شماره: 2558 / ۱۴۰۳ بيست و پنجم اسفند

تعداد بازدید : 0
اخبار
ارزش افزوده نفت و گاز رشد کرد
جدیدترین محاسبات انجامشده از سوی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نشان میدهد رشد اقتصادی کشور در دی امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۱.۸ درصد و رشد اقتصادی بدون نفت نیز ۱.۳ درصد بوده است.
داشتن تصویری بهنگام و قابل اعتماد از تحولات تولید ناخالص داخلی کشور، میتواند بهطور مؤثر به بهبود سیاستگذاری و پایش دقیقتر اقتصاد کلان کمک کند. با توجه به تأخیر مراجع آماری در این حوزه و درخواستهای مکرر نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای رفع این کاستی و ارائه تصویری بهنگامتر از رشد اقتصادی، مرکز پژوهشهای مجلس تلاش کرده است که زیرساختی محاسباتی فراهم کند تا بر اساس آن رشد اقتصادی کشور با تواتر ماهانه و در سریعترین زمان ممکن، برآورد و ارائه شود.
آخرین آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی در خصوص رشد اقتصادی مربوط به فصل تابستان سال ۱۴۰۳ است که براساس آن تولید ناخالص داخلی کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل، با نفت و بدون نفت بهترتیب ۲.۷ و ۲.۳ درصد رشد داشته است، البته مرکز آمار ایران رشد اقتصادی فصل پاییز را اعلام کرده که به جهت تفاوت در روششناسی آن در این گزارش مدنظر قرار نگرفته است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا :
آمار بارندگیها بیانگر خشکسالی شدید است
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: کاهش بارندگیها با آمار و ارقام موجود بیانگر خشکسالی بسیار شدید است. این مساله تامین آب شرب را با مخاطره روبرو کرده و نیز مسائلی را برای تامین نیاز آب کشاورزی در بسیاری از نقاط کشور به وجود آورده است.محمد جوانبخت در نشست مشترک اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با وزیر نیرو، کاهش محسوس بارندگیها را مورد اشاره قرار داد و گفت: متوسط کاهش بارندگیها در کشور تا 3 روز گذشته بیش از 50 درصد بود اما به دنبال بارندگی، حجم بارندگیها اکنون به 40 درصد رسید.وی افزود: ناترازی در بارشها و کاهش نزولات جوی در شرایطی است که بر اساس گزارشهای سازمان هواشناسی، پیشبینی مطلوب و مورد انتظار را نمیتوان در ماههای آینده متصور شد.معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در این زمینه یادآور شد: کاهش بارندگیها با این آمار و ارقام بیانگر خشکسالی بسیار شدید است، این مساله تامین آب شرب را با مخاطره روبرو کرده و نیز مسائلی را برای تامین نیاز آب کشاورزی در بسیاری از نقاط کشور از جمله تهران، خوزستان و اصفهان به وجود آورده است.جوانبخت ضمن قدردانی از همراهی مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: امید است نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نیز کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست به منظور مدیریت تنش آبی همکاری خود را با وزارت نیرو تداوم بخشند.
۹۰ درصد حجم سد دوستی خالی است
سد دوستی در حال خروج از چرخه تامین آب شرب شهر مشهد است.مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی با اعلام این خبر گفت: سد دوستی تا هجدهم اسفند ماه جاری تنها ۱۰.۳ درصد پرشدگی دارد و حدود ۹۰ درصد حجم این سد خالی است و با توجه به اینکه نیمی از این ذخیره آبی به کشور همسایه ترکمنستان تعلق دارد باید بگوییم که سد دوستی در حال خروج از چرخه تامین آب شرب مشهد است.محمدعلی نعمت نژاد افزود: حجم سد دوستی در تراز نرمال یک میلیارد و ۲۱۱ میلیون متر مکعب است که اکنون تنها ۱۲۵ میلیون متر مکعب ذخیره آبی دارد.وی گفت: در حالی که سد دوستی در گذشته ۸۵ درصد آورد آبی از داخل کشور افغانستان داشت، به دلیل احداث سازههای متعدد در داخل خاک افغانستان، این آورده تقریباً به صفر رسیده است.نعمت نژاد افزود: در سالهای گذشته ۶۰ درصد آب شرب و بهداشت کلان شهر مشهد از طریق سد دوستی تامین میشد که با توجه به وضعیت کنونی این سد، دغدغه و نگرانیها برای تامین آب شرب این کلان شهر در تابستان ۱۴۰۴ افزایش یافته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی نیاز به بررسی فراوانی دارد
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی به بررسی زیادی نیاز دارد و سوختگیری در مراکز عرضه، همچنان بر بستر سامانه هوشمند سوخت انجام میشود.
کرامت ویسکرمی درباره همه زوایای اجرای طرح سوختگیری از طریق شبکه بانکی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی طبق بند ۲ تبصره ۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۴، وزارت نفت را از طریق شرکت تابعه ذیربط در امور پالایش و پخش فرآورده ها نفتی مکلف کرده ظرف چهار ماه از لازم الاجرا شدن این قانون با همکاری بانک مرکزی امکان انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی صاحبان خودرو را فراهم کند.
ی افزود: آییننامه اجرایی این بند ازسوی خزانهداری کل کشور با همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت تهیه و حداکثر ظرف ۲ ماه از لازم الاجرا شدن، این قانون به تصویب هیات وزیران میرسد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه طرح سوختگیری با شبکه بانکی پس از تصویب هیات وزیران اجرایی خواهد شد، گفت: قدمت سامانه هوشمند سوخت به ۱۷ سال میرسد و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی قبل از ابلاغ این طرح ازسوی مجلس شورای اسلامی درحال به روز رسانی این سامانه بوده زیرا سامانه سوختگیری به لحاظ سخت افزاری و نرمافزاری فرسوده و نیاز به نوسازی داشت.
ویسکرمی بر ایجاد بسترهای امن برای اتصال سامانه هوشمند سوخت به شبکه بانکی تاکید و خاطر نشان کرد: کار بازطراحی سامانه هوشمند سوخت انجام شده و در مرحله آزمایشی قرار دارد، با توجه به لزوم اتصال شبکه بانکی به سامانه هوشمند سوخت، لازم است الزام های امنیتی این طرح به دقت بررسی و پیاده سازی شود.
وی ادامه داد: امنیت هر دو شبکه بانکی و سامانه هوشمند سوخت باید تامین شده تا سوخترسانی به صورت پایدار و بیوقفه انجام شود، بنابراین هر مدلی که تائید شود نیاز به تائیدیههای امنیتی ازسوی دستگاههای مختلف دارد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه هر شرکتی که بخواهد در این زمینه طرح و مدلی ارائه دهد، استقبال میکنیم، خاطرنشان کرد: هم اکنون در حال معماری این طرح هستیم که تا ۴ ماه آینده طراحی این طرح به اتمام رسیده و پس از اخذمجوزهای لازم ازسوی دستگاههای مربوط در مراکز عرضه سوختگیری اجرایی خواهد شد.
ویسکرمی افزود: در این طرح خودروهای سیار بنزینی و جایگاههای کوچک مقیاس سیار به عنوان پایلوت مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح میزان سهمیه و قیمت سوخت تغییر نخواهد کرد، گفت: سامانه هوشمند سوخت حذف نخواهد شد و ازابتدای مردادماه سال آینده وارد فاز اجرایی شده و به شبکه بانکی متصل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران خاطر نشان کرد: ۴۰ درصد عرضه بنزین از طریق کارت آزاد جایگاهها انجام میشود که مشخص نیست ازسوی چه کسانی به مصرف میرسد و علاوه بر آن مهاجرت کارت سوخت نیز اتفاق میافتد.
ویسکرمی افزود: طرح اتصال کارت سوخت به شبکه بانکی با هماهنگی و همفکری جایگاهداران سوخت اجرایی خواهد شد و از نظرات انجمن جایگاه داران در کارگروه ویژه این طرح بهرهمند خواهیم شد.
وی گفت: هدف از اجرای طرح سوختگیری با شبکه بانکی تسهیل در رونداجرای سوخت گیری است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
تحریم وزیر نفت ایران به دلیل تلاش برای فروش حداکثری نفت
وزیر نفت ایران به دلیل تلاشهای گسترده برای فروش نفت در فهرست جدیدترین تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا قرار گرفت.
تحریم محسن پاکنژاد به دلیل تلاشهای گسترده او برای فروش نفت ایران، یکی از جدیدترین اقدامها در راستای سیاست فشار حداکثری ایالات متحده به شمار میآید. این تحریمها در حالی اعمال شدهاند که دوران وزارت او هنوز به پایان هفت ماه نرسیده است.
پاکنژاد بارها در همین مدت کوتاه تأکید کرده است که صادرات نفت ایران هرگز متوقف نخواهد شد و سیاست فشار حداکثری آمریکا شکست خورده است. وی همچنین تصریح کرده که ایران راهکارهای متعددی برای دور زدن تحریمها و فروش نفت در بازارهای جهانی یافته است.
از جمله بیانیههای برجسته پاکنژاد، وزیر نفت در این مدت میتوان به این موضوع اشاره کرد که «هیچ مشکلی در فروش نفت ایران وجود ندارد» و «تدابیر لازم برای مواجهه با تحریمها اندیشیده شده است». فشار حداکثری ایالات متحده نهتنها مانعی برای تلاشهای ایران نخواهد بود، بلکه وزیر نفت و تیمش را مصممتر به ادامه راه میکند.
وزارتخانههای خزانهداری و امور خارجه آمریکا ۲۵ فوریه (هفتم اسفند ۱۴۰۳) نیز حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، عباس اسدروز، مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران، غلامحسین گرامی، رئیس پایانه میعانات گازی پارس جنوبی، سیدعلی میری، رئیس پایانه نفتی خارک، علی معلمی، رئیس شرکت پایانه نفتی شمال و شرکتهای پایانههای نفتی ایران و پتروپالایش کنگان را در فهرست تحریمها قرار داده بود.
تحریم محسن پاکنژاد، جمعی از مدیران نفت و مجموعهای از شرکتها و افراد مرتبط با صنعت نفت ایران برای فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی است. ایران در سالهای گذشته بارها نشان داده که توانایی دور زدن تحریمها را دارد و با استفاده از روشهای مختلف، همچنان نفت خود را در بازارهای بینالمللی به فروش میرساند.
۱۱۲۳ ساختگاه آماده احداث ۳۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی
مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی توانیر از شناسایی ۱۱۲۳ ساختگاه با قابلیت احداث ۳۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی عمدتا ۳ مگاواتی برای معرفی به متقاضیان سرمایه گذاری در این حوزه خبر داد.
عبدالرضا حسینی مهر، توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر را چهارمین برنامه از ۱۴ مگاپروژه وزارت نیرو برای گذر از ناترازی اوج بار ۱۴۰۴ عنوان کرد که با اولویت نیروگاههای بادی و خورشیدی در دستور کار قرار دارد و مقرر شد شرکت توانیر ۵۰۰ ساختگاه ۳ مگاواتی را برای احداث ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی، شناسایی و برای واگذاری و شروع عملیات اجرایی به ساتبا معرفی کند که تاکنون بیش از ۲ برابر این ظرفیت شناسایی و به تایید ساتبا رسیده است.
مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی توانیر تصریح کرد: از اواسط مهر تا بهمن امسال ۱۱۲۳ ساختگاه برای احداث ۳۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی یا بیشتر با همکاری شرکتهای توزیع و استانداریها و تشکیل کارگروه و تعیین مجری در هریک از شرکتهای توزیع شناسایی شد که کار واگذاری این زمینها به پیمانکاران یا سرمایه گذاران از سوی ساتبا در حال انجام است و پیش بینی میشود تعداد ساختگاهها تا تابستان به ۲ هزار مورد افزایش یابد.
وی توسعه نیروگاههای خورشیدی را از راهکارهای کم هزینه و کوتاه مدت جهت افزایش ظرفیت تولید برق ذکر کرد که کار احداث و تکمیل یک نیروگاه ۵ کیلوواتی طی ۲ هفته و ۳ مگاواتی حدود ۴ ماه قابل انجام است.
حسینی مهر این ساختگاهها را جزو زمینهای منابع طبیعی و از قابلیت اتصال به خطوط توزیع برق برخوردار دانست و افزود: هر فیدر ۲۰ کیلوولت توزیع میتواند یک ساختگاه ۳ تا ۷ مگاواتی را پوشش دهد که سقف ۳ مگاوات برای آن پیش بینی شده و در صورت افزایش ظرفیت به بیش از ۳ مگاوات، باید شرایط اتصال از نظر فنی مورد بررسی قرار بگیرد.
وی یادآور شد: در قراردادهای ساتبا، موضوع تسطیح و محصور کردن ساختگاه بر عهده پیمانکاران و سرمایه گذاران است و در مورد پیمانکاران، شرکتهای توزیع متعهد به احداث شبکه از محل نیروگاه تا فیدر توزیع هستند که به محض شروع عملیات اجرایی از سوی پیمانکار، در کوتاهترین زمان احداث میشود.
مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی توانیر با تاکید بر اینکه به ازای هر فیدر روستایی در کشور، امکان تعریف ساختگاه وجود دارد، زمین مورد نیاز برای احداث یک مگاوات نیروگاه خورشیدی را حدود ۱.۲ تا ۱.۵ هکتار عنوان کرد که این رقم برای ساختگاه ۳ مگاواتی به ۴ تا ۴.۵ هکتار افزایش مییابد و معمولا زمینها از طریق ماده ۲۱ و قرارداد اجاره ۳۰ ساله با امور اراضی، در اختیار سرمایه گذار قرار میگیرد.
حسینی مهر در خصوص منافع سرمایه گذاران در این طرح خاطرنشان کرد: در حال حاضر ساتبا انرژی تولیدی نیروگاههای خورشیدی را از طریق خرید تضمینی و به قیمت هر کیلوواتساعت ۲۲۰۰ تومان خریداری میکند که نسبت به قیمت فروش برق در کشور مبلغ قابل توجهی است و احتمال میرود این قیمت نیز طی یکی دو ماه آینده مورد بازنگری و افزایش قرار بگیرد.
وی همچنین از امکان فروش برق این نیروگاهها از طریق بورس انرژی و با متوسط قیمت ۴ هزار تومان به ازای هر کیلوواتساعت براساس گزارش سازمان بورس خبر داد که قیمتهای جذابتری را پیش پای سرمایه گذاران این حوزه قرار داده و اقبال هلدینگهای بزرگ برای احداث نیروگاههای خورشیدی در ظرفیتهای ۱۰۰،۲۰۰ تا بیش از ۱۰۰۰ مگاوات را به همراه داشته که ساختگاه خاص خود را دارند و به شبکه انتقال متصل میشوند.
حسینی مهر ظرفیت پیش بینی شده برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تا پایان دولت چهاردهم را شامل ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۵ هزار مگاوات بادی ذکر کرد که بخشی از تجهیزات مورد نیاز به وسیله تولید کنندگان داخلی قابل تامین است و الباقی از طریق واردات تامین میشود.
مدیرعامل گروه صنعتی مپنا: ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه برای صنایع کشور احداث میشود
مدیرعامل گروه صنعتی مپنا از اجرای «طرح احداث نیروگاه توسط صنایع» خبر داد و گفت: یکهزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه برای صنایع کشور احداث میشود.
محمد اولیا در مراسم تحویل آخرین واحد لکوموتیو فولاد مبارکه افزود: ۸۰۰ مگاوات از این نیروگاه ها تجدیدپذیر است که اجرا می شود.
وی ادامه داد: پروژه های متعدد خورشیدی وجود دارد که بخشی از آنها با صنایع است.
مدیرعامل مپنا خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین نیروگاه های خورشیدی در یک محل پروژه آفتاب شرق در اصفهان است که متعلق به فولاد مبارکه است.
اولیا گفت: فاز نخست این طرح انتهای امسال و اوایل فروردین تکمیل می شود و تا انتهای ۱۴۰۴ هم کل پروژه تکمیل و به بهره برداری می رسد.
وی درباره فعالیت شرکت ها و کارخانه های گروه مپنا ادامه داد: عمده فعالیت آنها تولید داخل است و ظرفیت کارخانه لکوموتیو حدود ۵۰ واحد درسال است و اکنون بخش زیادی از این کارخانه فعال است و امید می رود با قراردادهای جدید با صنایع داخلی این ظرفیت بیشتر هم شود.
مدیرعامل گروه مپنا افزود: اکنون ۶۰ درصد ظرفیت تولید لکوموتیو براساس سفارش ها فعال است و برای صادرات عمده ترین جاهایی که به نتیجه رسید است در کشورهای حوزه «cis» است که یکی دو کشور این مجموعه در شرف قرارداد هستند.
اولیا ادامه داد: مواردی از لکوموتیو و واگن و نیز تعمیرات و بازسازی در کشور عراق هم در دست اجرا است.
وی در باره طرح فشار افزایی پارس جنوبی که اخیرا قرارداد اجرایی آن با حضور رئیس جمهوری امضا شد گفت: باید این قرارداد با تامین مالی و پیش پرداخت تنفیذ شود.
مدیرعامل مپنا افزود: با تاکیدی که بر اجرای این طرح وجود دارد و نیاز شدیدی که کشور به دلیل امنیت انرژی بر ای کشور دارد فکر می کنیم نیمه نخست سال آینده اجرا می شود اما مپنا پیش از آن کارهای مهندسی طرح را اجرایی کرده است.
مراسم تحویل آخرین واحد لکوموتیو مجتمع فولاد مبارکه با حضور سعید زرندی مدیرعامل مجتمع فولاد مبارک در محل کارخانه لکوموتیو مپنا برگزار شد.
قهر خریداران اروپایی با انرژی روسیه ابدی شد
وزیران و مدیران اجرایی در کنفرانسی در هیوستون گفتند خریداران اروپایی در صورت لغو تحریمها، بعید است به بخش انرژی روسیه بازگردند، زیرا اتحادیه اروپا، سبد انرژی خود را با انرژیهای تجدیدپذیر و تامینکنندگان گاز جایگزین، متنوع کرده است.
بر اساس بیانیه مشترک روز سهشنبه آمریکا و اوکراین، کییف با پذیرش پیشنهاد آمریکا برای آتشبس فوری ۳۰ روزه و برداشتن گامهایی در جهت بازگرداندن صلح پایدار، موافقت کرده است.
رویترز هفته گذشته، گزارش کرد دولت آمریکا در راستای بخشی از یک طرح گسترده برای تسهیل سریع تحریمها در صورت موافقت مسکو با پایان دادن به جنگ اوکراین، در حال بررسی راههایی است که میتواند تحریمها را بر بخش انرژی روسیه کاهش دهد.
دن یورگنسن، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا در جریان میزگردی در کنفرانس روز دوشنبه گفت: آیا واقعا میخواهیم به انرژی متهاجمی مانند روسیه وابسته باشیم؟ بدیهی است که خیر. یورگنسن افزود: این بلوک در حال حاضر، ۱۳ درصد از گاز طبیعی خود را از روسیه دریافت میکند که با نصب سریع انرژیهای تجدیدپذیر، نسبت به ۴۵ درصد در فوریه ۲۰۲۲، کاهش یافته است.
کمیسیون اروپا، ماه گذشته، برنامه اقدامی را ارائه کرد که مجوزهای پروژههای انرژی تجدیدپذیر را سرعت میبخشد، نحوه تعیین تعرفههای انرژی را تغییر میدهد و کمکهای دولتی برای صنایع پاک و تولید برق انعطافپذیرتر را افزایش میدهد. یورگنسن درباره این طرح گفت: میخواهیم برای امنیت خود از سوختهای فسیلی، به ویژه سوختهای فسیلی کشورهایی مانند روسیه، مستقل باشیم.
بر اساس گزارش اندیشکده انرژی «امبر» (Ember)، تولید خورشیدی ۱۱ درصد از سبد برق اتحادیه اروپا را در سال ۲۰۲۴ تامین کرد که از ۹.۳ درصد در سال ۲۰۲۳ بیشتر بود و از زغالسنگ پیشی گرفت. بر اساس دادههای ژانویه، تولید زغالسنگ برای اولین بار از زمانی که «امبر» جمعآوری این آمار را در سال ۲۰۱۱ شروع کرد، به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یافت. طبق گزارش «امبر»، تولید برق با سوخت گاز، از ۱۶.۹ درصد در سال ۲۰۲۳، به ۱۵.۷ درصد کاهش یافت.
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی، در پنل کنفرانس «سراویک» در کنار یورگنسن گفت: کلمه جادویی من در امنیت انرژی تنوعبخشی است.
طبق آمار ردیابی کشتی شرکت LSEG، کارخانه صادرات گاز مایع (الانجی) پلاکماینز شرکت گلوبال در لوییزیانا، بیش از نیم میلیون تن الانجی صادر کرده که همه آن به اروپا بوده است.
بر اساس گزارش رویترز، اروپا علاوه بر الانجی آمریکا، گزینههای دیگری از جمله گاز خاورمیانه، شمال آفریقا و جمهوری آذربایجان دارد.
روزنامه فایننشیال تایمز ماه گذشته گزارش کرده بود تجدید بحث فروش گاز روسیه، برخی از صادرکنندگان گاز مایع آمریکا را که به دنبال امضای قراردادهای عرضه بلندمدت با شرکتهای اروپایی هستند، برآشفته کرده است. به گفته دو مقام آگاه، صادرکنندگان آمریکایی نگرانند که ازسرگیری ترانزیت گاز از اوکراین، ممکن است محصولات آنها را غیررقابتی کند.
واردات گاز روسیه به اتحادیه اروپا از طریق خط لوله، حدود ۱۰ درصد از کل واردات را در سال ۲۰۲۴ تشکیل میداد، اما از زمان پایان قرارداد ترانزیت در ژانویه امسال که ارسال گاز روسیه از طریق اوکراین به اتحادیه اروپا را متوقف کرد، رقم مذکور به نصف کاهش یافته است.
خبرهای خوشی در حوزه تولید نفت در ۱۴۰۴ خواهیم داشت
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه برنامهریزیهای لازم برای تأمین نیازمندیهای تولید نفت در سال آینده انجام شده است، گفت: سال آینده خبرهای خوشی در حوزه تولید خواهیم داشت.حمید بورد در نشست بررسی برنامههای تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان اینکه خوشبختانه عملکرد مناطق نفتخیز جنوب در سال جاری مثبت بوده است، از همه همکاران در این مجموعه قدردانی کرد.وی با اشاره به بررسیهای انجامشده برای برنامه تولید سال ۱۴۰۴ در این نشست، افزود: برنامهریزیهای لازم برای تأمین نیازمندیهای تولید انجام شده و گزارشهای مطلوبی ارائه شد که سال آینده را با قدرت و توان بیشتری به تولید و توسعه در مناطق نفتخیز جنوب ادامه دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در نیمه اول سال آینده، تعمیرات، نگهداشت و اورهال تأسیسات بهویژه در حوزه گاز باید انجام شود و روند فروش باید با قدرت ادامه یابد.
بورد بر اهمیت اجرای پروژههای کلان در قالب برنامه هفتم توسعه از جمله در بخش فشارافزایی، توسعه میدانهای گازی و توسعه یکپارچه میدانهای نفتی غرب کارون که پروژههای بسیار بزرگی را برای توسعه یکپارچه غرب کارون آغاز کردیم، تأکید کرد و گفت: برنامههای متنوعی برای افزایش و نگهداشت تولید در مناطق نفتخیز تدوین شده و این مجموعه همچنان بهعنوان بزرگترین زیرمجموعه نفت، نقش کلیدی خود را ایفا میکندوی در پایان با ابراز خرسندی از گزارشهای بسیار مطلوب ارائهشده در این نشست، یادآور شد: برنامههای فصلی برای پایش پیشرفتها دنبال میشود و گزارشهای ارائهشده نشان میدهد که در سال ۱۴۰۴ نیز خبرهای خوشی در حوزه تولید نفت خواهیم داشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.