شماره: 2551 / ۱۴۰۳ چهاردهم اسفند

تعداد بازدید : 0
اخبار
عارف: «رحمتالله اکرمی»
خزانهدار بسیار محکم و استواری است
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به حضور «رحمتالله اکرمی» به عنوان سرپرست جدید وزارت اقتصاد و دارایی، گفت: حدود ۴ دهه است که ایشان را میشناسم، خزانه دار بسیار محکم و استواری است و هرگز نگذاشتهاند رخنهای در خزانه کشور ایجاد شود.محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور با تشکر از زحمات عبدالناصر همتی گفت: با روحیهای که از ایشان میشناسم ایشان اهل کنار کشیدن نیستند و همچنان در خدمت انقلاب و مردم خواهند بود، البته که این مسئله هم اهمیت بسیاری دارد که ما هیچگاه به این صندلی و میزها نچسبیدهایم.معاون اول رئیسجمهور در ادامه با تبریک به سرپرست جدید وزارت اقتصاد و دارایی گفت: حدود ۴ دهه است که ایشان را میشناسم، خزانه دار بسیار محکم و استواری است و هرگز نگذاشتهاند رخنهای در خزانه کشور ایجاد شود و از طرف دکتر پزشکیان از ایشان تشکر می کنم.
رئیسجمهور مراسم افطاری برگزار نمیکند
معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیسجمهور عنوان کرد که پزشکیان در راستای صرفهجویی در هزینهها، برنامه برگزاری افطاری نخواهد داشت.متن پیام مهدی طباطبایی در شبکه اجتماعی ایکس به شرح زیر است:
بنا به تصمیم و نظر نوآورانه آقای رئیسجمهور در ماه رمضان امسال برنامه های متداول و سنتی برگزاری افطاری به میزبانی ریاست جمهوری انجام نخواهد گرفت.
انتظار این است وقتی از مدیریت منابع و صرفه جویی و جلوگیری از هزینه های زائد صحبت میکنیم خود پیش قدم و عامل به این موضوعات باشیم.
رضایی: گزارش جدید آژانس درباره
برنامه هستهای ایران مغرضانه و سیاسی است
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران، مغرضانه، غیرفنی و کاملا سیاسی است.ابراهیم رضایی گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران را مغرضانه، غیرفنی و کاملا سیاسی خواند و اظهار کرد: وظیفه آژانس بینالمللی انرژی اتمی فعالیتهای سیاسی نیست و این موضوع در اساسنامه آژانس نیز ذکر شده است اما آژانس در سالهای اخیر، به ویژه در دو دهه گذشته، به ابزاری سیاسی برای غرب و به ویژه آمریکاییها و صهیونیستها تبدیل شده است. مثلا در این گزارش اشاره نشده که ایران رکورددار بازرسیها است.رضایی یادآور شد: ما بیشترین بازرسیها را در سال گذشته میلادی از سوی آژانس داشتیم و این نهاد بارها از مراکز هستهای و غیرهستهای ما بازدید کرده است. دوربینهای آژانس در کشور ما فعال هستند، اما همچنان ادعاهای نادرستی مطرح میشود.سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آنچه باید به وضوح بیان شود این است که ما هیچ محدودیت فنی برای تولید بمب هستهای نداریم و صرفا اراده ما تاکنون مانع از تولید بمب اتمی شده است. اگر روزی هم تولید کردیم، شجاعت داریم که اعلام کنیم.رضایی تاکید کرد: با وجود این، ما تاکنون بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب، بمب اتمی تولید نکردهایم و فعلا نیز بنایی برای تولید بمب اتمی نداریم اما اگر فشارهای آژانس و کشورهای غربی ادامه یابد و به تهدیدی برای موجودیت ما تبدیل شود، این امکان و احتمال وجود دارد که در استراتژی هستهای خود تجدیدنظر کنیم.
کشف محموله سنگین سلاح و مهمات جنگی در سیستان و بلوچستان
دادستان عمومی و انقلاب اسلامی زاهدان اعلام کرد: سربازان گمنام امام زمان(عج) در اداره کل اطلاعات سیستان و بلوچستان موفق شدند، یک انبار بزرگ محل اختفای سلاحهای جنگی سبک و نیمهسنگین را در یکی از شهرستانهای این استان کشف و ضبط کنند.مهدی شمسآبادی اظهار کرد: با تلاش و پیگیریهای اطلاعاتی انجامشده، سربازان گمنام امام زمان(عج) در اداره کل اطلاعات سیستان و بلوچستان موفق شدند، یک انبار بزرگ محل اختفای سلاحهای جنگی سبک و نیمهسنگین متعلق به باندهای بینالملی سازمان یافتهی قاچاق سلاح و نیز عوامل ناامنی منطقه سیستان و بلوچستان را در یکی از شهرستانهای این استان کشف و ضبط کنند.وی افزود: در این اقدامات اطلاعاتی - عملیاتی، قریب به ۴۰۰ قبضه سلاح سبک از انواع کُلت، کلاشینکف، کلوکف، ۴ M به همراه تعدادی زیادی مهمات مربوطه، کشف و ضبط شد.دادستان عمومی و انقلاب زاهدان افزود: محمولههای کشف شده از طریق جاسازی در گالنهای سوخت به صورت قاچاقی و غیرمجاز وارد کشور شده است.به گزارش روابط عمومی دادستانی زاهدان، این مقام مسئول بیان کرد: همچنین عوامل باندهای قاچاق و شرارت، با هدف ناامن ساختن منطقهی جنوب شرق و نیز فراهم کردن بستر احساس ناامنی در سطح استان، مبادرت به قاچاق گسترده و غیرقانونی سلاح به داخل کشور کردهاند.
پورجمشیدیان: مشکلات پایانههای مرزی را باید تا سفر اربعین حل کنیم
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: حضور مشترک مقامات ایران و عراق در پایانه های مرزی می تواند موجب حل سریعتر این مشکلات شود. دولت و ملت عراق تعامل و خوبی با ما دارند و انگیزه کافی برای همکاری هم دارند.علی اکبر پورجمشیدیان در جلسه ستاد مرکزی اربعین با اشاره به لزوم پیگیری مسائل مطروحه در جلسه در زمینه امور انتظامی و اتباع، اظهار کرد: مصمم هستیم سفارش رهبر انقلاب و دولت را برای سفر آسان، ارزان و ایمن زائران فراهم کنیم.وی ادامه داد: هفته گذشته به همراه وزیر کشور به عراق سفر کردیم و درباره مسائل اربعین، مسائل امنیتی و انتظامی جلسات خیلی خوبی داشتیم. جلسه خوبی با نخست وزیر عراق و وزیر کشور نیز برگزار شد.معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور خاطرنشان کرد: رسمیت دادن به گواهینامه اتباع ایرانی و عراقی در دو کشور می تواند تصمیم مناسبی باشد و به سفر شهروندان دو کشور کمک کند. تفاهمنامه خوبی در این زمینه با عراق امضا شد.پورجمشیدیان با تاکید بر اینکه مسائل و مشکلات پایانه های مرزی را تا سفر اربعین باید حل کنیم، افزود: حضور مشترک مقامات ایران و عراق در پایانه های مرزی می تواند موجب حل سریعتر این مشکلات شود. دولت و ملت عراق تعامل و خوبی با ما دارند و انگیزه کافی برای همکاری هم دارند. قرار شد کمیته های ستاد اربعین در دو کشور با یکدیگر جلسات مشترک داشته باشند.رئیس ستاد اربعین حسینی در ادامه گفت: دولت عراق در زمینه زیرساخت ها سرمایه گذاری خوبی انجام داده است. این اقدامات آینده خوبی را برای سفر اربعین نوید می دهد. مشکل خاصی درباره مسائل امنیتی نداریم اما در زمینه خدماتی و پشتیبانی باید همکاری بیشتری با طرف عراقی داشته باشیم.معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور بیان کرد: درباره داروهای ممنوعه در عراق توافق کردیم که اگر نسخه همراه زائر باشد، طرف عراقی مشکلی برای ورود این داروها بوجود نیاورد.وی اظهار کرد: ثبتنام اتباع در سامانه سماح و بیمه آنها پیگیری شود تا اتباع راحت تر تردد کنند. ایجاد اردوگاه برای اتباع در استان های مرزی می تواند دنبال شود. آمار اتباع قبل از آغاز سفر اربعین باید مشخص شود.پورجمشیدیان در پایان خاطرنشان کرد: زائرین باید تشویق شوند از مرز باشماق و تمرچین هم استفاده کنند. امکانات این مرزها مناسب است فقط در زمینه حمل و نقل باید اقدامات بیشتری شود. زیرساخت های مرز سومار هم باید تکمیل شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
دستور رئیس قوه قضائیه برای برخورد با جرائم خشن و سرقت
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر تحکیم امنیت مردم و مقابله قاطعانه با جرائم خشن و سرقت، گفت: عناصری که در کشور به ناامنی روی میآورند و با سرقت و جرائم خشنی که انجام میدهند موجبات زحمت مردم و سوءاستفاده دشمنان را فراهم میآورند قطعا با برخورد قاطعانه و قانونی مواجه خواهند شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای روز دوشنبه (۱۳ اسفند) طی سخنانی در نشست شورایعالی قوه قضاییه، با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن است؛ قرآنی که «هدیلِلناس» و «بَیناتمِنَالهُدی» است؛ در ماه مبارک رمضان، زمینههای تقرب و کمال، بسیار گسترده و فراخ است و اگر از این زمینهها بهره نگیریم، قطعا از خاسرین خواهیم بود. متأسفانه آنطور که شایسته است عظمت ماه مبارک رمضان تبیین نشده است؛ این ماه مبارک، دانشگاهی معظم، جهت رسیدن به مدینه فاضله است.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به در پیش بودن روز احسان و نیکوکاری، گفت: همه ما باید در حد وسع خود، به دیگران کمکهای مادی، معنوی و فکری کنیم؛ ما که در جایگاهی حقوقی قرار داریم باید در احسان و نیکوکاری پیشقدم باشیم و از جایگاهی که داریم برای گرهگشایی از امورات مردم استفاده کنیم.
رئیس دستگاه قضا در ادامه، بار دیگر خطاب به همه مقامات و مسئولان قضایی تاکید کرد که با عنایت به روزهای پایانی سال، بر تسریع در پیشبرد امور قضایی و حقوقی مردم، اهتمام داشته باشند و چنانچه به واسطه تعطیلیها، اوقات رسیدگیهای قضایی در محاکم تجدید شده است، جلسات رسیدگی به پروندههای تجدید وقت شده در اسرع وقت برگزار شوند تا مردم و اصحاب پروندهها متحمل زیانهای مادی و روحی نشوند.
دستور ویژه محسنی اژهای؛ در رابطه با ارز، بازار و امنیت مردم به دولت کمک کنید
رئیس عدلیه همچنین خطاب به کلیهی مقامات و مسئولان ذیربط قضایی بهویژه دادستان کل کشور و همه دادستانها در سراسر کشور دستور داد تا با عنایت به فرارسیدن ماه مبارک رمضان و روزهای منتهی به نوروز، برای کنترل بازار در جهت رفاه حال مردم، مساعدتهای لازم را به سازمان تعزیرات داشته باشند.
قاضیالقضات این را هم گفت که درصورت درخواست بانک مرکزی جهت کنترل ارز، مسئولان ذیربط قضایی در چارچوب موازین قانونی، کمکها و مساعدتهای لازم را داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای تاکید کرد: قوه قضاییه کمک به دولت برای ارتقاء وضعیت معیشتی مردم و تقویت بنیه اقتصادی کشور را وظیفه خود میداند و در این راستا، با مظاهر مختلف فساد، اختلاس و احتکار برخورد قاطعانه و قانونی میکند و ایضاً در راستای کمک به فعالان سالم اقتصادی و تولیدی، برای رفع موانع تولید و تأمین امنیت سرمایهگذاران اهتمام جدی دارد.
رئیس قوه قضاییه به مقوله مبارزه قاطعانه با قاچاق به ویژه قاچاق سوخت نیز اشاره کرد و گفت: مسئولان و بخشهای ذیربط قضایی در راستای مبارزه با پدیده قاچاق و به طور ویژه قاچاق سوخت که به ناترازیها دامن میزند، اقدامات و تدابیر مقتضی را اتخاذ کنند و در این جهت، با سایر بخشها و دستگاههای مسئول، نهایت همکاری و مساعدت را داشته باشند.
رئیس دستگاه قضا با تاکید مؤکد بر موضوع ضرورت تحکیم امنیت روانی و فیزیکی مردم و شهروندان، بیان داشت: مسئولان ذیربط قضایی در همه ایام سال، بویژه در این روزهای پایانی سال، مساعدتهای لازم را به نیروهای تأمینکننده امنیت مردم در بخشهای مختلف داشته باشند.
قاضیالقضات این را هم گفت که عناصری که در کشور به ناامنی روی میآورند و با سرقتها و جرایم خشنی که انجام میدهند موجبات زحمت مردم و سوءاستفاده دشمنان را فراهم میآورند قطعا با برخورد قاطعانه و قانونی مواجه خواهند شد و هیچگونه تسامحی در قبال آنها در کار نخواهد بود.
قاتلان دانشجوی دانشگاه تهران بازداشت نمیشدند، میتوانست روی ناامنیهای دیگر تاثیر بگذارد
رئیس عدلیه ضمن قدردانی از آن دسته از مقامات قضایی که به دستگیری و محاکمه عناصر ناامنکننده در کشور اهتمام جدی دارند، به طور ویژه از رئیسکل دادگستری و دادستان تهران به واسطه سرعتعمل در تعقیب و دستگیری و صدور کیفرخواست برای متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران قدردانی کرد و گفت: در برخی از جرائم بهوقوع پیوسته از جمله اتفاق تلخ رخ داده برای دانشجوی دانشگاه تهران، اگر سرعت عمل در تعقیب و دستگیری متهمان و همچنین تسریع و تدقیق در پیشبرد امور پرونده نباشد، علاوه بر ناراحتی و آزردگیای که برای خانواده مقتول یا بزهدیده ایجاد میشود، دشمنان نیز سوءاستفاده میکنند و سعی میکنند تا اغراض شوم خود را در بستر آن جنایت حادث شده پیش ببرند؛ فلذا کلیه مقامات قضایی در سراسر کشور به تعقیب، دستگیری، محاکمه و مجازات بازدارنده، قانونی و سریع مرتکبان جرائم خشن و کلیهی جرایمی که امنیت روانی و فیزیکی مردم را سلب میکند، اهتمام جدی داشته باشند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
قالیباف:
دولت باید هرچه سریعتر از بنگاه داری خارج شود
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: براساس قانون لازم است هرچه سریعتر دولت از بنگاهداری خارج شود و امور اقتصادی به بخش خصوصی سپرده شود.محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشستی با رؤسای اتاقهای بازرگانی، تعاون و اصناف ایران به منظور بررسی مشکلات حوزه اقتصاد و معیشت مردم با اولویت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، بر اهمیت همافزایی میان دولت و بخش خصوصی برای حل مشکلات اقتصادی کشور تأکید کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی آمادگی دارد در راستای توسعه بخش مردمی و خصوصی در اقتصاد کشور دوشادوش اتاقهای سه گانه فعالیت کند. رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه این جلسه با اشاره به ضرورت اجرای احکام برنامه هفتم پیشرفت که میتواند تضمینی بر حل مشکلات کشور در کوتاه مدت و بلندمدت باشد، یادآور شد: براساس این قانون لازم است هرچه سریعتر دولت از بنگاهداری خارج شود و امور اقتصادی به بخش خصوصی سپرده شود. دولت صرفاً باید در این حوزه سیاستگذاری کلان داشته باشد. لازم است در خصوص جلوگیری از فشار معیشتی به قشر کارگر و مستمریبگیر سازوکارهای بنیادی در نظر گرفته شود تا افزایش نرخ کالاهای اساسی و تورم ناشی از آن، باعث فشار بیشتر به این قشرها نشود.
رئیس قوه مقننه با اشاره به اهمیت هماهنگی این نهادهای مردمی بهعنوان نهادهای تنظیمگر در این برهه حساس و به ویژه ایام ماه مبارک رمضان و ایام نوروز، عنوان کرد: لازم است این جلسات به صورت منظم و با دستورکار مشخص برگزار شود تا بتوانیم با هماهنگی به سمت حل ریشهای مشکلات اقتصادی کشور پیش برویم.
در این جلسه به موضوعات مهمی همچون تنظیم بازار کالاهای شب عید از جمله میوه، مسئله قیمت سیب زمینی و برنج در بازار، موضوع واگذاریها به ویژه بحث ایرانخودرو و سایپا، موضوع اشکالات قانون تسهیل فضای کسب و کار و مسئله سامانههای فعال در این حوزه و همچنین موضوع سهام عدالت اشاره شد و درباره راهکارهای موجود آن بررسی صورت گرفت. صمد حسنزاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف ایران و بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران در این جلسه حاضر بودند و به بیان موضوعات مهم در حوزه اقدامات بخش خصوصی، دغدغهها و نحوه حمایت دولت از آنها پرداختند.
گروسی: امیدوارم به زودی مقامات ایران را ببینم
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست افتتاحیه شورای حکام با اشاره به دیدارهای خود با رئیس جمهور و وزیر خارجه ایران بیان کرد که ممکن است جایی برای تعاملات سازنده با ایران وجود داشته باشد.
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست افتتاحیه شورای حکام آژانس در خصوص برنامه هستهای ایران مدعی شد: در رابطه با موضوع برنامه هستهای ایران، آخرین گزارش من در مورد راستی آزمایی و نظارت در جمهوری اسلامی ایران در پرتو قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد (2015) را در اختیار دارید. پس از آخرین گزارش من، ذخایر اورانیوم غنی شده 60 درصدی ایران (U-235) به 275 کیلوگرم افزایش یافته است که این رقم در سه ماهه گذشته 182 کیلوگرم بوده است. ایران تنها کشور غیرهستهای است که تا این حد غنیسازی میکند و باعث نگرانی جدی من شده است.
مدیرکل آژانس بدون اشاره به خروج آمریکا از برجام و عدم اجرای تعهدات خود و همچنین انفعال سه کشور اروپایی در اینباره و عدم اجرای تعهداتشان مدعی شد: چهار سال از توقف اجرای تعهدات مرتبط هستهای ایران بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، از جمله اجرای موقت پروتکل الحاقیاش میگذرد و بنابراین چهار سال از زمانی که آژانس قادر به دسترسی بیشتر در ایران بود، میگذرد.
وی در ادامه در خصوص مکانهای باقیمانده مدعی شد: ایران میگوید همه مواد، فعالیتها و مکانهای هستهای مورد نیاز طبق توافقنامه «پادمان» و «انپیتی» را اعلام کرده است. با این حال، این بیانیه با یافتههای آژانس در مورد ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در مکانهای اعلام نشده در ایران مغایر است. آژانس باید مکانهای فعلی مواد هستهای و یا تجهیزات آلوده مربوطه را بداند. همچنین اختلافی در تراز مواد اورانیوم موجود در آزمایشهای تولید فلز اورانیوم انجام شده در آزمایشگاه چندمنظوره جابر ابن حیان وجود دارد که ایران آن را در نظر نگرفته است.
اخیراً آژانس در گزارشهای جدید خود به اختلافها با ایران بر سر «4 مکان» ادعایی اشاره کرده، حال آنکه تنها موضوع دو مکان باقی مانده و دو مکان دیگر حل و فصل شده است. 4 مکان که آژانس ادعا میکند در آنها مواد و فعالیتهای هستهای اعلامنشده وجود داشته عبارتند از «تورقوزآباد»، «ورامین»، «مریوان» و «لویزان-شیان». از میان این مکانها اختلافات در پرونده مریوان و لویزان شیان حل و فصل شده بود.
درباره سایت مریوان آژانس در خردادماه 1402 پرونده اختلافی در این مکان را مختومه اعلام کرده و از پایان کار تحقیق درباره آثار اورانیوم با منشا انسانی در مرکز مریوان واقع در 535 کیلومتری جنوب غرب تهران خبر داده بود. این مسئله حتی در آن زمان مورد اعتراض رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
درباره پرونده اختلافات در مکان موسوم به لویزان شیان هم تهران میگوید این مکان تحت فعالیتهای راستیآزمایی گسترده آژانس از جمله دسترسی تکمیلی قرار گرفته و بر همین اساس این موضوع در سال 2004 (GOV/2004/83) مختومه شده است.
توضیح ایران درباره دو مکان ادعایی دیگر این است که در آنها موضوع آلودگی مطرح است که اهمیت اشاعهای ندارد. در واقع در این مکانها بحث مواد هستهای با غنای بالا مطرح نیست. مسئله آلودگی است که همیشه میتواند وجود داشته باشد.
گروسی در ادامه بدون توجه به حق قانونی و مصرح شده ایران در برجام مدعی شد که ایران با اعلام تعلیق اجرای کد 3.1، هنوز کد اصلاحی را که یک تعهد قانونی برای ایران است، اجرا نمیکند.
این گفته گروسی در حالی است که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در واقع شرایطی را فراهم میکند که تحت آن ایران میتواند تعهدات خود از جمله تعهد به اجرای کد اصلاح شده 3.1 را به حالت تعلیق درآورد. به طور خاص، بندهای 26 و 36 برجام شرایطی را که اجازه چنین تعلیقی را میدهد.
ایران، متعاقب اعمال مجدد تحریمها توسط ایالات متحده در سال 2018 و عدم پایبندی امضاکنندگان اروپایی به تعهدات خود در برجام، به تدریج تعهدات برجامی خود را کاهش داد و در فوریه 2021، اجرای کد اصلاحشده 3.1 را متوقف کرد. در نتیجه، توقف اجرای کد اصلاح شده توسط ایران با تعهدات برجام همسو بوده و نقض آن محسوب نمی شود. برجام، به عنوان یک توافق عمومی و جزء لاینفک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد (2231)، بر اساس ماده 103 منشور سازمان ملل متحد، بر سایر معاهدات از جمله موافقتنامه های پادمان اولویت دارد.
وی همچنین ادعا کرد: من به طور جدی نگران هستم که مسائل پادمان حل نشده باقی بماند. آنها ناشی از تعهدات ایران تحت توافقنامه پادمان جامع این کشور هستند و باید حل و فصل شوند تا آژانس در موقعیتی باشد که تضمین دهد برنامه هستهای ایران منحصراً صلح آمیز است. من عمیقاً متأسفم که ایران، علیرغم اینکه تمایل خود را برای بررسی انتخاب چهار بازرس مجرب دیگر آژانس اعلام کرده بود، تعیین آنها را نپذیرفت.
گفته گروسی در خصوص پذریفتن بازرسان جدید در حالی است که طبق قانون ایران حق دارد نه تنها قبل از انتصاب بازرسان بلکه حتی بعد از آن نیز انتصاب آنان را لغو نماید و این حق ایران است. بر اساس توافقنامه جامع پادمانی کشورهای عضو حق دارند از پذیرش یک یا گروهی از بازرسها که آنها را فاقد صلاحیت تشخیص دادند، اجتناب کنند یا ماموریت شان را کان لم یکن فرض و یا نیمه تمام بگذارند و اعمال این حق هیچ نیازی به حصول یا وجود شرایط خاصی ندارد و کشور کاملاً مختار است.
مدیرکل آژانس در ادامه ادعاهای خود علیه برنامه صلح آمیز هستهای ایران بیان کرد: هیچ پیشرفت قابل توجهی در راستای اجرای بیانیه مشترک 4 مارس 2023 حاصل نشده است. من از ایران میخواهم که فورا بیانیه مشترک را از طریق تعامل جدی اجرا کند.
وی همچنین درخصوص درخواست شورا برای ارزیابی جامع از ایران گفت: در پاسخ به درخواست هیئت در قطعنامه نوامبر 2024، ارزیابی جامع و به روز شدهای در مورد حضور و استفاده از مواد هستهای اعلام نشده در ارتباط با مسائل باقی مانده گذشته و حال در مورد برنامه هستهای ایران ارائه خواهم کرد.
گروسی بدون اشاره به اراده ایران برای همکاری با آژانس و حل و فصل مسائل باقیمانده اظهار داشت: مشارکت در سطح بالا برای پیشرفت واقعی ضروری است. سفر من به تهران در نوامبر گذشته و ملاقات با مسعود پزشکیان رئیس جمهور و عباس عراقچی وزیر امور خارجه نشان میدهد که ممکن است جایی برای تعاملات سازنده وجود داشته باشد. امیدوارم به زودی دوباره آنها را ببینم و گفتگوی موثر و نتایج ملموس را دنبال کنم.
ارتقای توان دفاعی کشور در رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳
رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش با بیان اینکه آزموده را آزمودن خطاست، گفت: با اجرای موفق رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش، دشمنان ایران هم متوجه شدند، محاسباتشان غلط بوده و آمادگی ما بیش از چیزی است که برایش چرتکه میانداختند.
معاون هماهنگ کننده ارتش در چهارمین جشنواره فرهنگی مصباح که در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد، گفت: تمام محورهایی که در اجرای این جشنواره فرهنگی در نظر گرفته شده است در راستای ارتقای توان رزمی ارتش بوده و این اهمیت برگزاری جلسات شورای تعالی معنوی و بصیرتی را نشان میدهد.
امیر دریادار حبیب الله سیاری اظهار کرد: ما به دنبال این هستیم تا همه موضوعها و محورهای این جشنواره را به مرحله اجرا در بیاوریم که اثرات آن باعث میشود، روحیه و معنویت در انجام کارها افزایش یابد و به دنبال آن توان دفاعی ما بیشتر شود.
رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش با اشاره به اینکه در حکمی که مقام معظم رهبری به فرمانده کل ارتش و رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش ابلاغ کردند، به موضوع ارتقای معنویت اشاره شده است، افزود: فرمانده معظم کل قوا (مدظله العالی) همواره تاکید فرمودهاند که جنگ امروز، جنگ اراده است و هر کشوری که اراده قوی تری داشته باشد، در میدان رزم موفقتر است، اما اگر اراده آن ضعیف باشد هر قدر هم تجهیزات داشته باشد بازهم منجر به شکست خواهد شد، چرا که تاب آوری آنها در میدان رزم ضعیف شده است.
امیر دریادار سیاری تصریح کرد: اراده قوی با بالا رفتن ایمان به دست میآید و هر چقدر ایمان، اعتقادات، معنویت و توکل انسان بالاتر باشد، به همین مقدار اراده او در تاب آوری، حضور در صحنه، مقاومت و به دنبال آن توان دفاعی و بازدارندگی بالاتر میرود.
معاون هماهنگ کننده ارتش بابیان اینکه آنچه که در طرحهای مصباح پیش بینی شده، محورهایی است که میتواند موجب ارتقای معنویت و تقویت اراده ما شود، اظهار کرد: مجموع ۱۶محوری که در اجرای طرحهای فرهنگی مصباح و شورای عالی تعالی معنوی مدنظر قرار دارد، ما را به ارتقای معنویت و اثرگذاری در توان رزم خواهد رساند.
امیر دریادار سیاری یادآور شد: رزمایش ذوالفقار نیز نشان از اراده، معنویت بالا و عشق و انگیزهای بود که همرزمان ما در انجام ماموریت از خود نشان دادند.
رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش با تاکید براینکه اجرای طرحهای مصباح به عنوان یک الگو میتواند تجلی کار مشترک و همافزا در ارتش باشد و نتیجه ارزشمندی به بار آورد، خاطرنشان کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که وقتی معاونتهای ارتش و معاونتهای عقیدتی سیاسی در کنار هم قرار بگیرند، دقت عمل در ارزیابیها و اثر بخشی آن افزایش مییابد که این مهم نشانه موفقیت آمیز بودن این طرحها در ارتقای توان رزم است.
امیر دریادار سیاری در ادامه با اشاره به برگزاری موفق رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش و قدردانی از فرماندهان و کارکنان حاضر در این رزمایش، گفت: تلاش بسیار زیاد و اثربخشی در راستای دستیابی به هدف بزرگی که در نظر گرفته شده بود، انجام شد. وسعت منطقه عملیات، یگانهای شرکت کننده در رزمایش، تحرک بسیار بالا، تجهیزات متنوع و آمار بالای رزمندگان حاضر در منطقه، نشان از عظمت رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش دارد.
معاون هماهنگ کننده ارتش در ادامه با بیان اینکه در رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش بیش از ۱۶۰ تمرین تخصصی انجام شد، گفت: حقیقتاً پا در رکابی، ولایت مداری، تلاش و کوشش تک تک کارکنان باعث شد این رزمایش با موفقیت انجام شود و این نکته حائز اهمیت است که با همه کارهای انجام شده و پرتابهای متعدد در زمین، هوا، دریا و زیر دریا و جابجایی نیروی انسانی از نقاط مختلف، به لطف خدا و با همت همه عزیزان کوچکترین سانحهای در رزمایش رخ نداد که این امر نشان از دقت و مهارت بالای کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران در انجام عملیاتهای رزمی دارد.
امیر دریادار سیاری ادامه داد: هدف نهایی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش ارتقای توان دفاعی و بازدارندگی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با هر گونه تهدید فعلی و آتی بود که به آن دست یافتیم. این موفقیت در افزایش روحیه مردم ما اثر گذار بوده و باعث شد مردم بدانند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از چه آمادگی بالایی برای مقابله با هرگونه تهدیدی برخوردار هستند.
معاون هماهنگ کننده ارتش در پایان تصریح کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی ملت، برای دفاع از تمامیت ارضی کشور و انقلاب اسلامی همیشه در صحنه هستند و این تواناییها قطعاً در آینده بهتر و بیشتر خواهد شد.
ظریف خبر استعفا را تأیید کرد
معاون راهبردی رئیس جمهوری با اشاره به انتشار اخباری درباره استعفایش از این سمت و دیدارش با ریاست قوه قضاییه گفت: امیدوارم با کنار گذاشتن بنده، بهانهها برای سنگاندازی در برابر خواست مردم و موفقیت دولت برداشته شود.
در توییت محمد جواد ظریف در شبکه ایکس آمده است: سلام بر هم میهنان بزرگوار خداوند بزرگ را سپاسگزارم که در ۹ ماه گذشته این فرصت را به این خدمتگزار کوچک ارزانی داشت که در جهت تحقق اراده ملت و خدمت به مردم آنچه را در توان داشتم پیشکش کنم.
وی افزود: گرچه در شش ماه گذشته با سخیفترین توهینها، افتراها و تهدیدها نسبت به خود و خانوادهام روبرو بودم، و حتی در درون دولت نیز تلخترین دوران خدمت ۴۰ ساله را گذراندم، اما به امید خدمت ایستادگی کردم. اهل فرار از سختیها و دشواریها در مسیر خدمت به این مرز و بوم نبوده و نیستم و در چهل و اندی سال گذشته، چه بسیار توهینها و افتراها را برای نقش اندکی که در پیشبرد منافع ملی از پایان دادن به جنگ تحمیلی تا به سرانجام رساندن پرونده هستهای داشتهام بهجان خریده و برای خدشهدار نشدن منافع کشور در برابر سیل دروغ و تحریف دم فروبستهام.
ظریف ادامه داد: دیروز به دعوت ریاست محترم قوه قضائیه به دیدار ایشان رفتم. در این دیدار، ایشان با اشاره به شرایط کشور توصیه کردند که برای پیشگیری از فشار بیشتر بر دولت، به دانشگاه بازگردم. بنده نیز بیدرنگ پذیرفتم.
او اضافه کرد که همواره خواستهام یار باشم و نه بار، با سپاس فراوان از ایشان که بار مسئولیت در برابر خدا و مردم را از دوش بنده برداشتند، امیدوارم با کنار گذاشتن بنده، بهانهها برای سنگاندازی در برابر خواست مردم و موفقیت دولت برداشته شود. هنوز به پشتیبانی از دکتر پزشکیان گرانقدر میبالم و برای ایشان و دیگر خدمتگزاران راستین به مردم بهترینها را آرزومندم. از پیشگاه خداوند بخشایشگر و شما مردم خوب، صبور و قدردان ایران، برای همه کاستیها پوزش میخواهم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.