شماره: 2567 / ۱۴۰۴ بيست و پنجم فروردين

تعداد بازدید : 0
اخبار
دیدار خطیبزاده و نچیروان بارزانی در ترکیه
سعید خطیبزاده، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به ترکیه سفر کرده است، در حاشیه «مجمع دیپلماسی آنتالیا» روز شنبه با «نچیروان بارزانی»، رئیس اقلیم کردستان عراق دیدار و گفتوگو کرد.
سعید خطیبزاده، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به ترکیه سفر کرده است، در حاشیه « مجمع دیپلماسی آنتالیا » روز شنبه با «نچیروان بارزانی»، رئیس اقلیم کردستان عراق دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش این خبرگزاری، برخی موضوعات مرتبط با همکاریهای کشورمان با اقلیم کردستان از محورهای اصلی گفتوگوهای معاون وزیر امور خارجه کشورمان و رئیس اقلیم کردستان عراق بود.
تبادل نظر پیرامون تحولات مهم منطقه و بین المللی از دیگر مسایل مورد گفتوگوی طرفین در این دیدار بود.
لازم به ذکر است دیروز نیز وزارت خارجۀ عراق در دیدار با خطیب زاده، معاون وزیر خارجه روابط دوجانبه میان دو کشور دوست و راههای تقویت آن در حوزههای مختلف بررسی شد.
فؤاد حسین همچنین از مذاکراتی که قرار است روز شنبه در کشور عمان بین ایران و ایالات متحده برگزار شود، استقبال کرد و ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات به نتایج مثبتی منجر شوند که به ثبات در منطقه کمک کند.
قدردانی رادان از پزشکیان
فرمانده کل انتظامی کشور، در نامهای به پزشکیان از تلاشها و حمایتهای مؤثر رئیسجمهور در راهاندازی و اجرای پویش ملی «نه به تصادف» تقدیر کرد.
سردار رادان در این نامه، با اشاره به تأثیر قابل توجه این پویش در کاهش سوانح رانندگی و ارتقای ایمنی ترافیک، از نقش کلیدی دولت و همکاری دستگاهها و سازمانهای مرتبط با ایمنی سفرهای نوروزی قدردانی کرد.
وی این پویش را نمادی از بهرهگیری از ظرفیتهای ملی، مشارکت بخشهای مختلف جامعه و اراده مردم برای کاهش تصادفات رانندگی و خسارات جانی و مالی ناشی از آن دانست.
فرمانده کل انتظامی کشور همچنین به تلاشهای دولت، بهویژه وزرای کشور و بهداشت، در اجرای این طرح اشاره کرد و از اهتمام جدی برای ارتقای ایمنی جادهها و تأمین امنیت مسافران قدردانی کرد.
وی اجرای این برنامهها را عاملی برای افزایش احساس امنیت، کاهش نگرانیهای عمومی و بهبود کیفیت خدمات سفر عنوان کرد.
سردار رادان ابراز امیدواری کرد که با ادامه حمایتها و اقدامات مؤثر، در سال جاری و آینده شاهد کاهش چشمگیر سوانح رانندگی باشیم.
وی در پایان، با آرزوی سربلندی ایران اسلامی، توفیق روزافزون مسئولان و خدمتگزاران نظام جمهوری اسلامی را از درگاه خداوند متعال مسئلت کرد.
طیبنیا گزینه اول وزارت اقتصاد
آنطور که معاون اجرایی رئیسجمهور اعلام کرده علی طیبنیا از گزینههای پیشنهادی دولت به مجلس برای وزارت اقتصاد است و البته در صدر گزینهها قرار دارد.
پس از استیضاح عبدالناصر همتی - وزیر سابق اقتصاد - در مجلس که ۱۲ اسفند سال گذشته با ۱۸۲ رای موافق در برابر ۸۹ رای مخالف اتفاق افتاد، سید رحمتالله اکرمی به عنوان سرپرست این وزارت منصوب شد.
رئیسجمهور از روز استیضاح سه ماه زمان دارد تا گزینه پیشنهادی خود را برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی به مجلس معرفی کند.
در این خصوص، دیروز محمدجعفر قائم پناه - معاون اجرایی رئیسجمهور - گفت: پس از بررسیهای کارشناسی و جلسات متعدد، فهرستی از افراد شایسته را برای تصدی مسئولیت وزارت امور اقتصادی و دارایی به رئیس جمهور پیشنهاد کردهایم که در رأس آن دکتر علی طیبنیا قرار دارد.
بنابراین گزارش، علی طیبنیا ۶۵ سال دارد و طی سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ وزیر امور اقتصادی و دارایی در دولت دوازدهم بوده است. او در دولت چهاردهم نیز از مرداد سال گذشته به عنوان مشاور عالی رئیسجمهور منصوب شد و در حال حاضر در این سمت فعال است.
امیر سرتیپ صباحیفرد: ایران همواره به دنبال صلح و آرامش در منطقه است
فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا (ص) با بیان اینکه ایران همواره به دنبال صلح و آرامش در منطقه است، گفت: توسعه تجهیزات پدافندی در راستای دفاع همهجانبه از کشور در برابر هرگونه تهدید احتمالی است.
امیر سرتیپ «علیرضا صباحیفرد» فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا (ص) و نیروی پدافند هوایی ارتش با حضور در گروه پدافندی شهید بردبار چابهار ضمن بازدید از بخشهای مختلف این یگان، توان رزم و آمادگی دفاعی گروه چابهار را مورد ارزیابی عملیاتی قرار داد.
امیر سرتیپ صباحیفرد در جمع فرماندهان و کارکنان این یگان پدافندی اظهار داشت: تلاش جهادی در راستای ارتقای توان بازدارندگی امری مهم و قابل توجه است.
وی با تأکید بر اینکه ایران همواره به دنبال صلح و آرامش همهجانبه در منطقه است، افزود: افزایش توان موشکی و توسعه تجهیزات پدافندی در راستای دفاع همهجانبه از مرزهای هوایی کشورمان در برابر هرگونه تهدید احتمالی است.
فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا (ص) گفت: همدلی و همافزایی نیروهای مسلح و مراکز علمی در زمینه تبادل دانش و انتقال فناوری به خوبی در حال انجام است و تمام این فعالیتها در راستای سرافرازی و عزت کشورمان است.
مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید جهاددانشگاهی برگزار میشود
مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید جهاددانشگاهی با حضور دکتر عارف، معاون اول رئیس جمهور برگزار میشود.
صبح روز دوشنبه ۲۵ فروردین ماه با حضور دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رییس جمهور، مراسم تکریم دکتر حسن مسلمی نائینی رئیس پیشین جهاددانشگاهی و معارفه دکتر علی منتظری، رئیس جدید این نهاد در دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی برگزار میشود.
دکتر حسن مسلمی نائینی از ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۱ ریاست این نهاد را بر عهده داشت که در یکصدوهفتادمین جلسه هیأت امنای جهاددانشگاهی دکتر علی منتظری بهعنوان نامزد گزینه ریاست این نهاد انتخاب شد و در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۴۰۳، دکتر مسعود پزشکیان در حکمی وی را بهعنوان «سرپرست جهاددانشگاهی» منصوب کرد.
اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ در جلسه ۹۱۵ به ریاست دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور، با اکثریت آرا انتخاب دکتر منتظری را بهعنوان رییس جهاددانشگاهی تایید کردند.
دکتر علی منتظری مقدم، استاد تمام و عضو هیأت علمی جهاددانشگاهی، که پیشتر بهعنوان رییس پژوهشکده علوم بهداشتی مشغول به فعالیت بود، از ابتدای تشکیل جهاددانشگاهی در این نهاد فعالیت داشته و سه دوره ریاست جهاددانشگاهی را در سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۵ عهدهدار بوده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
رئیس قوه قضاییه: معیشت مردم از اولویتهای اصلی کشور است
رئیس قوه قضاییه گفت: ما در قوه قضاییه بر رفع موانع تولید و تأمین و تضمین امنیت سرمایهگذاری در کشور متمرکز هستیم.
به گزارش قوه قضاییه، محسنی اژهای طی سخنانی در نشست با وزیر کشور و معاونین این وزارتخانه، با اشاره به ضرورت اولویتبندی موضوعات و رسیدن به اشتراکنظر در میان قوا و کارگزاران نظام جهت تحقق جامع و کامل شعار سال و همچنین غلبه بر مشکلات مزمن، اظهار کرد: امروز بیش از زمانهای قبل نیازمند تعامل، همفکری و حصول اشتراک نظر میان قوا و کارگزاران نظام هستیم؛ امروز با برخی از مسائل و مشکلاتی مواجهایم که در طول زمان عارض شدهاند و اصطلاحاً مزمن هستند؛ باید برای رفع آنها، نسخههایی اثرگذار و نافذ اتخاذ و عملیاتی کنیم؛ اگر دستگاههای مسئولِ مقابله با این مسائل و مشکلات، هر کدام بصورت جزیرهای عمل کنند و به اشتراکنظر درخصوص راههای مقابله نائل نیایند، آنگاه غلبه و چیرگی بر آن مسائل و مشکلات موصوف، سخت و بعضاً غیرممکن خواهد بود.
رئیس قوه قضاییه در ادامه بیان داشت: ضرورتها ایجاب میکند که برای اتخاذ راهکارهای عملیاتی جهت غلبه و تفوق بر مسائل و مشکلاتی که مزمن شدهاند، اولویتها را تعیین کنیم و معیار اولویتبندیها را نیز مشخص گردانیم.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به الزامات تحقق شعار سال ناظر بر «سرمایهگذاری برای تولید» اظهار داشت: اقتصاد و معیشت مردم از جمله اولویتهای اصلی و اساسی کشور است؛ باید همه قوا در این راستا به بسیج امکانات و نیرو مبادرت ورزند و کاری کنند که سرمایه گذاری تولیدی در کشور تسهیل و تسریع شود؛ ما نیز در قوه قضاییه بر رفع موانع تولید و تأمین و تضمین امنیت سرمایهگذاری در کشور متمرکز هستیم.
محسنی اژهای در ادامه با اشاره به اهمیت التزام و تبعیت همگان از مرّ قانون و اجرای بدون تنازل و بدون تبعیض قانون در قبال همگان تصریح کرد: قانون باید برای همگان فصلالخطاب باشد و همگان باید خود را ملزم به رعایت تمام و کمال قانون بدانند؛ وقتی امر و رویهای منطبق با موازین قانونی است، همه باید از آن تبعیت کنند؛ این اصل باید در اذهان همگان نهادینه و تثبیت شود که قانون در کشور ما بدون تبعیض اجرا میشود. قطعاً اجرای تبعیضآمیز قانون سبب ناامیدی و دلخوری عناصر دلسوز و خیرخواه کشور و همچنین طمعورزی معاندان میشود.
محسنی اژهای در ادامه با تشریح و تبیین دلایل اهمیت مسائل امنیتی، گفت: در حوزه مسائل امنیتی همه دستگاههای مسئول و ذیصلاح باید خود را مجهز به اسلوب و رویههای مبتنی بر «پیشبینی»، «پیشگیری» و «مواجهه بههنگام» کنند.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: به مقامات قضایی در سراسر کشور تکلیف کردهایم تا در راستای تحکیم امنیت مردم، همکاری و هماهنگی بیشتری با شوراهای تأمین استانی و شهرستانی و همچنین دستگاههای امنیتی و انتظامی داشته باشند. تمرکز ما در دستگاه قضایی معطوف بر تحکیم آرامش و امنیت روانی و فیزیکی شهروندان است و با مخلان امنیت مردم، برخوردی قاطع و قانونی خواهیم داشت.
رئیس دستگاه قضا در پایان با اشاره به مقولهی مهم مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی گفت: برخی ناهنجاریهای اجتماعی در زمره «جرائم مشهود» است و قانون تکلیف دستگاههای مسئول را در این حوزه مشخص کرده است؛ من طی حدود سه سال اخیر مکرراً به نهادهای مسئول متذکر شدهام که وفق قانون موظف و مکلف به برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی و جرائم مشهود هستند؛ در اینجا خطاب به شما مقامات و مسئولان وزارت کشور نیز تاکید میکنم که در حوزه مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی، به صورت مدبرانه و با برنامهریزی مشخص و مدون، کار را به پیش ببرید؛ در این حوزه به هیچ وجه نباید منفعل عمل کرد.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «مومنی» وزیر کشور ضمن قدردانی از همکاری نزدیک مسئولان قضاییِ عضو شورای امنیت کشور، به تشریح رویکردها و اقدامات صورت گرفته از ناحیه این وزارتخانه پرداخت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
عارف: اجرای کامل قانون «الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول» برای مردم و نظام مبارک است
معاون اول رئیسجمهور، در نخستین جلسه «تعامل دولت و قوه قضائیه» در سال ۱۴۰۴ که با هدف بررسی و هماهنگی جهت اجرای دقیق و کامل «قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول» برگزار شد، با تشکر از همکاری و همراهی قوه قضائیه و وزارتخانهها و دستگاههای مرتبط با این حوزه، گفت: هیچ شکی درباره اهمیت اجرای این قانون مهم وجود ندارد.
در این جلسه که صبح شنبه در دفتر معاون اول رئیسجمهور با حضور معاون اول قوه قضائیه، وزرا و مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط با اجرای این قانون برگزار شد، بعد از بررسی تکالیف قانونی، اجرایی و فناورانه ۶ وزارتخانه و ۸ دستگاه اجرایی برای اجرای این قانون، که باعث «تثبیت مالکیت افراد جامعه» میشود، معاون اول رئیسجمهور با تشکر از زحمات و همراهی قوه قضائیه برای اجرای این قانون گفت: مطمئنا این همراهی و همکاری باعث خواهد شد که بتوانیم وظیفه سنگینی را که در قبال نظام مقدس و خون شهدا داریم را به نحو بهتری انجام دهیم، چرا که آرامش مسئولان در خدمترسانی به مردم جامعه است.
در این جلسه بعد از آنکه وزرا و نمایندگان دستگاههای مرتبط با «قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول»، نظرات و پیشنهادات خود را درباره پیچیدگیهای اجرای قانون و نیز آمادگی برای اجرای بهتر و سریعتر آن را بیان کردند و اجرای آن را باعث پایان یافتن بی نظمی های موجود در حوزه معاملات زمین و مسکن دانستند، معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه باید به بی نظمیها و آشفتگیهای این حوزه پایان داد گفت: هیچ شکی درباره اهمیت این قانون وجود ندارد و اجرای آن نتایج بسیار میمون و مبارکی خواهد داشت.
عارف در ادامه با تاکید بر اینکه وزارتخانهها و سازمانهای دولتی، باید با جدیت برای اجرای این قانون همکاری کنند خواستار آن شد که کارها با دقت و با قید فوریت پیگیری شده و مسائلی که نیاز به رایزنیهای بیشتر دارد در سریعترین زمان در کمیسیونها بررسی و نهایی شود.
معاون اول رئیس جمهور همچنین دستور داد تا سازمان برنامه و بودجه با توجه به موازین قانونی همکاریهای لازم، برای تامین اعتبارات مورد نیاز را به عمل آورد.
مذاکرات مسقط؛ توافق ایران و آمریکا برای ادامه گفتگوها
گفتگوهای غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا راجع به موضوع رفع تحریمها و بحث هستهای، عصردیروز پایان یافت و طرفین موافقت کردند که این گفتگوها در هفته آینده ادامه یابد.
روز شنبه 23 فردوردین ماه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط، پایتخت عمان برگزار شده است. این دور از مذاکرات غیرمستقیم با وساطت «بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان انجام شده است.
طرف ایرانی اعلام کرده است که این گفتگوهای غیرمستقیم صرفاً در خصوص مسائل هستهای است. ایران بارها تأکید کرده که در این گفتوگوها تهدید را نمیپذیرد و فقط در مورد موضوع هستهای و بر مبنای مذاکرات برد-برد گفتوگو میکند.
تهران میگوید منطق مذاکراتی تهران در این گفتوگوها منطق مذاکراتی برجام یعنی اعتمادسازی در برابر رفع تحریمهاست.
احتمالا شنبه آینده دور دوم مذاکرات برگزار میشود
وزیر خارجه ایران پس از مذاکرات تهران-واشنگتن در عمان، توضیحاتی را در اینباره ارائه کرد.
«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه و درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط توضیحاتی ارائه کرد.
عراقچی گفت: ما حدود ۲ ساعت و نیم گفتوگوهای غیرمستقیم داشتیم؛ به همت و زحمت آقای البوسعیدی، وزیر خارجه عمان که بین دو هیاتها در حال رفتوآمد مرتب بودند. فکر میکنم حدود چهار بار این رفتوآمد انجام شد و دیدگاههای طرفین به یکدیگر منتقل شد.
او گفت: به نظر من، بهعنوان جلسه اول، جلسه سازندهای بود که در یک محیط آرام و بسیار محترمانه انجام شد. هیچ زبان غیرمناسب به کار گرفته نشد و طرفین تعهد خود را به پیشبرد این گفتوگوها تا رسیدن به یک توافقی که مطلوب دوطرف باشد و از موضع برابر صورت بگیرد، نشان دادند.
وزیر خارجه ایران همچنین در پاسخ به این موضوع که اعلام شده در پایان گفتوگوها، دقایقی تیمهای ایران و آمریکا با حضور وزیر خارجه عمان با یکدیگر گفتوگو کردند، گفت: یک امر معمولی بود و چیز فوق العادهای نبود.
وی افزود: هنگام خروج از محل گفتوگوها دو هیئت با هم برخورد داشتند و چند دقیقه با یکدیگر گفتوگو کردند و این امر پذیرفته شدهای است.
عراقچی ادامه داد: ما در برخورد با دیپلماتهای آمریکایی، نزاکت دیپلماتیک را رعایت میکنیم و این گفتوگو نیز در حد سلام و علیک بود.
وزیر خارجه ایران همچنین خاطرنشان کرد: هفته آینده دور بعدی مذاکرات برگزار خواهد شد و احتمالاً شنبه خواهد بود تا در این جلسه وارد چهارچوب کلی که یک توافق میتواند داشته باشد، بشویم.
عراقچی افزود: هیچ یک از طرفین خواهان مذاکره بیحاصل و گفتگوهای فرسایشی نیستند.
وی با بیان اینکه «پیشبرد این مذاکرات کار آسانی نخواهد بود و احتیاج به اراده دو طرف دارد»، گفت: ما از اراده لازم برای رسیدن به یک توافق از موضع برابر برخورداریم و تلاشمان را در این ارتباط انجام میدهیم.
عراقچی ادامه داد: تا دور بعدی مذاکرات، مذاکرات انجام شده را ارزیابی میکنیم، روی مباحث فکر میکنیم و مشورت میکنیم.
وزیر خارجه گفت: مذاکرات ایران و آمریکا هفته آینده در همین سطح برگزار خواهد شد. احتمالا محل مذاکرات جای دیگری خواهد بود. میزبان عمان خواهد بود ولی ممکن است در جای دیگری باشد.
مذاکره مطلوب ایران گفتوگوی دقیق و بدون هیاهو است
سخنگوی دولت تأکید کرد که ایران قالب مذاکره را خودش انتخاب کرده و مذاکره مطلوب ایران یعنی گفتوگوی دقیق و بدون هیاهو است.
فاطمه مهاجرانی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
«مذاکره مطلوب ایران یعنی گفتوگوی دقیق، بدون هیاهو. هر پیام، اول مکتوب و روشن؛ بدون نمایش، بدون حاشیه. این کار راه روایتسازی غیرمستند را برای مخالفان مذاکرات متوقف میکند. ایران قالب مذاکره را خودش انتخاب کرده؛ این یعنی عقلانیت دیپلماتیک برای امروز.»
وزیر خارجه عمان: تعامل ایران و آمریکا دوستانه بود
وزیر امور خارجه عمان در پایان مذاکرات ایران و آمریکا بیان کرد که این تعامل در فضایی دوستانه انجام شد.
تلاش شخص ترامپ برای تاثیرگذاری بر روند گفتگوها
یک منبع مطلع در منطقه از تلاش شخص دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای تاثیرگذاری بر روند گفتگوها با بیان اظهارات هیجانی و غیرواقعی خبر داد.
منبع مطلع در منطقه گفت: ترامپ احتمالا در ساعتهای آینده اظهاراتی درباره محتوای مذاکرات بیان خواهد کرد که هدف از آن صرفا تاثیرگذاری بر فضای افکار عمومی و روند مذاکرات خواهد بود و ارزش دیگری ندارد.
این منبع مطلع تصریح کرد: ممکن است اظهارات آتی ترامپ، حتی با تیم آمریکایی حاضر در گفتگوها هماهنگ نباشد.
توافق ایران و آمریکا برای ادامه گفتگوها در هفته آینده
گفتگوهای غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا راجع به موضوع رفع تحریمها و بحث هستهای، دقایقی پیش پایان یافت.
در این گفتگوها که با وساطت عمان انجام شد، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و استیو ویتکاف نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور خاورمیانه، در فضایی سازنده و مبتنی بر احترام متقابل مواضع دولتهای متبوع خود راجع به موضوعات مرتبط با برنامه هستهای صلحآمیز ایران و رفع تحریمهای غیرقانونی علیه ایران را از طریق وزیر امور خارجه عمان تبادل کردند.
طرفین موافقت کردند که این گفتگوها در هفته آینده ادامه یابد.
شایان ذکر است پس از پایان بیش از دو ساعت و نیم مذاکرات غیر مستقیم، روسای هیئتهای نمایندگی ایران و آمریکا در هنگام ترک محل گفتگوها با حضور وزیر امور خارجه عمان دقایقی گفتگو کردند.
مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به پایان رسید
مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا که دیروز در مسقط پایتخت عمان و با وساطت وزیر امور خارجه عمان آغاز شده بود، دقایقی پیش به اتمام رسید.
عضو تیم مذاکرهکننده ایران: فضای مذاکرات مثبت است
یک عضو تیم مذاکره کننده بین ایران و آمریکا در گفتوگوی که دقایقی پیش با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم انجام داده، گفت: هنوز تبادل پیام بین ایران و آمریکا ادامه دارد.
وی گفت: فضای گفتوگوها بین ایران و آمریکا مثبت است؛ گرچه هنوز مذاکرات تمام نشده و گفتوگوها ادامه دارد اما بعید میدانم مذاکرات به فردا کشیده شود.
بقائی: مذاکرات برای بیان مواضع است
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در حاشیه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان در خصوص این دور از مذاکرات گفت: گفتگوهای غیرمستقیم بین ایران و آمریکا به ریاست آقای عراقچی و استیو ویتکاف نماینده ویژه رییس جمهور آمریکا حدود ساعت 3:20 دقیقه به وقت عمان با وساطت وزیر خارجه عمان شروع شده است.
وی افزود: ما قبل از اینکه گفتگوها شروع شود در بدو ورود آقای عراقچی نشستی را با وزیر خارجه عمان داشت و در آن جلسه درباره نحوه انجام کار و پیشبینیهایی که میزبان عمانی برای انجام گفتگوها انجام داده تبادل نظر کردند و همزمان از فرصت برای تسلیم مجموعهای از نقطه نظرات و پیشنهادهای ایران به طرف آمریکایی منتقل شد. حدود یک ساعت است که گفتگوهای غیرمستقیم بین دو طرف شروع شده است.
بقائی در خصوص اهداف مذاکرات گفت: اهداف ایران مشخص است و آن تامین منافع ملی ایران است. ما یک فرصت واقعی و صادقانه به دیپلماسی میدهیم برای اینکه با گفتگو بتوانیم موضوع هستهای را از یک طرف و مهم تر از آن برای ما، رفع تحریم ها را پیش ببریم.
وی افزود: ایران در این چند دهه از عمر خودش ثابت کرده که به دیپلماسی در عمل پایبند است. در موضوع هستهای در این دو دهه در عمل به خوبی اثبات کردیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: این گفتگوها نشانگر عزم ایران برای تامین منافع ملی مردم ایران با ابزار دیپلماسی است. آزمونی است برای اینکه طرف مقابل جدیت و نیت خودش را نشان دهد. امروز یک روز مهم و تعیین کننده است برای اینکه قدردانسته شود به این رویکرد سازنده و مسئولانه ایران.
وی درباره اخبار منتشر شده در خصوص مذاکرات و همچنین ادعای رویترز مبنی بر گفتگو برای تبادل زندانی میان ایران و آمریکا گفت: در مورد حاشیه سازیها ما با آنان ناآشنا نیستیم. هم به جهت جایگاه ایران و هم به دلیل منافع متعارضی که در رابطه با هر نوع تعاملی در رابطه با مباحث مرتبط با هستهای ایران در بین بازیگران مختلف وجود دارد. این حاشیه سازی ها که عمدتا با اشاره به منابع آگاه یا مقام نزدیک به مذاکرات صورت میگیرد، مطلقا چنین چیزی صحت ندارد.
بقائی تصریح کرد: عمانیها به خوبی وظایف خودشان را میدانند و در این زمینه از گذشته حرفهای عمل کردند. به نظرم همه این اشاراتی که توسط رویترز شده همه تکذیب میشود و مبنایی ندارد.
وی در آخر اظهار داشت: این یک شروع است و طبیعی است که در این مرحله طرفین مواضع مبنایی خودشان را از طریق واسطه عمانی در اختیار همدیگر قرار بدهند. لذا انتظار نداریم این دور از مذاکرات طولانی شود.
گروسی: امیدوارم ایران و آمریکا به زودی به توافق برسند
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی ابراز امیدواری کرد: گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان به توافقی برای حلوفصل سیاسی مسئله برنامه هستهای ایران منجر شود.
گروسی: امیدوارم ایران و آمریکا به زودی به توافق برسند
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گفتوگویی از آمریکا و ایران خواست که در اسرع وقت به توافقی درباره مسئله هستهای ایران دست پیدا کنند.
اظهارات گروسی در این باره در آستانه آغاز گفتوگوهای غیرمستقیم هیئتهای دیپلماتیک بلندپایه ایران و آمریکا به ریاست «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در غرب آسیا با میانجیگری عمان در مسقط مطرح شده است.
گروسی در گفتوگویی با رسانه چینی سیامجی ابراز امیدواری کرد که گفتوگوهای تهران و واشنگتن، روز شنبه در عمان به ۲ طرف کمک کند که اختلافاتشان را برطرف و بر سر حلوفصل این «بنبست سیاسی» به اتفاق نظر دست پیدا کنند.
گروسی در این گفتوگو بیان کرد: ما به توافقی نیاز داریم که به زودی انجام شود. دیدار مهمی میان آمریکا و ایران انجام خواهد شد و امیداریم که بهترین اتفاق در آنجا بیفتد. میان رئیسجمهور دونالد ترامپ و دولت ایران تبادل پیام شده است. ما میدانیم که هنوز اختلافهای زیادی وجود دارد، اما تنها یک چیز باید امیدبخش باشد که آن واقف بودن به ضرورت یک توافق است. سپس درباره چیزهایی مانند مفاد توافق، گسترده توافق و شروط آن مذاکره میشود.
عراقچی پیش از آغاز این گفتوگوها بیان کرد: ما به هر حال با جدیت لازم شرکت کردیم. نیت ما رسیدن به یک توافق منصفانه و شرافتمندانه از موضع برابر است و اگر طرف مقابل هم از همین موضع وارد شده باشد، انشاءالله شانسی برای یک تفاهم اولیه که منجر به یک مسیر مذاکراتی شود وجود خواهد داشت.
او افزود: در این دیدار خیلی از مسائل اولیه و اصولی روشن خواهد شد، از جمله اگر اراده کافی در طرفین وجود داشته باشه ما در مورد جدول زمانی (گفتوگوها) هم تصمیم میگیریم ولی هنوز زود است که در این خصوص صحبت کنیم. درباره کم و کیفش هم همان است که پیشتر اعلام شده است
به گفته وزیر امور خارجه ایران، «مذاکرات غیرمستقیم است و از نظر ما فقط در موضوع هستهای است و با اراده لازم برای حصول به توافقی که از موضع برابر باشد و منجر به تامین منافع ملی مردم ایران شود، صورت خواهد گرفت.»
جلسه هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری برگزار شد
جلسه هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری و برخی کمیسیونهای این مجلس به طور جداگانه برگزار شد.هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در ششمین جلسه خود در دوره ششم، زمان و مکان برگزاری اجلاسیه آتی مجلس خبرگان رهبری را تعیین کرد. بر این اساس، سومین اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری در «دوره ششم» بزودی در قم تشکیل خواهد شد. در این اجلاسیه، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری علاوه بر بحث و گفتوگو درباره اهم مسائل مربوط به این مجلس و بررسی طرح مصوب کمیسیون آیین نامه، با حضور برخی مسؤلان نظام، مسائل داخلی و منطقهای را مورد قرار میدهند.در ادامه برگزاری جلسات کمیسیونهای مجلس خبرگان، جلسات کمیسیونهای «اقتصادی»، «سیاسی، اجتماعی و فرهنگی» و نیز «حراست و پاسداری از ولایت فقیه» نیز برگزار شد و اعضاء موضوعات مرتبط با هر کمیسیون را مورد بررسی قرار دادند. مطابق آیین نامه داخلی مجلس خبرگان رهبری، کمیسیونهای اقتصادی و سیاسی، اجتماعی و فرهنگی موظفند موضوعات مهم در حوزه وظایف خبرگان را جهت طرح و بررسی به هیئت رئیسه پیشنهاد دهند و هیئت رئیسه نیز در صورت پذیرش پیشنهاد این کمیسیونها از شخصیتها و مسؤلین نظام جهت تبیین، ارائه گزارش و پاسخگویی به سؤالات و مطالبات نمایندگان دعوت بعمل میآورد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.