شماره: 2503 / ۱۴۰۳ دوم دي
تعداد بازدید : 0
اخبار
مصرف ۶۹ درصد گاز تحویلی به شبکه
در بخش خانگی
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران گفت: دیروز ۵۹۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی معادل ۶۹ درصد کل گاز تحویلی به شبکه سراسری در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شد.سیدحسن موسوی با بیان اینکه روز (۳۰ آذر) ۵۹۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شده است، بیان کرد: دیروز ۸۵۴ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به خط سراسری تحویل شد که ۶۹ درصد آن به بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء اختصاص یافت.پس از برودت هوا و پیشبینی کاهش دما، مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری، محسن پاکنژاد، وزیر نفت و جمعی از مسئولان کشور با هدف مصرف بهینه و تأمین سوخت زمستانی با انتشار پیامهای تصویری یا مکتوب از مردم برای مشارکت در پویش «۲ درجه کمتر» دعوت کردند.
مصرف روزانه بنزین در تهران
۲۲ میلیون لیتر رسید
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه تهران با بیان اینکه مصرف روزانه بنزین در تهران ۲۲ میلیون لیتر رسید، گفت: بنزین سوپر به صورت نوبتی در بسیاری از نقاط توزیع میشود.فریدون یاسمی مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه تهران دیروز (شنبه، یکم دی) در حاشیه بازدید از انبار نفت ری در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه متوسط مصرف بنزین روزانه ۲۲ میلیون لیتر است، گفت: مصرف بنزین در سال جاری رشد ۵ درصدی داشته اما رشد مصرف تهران نسبت به کشور پایینتر است.وی ادامه داد: بنزین سوپر به صورت نوبتی در بسیاری از نقاط توزیع میشود و بر اساس تولیدی که در پالایشگاه صورت میگیرد به مجاری عرضه ارسال میکنیم.مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه تهران بیان کرد: ذخایر گازوئیل سه نیروگاه ری، پرند و دماوند در وضعیت مطلوب است و روزانه هم تحویل گازوئیل به این نیروگاهها صورت میگیرد و طی دو ماه اخیر، تحویل گازوئیل به نیروگاههای تهران ۳۶ درصد رشد داشته است.
تولید نفتگاز کشور ۱۵ میلیون لیتر افزایش یافت
معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از افزایش ۱۵ میلیون لیتری تولید روزانه نفتگاز کشور در مدت چهار ماهه فعالیت دولت چهاردهم خبر داد.محمدعلی دادور معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اظهار کرد: میانگین تولید روزانه نفتگاز کشور در مدت پنج ماهه ابتدایی امسال حدود ۱۱۱ میلیون لیتر بوده که این مقدار هماکنون روزانه به بیش از ۱۲۵ میلیون لیتر افزایش یافته است.وی افزود: همچنین امیدواریم با بهرهبرداری از واحدهای جدید طرح توسعه پالایشگاه آبادان تا دو ماه آینده، بیش از ۳ میلیون لیتر نفتگاز یورو ۵ به سبد سوخت کشور افزوده شود و مقدار تولید نفتگاز روزانه کشور به حدود ۱۲۸ تا ۱۳۰ میلیون لیتر افزایش یابد.معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه این افزایش تولید، نقطه امیدی است که زمستان سخت را با دغدغه کمتری پشت سر بگذاریم، بیان کرد: از ابتدای استقرار دولت چهاردهم در شهریور، یکی از دغدغههای گروه جدید این شرکت، تأمین سوخت زمستانی بود که با رفع گلوگاهها و افزایش خوراک پالایشگاههای کشور به مقدار بیش از ۱۰۰ هزار بشکه در روز، اصلاح شرایط عملیاتی و بهکارگیری ظرفیت خالی واحدهای عملیاتی شکست کاتالیستی و راهاندازی واحد هایدروکراکر پالایشگاه آبادان این افزایش محقق شد.
جزئیات تامین سوخت شهرک صنعتی شمس آباد
رئیس پخش شرکت ملی پخش فراروده های نفتی ناحیه ری گفت: در ماه گذشته بیش از ۷۰ درخواست در سامانه پخش فراورده های نفتی برای سوخت دیزل ژنراتور داشتیم که سوخت مجموعه صنعتی شمس آباد به موقع و در کمتر از ۴۸ ساعت تامین شد.
مهدی دیودار در حاشیه بازدید خبرنگاران از انبار نفت ری، درباره انتشار اخباری مبنی بر عدم تامین سوخت شهر صنعتی شمس آباد اظهار کرد: علیرغم اعلام تعطیلی هفته گذشته، کلیه همکاران در ناحیه ری باتوجه به ماهیت عملیاتی شرکت پخش فعالیت خود را متوقف نکردند، به نحوی که هیچ درخواست معوقی در سامانه درخواست فراورده های نفتی نداشتیم.
وی با بیان اینکه در فصل تابستان به شرکتی که در فضای مجازی نسبت به عدم تحویل سوخت معترض بود، ۷۲ هزار لیتر سوخت دیزل ژنراتور تحویل دادیم، گفت: این شرکت در آذرماه هیچ درخواستی برای سوخت دیزل ژنراتور در سامانه سدف ثبت نکرده و یا توسط سازمان متولی مورد تایید قرار نگرفته است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون وزیر نفت تأکید کرد:
تعداد بازدید : 0
توسعه منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با تکمیل زنجیره ارزش
معاون وزیر نفت با تأکید بر نقش صنعت پتروشیمی در توسعه اقتصادی و صنعتی کشور گفت: فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با هدف توسعه متوازن و توجه به تکمیل زنجیره ارزش شکل خواهد گرفت.
حسن عباسزاده در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با تأکید بر اهمیت صنعت پتروشیمی، این صنعت را محرک اصلی ایجاد ارزش افزوده و توسعه اقتصادی و صنعتی دانست و گفت: صنعت پتروشیمی با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر ضرورت جلوگیری از خامفروشی و تکمیل زنجیره ارزش، با استفاده از تمام ظرفیتهای موجود در مسیر رشد و توسعه متوازن قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ایران به حدود ۱۰۰ میلیون تن رسیده است، اظهار کرد: با اجرای برنامههای توسعهای در قالب برنامه هفتم، رشدی ۳۰ میلیون تنی هدفگذاری شده است و این ظرفیت تا ۱۳۱ میلیون تن افزایش خواهد یافت.
معاون وزیر نفت ادامه داد: امروز صنعت پتروشیمی ایران با افتخار یکی از قدرتهای مهم این صنعت پیشرو در منطقه است و ماهشهر بهعنوان یکی از قطبهای مهم صنعت در کشور از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و محصولاتی مهم و کاربردی در این منطقه تولید میشوند.
عباسزاده با بیان اینکه اغلب محصولات تولیدی مجتمعها در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای مصرف داخلی استفاده میشوند، گفت: سبد متنوعی از خوراکها سبب تولید محصولاتی مختلف از سوی مجتمعهای پتروشیمی همسو با تأمین نیاز کشور میشود.
وی همچنین به اهمیت راهاندازی پروژههایی مانند انجیال ۳۱۰۰ که بهزودی به بهرهبرداری میرسد، پرداخت و تأکید کرد: این پروژه نقشی کلیدی در تأمین خوراک مورد نیاز منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ایفا خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ضمن قدردانی از تلاشهای پیام برزگر، مدیرعامل پیشین و معرفی محمدرضا مطیری بهعنوان سرپرست سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، بر توجه به مردم منطقه، حفظ صیانت، امنیت و ایمنی منطقه، ارتقای زیرساختهای صنعتی و اجتماعی و اقدامهای مؤثر برای احداث فاز دوم منطقه را برای مدیریت بهتر تأکید کرد.
عباسزاده به نقش سرمایهگذاری بخش خصوصی در توسعه صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: باید شرایط مناسب برای جذب سرمایهگذاران فراهم و از تحمیل محدودیتهای غیرضروری پرهیز شود.
وی با تأکید بر برنامههای توسعهای نظیر فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تصریح کرد: فاز دوم این منطقه سبب رونق اقتصادی و اشتغالزایی منطقه میشود.
معاون وزیر نفت افزود: منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی آماده همکاری و تعامل با سازمانها و دستگاههای اجرایی است و باید با استفاده از تمام ظرفیتهای موجود قدردان مردم شریف منطقه باشیم.
امیر حیاتمقدم، نماینده مردم ماهشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین با بیان اینکه هرچند اجرای فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی طولانی شده است، گفت: امید است که در مسیر تکمیل زنجیره ارزش هرچه زودتر این منطقه میزبان فعالان صنعت پتروشیمی باشد.
وی با تأکید بر اینکه مسئله اشتغال باید به صورت جدی از سوی پتروشیمیها مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: شرکتهای پتروشیمی عضو شورای راهبردی و شورای سیاستگذاری منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی براساس مصوبهها باید به تعهدهای خود همسو با عمل به مسئولیت اجتماعی عمل کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
نیمی از ظرفیت پتروشیمی کشور در منطقه ویژه اقتصادی پارس است
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس با بیان اینکه حدود ۱۵۰ میلیارد دلار در این منطقه سرمایهگذاری شده است، گفت: منطقه ویژه اقتصادی پارس با تولید حدود ۴۵ میلیون تن تقریباً ۵۰ درصد ظرفیت پتروشیمی کشور را در اختیار دارد.
سخاوت اسدی در اجلاس منطقهای ائمه جمعه استانهای بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان اظهار کرد: امروز به برکت تلاش فرزندان جمهوری اسلامی، همکاران ما روی سکوها به رکورد تولید ۷۱۲ میلیون مترمکعب گاز رسیدند.
وی با بیان اینکه میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان است، افزود: این میزان تولید گاز بالاترین رکورد تولید در سالهای اخیر بهشمار میآید که به ۱۳ پالایشگاه ارسال میشود.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با اشاره به وجود هشت پالایشگاه در منطقه عسلویه و پنج پالایشگاه در کنگان گفت: گازهای ارسالشده به خشکی در این پالایشگاهها فرآورش و به شبکه اصلی تزریق میشوند.
اسدی با بیان اینکه در کل کشور روزانه ۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز فرآورش یا شیرینسازی و به شبکه سراسری تزریق میشود، بیان کرد: این مقدار گاز بسیار بیشتر از گاز مصرفی کل قاره اروپا محسوب میشود.
وی با بیان اینکه خوراک ۹۰ درصد برق تولیدی کشورمان گاز است، گفت: اگر در این روزها نتوانیم گاز موردنیاز را تأمین کنیم، باید از سوخت مایع استفاده کنیم.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس گاز تحویلی به نیروگاهها را حدود ۱۱۱ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: هماکنون مقدار مصرف سوخت مایع یعنی گازوئیل و مازوت در نیروگاهها بهترتیب ۶۴ و ۴۲ میلیون لیتر است که در مجموع ۱۰۶ میلیون لیتر سوخت مایع میشود.
اسدی با تأکید بر پیوستن همه مردم به پویش همگانی مدیریت مصرف و مصرف بهینه انرژی گفت: با پیوستن به پویش ۲ درجه کمتر مشکلی برای بخشی از هموطنان ما در شمال شرق و سایر نقاط کشور بهوجود نخواهد آمد.
وی با بیان اینکه حدود ۱۵۰ میلیارد دلار در منطقه ویژه اقتصادی پارس سرمایهگذاری شده است، بیان کرد: این منطقه با تولید حدود ۴۵ میلیون تن تقریباً ۵۰ درصد ظرفیت پتروشیمی کشور را در اختیار دارد.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان اینکه هماکنون روزانه ۷۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در این منطقه تولید میشود، افزود: حدود ۴۸۰ هزار بشکه از این میعانات برای تولید بنزین به پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس ارسال میشود که حدود ۴۵ درصد ظرفیت تولید بنزین کشور در اختیار این پالایشگاه قرار دارد.
اسدی با بیان اینکه پارس جنوبی امروز راهبردیترین منطقه کشورمان محسوب میشود، گفت: این منطقه ۷۰ درصد گاز کشور را تولید میکند و ۵۰ درصد صنعت پتروشیمی نیز در منطقه ویژه پارس وجود دارد.
وی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد خوراک فرآوردههای نفتی هم از همین منطقه است، اظهار کرد: همه مسئولان از استاندار گرفته تا سایر مسئولان استان و کشور در تلاشند چرخ عظیم این صنعت بزرگ که بخش مهم اقتصادی جمهوری اسلامی است، بچرخد و به فعالیت ادامه دهد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران:
هرچه گاز تولید کنیم، غول مصرف آن را میبلعد
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تأکید بر اینکه تولید گاز در شرایط سخت تحریم به همت مهندسان سختکوش ایرانی دو برابر افزایش یافت، گفت: اما این دستاورد هم جلوی غول مصرف را نگرفت.
رضا نوشادی همزمان با هفته پژوهش با حضور در جمع استادان و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف به واکاوی موضوع ناترازی گاز در کشور پرداخت و اظهار کرد: تقریباً نیمی از ذخایر گازی (شناختهشده) در ایران توسعه یافته و بخش مهمی از آن نیز مصرف شده است، از این رو اگر مصرف با همین شدت ادامه یابد، گاز سالهای زیادی مهمان ما نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه برخی مخازن گازی وارد نیمه دوم عمر خود شده و تولید آنها کاهش یافته است اما همچنان در رفتار مصرفکنندگان تغییری مشاهده نمیشود، تصریح کرد: در چند سال اخیر مقدار رشد جمعیت و شاخصهای اقتصادی سیر صعودی نداشت، اما در مقابل مصرف گاز جهش انفجاری داشت، بنابراین رسوخ فرهنگ مصرف غیرمنطقی در طیفهای مختلف مشترکان گاز، هیچگونه توجیهی ندارد و خسران قطعی به منابع و منافع ملی محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تأکید بر اینکه به جای سوزاندن بیهدف گاز میتوانستیم این سرمایه ملی را صادر و درآمد ارزی آن را صرف رفاه و پیشرفت جامعه کنیم، توضیح داد: هماکنون بخش کمی از گاز کشور صادر میشود که درآمد حاصل از همین مقدار کم، بیش از ۹۴ درصد گازی است که در داخل مصرف میشود.
نوشادی ادامه داد: ایران ۸۰ درصد جمعیت چین، غول اقتصادی دنیا و ۶۵ درصد اتحادیه اروپای سردسیر و صنعتی، گاز مصرف میکند که این خود دلیل روشن دیگری بر اشتیاق سیریناپذیر ما در هدر دادن این نعمت خدادادی است.
وی با اشاره به اصرار برخی منتقدان که افزایش مستمر تولید را راهکار پاسخگویی به تقاضای فزاینده به گاز میدانند، توضیح داد: تولید گاز در شرایط سخت تحریم به همت مهندسان سختکوش ایرانی به مقدار دو برابر افزایش یافت، اما در مقابل این دستاورد درخشان حقیقتاً ناسپاس بودیم و کفران نعمت کردیم و به تعبیر عامیانه «اسکناس را آتش زدیم تا خود را گرم کنیم». ما تولید گاز را دو برابر کردیم، اما این حماسه هم جلوی غول مصرف را نگرفت، بهنحوی که امروز خیلی از صنایع از دسترسی به گاز محروماند اما باز هم گاز کافی برای پوشش دیگر بخشهای تجاری و خانگی وجود ندارد.
به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، بنا بر پیشبینیها، با ادامه روند فعلی، کشور در سال ۱۴۰۵ در طول کل سال (زمستان و تابستان) با کمبود گاز مواجه خواهد بود.
نوشادی با بیان اینکه راهحلهایی مانند هوشمندسازی، مدیریت و بهینهسازی مصرف و همچنین توسعه طرحهای ذخیرهسازی گاز طبیعی در شرکت ملی گاز ایران در حال انجام است، گفت: افزایش واردات گاز، افزایش بازدهی سیستمهای گازسوز، اصلاح ساختمانها و کارخانهها، استفاده از انرژیهای جایگزین، فرهنگسازی دمای منزل و محل کار، استفاده از مکانیسم قیمت (همراه با تأملات تورمی) از دیگر راهکارهایی است که میتوان برای سروسامان دادن به وضع فعلی مورد استفاده قرار داد.
وی با برشمردن نشانههایی از بیمیلی صنایع و مشترکان به صرفهجویی و بهینهسازی یادآور شد: اکنون نه تمایلی برای استفاده از بخاریهای با راندمان بالا و برق برای گرمایش در منازل وجود دارد و نه صنایع، کوچکترین قدمی به سوی بهینهسازی سیستمهای فرسوده و پرمصرف خود برمیدارند. از طرفی حفاظت از گلخانههای عظیم با پلاستیکهایی با ضخامت میلیمتر و فرسوده انجام میشود که بیشتر از قیمت محصولاتش، هزینه اسراف در گاز را به کشور تحمیل میکند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ادامه داد: همه این شواهد بهروشنی اثبات میکند نیاز به بازنگری در سیاستهای قیمتی وجود دارد تا دیگر گاز بهعنوان یک کالای بیارزش در جامعه بهشمار نیاید و مشترکان، دلیل و انگیزهای برای صرفهجویی داشته باشند، وگرنه باید شاهد استمرار تعطیلی و خاموشی باشیم که این خود کلافگی مردم و صنایع را بهدنبال دارد.
نوشادی با تأکید بر اینکه سیاست قیمتگذاری باید بهگونهای طراحی شود که مصرفکنندگان خانگی دهکهای بالا قیمت واقعی گاز را بپردازند، تصریح کرد: در این صورت به اقشار فرودست فشار نمیآید و از آنجا که در منازل ثروتمندان هیچگونه کالا و خدمتی تولید نمیشود و گاز همانند بنزین قابل قاچاق نیست، لازم نیست نگران تورم ناشی از افزایش قیمت آن باشیم. بهصورت همزمان نیز پرمصرفها را جریمه کنیم و به آنها که مصرف خود را کاهش دادهاند، پاداش داده شود.
وی با بیان اینکه دهکهای ۵ و ۶ نیز باید به ازای مصرف مازاد بر الگو، قیمت گاز صادراتی را بپردازند، یادآور شد: همچنین باید به این قشر از مشترکان، بازپرداخت هزینه صرفهجویی نسبت به مصرف سالانه شخصی انجام شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با توضیح اینکه این تغییرات بسیار سریع جواب میدهد، گفت: اگر تغییرات یک دهک یک دهک انجام شود، افراد فرصت میکنند تا رفتار خود را اصلاح کنند. با وجود این مقاومت عجیبی در مقابل واقعیسازی قیمت گاز وجود دارد.
نوشادی با یادآوری اینکه پول برای توسعه در کشور وجود ندارد، اما در فصل زمستان وسایل گرمایشی زیادی در ویلاهای مناطق توریستی شمال کشور روشن هستند، تصریح کرد: این پرمصرفها با اتکا به سامانههای املاک، بانک مرکزی و بانک رفاه بهآسانی قابلشناسایی هستند و با مجموعه تشویقها و تنبیهها میتوان عواید صرفهجوییهای حاصله را به نفع کشور و مردم بهکار گرفت و جریان توسعه کشور را دوباره احیا کرد.
توقف انتقال نفت روسیه به اروپا با خط لوله دروژبا
منابع مطلع از توقف انتقال نفت روسیه به اروپا با خط لوله دروژبا بهدلیل وقوع مشکلات فنی خبر دادند.
چهار منبع آگاه گفتند که جریان نفت روسیه به مجارستان، اسلواکی، جمهوری چک و آلمان از طریق خط لوله دروژبا از روز پنجشنبه (۲۹ آذر) بهدلیل مشکلات فنی در یک ایستگاه انتقال نفت روسیه متوقف شده است.
این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند: شرکت دولتی اپراتور خطوط انتقال نفت ترانسنفت مشکلی را در ایستگاه پمپاژ «اونهچا» (Unecha) در منطقه «بریانسک» (Bryansk) روسیه، حدود ۷۰ کیلومتری (۴۵ مایلی) از مرز بلاروس شناسایی کرده است.
نفت روسیه و قزاقستان با خط لوله دروژبا به اسلواکی، مجارستان و جمهوری چک منتقل میشود. این سه کشور بهدلیل وجود فرصتهای محدود برای عرضه نفت جایگزین، از تحریم نفت روسیه از سوی اتحادیه اروپا مستثنا شدند.
خط لوله دروژبا (DRUZHBA PIPELINE) (دوستی) روسیه از شهر سامارا در روسیه آغاز و به بندر اومیسالج کرواسی در دریای آدریاتیک منتهی میشود و کشورهای آلمان، لهستان، مجارستان، اسلوواکی و جمهوری چک را به هم متصل میکند.
دروژبا به دو شاخه تقسیم میشود که شاخه شمالی آن با حجم بیشتری نسبت به شاخه دیگر، به لهستان و آلمان منتهی میشود و شاخه جنوبی آن نیز نفت خام کشورهای اسلواکی، مجارستان و جمهوری چک را تأمین میکند.
خط لوله نفت دروژبا خام روسیه را از طریق بلاروس و اوکراین به مجارستان و اسلواکی منتقل میکند. بخش شمالی خط لوله دروژبا که از لهستان و بلاروس به آلمان متصل میشود، هماکنون برای صادرات نفت کبکو قزاقستان برای پالایشگاه «شودت» استفاده میشود که بیشتر سوخت برلین را تأمین میکند.
یکپنجم نیاز نفت خام آلمان از مسیر خط لوله دروژبا تأمین میشود. عرضه نفت خام این خط لوله در گذشته بارها قطع شده است. اگرچه این مقدار صادرات نفت جریان زیادی نیست، اما به آلمان کمک کرده است به نفت روسیه متکی نباشد؛ اقدامی که برلین در سال ۲۰۲۲ پس از آغاز تنشها بین مسکو و کییف متعهد به انجام آن شد.
ظرفیت برنامهریزیشده این خط لوله بیش از ۲ میلیون بشکه در روز است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام این خط لوله مستقیم به مصرفکنندگان اروپایی میرسد و باقیمانده آن در بلاروس استفاده میشود.
پس از توقف حملونقل محمولههای نفتی روسیه بهدلیل قرار گرفتن شرکت لوکاویل روسیه در ماه ژوئن در فهرست شرکتهای تحریمی اوکراین، ماه گذشته عرضه به پالایشگاههای شرکت انرژی اماوال مجارستان ازسر گرفته شد.
برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر عضو اتحادیه اروپا، مجارستان بهدنبال حفظ روابط نزدیک سیاسی و تجاری با روسیه و وابستگی به انرژی این کشور است.
پس از آغاز درگیریهای نظامی بین مسکو و کییف در سال ۲۰۲۲، اتحادیه اروپا در تلاش برای کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی روسیه، واردات نفت به کشورهای عضو این اتحادیه را ممنوع، اما مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک را برای یافتن مسیرها و منابع جایگزین معاف کرد.
مجارستان همراه با اسلواکی و جمهوری چک بهدلیل نداشتن جایگزین، از تحریم اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه مستثنا شدهاند، اما اتحادیه اروپا از این کشور خواسته است منابع خود را متنوع سازد.
مقامهای شرکت دولتی نفت «بلنفتخیم» بلاروس هم در گفتوگو با خبرگزاری بلتا اختلال در عرضه نفت روسیه با خط لوله دروژبا را تأیید و اعلام کردند که پالایشگاههای این کشور از حجم نفت ذخیرهشده برای حفظ عملیات استفاده میکنند.
پیش از توقف، این خط لوله روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت را انتقال میداد.
این چهار منبع گفتند: عرضه نفت روسیه به بلاروس و کشورهای اتحادیه اروپا تحت تأثیر قرار گرفته است، در حالی که بارگیری از پایانههای غربی روسیه شامل «نووروسیسک»، «اوست لوگا» و «پریمورسک» ادامه دارد.
یکی از منابع گفت: احتمال میرود نفت از دروژبا به پایانهها منتقل شود.
یک منبع مطلع دیگر تصریح کرد: این مشکل ممکن است ظرف چند روز حل شود، اما برخی معتقدند عرضه تا پایان ماه متوقف خواهد شد.
شرکت اماوال مجارستان که برای فعالیت پالایشگاههای خود نیازمند تداوم انتقال نفت روسیه با خط لوله دروژباست، روز جمعه (۳۰ آذر) اعلام کرد اطلاعاتی در دست دارد مبنی بر اینکه جریان نفت ممکن است طی چند روز آینده ازسر گرفته شود و این اختلال بر امنیت عرضه منطقه تأثیری نخواهد گذاشت.
وزارت انرژی قزاقستان اعلام کرد که اکنون هیچ نگرانی درباره عرضه نفت قزاقستان با دروژبا وجود ندارد.
علت این مشکل فنی در ایستگاه انتقال نفت روسیه تاکنون نامشخص بوده و قزاقستان هم اعلام کرده است حمله اوکراین در ۱۱ دسامبر به زیرساختهای نفتی در منطقه «بریانسک» بر عرضه نفت از طریق دروژبا تأثیری نداشته است.
سخنگوی پالایشگاه «اورلن یونی پترول» جمهوری چک هم در این باره گفت: تأمین نفت خام با خط لوله دروژبا اکنون بیوقفه ادامه دارد.
کمیسیون اروپا که از زمان حمله روسیه در فوریه ۲۰۲۲ از اوکراین حمایت میکند، بارها از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته است به وابستگی خود به تأمین انرژی از مسکو پایان دهند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.