شماره: 2566 / ۱۴۰۴ بيست و چهارم فروردين

تعداد بازدید : 1
اخبار
توجه ویژه به دانشبنیانها باور رئیسجمهوری است
وزیر جهاد کشاورزی گفت: توجه ویژه به مراکز دانشبنیان و تحقیقات مردمپایه در حوزه کشاورزی، از باورهای رئیسجمهوری است.غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: توجه ویژه به مراکز دانشبنیان و مردمپایه در بخش علمی و تحقیقاتی مانند مؤسسه رازی و در حوزه کشاورزی، اعتقاد و باور رئیسجمهوری است.وی افزود: رئیسجمهوری در بازدیدهایی که از مجموعه وزارت جهاد کشاورزی داشتهاند، بر ضرورت توسعه علم و دانش و کار بر اساس دستاوردهای علمی و آینده روشن ایران تأکید کردهاند.
مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد
طبق اعلام سازمان هدفمندی یارانهها مستمری فروردین ۱۴۰۴ مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد.سازمان هدفمندی یارانهها اعلام کرد ٧٩ هزار و چهارصد میلیارد ریال مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی مربوط به فروردین ۱۴۰۴ واریز شد.مستمری مددجویان بهزیستی مستقیماً به حساب ذینفع نهائی (حسب مورد سرپرست خانوار) براساس شناسه ملی اعلامی از سوی سازمان بهزیستی کل کشور به حساب یک میلیون و ۴۹۳ هزار و ۷۲۴ نفر مددجوی این سازمان واریز و قابل برداشت است.همچنین مستمری مددجویان کمیته امداد به حساب کمیته امداد امام خمینی (ره) واریز و از طریق آن سازمان به حساب مددجویان تحت پوشش واریز خواهد شد.بنابراین گزارش امسال مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
ایران یک سوم ظرفیت زعفران تولید میکند
عضو شورای ملی زعفران گفت:شفافیت بازار، روان سازی صادرات، حمایت از صادرکنندگان و رفع موانع منجر به افزایش رونق صادرات زعفران میشود.علی حسینی عضو شورای ملی زعفران گفت: شفافیت بازار، روان سازی صادرات و حمایت از صادرکنندگان منجر به افزایش رونق صادرات زعفران می شود.وی با بیان اینکه عرضه زعفران در بورس کالا نقش چندانی در توسعه صادرات ندارد، افزود: عرضه زعفران در بورس کالا باید به ارزش واقعی باید صورت بگیرد که متاسفانه به رغم آنکه بزرگترین تولیدکننده این محصول اساسی هستیم، اما کمترین بهره را از حداکثر توانایی داریم.حسینی ادامه داد:با وجود آنکه سهم تولید زعفران بالای ۹۰ درصد است، اما ارزش واقعی را متناسب با آن بدلیل شیوه نادرست عرضه دریافت نکردیم. از این رو نیاز است که شفاف سازی و حمایت از صادرکننده به درستی اعمال شود تا به ارزش و جایگاه واقعی زعفران دست یابیم.عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه ایران تامین کننده کل زعفران دنیاست، افزود: در حال حاضر یک سوم تا یک چهارم پتانسیل کشور، زعفران تولید میشود، درحالیکه ۳۰ سال گذشته میزان تولید زعفران ۲ برابر رقم فعلی بود که با حمایت از این محصول میتوان به جایگاه و ارزش واقعی این محصول در دنیا دست یافت.وی گفت: موانع متعدد سد راه صادرات و قاچاق زعفران به آن سوی مرزها موجب شده تا متناسب با سهم تولید، آورده صادرات نداشته باشیم. براین اساس به عنوان بزرگترین تولیدکننده باید در سیاست گذاری ها دخیل باشیم و صادرات را مدیریت کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
افزایش بیش از
۲ بار دستمزد در همه کشورها اجرا میشود
یک فعال حوزه کار با استقبال از برگزاری جلسات ماهانه شورای عالی کار گفت: اجرایی کردن افزایش دو بار در سال دستمزدها در تمام کشورها درحال اجراست و منافاتی با ساختار سازمان تامین اجتماعی ندارد.
ناصر چمنی درباره برگزاری جلسات ماهانه شورای عالی کار ابراز عقیده کرد وگفت:همواره در زمان مذاکرات مزد چنین موضوعاتی مطرح می شود ولی بیش از آنکه عملیاتی شود بیشتر به حاشیه می رود با این حال از برگزاری ماهانه و مستمر جلسات شورای عالی کار همواره استقبال کرده ایم و امیدواریم وزارت کار از ابتدای سال در این راستا حرکت کند.
وی افزود: اگر به آیین نامه شورای عالی کار پرداخته شود و ماهیانه جلسات شورای عالی کار را برگزار کنند و یک موضوع آن را بررسی دستمزد بگذارند،نتیجه این می شود که دستمزد در جلسات کارشناسی طی سال چکشکاری می شود و در روزهای آخر سال به طور فشرده تعیین نمی شود.
این فعال حوزه کار تاکید کرد: اگر شرکای اجتماعی هر ماه گزارشی از تورم موجود آن ماه و اینکه چه تاثیری روی افزایش مزد گذاشته تهیه کنند می توان به این گزارش استناد کرد و وزیر کار نیز به عنوان یک گزارش عملی و اجتماعی آن را در هیات دولت مطرح می کند.
چمنی در ادامه درباره پیشنهاد افزایش دوبار در سال حقوق کارگران گفت: با توجه به آمادگی مجلس برای اصلاح ماده ۴۱ قانون کار این پیشنهاد قابل بررسی و اجراست.برخلاف کسانی که معتقدند این طرح با ساختار تامین اجتماعی منافات دارد باید گفت نه تنها اینطور نیست بلکه به نفع درآمدهای سازمان تامین اجتماعی هم هست.
این فعال حوزه کار تصریح کرد: برای اجرای این طرح نیازی به بروز کردن ساختار تامین اجتماعی نداریم.تامین اجتماعی بر اساس دستمزد حق بیمه دریافت میکند و نرم افزای دارد که مبلغ حق بیمه را به شکل دقیق کسر می کند، یعنی نسبت به پرداختی حقوق کارگر حق بیمه را کسر می کند.
وی افزود: کارگر تا دیروز ۱۵ میلیون تومان حقوق میگرفت و امروز ۱۸ میلیون تومان دریافت میکند، سیستم و نرمافزار همان کار را ناخودآگاه انجام میدهد حق بیمه را از دستمزد کسر میکند بنابر این مشکلی ایجاد نمی شود.
چمنی ادامه داد: ممکن است برخی اشکالاتی که به اجرای طرح گرفته می شود مربوط به کنترل تورم باشد زیرا اگر نتوانند تورم را کنترل کنند باید نسبت به افزایش تورم شناورسازی دستمزد صورت گیرد. طبعا باید نسبت به آن تورمی که در ۶ ماه بالا رفته و قدرت خرید کارگر کاسته شده است دستمزد افزایش یابد.
به گفته این فعال حوزه کار، بسیاری از کشورها دو بار و حتی بیش از دو بار درسال اقدام به افزایش دستمزد نیروهای کار خود کردهاند و این مدل در تمام کشورهای دنیا درحال اجراست.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
استقبال گسترده از قطارهای نوروزی
اخبارصنعت- عزیزی: بر اساس گزارش شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران، در ایام طرح سفرهای نوروزی ۱۴۰۴، حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار مسافر از طریق قطار جابهجا شدند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد ۸ درصدی را نشان میدهد. این آمار بیانگر افزایش اعتماد عمومی به حملونقل ریلی و توسعه ظرفیتهای این بخش است.
در نوروز ۱۴۰۴، حملونقل ریلی کشور با افزایش چشمگیر در تعداد مسافران همراه بود. به گفته «سید میعاد صالحی»، قائممقام مدیرعامل شرکت راهآهن، در فاصله زمانی ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۷ فروردین ۱۴۰۴، مجموعاً ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار مسافر از طریق قطارهای بینشهری در کشور جابهجا شدند. این رقم در مقایسه با نوروز سال گذشته، رشدی ۸ درصدی را نشان میدهد.
صالحی همچنین اعلام کرد: «در این دوره، بالغ بر ۴۳۱۰ رام قطار برای خدماتدهی به مسافران تدارک دیده شد که در مقایسه با سال گذشته، شاهد بهبود قابل توجهی در نظم، ایمنی و کیفیت خدمات بودیم.»
حدود ۷۰ درصد از قطارهای برونشهری به مقصد مشهد مقدس حرکت کردهاند. حجم بالای تقاضا برای این مسیر موجب شد تا با هماهنگی آستان قدس رضوی، در ایستگاه راهآهن مشهد مراسم استقبال از مسافران و ارائه خدمات فرهنگی نیز برگزار شود.
یکی از نکات قابل توجه در نوروز امسال، کاهش میانگین تأخیر در حرکت قطارها به کمتر از یک دقیقه در مبدا و حدود ۲۵ دقیقه در مقصد بوده است. این موضوع نشان از بهبود زیرساختها و مدیریت ترافیک ریلی در ایام پرتقاضای نوروز دارد.
دکتر نادر قدیانی، کارشناس حملونقل ریلی، رشد سفرهای نوروزی را نتیجه سرمایهگذاری در زیرساخت و نوسازی ناوگان میداند: «حملونقل ریلی مزایای زیادی از جمله ایمنی بالا، صرفهجویی در مصرف سوخت و کاهش آلودگی دارد. افزایش استقبال مردم از سفر با قطار، نتیجه سالها تلاش برای بهبود این مزیتهاست.»
رشد ۸ درصدی جابهجایی مسافران در نوروز ۱۴۰۴، نشانهای روشن از حرکت صنعت ریلی کشور به سمت اعتمادسازی، توسعه و خدماترسانی بهتر است. این روند، با ادامه نوسازی ناوگان، گسترش خطوط ریلی و مدیریت دقیق سفرها، میتواند نقش راهآهن را بهعنوان گزینهای مطمئن و محبوب در حملونقل داخلی بیش از پیش تثبیت کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
پیشفروش بلیت اتوبوسهای ویژه اربعین یک ماه قبل از شروع مراسم
معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای گفت: یکی از اقدامات موثر در مدیریت سفرها، پیشفروش بلیتهای رفت و بازگشت زائران از مرزهای زمینی با کشور عراق است که در نظر است از یک ماه قبل از مراسم، پیش فروش بلیتها فعال شود و زائران با برنامه سفر کنند.
مهدی خضری در پنجاهمین نشست کمیته راهبری حمل و نقل جادهای در بخش مسافر، اظهار کرد: با توجه به هم زمانی ایام اربعین حسینی در سال جاری با اوج روزهای گرم تابستان و همچنین پیک سفرهای تابستانی در کشور، اجرای طرح جابهجایی زائران اربعین حسینی دشواریهایی دارد که از هم اکنون با برنامه ریزی مناسب و منظم ، تلاش می شود خدمات رسانی خوبی به زائران ارایه شود.
وی افزود: یکی از اقدامات موثر در مدیریت سفرها، پیشفروش بلیت های رفت و بازگشت زائران از مرزهای زمینی با کشور عراق است که در نظر است از یک ماه قبل از مراسم، پیش فروش بلیتها فعال شود و زائران با برنامه سفر کنند.
خضری عملیاتی شدن سامانههای پایش هوشمند تردد ناوگان را یکی دیگر از برنامه های اولویت دار سال جاری اعلام کرد و افزود: اطلاعات این سامانهها موجب اطلاع آنلاین و لحظه ای تردد ناوگان از مرزها می شود و کمک قابل توجهی در برنامه ریزی و اعزام ناوگان مورد نیاز در جابه جایی زائران به شمار میرود.
معاون حمل و نقل این سازمان خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت سالنهای مسافری در پایانههای مرزی از دیگر اقدامات سازمان درسال جاری با هدف ایجاد شرایط مطلوب تر برای توقف و تردد زائران است.
بر اساس این گزارش، در این نشست روسای انجمنهای صنفی حمل و نقل مسافربری کشور با بیان مسائل و مشکلات، خواستار رسیدگی به مشکلات رانندگان و تامین لوازم و تجهیزات مورد نیاز ناوگان عمومی شدند.
گفتنی است جمعی از مدیران ستادی و معاونین دفاتر ستادی با حضور در این نشست، گزارشی از برنامههای در دست اقدام در سال جاری را بیان کردند.
معاون وزیر صمت: بخش عمدهای از مشکلات قانون جدید تهلنجی رفع شد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: با برگزاری نشست ملی کارگروه «ماده ۴ قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی)» در بوشهر، بخش دیگری از مشکلات و دغدغههای لنجداران این استان برطرف شد.
محمدعلی دهقان دهنوی روز جمعه در حاشیه نشست ملی کارگروه «ماده ۴ قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی)» و شورای مبادلات مرزی استان بوشهر در جمع خبرنگاران افزود: برخی از لنجداران نگرانیهایی درباره قانون جدید تهلنجی دارند، اما این قانون برای افزایش رفاه آنان تدوین شده است.
وی بیان کرد: شأن قانونگذاری در این سطح نیست که مردم در حوزه معیشت دچار مشکل شوند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: فلسفه قانون جدید تهلنجی دو بُعد دارد؛ یکی ساماندهی تجارت غیررسمی و تبدیل آن به تجارت رسمی و دیگری توسعه اشتغال پایدار با استفاده بهینه از ظرفیت دریا. هدف این است که در پایان پنج سال، لنجداران از تجارت غیررسمی بینیاز شوند.
دهقان دهنوی افزود: بسیاری از نکاتی که در آییننامه جدید مطرح شده، پیشنهاد خود لنجداران بوده است و حتی برخی از بندهای آن نسبت به گذشته قویتر و گستردهتر شده است.
وی گفت: نمایندگان لنجداران دغدغههایی در حوزه مالیات عملکرد داشتند که با تفسیری که سازمان امور مالیاتی ارائه داد، این موضوع رفع شد و مالیات عملکرد بر لنجداران تعلق نمیگیرد.
دهقان دهنوی اظهار کرد: لنجداران همچنین نگرانیهایی بابت مالیات بر ارزش افزوده داشتند که در این زمینه نیز شفافسازی شد که لنج داران نیازی به ثبت اطلاعات صورتحساب فروش در سامانه مالیاتی ندارند و با هماهنگی انجام شده با رییس سازمان امور مالیاتی کشور، جریمه عدم ثبت اطلاعات این اشخاص نیز بخشیده میشود.
وی یادآورشد: همچنین یک نقش جدید بهعنوان کارگزار رویه تجارت ملوانی تعریف شد تا افرادی که متخصصتر هستند و میتوانند امور اظهار و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را بهصورت سیستماتیک انجام دهند، از طریق کارگزاری این کار را برای لنجداران انجام دهند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: برای سفر اول لنجها، هیچ سقف وارداتی وجود ندارد و اگر ظرفیت یک لنج ۵۰۰ تن باشد، به همان میزان اجازه واردات دارد.
دهقان دهنوی افزود: در گذشته، کالاهای واردشده به استان اجازه خروج نداشتند، اما در آییننامه جدید، این محدودیت برداشته شده و امکان انتقال کالا به سایر استانها فراهم شده است.
وی گفت: در حوزه تهلنجی، یکی از مشکلات اساسی، کمبود زیرساختهای لازم برای ارزشگذاری، نگهداری و انبارداری کالاها در اسکلهها بود که بر این اساس، تصمیم گرفته شد که اجازه حمل یکسره داده شود.
دهقان دهنوی عنوان کرد: در مجموع، نهتنها رویههای گمرکی در این حوزه محدود نشده، بلکه تسهیل و سادهتر نیز شده است.
وی ادامه داد: در بحث ساماندهی لنجهایی که در گذشته ساخته شدهاند، مقرر شد موضوع آنها در کارگروه مطرح شده و اصلاحاتی در آییننامه به دولت پیشنهاد شود.
دهقان دهنوی افزود: مجموعه مصوبات از جنس تسهیل امور بود و این تصمیمات میتوانند به رونق کسبوکار بوشهریها در حوزه تهلنجی کمک کنند.
وی عنوان کرد: تعیین بازه زمانی پنجساله برای قانون جدید ساماندهی تجارت مرزی، به دغدغهای برای فعالان اقتصادی تبدیل شده بود و نگرانیهایی وجود داشت که ممکن است منجر به از بین رفتن اشتغال مردم در این حوزه شود.
دهقان دهنوی ادامه داد: با این حال به لنجداران توضیح داده شد که این قانون مشخص است و درآمد حاصل از عوارض پرداختی مردم باید صرف ایجاد اشتغال پایدار شود. در واقع، هدف این است که در پایان پنج سال، دیگر نیازی به تجارت غیررسمی وجود نداشته باشد.
وی افزود: به مردم اطمینان میدهم که با اجرای گامبهگام این قانون و توسعه اقتصاد استان، شاهد شکوفایی اقتصادی و افزایش رفاه عمومی خواهیم بود.
علاقه کوبا به بهرهمندی از تجربیات ایران در دولت هوشمند و امنیت سایبری
معاون وزیر ارتباطات کوبا از علاقهمندی این کشور برای استفاده از تجربیات ایران در زمینه استقرار دولت هوشمند و امنیت سایبری خبر داد و نسبت به حضور دو کشور در رویدادهای بینالمللی یکدیگر اعلام آمادگی کرد.
محمد محسن صدر در حاشیه بیستوهشتمین نشست کمیسیون علم و فناوری برای توسعه سازمان ملل متحد (CSTD) که در ژنو سوئیس برگزار شد، در دیدار با معاون وزیر ارتباطات کوبا بر لزوم توسعه و تعمیق همکاریهای مشترک میان دو کشور تاکید کرد.
وی با اشاره به تعاملاتی که طی این سالها میان ایران و کوبا وجود داشته، راهبرد ایران را توسعه این روابط برشمرد و گفت: در قالب سفر وزیر ارتباطات کوبا به ایران و بازدیدهای صورت گرفته، توانمندیهای ایران در بخشهای مختلف تشریح شده و اکنون در راستای توسعه همکاریهای مشترک در حوزههایی چون دولت الکترونیک و دولت هوشمند آمادگی کامل وجود دارد.
صدر همچنین به آمادگی ایران در راستای برگزاری دورههای آموزشی خبر داد و به امضای سندی در حوزه امنیت بین دو کشور اشاره کرد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در پایان سخنانش بر لزوم تشکیل کمیته مشترکی برای هماهنگی امور میان دو کشور تاکید کرد.
هرناندز، معاون وزیر ارتباطات کوبا نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از تعاملات صورت گرفته میان دو کشور اظهار کرد: میان مقامات کوبا نیز ارادهای جدی برای توسعه روابط با ایران وجود دارد و شرکتهای ما در حال آمادهسازی پیشنهادات برای همکاری بیشتر با ایران هستند.
وی با اشاره به حضور شرکتهای ایرانی در نمایشگاه فناوری سال گذشته کوبا گفت: تعاملات مثبتی در زمینه امنیت سایبری میان دو کشور برقرار شده است.
هرناندز با تاکید بر لزوم آشنایی بیشتر با دستاوردهای ایران در حوزه فناوری، عنوان کرد: کوبا از توسعه روابط به ویژه در حوزه امنیت سایبری استقبال میکند و در قالب سفر وزیر ارتباطات این کشور به ایران زمینههای گسترش همکاری مشترک دنبال میشود.
معاون وزیر ارتباطات کوبا استقرار دولت هوشمند را یکی از اولویتهای مسئولان کشور خود برشمرد و افزود: مایل به بهرهمندی از تجربیات و آموزشهای ایران در این زمینه هستیم.
وی همچنین برای حضور شرکتهای ایرانی در نمایشگاه سال ۲۰۲۶ کوبا ابراز علاقهمندی کرد و از ارسال دعوتنامه رسمی در این بخش و آمادگی کشورش برای حضور در رویدادهای بینالمللی ایران خبر داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
توسعه صنعتی کلید تحول کیفی در صادرات
اخبار صنعت-حسین کوثری: صادرات کشورهایی که اقتصادشان نفت-محور است عموما به دو بخش صادرات نفتی و محصولات نفتی، و صادرات محصولات غیر نفتی تقسیم می شود.
صادرات نفتی که بخش عمده ای از اقتصاد کشورهایی مانند ایران (بیش از ۶۰ درصد ارزش صادرات)، عربستان (۷۰ درصد)، و قطر (۸۵ درصد) را تشکیل می دهد به معنی فروش نفت خام، و محصولات نفتی پالایشی به سایر کشورها است. عمده این محصولات شامل نفت خام، بنزین، گازوئیل، روان کننده های صنعتی، سوخت هواپیما و ... است.
اما صادرات غیر نفتی به معنی صادرات محصولات پتروشیمی، و سایر کالاها و خدمات است. به عنوان نمونه عمده ترین محصولات صادرات غیرنفتی کشورمان شامل پروپان مایع شده، پلی اتیلن، سنگ آهن و کنستانتره های آن، متانول، پسته، بوتان مایع شده، انواع گازهای نفتی، فرش و کفپوش های نساجی، اوره، سیمان، آلومینیوم، زعفران، و خودرو می شود.یکی از بایدهای تجاری و صادراتی کشور ایجاد تنوع در بازارهای هدف صادراتی است. در حال حاضر به دلایل گوناگون همچون تحریمهای بین المللی، مناسبات تجاری ما محدود به چند کشور خاص شده است که این امر اقتصاد و صادرات ما را به شدت تهدید میکند. در صورت رفع تحریمها بسیار امیدوار هستیم تا شاهد گسترش و تنوع در بازارهای صادراتی و نفوذ به بازارهای اقتصادی پیشرفته از جمله اتحادیه اروپا باشیم که اتفاقاً اقبال و پذیرش خوبی نیز از سوی این قبیل کشورها نسبت به کالاهای ایرانی به چشم میخورد.
از اولویتهای تجاری کشور، باید بسط و توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه باشد. کشور ما با کشورهای منطقه از نظر فرهنگی، اشتراکات بسیاری دارد و همین امر میتواند در توسعه مبادلات تجاری بسیار موثر باشد اما متاسفانه، همانگونه که دولتمردان ما نیز آمار میدهند از ۱۴۰۰ میلیارد دلار واردات کشورهای همسایه، سهم کشور ما کم میباشد که بسیار ناچیز است.
در صورتیکه دولت بسترهای لازم جهت بسط و توسعه مراودات تجاری کشور با همسایگان را آماده نماید و صادرکنندگان ما نیز بتوانند فقط چنددرصد از نیازهای وارداتی کشورهای همسایه را تأمین نمایند، آنگاه به صادرات میلیارد ها دلاری در هر سال با کشورهای همجوار دست پیدا خواهیم نمود که بسیار درخشان خواهد بود، مضاف بر اینکه به لحاظ نزدیکی مسیر، هزینههای حمل و نقل نیز کاهش قابل ملاحظهای خواهد داشت که بر روی کاهش قیمت تمام شده، تأثیر مثبت میگذارد.
با توجه به موارد فوق که البته از چشم مسئولین و فعالان اقتصادی بخش خصوصی کشور نیز دور نمیباشد امیدوار هستیم تا در دوران تحریم بتوانیم بند ناف اقتصاد کشور را از صادرات نفتی بریده و اقتصاد کشور را به جاده صحیح آن هدایت نماییم و البته پس از لغو تحریمهای نا عادلانه و الحاق مجدد کشورمان به جامعه تجاری بین المللی ، شاهد تحولی کیفی در امر صادرات و توسعه صنعتی و اقتصادی میهن عزیزمان باشیم.
رشد ۲۱ درصدی تجارت غیرنفتی ایران با ۱۵ کشور همسایه
تجارت غیرنفتی ایران با ۱۵ کشور همسایه در سال ۱۴۰۳ با رشد ۲۱ درصدی همراه بوده و در میان این کشورها، عربستان بیشترین رشد را به خود اختصاص داده است.
فرود عسگری، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران گفت: میزان وزنی تجارت غیرنفتی ایران با ۱۵ کشور همسایه در سال ۱۴۰۳ به میزان ۱۱۲ میلیون و ۸۱۳ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد افزایش نشان میدهد.
عسگری گفت: بیشترین میزان تجارت غیرنفتی ایران با کشورهای همسایه در سال ۱۴۰۳ با امارات متحده عربی به میزان ۲۹ میلیارد و ۱۸۳ میلیون دلار، ترکیه ۱۹ میلیارد و ۳۶۳ میلیون دلار، عراق ۱۲ میلیارد و ۵۰۸ میلیون دلار، پاکستان ۳ میلیارد و ۱۲۹ میلیون دلار و افغانستان ۲ میلیارد و ۴۷۹ میلیون دلار بوده است.
رئیس کل گمرک ایران در خصوص بیشترین میزان رشد تجارت غیرنفتی ایران به لحاظ ارزشی در بین ۱۵ کشور همسایه اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳ تجارت غیرنفتی ایران و عربستان سعودی با ۶۴۸۳ درصد، ترکیه با ۶۳ درصد، قطر ۴۶ درصد و افغانستان با ۲۸ درصد رشد به لحاظ ارزش نسبت به سال ۱۴۰۲ به ترتیب از بیشترین افزایش در بین کشورهای همسایه برخوردار بودند.
وی افزود: تجارت ایران با عربستان سعودی در سال ۱۴۰۳ به میزان ۶۱ هزار تن و به ارزش ۲۵ میلیون دلار بود.
عسگری ادامه داد: از مجموع تجارت غیرنفتی ایران با ۱۵ کشور همسایه، ۸۹ میلیون و ۳۸۴ هزار تن به ارزش ۳۶ میلیارد و ۱۲ میلیون دلار به صادرات و ۲۳ میلیون و ۴۲۹ هزار تن به ارزش ۳۸ میلیارد و ۳۰۵ میلیون دلار به واردات از این ۱۵ کشور اختصاص یافت.
به گفته وی، صادرات غیرنفتی ایران در سال ۱۴۰۳ به ۱۵ کشور همسایه به لحاظ وزن ۲۲ درصد و از نظر ارزش ۲۶ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که واردات از این ۱۵ کشور در این مدت از حیث وزن بدون تغییر و از لحاظ ارزش ۱۷ درصد افزایش را نشان میدهد.
نقش صادرات غیر نفتی در اقتصاد کشور
در اقتصاد کلان و چرخه جریان نقدی کشور بعد از تولید به عنوان دومین عامل استراتژیک عرضه اقدام می نماید.
در هر اقتصادی چه پیشرفته و چه در حال توسعه تولید و صادرات وابستگی متقابلی با یکدیگر دارند و به صورت زنجیره ای به هم وابسته هستند چرا که افزایش یکی از این دو موجب افزایش دیگری شده و بر عکس.
اهمیت درآمدهای غیر نفتی
اهمیت روز افزون استقلال از درآمدهای نفتی به دلیل نوسانات و بی ثباتی قیمت و تقاضای جهانی نفت که درآمدهای دولت و اقتصاد کشور را به شدت تحت تاثیر عوامل برون زای خود قرار می دهد، باعث شده است تا نقش صادرات غیر نفتی مطرح شود.
به نحوی که نظر بسیاری از صاحب نظران و پژوهشگران اقتصاد به سمت تحلیل وضعیت موجود صادرات غیر نفتی معطوف شده است.
صادرات غیر نفتی مشکلات در اقتصاد تک محصولی
مشکلات ناشی از اقتصاد تک محصولی و اتکای بیش از حد به درآمدهای نفتی، اقتصاد کشور را به شدت تحت تاثیر عوامل خارجی از جمله نوسانات بهای جهانی نفت قرار داده است.
کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی در بعضی مواقع به روشنی اثرات منفی اتکای بیش از حد اقتصاد کشور به درآمدهای نفت را نشان داده و در واقع هشدارهای صاحب نظران اقتصادی کشور را در پی داشته است.
بی تردید عدم تحقق درآمدهای پیش بینی شده دولت از محل صادرات نفت نه تنها بر اجرای طرح های مختلف و اقتصاد کشور تاثیر خواهد گذاشت، بلکه بر آینده اقتصاد و برنامه ها و طرح ها اثرات منفی مضاعفی خواهد داشت.
در نتیجه موجب بروز مشکلات عدیده در بخش های مختلف اقتصاد کشور خواهد گردید از طرفی یکی از عوامل مهم دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار، رونق صادرات است که مهم ترین هدف سیاست گذاری در بخش تجارت خارجی را تشکیل می دهد.
آنچه مالکین بنگاههای تولیدی صادراتی باید انجام دهند
۱- تولید کالای با کیفیت:از مهمترین ابزارهای حضور پایدار در بازارهای هدف صادراتی، پایبندی به تولید کالای با کیفیت و حفظ و استمرار کیفیت آن است. توجه به این اصل میتواند در درازمدت منافع صادرکننده را حفظ کرده و باعث خوشنامی و ظهور یک برند موفق در بین مصرفکنندگان گردد.
بعضاً مشاهده میگردد که کالایی با کیفیت مناسب به یکی از کشورهای همسایه صادر شده و پس از اینکه با اقبال عمومی بازار هدف روبرو گردیده است، کیفیت آن کالا دچار افت محسوسی شده است که این موضوع هم بر روی صدور این کالا تأثیر نامطلوب گذاشته و هم بطور کلی، نام سایر صادرکنندگان کشور را نیز تخریب نموده است. لذا استمرار کیفیت مناسب کالای صادراتی از اعم فاکتورهای لازم یک کالای صادراتی است.
۲- قیمت مناسب:از دیگر فاکتورهای مهم در صادرات یک کالا، قیمت مناسب آن میباشد به نحوی که متقاضیان آن کالا در کشورهای هدف قادر باشند تا براحتی نسبت به تهیه آن اقدام نموده و همچنین در مقایسه با سایر کالاهای مشابه، آن را ترجیح دهند.
تلاش جهت کاهش قیمت تمام شده که نهایتاً منجر به کاهش قیمتهای فروش میشود میتواند در استقبال عمومی از کالاهای صادراتی نقش عمدهای را ایفا نماید. افزایش بهرهوری،کاهش ضایعات، استفاده از ماشین آلات مدرن و با سرعتهای بالا و مدیریت منابع مالی و انسانی میتواند نقش موثری در کاهش قیمت تمام شده بازی نماید. مثال روشن این موضوع، تسخیر بازارهای داخلی ایران و اکثر کشورهای شبیه ایران توسط کالاهای ارزان قیمت چینی میباشد.
۳- پایبندی به تعهدات:از مهم ترین عوامل موفقیت در صدور یک کالای صادراتی، پایبندی به کلیه تعهدات و علیالخصوص پایبندی به زمان ارسال کالا میباشد. تحویل به موقع کالا بر اساس قراردادهای فیمابین میتواند به خوشنامی صادرکننده و اطمینان خریدار از تأمین به موقع کالا کمک شایانی بنماید.
۴- بستهبندی مناسب:در صورتیکه کالای صادر شده کالای نهایی باشد، بسیار ضروری است که از بستهبندی مناسبی برخوردار باشد تا ضمن اینکه برای خریدار جذابیت داشته باشد در عین حال به صورت سالم نیز به مقصد برسد.
۵- شناسایی بازارهای هدف :یکی از مهمترین وظایف بنگاههای صادرتی شناسایی بازارهای هدف و سلایق و علایق مخاطبین خود است. هر واحد صادراتی باید بخوبی بداند که برای چه طیفی از افراد جامعه هدف و با چه سلایقی و با چه توان مالی و درآمد سرانهای چه نوع کالایی را تولید مینماید. عدم شناخت کافی از بازارهای هدف صادراتی، ورود و ماندگاری صادرکننده در بازارهای بدست آورده را با مخاطرات جدی روبرو میسازد.
در این ارتباط نقش رایزنان بازرگانی ایران در سایر کشورها و علی الخصوص کشورهایی که با ما روابط گسترده تجاری دارند بسیار مهم و حیاتی است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.