شماره: 2503 / ۱۴۰۳ دوم دي
«اخبار صنعت» در مورد تولیدات انرژی بر در ایران گزارش می دهد؛
تعداد بازدید : 3
ایستادن در تقاطع اقتصاد انرژی و اقتصاد رفتاری
اخبار صنعت-حسین کوثری: در ماههای اخیر موضوع ناترازی انرژی و استفاده نیروگاههای برق کشور از سوخت مازوت بار دیگر توجه کشور را به سمت صنایع آلاینده جلب کرده است. چراکه بسیاری از آنها به دلیل استفاده از تجهیزات فرسوده و قدیمی نه تنها انرژی زیادی مصرف میکنند بسیار آلاینده نیز هستند. به همین دلیل استفاده آنها تجهیزات فناورانه با بهره وری بالا میتواند تا حدودی مشکل آلایندگی و ناترازی انرژی را برطرف کند. البته بسیاری از مدیران آنها کمبود سرمایه در گردش و نرخ بهره بانکی بالا را مانع نوسازی میدانند. صنایع انرژی بر شامل صنایع کانی غیر از فلزی، فلزات پایه، صنایع شیمیایی، صنایع چوب و کاغذ، صنایع غذایی، صنایع لاستیک و پلاستیک و غیر می باشد.
اقتصاد انرژی، از جمله مباحث علمی گسترده در زمینه تقاضا و عرضه انرژی است. امروزه با افزایش مصرف انرژی در دنیا، مباحث مالی مربوط به انرژی از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است، به گونه ای که روش های قیمت گذاری انرژی، شناخت انواع مختلف انرژی و اقتصاد حاکم بر آن ها، سبب گسترش و یا عدم گسترش آن انرژی خواهد شد. در این راستا، شناخت سیاست های حاکم بر اقتصاد انرژی نیز عامل مهمی در تعیین بهینه ترین رویکرد اقتصادی برای انرژی است.
بررسی روش های پولی و اقتصادی مربوط به انرژی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه نیز باعث گسترش بهینه سازی مصرف انرژی و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضای انرژی خواهد شد. همچنین با شناخت اقتصاد انرژی و سیاست های اصولی حاکم بر آن، می توان سیاست های زیست محیطی متنوعی در جهت کاهش آلاینده های زیست محیطی و افزایش بهره وری انرژی وضع نمود.
تئوری اقتصاد رفتاری به معنای بررسی تاثیر عوامل رفتاری و روانشناختی بر تصمیمگیریهای اقتصادی است. در حوزه مصرف انرژی، روانشناسان و اقتصاددانان به مطالعه اثرات اقتصاد رفتاری بر مصرف انرژی پرداختهاند و نشان دادهاند که عوامل رفتاری میتوانند تاثیر قابل توجهی بر الگوهای مصرف انرژی داشته باشند. بنابراین رفتار مصرف کننده به عنوان متغیر و مقوله ای در خور توجه در اقتصاد رفتاری نقش چشمگیر داشته و در اقتصاد انرژی تاثیرگذاری ویژه خود را دارد. در جهان امروز، کاهش مصرف انرژی به منظور محافظت از محیط زیست، کاهش انتشار گازهای گلخانهای و افزایش پایداری اقتصادی، به یکی از مهمترین اولویتهای سیاستگذاران تبدیل شده است. به منظور دستیابی به این هدف، کشورها و دولتها به دنبال استفاده از راهکارهای متنوعی هستند و در عین حال، مطالعات و تحقیقات گستردهای در حوزه مصرف انرژی صورت میگیرد. در این زمینه، تاثیر رفتار مصرف کننده به عنوان یکی از عوامل اساسی در رسیدن به هدف کاهش مصرف انرژی مورد توجه قرار گرفته است. روند و مسیر کاهش مصرف انرژی به طور مستقیم به رفتار مصرف کننده و عادات مصرف انرژی آنها وابسته است.
رشد ۱۷ درصدی برق تحویلی به صنایع انرژی بر در ۱۴۰۳
میزان تقاضای مصرف برق در سال ۱۴۰۳، چهل و هفت بار نسبت به سال ۱۴۰۲ شکسته شد و اوج مصرف برق در ۱۷ مرداد امسال به عدد ۷۹ هزار و ۸۷۲ مگاوات رسید، آمار و ارقامی که در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان بالاتر است و شاخص اوج بار ایران در میان ۱۴۰ کشوری که دسترسی بیش از ۹۰ درصدی به برق دارند از ۱۳۰ کشور بیشتر است.
مستند بر این گزارش با وجود افزایش بیسابقه تقاضای مصرف برق در ایران در اوج بار سال جاری اما با برنامهریزی دقیق و پیشبینی تمهیدات لازم توسط وزارت نیرو، شرایط به گونهای پیش رفت تا برق صنایع معادل سال گذشته تأمین شود.
اوج تقاضای مصرف برق در سی و سومین هفته امسال به ۴۷ هزار و ۸۱۱ مگاوات رسید.
در حالی برق صنایع در اوج بار سال جاری معادل سال گذشته تأمین شد که از آن سو برق تحویلی صنایع انرژیبر نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱۷ درصد افزایش یافت و بر این اساس فولادیها ۱۳.۷ درصد، صنایع سیمانی ۱.۸ درصد، صنایع فلزی ۲۵ درصد و سایر صنایع انرژیبر ۳۱ درصد انرژی بیشتری نسبت به سال ۱۴۰۰ تحویل گرفتند.
این آمار و ارقام همچنین بیانگر آن است که وزارت نیرو در سال جاری با وجود مشکلات و افزایش شدید فاصله میان میزان عرضه و تقاضای برق نهایت تلاش خود را برای تأمین برق تحویلی به بخش صنعت به کار گرفت و از سوی دیگر با توجه به اینکه میزان برق تحویلی به صنایع انرژیبر معادل سال گذشته و ۱۷ درصد از اوج بار ۱۴۰۳ بیشتر بوده است، بنابراین کاهش میزان تولید محصول در این بخش نمیتواند ارتباط چندانی به میزان برق تحویلی داشته باشد.
مدیرعامل توانیر گفت: هزینه اعمالی در قبض مشترکان بسیار پرمصرف برای مصارف مازاد الگو به طور تقریبی ۱۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوات است.
این موضوع از آن جهت مورد تأکید است که بدانیم در فروردین امسال و برههای که صنایع ایران نه محدودیت برق دارند و نه گاز اما آمارها حکایت از کاهش سنگین تولید داشت، به گونهای که گزارش تولید فروردین صنایع در سال ۱۴۰۳ نشان میدهد ۷ کارخانه از ۱۰ صنعت برتر بورسی ایران در مجموع نسبت به فروردین پارسال کاهش تولید داشتهاند.
به عنوان نمونه فولاد هرمزگان و ذوبآهن اصفهان به ترتیب با ۲۵.۳ درصد و ۲۴.۶ درصد کاهش صدرنشین سقوط تولید در فروردین امسال نسبت به پارسال بودند و این در حالی است که در این مقطع زمانی این دو صنعت محدودیتی در دریافت برق و گاز نداشتهاند.
بر اساس این گزارش به نظر میرسد دلیل اصلی کاهش تولید در بخش صنایع انرژی بر در سال جاری را باید در عواملی مانند رکود بازار، نوسانات قیمتی و کمبود نقدینگی جست و جو کرد.
با این تفاسیر انتظار میرود در سایه اجرای کامل ماده ۳ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق که ناظر بر اصلاح تعرفه برق تحویلی به بخش صنعت است و نیز ماده ۴ همین قانون که ناظر بر الزام صنایع انرژیبر بر احداث نیروگاه خودتامین به ظرفیت ۱۰ هزار مگاوات است، در سالهای آینده علاوه بر افزایش جذابیت سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت نیروگاهی و اقدام مؤثر صنایع در احداث نیروگاه خودتأمین منجر به حل کامل مشکل تأمین برق صنایع انرژی بر شود.
صنایع برای سود سراغ تولیدات انرژی بر می روند
حسین افشین گفت: صنایع برای سود اقتصادی سراغ تولیدات انرژی بر میروند در حالی که بهرهوری و تولید با حداقل آلایندگی و پسماند در تولیدات تکنولوژیک است.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه محیط زیست با اشاره به اهمیت نقش استفاده از فناوری در صنایع برای حفاظت از محیطزیست گفت: یکی از مهمترین عواملی که استفاده از تکنولوژی توسط صنایع را ضروری می کند بحث آلودگی هواست. علاوه بر اینکه امروز موضوع بهره وری و تولید رقابتی به یک اولویت در تولید تبدیل شده که این مسأله نیز استفاده صنایع از تجهیزات فناورانه را مورد تاکید قرار می دهد.
حسن افشین افزود: سند هوش مصنوعی در معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری از یازده مهر ۱۴۰۳ که شامل میکروالکترون ها تا سایر بخشهای هوش مصنوعی است تدوین و مورد رویت سایر مقامات کشوری قرار گرفتهاست.
به طور قطع بسیاری از کشورهای در حال توسعه محیط زیست را یک مانع برای رشد میدانند. در حالی که من معتقدم تولید صنعتی با نگاه به الزامات محیط زیست بستری برای رسیدن به تولید پایدار است
او با تاکید بر اینکه این سند به بخشهای مختلف دولت ابلاغ و در حال اجرا است، تصریح کرد: در حال حاضر یکی از اولویتهای دولت توجه شرکتهای صنعتی به مسأله محیط زیست است. به طور قطع بسیاری از کشورهای در حال توسعه محیط زیست را یک مانع برای رشد میدانند. در حالی که من معتقدم تولید صنعتی با نگاه به الزامات محیط زیست بستری برای رسیدن به تولید پایدار است.
افشین تصریح کرد: بسیاری از صنایع کشور هنوز نمیدانند چقدر کربن خود میکنند، اما مدعی هستند در حوزه مسئولیت های اجتماعی فعالیت دارند. درواقع این شرکتها با مسئولیت اجتماعی بخشی از آسیبی که به محیطزیست وارد میکنند را جبران خواهند کرد. بنابراین ابتدا باید به صورت کلان میزان آسیبی که صنایع به محیطزیست وارد میکنند مشخص شود و بعد با استفاده از فناوری به سمت صنعت سبز حرکت کنند.
او تصریح کرد: برخی تصور اشتباهی نسبت به آلودگی صنایع دارند و تصور میکنند بعد از اینکه صنایع آلایندگی ایجاد کردند باید جلوی انتشار آن آلودگی را گرفت. درحالی که این تصور اشتباه است و باید از منشأ جلوی ایجاد آلودگی را گرفت. صنایع میتوانند از فناوری استفاده کرده تا حداقل آلودگی را به وجود آوردند ولی به دلیل سود اقتصادی عمدتا صنایع به دنبال تجهیزاتی که میروند که انرژی پایه هستند چون انرژی در ایران ارزان است. بعد که آلودگی ایجاد شد میگویند حالا چگونه جلوی انتشار آلودگی را بگیریم. در شرایطی که هزینه جلوگیری از انتشار آلودگی ده برابر بیشتر از استفاده از تجهیزات فناورانه در مبدا است.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری با تاکید بر اینکه تجهیزات فناورانه انرژی کمتری نیز استفاده میکنند، اظهار کرد: توجه صنعت به محیطزیست باعث میشود آنها به سمت فناوری حرکت کند. بنابراین در مباحث محیطزیست باید صنایع را ملزم به حرکت به سمت فناوری کرد.
او تاکید کرد: برای افزایش بهرهوری صنایعی باید از هوش مصنوعی استفاده کنیم. با کمک هوش مصنوعی میتوان میزان استفاده از مواد اولیه، اصلاح فرایند تولید، جلوگیری از پرت مواد اولیه، کاهش پسماند و... را انجام داد. پس باید فناوری در خدمت کاهش مصرف انرژی و تولید بیشتر باشد.
در ادامه افشین با تاکید بر اینکه در قبال آلودگی هوا در کلان شهرها تنها صنایع مسئول نیستند بلکه شهروندان نیز باید اقداماتی انجام دهند، گفت: وقتی شهروندان انرژی بیشتری مصرف میکنند در مسیر آلایندگی گام برداشتهاند ولی هوشمندسازی خانهها میتواند به کاهش آلایندگی منجر شود. پس مقابله با آلودگی تنها تکلیف برای صنایع نیست و همه در قبال آن مسئول هستند. دربین صنایع نیز هلدینگ خلیج فارس در هوشمندسازی پیشقدم شده است. سایر صنایع نیز میتوانند برای اجرای آن وارد عمل شوند همانطور که در سالهای گذشته در بخش دانشبنیانی صنایع وارد شدند.
همچنین افشین درباره استفاده صنایع از فناوری در نمایشگاه محیط زیست تصریح کرد: انتظار ما بیشتر از آن چیزی است که در این نمایشگاه ازصنایع دیدم.
او درباره وضعیت نمایشگاه شهر آفتاب نیز تصریح کرد: برای انتقال همه نمایشگاه های کشور به شهر آفتاب باید از نظر دسترسی بهتر شود تا بازدیدکنندگان با بار ترافیکی آزادراه قم تهران مواجهه نشوند. راهکار این موضوع ایجاد مسیری مجزا برای نمایشگاه شهر آفتاب است تا در آخر هفتهها با ترافیک روبرو نشود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
معاون رئیسجمهور:
تقاضای جدیدی از
مجلس برای حذف ۴ صفر
از پول ملی نداشتیم
معاون رئیس جمهور در امور مجلس گفت: لایحه جدیدی در خصوص حذف ۴صفر از پول ملی به مجلس ارائه نشده است. شهرام دبیری با بیان اینکه لایحه جدیدی در خصوص حذف ۴صفر از پول ملی به مجلس ارائه نشده است، اظهار کرد: این لایحه در دولت دوازدهم و در سال ۱۳۹۸ با یک فوریت به مجلس ارائه شده و اتفاق جدیدی برای آن صورت نگرفته است.
وی افزود: در ابتدای دولت چهاردهم بنا به قاعده مرسوم، دولت همه لوایح معوقه دولتهای قبل که بیش از ۱۸۰ لایحه بود را بررسی و به استثنای چند لایحه مابقی را برای ادامه بررسی در مجلس مورد تایید قرار داد که این لایحه هم جزو همین لوایح است و دولت نه تقاضای استرداد آن را داده و نه برای آن تقاضای اولویت داده است.دبیری ادامه داد: این لایحه هم در کمیسیون اقتصادی برای رفع ایرادات شورای نگهبان در حال بررسی است.لایحه یک فوریتی اصلاح ماده ۱ قانون پولی و مالی کشور در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ در مجلس شورای اسلامی تصویب و به شورای نگهبان ارسال گردید که مورد ایراد آن شورا قرار گرفته و مجلس دوازدهم جهت رفع ایراد آن را به کمیسیون اقتصادی ارجاع داده است.
رسیدگی به گران فروشی اینترنتی آجیل فروشان
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران در خصوص شیوه ارسال شکایت در زمینه گران فروشی آجیل و خشکبار نکاتی را مطرح و تصریح کرد: به گران فروشی اینترنتی آجیل فروشان حتما رسیدگی میشود.
غلامرضا خدامی - رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران - توضیح داد: فروشگاههای مجازی فروش آجیل و خشکبار در صورتی که پروانه کسب داشته باشند نماد اعتماد الکترونیکی دریافت میکنند و میتوانند به فروش اقلام خود در فضای مجازی بپردازند؛ ولی نباید قیمت فروشگاه فیزیکی آنها با مجازیشان تفاوتی داشته باشد و صرفاً باید برای هزینه ارسال، یک مبلغ مشخصشدهای را دریافت کنند.
وی با اشاره به شکایتهای متعدد از فروشگاههای آنلاین فروش آجیل و خشکبار ادامه داد: متأسفانه شکایت زیادی از سکوهای مجازی فروش آجیل و خشکبار دریافت کردهایم که گاهی اوقات، جو جامعه را آشفته کردهاند. مثلاً در سال 1401 چند فروشگاه مجازی غیرمجاز، پسته را به قیمت یک میلیون و 500 هزار تومان اعلام کردند و مشکلات زیادی به وجود آوردند و ما به این موارد رسیدگی میکنیم.
بنا بر اعلام اتاق اصناف تهران، خدامی افزود: اگر افراد از فروشگاه فیزیکی و مجازی شکایتی داشته باشند این موارد را دریافت کرده و به این شکایتها رسیدگی کرده و نتیجه را به آنها اعلام میکنیم و مبلغ خسارت از واحد صنفی دریافت میشود و به مشتری خسارتدیده برگردانده میشود. افراد میتوانند شکایتهای خود را به شماره تلفن 33112313 فاکس کرده و یا به شماره 09351500980 در ایتا، سروش و روبیکا شکایت خود را ثبت کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
واگذاری۱۰۰ هکتار زمین به خیران مسکن ساز توسط سازمان ملی مسکن
سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن گفت: تاکنون نزدیک به ۱۰۰ هکتار زمین با ظرفیت ساخت بیش از ۱۶ هزار واحد به خیران مسکن ساز کشور واگذار شده است.به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علی نبیان با اشاره به اهمیت اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان افزود: از این میان ۲۰ درصد از واحدهای احداثی توسط خیران به معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی اختصاص یافته است.به گفته نبیان، سازمان ملی زمین و مسکن در قالب تفاهمنامهای تحتعنوان تامین مسکن خانوادههای دارای دو عضو معلول و بیشتر با دستگاههای حمایتی کشور از پروژههای در حال ساخت سازمان یا زمینهای آمادهسازی شده برای ساخت ۹ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی زمین اختصاص داده که از این طریق نزدیک به ۲۴ هزار نفر از معلولان بهزیستی صاحب مسکن شدهاند.سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن توضیح داد: بهمنظور ساخت ۷۹۳ واحد مسکونی یک طبقه و دو طبقه، بالغ بر ۷۷ هزارمترمربع زمین در سراسر کشور به مددجویان بهزیستی واگذار شده است.
برگزاری نمایشگاههای طلا
به صورت تخصصی
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن اشاره به تعدد نمایشگاههای صنعت طلا و جواهر، معتقد است که بایستی این نمایشگاه بهگونهای باشد که فرآیند تولید تا توزیع و ابزارآلات مورد استفاده در این صنعت را به معرض نمایش گذاشته و بهصورت جامع در شهرهای بزرگتر و با امکانات بیشتر برگزار شود.
به گزارش کائنات، نادر بذرافشان ضمن اشاره به برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگهای نیمه قیمتی و قیمتی در استان خوزستان اظهار کرد: تاکنون استان خوزستان، نمایشگاهی در حوزه صنعت طلا جواهری برگزار نکرده بود و در بخش تولید نیز جزو استانهایی بود که فعالیت تولید نداشته و صرفاً مصرفکننده بوده است، اما همانطور که اشاره شد، با هماهنگیهای صورت گرفته این رویداد برگزار شد.رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: مشارکت و حمایت همکارانمان جهت حضور در این نمایشگاه بسیار پررنگ بود و استقبال خوبی هم صورت گرفت، اما نکته مهم اینجاست که معتقد هستیم نمایشگاههای مرتبط با صنف طلا و جواهر بایستی تخصصیتر و فنیتر باشند و چرخه تولید تا توزیع به معرض نمایش گذاشته شود. نیاز است که سال به سال و نمایشگاه به نمایشگاه، ضعفها را اصلاح کرده و نقاط قوتمان را افزایش دهیم. ضمن اینکه به نظر بنده، بهتر است که نمایشگاهها با فواصل زمانی بیشتری از هم برگزار شوند؛ بطور مثال در آذر ما، سه نمایشگاه تبریز، شیراز و اهواز را داشتیم که خوب نیست.وی افزود: نمایشگاهها معمولاً در سراسر دنیا به صورت تخصصی و نهایتاً دوبار در سال برگزار میشود. بهتر است که این نمایشگاههای تخصصی در شهرهای بزرگتر که امکانات بیشتری هم دارند، برگزار شوند و نمایشگاه ایران را بتوانیم برگزار کنیم و چرخه تولید تا توزیع، فرآیند تولید، ماشینآلات، ابزارآلات (که بسیار هم گسترده بوده و دارای جذابیت است) به نمایش گذاشته شود. این یک ضعف است در برخی نمایشگاهها، فقط به بحث عرضه پرداخته میشود و مصنوعات طلا به نمایش گذاشته میشود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
تاکید وزیر راه و شهرسازی بر نقش کلیدی زن در خانواده و جامعه
وزیر راه و شهرسازی، بر نقش پررنگ زنان در جامعه و خانواده تاکید کرد و گفت: محدودیتی برای نقش آفرینی زنان در جامعه وجود ندارد.
به گزارش وزارت راه و شهرسازی، «فرزانه صادق» دیروز (شنبه) در آیین میلاد حضرت فاطمه (س) و بزرگداشت روز زن و مادر، خاطرنشان کرد: زمانی یک سقف شیشه ای برای زنان این سرزمین در نظر گرفته شد و با وجود همه سمپاشی ها و تحریم های خارجی علیه کشورمان بهویژه در حوزه زنان توانستیم در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و هنری این آب و خاک به بهترین شکل نقش خود را ایفا کنیم.
وی تصریحکرد: محدودیتی برای نقش آفرینی زنان وجود ندارد، به طوریکه تدبیر و خرد زنان ایرانی جایگاه خود را در جامعه باز کرده و ثابت کردیم که به بهترین شکل از پس مسئولیت ها بر می آییم. گرچه قبول هر نقشی، مسئولیت ها و چالش هایی را در پی دارد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه بر اهمیت نقش زن در خانواده تاکید کرد و گفت: باید توجه داشت که این مملکت برای فرزندان ما است و این سرزمین باید به دست فرزندان ما شکوفاتر شود.
وی افزود: با توجه به فضای مجازی در زندگی امروز، نقش شما زنان شاغل به عنوان مادر خانواده در تربیت فرزندان از اهمیت بالایی برخوردار است و معتقدم کیفیت زمانی که برای خانواده اختصاص می دهیم، مهم است و مدیریت این زمانبندی برای ایفای نقش مادر، همسر و شغلمان، هنرمندی ما زنان را نشان می دهد. از خود نباید غافل باشیم و باید به سلامت روانی و جسمانی خود نیز توجه کنیم.
وی با اشاره به انتخاب یک بانو برای تصدی وزارت راه و شهرسازی برای نخستین بار و با حمایت رئیس جمهوری، مجلس شورای اسلامی و جامعه تخصصی و البته نظر رهبر معظم انقلاب را نقطه عطفی در تاریخ نظام جمهوری اسلامی خواند و گفت: باید دست به دست هم دهیم تا این اتفاق تاریخی را به موقعیتی تبدیل کنیم تا دختران ما حضور در سمت های بزرگ و کلیدی برایشان آرزو نباشد.
صادق بیانداشت: حضور بانوان بسیار پررنگ بوده و این حضور به نقش آفرینی تبدیل شده است.
وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع بانوان این وزارتخانه، اظهار داشت: جای افتخار و خوشبختی است که الگوی زنان ایران حضرت فاطمه زهرا (س) است که مرکز توجه کائنات بوده و در اهل سنت و تشیع اذعان دارند که خشم بانو خشم خدا و خشنودی بانو فاطمه زهرا (س) خشنودی خداست.
این عضو کابینه دولت چهاردهم افزود: حضرت فاطمه زهرا دختری است که در سختی ها غمگسار پدر و تربیت کننده فرزندان اهل بیت حضرت امام حسن(ع) و امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) است. بانویی که در همه زمینه ها الگو است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نقش زن در خانواده، بیانداشت: زن چه در نقش همسر، دختر و مادر در خانواده مرکز توجه است و آنچه در فرهنگ ایرانی و اساطیری پر رنگ است، زن کانون توجه بوده و نقش پررنگی داشته است.
وی بانوان شاغل در وزارت راه و شهرسازی را بسیار اثرگذار دانست و علت آن را ارتباط بی واسطه با مردم در حوزه های حمل و نقلی و مسکنی عنوان کرد که مردم نیز متوجه آن هستند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
8/8 میلیارد دلار مواد معدنی صادر شد
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی اعلام کرد: بخش معدن و صنایع معدنی در هشت ماهه امسال حدود 8.8 میلیارد دلار محصول صادر کرد که نسبت به پارسال 3 درصد افزایش را نشان میدهد.
عملکرد تجارت خارجی محصولات معدنی و صنایع معدنی ایران از ابتدای فروردین تا پایان آبان امسال، حاکی از صادرات 41 میلیون و 791 هزار و 749 تن انواع محصولات بخش معدن و صنایع معدنی به ارزش 8 میلیارد و 799 میلیون دلار است.
میزان صادرات مدت مشابه سال گذشته، 41 میلیون و 144 هزار و 510 تن به ارزش 8 میلیارد و 552 میلیون دلار بود؛ مقایسه آمار صادرات هشت ماه امسال با مدت مشابه سال گذشته، افزایش 2 درصدی «تناژ» و افزایش 3 درصدی «ارزش» صادرات را نشان میدهد.
بیشترین صادرات 8 ماهه 1403 مربوط به زنجیره تولید 3 محصول شامل فولاد، آلومینیوم و مس به میزان 21 میلیون و 519 هزار و 808 تن به ارزش 6 میلیارد و 767 میلیون دلار بود.
میزان واردات بخش و معدن و صنایع معدنی طی 8 ماهه 1403 نیز 2 میلیون و 893 هزار و 902 تن به ارزش 7 میلیارد و 496 میلیون دلار بود.
میزان واردات این محصولات در مدت مشابه سال گذشته نیز 3 میلیون و 558 هزار و 703 تن به ارزش 4 میلیارد و 205 میلیون دلار بوده که نشان دهنده کاهش حدود 19 درصدی تناژ و افزایش 78 درصدی ارزش واردات است.
تاکید وزیر ارتباطات بر پرهیز از نگاه جزیرهای و سطحی به هوش مصنوعی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست هم اندیشی با بانوان فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال که به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن انجام شد، از عطش زیاد به هوش مصنوعی در کشور انتقاد و تاکید کرد که در این خصوص، باید از نگاه جزیرهای و سطحی به موضوع هوش مصنوعی بهجد پرهیز کرد.
سیدستار هاشمی در این نشست اظهار کرد: به دلایل مختلف، باور و اعتقاد راسخ به حضور بانوان در عرصههای مختلف دارم و معتقدم که حوزه کاری ارتباطات و فناوری اطلاعات هیچ تضادی با نقش مادری خانم ها ندارد.
هاشمی تصریح کرد: اینکه به حضور و فعالیت بانوان اعتقاد راسخ دارم دلایل مختلفی دارد؛ اما یکی از دلایل آن در بحث تولید محصول و ویژگیهای زیبایی شناختی است که در حوزه نرم افزار، از آن به عنوان تجربه کاربری یاد میشود.
وزیر ارتباطات تاکید کرد که داشتن دقت نظر و نگاه تیزبین از ویژگیهایی است که حضور بانوان در عرصههای مختلف بهویژه ساحت ارتباطات و فناوری اطلاعات را خاص و ویژه و از نگاه من، «الهام بخش» میسازد.
وی در ادامه در مقام پاسخ به نقطه نظرات مطرح شده از سوی بانوان فعال حوزه اقتصاد دیجیتال در این جلسه به فناوریهای نوین و به طور مشخص «هوش مصنوعی» و «عطش زیادی که در این خصوص در جامعه حاکم است»، اشاره و تصریح کرد: نگرانی خود را نسبت به این عطش زیاد به هوش مصنوعی در جلسات هیات دولت هم مطرح کردهام. معتقدم که ابتدا باید تعریف و ترجمان درستی از هوش مصنوعی ارائه و همچنین از نگاه جزیرهای و سطحی در این موضوع اکیدا پرهیز کرد.
وزیر ارتباطات با اشاره به تجربههای پیشین در حوزه توسعه فناوریها در کشور تاکید کرد: اگر دولت در بحث هوش مصنوعی وارد تصدی گری شود، نمیتوان سرعت مطلوب و از نگاه من، عمق مناسب در رشد و توسعه اقتصاد دیجیتال را انتظار داشت. در همین زمینه، رئیس جمهوری محترم ماموریتی به وزارت ارتباطات دادهاند که دو روز بعد از ابلاغ آن، طرح جامع و کلان مرتبط از سوی این وزارتخانه تقدیم شد؛ با این نگاه که باید از تصدی گری در هوش مصنوعی پرهیز کنیم.
هاشمی با بیان اینکه «باور ما در وزارت ارتباطات این است که در حوزه تصمیمگیری به سمتی نرویم که دستور العملها و آییننامهها پشت درهای بسته تدوین شوند و بخش خصوصی به عنوان ذی نفع و بهرهبردار اصلی بیاطلاع باشد»، اظهار داشت: تصمیمگیری پشت درهای بسته منجر به آن خواهد شد که در مقام اجرا بخش خصوصی با موانع جدی روبرو شود؛ این اتفاق را نه یک بار بلکه بارها دیده ایم و امیدواریم که از آن درس گرفته باشیم.
وی ادامه داد: این مسئله در وزارت ارتباطات مورد تاکید قرار گرفته که در جلسات تصمیمگیری و تصمیمسازی، ساز و کار تردد بخش خصوصی به سرعت تسهیل شود تا پشت درهای بسته دستورالعملی به تصویب نرسد و از مشارکت این بخش در تصمیم گیری ها و تدوین دستورالعمل ها استفاده شود.
وزیر ارتباطات در ادامه با انتقاد از موانع پیش روی بخش خصوصی در کسب مجوزها از مرکز افتا تاکید کرد که در بحث مجوز افتا نیز نیازمند سرعت در تاییدیهها هستیم و این موضوع باید سامان پیدا کند.
وی در این رابطه به سازمان فناوری اطلاعات و پژوهشگاه فاوا مامویت داد که در اسرع وقت موانع موجود را شناسایی و اعلام کنند و گزارش کار دهند.
وزیر ارتباطات در بخش دیگری از سخنان خود در جمع نزدیک به ۵۰ تن از بانوان موفق و فعال در حوزه کسب و کارهای دیجیتال در پاسخ به دغدغه مطرح شده از سوی برخی از مدیران استارتاپی و بانوی حاضر در نشست در خصوص بهره گیری بیشتر از زنان متخصص در مجموعه مدیریتی وزارت ارتباطات اعلام کرد که خانم لیلا محمدی از چهره های کارآمد را برای نخستین بار در تاریخ پژوهشگاه به عنوان رئیس جدید پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات منصوب کرده است.
هاشمی در ادامه حکم انتصاب خانم محمدی را به وی اهدا کرد و بلافاصله به او ماموریت داد که دغدغهها و مسائل مطرح شده در این نشست از سوی بانوان حوزه اقتصاد دیجیتال کشور را پیگیری و پل ارتباطی میان آنها و وزارت ارتباطات را ایجاد کند.
شکایت مشاورین املاک از نرخ مالیات؛ بازار مسکن کِساد است
نایب رئیس اتحادیه املاک گفت: عده زیادی از مشاورین املاک از نرخ مالیات شکایت دارند و میگویند مالیاتها با وضعیت بازار مسکن همخوانی ندارد، زیرا تعداد معاملات در این بازار ناچیز است.
داوود بیگینژاد نایب رئیس اتحادیه املاک تهران با بیان اینکه قیمت ملک در محدودههای مختلف منطقه 4 تهران با توجه به گستردگی این منطقه نوسان دارد، اظهار کرد: طبق گفته مشاورین املاک منطقه 4 تهران، در بازار خرید و فروش مسکن، مشتری وجود ندارد، اما خریدار نیستند. تنها در خصوص قیمت ملک در نواحی مختلف پرسوجو میکنند تا شاید واحد مسکونی که با بودجه و قدرت خرید آنها همخوانی داشته باشد، پیدا کنند.
وی ادامه داد: میانگین نرخ خرید و فروش واحدهای شهرک بهشتی واقع در منطقه 4 زیر 10 میلیارد تومان برآورد شده است، همچنین میانگین رنج قیمتی در خیابان اردیبهشت این منطقه بین 6 تا 7 میلیارد تومان و محله خاک سفید حدوداً در بازه 4 میلیارد تومان معامله میشود.
نایب رئیس اتحادیه املاک با بیان اینکه شرایط فعلی بازار مسکن، خریداران را به سمت معامله واحدهای قدیمی و کوچک مقیاس سوق میدهد، افزود: طبق فایلهای معامله شده در بنگاههای املاک منطقه 4، بیشتر واحدهای قدیمی ساخت، بدون آسانسور و کوچک متراژ مورد توجه متقاضیان قرار گرفته، زیرا کرایهنشینها با توجه به قدرت مالی که در دست دارند به دنبال خرید خانه هستند.
وی بیان کرد: پساز سال 1397، جهش قیمت باعث کاهش شدید قدرت خرید مستأجران شد و تقاضا برای واحدهای ریز متراژ افزایش یافت، به عبارت دیگر برخلاف میل تعداد انبوهی از مستأجران تقاضا برای واحدهای نوساز با کاهش چشمگیری مواجه شد.
بیگینژاد در پایان گفت: با توجه به اینکه از سالهای اخیر تا به امروز بازار مسکن در رکود تورمی قرار دارد و در پی آن روند معاملات مسکن سال به سال با کاهش مواجه شد، همچنین از سوی دیگر قدرت آحاد جامعه برای خرید خانه نزول یافته، اما مشاوران املاک منطقه 4 تهران از نرخ مالیاتی که آنها دریافت میشد، شکایت داشتند و میگویند وقتی که بازار رونق ندارد و معاملهای صورت نمیگیرد، چرا باید چنین اعداد و ارقامی به عنوان مالیات برای آنها تعیین شود، به نظر میرسد، بهتر است دولت نرخ مالیات بنگاههای املاک را مورد بازنگری قرار دهد و مجدد طبق وضعیت فعلی بازار مسکن برای این قشر از جامعه نرخ مالیات تعیین کند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.