شماره: 2564 / ۱۴۰۴ بيست فروردين

تعداد بازدید : 0
اخبار
نامه به قالیباف درباره واگذاری
سهام دولت در نیشکر خوزستان
نماینده ایذه و باغملک در مجلس از ارسال نامه خود به قالیباف رئیس مجلس درباره واگذاری سهام دولت در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان خبر داد.
فرشاد ابراهیم پور نماینده ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی از ارسال نامه خود به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی درباره واگذاری سهام دولت در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان خبر داد.
نماینده ایذه و باغملک در مجلس در همین باره بیان کرد: دولت بهرغم تأکید قانون بودجه 1402 برای استفاده از سهام شرکت توسعه نیشکر جهت اجرای فاز دوم طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی خوزستان، این سهام را برای تسویه بدهی خود به تأمین اجتماعی واگذار کرده است.
وزیر امور خارجه: مسئولیت مذاکرات احتمالی با وزارت امورخارجه است
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه تاکید کرد: مسئولیت مذاکرات احتمالی غیر مستقیم با وزارت امور خارجه خواهد بود.وزیر امور خارجه در گفتگویی رسانهای گفت: پیشنهاد مذاکره مستقیم به دلایلی که مکرر گفته شده مورد پذیرش ما نیست اما ما آمادگی مذاکرات غیرمستقیم را از طریق کشور عمان داریم. اکنون توپ در زمین آمریکاست که به پیشنهاد ایران پاسخ دهد اگرچه ما عجلهای نداریم.سید عباس عراقچی تصریح کرد: هیچیک از گمانهزنیهایی که انجام میشود درباره اسامی مذاکره کنندگان صحیح نیست، اما مسلم است که مسئولیت مذاکرات احتمالی غیر مستقیم با وزارت امور خارجه و مدیریت آن با وزیر امور خارجه خواهد بود.
عیادت مشاور و دستیار رهبری
از مجتبی رحماندوست
محمد مخبر مشاور و دستیار رهبری انقلاب از مجتبی رحماندوست نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی عیادت کرد.محمد مخبر با حضور در یکی از بیمارستانهای تهران ضمن عیادت از مجتبی رحماندوست، با خانواده وی و پزشک معالج و کادر درمان گفتوگو کرد.عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با خانواده رحماندوست، گفت: بیادعایی، دلسوزی و پیگیری امور مربوط به مشکلات مردم همواره در کارنامه کاری او نمایان است. انشاالله بهزودی حال وی بهبود یابد و به عرصه ادب، فرهنگ و سیاست که به یقین جزو عناصر درخشانش است، بازگردد.
ایران در حال رایزنی مداوم
درباره موضوع هستهای است
سفیر ایران در روسیه با اشاره به اینکه ایران به طور مداوم در حال رایزنی با طرفهای مقابل در رابطه با موضوع هستهای است، اعلام کرد که نشست کارشناسان ایران، روسیه و چین سهشنبه در مسکو برگزار میشود.
کاظم جلالی، سفیر کشورمان در مسکو در پاسخ به پرسشی درباره زمان و سطح نشست سهجانبه ایران، روسیه و چین درباره موضوع هستهای که از سوی سخنگوی وزارت امور خارجه اطلاع رسانی شد، گفت: این نشست در سطح کارشناسی روز سهشنبه 19 فروردین 1404 در مسکو برگزار میشود.
سفیر ایران در مسکو اظهار داشت: ایران، روسیه و چین پیش از این نشستهایی در راستای هماهنگسازی مواضع در مجامع بینالمللی و دستیابی به راهکار مذاکراتی نتیجهبخش در زمینه رفع تحریمها در پکن و مقر سازمانهای بینالمللی در وین برگزار کردهاند که نشست روز سهشنبه مسکو نیز در همین راستا است.
جلالی یادآور شد: ایران به طور مداوم در حال رایزنی با طرفهای مقابل در رابطه با موضوع هستهای است و نشست کارشناسان کشورمان و سه کشور اروپایی که چند روز پیش برگزار شد نیز در همین راستا بود.پیش از این، سخنگوی وزارت امور خارجه از برگزاری نشست سهجانبه کارشناسی میان ایران، روسیه و چین در مسکو خبر داده بود. اسماعیل بقائی با اشاره به برگزاری نشست کارشناسی ایران و سه کشور اروپایی در روزهای اخیر اظهار داشت: بخش حقوقی وزارت امور خارجه در این زمینه فعال است و به زودی نشستی در سطح معاونین با مسئولان جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهد داشت.در همین حال، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز روز دوشنبه به ریانووستی گفت: رایزنی روسیه، چین و ایران در مورد موضوع هسته ای ایران فردا هشتم آوریل برابر با 19 فروردین 1404 در مسکو برگزار می شود.
امیر «پوردستان»: پاسخ ما به تهدید دشمن کوبنده خواهد بود
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش گفت: اگر دشمن حرکت ابلهانهای مرتکب شود با پاسخ کوبنده و پشیمانکننده نیروهای مسلح روبهرو میشود.امیر سرتیپ «احمدرضا پوردستان» در گفتوگویی درباره تهدیدات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی اظهار داشت: تهدیدات آمریکا علیه ایران اسلامی موضوع تازهای نیست.امیر سرتیپ پوردستان ادامه داد: این تهدیدات از زمان پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی وجود داشته و لذا ما از آنها هیچ ترسی نداریم و بهعنوان بازوهای مسلح نظام جمهوری اسلامی به ملت عزیز و شریف ایران قول میدهیم که فرزندان سرباز و بسیجی آنها از آمادگی بسیار کاملی برخوردار هستند.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش افزود: ما همه تهدیدات را در منطقه و فرامنطقه رصد و متناسب با آنها ظرفیتهای دفاعی و تهاجمی لازم را ایجاد میکنیم؛ بنابراین ملت عزیز ایران مطمئن باشند که اگر دشمن حرکت ابلهانهای مرتکب شود با پاسخ کوبنده و پشیمانکننده نیروهای مسلح روبهرو میشود.
وی یادآور شد: آمریکاییها در سال ۲۰۰۱ هم با حضور در منطقه همین تهدیدات را داشتند و ما آن زمان از این قدرت نظامی بالا برخوردار نبودیم، با این حال، آمریکا جرأت حمله به ما را نداشت؛ این در حالی است که امروز به مراتب از آمادگیهای عملیاتی بالاتری نسبت به گذشته برخوردار هستیم.
امیر پوردستان با تأکید بر اینکه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از پشتوانه ۸۰ میلیونی مردمی برخوردار بوده و شکستناپذیر هستند، افزود: آمریکاییها به خوبی میدانند که اگر بخواهند تعرضی کنند به مراتب ضربه سنگینتر و پشیمانکنندهتری دریافت میکنند.
یونیسف: آب در غزه به پایان میرسد؛ وضعیت بهداشتی بحرانی است
صندوق کودکان سازمان ملل متحد وضعیت آب و بخش بهداشت در نوار غزه را بحرانی توصیف کرد.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز دوشنبه اعلام کرد: آب در نوار غزه به پایان میرسد و بخش بهداشتی فروپاشیده است.یونیسف اشاره کرد که در سایه این وضعیت، کودکان و خانوادهها، هزینه میپردازند.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرد: وضعیت در غزه هر روز به ویژه با عدم ورود کمک به غزه از ۲ مارس بدتر میشود.
یونیسف روز شنبه نیز اعلام کرد: بیش از یک میلیون کودک در نوار غزه برای بیش از یک ماه از کمکهای حیات بخش بشردوستانه محروم هستند.
کودکان غزه با فاجعه انسانی بیسابقهای مواجه هستند، بهطوری که آنها همراه با زنان بیش از ۶۰ درصد از قربانیان جنگ نسلکشی در این منطقه را تشکیل میدهند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
پزشکیان: به مذاکره باور داریم اما نه با ذلت
رئیس جمهور با بیان اینکه ما به مذاکره باور داریم اما به هر قیمت مذاکره نمیکنیم، تصریح کرد: ما دنبال جنگ، ناآرامی و بمب هستهای نیستیم، به دنبال مذاکره هستیم، اما آمریکاییها هم باید ثابت کنند که به دنبال مذاکره هستند.
«مسعود پزشکیان» در نشستی با نمایندگان احزاب و تشکلهای مردمی، با اشاره به ضرورت تغییر رفتار سازمانی، درباره راهکار اصلی تحقق این هدف، اظهار داشت: دولت با تغییر افراد اصلاح نمیشود، تغییر رفتار سازمانی نیز در مدت یک یا دو سال محقق نخواهد شد، بلکه به یک دهه زمان نیاز دارد. براساس تحقیقات علمی، هیچ سازمانی براساس رفتار یک مدیر، تغییر رفتار نمیدهد.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به تلاش دولت برای حل مشکلات اجتماعی، تصریح کرد: مسائل اجتماعی به صرف نسخه نوشتن حل نمیشود. ما برای حل مشکلاتی از جمله کمبود مدارس، مشکلات معیشتی، اشتغال و ناترازیها برنامه داریم، ولی صرف برنامه داشتن برای حل مشکلات کفایت نمیکند. دستورالعمل برای حل مشکلات وجود دارد، ولی اجرا چندان راحت نیست.
وی با بیان اینکه تلاش برای کسب قدرت، با تلاش برای حل مشکلات کشور تفاوت دارد، خاطرنشان کرد: اقدامات خوبی در دولت در زمینههای مختلف در حال انجام است و شخصاً در حال پیگیری برای جذب سرمایه از جمله جذب سرمایههای داخلی و حل مشکلات سرمایهگذاران هستم.
پزشکیان در ادامه با بیان اینکه برای رفع ناترازی در زمینه تامین برق، توسعه خطوط ریلی و تکمیل کریدورها برنامههای خوبی تهیه شده است، افزود: همچنین برنامهریزی کردهایم تا همه کمبودها در عرصه فضاهای آموزشی را با مشارکت مردم تامین کنیم، چون دولت به تنهایی منابع مالی کافی برای این منظور در اختیار ندارد. در زمینه تامین معیشت مردم نیز برنامههای لازم تهیه شده و در حال اجراست.
رئیس جمهور ادامه داد: هر کس میتواند کمکی کند به میدان بیاید، یک بخش را در اختیار بگیرد و مشکلات آن را حل کند. اگر کسی برنامهای برای حل ناترازیها دارد، آن را میپذیریم، ولی این مشکل صرفاً با دستورالعمل حل نمیشود، چرا که راهحل آن بسته به هر منطقه و اقلیم فرق دارد و نمیشود یک نسخه برای همه مناطق کشور نوشت و اجرا کرد. ما در حال تهیه برنامه براساس وضعیت هر منطقه کشور هستیم، ولی به هر حال ایجاد تیمهای تخصصی و ایجاد نگاه واحد برای حل این مشکلات نیز زمانبر است.
وی همچنین با اشاره به برنامه دولت برای تفویض اختیار به استانداران، گفت: به استانداران اختیار میدهیم و از آنها برای استان برنامه راهبردی میخواهیم. دولت برای توسعه منطقه مکران هم برنامه دارد و قرار است از مشاوران خارجی نیز در این زمینه بهره بگیریم، ولی به نتیجه رسیدن این اقدامات به زمان نیاز دارد.
پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش در زمینه سیاست خارجی نیز بیان کرد: به مناسبت عید سعید فطر با همه سران منطقه گفتوگوی تلفنی داشتم، اکنون ارتباط ما با این کشورها خیلی بهتر از گذشته شده است، اما موضوع مذاکره با آمریکا متفاوت است؛ وقتی کشوری مثل آمریکا ما را تحت فشار همه جانبه گذاشته و هر روز هم تهدید میکند، چگونه میشود با او مذاکره کرد!
رئیس جمهور اضافه کرد: ما به مذاکره باور داریم، ولی نه با ذلت. ما با همه دنیا مذاکره میکنیم و با کسی دعوا نداریم، اما زیر بار ذلت نمیرویم و به هر قیمت مذاکره نمیکنیم. ما دنبال جنگ ، ناآرامی و بمب هستهای نیستیم، دیگر چگونه به دنیا اطمینان دهیم؟ ما به دنبال مذاکره هستیم، اما آنها هم باید ثابت کنند که به دنبال مذاکره هستند. اینکه ایران قصد استفاده غیرصلحآمیز از توانمندیهای هستهای خود را ندارد، صرفا حرف من نیست، بلکه فتوای شرعی رهبر معظم انقلاب است.
پزشکیان تصریح کرد: میتوانیم در زمینه سرمایهگذاری، حل ناترازیها، مدیریتهای میانی و سیاست خارجی هم نشست برگزار کنیم و شما پیشنهاد و راهحلهای خود را ارائه کنید. با این روند ناترازیها، کشور قابل اداره نیست؛ ما این ناترازیها را ایجاد نکردهایم، بلکه وارث آنها هستیم، با این حال مردم به حق از ما توقع حل این ناترازیها را دارند و دولت نیز در این زمینه در حال تلاش است.
وی همچنین با بیان اینکه در حال عقد قرارداد با دانشگاهها و دانشجویان، برای حل مشکلات کشور هستیم، خاطرنشان کرد: این قراردادها براساس مشکلات هر منطقه است.
پزشکیان با تاکید بر اینکه معتقدم مسائل اجتماعی را نمیتوان با امر و نهی حل کرد و باید با مردم با مهربانی و عطوفت صحبت کنیم، به موضوع برکناری معاون پارلمانی خود اشاره کرد و گفت: نمیخواستم معاون پارلمانی را کنار بگذارم، ولی مردم و اعتقاد خود را بر دوستی ترجیح دادم.
وی همچنین با بیان اینکه واقعیات جامعه و نارضایتیهای مردم را قبول دارم، تصریح کرد: ما مشکلات زیادی داریم، ولی دولت به جای پاک کردن صورت مسئله دنبال حل مشکلات است.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه حامیان انتخاباتی خود را فراموش نکردهام، گفت: آنها هم به میدان بیایند و به ما کمک کنند، اما نمیخواهیم ساختار اداری را بزرگ کنیم، بلکه دنبال کوچک کردن دولت هستیم؛ شما در این زمینه راهحل ارائه دهید.
پزشکیان در پایان اظهار داشت: هدف من جمع کردن رای و نگاه من معطوف به انتخابات بعدی نیست، من برای خدمت به کشور و مردم به صحنه آمدهام و علاقه دارم مردم و کشورم به عزت برسند. ما مشکلات متعددی داریم، به عنوان مثال ادامه توسعه تهران به شکل فعلی ممکن نیست و یا در زمینه تنش آبی، مشکل با انتقال آب از دریا به طور کامل قابل رفع نیست؛ باید همه کمک کنیم تا این مشکلات حل شود.
حاضران در این نشست نیز پیش از سخنان رئیس جمهور در سخنانی به تشریح دیدگاهها، دغدغهها، انتقادات و پیشنهادات خود پرداختند که انتقاد از سیاستهای پولی و مالی دولت، کیفیت جذب سرمایههای داخلی و خارجی، تداوم فروش تراکم در شهرها، انفعال در برابر کنار رفتن برخی چهرههای مهم از دولت، عدم شایستهگزینی در برخی انتصابات، عدم تحقق وعده رفع فیلترینگ، ضعف بخش رسانهای و اطلاعرسانی، ضرورت نظارت دقیق و مستقیم بر پروژههای با ارزش بالاتر از ۱۰۰ میلیون یورو، ضرورت پایش دورهای رضایتمندی مردم از عملکرد دولت و مدارای رئیس جمهور در برابر تیغ تند انتقادات بخشی از مهمترین مباحث مطرح شده در جلسه بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
اخبار
عارف:
قیم مردم نیستیم
معاون اول رئیسجمهور گفت: به عنوان حاکمیت ما قیم مردم نیستیم بلکه خدمتگزار مردم هستیم و باید برای برآورده کردن مطالبات جدی مردم در زمینههای مختلف از جمله زیارت اماکن مقدس، با تمام توان پای کار بیاییم.
محمدرضا عارف ظهر دیروز در نخستین جلسه با اعضای «کارگروه ملی زیارت» در دولت چهاردهم، با ابراز خوشحالی از اینکه اولین سفر رسمی خود را همزمان با برگزاری جلسه کارگروه در جوار آستان ثامن الحجج (ع) آغاز میکند، اظهار کرد: امیدواریم با برکت و انگیزه معنویای که از این سفر میگیریم کارهای ارزشمندتری انجام داده و خدمتگزار صادقی برای مردم باشیم.
وی با بیان اینکه انقلاب ما به عنوان یک انقلاب فرهنگی باید برای برآوردن حداقل های نیاز جامعه در امر فرهنگی تلاش کند، گفت: البته به عنوان حاکمیت ما قیم مردم نیستیم بلکه خدمتگزار مردم هستیم و باید برای برآورده کردن مطالبات جدی مردم در زمینه های مختلف از جمله زیارت اماکن مقدس، با تمام توان پای کار بیاییم و مطمئن باشیم که نتایج بسیار خوبی برای جامعه دارد.
عارف تصریح کرد: این جلسه چهاردهمین جلسه کارگروه است و امیدواریم به برکت چهارده معصوم(ع) نتایج این نشست بسیار ارزشمند باشد و راه برای کارهای جدی هموارتر شود.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: تسهیل و فراهم آوردن امکانات جامعه در مسیر زیارت، وظیفه معنوی نظام است اما نباید این امر تنها به چهار مکان مقدس در چهار استان محدود شود بلکه باید در حد توان به زیارت دیگر اماکن متبرکه هم توجه شود.
در ابتدای این جلسه که در تالار ولایت آستان قدس رضوی با حضور تولیت آستان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایندگان اعتاب مقدسه، استانداران چهار استان خراسان رضوی، قم، فارس و تهران، نمایندگان مجلس و مدیران ارشد سازمانهای کارگروه برگزار شد، آیت الله مروی تولیت آستان قدس رضوی ضمن بیان خیرمقدم به مهمانان و اعضای کارگروه گفت: امیدواریم که این جلسه، سرآغازی برای جدیتر گرفتن امر مهم و معنوی زیارت باشد و تصمیمات خوب و سازندهای برای این امر ملکوتی اتخاذ شود که مایه برکت باشد.
رئیس قوه قضاییه: همه قوا در پیادهسازی «سرمایهگذاری در تولید» مسئول هستند
رئیس قوه قضاییه گفت: همه قوای کشور در امر پیادهسازی کامل و جامع مقولهی «سرمایهگذاری در تولید» دارای وظایف و مسئولیت هستند.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام محسنی اژهای، روز دوشنبه (۱۸ فروردین) طی سخنانی در نشست شورایعالی قوه قضاییه، ضمن تبرک مجدد سال نو، اظهار کرد: رهبر حکیم انقلاب بر مبنای حکمت، دوراندیشی، تجربه و اطلاع از اقتضائات و ضروریات کشور، سال جدید را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نام نهادند؛ بر همین مبنا، همه قوا موظف و مکلف هستیم که تمامی امکات، ظرفیتها و استعدادها را برای تحقق شعار سال بسیج و تجهیز کنیم؛ به صرفِ «گفتن» و «سخنان کلیشهای»، شعار سال تحقق نمییابد؛ باید رویکردی عملیاتی در پیش گرفت؛ باید برای پیادهسازی کامل و جامع مقولهی «سرمایهگذاری برای تولید» با تمام قوا و توان به میدان رفت.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با تبیین و تشریح الزامات تحقق شعار سال ناظر بر «سرمایهگذاری برای تولید»، تصریح کرد: همه قوای کشور در امر پیادهسازی کامل و جامع مقولهی «سرمایهگذاری در تولید» دارای وظایف و مسئولیت هستند؛ در وهله نخست، این دولت است که باید در این زمینه تمامی مساعی خود را به کار گیرد؛ دستگاه قضایی نیز به سهم خود چه به صورت مستقیم، آنجا که مسئولیتش ایجاب میکند و چه به صورت غیرمستقیم از حیث کمک به دولت، باید به این مقولهی مهم و خطیر ورود مجدانه و اثربخش داشته باشد.
محسنی اژهای بیان داشت: یکی از الزامات مهم در امر تحقق شعار سال، هدایت جریان نقدینگی و تسهیلات بانکی به سمت فعالیتهای تولیدی و مولّد است؛ بنابراین دستگاههای مسئول نظارتی چه در زیرمجموعه قوه قضاییه و چه واحدهای نظارتی در بخشهای دیگر، اهتمام ویژه داشته باشند تا مبادا تسهیلاتی که برای تولید اخذ شده، بجای بنگاههای تولیدی، سر از بازارهای سوداگرانه درآورد. همچنین باید توجه داشت که علاوه بر شئون و مواردی که در قانونهای مختلف در باب نحوه پرداخت تسهیلات بانکی قید شده، باید اولویت پرداخت این تسهیلات، فعالیتهای تولیدی و مولّد باشد.
رئیس قوه قضاییه افزود: مقولهی ساماندهی صادرات و واردات نیز از جمله موضوعاتی است که به نحوی از انحاء مرتبط با مبحث «سرمایهگذاری در تولید» است؛ در مقاطعی در کشور شاهد حجم انبوهی از واردات یک محصول هستیم، به نحوی که هم به تولید داخل لطمه میخورد و هم ارزبری قابل توجه و غیرضروری ایجاد میشود؛ از سویی دیگر در مقاطعی نیز با وضع تمهیداتی سخت، جلوی واردات یک محصول گرفته میشود و مشکلات و تبعات دیگری از این حیث برای کشور ایجاد میشود. گاهی نیز یک تولیدکننده، با اتخاذ تدابیر و تمهیدات و انعقاد قراردادهای تعهدآور، شروع به تولید محصولی صادراتی در داخل میکند، اما به یکباره با وضع مقررههایی جلوی صادرات همان محصول گرفته میشود و برای آن تولیدکننده و سرمایهگذار، انبوهی از مشکلات ناشی از عدم ایفای تعهداتش پیش میآید؛ البته در اینجا باید توجه داشت که مقولهی «مدیریت بازار» امری بسیار حائز اهمیت است؛ اما دستگاههای مسئول بویژه وزارتخانههایی نظیر «جهاد کشاورزی» و «صمت» باید بهگونهای اتخاذ تدبیر و تمهید کنند که در عین مدیریت بازار، به سرمایهگذار و تولیدکنندهای که دارای تعهدات صادراتی است، زیان وارد نشود.
محسنی اژهای در ادامه با اشاره به مشکلات و مسائلی که بواسطه مقررههای خلقالساعه برای تولیدکنندگان و سرمایهگذاران ایجاد میشود، گفت: در جلسات مستمری که با فعالان اقتصادی در استانهای مختلف کشور داریم، غالب آنها از برخی مقررههای به تعبیر خودشان خلقالساعه گلایهمند هستند و معتقدند در مواردی به سبب این قبیل مقررهها، زیانهای هنگفتی به تولیدکنندگان و سرمایهگذاران وارد میآید؛ فلذا ضروری است که بخشهای مسئول در کشور هنگام وضع مقررهها به همه جوانب امر نظر بیفکنند و در مواردی که نیاز است برای مقررههای خود، فضای انعطاف و مانور ایجاد کنند تا بتوان آن مقررهها را با شرایط و اقتضائات روز منطبق کرد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به ضرورت تدوین برنامهای عملیاتی در راستای تحقق شعار سال اظهار کرد: به مقامات مسئول قضایی و مشخصاً دادستان کل کشور دستور میدهم که در اسرع وقت برنامهای عملیاتی درخصوص وظایف و مسئولیتهای قوه قضاییه در جهت تحقق شعار سال ناظر بر «سرمایهگذاری برای تولید» تدوین کنند. رویکرد ما در این برنامه عملیاتی باید حمایت تمام و کمال و قانونی و مصداقی از سرمایهگذاران و تولیدکنندگانی باشد که با هدف جهش اقتصادی و تولیدی کشور به میدان آمدهاند؛ باید از پشت میزهای خود بلند شویم و از بنگاههای کوچک و بزرگ تولیدی بازدید کنیم و از نزدیک و بصورت مصداقی مشکلات و مسائل سرمایهگذاران و تولیدکنندگان را استماع کنیم و در سریعترین زمان ممکن برای رفع آنها، اقدامات لازم را انجام دهیم؛ بر همین مبنا، دادستان کل کشور با همکاری سایر مقامات مربوطه در دستگاه قضایی در گام نخست، اقدام به شناسایی واحدهای تولیدیای کنند که اخیراً به مدار تولید بازگشتهاند و یا بر ظرفیت تولید خود افزودهاند؛ پس از شناسایی این بنگاههای تولیدی، یک تقسیم کار مدوّن در میان مسئولان مربوطه قضایی صورت گیرد و آنها با هدف رفع مشکلات صاحبان این واحدهای تولیدی، بازدیدهایی میدانی از این بنگاهها داشته باشند.
محسنی اژهای تصریح کرد: بازدید و سرکشی از محل فعالیت یک تولیدکننده و سرمایهگذار که با هدف ارتقای وضعیت اقتصادی کشور و تولید ثروت در جامعه به میدان آمده، یک امر امیدآفرین و اعتمادزاست. نباید مرعوب برخی فضاسازیها شد و بازدید از یک بنگاه تولیدی که با همت یک سرمایهگذار تأسیس شده را امری مذموم و ناپسند تلقی کرد. البته ممکن است در جریان این بازدیدها و سرکشیها، حواشیای نیز پیش آید؛ البته تاکید داریم که همه مسئولان ذیربط هنگام بازدید و سرکشی از بنگاههای تولیدی، به تمامی جوانب امر عنایت داشته باشند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به مبحث مهم هماهنگی و وحدت رویه میان دستگاههای نظارتی در امر حمایت از مقولهی تولید و سرمایهگذاری برای تولید اظهار داشت: هماهنگی و وحدت رویه میان دستگاههای نظارتی در امر حمایت از مقولهی تولید و سرمایهگذاری برای تولید، یکی از الزامات بسیار مهم در زمینه تحقق شعار سال است؛ دستگاههای نظارتی در این راستا باید اولویتهای خود را تعیین کنند و از انجام اقدامات موازی که بعضاً هم برای خود بخشهای نظارتی و هم برای تولیدکنندگان و سرمایهگذاران دردسرساز و زحمتآفرین است پرهیز کنند.
محسنی اژهای افزود: باید میان فردِ مفسد و فردِ خطاکار و فردِ زمینخورده تفاوت قائل شد؛ با فردی که مرتکب فساد شده، باید به صورت حرفهای، علمی، قاطع، سریع، بازدارنده و بدونتبعیض برخورد کرد، بویژه آنکه کارگزاری از حکومت نیز در این فساد دخیل باشد؛ از سویی دیگر به فردِ خطاکار باید کمک کرد که خطای خود را اصلاح و جبران کند؛ اما فردی که به میدان تولید و سرمایهگذاری آمده، اما بواسطه حادث شدن برخی شرایط و موانع، زمین خورده است را باید از زمین بلند کرد؛ در اینجا هم دستگاههای حکومتی نظیر دولت و قوه قضاییه دارای مسئولیت هستند و هم اتحادیهها و صنوف.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به مقولهی مهم تبینگری رسانهای در زمینه «سرمایهگذاری برای تولید» اظهار کرد: یکی از الزامات مهم در امر تحقق شعار سال، تبیین و تشریح مقولهی «سرمایهگذاری در تولید» توسط رسانه ملی و سایر رسانههای مرجع و متنفذ در کشور است؛ مردم ما هُشیار و تکلیفمدار هستند؛ باید نتایج و ثمرات کلان سرمایهگذاری در تولید را بصورت هنرمندانه و هوشمندانه برای آنها تشریح و تبیین کرد؛ باید توضیح داد و توجیه کرد که سرمایهگذاری در تولید صرفاً یک امر درآمدزا نیست بلکه اثرات نافعی برای رشد و توسعه اقتصادی کشور دارد و بصورت فرایندی و کلان تاثیر شگرفی در معیشت مردم خواهد داشت؛ رسانههای مرجع و متنفذ داخلی باید به معرفی و تبلیغ تولیدکنندگان و سرمایهگذارانی بپردازند که با هدف ارتقاء وضعیت اقتصادی کشور به میدان آمدهاند؛ بعضاً کارهای بزرگی در این راستا در کشور صورت میگیرد، اما مردم از این کارها مطلع نمیشوند و فضا برای رسانههای معاند جهت عملیات روانی علیه اقتصاد و تولید کشور ایجاد میشود.
محسنی اژهای در ادامه نشست دیروز بر اهمیت مقولهی نظارت مستمر بر فعالیت مدیران قضایی تاکید کرد و در همین زمینه گفت: من شخصاً در زمینه نظارت جدی و سختگیرانه بر اجرای «ماده ۱۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری» ناظر بر «ممنوعیت کنترل ارتباطات مخابراتی افراد» اهتمام دارم و در این راستا، گزارشات ماهانه مستمری را از رؤسای کل دادگستری استانها دریافت میکنم. همچنین درخصوص رسیدگی به گزارشهای اِعمال مواد ۴۷۴ و ۴۷۷ قانون موصوف نیز اهتمام دارم.
رئیس قوه قضاییه در ادمه ضمن قدردانی از همه مسئولان، قضات و کارکنان پرتلاش و خدوم دستگاه قضایی به ویژه در دادگستری و دادستانی تهران به سبب رسیدگی و پیشبرد امورات و پروندههای عقبمانده و انباشتشده، خطاب به آنها تاکید کرد که مراقبت کنند مجدداً مراجع و مراکز متبوعشان با رسوب امورات و پروندهها مواجه نباشند.
مدیران کل مطبوعات داخلی و دفتر تبلیغات معارفه شدند
مراسم تکریم عباس محمدیان، مدیرکل پیشین و معارفه آرش ظفری، مدیرکل جدید دفتر تبلیغات و اطلاعرسانی، با حضور محمدرضا نوروزپور، معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، و جمعی از مدیران این معاونت برگزار شد.
در این آیین، نوروزپور ضمن تبریک فرارسیدن سال نو و آرزوی قبولی طاعات و عبادات همکاران، ابراز امیدواری نمود که آرش ظفری نیز با تکیه بر تجربه، تخصص و توانمندیهای خود، روند تحولی این دفتر را با قدرت ادامه دهد.
نوروزپور با تأکید بر ضرورت همگامی صنعت تبلیغات کشور با تحولات فناورانه، گفت: «افق پیشروی تبلیغات بدون بهرهگیری از فناوریهای نوینی چون پلتفرمهای دیجیتال، هوش مصنوعی و بلاکچین، قابل تصور نیست. اگر در ورود به این عرصه تعلل کنیم، نهتنها از رقابت منطقهای باز خواهیم ماند، بلکه فرصتهای ارزشمند جهانی را نیز از دست خواهیم داد.»
وی خاطرنشان کرد: «حوزه تبلیغات کشور باید جلوهای درخور از فرهنگ ایرانی-اسلامی و پاسداشت و ارتقاء زبان فارسی باشد. انتظار ما این است که سطح کیفی و کمی مدلها و روشهای تبلیغاتی ما دستکم از همتایان منطقهایمان برتر باشد.»
معاون وزیر فرهنگ همچنین بر اهمیت تعامل سازنده با دستگاههای مختلف کشور و رفع موانع پیشروی فعالان این حوزه تأکید کرد و اظهار داشت: «ادارهکل تبلیغات باید مأمن و محل امید همه فعالان و علاقمندان این صنعت باشد؛ خانهای برای ایدهها، خلاقیتها و نوآوریها.»
نوروزپور در پایان، با اشاره به وسعت مأموریتها و مسئولیتهای این ادارهکل، ابراز امیدواری کرد که با برنامهریزی دقیق و بهرهبرداری هوشمندانه از ظرفیتهای در دسترس، شاهد شکوفایی و تحول در حوزه تبلیغات کشور باشیم.
اعطای حکم مدیر کلی هومن عظیمی
همچنین در این مراسم حکم مدیرکلی آقای هومن عظیمی به عنوان مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری داخلی توسط دکتر رضا نوروز پور اعطا شد.
وزیر ارشاد اسفندماه گذشته در حکمی هومن عظیمی را بهعنوان مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی منصوب کرده بود.
در متن حکم سیدعباس صالحی خطاب به هومن عظیمی آمده است:
«نظر به شایستگیها و تجربیات ارزشمند جنابعالی در حوزه رسانه و بنا به پیشنهاد معاون محترم امور رسانهای و تبلیغات به موجب این حکم به عنوان «مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی» منصوب میشوید.
امید است با استعانت از خداوند متعال و بهره گیری از ظرفیت اصحاب رسانه و نیروهای انسانی متعهد و کارآمد، در زمینه گسترش کیفی، حمایت و نظارت بر فعالیتهای مطبوعات و خبرگزاریها و پایگاههای اطلاعرسانی الکترونیک، حمایت از تشکلهای صنفی در حوزه مطبوعات، تأمین آزادیهای مصرح در قانون مطبوعات و صیانت از فعالیت قانونی رسانهها و خبرنگاران در انجام بهینه وظایف و مأموریتهای آن اداره کل موفق و مؤید باشید.
مزید توفیقات جنابعالی را در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی و تحقق اهداف دولت وفاق، در سایه توجهات حضرت ولیعصر (عج) از خداوند منان خواستارم.» هومن عظیمی پیش از این سرپرستی این ادارهکل را برعهده داشت. او بین سالهای ۸۹ تا ۹۳ معاون مدیرکل مطبوعات داخلی نیز بوده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.