شماره: 2520 / ۱۴۰۳ بيست و نهم دي
تعداد بازدید : 0
اخبار
انتظار داریم روسیه نقش پررنگتری
برای توقف جنگ ایفا کند
سخنگوی وزارت امور خارجه، گفت: انتظار داریم روسیه نقش پررنگتری برای وادار کردن اسرائیل به توقف خشونت ایفا کند.
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه همزمان با سفر مسعود پزشکیان رئیسجمهور به مسکو در پاسخ به دعوت ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در گفتگوی اختصاصی با ریانووستی عنوان کرد: تحولات سوریه و غزه از محورهای گفتوگوی رئیس جمهور ایران در مسکو خواهد بود.
وی همچنین بیان کرد: رؤسای جمهور ایران و روسیه احتمالاً درباره آخرین تحولات مربوطه به موضوع هستهای ایران گفتوگو خواهند داشت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه بر اهمیت بریکس و سازمان همکاری شانگهای روز به روز افزوده میشود، گفت: این دو مجمع در بیاثر کردن تحریمهای غرب مؤثر هستند.
بقایی همچنین در این گفتوگو عنوان کرد: انتظار داریم روسیه نقش پررنگتری برای وادار کردن اسرائیل به رعایت تعهداتش و توقف خشونت ایفا کند.
اتحادیه اروپا: آماده دفاع از منافع خود
در برابر ترامپ هستیم
کمیسیون اروپا جمعه به اظهارات رئیسجمهور آینده آمریکا درباره اعمال تعرفه علیه اتحادیه اروپا واکنش نشان داد.
کمیسیون اروپا اعلام کرد که آماده «دفاع از منافع» خود در برابر اقدامات دونالد ترامپ، رئیسجمهور آینده آمریکا هستیم.
به گزارش خبرگزاری تاس، پائولا پینهو سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا در پاسخ به سؤالات خبرنگاران درباره اظهارات دونالد ترامپ گفت: «قطعاً ما اظهارات ترامپ را شنیدهایم و در نظر گرفتهایم.»
وی در این باره افزود که کمیسیون اروپا «امیدوار به همکاریهای سازنده با دولت آمریکا است.» با این وجود پینهو تأکید کرد که در صورت ضرورت این نهاد اروپایی آماده دفاع از منافع اتحادیه اروپا خواهد بود.
پیش از این رئیسجمهور منتخب آمریکا اعلام کرده بود که قصد دارد در صورت عدم خرید نفت و گاز آمریکا توسط اروپا، به روی کالاهای وارداتی از قاره سبز تا ۱۰ درصد تعرفه بیشتر اعمال کند.
پینهو پیش از این اعلام کرده بود که «اورسلا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا به مراسم تحلیف ترامپ دعوت نشده است. مراسم تحلیف ترامپ ۲۰ ژانویه برگزار خواهد شد. ترامپ در دوره اول ریاستجمهوری خود در سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نیز نسبت به رهبران اروپا و برقراری روابط با آنها نگاهی انتقادی داشت.
حماس: موانع توافق آتشبس
و تبادل اسرا برداشته شد
جنبش حماس از برداشتن موانع بر سر راه توافق آتش بس در غزه و مبادله اسرا خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری العهد، جنبش حماس در بیانیهای تاکید کرد: با تلاش واسطهها، بامداد جمعه موانع به وجود آمده در توافق به دلیل پایبند نبودن اشغالگران به برخی بندهای توافق حل شد.در این بیانیه آمده است: جنبش حماس تلاش کرد به توافقی در جهت تبادل اسرا دست یابد که ملی باشد و تمام گروهها و شهروندان فلسطینی را شامل شود.جنبش حماس خاطرنشان کرد: فهرست اسرایی که قرار است در مرحله اول توافق آتش بس آزاد شوند از طریق دفتر اسرا منتشر خواهد شد.پیش از این منابع صهیونیستی گزارش دادند که نشست کابینه سیاسی-امنیتی رژیم صهیونیستی که برای بررسی توافق آتش بس غزه و تبادل اسرا با حماس دقایقی پیش آغاز شده بود، با توافق آتشبس در غزه و تبادل اسرا موافقت کرده است.
دفتر بنیامین نتانیاهو افزود که طبق توافق، تبادل اسرا از روز یکشنبه آغاز میشود.
پیش از این دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که تیم مذاکرات این رژیم، رسیدن به تفاهماتی درخصوص تبادل اسرا با حماس را به بنیامین نتانیاهو اعلام کرده است.
دفتر نتانیاهو تاکید کرد: نخست وزیر به طرفهای مربوطه دستور داد که آماده استقبال از اسرای موجود نزد حماس شوند.
این دفتر افزود: (رژیم) اسرائیل پایبند به تحقق تمام اهداف جنگ و در راس آنها بازگرداندن تمام اسرای زنده و مرده است.
نمازگزاران تهرانی در راهپیمایی
«جمعه نصر» شرکت کردند
نمازگزاران تهرانی همزمان با نمازگزاران سراسر کشور در راهپیمایی «جمعه نصر » شرکت کرده و پیروزی مردم غزه را جشن گرفتند.نمازگزاران تهرانی پس از پایان نماز جمعه این هفته تهران با حضور در راهپیمایی «جمعه نصر »، همزمان با نمازگزان سراسر کشور، موفقیت مردم غزه در توافق آتشبس و پذیرش تمامی شروط حماس و پایان 16 ماه جنگ در غزه را جشن گرفتند.این نمازگزاران با سر دادن شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل»، از شهدا و رهبران شهید مقاومت یاد کرده و بر ادامه حمایت از آرمان فلسطین تاکید کردند.همزمان با توافق آتشبس غزه و پذیرش تمامی شروط حماس از سوی رژیم صهیونیستی، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با صدور بیانیهای این توافق را دستاوردی مهم و نمایانگر پیروزی اراده ملت مقاوم فلسطین و شکست استراتژیک دشمن و نشانگر پیروزی خون بر شمشیر در برابر رژیم صهیونیستی و تجربهای راهبردی برای محور مقاومت و آزادگان جهان برشمرد و از مردم ایران دعوت کرد که در پایان نماز جمعه این هفته در راهپیمایی جشن پیروزی و نصر الهی در سراسر کشور شرکت کرده و با ابراز شادی و سرور خود، این پیروزی بزرگ را جشن بگیرند.
یمن: تلآویو،ایلات، عسقلان و
ناو آمریکایی را هدف قرار دادیم
نیروهای مسلح یمن از عملیاتهای موفق علیه رژیم صهیونیستی و ناو هواپیمابر آمریکایی خبر دادند.
یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن دیروز در جمع شرکت کنندگان در تظاهرات باشکوه مردم این کشور در صنعاء در بیانیه ای از چند عملیات موفق علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا خبر داد که متن آن به این شرح است:در یک عملیات نظامی، به اهداف حیاتی و حساس رژیم اسرائیل در منطقه ام الرشراش(ایلات) در جنوب فلسطین اشغالی با چهار موشک بالدار حمله کردیم که اهداف عملیات به لطف خداوند با موفقیت محقق شد.یگان پهپادی نیز دو عملیات نظامی انجام داد که در اولین عملیات، اهداف رژیم اسرائیل در منطقه یافای اشغالی(تل آویو) با سه پهپاد مورد حمله قرار گرفت.در عملیات دوم، یک هدف مهم و حساس رژیم اسرائیل در منطقه اشغالی عسقلان با پهپاد مورد حمله قرار گرفت.به لطف خداوند، اهداف این دو عملیات با موفقیت محقق شد.این سه عملیات با عملیات نظامی چهارم همزمان شد که طی آن نیروی دریایی یمن، ناو هواپیمابر ترومن آمریکا را در شمال دریای سرخ هدف قرار داد.
هدف قرار دادن ناوهواپیمابر ترومن با تعدادی پهپاد صورت گرفت که هفتمین حمله به این ناوهواپیمابر از لحظه آمدن به دریای سرخ به شمار می رود.
برای هرگونه تحولات یا تشدید تجاوزات آمریکایی اسرائیلی به کشورمان آماده هستیم و تحولات اوضاع غزه را نیز از نزدیک زیر نظر داریم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
پزشکیان: ارتباط با روسیه را حیاتی و راهبردی میدانیم
رئیس جمهور کشورمان در دیدار پوتین با بیان اینکه سعی کردهایم تمام مشکلات موجود در گسترش روابط دو کشور را در کشور خود از بین ببریم، تاکید کرد: ارتباط خود با روسیه را حیاتی، حساس و راهبردی میدانیم و در این مسیر محکم ایستادهایم.
مسعود پزشکیان رئیس جمهور در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه که دیروز در کاخ کرملین صورت گرفت، اظهار کرد: قبل از این سفر، خدمت رهبر انقلاب رسیدم. ایشان سلام ویژهای داشتند. تاکید داشتند، ارتباطات ایران و روسیه عمیقتر شود. ارتباطات ما درباره منطقه و مسائل دوجانبه بیشتر میشود و روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی مستحکمتر میشود.
وی ادامه داد: طرح جامع راهبردی دو کشور امضاء خواهد شد و در زمینه اقتصادی، تجاری، فرهنگی و امنیتی روابط خود را گسترش میدهیم. مصمم هستیم توافقات قبلی را اجرایی کنیم. موانع تحقق آن توافقاتها را رفع کردهایم.
پزشکیان افزود: مراحل اجرایی نیروگاه هستهای به خوبی پیش میرود. توافقات در این باره امضاء خواهد شد. سعی کردهایم تمام مشکلات موجود در گسترش روابط دو کشور را در کشور خود از بین ببریم. ارتباط خود با روسیه را حیاتی، حساس و راهبردی میدانیم و در این مسیر محکم ایستادهایم.
رئیس جمهور ادامه داد: این نگاه و توصیه رهبری و باور ما این است که منطقه را باید دولتهای منطقه اداره کنند. نیازی نیست از آن طرف دنیا به این منطقه آمده و منطقه را بهم بریزند و سیاست های خود را اعمال کنند. این ارتباطات، نقشه آنها را خنثی می کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه:
مسائل دو جانبه تحت کنترل رهبر ایران است
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از میزبانی پزشکیان و هیئت همراه گفت: سفر جنابعالی به روسیه اهمیت ویژهای دارد چرا که نه تنها تمامی مسایل مربوط به همکاریهای دوجانبه را بررسی خواهیم کرد بلکه معاهده جامع همکاریهای راهبردی دو کشور را به امضا خواهیم رساند.
رئیس جمهور روسیه ضمن تشریح ابعاد این معاهده راهبردی و نقش آن در توسعه همکاریهای میان دو کشور بویژه در حوزه تجاری و اقتصادی، افزود: روند توسعه روابط دو کشور در حال حاضر از سرعت قابل قبولی برخوردار است و ما توانستهایم طی 10 ماه گذشته بیش از 15 درصد بر حجم مبادلات تجاری دو کشور بیافزاییم و مطمئن هستیم این معاهده به سرعت بخشیدن توسعه روابط در تمامی ابعاد کمک خواهد کرد.
ولادمیر پوتین تصریح کرد: ما بر مبنای این معاهده در پروژههای مهم و بزرگ مشترک از جمله در توسعه طرحهای نیروگاه هستهای و انرژی همکاری خواهیم کرد، همکاریها در گردشگری و توریسم 21درصد افزایش پیدا خواهد کرد، همکاری در بخش حمل و نقل و توسعه مسیرهای مواصلاتی توسعه مییابد و در بخش بشردوستانه نیز پیشرفت خواهیم داشت.
رئیس جمهور روسیه همچنین به توسعه همکاریهای فرهنگی و همچنین هماهنگیهای بیشتر منطقهای و بینالمللی بر پایه این معاهده راهبردی میان دو کشور تأکید کرد و گفت: از حضور جنابعالی در روسیه خوشحالیم و آرزوی بهترینها را برای رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران داریم، آنچه در مسائل دوجانبه روسیه و ایران انجام میشود تحت ملاحظات و کنترل ایشان است.
امضای معاهده راهبردی ایران وروسیه
«معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه» توسط پزشکیان و پوتین روسای جمهور دو کشور، امضا شد.
مسعود پزشکیان رییسجمهور و ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه عصر دیروز در مسکو «معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه» را به امضا رساندند.
این معاهده روابط دو کشور در تمامی حوزههای فیمابین را ترسیم میکند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
سردار رادان: هر توطئهای را در نطفه خاموش میکنیم
فرمانده کل انتظامی کشور گفت: تمامی نیروهای فراجا اعم از دریابانی، مرزبانی و انتظامی در کنار مردم و با همراهی مردم عزیز آمادهتر و توانمندتر از گذشته تمام توطئهها را در نطفه خاموش خواهند کرد.
سردار احمدرضا رادان در مراسم اختتامیه رزمایش دریایی محمد رسول الله (ص) اظهار داشت: خداوند را شاکرم که بار دیگر توفیق حضور در این دیار را یافتم؛ جایی که اولین روزهای خدمتم را در اوایل انقلاب از همینجا آغاز کردم. چابهار یادآور ایامی است که مردم غیور سیستان و بلوچستان، از شیعه و سنی، برای استقرار امنیت، دست در دست هم گذاشتند.»
فرمانده فراجا با یادآوری همراهی صمیمانه طوایف بلوچ و سیستانی در سالهای سخت، از میزبانی این مردم برای مقام معظم رهبری در دوران تبعید یاد کرد و افزود: حضرت آقا همواره از مهماننوازی و رشادت این مردم سخن گفتهاند. دشمنان سعی دارند مسیر توسعه و پیشرفت را در این استان ناهموار کنند، اما وحدت و همدلی، بزرگترین ضربهای است که بر پیکره دشمن فرود آمده است.
سردار رادان در ادامه گفت: در سیستان و بلوچستان، خون بلوچ و فارس، سنی و شیعه در هم تنیده شده و وحدتی ناگسستنی را رقم زده است. این همبستگی، برترین سلاحی است که از هر تجهیزات پیشرفتهای مؤثرتر عمل میکند.
وی با اشاره به نقش حیاتی نیروهای فراجا در حفظ امنیت تأکید کرد: دریابانی، مرزبانی و نیروهای انتظامی، همگام با مردم این دیار، آمادهتر و توانمندتر از همیشه، تمامی توطئهها را در نطفه خاموش خواهند کرد.
در پایان این مراسم سردار رادان از خانوادههای محترم شهید ستوان یکم محسن حسینی نیا و قائم وکیلی ملاشاهی و سرباز شهید مهدی بلوچی با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل کرد.
تلاش برای رفع موانع فعالیت تجار ایران و اتیوپی
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاگسه چافو، رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی با محوریت گسترش روابط دوجانبه، ارتقای همکاریهای اقتصادی، سیاسی و پارلمانی و بررسی ظرفیتهای مشترک دو کشور دیدار و گفت وگو کرد.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که در رأس هیأتی پارلمانی و با هدف توسعه روابط دو جانبه به اتیوپی سفر کرده است، صبح جمعه با تاگسه چافو، رئیس مجلس نمایندگان این کشور، دیدار و گفتوگو کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار با تأکید بر اهمیت راهاندازی سفارت اتیوپی در تهران، اظهار داشت: این اقدام میتواند آغاز توسعه روابط در حوزههای اقتصادی و سیاسی باشد. امروزه مسائل میان کشورها، بهویژه در سطح مناطق و حوزههای بینالمللی، تأثیرات سریع و قابلتوجهی برجای میگذارد.
قالیباف با اشاره به آزادی چهار ملوان اتیوپیایی از زندانهای ایران، خاطرنشان کرد: این موضوع با پیگیری داخلی در ایران انجام شد و میتوانست با وجود سفارت اتیوپی در ایران سریعتر به نتیجه برسد.
وی افزود: جایگاه اتیوپی در شرق آفریقا و شاخ این قاره، بهویژه در تأمین امنیت و ثبات منطقهای، بسیار حائز اهمیت است. تحکیم روابط اقتصادی و امنیت منطقه ای در این راستا بسیار مؤثر خواهد بود. سیاستهای قطعی جمهوری اسلامی ایران این است که به گسترش روابط با کشورهای قاره آفریقا، بهویژه اتیوپی، با توجه به سوابق فرهنگی میان دو کشور، اهمیت میدهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اتیوپی در سالهای اخیر رشد اقتصادی خوبی داشته و به سمت توسعه پایدار حرکت کرده است. با جمعیت بالا و جایگاه اقتصادی مؤثر، این کشور ظرفیت مناسبی برای گسترش روابط اقتصادی با ایران دارد اما متأسفانه کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور بیش از ده سال است که تشکیل نشده و این موضوع مانع گسترش مسائل اقتصادی شده است. یکی از اهداف این سفر، گام برداشتن برای احیای این کمیسیون است، که از جانب جمهوری اسلامی ایران، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری مسئولیت این کمیسیون را بر عهده دارد.
قالیباف ادامه داد: ایران در حوزههای دانشبنیان، بهداشت و سلامت، هوش مصنوعی و تجهیزات پزشکی توانمندیهای زیادی دارد و میتواند با اتیوپی در این زمینهها همکاری کند.
وی خاطرنشان کرد: ما همچنین میتوانیم از ظرفیتهای مجمع بریکس برای توسعه روابط اقتصادی و مالی بهرهمند شویم. ایجاد خط هوایی میان تهران و آدیس آبابا نیز از ضرورتهای این همکاریها است و ایرلاینهای دو کشور باید در این زمینه اقدام کنند.
وی با اشاره به مسائلی که فعالان اقتصادی ایرانی در شرق آفریقا و اتیوپی با آن مواجه هستند، تأکید کرد: مشکلات مالیاتی، ارزی، ارتباطات بانکی و حملونقل دریایی و هوایی از جمله موانع موجود است. باید تلاش کنیم این مسائل حل شوند و زمینه توسعه مناسبات اقتصادی برای تجار دو کشور فراهم شود. همچنین، استفاده از ظرفیت های بریکس میتواند به رفع مشکلات بانکی کمک کند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ایران و اتیوپی می توانند همکاری های خوبی در چارچوب دیگر سازمان های بین المللی داشته باشند. با توجه به اینکه هر دو کشور عضو کمیسیون حقوق بشر هستند می توانند گام های موثری برای مقابله با یک جانبه گرایی آمریکا بردارند. امریکا کشورهای مستقلی که در برابر زیاده خواهی آن می ایستند را تحت فشار قرار می دهد و لذا کشورهای هم سو باید در این زمینه همکاری داشته باشند.
رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی نیز در این دیدار ضمن خوشآمدگویی و تشکر از قالیباف و هیات همراه برای سفر به این کشور گفت : روابط پارلمانی میان دو کشور میتواند در جنبههای تجاری نیز تأثیرگذار باشد. اتیوپی کشوری در حال رشد است و فرصتهای خوبی برای حضور تجار و فعالان اقتصادی ایران وجود دارد و لذا از شما می خواهیم سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی را برای حضور در این کشور و استفاده از ظرفیتهای آن تشویق کنید. همچنین، ما به راهاندازی مجدد کمیسیون اقتصادی مشترک علاقهمند هستیم و این موضوع را با جدیت پیگیری می کنیم.
وی با اشاره به سفر تاریخی دکتر قالیباف به اتیوپی گفت: این نخستین سفر در سطح عالیرتبه از مقامات جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه گذشته است که برای روابط کلی دو کشور بسیار مهم و مؤثر خواهد بود. ما آمادهایم روابط تجاری، پارلمانی و دیپلماتیک خود را گسترش دهیم و از ظرفیتهای بریکس برای توسعه همکاریها استفاده کنیم. همچنین ما باید فراتر از بریکس در سایر سازمان های بین المللی نیز با یکدیگر همکاری داشته باشیم.
وی با قدردانی از جمهوری اسلامی ایران برای آزادی چهار ملوان اتیوپیایی، ابراز امیدواری کرد که موضوع آزادی سایر ملوانان نیز به زودی حل شود.
رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی خاطرنشان کرد: سیاست ایران مبتنی بر احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی کشورها بسیار ارزشمند است. ما آمادهایم در سازمانهای بینالمللی مانند بریکس، کمیسیون حقوق بشر و دیگر نهادها با ایران همکاری کنیم.
پس از پایان دیدار و گفتوگوی دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، با تاگسه چافو، رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی، وی به همراه همتای اتیوپیایی خود در دفتر یادبود مجلس نمایندگان اتیوپی یادداشتی نوشت و ضمن امضای دفتر یادبود، بر تقویت روابط دوستانه میان دو کشور تأکید کرد.
در ادامه این مراسم، رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی به حیاط پارلمان این کشور رفتند و با کاشت دو اصله درخت کاج، نمادی از دوستی و همکاری پایدار میان ایران و اتیوپی را به یادگار گذاشتند.
در این سفر، منوچهر متکی، رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و اتیوپی، عالیه زمانی کیاسری، رمضانعلی سنگدوینی و وحید جلالزاده، معاون پارلمانی وزیر امور خارجه، دکتر قالیباف را همراهی کردند.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با «اخبار صنعت» مطرح کرد؛
اثرات و آسیب های اقلیمی -اقتصادی «سد پاشدان» افغانستان
استاد اقتصاد گفت: از نگاه اینجانب مسئولین کشور تغییر اقلیم را شوخی گرفته اند اما باید بگویم در صورتی که این پدیده را جدی و علمی نپندارند، خیانت غیرقابل جبرانی در کشور حادث می شود!
مهدی منصوری بیدکانی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با اخبار صنعت نگاهی دارد به موضوع آبگیری سد پاشدان در نزدیک شهر هرات و بررسی زوایای این موضوع، وی در این باره گفت: آبگیری سدپاشدان در نزدیک شهر هرات یکی از پروژههای استراتژیک در زمینه مدیریت منابع آبی و توسعه اقتصادی افغانستان به شمار میآید که هدف اصلی آن تأمین آب برای کشاورزی و تولید برق و تعدیل وابستگی به انرژی فسیلی است این سد نه تنها تأثیرات قابل توجهی بر روابط ایران و افغانستان دارد بلکه بطورمستقیم برمحیط زیست،اقلیم اقتصاد منطقه تأثیرملموس خواهد داشت.
منصوری ادامه داد: اما نکته قابل تامل، بی توجهی دولت وقت افغانستان به توافقات مدیریت منابع آبی دو کشور در معاهده ی حق آبه ایران- افغانستان در تاریخ 22 اسفند 51 است که بر اساس ماده پنجم آن، افغانستان هر گونه اقدامی که باعث کاهش حق آبه ایران شود نباید انجام دهد.
عضو شورای عالی مجمع نخبگان ایران ادعا کرد:از زمانی که دولت¬های ایران به هر دلیل در برابر ایجاد سد کمال خان در ولایت نیمروز، استان سیستان و بلوچستان را قربانی بی آبی نمودند و نسبت به اظهارات اشرف غنی که گفته بود «آب را به کسی مفت نمی دهیم» دیپلماسی غیرمتداول برگزیدند ، باعث تاثیرات مخرب و چند وجهی این اقدام به اقلیم و اقتصاد ایران شدند، از طرفی نبود بازدارنده های اقتصادی مانند شرکت های چند ملیتی فعال که در مذاکرات مداخله کنند ،دلیل عُقَلایی برای طالبان جهت پایندی به معاهده ی حق آبه باقی نگذاشت.
منصوری بیدکانی افزود: ایجاد سدها معمولاً به تغییر اکوسیستمهای طبیعی منجر میشود. این تغییرات میتوانند بر تنوع زیستی منطقه تأثیر بگذارند حتی برخی گونهها را در معرض خطر انقراض قرار دهند به علاوه اینکه با ایجاد سد، ممکن است الگوهای بارش در منطقه تغییر کند و کاهش جریان طبیعی رودخانهها میتواند باعث کاهش بارش در مناطق پاییندست شود. باکاهش جریان آب رودخانه هریرود به عنوان منبع اصلی تأمین آب شرب و از طرفی کشاورزی برای بیش از ۲ میلیون نفر در خراسان رضوی ما مستقیماً در معرض پدیده تغییر اقلیم با سرعت بسیار زیاد قرار گرفته ایم!
استاد دانشگاه ادامه داد: تغییر اقلیم پدیده ای است که منجر به پیامدهای چند وجهی و ایجاد تغییرات در محیط وجوامع بشری می شود و عواقب آن طیفی از اثرات را با زمینه های مختلف من جمله اقتصادی در بر می گیرد.
وی گفت: از نگاه اینجانب مسئولین کشور تغییر اقلیم را شوخی گرفته اند اما باید بگویم در صورتی که این پدیده را جدی و علمی نپندارند، خیانت غیرقابل جبرانی در کشور حادث می شود! چنانچه با انتقال آب بین حوزه¬ای و مطالعات کم عمق استان چهارمحال و بختیاری را به آغوش تغییر اقلیم روانه کردند و به بهانه طرح های پدافندی جهت مواقع ضروری ذخایر چند میلیون ساله آب را به باد دادند!
این پژوهشگر حوزه اقتصاد انرژی اذعان داشت :اثرات اقتصادی تغییر اقلیم غیر قابل اجتناب و حیاتی است. استمرار آبگیری این سد بی شک در ایران موجب افزایش دما خواهد شد و پژوهش های اقتصادی نشان داده اند که با هر درجه افزایش دما تولید محصولات کشاوری 5/6درصد رشد منفی خواهد داشت! یعنی این سد با تعدیل یا قطع آب برای کشاورزی، میتواند منجر به کاهش تولید محصولات کشاورزی شود که خود موجب کاهش درآمد کشاورزان خواهد شد. این اتفاق ضمن آنکه به رشد اقتصادی آسیب جدی می¬زند منجر به افزایش ریسک های بیمه¬ای - بانکی ،مانند خسارت به کشاورزی و زیرساخت ها خواهد شد که شرکت های بیمه¬ای و موسسات مالی هم با چالش جدی مواجه می گردند.
وی ادامه داد: از طرفی شاهد افزایش قیمت مواد غذایی یا همان تورم مواد غذایی همراه با رشد تعداد آفات و بیماری های گیاهی خواهیم بود.
این اقتصاددان ادامه داد:همچنین، تنشهای آبی میتوانند به ناپایداری اجتماعی و مهاجرت های اقلیمی هم منجر شوند بر اساس گزارشها، سالانه حدود یک میلیون نفر به دلیل خشکسالی و کمبود منابع آبی از مناطق آسیبدیده به نواحی دیگر مهاجرت میکنند.این مهاجرتها عمدتاً از استانهای جنوبی و شرقی به سمت مناطق مرکزی و شمالی کشور صورت میگیرد، حال اگر آب گیری این سد متوقف نشود این روند، سرعت بیشتری هم خواهد گرفت ازآن سوکاهش جمعیت مناطق مرزی و تهدیدات امنیتی افزایش می یابد که عواقب جبران ناپذیری را در تاریخ بر جای خواهد گذاشت. البته بعید نیست که تشدید اقلیمی در منطقه سیستان باعث افزایش بازه ی زمانی بادهای 120 روزه هم گردد که این امر کاتالیزوری برای نارضایتی و افزایش شیب موارد ذکر شده نیز خواهد بود.
این استاد سازمان های بین المللی دانشگاه افزود: در سازمان های بین¬المللی، نهادی است تحت عنوان هیئت بین دولتی تغییراقلیم که اختصاراً آن را (IPCC) می گوئیم و به طور گسترده به عنوان نهاد بین المللی پیشرو برای ارزیابی تغییرات اقلیمی شناخته می شود و به ارزیابی جامع، عینی و شفاف تمام اطلاعات علمی مربوط به خطرات تغییرات اقلیمی میپردازد. به عقیده اینجانب جهت مدیریت منابع آبی باید درعین اقتدار، در یک همکاری سازنده و اشتراک تجربیات و توسعه سیاست های پایدار و فناوری های نوین مسیر را از چالش ،فاصله بدهیم و با بهره گیری از تجربیات این نهاد مشکلات موجود با این کشورِهمسایه را به حداقل برسانیم ، بدون شک بخشی از این آسیب تغییر اقلیم شامل مهمانان افغانستانی مستقر در ایران هم می شود که عدد غیررسمی آن¬ها شاید ده میلیون نفر باشد!
وی در انتها گفت: افغانستان کشوری است که با ما مشترکات فرهنگی اقتصادی بسیاری دارد که معضل امروزش بی ثباتی و ناامنی است که باعث شده است شش شاخص حکمرانی خوب، در آن کشور اوضاع آشفته ای داشته باشد و حقوق بشر، اقلیم، سیاست و اقتصاد در بدترین حالت ممکن به سر می برند .لذا با ایجاد پیوندهای مشترک و قابل توجه اقتصادی مانند ایجاد بندر خشک و پارک¬های لُجستیکی توام با ایجاد شرکت های چند ملیتی فعال، تسهیل تجارت و تقویت شریان¬های ترافیکی می توانیم با ایجاد فشار بر مذاکرات ،حق آبه ایران از رودخانه هریرود را بهبود دهیم ومحتمل است که دولت طالبان ترغیب شود که از تنش های ناشی از آبگیری سد جلوگیری نماید.
چانه زنی بر سر تعیین حقوق را به کارگران و کارفرمایان واگذار کنید
میلاد شکری-کارشناس بازار کار: یکی از موضوعاتی که طی سال های اخیر بیش از پیش باید مورد توجه قرار می گرفت توجه به بالا بردن دستمزدها در راستای تحقق دو مولفه بسیار مهم است، اول افزایش قدرت خرید مردم که مانع بروز نارضایتی در جامعه می شود، سپس رشد تولید با توجه به اینکه کالای تولید شده عرضه می شود و به تبع آن نقدینگی مورد نیاز تولید کننده تامین می شود.
متاسفانه طی سال های اخیر بخصوص بعد از تحریم ها که تورم روی زشت و مهار ناپذیر خود را تحت سایه برخی سیاست های غلط داخلی و ماندگاری تحریم ها نشان داد معاش مردم بخصوص طبقه متوسط به پایین جامعه تحت الشعاع قرار گرفت، بنحوی که این نگرانی بسیار جدی است در صورت تداوم وضعیت کنونی شاهد سقوط بیش از پیش طبقه متوسط و افزایش اقشار آسیب پذیر جامعه باشیم.
یکی از راهبردهایی که می توانست مانع این روند شود افزایش حقوق و دستمزد به نسبت رشد تورم بود. این سیاست می توانست مانع از فقیرشدن مردم یا به زیر خط فقر رفتن آحاد جامعه شود، ضمن اینکه کمک بسیار خوبی برای بهبود روند تولید و جلوگیری از فرار سرمایه ها از فعالیت های مولد بود.
در آستانه آخرین ماه های سال که چانه زنی بر سر حقوق و دستمزد بالا می گیرد و نمایندگان کارگری و کارفرمایی و نماینده دولت بر سر تعیین دستمزد آغاز می گردد امید می رود دولت در تعیین دستمزد دخالت نکند و این امر بسیار مهم را به گروه های کارگری و کارفرمایی واگذار کند شاید بخشی از مشکلات معیشتی کارگران و خانواده های آنها که جمعیت قابل توجهی از مردم کشور را تشکیل می دهند حل شود، با بازگشت نقدینگی به تولید شاهد رونق گرفتن فعالیت های مولد باشیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.