شماره: 2559 / ۱۴۰۳ بيست و ششم اسفند

تعداد بازدید : 0
اخبار
تاکید مدیرعامل توانیر بر استفاده از فرصتهای توسعه شبکه و صنعت برق
مدیرعامل شرکت توانیر در نشست کارگروه ۷۶۵ کیلوولت با اشاره به ضرورتهای توسعه شبکه انتقال بر اهمیت اجرای شبکه ۷۶۵ کیلوولت در انتقال توان از جنوب به شمال کشور تاکید کرد.مدیرعامل توانیر در این نشست با اشاره به ضرورتهای توسعه شبکه انتقال و اهمیت شبکه ۷۶۵ کیلوولت در شرایط کنونی، انتقال توان جنوب به شمال کشور را از فرصتهایی برشمرد که باید از آن در توسعه شبکه و صنعت برق بهره گیری کرد.مصطفی رجبی مشهدی با تبیین خلاصهای از روند توسعه و پیشرفت بخش توزیع و انتقال در چین ،از به روز رسانی مطالعات طرحهای موجود و مصوب شبکه انتقال کریدور جنوب-شمال بر اساس شبکه ۷۶۵ کیلوولت خبر داد که برقداری اولیه آن با ولتاژ ۴۰۰ کیلوولت و مبتنی بر برنامههای متمرکز تولید برق در کشور پیش بینی شده است.در ادامه این نشست علیپور مدیرکل برنامهریزی توسعه شبکه انتقال به ارائه کلیاتی از برنامه وزارت نیرو در احداث نیروگاههای تجدید پذیر و ضرورت توجه به مسایل بهره برداری از شبکه انتقال با ولتاژ ۷۶۵ کیلوولت پرداخت و در ادامه عرب صادق مجری طرح ۷۶۵ کیلوولت توانیر با اشاره به سوابق مطالعاتی دانشگاه تربیت مدرس و سازمان توسعه برق ایران، اهمیت توجه به این طرح ملی را به عنوان بخش مهم ارتباط کریدورهای بین المللی با روسیه و قطر خاطرنشان کرد.
کیفیت گاز تحویلی منطبق با
استانداردهای سختگیرانه است
تولید گاز در پالایشگاههای گاز کشور و کیفیت گاز تحویلی به بخشهای مختلف مصرف منطبق با استانداردهای سختگیرانه و بینالمللی است.بههمت متخصصان پرتلاش صنعت گاز کشور، گاز تولیدی در پالایشگاهها همواره منطبق با استاندارد IGS-MCH-033 و قابل رقابت به لحاظ کیفیت در سطح بینالمللی است.مقدار H2S گاز تولیدی در تمام پالایشگاهها کمتر از ppm ۴ و مقدار CO2 آن حدود ۱ درصد است و گاز تحویلی به تمامی بخشها اعم از خانگی، تجاری، صنایع و نیروگاهها از شبکه سراسری گاز کشور بهطور یکپارچه و دارای کیفیت یکسان و با طی فرآیند سختگیرانه تولید میشود و ارزش حرارتی گاز شیرینسازی شده در کشور در حد استاندارد است.
پتروشیمی پردیس، سهامدار ۲.۲ درصدی هلدینگ خلیج فارس شد
در جریان بزرگترین معامله بورس در سال ۱۴۰۳، ۴ درصد سهام هلدینگ خلیج فارس از طریق بورس و با عرضه سازمان خصوصی واگذار و پتروشیمی پردیس، سهامدار ۲.۲ درصد این سهام شد.در جریان بزرگترین معامله بورس در سال ۱۴۰۳، که با هدف تهاتر بخشی از مطالبات کنسرسیومی از تولیدکنندگان اوره از دولت انجام شد، ۴ درصد سهام هلدینگ خلیج فارس از طریق بورس و با عرضه سازمان خصوصیسازی واگذار گردید.این معامله که روز چهارشنبه ۲۲ اسفند انجام شد، چهار شرکت پتروشیمی پردیس، شیراز، کرمانشاه و خراسان از زیرمجموعههای هلدینگ نفت و گاز پارسیان، موفق به تصاحب این ۴ درصد شدند.در این میان، پتروشیمی پردیس که یکی از بازوهای اصلی هلدینگ پارسیان محسوب میشود، ۲.۲ درصد از این بلوک را به خود اختصاص داد.عبدالرحیم قنبریان، مدیرعامل پتروشیمی پردیس، در این خصوص اظهار کرد: این معامله جسورانه از سوی هلدینگ بزرگ پارسیان، موجب تهاتر بخش قابلتوجهی از مطالبات سنواتی این هلدینگ از دولت شد.همچنین، پتروشیمی پردیس توانست جایگاه خود را در میان سهامداران اصلی هلدینگ خلیج فارس، صنعت پتروشیمی و بازار سرمایه تثبیت کند.با این واگذاری، میزان سهام شرکت ملی صنایع پتروشیمی (NPC) بهعنوان نماینده دولت در هلدینگ خلیج فارس، به ۲.۷۵ درصد کاهش یافت.همچنین، بهمنظور شفافسازی اطلاعاتی، نمادهای بورسی شرکتهای پتروشیمی پردیس، شیراز، کرمانشاه و خراسان بهطور موقت تعلیق شدند. گفتنی است، ارزش سهام واگذارشده هلدینگ خلیج فارس ۶۲ همت برآورد شده است.
برنامه اندونزی برای ساخت چند پالایشگاه نفت
وزیر نفت اندونزی از ساخت چند پالایشگاه نفت با مجموع ظرفیت پالایش روزانه یک میلیون بشکه خبر داد.
باهلیل لاهادالیا گفت: اندونزی در چند جزیره خود از جمله «کالیمانتان» و «سولاوسی» با مجموع ظرفیت روزانه یک میلیون بشکه، چند پالایشگاه نفتی خواهد ساخت که نسبت به برنامه پیشین ساخت یک پالایشگاه با ظرفیت پالایش روزانه ۵۰۰ هزار بشکهای، حکایت از افزایش روزانه ۵۰۰ هزار بشکهای ظرفیت پالایشی این کشور آسیایی دارد.
دولت اندونزی هفته گذشته اعلام کرده بود به اجرای ۲۱ طرح فرآوری منابع طبیعی به ارزش ۴۰ میلیارد دلار، از جمله چند پروژه گازیسازی نیروگاههای زغالسنگسوز، ساخت تأسیسات ذخیرهسازی نفت و توسعه ظرفیت پالایش نفت شتاب میبخشد.وزیر نفت اندونزی پس از دیدار با پرابوو سوبیانتو، رئیسجمهوری اندونزی گفته بود: ظرفیت برنامهریزی شده برای پالایشگاههای نو دو برابر میشود و این رقم به یک میلیون بشکه در روز میرسد. لاهادالیا گفت: اندونزی اکنون روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت خام و فرآوردههای نفتی برای تأمین نیاز داخلی وارد میکند.
وی افزود: اندونزی در نظر دارد برای تضمین امنیت انرژی، تأسیساتی برای ذخیره سازی نفت با ظرفیت یک میلیون بشکه بسازد.اندونزی در سالهای اخیر به سمت افزایش فرآوری منابع طبیعی خود در خشکی حرکت کرده است.
نخستین محموله نفت برزیل در راه ترکیه
شرکت توپراش که بزرگترین پالایشگر نفت ترکیه است، یک محموله نفت ایتاپو را اوایل ماه آینده دریافت خواهد کرد که نخستین خریدش از برزیل خواهد بود.
توپراش ماه گذشته اعلام کرد پس از اعلام تحریمهای جدید آمریکا علیه صنعت نفت روسیه در ۱۰ ژانویه، خرید نفت از روسیه را متوقف کرده است.
دادههای ردیابی شرکتهای کپلر و LSEG نشان داد محموله نفت ایتاپو که حدود یک میلیون بشکه است، در یک نفتکش سوئزمکس «جوآئو کاندیدو» در ۱۲ مارس بارگیری شده است.
این دادهها نشان میدهد این نفتکش در تاریخ سوم تا چهارم آوریل، به بندر ازمیت ترکیه خواهد رسید که توپراش در آنجا، یک پالایشگاه نفت با ظرفیت ۲۲۵ هزار و ۸۰۰ بشکه در روز دارد.
دادههای رصد کپلر که قدمتش به سال ۲۰۱۳ برمیگردد، نشان میدهد که هیچ کدام از دو پالایشگاه توپراش که یکی از ازمیت و دیگری در ازمیر است، پیش از این نفت برزیل را دریافت نکرده بودند.
طبق دادههای شرکت اس اند پی گلوبال کامادیتی اینسایتس، ایتاپو، یک نفت شیرین متوسط با چگالی ۲۹.۳ ای پی آی و حاوی ۰.۲۵۳ درصد گوگرد است. نفت اورال روسیه، یک گرید نفتی ترش متوسط است و چگالی مشابه ایتاپو را دارد که حدود ۳۱.۷ ای پی آی است، اما حاوی گوگرد بیشتری به میزان ۱.۷ درصد است.
توپراش، از زمان آغاز جنگ روسیه در اوکراین، به یکی از بزرگترین واردکنندگان نفت روسیه تبدیل شد و طبق آمار کپلر، حدود ۳۰۵ هزار بشکه در روز نفت اورال را در سال ۲۰۲۴ خریداری کرد.
به گفته یک معاملهگر نفت مدیترانه، ایتاپو، کیفیتی نزدیک به سایر گریدهای نفت شیرین متوسط مانند نفت فورکادوس نیجریه دارد که توپراش گاهی خریداری میکند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
وزیر نیرو: رئیس حوضه زایندهرود در منطقه مستقر میشود
وزیر نیرو در جمع نمایندگان کشاورزان استان اصفهان گفت: رئیس حوضه زایندهرود در منطقه مستقر و پروژههای آب استان اصفهان نیز با قاطعیت پیگیری میشود و اساس و محور این دوره از وزارتخانه رعایت قانون و حقابه است.
عباس علیآبادی، در نشست جمعی از نمایندگان کشاورزان استان اصفهان، اظهار کرد: به شما کشاورزان قول میدهم که به قانون متعهد خواهم ماند و در مجلس هم قول دادم تا آخرین لحظه با هر کسی که خلاف عمل کند، مقابله خواهم کرد، چراکه قانون، اساس و محور کار ماست و حتی اگر لازم باشد، آبروی خود را نیز خواهم گذاشت تا خدمتی به کشور کنم.
وی افزود: این نوید را خواهیم داد که سد کوهرنگ با قاطعیت اجرا خواهد شد و لحظهای متوقف نخواهد بود، چراکه این یک پروژه فنی است و باید طبق قاعده و زمانبندی پیش برود و من تردیدی ندارم که این پروژه انجام خواهد شد و بهعنوان کسی که سالها در این زمینه فعالیت کردهام، آن را دنبال خواهم کرد.
وزیر نیرو بیان کرد: در اجرای پروژهها گاهی زمانبندیها به خوبی رعایت نمیشود که دلیل اصلی آن محدودیت منابع است و من قول میدهم که زمانبندی و اصول فنی را رعایت کنیم، بر همین اساس رئیس حوضه زایندهرود از فردا (یکشنبه) در منطقه مستقر و پروژههای آب استان اصفهان نیز با قاطعیت پیگیری میشود.
علیآبادی درباره سامانه انتقال آب از دریا، اظهار کرد: پروژهای است که من در زمان خودم به آن توجه ویژهای داشتم و کسانی که در جریان هستند، میدانند که وقت زیادی گذاشته شد و در همین مسیر اصفهان، حداقل دو یا سه بار بازدید کردم و بهطور حتم حمایت میکنم.
وی درباره استفاده آب به وسیله صنایع، اضافه کرد: به صنایع گفتهایم که به آنها آب نخواهیم داد و باید از آب غیرمتعارف استفاده کنند، اکنون به معاون آب دستور میدهم که آب صنایع را قطع و از طریق آب غیرمتعارف نیاز آنها را تأمین کنند.
وزیر نیرو درباره بحثهای زیستمحیطی گفت: سامانه آبرسانی از دریا و نیز سامانه دوم آبرسانی اصفهان نیز در دست اجراست و این در حالی است که مدیریت یکپارچه آب بسیار مهم و باید بهطور کامل و قانونی انجام شود.
علیآبادی اضافه کرد: تهران در آستانه خطر بزرگی بوده در این راستا، طرح مهمی در دست اجرا داریم که برای پایتخت کشور حیاتی است و همانطور اصفهان نیز بهعنوان پایتخت فرهنگی کشور بسیار مهم است و باید آثار تاریخی، باستانی و سرمایههای ملی آن حفظ شود.
وی با اشاره به اینکه هنوز مدت زیادی از حضورم در این مسئولیت نگذشته است، اما با تمام توان در تلاش هستم تا کاری عالمانه انجام دهم، تصریح کرد: اولین و بزرگترین تقاضای ما از خداوند این است که به ما رحم کند و نعمتهای خود را بر ما سرازیر کند، اگر امروز خشکسالی است، مطمئن باشید خداوند جبران میکند و مشکلات برطرف خواهند شد.
وزیر نیرو با تأکید به اینکه در این جلسه قصد تصمیمگیری نهایی را ندارم، گفت: جلسهای سهشنبه آینده در دفتر معاون اول با حضور مقامات ارشد کشور برگزار خواهد شد که از نمایندگان استان اصفهان و چند نفر از اساتید دانشگاهی و تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان دعوت میشود تا در این جلسه شرکت کنند.
علیآبادی تأکید کرد: در قانون برنامه هفتم تأمین آب صنایع را باید غیرمتعارف کرد، بارگذاری جدید به هیچ عنوان نباید صورت بگیرد و همه باید به قانون عمل کنند.
وی گفت: ما بهعنوان وزارت نیرو که تضمین، تعیین آب هر منطقه و مسئولیت بارگذاری تازه را برعهده داریم، سعی میکنیم طبق قانون عمل کنیم و این در حالی است که تشکلهای مردمی باید مصوبات وزارت نیرو تا افق ۱۴۰۰ را به این وزارتخانه اطلاع دهند تا پیگیری شود.
وزیر نیرو ادامه داد: عهد میبندم که حداکثر در واقع اختیارات را تا جایی که امکان دارد و با کمک همین تشکلها درباره خسارت خشکسالی دنبال کنم و تصمیمگیری شده طبق قاعده جبران خسارت کشاورزان صورت گیرد.
علیآبادی گفت: بهزودی و در چند روز آینده در دفتر خودم و معاون اول رئیس جمهوری جلسهای در سطح ملی برگزار میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
ذخیرهسازی سوخت کافی در انبارهای نفت برای نوروز
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: سوخت کافی بهمنظور سوخترسانی مطلوب نوروزی در انبارهای نفت ذخیرهسازی شده است و در تعطیلات پیشرو کمبودی در این باره نخواهیم داشت.
کرامت ویسکرمی با اشاره به آغاز سفرهای نوروزی اظهار کرد: همزمان با مدیریت سوخت زمستانی و تأمین سوخت مصرفکنندگان در بخشهای مختلف که با محدودیت گاز روبرو بودند، تأمین و ذخیرهسازی بنزین نیز بهعهده این شرکت بوده است که با ذخیرهسازیهای انجام شده، در طول تعطیلات نوروزی کمبودی نخواهیم داشت.
وی افزود: نشستهای ستاد هماهنگی سفرهای نوروزی و کارگروه ویژه سوخترسانی نوروزی در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی درحال برگزاری است و هماهنگیهای لازم درون و برون سازمانی بهمنظور ارائه خدمات مناسب به هموطنان در این ایام انجام میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به آمادگی زیرساختها و تأسیسات این شرکت برای سوخترسانی مطلوب به مسافران در حوزههای مختلف زمینی، دریایی و هوایی گفت: بازدیدهای پیوسته از جایگاههای عرضه سوخت در قالب طرح نظارت بر سوخترسانی نوروزی در ستاد و مناطق عملیاتی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران بهمنظور آمادگی کامل این جایگاهها در حال انجام است.
ویسکرمی درباره پیشبینی مصرف بنزین نوروزی بیان کرد: از ابتدای امسال بهطور میانگین روزانه ۱۲۴ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است که پیشبینی میشود این عدد در بازه زمانی ایام سفرهای نوروزی (۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴) به میانگین روزانه ۱۳۲ میلین لیتر افزایش یابد.
وی ابراز امیدواری کرد: با تمهیدات اندیشیده شده و برنامهریزیهای لازم، امیدواریم شاهد شرایط مطلوبی در سوخترسانی نوروزی به هموطنان باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تأکید کرد: در استانهای بندرعباس (بخش شرقی)، کرمان و سیستان و بلوچستان که مشمول طرح کدینگ هستند، کارت اضطراری به مقدار کافی در اختیار جایگاههای مخصوص سوختگیری مسافران قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران:
تعمیرات هیچ نیروگاهی به دلیل نبود قطعه متوقف نشد
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران گفت: تاکنون تعمیرات هیچ نیروگاهی به دلیل نبود قطعه متوقف نشده است.
مسعود مرادی درباره اقدامات انجام شده در فصول سرد سال برای تعمیرات نیروگاهها و آماده سازی برای فصل تابستان اظهار داشت: تلاشهای ویژه ای برای تقویت آمادگی نیروگاههای کشور در گذر از دوره تابستان و اوج مصرف ۱۴۰۴ آغاز شده است.
وی ادامه داد: این شرکت به عنوان متولی تعمیرات نیروگاهی در کشور ۷۱ پروژه را در بخشهای مختلف نیروگاهی ۲۲ استان در دستور کار دارد که این پروژهها شامل تعمیرات اساسی، ساخت تجهیزات و قطعات و عملیات R.I (تعمیرات در حین بهرهبرداری) واحدهای گازی با مجموع ظرفیت بیش از ۱۸ هزار مگاوات است.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با بیان اینکه این پروژهها با توان سختافزاری و نرمافزاری بالا و با هدف تقویت آمادگی نیروگاهها در برابر افزایش مصرف در تابستان ۱۴۰۴ در حال اجرا است خاطرنشان کرد: این شرکت تعمیراتی در دو جبهه کارگاههای تخصصی خود و در چندین نیروگاه مبدأ، به صورت شبانهروزی و بیوقفه در تلاش است تا برنامه ملی تعمیرات و تقویت آمادگی نیروگاهها را به بهترین شکل ممکن به انجام رساند.
مرادی گفت: این پروژه ها شامل تعمیرات دوره ای نیمه اساسی و اساسی نیروگاه های رامین اهواز، بیستون کرمانشاه، کاوه قائن، رودبار لرستان، شریعتی مشهد، اتمی بوشهر، منتظر قائم البرز، مس کرمان، بعثت تهران، شازند اراک، ذوب آهن اصفهان، پالایشگاه آبادان، دوشان تپه، زاهدان، کنارک، یزد، پاکدشت، تبریز، لوشان، کرمان، بندرعباس، کهنوج، گرمسار، ری، سیاه بیشه، کازرون، کیش و گیلان می شود.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با اشاره به پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بخش عمده پروژهها افزود: همه تعهدات این شرکت تا پیش از شروع اوج مصرف تابستان ۱۴۰۴، با کیفیت ممتاز به نیروگاههای کشور تحویل داده خواهد شد.
مرادی از همافزایی و هماهنگیهای مطلوب با سایر ارگانهای مرتبط در این زمینه نیز خبر داد و گفت: بومیسازی دانش فنی تعمیرات نیروگاههای کشور مانع از خروج ۴۰۰ میلیون یورو ارز از کشور شده است.
وی ادامه داد: در دهههای گذشته دانش مهندسی ساخت مولدهای الکتریکی در انحصار تعداد محدودی از کشورهای جهان بود و از محل همین انحصارطلبی و به اعتبار تکنولوژی که در اختیار آنها قرار داشت عملاً دیگر کشورها به نوعی مستعمره صاحبان دانش و تکنولوژی آنها بودند.
وی گفت: در کنار این دغدغه، چالش محدودیتهای نشأت گرفته از تحریمهای ظالمانه نیز صنعت نیروگاهی کشورمان را برای ادامه حیات وارد مخاطرات جدی کرده بود. از این رو توجه جدی به خودکفایی و عدم نیاز به توان خارجی، اکتساب دانش و تقویت بنیه علمی استاندارد جهانی و بومیسازی این علوم در عرصه ساخت تجهیزات، بازسازی و تعمیرات تخصصی در صنعت حساس نیروگاهی برای رفع کامل دغدغههای این صنعت ضرورتی حیاتی قلمداد میشد که با تلاش جهادی و بیوقفه متخصصان جوان کشور این مهم به وقوع پیوست.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران در خصوص روند رو به رشد دانش تعمیرات تخصصی و ساخت داخل قطعات و تجهیزات حساس صنعت نیروگاهی در دههای اخیر، خاطرنشان کرد: با توان و تخصص کارکنان و بهرهجویی از ظرفیت نرمافزاری و سختافزاری قوی، در چندین سال اخیر بدون کوچکترین کمک خارجی و بر اساس نیاز بازار هدف بیش از ۶۱۷ واحد نیروگاهی و تجهیزات حساس جانبی صنعت برق کشور مورد عملیات تعمیرات اساسی، نیمه اساسی و بهسازی قرار گرفتهاند.
مرادی از انجام تعمیرات قطعات نیروگاهی عراق در این شرکت خبر داد.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران:
پایانه نفتی خارگ محور صادرات نفت با بالاترین استانداردهای جهانی است
مدیر عامل شرکت پایانههای نفتی ایران گفت: تمامی فرآیندهای دریافت، ذخیرهسازی و صادرات نفت در این پایانه با رعایت دقیقترین استانداردهای جهانی انجام میشود.
عباس اسدروز اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد نفت خام ایران از طریق پایانه خارگ صادر میشود و نفت تولیدی از میادین مختلف کشور از طریق خطوط لوله دریایی به این پایانه منتقل میشود.
وی بیان کرد: پس از انجام آزمایشهای کمی و کیفی، نفت مطابق با استانداردهای بینالمللی به بازارهای جهانی عرضه میشود.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران به اهمیت آزمایشگاههای کنترل کیفیت در پایانه خارگ اشاره و گفت: این شرکت دارای یکی از معتبرترین مراکز آزمایشگاهی در سطح جهانی است.
وی عنوان کرد: آزمایشگاه پایانه خارگ با استفاده از تجهیزات پیشرفته و فناوریهای نوین، دقت و صحت سنجش کیفیت نفت خام و میعانات گازی را تضمین میکند.
به گفته اسدروز، این آزمایشگاه تأییدیههای معتبر بینالمللی را دریافت کرده و بهطور مستمر بر کیفیت نفت صادراتی نظارت دارد.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران تأکید کرد: نفت خام ایران در تمام مراحل از تولید تا صادرات تحت نظارت متخصصان زبده قرار دارد.
وی گفت: در پایانه خارگ، فرآیندهای عملیاتی با استفاده از تجهیزات مدرن و رویکردهای دانشبنیان انجام میشود.
اسدروز افزود: این اقدام باعث جلوگیری از هرگونه ناخالصی احتمالی شده و نفت با بالاترین استانداردهای کیفی به مشتریان تحویل داده میشود.
وی بر اهمیت حفظ پایداری سیستمهای اندازهگیری و بهینهسازی فرآیندهای صادراتی تأکید و گفت: شرکت پایانههای نفتی ایران بر بهبود خدمات دریایی، افزایش قابلیت اطمینان، سرعت عملیات، کاهش ناخالصیهای نفت خام و ارتقای سلامت تأسیسات متمرکز است.
اسدروز یادآور شد: پایانه نفتی خارگ، بهعنوان بزرگترین و مهمترین مرکز صادرات نفت خام کشور، نقشی اساسی در تأمین درآمدهای ارزی دارد.
وی اظهار کرد: این پایانه با نیروی انسانی متخصص و زیرساختهای پیشرفته، همواره در راستای افزایش بهرهوری و ارتقای جایگاه ایران در بازار انرژی جهان گام برمیدارد.
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور:
ذخایر 14 سد مهم کشور کمتر از 15 درصد است
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور به بیان اینکه میزان ورودی آب به مخازن سدهای کشور در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد کاهش یافته است، گفت: حجم مخازن برخی سدهای مهم ۱۰ استان کشور اعم از تهران، البرز، اصفهان، خراسان رضوی، حوضه قمرود، هرمزگان، زنجان، کرمان، فارس و مرکزی کمتر از ۱۵ درصد پرشدگی دارد.
«فیروز قاسمزاده» گفت: بر اساس جدیدترین گزارش هفتگی شاخصهای مهم آب و برق در خصوص بارشهای منتهی به ۲۱ اسفندماه، میزان ورودی آب به مخازن سدهای کشور در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد کاهش یافته است، به عبارت دیگر میزان ورودی به مخازن سدهای کشور در سال آبی گذشته برابر ۱۳.۲۶ میلیارد متر مکعب بوده ست و اکنون معادل ۹.۵۸ میلیارد مترمکعب است. این درحالیست که خروجی از سدها در سال آبی جاری تقریباً معادل سال آبی گذشته بوده است.
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور ادامه داد: همچنین آمارها تا ۲۱ اسفند امسال نشان میدهد که حجم آب موجود مخازن سدهای کشور با ۵ درصد کاهش نسبت به سال گذشته به ۴۴ درصد رسیده است.
قاسمزاده گفت: حجم موجود مخازن برخی سدهای مهم ۱۰ استان کشور اعم از تهران، البرز، اصفهان، خراسان رضوی، حوضه قمرود، هرمزگان، زنجان، کرمان، فارس و مرکزی کمتر از ۱۵ درصد پرشدگی دارد.
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور در این زمینه تصریح کرد: سدهای تامین کننده آب شرب تهران در وضعیت مناسبی نیستند، به طوری که سد امیر کبیر و لار به ترتیب ۶ و یک درصد و سد لتیان و ماملو هر کدام ۱۱ درصد پرشدگی دارند.
وی افزود: پرشدگی سد زاینده رود اصفهان ۱۱ درصد، سد دوستی خراسان رضوی ۱۰ درصد، سد طرق خراسان رضوی ۱۲ درصد، سد پانزده خرداد حوضه قمرود ۱۱ درصد، سد استقلال هرمزگان ۸ درصد، سد شمیل و نیان هرمزگان ۳ درصد، سد تهم زنجان ۱۳ درصد، سد تنگوئیه سیرجان کرمان ۸ درصد، سد رودبال داراب ۳ درصد و سد ساوه مرکزی ۹ درصد تا ۲۱ اسفند امسال به ثبت رسیده است.
وی یادآور شد: همان گونه که پیش بینیهای اقلیمی حاکی از پاییز و زمستان خشک برای سال آبی ۱۴۰۴ - ۱۴۰۳ بود، بر اساس آمار شبکه ایستگاههای مبنا وزارت نیرو سال آبی جاری تاکنون با کاهش ۳۶ درصدی بارش نسبت به متوسط بلند مدت مواجه بوده است.
قاسمزاده اظهار کرد: در ۵ استان کشور کاهش بیش از ۵۰ درصد بارش به ثبت رسیده است؛ استان تهران نیز با کاهش ۳۸ درصدی بارش نسبت به شرایط نرمال مواجه بوده و رتبه بارش کشور در بین ۵۷ سال آماری ۵۳ است و جزو سالهای بسیار خشک محسوب میشود.
وی ابراز داشت: تداوم خشکسالی در ایران به ویژه در سالهای اخیر باعث کاهش جدی آورد رودخانهها و ورودی سدها و مخازن آب زیرزمینی و تالابها شده است. همین امر ضرورت سازگاری با شرایط جدید و کمبود منابع آبی را میرساند و همه ارکان جامعه باید در مدیریت مصرف آب نقشآفرینی جدی داشته باشند تا با وفاق و همدلی، کشورمان از شرایط تنش آبی کمترین خسارت را ببیند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.