شماره: 2563 / ۱۴۰۴ نوزدهم فروردين

تعداد بازدید : 0
حل بحران آب با تأمین ممکن نیست؛ مدیریت مصرف حیاتی است
سخنگوی صنعت آب کشور از پیشرفت بیش از ۵۰ درصدی سامانه دوم انتقال آب از سد طالقان به تهران و کرج خبر داد و گفت: این پروژه مهم قرار است در دو فاز تا پایان تابستان یا اوایل پاییز امسال به بهرهبرداری برسد و ظرفیت انتقال آب را تا ۵ مترمکعب بر ثانیه افزایش دهد.
عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب کشور در پاسخ به این پرسش که آیا بارشهای اخیر توانسته است کسری بارش کشور را جبران کند، گفت: از ابتدا نیز پیشبینیهای سازمان هواشناسی مبنی بر این بود که بارشهای بهار نرمال یا کمتر از نرمال خواهد بود.
وی افزود: با توجه به عقبماندگی انباشته بارشها از سالهای گذشته و اینکه اکنون در پنجمین سال خشکسالی هستیم، باید گفت که اگر همین بارندگیهای اخیر نیز اتفاق نمیافتاد، وضعیت واقعاً غیرقابل تحمل میشد.
سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه پاییز و زمستان گذشته نیز خشک بودند، بارشهای اخیر که در حد نرمال بوده، نمیتواند جبرانکننده این عقبماندگی بارشی باشد.
بزرگزاده با اشاره به آمار سازمان هواشناسی، که میانگین بارش کشوری را حدود ۳۷ درصد کمتر از حد نرمال اعلام کرده است، افزود: برخی مناطق مانند گیلان، مازندران و تا حدودی زنجان وضعیت بهتری دارند، اما بیشتر استانها به ویژه هرمزگان، سیستان و بلوچستان و حتی تهران، همچنان با مشکل جدی کمبارشی روبهرو هستند.
سخنگوی صنعت آب توضیح داد: اگر تاریخ ۱۵ فروردین را مبنا قرار دهیم، سد امیرکبیر (کرج) ۲۳ میلیون مترمکعب نسبت به سال گذشته در همین تاریخ کمتر ذخیره دارد که نشانگر حدود ۴۶ درصد عقبماندگی است. این سد باید نسبت به سال گذشته حدود ۴۹ میلیون مترمکعب ذخیره داشت، اما اکنون تنها ۲۶ میلیون مترمکعب آب دارد. سد لتیان نیز بهجای ۳۳ میلیون مترمکعب، تنها ۲۲ میلیون مترمکعب ذخیره دارد و با ۱۱ میلیون مترمکعب کاهش ذخیره آب روبروست.
بزرگزاده تأکید کرد: این بارشها به کاهش کسری مخازن سدها کمک کرده است، اما شهروندان محترم باید بدانند که با همین بارشها نیز شرایط آبی سختی پیش رو داریم و همه ما اعم از مسئولان و مردم باید مدیریت مصرف را رعایت کنیم.
وی با اشاره به انتشار تصاویری از برخی سدها پیش از آغاز سال جدید که وضعیت وخیم منابع آبی را نشان میداد، اظهار داشت: این تصاویر واقعیت داشت. من در همان زمان در برنامه شما حضور داشتم و صحت تصاویر را تأیید کردم. سدهایی مانند لار و امیرکبیر در وضعیت نگرانکنندهای بودند. سدهای لتیان و ماملو نیز شرایط مشابهی داشتند.
بزرگزاده خاطرنشان کرد: البته برخی دچار سوءتفاهم شده بودند؛ برای مثال سد طالقان از مجموع بیش از ۴۰ مترمکعب در ثانیه تنها حدود ۲.۵ مترمکعب در ثانیه آب برای تهران تأمین میکند و با وجود اینکه وضعیت آبی آن نسبت به سال گذشته بهتر شده، اما سامانه انتقال آب از طالقان به تهران ظرفیت محدودی دارد.
سخنگوی صنعت آب تأکید کرد: یکی از مهمترین پروژههایی که در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد، ایجاد سامانه دوم انتقال آب از سد طالقان به تهران و کرج است. این پروژه اکنون بیش از ۵۰ درصد پیشرفت دارد. امیدواریم یک فاز آن تا پایان بهار و فاز بعدی تا شهریور یا مهر به بهرهبرداری برسد که در نهایت میتواند تا ۵ مترمکعب بر ثانیه آب منتقل کند.
بزرگزاده با تأکید بر اینکه تأمین آب بهتنهایی کافی نیست، اظهار داشت: اگر مصرف مدیریت نشود، نمیتوان بحران را کنترل کرد. علاوه بر اجرای این پروژه عظیم، در حال حاضر از فاصلهای بیش از ۲۰۰ کیلومتری نیز در حال تأمین آب تهران هستیم؛ از سدهای طالقان، لار، امیرکبیر و سایر منابع. ولی تأمین تنها کافی نیست، بلکه مدیریت مصرف، اصلاح سبک زندگی و مدیریت تقاضا نیز باید به موازات آن پیش برود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
نصب بیش از ۴ میلیون کنتور هوشمند
مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوریهای نوین توانیر با بیان این که مشترکان پرمصرف تا ۴۰ برابر بیشتر از مشترکان کممصرف هزینه برق پرداخت میکنند، گفت: رصد میزان مصرف این مشترکان از طریق اعمال مدیریت و بهکارگیری فناوریهای نوین امکانپذیر است.
حامد احمدی با بیان اینکه به همین منظور تاکنون بیش از ۴ میلیون کنتور هوشمند در کشور نصب شده و ۳ میلیون کنتور دیگر در حال نصب است که از این طریق، اظهار کرد: مصرف برق مشترکان پرمصرف بالاتر از الگو قابل کنترل خواهد بود.
وی در خصوص استفاده از فناوریهای نوین برای مدیریت مصرف برق در بخش توزیع و رصد برق پرمصرفها اظهار کرد: در تابستان سال گذشته تجربه موفقی در خصوص محدودسازی مشترکان بدمصرف در حوزه اداری داشتیم و امسال این محدودسازی مصرف برای مشترکان پرمصرف و بالای الگوی مصرف در حوزههای تجاری و خانگی اتفاق خواهد افتاد و با استفاده از ابزارهای محدودکننده و بررسی ظرفیت کنتورهای هوشمند، این کنترل و محدودسازی انجام میشود.
احمدی ادامه داد: اما همچنان پیشنهاد ما به هموطنان مثل سالهای گذشته این است که با مدیریت بهینه مصرف برق از این شرایط جلوگیری کنند که هم از نظر اقتصادی کمک قابل توجهی به خانوادهها میشود و هم محدودسازی و قطع برق نیز اتفاق نخواهد افتاد.
احمدی در خصوص میزان الگوی مصرف برق مشترکان اضافه کرد: این الگو برای مناطق عادی کشور ۳۰۰ کیلوواتساعت در ماه و برای مناطق گرمسیر ۲۵۰۰ کیلوواتساعت در ماه است. بحث محدودسازی لزوما به معنای قطع شدن جریان برق نیست، وی با بیان اینکه اگر مشترک از تعریف الگو فراتر رود قطع برق برای او اتفاق میافتد و اگر به مصرف عادی برگردد مجدد برق او وصل خواهد شد، افزود: این کار با اندازهگیریهای هوشمند اتفاق میافتد، بدون اینکه مامور برق در محل حضور یابد.
وی درباره نحوه نظارت توضیح داد: اگر توان و جریان مصرف از الگوی تعریف شده اضافهتر باشد به فاصلهای کوتاه مثلا حدود ۲۰ دقیقه قطع میشود و به مشترک اجازه میدهد مصرف برق خود را کنترل کند و با اندازهگیری مجدد اگر مصرف کم شده باشد انشعاب برقرار میشود و اگر کاهش مصرف اتفاق نیفتاده بود مجدد قطع خواهد شد.
تخصیص اولیه آب استان یزد
در ۲۵ سال گذشته محقق نشده است
مدیرعامل آب منطقهای یزد گفت: در ۲۵ سال گذشته به طور متوسط ۵۶ میلیون بیشتر آب انتقال داده نشده و انتقال حداکثر زیر ۷۰ درصد بوده؛ یعنی حتی آن تخصیص اولیه هم محقق نشده است.جواد محجوبی مدیرعامل آب منطقهای یزد با اشاره به اینکه از سال ۱۳۶۸ در دولت سازندگی ۷۸ میلیون مترمکعب آب شرب و صنعت به استان یزد تخصیص داده شد، گفت: از اوایل دهه ۸۰ بود که ۲۰ میلیون مترمکعب به این میزان از آب تخصیص داده شده، اضافه شد.
وی ادامه داد: به استناد ماده ۲۱ قانون توزیع عادلانه آب با وزارت نیرو و بر اساس نیازهای افق سال ۱۴۰۰ که آن موقع جمعیتی بوده، این تخصیص اضافه شده و طبق قانون این تخصیص صورت گرفت.
محجوبی افزود: در ۲۵ سال گذشته به طور متوسط ۵۶ میلیون مترمکعب بیشتر آب انتقال داده نشده و انتقال حداکثر زیر ۷۰ درصد بوده؛ یعنی حتی ان تشخیص اولیه هم محقق نشده است.مدیرعامل آب منطقهای یزد خاطرنشان کرد: امیدواریم ایستگاهی که تخریب شده است را تا قبل از پیک تابستان وارد مدار کنیم، زیرا با نزدیکی فصل گرم سال، مصرف آب در تمامی کشور و از جمله استان یزد به علت استفاده از کولرهای آبی ۳۰ درصد افزایش پیدا میکند و به آن نیاز داریم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا آب انتقالی برای مصارف صنعتی و کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند، تصریح کرد: استان یزد خط انتقال آب از خلیج فارس را دارد که برای مصارف صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد و در کنار آن باید در نظر داشت که بزرگترین خط انتقال پساب به صنایع در استان یزد واقع شده که نزدیک به ۱۵۰ کیلومتر است.
به گفته وی، بسیاری از صنایع علاوه بر آب دریا و پساب از آبهای زیرزمینی با شوری بالا که شوری معادل آب دریا دارند، استفاده میکنند چرا که خود را به آب شیرینکن مجهز کردهاند.
وی در رابطه با میزان وابستگی استان یزد به این خط انتقال آب نیز اظهار کرد: تقریباً آب شرب ۵۰ درصد استان یزد از این خط تأمین میشود و اینکه گفته میشود برای مصارف کشاورزی، گلخانهای و صنایع مورد استفاده قرار میگیرد، صحت ندارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اروندان؛ از هوشمندسازی تا تمرکز بر افزایش تولید نفت
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان تمرکز اصلی شرکت نفت و گاز اروندان در سال جدید را افزایش تولید نفت اعلام کرد و گفت: کارهای جدیدی در بحث هوشمندسازی میدان نفتی (دیجیتال اویل فیلد) در دست اقدام داریم.
عبدالله عذاریاهوازی درباره برنامه شرکت نفت و گاز اروندان برای سال جدید اظهار کرد: بیشترین تمرکز شرکت نفت و گاز اروندان بر افزایش تولید نفت است، کارهای جدیدی در بحث هوشمندسازی میدان نفتی (دیجیتال اویل فیلد) در دست اقدام داریم، همچنین بحث ارزیابی گازی مخزن نفتی دارخوین یکی از اولویتهای این شرکت در سال جدید است که نتایج آن بهزودی اعلام میشود.
وی به دستگاههای آنالیز نفت و ادوات نفتی اشاره کرد و افزود: کار بزرگ دیگر این شرکت، ساخت دستگاه «مولتیفِیس فلومیتر» برای نخستین بار در کشور است. این دستگاه که سر چاه نصب میشود از سوی یک شرکت دانشبنیان ایرانی بومیسازی شده است. دستگاه «مولتیفِیس فلومیتر» بهصورت سیار و ثابت مورد استفاده است و همزمان میتواند مقدار آب، نفت و گاز را اندازهگیری کند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه خوشبختانه شرکت نفت و گاز اروندان با نیروهای جوان و توجه ویژهای که به شرکتهای دانشبنیان دارد، میتواند تحول بیشتری در هوشمند سازی میدانهای نفتی و گازی داشته باشد، بیان کرد: برای تولید بیشتر نفت با استفاده از فناوریهای روز، در بحث نگهداری از کارخانهها بهصورت هوشمند با استفاده از هوش مصنوعی برای تأسیسات نفتی اقدام میکنیم.
عذاریاهوازی با اشاره به اینکه نیروی انسانی اگر نباشد، صنعت نفت نیز نیست، گفت: این صنعت از دیرباز بهدلیل عملیات تولید مستمر و پایدار، نیازمند نیروی انسانی متعهد است، زیرا حرکت نفت از داخل چاه تا صادرات تنها با توجه ویژه کارکنان صنعت نفت محقق میشود.
وی با آرزوی سال خوب برای کارکنان صنعت نفت به نشت خط لوله در ابتدای دولت چهاردهم و پربازدید شدن عکس کارکنان صنعت نفت در دنیای مجازی اشاره و تصریح کرد: این حرکت، حرکت جوانهایی است که برای موفقیت و سربلندی کشور جانفشانی میکنند، از این رو از مدیران ارشد صنعت نفت و مجلس شورای اسلامی درخواست میکنم به این انگیزهها توجه کنند تا از بین نرود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
ادامه تولید گاز از پارس جنوبی به شرط انجام فشارافزایی
یک کارشناس انرژی گفت: فشارافزایی کمک میکند بخش خوبی از گاز میدان را استحصال کنیم یعنی در مقایسه با حالتی که فشار افزایی انجام صورت نگیرد ما بخشی از گاز میدان را از دست خواهیم داد.
حبیب الله ظفریان کارشناس انرژی با اشاره به اینکه پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی کشور است گفت: این بزرگترین میدان گازی جهان است که با قطر مشترک است
وی ادامه داد: اگرچه ایران توسعه میدان پارس جنوبی را دیر تر از قطر آغاز کرد اما اکنون ایران در برداشت از این میدان پیشی گرفته است.
این کارشناس انرژی ادامه داد: با توجه به اینکه مرحله اول توسعه میدان تقریباً به صورت کاملاً انجام شده در مرحله دوم توسعه نیاز به اقدامات تکمیلی دارد به عنوان مثال حفر چاههای این فیل و در کنار آن مساله فشار افزایی دنبال شود زیرا فشار ورودی به پالایشگاههایی که در عسلویه طراحی شده نباید پایین تراز حد استاندارد باشند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه میدان پارس جنوبی در حال تولید و تخلیه است، فشار میدان افت میکند و به دنبال آن فشار سر چاه و در نهایت فشار ورودی پالایشگاه در حال افت است که برای اینکه جلوگیری از این مساله به بحث فشار افزایی نیاز داریم.
ظفریان خاطر نشان کرد: گازی تولیدی از میدان که باید توسط مجموعه کمپرسورهایی انجام شود که به دلیل بزرگی این پروژه اگر در سناریوی دریا انجام شود، نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار و در صورتی که در خشکی انجام شود حدود ۱۰ میلیارد دلار به سرمایه گذاری نیاز دارد و عملاً مثل فاز دوم مرحله دوم توسعه پارس جنوبی است.
وی ادامه داد: فشار افزایی کمک میکند بخش خوبی از گاز میدان را استحصال کنیم یعنی در مقایسه با حالتی که فشار افزایی انجام صورت نگیرد ما بخشی از گاز میدان را از دست خواهیم داد. به همین علت این پروژه، پروژه مهمی است
این کارشناس انرژی اضافه کرد: برای آنکه بتوانیم میزان گاز بیشتری از میدان را در طول عمری که دارد تولید کنیم و از افت ناگهانی تولید جلوگیری کنیم. به طوری که با شیب ملایمتری تولید کاهش پیدا کند
ظفریان با اشاره به اینکه پروژه فشار افزایی چندین سال است که مورد بحث قرار گرفته است، خاطر نشان کرد: چندین سال است که مساله نصب کمپرسورها روی سکوی دریایی یا خشکی مورد بحث بوده که سناریو دریا اگرچه به هزینه بیشتری نیاز دارد اما به همان تناسب ممکن است آورده بیشتری از لحاظ تولید گاز داشته باشد خشکی هزینه کمتری با ریسکهای احتمالاً عملیاتی کمتری دارد اما در عین حال آورده کمتری نیز دارد.
وی ادامه داد: قراردادی که اخیراً منعقد شد با رویکرد فشار افزایی در دریا انجام شده است. هر کدام از سناریوها انتخاب شود باید سریعتر وارد فاز عملیاتی شوند به عبارتی باید سریعتر کمپرسورها ساخته و نصب شوند زیرا هر روز دیر کرد در این پروژه آسیبهای جدی به تولید گاز در میدان و در نتیجه در کشور خواهد داشت
وی با اشاره به اینکه بخش اعظمی از تولید گاز کشور در این میدان صورت میگیرد، خاطر نشان کرد: فشار افزایی پارس جنوبی بخشی از تولید گاز میدان را حفظ کرده و از افت ناگهانی تولید جلوگیری میکند ولی اینکه بتواند بحران ناترازی انرژی را حل کند امکان پذیر نیست زیرا ناترازی انرژی در کشور ما نیاز به سیاستهایی در سمت تولید برای افزایش تولید از تمامی ذخایر دارد و هم سیاستهای در سمت مصرف انرژی که این سیاستها مهمترن یعنی در بخشهای مختلف مصرفی نظیر ساختمان سازی، حمل و نقل، صنعت و بخش نیروگاهی دارد.
وی ادامه داد: در تمامی موارد گفته شده نیازمند بهینه سازی هستیم که هم سیاستهای افزایش تولید و هم سیاستهای بهینه سازی مصرف در برنامه هفتم توسعه زیرساختهای قانونی خوبی برای آن در نظر گرفته شده که باید وارد فضای اجتماعی شود.
این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه فشار افزایی به تنهایی نمیتواند ناترازی انرژی را حل کند و تنها آن را به تعویق میاندازد، خاطر نشان کرد: بحران ناترازی گاز بحرانی بزرگ است که در سالهای آینده تشدید میشود و باید مجموعه سیاستهای مختلفی در بخشهای مختلف مصرفی در حوزه گاز باید داشته باشیم به عنوان مثال افزایش راندمان نیروگاهها، تنوع سبد برق با استفاده از تجدیدپذیرها، انرژی هستهای و حتی زغال سنگ در حوزه صنعت نیز نیاز به بازنگری در مجوزهای صنایعی برای صنایع بزرگ و انرژی بر داریم.
وی ادامه داد: فشار افزایی پارس جنوبی به تنهایی نمیتواند مساله ما را حل کند و نیاز به مجموعه سیاستهایی در سمت تولید دارد که در برنامه هفتم برای تولید گاز تاکید شده و هم به صنایع انرژی بر برای سرمایه گذاری در میادین اجازه داده شده است به طوری که گاز تولیدی متعلق به خودشان است.
این کارشناس انرژی در خاتمه تاکید کرد: به شرکتهای خصوصی اجازه داده شده که بتوانند مازاد گاز تولیدی را صاد کنند که از این طریق بازگشت سرمایه اتفاق میافتد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
رکوردشکنی تولید نفت و میعانات گازی قزاقستان
تولید نفت و میعانات گازی قزاقستان در مارس ۲۰۲۵ با رسیدن به بالاترین سطح از تعهد این کشور در قالب توافق اوپکپلاس فراتر رفت.
بر اساس آمارهای دو منبع صنعتی و محاسبات رویترز، تولید نفت و میعانات گازی قزاقستان در ماه مارس ۲۰۲۵ در پی افزایش برداشت از میدان نفتی بزرگ تنگیز و صادرات پایدار با خط لوله کنسرسیوم خزر به بالاترین حد خود رسید و از تعهد این کشور در قالب توافق اتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) فراتر رفت.
قزاقستان در ماههای اخیر بارها از تعهد تولید خود در توافق اوپکپلاس تخطی داشته و در عین حال قول داده است تولید خود را کاهش دهد.
منابع گفتند: تولید نفت و میعانات گازی قزاقستان در ماه مارس به ۸ میلیون و ۹۵۰ هزار تن (۲ میلیون و ۱۷۰ هزار بشکه) رسید، در حالی که وزارت انرژی این کشور رقم میانگین تولید در ماه فوریه را ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه اعلام کرده بود.
تعهدهای تولید برای اعضای ائتلاف اوپکپلاس شامل میعانات گازی نمیشود، اما قرار است تولید نفت خام قزاقستان بر اساس توافق روزانه یک میلیون و ۴۶۸ هزار بشکه باشد.
به گفته منبع مطلع، آمار رسمی و محاسبات رویترز که نسبت ۷.۵ تن برای هر بشکه قزاقستان را در نظر میگیرد، بدون احتساب میعانات گازی، تولید نفت خام قزاقستان در ماه مارس به یک میلیون و ۸۸۰ هزار بشکه در روز رسید، در حالی که این مقدار در ماه فوریه روزانه یک میلیون و ۸۳۰ هزار بشکه بود.
صادرات نفت خام قزاقستان در ماه مارس همچنان بالا بود و صادرات نفت میدان تنگیز با خط لوله صادراتی کنسرسیوم خزر بدون کاهش در ماه گذشته، با وجود انتظارها پس از حمله پهپادی به زیرساختهای این خط لوله در فوریه و مارس، ادامه یافت.صادرات نفت با خط لوله کنسرسیوم خزر برای ماههای مارس و آوریل روزانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه تعیین شده است.
با این حال اپراتور خط لوله کنسرسیوم خزر که حدود یک درصد از عرضه جهانی نفت را از طریق پایانه نفتی نوروسیسک روسیه روسیه صادر می کند، اواخر روز دوشنبه اعلام کرد دو گوی شناور بهدنبال بازرسیهای فوری ازسوی ناظر حملونقل روسیه متوقف شده و این بهمعنای کاهش احتمالی حجم بارگیری در ماه آوریل است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
جزئیات نصب ۷ روزه نیروگاههای خورشیدی خانگی
مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی توانیر از فراهم شدن امکان نصب سامانههای خورشیدی روی پشت بام منازل مسکونی و خرید تضمینی برق تولیدی در مقاطع ماهانه از شهروندان خبر داد.
عبدالرضا حسینیمهر با اشاره به تفویض اختیار ساتبا به شرکتهای توزیع نیروی برق، از امکان نصب سامانههای برق خورشیدی روی پشت بام منازل خبر داد که شهروندان با مراجعه به شرکتهای توزیع نیروی برق در استانها پس از بررسی محل نصب نیروگاه از سوی کارشناسان با شرکتهای توزیع، قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله منعقد کرده و پس از آن میتوانند پیمانکار مورد نظر را از لیست مورد تأیید شرکت توزیع انتخاب و کار نصب نیروگاه خورشیدی بامی نیز بسته به مساحت پشت بام یا حیاط منازل، کمتر از ۷ روز قابل انجام است.
مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی توانیر توان تولید برق نیروگاههای بامی را به ازای هر ۱۲ متر مربع مساحت، معادل یک کیلووات ذکر کرد که برای یک فضای ۱۰۰ متر مربعی، امکان نصب ۸ کیلووات نیروگاه خورشیدی وجود دارد و در یک ساختمان تک واحدی تا برجهای چند طبقه قابل اجراست.
وی برق تولیدی این نیروگاهها را صرفاً جهت فروش به شبکه عنوان کرد که طی قرارداد ۲۰ ساله خرید تضمینی انرژی با ساتبا و با نصب انشعاب و کنتور اختصاصی انجام میشود و با توجه به افزایش سالانه نرخ خرید برق، میتواند بخشی از هزینههای ساختمان و شارژ واحدها را پوشش دهد.
حسینیمهر با اشاره به ورود فن آوریهای جدید در این حوزه، از امکان استفاده ساختمانها از برق مولدهای بامی در شرایط قطع برق شبکه خبر داد که ملاحظات فنی آن در حال بررسی است.
وی با اشاره به خارج شدن نیروگاههای خورشیدی از مدار در شرایط قطعی برق شبکه که به جهت الزامات حفاظتی انجام میشود، از امکان استفاده از برق خورشیدی با استفاده از انورترهای جدید (هیبریدی) خبر داد که از این طریق بخشی از برق اضطراری ساختمان مثل درب برقی پارکینگ، روشنایی پلهها و شارژ گوشی واحدها و… در زمان قطع برق قابل تأمین است.
مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی توانیر هزینه احداث نیروگاههای بامی را به ازای نصب هر کیلووات پنل خورشیدی و با توجه به نوسانات نرخ ارز، بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان عنوان کرد که برای یک مجموعه ۵ کیلوواتی بین ۱۲۵ تا ۱۵۰ میلیون تومان سرمایه گذاری نیاز دارد و با توجه به نرخ تسهیلات اعطایی بانکها، کمتر از ۵ سال دوره بازگشت سرمایه برای آن پیش بینی شده است.
وی میزان تولید برق یک نیروگاه ۵ کیلوواتی را در ۲۴ ساعت شبانه روز حدود ۲۴ کیلووات ساعت و در ماه حدود ۷۲۰ کیلووات ساعت ذکر کرد که هر کیلووات ساعت آن از خانوارهای عادی به قیمت ۲,۵۰۰ تومان و از خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی ۳ هزار تومان خریداری میشود.
وی یادآور شد: این در حالی است که در ساختمانهای مسکونی عمدتاً تا ۵ کیلووات ظرفیت نصب پنل خورشیدی وجود دارد که در سال نخست، ماهانه تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان درآمدزاست و برای سالهای بعد نرخ خرید افزایشی است به طوری که هم اکنون برق نیروگاههای خورشیدی که ۳ تا ۴ سال قبل احداث شده به قیمت هر کیلووات ساعت ۳ تا ۴ هزار تومان خریداری میشود.
وی مبالغ نرخ تضمینی فوق را مربوط به سال ۱۴۰۳ دانست و اعلام کرد نرخ تضمینی برای سال ۱۴۰۴ در حال افزایش است که پس از مقام عالی وزارت ابلاغ میشود.
حسینیمهر در خصوص مراحل احداث نیروگاه بامی گفت: با مراجعه متقاضی به مجریان توسعه نیروگاههای خورشیدی درشرکتهای توزیع برق، کارشناسان نسبت به بازدید از ساختمان و بررسی مقاومت سازه اقدام میکنند و قرارداد ۲۰ ساله خرید تضمینی برق در همان روز امضا میشود و در ادامه متقاضی جهت تأمین تجهیزات، پیمانکار مورد نظرش را از لیست مورد تأیید شرکت توزیع انتخاب میکند و پس از احداث نیروگاه و نصب انشعاب و اتصال به شبکه، میزان تولید برق از طریق نرم افزار مرسان محاسبه و هر ماه مبلغ خرید انرژی از طریق ساتبا به حساب مالک واریز میشود.
وی با اشاره به تفاهم نامه توانیر و سازمان نظام مهندسی در مرداد سال قبل، از الزام ساختمانهای جدید الاحداث به نصب نیروگاههای تجدیدپذیر از طریق بازنگری در مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان خبر داد که در حال پیگیری است و ساختمانهای مسکونی بالای ۴ طبقه یا با مجموع مساحت ساخت بیش از هزار متر مربع را شامل میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.