شماره: 2566 / ۱۴۰۴ بيست و چهارم فروردين

تعداد بازدید : 0
اخبار
استقبال ایران از حضور سرمایهگذاران خارجی در صنعت نفت ایران
وزیر نفت با اعلام برگزاری نشست با سفرای کشورهای خارجی در هفته آینده تأکید کرد: ایران از حضور کشورهای خارجی بهویژه همسایگان در صنعت نفت ایران استقبال میکند.محسن پاکنژاد در حاشیه دیدار با سعد عبدالله سعد آل محمود الشریف، سفیر قطر در ایران درباره محور این دیدار اظهار کرد: در این دیدار، زمینههای همکاری مشترک میان دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.وی با بیان اینکه از وزیر انرژی قطر برای حضور در نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که بهزودی برگزار میشود، دعوت بهعمل آمد، افزود: همچنین هفته آینده نشستی با محوریت معاونت بینالملل و بازرگانی وزارت نفت و با حضور جمع زیادی از سفرای کشورهای خارجی برگزار میشود. در این نشست شرکت ملی نفت ایران گزارشی از ابعاد مختلف نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ارائه میدهد.وزیر نفت هدف از این نشست را دعوت از سفرا و وزرای مرتبط برای بازدید از نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برای جلب مشارکت سرمایهگذاران بینالمللی، بهویژه کشورهای همسایه عنوان کرد.پاکنژاد با بیان اینکه در گفتوگو با سفیر قطر، دعوت کردیم تا کشور متبوعشان در حوزههای مورد علاقه دو طرف، بهویژه در بخش سرمایهگذاری و همکاریهای مشترک، حضور داشته باشد، تأکید کرد: ایران از حضور قطر در پروژههای مختلف بهویژه طرحهای نفتی استقبال میکند.
صرفهجویی هزار مگاواتی برق
با اجرای تغییر ساعت رسمی
سخنگوی صنعت برق کشور گفت: برآورد شده است که این تغییر، حدود یک درصد و یا بیشتر از آن در اوج بار شبانه تاثیرگذار است و شرکت مدیریت شبکه برق ایران برآورد کرده که معادل تولید نیروگاه هزار مگاواتی اتمی بوشهر از محل تغییر ساعت رسمی کشور صرفه جویی شود.
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق در یک ارتباط تلفنی گفت: مجلس شورای اسلامی در اواخر سال ۱۴۰۱ تصمیم گرفت اختیار دولت در زمینه تغییر رسمی ساعت کشور را در اختیار بگیرد، از این رو دو سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ امکان تغییر رسمی ساعت کشور را نداشتهایم.
وی افزود: برآورد شده که حدود یک درصد و یا بیشتر از آن در اوج بار شبانه تاثیرگذار است و شرکت مدیریت شبکه برق ایران برآورد کرده که معادل نیروگاه هزار مگاواتی اتمی بوشهر از محل تغییر ساعت رسمی کشور صرفه جویی شود.
سخنگوی صنعت برق کشور بیان کرد: باتوجه به این که در شرایط ناترازی هستیم هیات وزیران لایحه دوفوریتی را به تصویب رساند که با توجه به آن درخواست کرده که این اختیار مجددا به دولت بازگردد تا هیئت وزیران بتواند درباره تغییر ساعت رسمی کشور تصمیمگیری کند.
همکاری فناورانه شرکت نفت و گاز اروندان با شرکت روسی
نشست مشترک مدیران شرکت نفت و گاز اروندان با شرکت معتبر روسی با محوریت بررسی نیازها و تبادل توانمندیها در حوزه فناوریهای نوین برگزار شد.در این نشست مدیران شرکت روسی توانمندیهای خود را در حوزههای مختلف از جمله فناوریهای پیشرفته حفاری، سرمایهگذاری، خدمات تخصصی در تعمیر و نگهداری تأسیسات و چاههای نفت و گاز و ارائه راهکارهای نوآورانه برای بهبود و افزایش بازیافت از مخازن به تفصیل تشریح کردند.مدیران شرکت نفت و گاز اروندان نیز ضمن تشریح دقیق نیازهای فناورانه و تجهیزاتی شرکت، زمینههای بالقوه همکاری مشترک با طرف روسی را مشخص کرده و تأکید خود را بر بهرهگیری از فناوریهای نوین و روز دنیا بهعنوان اولویت همکاری اعلام کردند.همچنین، موضوعات مرتبط با ساخت و نگهداری تجهیزات و مخازن نفتی، تأمین تجهیزات و استفاده از روشهای نوین نظیر شکافت هیدرولیکی، از دیگر موارد مورد بحث و تبادل نظر میان مدیران دو شرکت در این نشست بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 2
ظرفیتهای بینظیر صنعت نفت دریایی برای تولید و سرمایهگذاری
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: تحقق سرمایهگذاری در صنعت نفت دریایی ایران، میتواند تولید نفت در حوزه خلیجفارس را بهطور چشمگیری افزایش دهد.
احمدرضا راستی مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران پنجشنبه (۲۱ فروردین) در نشست هماهنگی و هماندیشی مدیرعامل و اعضای هیئتمدیره، مدیران مناطق عملیاتی و ستادی شرکت نفت فلات قاره ایران با تأکید بر بسیج امکانات و نیروها برای تحقق رضایتمندی کارکنان، تسریع در اجرای طرحها و نگهداشت و افزایش تولید نفت دریایی بیان کرد: وجود مدیران، کارشناسان و متخصصان توانمند در این شرکت سبب شده است که صنعت نفت دریایی ایران همچنان در مسیر رشد و شکوفایی قرار داشته باشد.
سلمان خسروی، معاون مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران نیز در این نشست با اشاره به اهداف سال ۱۴۰۴ گفت: با تمرکز بر رفع مشکلات پیشرو، رضایتمندی کارکنان و تسریع در اجرای پروژهها، امید است که سال جاری، شاهد پیشرفتهای چشمگیری در زمینه توسعه، نگهداشت و افزایش تولید نفت دریایی باشیم.
وی هدف از برگزاری نشست هماهنگی و هماندیشی این شرکت را پیشبینی و رفع چالشها و مشکلات سال ۱۴۰۴ و ارائه راهکارهای تحقق رضایتمندی و رفاه همکاران، بهویژه در مناطق عملیاتی اقماری عنوان و اظهار کرد: این اقدامها نهتنها رضایت کارکنان را تأمین میکند، بلکه روند اجرای پروژهها و پیشرفت طرحهای توسعهای، نگهداشت و افزایش تولید نفت نیز تسریع میشود.
معاون مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران ادامه داد: افزایش تولید و نگهداشت خطوط لوله نفت و گاز، گازرانی و تزریق آب و افزایش تعداد دکلهای حفاری در این نشست بررسی و مقرر شد که در سال جاری امکانات لازم برای رسیدن به هدف ۱۲ دستگاه دکل حفاری فراهم شود.
خسروی با بیان اینکه همچنین در این نشست تأکید ویژهای بر راهکارهای افزایش تولید نفت از طریق تعمیرات ماشینهای دوار، دیزلها، ژنراتورهای گاز و تسریع در اجرای پروژهها صورت گرفت، گفت: شتاببخشی در اجرای تعمیرات اساسی خط لوله انتقال نفت میدان ابوذر در خارک در این نشست مورد تأیید مدیران قرار گرفت و پیشبینی میشود این اقدام تأثیر قابلتوجهی بر افزایش تولید شرکت داشته باشد.
راهکارهای افزایش تولید، رفع موانع موجود، نگهداشت میادین نفتی، طرحهای توسعهای و ارتقای خدمات رفاهی کارکنان در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت. مدیران مناطق عملیاتی بهرگان، خارگ، لاوان، سیری، قشم و کیش و همچنین مدیران و رؤسای ستادی، دیدگاههای خود را در خصوص دغدغههای موجود مطرح کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیر منطقه تهران اعلام کرد؛
راه اندازی سامانه موقعیتیاب نفتکشها از مبدا تا مقصد
مدیر منطقه تهران اعلام کرد که اقدام های کنترلی جهت جلوگیری از عرضه خارج از شبکه سوخت توسط منطقه تهران انجام شده که از مهمترین آن میتوان به راه اندازی سامانه موقعیتیاب نفتکشها از مبدا تا مقصد اشاره کرد .
پنجشنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۴ رئیس و اعضای کمیسیون انرژی و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در تاسیسات و عملیات انبار نفت ری، از روند سوخترسانی از طریق این تاسیسات بازدید کردند.
کرامت ویسکرمی مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در این بازدید به زیر ساختهای سوخترسانی در این انبار اشاره و از حضور و توجه مقام های استانی و محلی به این ابنیه که در جهت مسئولیت اجتماعی انجام شده، ابراز خرسندی کرد.
فریدون یاسمی، مدیر منطقه تهران نیز گزارشی از عملکرد این انبار به عنوان یکی از مهمترین مبادی توزیع انواع فرآورده به نیروگاهها، جایگاههای عرضه سوخت، مصرفکنندگان عمده و جزء ارائه کرد.
وی ادامه داد: اقدام های کنترلی جهت جلوگیری از عرضه خارج از شبکه سوخت توسط منطقه تهران انجام شده که از مهمترین آن می توان به راه اندازی سامانه موقعیتیاب نفتکشها از مبدا تا مقصد اشاره کرد.
اخیرا عضو ناظر در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: روزانه حدود ۲۰ تا ۲۸ میلیون لیتر قاچاق سوخت در کشور صورت میگیرد به طوری که ۱۴۰ میلیون دلار در روز از فرصتهایی که ما برای صادرات کشورمان میتوانیم به کار بگیریم هدر میرود.
وی ادامه داد: در بحث گازوئیل هم سالانه حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون لیتر قاچاق داریم، متاسفانه ما در حوزه انرژی ناتوان هستیم و این کار میطلبد در این زمینه اقداماتی انجام دهیم، وقتی قانونی اتخاذ میشود باید اجرایی شود.
عزم وزارت نفت در گازرسانی به صنایع
تحویل گاز به صنایع کشور با عبور موفق از زمستان سرد و رفع محدودیتهای گازی، در فروردین ۱۴۰۴ افزایش یافت؛ اقدامی که آغاز پرقدرت بخش تولید در سال سرمایهگذاری برای تولید را به دنبال خواهد داشت.
براساس آمار ارائه شده از شرکت ملی گاز ایران، از ابتدای امسال تا هجدهم فروردین ۱۴۰۴، مجموع گاز تحویلی به چهار بخش اصلی صنعتی شامل نیروگاهها، پتروشیمی، فولاد و سیمان به ۶ میلیارد و ۴۸۶ میلیون و ۴۴ هزار مترمکعب رسیده است. این رقم در مدت مشابه سال ۱۴۰۳، ۶ میلیارد و ۶۸ میلیون و ۶۶ هزار مترمکعب بود که نشاندهنده افزایش حدود ۶.۸۹ درصدی در تحویل گاز به صنایع است.
براساس این آمار، بیشترین افزایش به مصرف بخش نیروگاهی مربوط میشود که با تحویل ۳ میلیارد و ۶۲۸ میلیون و ۴۸۸ هزار مترمکعب گاز، رشدی بیش از ۷ درصدی نسبت به تحویل ۳ میلیارد و ۳۹۰ میلیون و ۱۱۴ هزار مترمکعبی پارسال را تجربه کرده است. این افزایش تحویل، نشان از تلاش و همت وزارت نفت برای تأمین سوخت مورد نیاز برای تولید پایدار برق کشور دارد که آمادگی آن را برای پاسخگویی به نیاز روزافزون صنایع و خانوارها در فصل گرم پیشرو آشکار میکند.
در بخش پتروشیمی، تحویل گاز با افزایشی حدود ۵.۱۳ درصد، از یک میلیارد و ۴۳۹ میلیون و ۹۱۳ هزار مترمکعب در پارسال به یک میلیارد و ۵۱۳ میلیون و ۷۹۶ هزار مترمکعب در ۱۸ روز ابتدایی امسال رسیده است. این تغییر نشاندهنده روند رو به رشد تولید در صنعت پتروشیمی است که بهمنظور تأمین نیازهای داخلی و ارتقای ظرفیتهای صادراتی برای تأمین مواد اولیه صنایع پاییندستی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در اقتصاد کشور انجام میشود.
تحویل گاز در بخش فولاد نیز در این مدت از ۸۰۲ میلیون و ۸۹۴ هزار مترمکعب در ۱۴۰۳ به ۸۶۹ میلیون و ۵۵۶ هزار مترمکعب رسیده که معادل رشد ۸.۳ درصدی است. این افزایش تحویل گاز به توسعه تولید و تقویت صنعت فولاد برای تأمین نیازهای داخلی و صادراتی کشور منجر میشود.
همچنین تحویل گاز به صنعت سیمان از ۴۳۵ میلیون و ۱۴۵ هزار مترمکعب به حدود ۴۷۴ میلیون و ۲۰۴ هزار مترمکعب رسیده که معادل رشد ۸.۹۷ درصدی است. این تغییر نشاندهنده تحول و پیشرفت در تولید صنعت سیمان کشور است.
روند افزایش تحویل گاز در چهار بخش اصلی صنعتی نتیجه رویکرد متوازن وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران در مدیریت تأمین انرژی و اولویتبندی هوشمندانه در فصل سرما و گرما است. تأمین پایدار گاز بخش خانگی در زمستان ۱۴۰۳ به دلیل شدت سرما اولویت داشت، اما پس از پایان این فصل، گازرسانی به صنایع بدون وقفه انجام میشود.
افزایش تحویل گاز به بخشهای صنعتی در آغاز سالی که از سوی مقام رهبری بهعنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده است، نویدبخش بازگشت ظرفیت تولید و حرکت پرشتاب صنایع کشور در مسیر رشد و شکوفایی است. مسیری که با تأمین پایدار انرژی، چشمانداز روشنی از جهش تولید و پیشرفت اقتصادی را پیشروی کشور قرار میدهد.
آمادهسازی برای ورود به اوج بار تابستان
تعمیرات سالیانه و سرویسهای نگهداری برنامه ریزی شده حدود 80 درصد از ظرفیت نیروگاههای برقآبی شرکت آب و نیرو به پایان رسیده و تا قبل از فرار رسیدن اوج بار مصرف تابستان همه واحدهای برقآبی شرکت آماده تولید انرژی خواهند بود.
شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در خصوص آخرین وضعیت تولید انرژی در نیروگاههای برقآبی این شرکت، توضیحاتی را ارائه کرد.
بر اساس این گزارش نیروگاههای برقآبی سهم 14 درصدی در ظرفیت برق کل کشور را به خود اختصاص دادهاند، این در حالی است که بالغ بر 85 درصد از ظرفیت کشور در اختیار نیروگاههای حرارتی و مابقی مربوط به سایر نیروگاهها از جمله نیروگاههای خورشیدی و بادی است.
از مجموع 12 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه های برق آبی، حدود 9 هزار مگاوات آن توسط شرکت آب و نیرو احداث و به بهرهبرداری رسیدهاند.
در حال حاضر تعمیرات سالیانه و سرویسهای نگهداری برنامه ریزی شده حدود 80 درصد از ظرفیت نیروگاههای برقآبی شرکت آب و نیرو به پایان رسیده و طبق برنامه تا قبل از پیک تابستان همه واحدهای برقآبی شرکت آب و نیرو آماده تولید انرژی خواهند بود.
لازم به توضیح است به طور معمول هرساله سدهای برقآبی تا قبل از پیک تابستان به ذخیره بارشها در مخزن سدها میپردازند تا با حداکثر توان تولیدی پاسخگوی پیک مصرف تابستان باشند.
با شروع بارشهای بهاری بخش عمدهای از روانآبها در مخازن سدها در حال ذخیره سازی است، به طوری که هم اکنون سدهای کارون4 و رودبار لرستان به پرشدگی کامل رسیدهاند و مابقی سدها با شیب افزایشی در حال پرشدن هستند.
در روزهای اخیر با توجه به افزایش مصرف برق در کشور و نیاز شبکه سراسری به تولید انرژی، نیروگاههای برقآبی شرکت آب و نیرو شروع به تولید انرژی کرده و روزانه بالغ بر 20 هزار مگاوات ساعت انرژی برقآبی پاک و تجدیدپذیر تولید کردند.
سدها و نیروگاههای شرکت آب و نیرو همچون گذشته در تولید انرژی، کنترل و تنظیم فرکانس شبکه برق کشور و مدیریت آبهای سطحی و کنترل سیلاب، نقش مهمی در توسعه کشور ایفا نمودهاند.
۹۵ درصد مزارع رمزارز از برق غیرمجاز و یارانهای استفاده میکنند
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر گفت: کشف یک مزرعه استخراج رمزارز، به مراتب تأثیرگذارتر از بسیاری اقدامات مدیریت مصرف دیگر است، چرا که بیش از ۹۵ درصد این مراکز از برق غیرمجاز و یارانهای استفاده میکنند.
«محمد الهداد» در نشست سراسری مجریان شناسایی و جمعآوری مراکز استخراج غیرمجاز رمزدارایی صنعت برق با هدف بررسی تخصصی چالشها و راهکارهای مقابله با پدیده استخراج غیرمجاز رمزارزها (ماینینگ) و تأثیرات مخرب آن بر پایداری شبکه برق کشور که به میزبانی شرکت توزیع نیروی برق مشهد برگزار شد، با اشاره به دغدغههای جدی در تأمین انرژی پایدار به دلیل ناترازی تولید و مصرف و وجود انرژی ارزان، بر اهمیت مبارزه با پدیده رمزارزهای غیرمجاز تأکید کرد.
وی افزود: بر اساس تأکیدات وزیر نیرو، مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارزها یکی از مؤثرترین راهکارها برای کاهش مصرف و رفع ناترازی است. کشف یک مزرعه متوسط استخراج، به مراتب تأثیرگذارتر از بسیاری اقدامات مدیریت مصرف دیگر است، چرا که بیش از ۹۵ درصد این مراکز از برق غیرمجاز و یارانهای استفاده میکنند.
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر با اشاره به پیچیدگی روزافزون این پدیده هشدار داد: روشهای سرقت برق و پنهانسازی ماینرها بسیار حرفهای و هوشمندانه شده است؛ از دستکاری کنتورهای هوشمند با ابزارهای مغناطیسی و ریموت گرفته تا استفاده از انشعابات پیچیده از چند پست مختلف. کار شناسایی و جمعآوری بسیار سخت و نیازمند همکاری تنگاتنگ با ضابطان قضایی و امنیتی است.
الهداد بیان کرد: چرخه مقابله باید کامل باشد؛ از شناسایی و جمعآوری گرفته تا تحویل به مراجع قانونی، صدور صورتحساب با نرخ واقعی برق (حدود ۳۸۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت)، وصول مطالبات و امحای کامل دستگاهها. عدم اجرای کامل این چرخه، خاصیت بازدارندگی را از بین میبرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.