اینکه وضعیت به گونهای باشد نتوانسته باشیم خدمات مناسب به بسیاری از مردم ارائه کنیم و بعد از 40 سال، تازه یک تیمی به نقطهای از کشور برود و بگوید که آمدهایم به شما خدمت ارائه کنیم.
وی با اشاره به اینکه بر اساس نگاه سیاسی حاکم بر عرصه مدیریت در آن زمان اجازه ندادند ما کاری را که احساس میکردیم باید انجام شود، دنبال کنیم، گفت: وقتی دیدم وضعیت اینگونه است با مدرک و تخصص خودم به بیمارستان دولتی رفتم و مشغول کار شدم و در مدت 3 سال به اندازه 30 سال به ما حقوق پرداخت شد؛ تازه بنده چون علم را نه برای دنیا بلکه برای خدمت به مردم عزیز کشورم خواسته بودم، به بیمارستان دولتی رفتم و اگر بیرون میرفتم 10 برابر این پول را در میآوردم.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: میخواهم به شما عزیزان بگویم که امروز در عنفوان جوانی و در مسیر رشد و پیشرفت علمی قرار دارید؛ اولا همه تلاش خود را به کار بگیرید تا توانمندیهای خود را در مسیر حل مشکلات کشور ارتقا دهید. بنده از ابتدای جوانی هر جا که احساس کردم مشکل وجود دارد و به بنده نیاز هست حضور یافتم؛ هنگام جنگ به جبهه رفتم و وقتی احساس کردم در عرصه مدیریت میتوانم مشکلی را حل کنم، پا به عرصه مدیریت اجرایی گذاشتم.
پزشکیان با اشاره به اینکه سالهایی بود که بیمار باید 1 تا 2 سال در نوبت میماند تا پزشک او را ببیند و معاینه کند، اظهار داشت: خوشبختانه امروز به جایی رسیدیم که این مشکلات رفع شده و آنچه امروز در عرصه پزشکی و سلامت نیاز و اولویت اساسی ماست، این است که همه مردم بتوانند خدمات سلامت را با کیفیت مناسب دریافت کنند، نه اینکه عدهای خدمات بسیار سطح بالا دریافت کنند و عدهای از خدمات اولیه با کیفیت مطلوب هم محروم باشند.
وی با تاکید دوباره بر اینکه برای ساختن و آبادانی کشور باید سعی کنیم در رشته تخصصی خودمان بهترین باشیم، افزود: شما به عنوان جوانان و نخبگان این مملکت باید تلاش کنید دغدغه رفع مشکلات مردم در وجودتان نهادینه شود؛ این کشور را ما میتوانیم و ما باید بسازیم، ایران ما امروز باید خیلی بالاتر و بهتر از آنچه که هست، باشد. اینکه من کشور و آب و خاک خودم را رها کنم و به کشوری دیگر خدمت کنم، به هیچ وجه در ذهن بنده جایی ندارد. در کتابی درباره فروپاشی شوروی خواندم که به دانشمندان زندانی این کشور پیشنهاد میشود که در ازای دریافت پول از این کشور مهاجرت کنند، اما آنها میگویند این شما هستید که باید از این کشور بروید و ما در زندان کشورمان میمانیم اما مملکتمان را رها نمیکنیم؛ کشور ما نیز امروز به کسانی نیاز دارد که درد مردم را داشته باشند و همه وجودشان را برای مردم و حل مشکلات کشور هدیه کنند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به تغییر و تحولات جهانی در نظامهای آموزشی اشاره و خاطرنشان کرد: نظام آموزشی باید به گونهای باشد که دانشآموزان مهارتهای کار گروهی را بیاموزند. در دنیای امروز کار گروهی موفق است و فعالیتهای فردی در حوزه تولید علم دیگر جوابگو نیست. نخبگان و دانشآموزان المپیادی ما هم باید به صورت گروهی برای حل مشکلات این کشور تلاش کنند. توصیه من به این عزیزان این است که اگر در راستای تلاش برای کشورتان با دشواریها و سختیها روبرو هستید، تسلیم نشوید. اگر پافشاری و پشتکار وجود داشته باشد هیچ مشکلی بدون راهحل نمیماند.
پزشکیان درباره انتخاب دستیار از نخبگان و مدالآوران المپیادهای علمی گفت: دولت آمادگی انتخاب این عزیزان برای دستیاری را دارد، اما میترسم این نخبگان از رشد در مسیر خود باز بمانند. نخبگان میتوانند در حوزههای تخصصی کنار ما باشند، اما شرکت در جلساتی که در دولت و در حوزه اجرایی برگزار میشود، برای این عزیزان فقط وقت تلف کردن است.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما خواهان ایرانی با عزت و سربلندی هستیم، اظهار داشت: کشور را باید به جایی برسانیم که افتخارآفرین باشد و به این هدف نمیرسیم مگر آنکه جوانانی با انگیزه، مصمم، آگاه و عالم به میدان بیایند؛ با افراد بیسواد، بیانگیزه و ریاکار به جایی نخواهیم رسید. دوره ما تمام شده و این ذهن شما جوانان است که آینده این کشور را خواهد ساخت.
پزشکیان با خطاب به دانشآموزان مدالآور المپیاد تأکید کرد: از شما میخواهم از دانش و علمتان برای گرهگشایی از مشکلات کشور و مردم استفاده کنید، در این صورت است که نام شما در تاریخ این کشور ماندگار خواهد شد. ایران ما به تلاشهای شما امید بسته است؛ برای سربلندی کشور همه عزم و اراده خود را به کار بگیرید، ما قادریم مشکلات کشور را حل کنیم، به شرط آنکه واقعا تلاش کنیم.
رئیس جمهور در پایان به پیشنهادهایی که از سوی کانون دانشپژوهان ایران جوان ارائه شده بود، اشاره و خاطرنشان کرد: این پیشنهادها را در جلسات با مدیران بررسی خواهیم کرد، شما نخبگان باید راهی را که برای پیشرفت دارید، تا قلهها ادامه دهید؛ با پایمردی و استمرار و پشتکار میتوان به اهداف بلند رسید.
پیش از سخنان رئیس جمهور، سرپرست کانون دانش پژوهان جوان، طی سخنانی برخی مشکلات و مسائل این مجموعه را تشریح کرد.
همچنین وزیر آموزش و پرورش ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای مرتبط با نخبگان گفت: تمام تلاش خود را برای حل مشکلات نخبگان به کار میگیریم، ما به دنبال حفظ و تقویت حضور ایران در المپیادهای جهانی هستیم.
کاظمی در ادامه یکی از سیاستهای اصولی حاکمیت را فراهم کردن زیرساختهای لازم برای رشد و پیشرفت دانشآموزان عنوان و اظهار کرد: یکی از سیاستهای کلان ما، برقراری هر چه بیشتر عدالت آموزشی در کشور است تا استعداد هیچ دانشآموزی به دلیل محرومیت و کمبود امکانات ناشکفته باقی بماند. همچنین به دنبال فراهم آوردن رشد چند ساحتی برای دانشآموزان هستیم که توانمندیشان را تقویت کند.
در این مراسم، همچنین تعدادی از مدالآوران المپیادهای دانشآموزی طی سخنانی به بیان مسائل و مشکلات خود از جمله «تصویب رشتههای جدید المپیادی در شورایعالی انقلاب فرهنگی»، «اعتراض به مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی مبنی بر دخالت دادن نمرات امتحانات نهایی در نتایج کنکور» و «رفع نگرانیها و حاشیهها برای نخبگان جهت تمرکز بر رشتههای تخصصیشان» پرداختند.
در این مراسم، علاوه بر رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم تحقیقات و فناوری و سخنگوی دولت نیز حضور داشتند.
در این مراسم از تعدادی از مدالآوران رشتههای مختلف المپیادهای علمی جهانی با حضور رئیس جمهور تجلیل شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
قالیباف: مرکز پژوهشهای مجلس، عقل و فکر متصل مجلس است
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مرکز پژوهشهای مجلس، عقل و فکر متصل مجلس و متعلق به نظام اسلامی و تمام ادوار مجلس و دولت هاست.
به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در آیین تقدیر از پژوهشگران برتر مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی که صبح شنبه، اول دی ماه ۱۴۰۳ به مناسبت هفته پژوهش در سالن شهید مدرس (ساختمان مشروطه) برگزار شد، ضمن تبریک مناسبت این هفته با بیان اینکه در فرصتی مناسب بازدید میدانی از مرکز پژوهشهای مجلس خواهم داشت، گفت: طی چند نوبتی که در مرکز پژوهشها حضور داشتم بر این موضوع تأکید کردم که مرکز پژوهشها عقل و فکر منفصل مجلس و حتی بیشتر از آن است.
قالیباف با بیان اینکه مرکز پژوهشهای مجلس تنها متعلق به مجلس نبوده و باید ریل حکمرانی را در همه استراتژیهای کشور به گونهای پیش ببرد که نسبت به گذشته، حال و آینده خود پریشان، پشیمان و ناامید نباشیم، عنوان کرد: این موضوع مهمترین رسالت من و شما است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امروز مرکز پژوهشها در حوزههای استراتژی مسائل محیط زیست، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی دفاعی و امنیتی رسالت جدی دارد که در این عرصه یک گام از سایر بخشها جلو بوده، منفعل نبوده و بازدارنده فعال هستیم.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه فرد فکور قطعاً نمیتواند بدون علم باشد و علم، زوج مرتب اوست، عنوان کرد: عقل متصل به وحی است که میتواند ما را به پیش ببرد و بعد از آن است که پژوهش معنا مییابد. از آنجایی که ما بر اساس مبانی اسلام گام بر میداریم باید مبانی دینی و قانون اساسی را مد نظر داشته باشیم و این نیز شرط عقل و علم است که همان استفاده از تجربه بشریت است.
وی با یادآوری اینکه اگر مجلس در مسیر ریل خود قرار گیرد میتواند کشور را ناوبری کند و با تأکید بر اینکه بخشی از این اشکالات به حوزه قانونگذاری باز میگردد، اظهار داشت: قانونگذاری صرفاً به معنای مجلس نیست و بخشهای دیگری هم دارد و دامنه آن گسترش یافته است که فعلاً نمیخواهم به درست یا غلط بودن آن بپردازم که هم بر اساس تفاسیر مختلفی است که نسبت به قانون اساسی داشتهایم.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه تأکید کرد: در کنار حوزههای داخلی باید نسبت به حوزه سیاست خارجی که رهبر معظم انقلاب هم در آغاز این مجلس تأکید داشتند حتماً توجه داشته باشیم؛ از این رو شناخت عمیق میدانی از سوی مرکز پژوهشهای مجلس که متشکل از جامعهای جوان است، قطعاً نیازمند تجربه خوب و شناخت از تجربه گذشته و سیر در این مسیر و نشست و برخاست با افرادی است که تجربه دارند لذا ما نیازمند حکمت عملی و نظری توأمان با هم هستیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ما باید با خرد جمعی و جمعسپاری قوانین را تنظیم کنیم، اظهار داشت: چرا که قوانین برای جامعه بوده و باید جامعه آن را بپذیرد و به دنبال آن باشد که قطعاً درباره این موضوعات در وقت مقتضی صحبت خواهم کرد.
قالیباف با بیان اینکه بیشک مبانی قانون باید برخاسته از شرع باشد، عنوان کرد: مرکز پژوهشهای مجلس و مرکز تحقیقات اسلامی قم باید دو بال حرکت قانون باشند و با یکدیگر هماهنگی، همدلی و همراهی داشته و در یکدیگر ممزوج باشند تا موضوعات به درستی پیش برود.
رئیس مجلس با اشاره به تجدیدنظرهای صورت گرفته در نوع نگاه مرکز پژوهشها و تأکید بر اقداماتی همچون مدرسه حکمرانی، پارلمان دانشجویی، خانه خلاق، مرکز داده کاوی و مرکز افکارسنجی، گفت: مرکز پژوهشها در این حوزهها باید بیواسطه با مردم کار کند و با این روشی است که میتوانیم به کف جامعه برویم از این رو مرکز پژوهشها باید با بطن جامعه و مردم در ارتباط باشند تا اولویتها به درستی در قانون نویسی لحاظ شود و در نهایت اجراییسازی قانون نیز مد نظر باشد به این معنا که نباید قانونی نوشته شود که قابل اجرا نباشد که در این صورت اولین قانون شکن خود قانونگذار خواهد بود که پذیرفتنی نبوده و منطقی در آن نیست.
وی در ادامه با تأکید مجدد بر اینکه مرکز پژوهشهای مجلس تنها متعلق به مجلس نیست، گفت: تنها سندی که امروز بالادست ما بوده و مهلت اجرای آن تمام نشده قانون برنامه هفتم پیشرفت است چرا که سند چشم انداز بیست ساله نیز رو به پایان است. پیش از اینکه دولت سیزدهم وارد تدوین قانون برنامه هفتم شود، مرکز پژوهشها برنامه کاملی از دید خود تنظیم کرده بود که جای تقدیر دارد از این رو از ابتدا همکاری خوبی میان مجلس و دولت ایجاد شده است.
قالیباف یادآور شد: قانون برنامه هفتم که در دولت شهید رئیسی تنظیم شد با خرد جمعی و براساس واقعیات کشور تنظیم شده است البته نمیگویم این برنامه بینقص است، اما میتوان آن را اجرا کرد.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: امروز موضوع ۸ درصد رشد اقتصادی مطرح شده است که مشخص نیست توان رسیدن به آن را داشته باشیم، اما بخشی از این رشد به میزان ۲.۸ درصد بر اساس بهرهوری عنوان شده که قطعاً قابل اجراست که با برنامهریزی انجام شده میگویم تنها نیمی از این رشد اقتصادی یعنی به میزان ۴ درصد را میتوانیم از طریق بهرهوری به دست بیاوریم.
وی در ادامه قانون برنامه هفتم پیشرفت را میثاق ملی همه دانست که مردم نیز در مسیر اجرای آن کمک خواهند کرد، گفت: ما به مردم گفتیم در مصرف برق و انرژی صرفه جویی کنند که دیدید همه پای کار آمدند لذا نوبت ما است که به وظایف خود عمل کنیم تا مردم برای پای کار بودن انگیزه پیدا کنند.
قالیباف با بیان اینکه مرکز پژوهشهای مجلس باید نگاه به درون مجلس داشته باشد و عقل منفصل نمایندگان باشد، گفت: در این راستا تأکید دارم که اصالت مجلس با نمایندگان است و این شما هستید که باید با منطق قوی، قدرت علمی بالا و فکر دقیق به مجلس کمک کنید.
رئیس دستگاه قانونگذاری کشور در ادامه با بیان اینکه قطعاً برای اجرای احکام برنامه هفتم نیازمندیم تا معاونتهای مرکز پژوهشها، با هماهنگی آنقدر به دولت نزدیک باشند که اقدامات به درستی پیش برود، گفت: مبنای وفاقی که دولت بر آن تأکید دارد برنامه هفتم و سیاستهای کلان کشور است.
در پایان این مراسم، دکتر قالیباف رئیس قوه مقننه به همراه حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس اول مجلس، با اهدای لوح یادبود از جمعی از پژوهشگران برتر مرکز پژوهشهای مجلس بابت زحمات آنها که پشتیبانی کننده امر تقنین و نظارت در مجلس شورای اسلامی هستند، قدردانی به عمل آوردند.
همچنین رئیس مجلس با حضور در جمع بانوان پژوهشگر مرکز پژوهشهای مجلس که در این جلسه حاضر بودند، سالروز میلاد حضرت زهرا (س) و روز زن را به آنها تبریک گفت.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
عارف: دولت با جدیت پیگیر مقابله با مافیای سوخت است
معاون اول رئیسجمهور در خصوص مسئله قاچاق سوخت در کشور تاکید کرد: دولت چهاردهم با جدیت پیگیر جلوگیری از قاچاق و مقابله با مافیای سوخت است و توجه به این مسائل بسیار حیاتی است.
محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور در دیدار با اعضای هیئترئیسه جبهه اصلاحات ایران با بیان اینکه اگر کشور بخواهد نجات یابد، راهی جز حاکمیت گفتمان اصلاحات ندارد، اظهار داشت: مدیران دولت باید پایبند به گفتمان وفاق ملی باشند. رئیسجمهور اگر در موضوعی به نتیجهای برسد که به نفع کشور است، قطعاً ایستادگی میکند و نمونه بارز آن را طی روزهای اخیر مشاهده کردیم.
عارف همچنین به ناترازیهای کشور، از جمله بحران برق اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای مؤثر برای رفع این ناترازیها، حرکت به سمت انرژیهای تجدیدپذیر و بهویژه انرژی خورشیدی است که دولت چهاردهم برای تولید برق از این منابع، برنامهریزی و اقدامات لازم را اتخاذ کرده است.
وی با اشاره به بحران جدی آب در آینده تصریح کرد: باید نخبگان، مدیران و متخصصان علمی و دانشگاهی در این زمینه چارهاندیشی کنند و به دولت کمک نمایند.
معاون اول رئیسجمهور، دیدارهای دوجانبه خود با امیر قطر و ولیعهد عربستان را بسیار مثبت و راهگشا دانست و با تأکید بر اهمیت و ضرورت بهبود روابط سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای جهان، بهویژه کشورهای همسایه و منطقه، گفت: فضای خوبی برای همکاری با کشورهای منطقه در دولت چهاردهم ایجاد شده است.
وی با اشاره به شرایط فعلی کشور، و شباهتهای آن با برخی مقاطع بعد از انقلاب اسلامی ادامه داد: هنر دولت این است که مشکلات و چالشهای اساسی را که گریبانگیر دولت شده است را به افکار عمومی جامعه منتقل نکند. ذات دولت چهاردهم «نگفتن» و «حل کردن مسائل» است.
عارف با اشاره به مشارکت 50 درصدی مردم در انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری تصریح کرد: در انتخابات گذشته، نیمی از جامعه آگاهانه به میدان نیامدند و نخبگان باید برای این عدم مشارکت 50 درصدی، راهکار و راهحل ارائه دهند. زیرا سرمایه اجتماعی برای نظام جمهوری اسلامی ایران، مسئلهای مهم است و بخشی از جامعه که در انتخابات شرکت نکردند، باید بهعنوان سرمایه اجتماعی حفظ شوند.
معاون اول رئیسجمهور در خصوص مسئله قاچاق سوخت در کشور تصریح کرد: دولت چهاردهم با جدیت پیگیر جلوگیری از قاچاق و مقابله با مافیای سوخت است و توجه به این مسائل بسیار حیاتی است.
وی در ارتباط با مسئله گزینش در بهکارگیری و استخدام نیروها تأکید کرد: نباید بهگونهای باشد که نظام از خدمات نخبگان محروم و حرمت مدیران مخدوش شود. متأسفانه تاکنون اینگونه بوده و این روند نیازمند اصلاح است.
عارف همچنین رابطه خوب سه قوه را فرصتی خوب برای همکاریهای منجر به توسعه و پیشرفت کشور توصیف کرد.
در ابتدای این دیدار، رئیس و اعضای هیئترئیسه جبهه اصلاحات ایران به تبیین نقطهنظرات خود در مورد کشور، از جمله تحولات منطقه، لزوم تعامل سازنده در عرصه روابط بینالملل در راستای منافع ملی و مردم، ضرورت گفتگوی بیواسطه با مردم، تقویت اجماع نخبگانی و تقویت ایده محوری دولت پرداختند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.