شماره: 2551 / ۱۴۰۳ چهاردهم اسفند

تعداد بازدید : 0
اخبار
ثبت رکورد افزایش تولید برق
در نیروگاههای حرارتی
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی گفت: تولید برق ۱۱ ماهه امسال نیروگاههای حرارتی با رشد ۱.۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۳۳۰ میلیون مگاوات ساعت رسیده است.«اسماعیل نمازی» افزود: مصرف سوخت کمتر برای تولید انرژی بیشتر حاکی از آن است که نیروگاههای کشور و مجموعه وزات نیرو به سمت افزایش راندمان، استفاده از نیروگاههای راندمان بالا و توسعه بخش بخار نیروگاههای سیکلترکیبی کشور در حرکت هستند.
وی با بیان اینکه تولید برق ۱۱ ماهه امسال نیروگاههای حرارتی با رشد ۱.۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۳۳۰ میلیون مگاوات ساعت رسیده است، افزود: از این میزان تولید ۵۷.۵ درصد آن مربوط به واحدهای سیکلترکیبی (راندمان بالا) است که میزان تولید انرژی آنها با افزایش ۱.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۸۹ میلیون مگاوات ساعت رسیده است.
نمازی با بیان اینکه سهم عمده تولید برق امسال بر عهده نیروگاههای سیکلترکیبی با راندمان بین ۴۵ تا ۵۵ درصد بوده است، گفت: نیروگاههای سیکلترکیبی به عنوان واحدهای تولیدکننده برق دوستدار محیطزیست شناخته میشوند. در این نیروگاهها تبدیل واحدهای گازی به سیکلترکیبی از کارآمدترین روشهای بهبود راندمان نیروگاههای حرارتی کشور به شمار میآید که نهتنها برای صنعت برق، بلکه برای محیطزیست و صرفهجویی در مصرف سوخت نیز بسیار مؤثر است و در سالهای آینده شاهد تأثیرات گسترده آن خواهیم بود.
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ۹۴ درصد تولید برق کشور بر عهده نیروگاههای حرارتی است، گفت: میزان تولید برق واحدهای گازی در ۱۱ ماهه امسال با افزایش ۳.۳ درصدی نسبت به سال گذشته به ۶۳ میلیون مگاوات ساعت و سهم تولید واحدهای بخاری نیز به ۷۷ میلیون مگاوات ساعت رسیده است.
دعوت بغداد از شرکتهای نفتی فعال
در کردستان عراق برای مذاکره
دولت مرکزی بغداد شرکتهای نفتی خارجی فعال در منطقه کردنشین عراق را برای مذاکره درباره شیوه قراردادی و ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان دعوت کرد.
وزارت نفت عراق در بیانیهای اعلام کرد که از شرکتهای خارجی فعال زیر چتر انجمن صنعت نفت کردستان (APIKUR) به همراه شرکتهای طرف قرارداد با اقلیم کردستان عراق بهمنظور حضور در نشستی طی چهارم مارس ( ۱۴ اسفند) در بغداد دعوت کرده است.بر اساس بیانیه این وزارتخانه، مذاکرات قرار است درباره بررسی مسائل مربوط به قراردادهای موجود و توافق در خصوص یافتن شیوههای مطلوب جهانی برای توسعه میدانهای نفتی عراق و در عین حال حفظ منافع ملی این کشور باشد.
انتظار میرود وزارت منابع طبیعی دولت منطقهای اقلیم کردستان عراق هم در این گفتوگوها که برای سادهسازی عملیات نفتی بین بغداد و اربیل تدارک دیده شده است، حضور یابد.
هشت شرکت نفتی خارجی فعال در منطقه کردنشین عراق بهتازگی با تصمیم بغداد برای ازسرگیری صادرات نفت میدانهای نفتی کرکوک در اقلیم کردستان با خط لوله کرکوک-جیهان و ارسال به پایانه نفتی جیهان ترکیه، مخالفت کردند.
دولت عراق جمعه هفته گذشته (دهم اسفند) اعلام کرد که در ساعات آینده صادرات روزانه ۱۸۵ هزار بشکه با نظارت شرکت دولتی بازاریابی نفت عراق ازسرگرفته میشود و این مقدار به تدریج افزایش مییابد.
ترکیه ۲۵ مارس (پنجم فروردینماه) پس از برنده شدن عراق در یک پرونده داوری، دریافت روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام میدانهای استان کرکوک اقلیم کردستان عراق با خط لوله کرکوک - جیهان در منطقه مرزی «فیش خابور» را متوقف کرد.
در رأی دادگاه آمده بود که آنکارا با اجازه دادن به دولت منطقهای کردستان عراق برای صادرات نفت میدانهای استان شمالی کرکوک به پایانه جیهان بدون رضایت بغداد بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ میلادی، توافقنامه خط لوله ۱۹۷۳ را نقض کرده است.دولت مرکزی عراق پنجم فروردینماه مجبور به توقف حدود روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام صادراتی میدانهای نفتی استان کرکوک در شمال این کشور با خط لوله کرکوک - جیهان به پایانه جیهان ترکیه شده بود.
انجمن صنعت نفت کردستان عراق شامل شرکتهای خارجی نفت و گاز میشود که بهطور مستقیم یا غیرمستقیم علاقهمند امضای قرارداد برای مشارکت بخش بالادست نفت یا گاز اقلیم کردستان عراق هستند. بسیاری از آنها بهدلیل توقف فعالیت خط لوله مجبور به توقف تولید شدهاند.
انجمن صنعت نفت کردستان عراق که ۶۰ درصد از تولید این منطقه را به عهده دارد، اعلام کرد که هیچ تماس رسمی برای شفافسازی درباره توافقهای تجاری و تضمین پرداخت برای صادرات گذشته و آینده برقرار نشده است.
برگزاری حراج «برق قطع نشو»
در سامانه تخصیص برق ایران
با توجه به دوره ناترازی برق در سال ۱۴۰۴، سامانه تخصیص برق ایران اقدام به برگزاری حراج ویژهای برای معامله برق آزاد تحت عنوان «برق قطع نشو» کرده است. این اقدام بهمنظور تأمین برق پایدار برای صنایع و مشترکانی که نیاز به تأمین مداوم انرژی دارند، صورت خواهد گرفت. خردهفروشان برق و صنایعی که دارای فیدر اختصاصی برق و یا قابلیت کنترل پذیری هستند، میتوانند با شرکت در حراج «برق قطع نشو»، برق مورد نیاز خود را بدون نگرانی از قطعی در دوره ناترازی، تأمین کنند. این اقدام، فرصتی برای صنایع بزرگ و پرمصرف است تا از توقف تولید و خسارات ناشی از خاموشیهای احتمالی جلوگیری کنند.
علاوه بر مشترکان برق، این بستر برای تولیدکنندگان برق کوچک مقیاس، نیروگاههای تولید پراکنده که شامل واحدهای CHP و CCHP می شود، نیز فراهم شده است تا بتوانند برق تولیدی خود را با قیمت مطلوب در سامانه ستبا (https://setba.ir) عرضه کنند. این فرآیند، علاوه بر ایجاد یک بازار رقابتی و عادلانه برای عرضه و تقاضای برق، به پایداری شبکه در دورههای اوج مصرف کمک خواهد کرد.
سامانه تخصیص برق ایران، بهعنوان یکی از بازیگران اصلی در بازار برق کشور، به صورت ماهیانه صدها مگاوات برق را از طریق حراج قیمت دوم تامین کرده و تخصیص میدهد. این سامانه محلی برای کشف قیمت برق و امکان پیشفروش انرژی است که نقش کلیدی در تنظیم بازار و تأمین برق پایدار ایفا میکند.
تمامی معاملات انجامشده در این سامانه در بستر بورس انرژی ثبت میشود و فرآیند خرید و فروش برق بهصورت شفاف و تحت نظارت انجام خواهد شد. این مکانیزم، به تولیدکنندگان و مصرفکنندگان امکان میدهد تا در فضایی رقابتی و مبتنی بر سازوکارهای بازار، برق مورد نیاز خود را تأمین یا عرضه کنند.
سامانه تخصیص برق ایران، با اجرای این حراجها، گامی مهم در جهت شفافیت، رقابتپذیری و افزایش امنیت تأمین انرژی در کشور برداشته است. متقاضیان میتوانند با مراجعه به این سامانه، اطلاعات تکمیلی در خصوص نحوه شرکت در حراج و شرایط خرید یا فروش برق را دریافت کنند.
بازارگاه تخصصی خرید و فروش برق کشور با عنوان «سامانه تخصیص برق ایران(ستبا)» از ابتدای مهرماه ۱۴۰۳ فعالیت خود در کشور را آغاز کرده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
معاون وزیر نفت : ریشهیابی ناترازی انرژی ضروری است
معاون وزیر نفت با تأکید بر ضرورت ریشهیابی ناترازی انرژی گفت: باید مشکلات و چالشها را شناسایی و ارزیابی کرده و راه حل عملیاتی برای آن تعریف کنیم که این امر با راهبرد درست انجام میشود.
سعید توکلی، در بازدید از شرکت گاز استان تهران در نشست مشترک با مدیران ستادی و مدیران این شرکت، با اشاره به اینکه بحث ناترازی مربوط به امروز و دیروز نیست و نحوه برخورد با آن نیز به دو گونه است، اظهار کرد: نخست رویکرد مقصریابی اشخاص و انداختن تقصیر به گردن دیگران که این کار بدون ریشهیابی و هیجانی است و نتیجهبخش نخواهد بود، مدل دیگر هم آن است که کار را ریشهیابی کنیم؛ مشکلات و چالشها را شناسایی و ارزیابی کرده و راه حل عملیاتی برای آن تعریف کنیم که این امر با راهبرد درست به وجود میآید.
وی با بیان اینکه لازمه پیشرفت و چابکی مشخص کردن کارهایی است که نباید انجام دهید و ارزش افزودهای ایجاد نمیکند، افزود: مدیر خوب کسی است که بداند افرون بر کارهایی که باید بکند چه کارهایی را نباید بکند! برای این کار شما به جای اینکه مولد باشید، باید مؤلف بوده و طرحها را در آزمایشگاه بررسی کرده و مورد آزمون قرار داده باشید.
معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد: همکاران نسبت به فلسفه وجودی و خدماتی شرکت گاز استان تهران آگاه باشند؛ این امر سبب میشود که در تعریف و تدوین راهبرد دچار خطای شناختی نشویم.
توکلی با اشاره به شرایط دمایی امسال، بیان کرد: شرایط سخت امسال در ۶ ماه به اندازه ۶ سال گذشت. دوره سرد امسال دوره فوقالعاده استثنایی به لحاظ سرمای پایدار و طولانی و شدت برودت دما بود و عبور از این مسیر سخت تنها با کار علمی، متعهدانه و خدمت عاشقانه میسر شد.
وی تأکید کرد: وجود شخص رئیسجمهوری و وزیر نفت که دیدگاه منطقی، علمی و فنی به موضوعات دارند، برای حل مشکلات انرژی کشور بسیار گرهگشا بوده و شخصاً در چند نشست شاهد این درایت و گرهگشایی از مشکلات از سوی این عزیزان بودم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره موضوع منابع انسانی گفت: انتظارات بین منابع انسانی و شرکت نباید یک سویه باشد، بلکه باید در یک رابطه تعاملی و دو سویه، خواستههای شرکت از سرمایه انسانی نیز در نظر گرفته شود.
توکلی با اشاره به اینکه شرکت ملی گاز ایران مهمترین سازمان تأمین انرژی کشور است و ما باید به کار کردن در این مجموعه سالم و شفاف افتخار کنیم، اظهار کرد: خدمترسانی درست و عمل صادقانه ما گامی همسو با تقویت وفاداری ملی خواهد بود و این موضوع بابد مدنظر یکایک مدیران شرکت و دیگر همکاران باشد.
وی همچنین در حاشیه بازدید از بخش مقاومسازی شرکت گاز استان تهران گفت: در این عرصهها باید اقدامهای عملی و ملموس را سرلوحه کار قرار داد و از آمار انتزاعی پرهیز شود. باید برنامهریزی منسجمی برای چابکسازی نرمافزارهای طراحی شده برای این بخش و تحلیل داده صورت گیرد تا نقشه اجرایی مناسبی تهیه شود.
علیرضا اعوانی، مدیرعامل شرکت گاز استان تهران نیز در این نشست با ارائه گزارشی از اقدامهای انجام شده در دوره سرد سال، بیان کرد: با توجه به شرایط خاص سرمای امسال، برای پایداری شبکه گاز استان با همت همکاران، تلاشها و اقدامهای گستردهای ازجمله در حوزه پایش مصارف و فرهنگسازی، در سطح استان برای مدیریت مصرف انجام شد.
وی با اشاره به اینکه در بخش پایش با تمام توان و با همراهی همکاران ستادی، ۶۰ گروه سه نفره را هماهنگ کردیم، تصریح کرد: نشستهای خوبی با مقامهای استانداری و سازمان مدیریت بحران کشور انجام و این هماهنگی منجر به همافزایی مطلوبی برای پیشبرد کارها و در نتیجه، با کمترین تنش، مسائل مرتبط با تأمین گاز استان انجام شد.
مدیرعامل شرکت گاز استان تهران در تبیین دستاوردهای این شرکت در بخش گازرسانی گفت: امسال تعداد مشترکان شرکت گاز استان به ۴ میلیون رسید و استان تهران هماکنون بیشترین تعداد مشترک گاز در کشور را دارد.
اعوانی با بیان اینکه در موضوع منابع انسانی به صورت اصولی تمامی چالشها بررسی شده و کارهای اساسی در دستور کار است، یادآور شد: در بخش ساختار سازمانی نیز اقدامهای قابل توجهی انجام شده که چشمانداز خوبی برای ۲ دهه آینده شرکت در نظر گرفته شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
اعلام قیمت رسمی فروش نفت ایران در مارس
بر اساس اعلام شرکت ملی نفت، قیمت نفت سبک ایران در مارس ۲۰۲۵ برای مشتریان آسیایی برای دومین ماه متوالی افزایش یافته و حدود ۴.۵ دلار بالاتر از قیمت پایه (قیمت نفت خام عمان/ دوبی) عرضه می شود.
قیمت فروش انواع نفت خام ایران در سومین ماه سال ۲۰۲۵ از سوی مدیریت امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران اعلام شد. بر همین اساس «نفت خام سبک ایران» در بازارهای شمال غرب اروپا و آفریقای جنوبی در ماه مارس با اندکی افزایش نسبت به ماه گذشته، ۱.۸۵ دلار بالاتر از شاخص ICE Bwave عرضه میشود، همچنین «نفت خام سنگین ایران» و «نفت فروزان ایران» در این بازارها طی این ماه، به ترتیب ۵ و ۱۵ بیشتر از شاخص ICE Bwave قیمتگذاری شده است.
در بازار مدیترانه نیز نفت «سنگین» و «فروزان» ایران، بهترتیب ۱۵ و ۵ سنت کمتر از شاخص ICE Bwave، عرضه میشود. همچنین نفت «سبک ایران» در این بازار نیز ۱.۹۵ بیشتر از میانگین وزنی قیمت نفت خام برنت، قیمتگذاری شده است.برای قیمتگذاری نفت خام ایران در بازارهای غیرآسیایی در این ماه نیز همچون ماه گذشته میلادی، از شاخص ICE Bwave استفاده شده است. این شاخص بر اساس میانگین وزنی قیمت نفت خام برنت در بازار بورس آیسیئی لندن در روزهایی که بیشتر از ۱۰۰۰ لات (یک میلیون بشکه نفت) معامله میشود، بهدست میآید.
با توجه به اینکه قیمت پایه نفت خام در غرب آسیا، میانگین قیمت نفت خام عمان / دوبی است، قیمت «نفت سبک ایران» برای عرضه در بازار آسیا در مارس ۲۰۲۵ با حدود ۳ درصد افزایش نسبت به ماه گذشته میلادی ۴.۳۵ دلار بالاتر از قیمت پایه (قیمت نفت خام عمان / دوبی) خواهد بود، همچنین قیمت نفت «سنگین» و «فروزان» ایران بهترتیب ۲.۲ و ۲.۴۵ دلار بیشتر از قیمت پایه عرضه میشود.
گفتنی است مدیریت امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران بهصورت ماهانه قیمت فروش انواع نفت خام ایران را منتشر میکند.
بازگشت ۹ میلیارد دلار از ارز پتروشیمیها به چرخه اقتصاد کشور
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مقدار کل صادرات صنعت پتروشیمی در ۱۱ ماهه امسال را حدود ۱۲ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: ۹ میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار آن به چرخه اقتصادی کشور بازگردانده شده است.
حسن عباسزاده درباره ارز حاصل از صادرات صنعت پتروشیمی افزود: پایش ارز حاصل از صادرات این صنعت از سال ۱۳۹۷ تاکنون بر اساس برنامهای در ابتدای هر سال با هماهنگی شرکتها بر مبنای برنامه پیشبینی تولید، فروش و تأمین نیاز داخل، صادرات و احصای نیازهای ارزی شامل تأمین موادشیمیایی، کاتالیست، قطعات یدکی و اجرای طرحها در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تهیه و به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ارسال میشود.
وی گفت: ارز حاصل از صادرات بهغیر از مبالغی که برای تأمین مواد شیمیایی، کاتالیست، قطعات یدکی و اجرای طرحها با ثبت سفارش و کنترل شرکت ملی صنایع پتروشیمی مصرف میشود، بهطور مستقیم براساس سازوکارها و ترتیباتی که بانک مرکزی بهصورت بخشنامههای مختلف صادر میکند، از طریق سامانه نیما و از اول بهمن در مرکز مبادلات طلا و ارز در اختیار سیستم بانکی قرار گرفته است که بانک مرکزی نیز بر اساس اولویتها و سیاستهای ارزی از آنها استفاده میکند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه شرکتهای فعال در صنعت پتروشیمی با نظارت مستقیم شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطابق آخرین دستورعملها و بخشنامههای بانک مرکزی ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصادی کشور بازگرداندهاند، خاطرنشان کرد: عملکرد صادرات و تزریق ارز حاصل از آن به چرخه اقتصاد کشور در ۱۱ ماهه ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ تقریبا برابر و معادل ۹ میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار بوده است که تغییری را نشان نمیدهد.
عباسزاده اظهار داشت: تغییرات جزئی در مقدار صادرات در ماههای مختلف از ابتدای فروردین تا پایان بهمن ۱۴۰۳ نسبت به ماههای مشابه پارسال وجود دارد که به دلیل مشکلات و موانع صادراتی از جمله تحریمهای یکجانبه و ظالمانه اجتنابناپذیر است اما نکته مهم این است که عملکرد ۱۱ ماهه کل صنعت پتروشیمی در امر صادرات با پارسال تغییری ندارد.
وی ادامه داد: برآورد ما این است که در اسفند امسال نیز حدود ۸۰۰ میلیون دلار تا یکمیلیارد دلار درآمد ارزی صنعت پتروشیمی کشور باشد و مقدار کل صادرات صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ به مرز ۱۳ میلیارد دلار برسد.
عباسزاده با اشاره به اینکه مغایرتهای موجود در ارقام اعلامی درباره ارزش صادرات و مقدار ارز تزریق شده، بیشتر ناشی از اختلافاتی است که بین ارقام بانک مرکزی و خوداظهاری شرکتهای پتروشیمی وجود دارد، کفت: یکی از علل اختلاف احتمالا مربوط به محصولات پتروشیمی است که ازسوی شرکتهای متفرقه که تحت رصد شرکت ملی صنایع پتروشیمی نبوده و صادرات محصولات انجام میدهند، باشد.
وی ادامه داد: در این زمینه، دسترسی به سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران برای شرکت ملی صنایع پتروشیمی لازم و ضروری است تا پایش بهموقع عملکرد شرکتهای پتروشیمی در اسرع وقت ایجاد و مهیا میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خاطرنشان کرد: برای این امر نیز مکاتبات و پیگیریهای لازم با مبادی ذیربط وزارت صمت و بانک مرکزی انجام شده است که انتظار میرود با همکاری بانک مرکزی دسترسی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در اسرع وقت ایجاد شود.
واحد دوم نیروگاه سد درودزن بازآماده شد
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای فارس گفت: عملیات اجرایی بازآماده (اورهال) واحد دوم نیروگاه سد درودزن با موفقیت انجام شد.
وحید صالحی با اعلام این مطلب گفت: نیروگاه برق سد درودزن، از ۲ واحد نیروگاهی با توان اسمی ۵.۸ مگاوات، تشکیل شده است که واحد دوم آن با مشکلات فنی روبهرو بود.
وی ادامه داد: از حدود ۱۵ سال قبل تاکنون به دلیل بروز مشکل در یکی از قطعات (دریچه) توربین واحد شماره ۲، امکان استفاده کامل از ظرفیت اسمی این نیروگاه وجود نداشت. با توجه به لزوم وارد مدار شدن همه ظرفیتهای نیروگاهی با هدف کمک به تامین برق مطمئن و پایدار، تعمیرات اساسی این واحد نیروگاهی در دستور کار قرار گرفت.
نماینده مجری طرح مرمت و بازسازی تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای فارس گفت: پس از طی مراحل اداری اجرای برنامه تعمیرات توربین واحد دوم نیروگاه سد درودزن، فرآیند مناقصه برگزار و پروژه برون سپاری شد.
وی با یادآوری اینکه براساس قرارداد، پیمانکار موظف به اجرای تعمیرات طی مدت ۴ ماه از زمان ایجاد کارگاه بود، افزود: با تاکیدات و هدایتهای مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس و پیگیری معاونت حفاظت و بهرهبرداری این شرکت و همکاری و تلاش پیمانکار، این پروژه ظرف مدت ۵۲ روز عملیاتی و انجام شد.
صالحی با بیان اینکه تستهای فنی و مهندسی از توربین مورد نظر انجام شده است، گفت: با توجه به مثبت بودن همه تستهای فنی، واحد دوم نیروگاهی سد درودزن آماده تولید انرژی برق با ظرفیت اسمی به میزان ۵.۸ مگاوات، شده است.
وی یادآور شد: نیروگاه برق سد درودزن شامل ۲ واحد نیروگاهی با ظرفیت اسمی هرکدام ۵.۸ مگاوات تولید انرژی برق است. این نیروگاه به شبکه سراسری متصل بوده و انرژی برق تولیدی را به این شبکه تزریق میکند.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای فارس بیان کرد: نیروگاه برق سد درودزن، در زمان بارشهای خوب و بر اساس اعلام نیاز، با هماهنگی دیسپاچینگ وزارت نیرو، اقدام به تولید انرژی برق میکند.
صالحی تصریح کرد: نیروگاه سد درودزن، هماینک آماده است با فراهم شدن شرایط، با تمام توان نسبت به تولید انرژی برق اقدام کند.
دو پروژه آبرسانی روستایی خراسان شمالی با اعتبار 9890 میلیون ریال بهره برداری شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: دو پروژه ی آبرسانی روستایی با اعتبار 9890 میلیون ریال در شهرستان مانه وارد مدار بهره برداری شد.دو پروژه آبرسانی روستایی شامل آبرسانی به روستاهای حمزک بالا و پایین و شهرک امام خمینی(ره) و همچنین قزلرقلعه بالا از توابع شهرستان مانه با حضور استاندار، نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل آبفای خراسان شمالی و تعدادی دیگر از مسئولان استانی و شهرستانی افتتاح شد.
رضا عطایی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در این آیین گفت: این پروژههای آبرسانی با مشارکت موسسه خیریه حاج اکبر ابراهیمی، دهیاری و اهالی روستا اجرا شد و کام یکهزار و 30 نفر از مردم این مناطق را شیرین کرد.
عطایی افزود: پروژه آبرسانی به روستای حمزک بالا و پایین و شهرک امام خمینی در مجموع با اجرای 1500 متر خط انتقال و حفر و تجهیز یک حلقه چاه با اعتبار 5000 میلیون ریال به بهرهبرداری رسید.
وی یادآور شد: پروژه آبرسانی به روستای قزلر قلعه بالا نیز با حفر و تجهیز یک حلقه چاه و اجرای 1400 متر خط انتقال با اعتبار 4890 میلیون ریال، جهت خدمت رسانی به اهالی این منطقه در مدار بهره برداری قرارگرفت.
استاندار خراسان شمالی هم در این آیین آب و راه را از مهمترین عوامل جلوگیری مهاجرت روستائیان به شهرها دانست و عنوان کرد: این خدمات در برابر نیازهای روستانشینان بسیار کم و ناچیز است که باید مورد توجه جدی مسئولین قرار گیرد.
نوری با بیان اینکه این پروژه اقدام ارزشمند و بزرگی است که با مشارکت منابع دولتی، خیر و اهالی روستا انجام شده است ، اظهار داشت: کسانی که در راه خدمت به مردم به ویژه در مناطق محروم از جان و مال خود گذشتند قابل احترام هستند که نمونه بارز آن حاج اکبر ابراهیمی خیر آبرسان ایران است.
محمدمهدی شهریاری نماینده مردم شهرهای بجنورد، مانه، سملقان، گرمه، جاجرم و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین اظهار کرد: مساله آب و راه از اولویت های خراسان شمالی است که باید با هم افزایی تمامی دستگاههای اجرایی، مشکلات و چالش های این بخش در سریعترین زمان ممکن رفع شود.
وی گفت: خشکسالی جدای از کم آبی در روستاهای خراسان شمالی، موجب شده است هشت دشت این استان در زمره دشتهای بحرانی قرار گیرد.
نماینده ۶ شهرستان خراسان شمالی با تاکید بر شتاب بخشی به پروژههای آبرسانی خاطرنشان کرد: برای مقابله با کم آبی در خراسان شمالی طرح های مهمی در حال اجرا است که با تحقق آن بخش زیادی از مشکلات مربوط به آب استان حل خواهد شد.
اورهال سالیانه واحدهای ۵، ۶، ۷ و ۸ نیروگاه سد دز با موفقیت به پایان رسید
مدیر تعمیرات ناحیه سد دز در شرکت نصب، تعمیر و نگهداری نیروگاههای برق آبی خوزستان از انجام اورهال سالیانه ۴ واحد نیروگاه سد دز خبر داد.
رضا بابادی با اعلام این خبر اظهار داشت: با توجه به برنامه از پیش تعیین شده، ۴ واحد نیروگاهی در سد دز اورهال و تعمیرات سالیانه آن انجام شد.
وی افزود: به منظور افزایش آمادگی تولید، طبق برنامه زمانبندی این عملیات در دستور کار قرار گرفت که طی یک پروسه فنی توسط واحد های الکتریک، مکانیک، ابزار دقیق و نگهداری بدنه سد اجرا شد.
بابادی عنوان کرد: در روند اورهال اخیر علاوه بر کارهای روتین، همه دیفکتهای مربوط به توربین ژنراتور، ترانسفورمر ، پست و تجهیزات جانبی که فقط در زمان تعمیرات سالیانه قابل انجام بود عملی شد.گفتنی است که عملیات اورهال واحد شماره ۴ این نیروگاه نیز در حال انجام است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.