شماره: 2559 / ۱۴۰۳ بيست و ششم اسفند

تعداد بازدید : 2
اخبار
دستور سران قوا برای تداوم قیمتگذاری کالاهای ضروری و حساس
با توجه به مصوبه شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا که بهدرخواست معاون اول ریاستجمهور به تصویب رسیده است، و بر اساس آن، اختیارات ستاد تنظیم بازار برای سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ تمدید شده است.
در یکصد و هفدهمین جلسه شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا مورخ 27 بهمن 1403 در خصوص درخواست شماره 30279/م مورخ 14 آبان 1403 معاون اول رئیس جمهور با موضوع «تمدید مصوبه جلسه 102 شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در خصوص اختیارات ستاد تنظیم بازار» این شورا مصوب کرد که در راستای سیاستگذاری برنامهریزی و هماهنگی دستگاههای اجرایی و با هدف اتخاذ تدابیر لازم بهمنظور تنظیم بازار، ستاد تنظیم بازار با ترکیب معاون اول رئیس جمهور، وزیر صمت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد، رئیسکل بانک مرکزی، وزیر کشور، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر راه، وزیر اطلاعات، وزیر تعاون، رئیس سازمان حمایت و رئیس سازمان تعزیرات تشکیل شود که ناظر بر بازار و تنظیمگر این بازار باشد.
لازم به ذکر است بر اساس جزء (2) بند (ث) ماده 46 برنامه هفتم توسعه، هرگونه قیمتگذاری دولتی بهاستثنای کالاهای اساسی یارانهای، کالاهای انحصاری و خدمات دولتی، ممنوع اعلام شده است، این حکم در طول اجرای برنامه، بر ماده (21) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) نیز حاکم است،
با این حال اما، اخیراً مصوبهای از سوی شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا بنا به درخواست معاون اول ریاستجمهور در مورخه 27 بهمن ماه سال جاری به تصویب رسیده است که بر اساس آن، اختیارات ستاد تنظیم بازار برای سالهای 1403 و 1404 تمدید شده و عملاً مقرره مهم قانون برنامه هفتم به حاشیه رانده شده است.
عراقچی: ایران آماده گفتگو
با کشورهای اروپایی است
وزیر خارجه با تاکید بر رویکرد دولت برای پیگیری روابط خوب دیپلماتیک با سایر کشورها اعلام کرد که ایران آماده تعامل و گفتگو با کشورهای اروپایی بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک میباشد.در تماس تلفنی سید عباس عراقچی و کاسپر ولد کمپ وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و هلند در مورد موضوعات مربوط به روابط دوجانبه و تحولات منطقهای و بینالمللی تبادل نظر شد.
وزیر امور خارجه با تاکید بر رویکرد دولت جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری روابط خوب دیپلماتیک با سایر کشورها تصریح کرد: ایران آماده تعامل و گفتگو با کشورهای اروپایی بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک میباشد.
وزیر امور خارجه هلند نیز با اشاره به سابقه طولانی روابط هلند و ایران و اهمیت نقش و جایگاه ایران در تحولات منطقه، بر ضرورت بهرهبرداری از همه ظرفیتهای دیپلماسی جهت ایجاد تفاهم در روابط بینالدولی و رفع اختلافات تاکید کرد.
کاسپر ولد کمپ همچنین در خصوص جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس تصریح کرد این موضوع مسالهای دوجانبه بین ایران و امارات است و هلند همچون همیشه از تعامل دوجانبه بین ایران و امارات بر اساس قوانین بینالمللی برای حل هرگونه اختلاف در این زمینه حمایت میکند.
بررسی کنوانسیونهای
مرتبط با FATF به ۱۴۰۴ موکول شد
به گفتهی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام کنوانسیونهای پالرمو و CFT در جلسات ابتدایی سال ۱۴۰۴ به صحن مجمع خواهند آمد.
محسن دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بررسی پالرمو و سی اف تی در کمیسیون مشترک، گفت: پس از بررسی ابعاد مختلف و جلسات متعدد کارشناسی و همچنین استماع نظرهای گوناگون، کمیسیون مشترک به ۲ لایحه مذکور رای مثبت داد.
دهنوی بر این نکته تاکید کرد که بحث fatf در مجمع تشخیص در دستورکار نبوده و فقط پالرمو و سی اف تی آنهم در کمیسیون مشترک مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. طبق قانون باید لوایح پالرمو و سی اف تی در صحن مجمع مورد بررسی قرار گیرد و تصویب این ۲ لایحه به سه پنجم رای اعضا نیاز دارد.
وی با ابراز اطمینان درباره لحاظ شدن تمامی جوانب منافع ملی در بررسی این ۲ لایحه در صحن مجمع تشخیص، تصریح کرد: اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام تمامی جوانب مربوط به حساسیتهای کشور را برای رسیدن به بهترین تصمیم در راستای تحقق منافع ملت را مدنظر قرار خواهند داد.
دهنوی گفت: جلسات مربوط به بررسی پالرمو و cft در مجمع تشخیص در جلسات ابتدایی سال ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
رایزنی نماینده روسیه با گروسی
درباره برنامه هستهای ایران
نماینده روسیه در وین در دیدار با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در خصوص برخی از مسائل برنامه هستهای ایران گفتگو کرد.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه نزد سازمانهای بینالمللی در وین از دیدار خود با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و رایزنی در خصوص برنامه هستهای ایران خبر داد.
وی در این خصوص در حساب رسمی خود در برنامه ایکس نوشت: با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی دیدار کردم. ما در مورد تعدادی از مسائل مربوط به برنامه هستهای ایران گفتگو کردیم.
اخیرا روسیه در این خصوص تحرکاتی را داشته و روز گذشته نشست سه جانبه ایران، روسیه و چین در شهر پکن با حضور معاونان وزرای خارجه سه کشور برگزار شد.وزارت خارجه روسیه در بیانیهای اعلام کرد که در نشست معاونان وزرای خارجه روسیه، چین و ایران، غیر قابل قبول بودن تهدید و استفاده از زور علیه زیرساختهای هستهای ایران مورد تاکید قرار گرفته است.در این بیانیه همچنین آورده شده که اقدامات لازم در راستای کاهش تنشهای ایجاد شده پیرامون برنامه هستهای ایران هماهنگ شد.
وزارت خارجه روسیه تاکید کرد: چشم انداز و امکان یافتن راه حلهای مذاکرهای پایدار و بلندمدت با لحاظ کردن منافع طرفین مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
همچنین طبق گفته مقامات روسیه، این کشور در رایزنیهای اخیر خود با آمریکا در خصوص مسئله هستهای ایران نیز رایزنی کرده است.
قدرت خریدی برای خرید خودرو
باقی نمانده است
ادامه از صفحه اول
بالا رفتن یا بالا ماندن نرخ ارز بخصوص دلار در اقتصاد دلاریزه شده بدین معناست که رکود در بازار خودرو ماندگار است بنابراین بازار کشش لازم برای ایجاد تغییرات اساسی و تکانه های مثبت ندارد.
افزایش قیمت ارز آستانه تحمل بازار را بسیار کاهش داده است لذا نمی توان پیش بینی کرد که بدون تغییراتی اساسی در سال آینده در مدیریت اقتصاد و نرخ ارز میزان تقاضای خرید خودرو و حجم مصرف خودرو در بازار کشور به کدام سمت و سو می رود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
پزشکیان: نخبهای که به مملکتش فکر نکند به چه درد میخورد؟
مسعود پزشکیان گفت: پزشکیان: نخبه ای که به مملکتش فکر نکند به چه درد می خورد؟
مسعود پزشکیان رئیس جمهور عصر دیروز در نشست با جمعی از خیرین و مسئولین موسسههای خیریه، اظهار کرد: صحبتهایی درباره آسیب های اجتماعی و فعالیت خیرین شد. انسان غصه می خورد چرا این مشکلات وجود دارد ولی احساس غرور هم می کنیم که خیرین حضور دارند تا مشکل مردم را حل کنند.
وی با اشاره به دوره خدمت خود در دوره ریاست دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: از کمک مردم و خیرین استفاده کرده و در شش ماه، ۶۱۳ خانه بهداشت ساختیم. مراکز درمانی و بیمارستان با کمک خیرین ساخته شد. وقتی به مردم اعتماد کردیم، آنها مشکلات ما را حل کردند.
رئیس جمهور افزود: در دولت می بینیم مردم در بهداشت و درمان یا مدرسه مشکل دارند. ما پول نداریم ولی مردم را داریم و باور داریم مردم می توانند مشکلات را حل کنند.
پزشکیان خاطرنشان کرد: جنگ را مردم اداره کردند. دانشجویان درس را رها کرده و به جبهه می رفتند. اگر دنیا جمع شود، نمی تواند قدرت مردم را شکست دهد. ترامپ یا قدرتهای غربی شاید بتوانند من را بزنند ولی مردم ما را نمی توانند بزنند، فقط کافی است مردم حاضر نباشد زیر بار ذلت بروند.
وی افزود: تیم هایی در آموزش و پرورش هستند تا علم و مهارت و باور را به دانش آموزان منتقل کنند. در این زمینه از متخصصان در حال استفاده هستیم. الان در مدارس آموزش هایی داده می شود ولی نخبه ای که به کشور و مردم خود فکر نکنند به چه دردی می خورد؟ نباید فرزندان را به گونه ای تربیت کرد که دنبال مهاجرت باشند. این باور باید ایجاد شود که ما براساس پول مردم به اینجا رسیده ایم و باید برای همین مردم تلاش کنیم نه اینکه اگر جای بهتری پیدا کردیم، برویم و پشت سر خود را نگاه نکنیم. این باور ر ا باید در بین فرزندان خود ایجاد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین زمان هم در دولت برای اصلاح آموزش و پرورش در حال انجام است ولی اصلاح روند آموزش و پرورش زمانبر است.
وی تاکید کرد: موظفیم به یک چشم به مردم نگاه کنیم و به خصوص کسانی را ببینیم که کسی آنها را نمی بیند. دولت به بخش های حاشیه ای توجه می کند. با وجود ههم دعواهایی که وجود دارد، داد می زنیم که دست به دست هم دهیم. مدام می گویند شکست خوردید.صد با هم شکست بخوریم، تا زنده ایم با انسجام ملی صلابت و ارتباط سالم با همسایگان و دنیا، عمل می کنیم. هر بار به ما فحش دهند و دعوا کنند باز هم دست یاری دراز می کنیم زیرا کشور را ما با هم میتوانیم بسازیم. باید دست به دست هم دهیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه مشکلات کشور قابل حل است، گفت: من گرفتار حل مشکلات مردم هستم. از شما کمک میخواهم. باور دارم می توانیم مشکلات را حل کنیم. پول نداریم اما باور دارم با مشارکت مردم میتوانیم مشکلات را حل کنیم. موانع را برمی داریم تا مردم و خیرین مشارکت کنند. تمامی استانداران در حال همکاری هستند. قرار نیست وقتی به مانع رسیدیم متوقف شویم. باید مانع را دور بزنیم. کسی که میخواهد کار کند، راه حل پیدا می کند. کسی که درد دارد، درمان هم پیدا می کند.
وی در پایان گفت: تا زمانی که هستم برای حل مشکلات مردم تلاش می کنم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 4
اخبار
واکنش سخنگوی دولت به تحریم وزیر نفت: صادرات متوقف نمیشود
سخنگوی دولت در واکنش به تحریم وزیر نفت از سوی آمریکا نوشت: اگر تحریمهای گذشته برای آنها کارساز بود، نیاز به تحریم جدید و بهروزکردن آن نداشتند، صادرات نفت متوقفشدنی نیست، از سهم ایران در بازار نفت جهان کوتاه نخواهیم آمد.
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت طی نوشتاری در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) درخصوص تحریم محسن پاکنژاد وزیر نفت از سوی آمریکا، بهشرح زیر نوشت:
«در شرایط تحریمی چند وزارتخانه در خط مقدم قرار دارند که وزارت نفت یکی از مهمترین آنهاست، وقتی با سرعت و عجله دست به تحریم آقای پاکنژاد میزنند، یعنی از فعالیت و تحرک وزارت نفت احساس نگرانی میکنند.
اگر تحریمهای گذشته برای آنها کارساز بود، نیاز به تحریم جدید و بهروزکردن آن نداشتند، صادرات نفت متوقفشدنی نیست، از سهم ایران در بازار نفت جهان کوتاه نخواهیم آمد.»
دولت آمریکا روز گذشته محسن پاکنژاد وزیر نفت را در فهرست تحریمهای خود قرار داد؛ در گزارش وزارت نفت کشورمان دراینخصوص تصریح شده است: تحریم محسن پاکنژاد بهدلیل تلاشهای گسترده او برای فروش نفت ایران، یکی از جدیدترین اقدامها در راستای سیاست فشار حداکثری ایالات متحده بهشمار میآید، این تحریمها در حالی اعمال شدهاند که دوران وزارت او هنوز به پایان هفت ماه نرسیده است.
«پاکنژاد بارها در همین مدت کوتاه تأکید کرده است که صادرات نفت ایران هرگز متوقف نخواهد شد و سیاست فشار حداکثری آمریکا شکست خورده است. وی همچنین تصریح کرده است که ایران راهکارهای متعددی برای دور زدن تحریمها و فروش نفت در بازارهای جهانی یافته است.»
وزارت نفت در این گزارش افزود: از جمله بیانیههای برجسته پاکنژاد وزیر نفت در این مدت میتوان به این موضوع اشاره کرد که «هیچ مشکلی در فروش نفت ایران وجود ندارد» و «تدابیر لازم برای مواجهه با تحریمها اندیشیده شده است». فشار حداکثری ایالات متحده نهتنها مانعی برای تلاشهای ایران نخواهد بود، بلکه وزیر نفت و تیمش را مصممتر به ادامه راه میکند.
در گزارش وزارت نفت آمده است: وزارتخانههای خزانهداری و امور خارجه آمریکا 25 فوریه (هفتم اسفند 1403) نیز حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، عباس اسدروز، مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران، غلامحسین گرامی، رئیس پایانه میعانات گازی پارس جنوبی، سیدعلی میری، رئیس پایانه نفتی خارک، علی معلمی، رئیس شرکت پایانه نفتی شمال و شرکتهای پایانههای نفتی ایران و پتروپالایش کنگان را در فهرست تحریمها قرار داده بود.
«تحریم محسن پاکنژاد، جمعی از مدیران نفت و مجموعهای از شرکتها و افراد مرتبط با صنعت نفت ایران برای فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی است. ایران در سالهای گذشته بارها نشان داده است که توانایی دورزدن تحریمها را دارد و با استفاده از روشهای مختلف، همچنان نفت خود را در بازارهای بینالمللی به فروش میرساند.»
رئیس قوه قضاییه: توسعه دادرسی الکترونیک رضایت مردم را در پی دارد
رئیس قوه قضاییه گفت: توسعه دادرسی الکترونیک و به طور کلی توسعه هوشمندسازی فرآیندهای مرتبط با ارائه خدمات به شهروندان در عرصههای مختلف حکمرانی، رضایتمندی مردم را فراهم میآورد و افزایش رضایتمندی مردم، افزایش سرمایه اجتماعی را به همراه دارد و این یک اصل اساسی و دارای اولویت است.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنی اژهای روز شنبه در جریان نشست «شورای راهبری دادرسی الکترونیک» با اشاره به ضرورت سرعتبخشی به اقدامات مرتبط با دادرسی الکترونیک، اظهار کرد: تسریع و تسهیل خدماترسانی حقوقی و قضایی به مردم، یک اصل اساسی است؛ تمام تمرکز و همت ما آن است که با ارائه راهکارهای مناسب به دادرسی سرعت بخشیم و اجرای عدالت را در کمترین زمان میسر کنیم.
رئیس قوه قضاییه با تبیین و تشریح مزایای دادرسی الکترونیک، افزود: دادرسی الکترونیک از جمله راهکارهایی است که خدماترسانی حقوقی و قضایی به مردم را تسهیل و تسریع میکند.
محسنی اژهای اضافه کرد: رفع اطاله دادرسی، تسریع در امور جاری محاکم، افزایش دقت در پیشبرد امور قضایی و حقوقی، جلوگیری از سردرگمی اشخاص در پیگیری پروندهها، جلوگیری از طرح دعاوی تکراری و پیشگیری از وقوع جرم، از جمله مزایا و فواید بهرهگیری از دادرسی الکترونیک است.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: در امر توسعه دادرسی الکترونیک، پیشرفتهای محسوس و ملموسی داشتهایم، اما نباید به این مقدار متوقف شویم؛ باید نواقص و کاستیها را در این حوزه رفع کنیم و به مرتبهای برسیم که همه اموری که امکان دریافت خدمات غیرحضوری و الکترونیکی آنها ممکن است، با سهولت و سرعت و بدون وجود کوچکترین موانعی در دسترس مردم باشد.
در ادامه نشست «شورای راهبری دادرسی الکترونیک» چند موضوع، پس از بحث و بررسی به تصویب رسید.
دستور کار نخست جلسه، ناظر بر محدود کردن ارائه خدمات الکترونیکی غیرحضوری به محکومان و متهمان متواری بود. طبق مصوبه مرتبط با این دستورکار، مقرر شد ظرف سه ماه با همکاری همه دستگاههای مربوط، تمام خدمات الکترونیکی خودکاربری شناسایی و تجمیع شود تا با ارائه مشخصات محکومان و متهمان متواری به دستگاههای ارائهکننده خدمات، اجرای کامل مصوبه مزبور، عملیاتی شود.
در ادامه، با پیشنهاد رئیس قوه قضاییه و موافقت اعضای شورای راهبری دادرسی الکترونیک، مقرر شد با تشکیل کارگروهی، آییننامه مرتبط با مصوبه «محدود کردن ارائه خدمات الکترونیکی غیرحضوری به محکومان و متهمان متواری» تدوین شود.
رئیس دستگاه قضا در این باره تصریح کرد: محدود کردن ارائه خدمات الکترونیکی غیرحضوری به محکومان و متهمان متواری و ایجاد شرایط و بستر برای تعیین تکلیف آنها، یک امر ضروری و مهم است؛ اما در این میان باید قیودی را مدنظر داشت؛ از جمله آنکه، به واسطه اِعمال محدودیت در ارائه خدمات به یک محکوم متواری، خانواده او نیز متضرر نشوند و در امور زندگی آنها با معضل مواجه نشوند.
محسنی اژهای افزود: قید دیگر، باید ناظر بر تعیین محدودهها، رتبهها و مدت زمانهای اِعمال محدودیت در ارائه خدمات به محکومان و متهمان متواری باشد؛ در این خصوص شاید لازم باشد تفکیکهایی را میان محکومان متواری، از حیث جرایم و مجازاتهایی که تجویز شده، قائل شد و بر این اساس، به اِعمال محدودیت در ارائه خدمات به آنها مبادرت ورزید همچنین باید توجه داشت که وقتی از متهمی، رفع اتهام میشود، به سرعت محدودیت اِعمالی نیز برداشته شود. در ادامه نشست «شورای راهبری دادرسی الکترونیک»، دستور جلسه دیگری ناظر بر «ارائه طرح هوشمندسازی صدور اجراییه چک در راستای بند الف ماده ۱۱۳ برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران» در قالب ۵ بند عملیاتی، به تصویب اعضا رسید.
حماس: توپ در زمین اشغالگران است
سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) ضمن استقبال از پیشنهادهای واسطهها برای توافق آتش بس در نوار غزه گفت که توپ اکنون در زمین رژیم اشغالگر است.
«عبداللطیف القانوع» در گفتوگو با تلویزیون العربی گفت: از هر پیشنهادی که از طرف واسطهها به ما برسد، استقبال و با آنها با انعطاف و کاملا مثبت تعامل میکنیم.
وی با بیان اینکه توپ اکنون در زمین رژیم صهیونیستی است، تاکید کرد که مشکل اصلی پافشاری بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم در تعلل با هدف نجات آینده سیاسی خود است.
القانوع افزود: طبق معمول به زیرپا گذاشتن توافقات توسط رژیم اسرائیل عادت و موارد نقض آتش بس را به واسطهها اعلام کردهایم. این رژیم بسیار طفره میرود، شروط ما در راستای تثبیت توافق آتش بس و ملزم کردن اشغالگران به اجرای بندهای آن است.
سخنگوی حماس اضافه کرد: هیات ما روز جمعه گذشته به قاهره بازگشت و پایبندی خود به آتش بس را بار دیگر اعلام کرد. هیئت حماس پیشنهادهای مطرح شده را پیگیری میکند تا توافق آتش بس تثبیت شود.
به گفته وی، رژیم اشغالگر با توقف پروتکلهای انسانی و محاصره غزه، مرحله اول توافق را نقض کرد.
شبکه الجزیره روز جمعه با استناد به برخی منابع، جزئیات پیشنهاد ارائهشده از سوی فرستاده ویژه آمریکا و میانجیگران درباره آتشبس و تبادل اسرا را منتشر کرد.
این پیشنهاد اخیرا در دوحه به حماس و اسرائیل ارائه شده و شامل چهار بند اصلی برای دستیابی به آتشبس دائمی است.
در روز نخست اجرای توافق، حماس باید پنج اسیر اسرائیلی زنده، از جمله «عیدان الکساندر» که تابعیت آمریکایی دارد، را آزاد کند.
در مقابل، اسرائیل نیز متعهد به آزادی تعدادی از اسرای فلسطینی خواهد شد.
مذاکرات غیرمستقیم بین دو طرف به مدت ۵۰ روز پس از تبادل اسرا ادامه مییابد تا درباره آتشبس دائمی و تبادل گستردهتر اسرا گفتوگو شود.
جنبش حماس تعدیل در این طرح اعمال و بر لزوم پیوستگی آن با توافق ۱۷ ژانویه تأکید کرده است.
بر اساس این اصلاحات، حماس پیشنهاد داده که تنها الکساندر و چهار جسد اسرائیلی را تحویل دهد، مشروط بر اینکه آزادی اسرای فلسطینی بهطور مشخص و تضمینشده انجام شود.
حماس همچنین خواستار آغاز فوری مذاکرات درباره آتشبس دائمی همزمان با تبادل اسرا، بازگشایی گذرگاهها و ارسال کمکهای بشردوستانه پیش از تحویل اسرای اسرائیلی شده است.
تلآویو هم جمعه شب پاسخ رسمی خود را ارائه کرد و خواهان آزادی ۱۱ اسیر زنده، از جمله الکساندر و تحویل ۱۶ جسد شده است.
در پیشنهاد اسرائیل، آزادی ۱۲۰ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد، ۱۱۱۰ اسیر دیگر از نوار غزه و تحویل ۱۶۰ جسد فلسطینی مطرح شده است.
اسرائیل خواستار کاهش مدت مذاکرات غیرمستقیم پس از آزادی اسرا از ۵۰ به ۴۰ روز شده و تأکید کرده که آتشبس دائمی باید مشروط به دریافت اطلاعات درباره سایر اسرای اسرائیلی باشد.
اسرائیل برخلاف پیشنهاد حماس، در پاسخ خود هیچ اشارهای به عقبنشینی از نوار غزه نکرده و خواهان ایجاد مکانیزمهایی برای اطمینان از ارسال کمکهای بشردوستانه صرفاً به غیرنظامیان شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
هزینه تصادف در ایران دو برابر بودجه وزارت بهداشت است
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان و استاد اقتصاد گفت: با پیوستن به پویش نه به تصادف می توانیم دوام زندگی را بیشتر و در هزینه ها صرفه جویی کنیم و منابع مالی جامعه را برای رفاه و شادی بیشتر مردم استفاده کنیم.
رحمان سعادت اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفت و گو با اخبار صنعت در خصوص موضوع اهمیت پیوستن به پویش نه به تصادف دلایل خود را برای تمکین از توصیه هایی که رانندگان را به احتیاط بیشتر تشویق می کند، گفت: پیوستن به پویش نه به تصادف برای کاهش تصادف در کل سال و به بهانه فرارسیدن عید نوروز مساله بسیار مهمی است که باید مورد توجه یکایک ایرانیان قرار بگیرد.
وی در این باره خاطر نشان کرد: متاسفانه ایران از نظر شاخص تصادف جزء کشورهایی به شمار می رود که در منفی ترین وضعیت به سر می برد اما مساله حائز اهمیت در این موضوع آن است که تصادف هزینه های مادی و معنوی بزرگی بر فرد و جامعه تحمیل می کند که بسیاری از این هزینه ها قابل جبران نیستند.
وی در این باره بیان داشت: با کمی تمرکز بر نحوه رانندگی خود می توانیم مانع بسیاری از هزینه ها شویم. طبق آمار اعلام شده توسط معاون وزیر بهداشت هزینه مربوط به تصادفات خودرویی دو برابر بودجه وزارت بهداشت اشت! این آمارها نشان می دهد با پیوستن به پویش نه به تصادف می توانیم دوام زندگی را بیشتر و در هزینه ها صرفه جویی کنیم و منابع مالی جامعه را برای رفاه و شادی بیشتر مردم استفاده کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در پایان گفت و گو خاطر نشان کرد: مشروط به اینکه در ایام نوروز که میزان تردد خودروها بیشتر است با دقت بیشتری رانندگی کنیم تا برکات توجه و تمرکز در رانندگی به سلامت خود و خانواده و هموطنانمان منتهی شود.
اقتصاد پیش رو
ادامه از صفحه اول
فناوریهای نوظهوری که در سالهای اخیر توانستهاند سهم بسیار زیادی از اقتصاد دیجیتال دنیا را از آن خود کنند، بیشتر شامل آن دسته از فناوریهاییاند که بیشتر ابعاد زندگی امروز ما را تحت سلطه خود گرفتهاند و توانستهاند در تمام ابعاد نفوذ کنند. بارزترین و بانفوذترین فناوری و عامل توسعه اقتصاد دیجیتال در دنیا، همان فناوری هوش مصنوعی است که چند سالی است بر سر زبانها افتاده و نرمافزارهای وابسته به هوش مصنوعی که از سوی برترین شرکتهای دنیا عرضه شده، کاربران زیادی را به خود جلب کرده است. هوش مصنوعی از طریق افزایش کارآیی، کاهش هزینهها و بهبود تصمیمگیریها میتواند باعث افزایش تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی شود. بر اساس اعلام مرکز تحقیقات بانک گلدمن ساکس، استفاده از هوش مصنوعی مولد در حوزه مالی، باعث ارتقای ۷ درصدی تولید ناخالص داخلی به واسطه رشد ۱.۵ درصدی در شاخص بهرهوری خواهد شد. این فناوری در یک دهه گذشته نه تنها ابعاد مختلف زندگی فردی را تغییر داده، بلکه توسعه و تکامل آن با سرعت بسیار زیاد درحوزههای مختلف - از سیاست گرفته تا اقتصاد- تاثیرات شگرفی را برجا گذاشته است. هوش مصنوعی را میتوان به عنوان محرک اصلی فناوریهای نوظهور مانند روباتیک و اینترنت اشیا دانست که در آینده نزدیک روی بیشتر مشاغل تاثیر میگذارد. نظام بانکی هم از این قاعده مستثنی نیست. بر اساس تحقیقات موسسه بروکینگز، هوش مصنوعی مولد نحوه پردازش اطلاعات، بررسی دادهها و اطلاعاتی را که به اصلاح به تصمیمگیری ما در حوزههای مختلف منجر میشود، دگرگون خواهد کرد. کلاندادهها و اهمیت تجزیه و تحلیل آنها با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی به کسبوکارها این امکان را میدهد که حجم وسیعی از دادهها را به بینشهای عملی و استراتژیهای رقابتی تبدیل کنند. کسبوکارها از طریق قدرت ابزارهای تحلیلی پیشرفته میتوانند روندهای فعلی و آینده بازار را پیشبینی و عملیات خود را بهینه کنند و تجربیات شخصیسازی شده بهتری را به مشتریان ارائه دهند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.