شماره: 2572 / ۱۴۰۴ اول ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
اوج تقاضای مصرف برق
به 51هزارو 158 مگاوات رسید
بر اساس گزارش گروه تحلیل عملکرد و گزارشات راهبری شبکه برق کشور، اوج تقاضای مصرف برق در هفته پنجم سال 1404 به 51هزارو 158 مگاوات رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل 16 درصد رشد داشت.بیشینه تقاضای مصرف برق کشور در هفته پنجم سال 1404 در روز دوشنبه (بیست و ششم فروردین ماه) به 51هزاروو 158 مگاوات رسید. لازم به توضیح است این میزان مصرف برق در روز مشابه سال قبل 43هزارو 765 مگاوات بوده است که در سال جاری 16 درصد رشد داشته است.
بنا بر این گزارش میزان مصرف انرژی برق در روز اشاره شده، 1میلیون و099هزارو 223 مگاواتساعت بوده است که نسبت به روز مشابه سال قبل، 15 درصد رشد را نشان میدهد. همچنین رشد تقاضای انرژی برق از ابتدای سال جدید تا کنون، 7.38 درصد گزارش شده است.بر اساس این گزارش، میانگین دمای وزنی کشور در روز مذکور، 21.42 درجه سانتی گراد بوده است که نسبت به روز مشابه سال قبل، 4.55 درجه افزایش نشان می دهد.
بیشترین رشد مصرف انرژی شرکتهای برق منطقهای از ابتدای سال تا کنون، به ترتیب مربوط به شرکتهای برق منطقهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد و خوزستان بوده است.
همچنین بیشترین رشد متوسط دمایی شرکتهای برق منطقهای از ابتدای سال تا کنون، به ترتیب مربوط به شرکتهای برق منطقهای خراسان، کرمان، سمنان و یزد بوده است.
رکوردشکنی انرژی سبز در سال ۲۰۲۴
انرژیهای تجدیدپذیر در سال ۲۰۲۴ به رکورد بی سابقهای دست یافتند و با رشد خیره کننده ۱۵.۱ درصدی، ظرفیت نصب شده جهانی به ۴۴۴۸ گیگاوات رسید. این رشد تاریخی که معادل افزایش ۵۸۵ گیگاواتی در یک سال است و به وضوح نشان میدهد که منابع انرژی پاک مانند خورشید، باد و آب نه تنها از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند، بلکه به سرعت در حال گسترش در سراسر جهان هستند.با این حال، برای رسیدن به هدف سه برابر کردن ظرفیت تجدیدپذیرها تا سال ۲۰۳۰ و دستیابی به ۱۱.۲ تراوات، جهان باید تلاشهای خود را افزایش دهد. یکی از چالشهای اصلی در این مسیر، نابرابری چشمگیر در توسعه انرژیهای پاک بین مناطق مختلف جهان است. در حالی که چین با سهمی حدود ۶۴ درصدی از کل رشد جهانی پیشتاز است، مناطق دیگری مانند آمریکای مرکزی و کارائیب تنها شاهد رشد ۳.۲ درصدی بودهاند.جالب توجه اینکه در سال ۲۰۲۴ حدود ۹۲.۵ درصد از کل ظرفیت منصوبه جدید تولید برق جهان از منابع تجدیدپذیر تأمین شده که نشان دهنده شتاب بی سابقه در گذار انرژی جهانی است. اما برای تداوم این موفقیت، انقلاب انرژیهای پاک باید به طور عادلانه در تمام نقاط جهان گسترش یابد. البته بسیاری از کشورهای در حال توسعه، با موانع ساختاری جدی مواجه هستند و برای شتاب بخشیدن به گذار انرژی خود نیازمند حمایتهای بین المللی قویتری هستند.
کارشناسان تاکید میکنند که کشورها باید از فرصت ارائه تعهدات ملی جدید (NDCs) استفاده کنند تا اهداف بلندپروازانه تری را در زمینه توسعه انرژیهای پاک تعیین کنند. از سوی دیگر، جامعه جهانی نیز موظف است با تقویت حمایتهای مالی و فنی خود، به کاهش شکاف موجود در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر کمک کند.مجموعاً در حالی که آمارهای سال ۲۰۲۴ نشان دهنده پیشرفت قابل توجهی در مسیر گذار انرژی است، اما هنوز راه طولانی تا تحقق کامل این تحول عظیم جهانی باقی مانده است. موفقیت نهایی در گرو همکاری و تعهد همه کشورها برای ساختن آیندهای پایدار و عادلانه برای تمام ساکنان کره زمین خواهد بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران: ایران کارگاه بزرگ نفتی میشود
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از حمایت همه جانبه این شرکت از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی خبر داد و گفت: شرکت ملی نفت ایران، سرمایه گذاران را شرکای تجاری خود می داند و سعی دارد تا با کاهش ریسک سرمایه گذاری در صنایع بالادستی نفت، سرمایه های سرگردان را به سمت پروژه های ملی صنعت نفت سوق دهد.
حمید بورد با اشاره به رویداد تحول در سرمایه گذاری و توسعه بالا دست نفت و گاز ایران که روز سهشنبه، ۲ اردیبهشت ماه سال جاری در سالن اجلاس سران برگزار می شود، گفت: عزم شرکت ملی نفت ایران بر بهره مندی از سرمایه های بخش خصوصی در طرح های بزرگ صنعت نفت است و بر این اساس نسبت به برگزاری این رویداد مهم و تاثیرگذار در حوزه سرمایه گذاری اقدام کرده است.
وی با اشاره به اینکه صنعت نفت، لوکوموتیو اقتصادی ایران است، گفت: در صنعت نفت، تولید و توسعه، دو مقوله جدا از هم نیستند و برای دستیابی به رقم تولید مدنظر، لازم است تا نسبت به جذب گسترده سرمایه گذاری اقدام شود.
بورد برگزاری این رویداد را ماحصل حدود ۸ ماه کار فشرده در حوزه سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران دانست و گفت: از ابتدای شروع به کار دولت چهاردهم و با توجه به ضرورت سرمایه گذاری، یک تیم حرفه ای را برای تعیین نقاط ضعف و ارائه راهکارهای مربوط به توسعه سرمایه گذاری تعیین کردیم و امیدواریم با تلاش سازنده، شاهد تحولات چشمگیری در این حوزه باشیم.
وی به اظهارات اخیر رهبر انقلاب درباره اهمیت تامین امنیت سرمایه برای سرمایه گذاران اشاره کرد و افزود: شرکت ملی نفت ایران این آمادگی را دارد تا تمامی تضمین های لازم برای تامین امنیت سرمایه گذاری در طرح های بالادستی نفت را ارائه کند.
معاون وزیر نفت افزود: تمام تلاش ما این است تا با جذب سرمایه و افزایش تولید نفت و گاز، شرایط لازم را برای تامین سود حداکثری سرمایه گذاران فراهم کنیم.
وی همچنین از کاهش ریسک سرمایه گذاری در قالب قراردادهای منعطف نفتی در حوزه سرمایه گذاری خبر داد و تاکید کرد: با تامین امنیت و ایجاد حداکثر سود، فضای کافی برای بهره برداری مالی سرمایه گذاران را ایجاد خواهیم کرد.
معاون وزیر نفت اضافه کرد: با جذب سرمایه گذاری موثر در طرح های صنعت نفت، ضمن توسعه و افزایش متوازن تولید میادین نفتی و گازی، از ظرفیت پیمانکاران مختلف در حوزه های ساخت و اجرایی نیز بهره می بریم که این امر به رونق اشتغال و توسعه اقتصادی کشور کمک شایانی خواهد کرد.
وی افزود: قصد داریم تا با رونق سرمایه گذاری در صنعت نفت، ایران را به یک کارگاه بزرگ تبدیل کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، یکی از برنامه های این شرکت در جذب سرمایه گذاری را استفاده از جریان سرمایه ای ایرانیان خارج از کشور یاد کرد و گفت: این منابع به صورت بالقوه وجود دارد و برای بهره مندی از این ظرفیت ها، کافی است تا شرایط قراردادهای سرمایه گذاری را به سمت مشوق های مالی سوق دهیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بخش مهمی از تامین سرمایه طرح های بالادستی صنعت نفت می تواند از محل سرمایه های سرگردان مردمی تامین شود گفت: به این منظور پیشنهادات خوبی در دست بررسی است که در زمان مقتضی اعلام شده و به صورت گسترده از توان مالی مردمی در این حوزه استفاده خواهیم کرد.
به گفته بورد، مشوق های درنظر گرفته شده در این بخش، بسیار جذاب بوده و پیش بینی می شود که با استقبال خوبی از طرف آحاد جامعه روبرو شود.
معاون وزیر نفت، رویکرد شرکت ملی نفت ایران را در اصلاح الگوهای ساختاری قراردادی بسیار منعطف اعلام کرد و گفت: با توجه به ضرورت سرمایه گذاری، این آمادگی به طور کامل وجود دارد تا با دریافت نظرات و پیشنهادات صاحبنظران در حوزه های مختلف اقتصادی، شرایط لازم برای تسهیل سرمایه گذاری و ایجاد جذابیت های دوسویه در قراردادهای صنعت نفت فراهم شود.
وی با تاکید بر اینکه در این خصوص نباید به هیچ وجه دست از تلاش برداشت، گفت: رویکرد صنعت نفت دولت چهاردهم در این خصوص بسیار منعطف است؛ به طوری که هیچ مدل خاص قراردادی به صورت مصرانه مدنظر نیست و این آمادگی وجود دارد تا با شناسایی نقاط ضعف، پیشنهادات لازم برای ارتقای جذابیت قراردادها اجرایی شود.
وی اظهار کرد: این تغییر رویکرد در مصوبات اخیر هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران و سیاست گذاری های مقام عالی وزارت کاملا قابل مشاهد است.
بورد با تاکید بر اینکه در مدل های جدید قراردادی، ضریب بازگشت سرمایه به نحو قابل توجهی ارتقا یافته است، گفت: با توجه به ماهیت ارزی بودن این قراردادها، سود سرمایه گذاری در آن ها تضمین شده خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پایان اظهار امیدواری کرد تا با حمایت دیگر دستگاه های اجرایی و قانونگذاری، موانع بر سر راه سرمایه گذاری در صنعت نفت کشورمان برداشته شود.
بنابراین گزارش، رویداد تحول در سرمایه گذاری و توسعه بالا دست نفت و گاز ایران، روز سهشنبه، ۲ اردیبهشت ماه سال جاری در سالن اجلاس سران با حضور مقامات سیاسی، اقتصادی و فعالان عرصه نفت و گاز برگزار می شود. در این رویداد بیش از ۲۰۰ فرصت سرمایهگذاری در صنایع بالادستی نفت و گاز برای نخستینبار بهصورت عمومی معرفی خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
آبرسانی پایدار به شهرهای دهگلان و قروه در مسیر نهایی؛
طرح انتقال آب سد آزاد در آستانه بهرهبرداری گسترده
پروژه عظیم انتقال آب از سد آزاد، بهعنوان یکی از طرحهای کلیدی و زیرساختی مرتبط با سد بزرگ آزاد، نقشی حیاتی در تأمین آب شرب پایدار برای مردم استان کردستان دارد. این پروژه با هدف تأمین آب برای جمعیتی بالغ بر ۷۰۰ هزار نفر، از طریق انتقال مستقیم به سنندج و روستاهای تابعه، و همچنین آبرسانی به شهرهای قروه و دهگلان با جمعیتی بیش از ۳۵۰ هزار نفر، عملاً بیش از ۴۰ درصد جمعیت استان را تحت پوشش قرار میدهد.
علاوه بر این، پروژه مزبور نقش مهمی در توسعه کشاورزی منطقه ایفا میکند و زمینه بهرهبرداری از ۴۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی و باغات واقع در مسیر سامانه را فراهم کرده است؛ بهطوریکه تاکنون ۱۳۰۰ هکتار از این اراضی از آب این سامانه بهرهمند شدهاند.
طرح بزرگ سد آزاد و سامانههای انتقال آب با هدف تأمین آب شرب شهرهای سنندج، قروه، دهگلان و توسعه باغات و کشاورزی در مسیر انتقال، یکی از طرحهای راهبردی در حوزه مدیریت منابع آب استان کردستان به شمار میرود. این طرح با استفاده از زیرساختهای شامل سد آزاد به ارتفاع 125 متر و حجم مخزن 300 میلیون متر مکعب، شامل بیش از 88 کیلومتر خط انتقال است که خود شامل 73 کیلومتر لوله انتقال، 15 کیلومتر تونل و 660 متر ارتفاع پمپاژ است. این سامانه مسئول انتقال آب از حوضه آبریز سیروان به حوضه قزلاوزن و تحویل آن به مخزن سد قوچم میباشد.
آب تنظیمی این سد از طریق سامانههای انتقال مختلفی نظیر انتقال آب از سد آزاد به سد قوچم به طول 88 کیلومتر، خط انتقال مستقیم از سد آزاد به تصفیهخانه شهر سنندج به طول 27 کیلومتر، و تصفیهخانه آب و خط انتقال آب از سد قوچم به شهرهای قروه و دهگلان به طول 64 کیلومتر تأمین میشود. هدف کلی این طرح تأمین آب شرب سالم و بهداشتی برای شهرهای سنندج، قروه و دهگلان و همچنین آب کشاورزی برای 4300 هکتار از اراضی و باغات مسیر سامانه است.
آبرسانی به شهر سنندج از سال ۱۳۹۴ آغاز شد. در مرحله نخست، رهاسازی آب در مسیر طبیعی رودخانه قبل از ایستگاه میانی سامانه ۸۸ کیلومتری (کیلومتر 33 سامانه )انجام شد تا آب به سد وحدت برسد. این اقدام با هدف تأمین بخشی از نیاز آبی شهر انجام شد.
در مرحله دوم، که از سال ۱۳۹۸ آغاز و در آذر ۱۴۰۱ به بهرهبرداری رسید، خط انتقال مستقیم آب به تصفیهخانه شرب سنندج راهاندازی شد. این خط به طول ۲۷ کیلومتر از سامانه ۸۸ کیلومتری منشعب شده و آب را به صورت مستقیم به تصفیهخانه منتقل میکند. مجموع طول مسیر این انتقال مستقیم به همراه بخشهای قبلی ۶۰ کیلومتر است که بخش اول آن شامل ۳۳ کیلومتر از سامانه ۸۸ کیلومتری است. این پروژه در کنار توسعه تصفیهخانه شرب سنندج، ظرفیت تأمین آب شرب شهر را به میزان قابل توجهی افزایش داد.
یکی از پروژههای مهم طرح سد آزاد، آبرسانی به شهرهای قروه و دهگلان است. این بخش از سامانه شامل خط لولهای به طول 64 کیلومتر و دو ایستگاه پمپاژ با ارتفاع پمپاژ 367 متر است. در حال حاضر، خط انتقال آب به دهگلان به طول 25 کیلومتر و ایستگاه پمپاژ شماره 1 آماده بهرهبرداری است، که به طور همزمان با انجام فعالیتهای تکمیلی، آبرسانی به این شهر به صورت مستمر ادامه دارد.
در کنار این اقدامات، بخش دیگری از پروژه شامل ساخت خط انتقال 39 کیلومتری از دهگلان به قروه در حال اجراست. با تأمین اعتبار لازم، عملیات اجرایی خط انتقال و ایستگاه پمپاژ شماره 2 با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت و به سرعت تکمیل و وارد مدار خواهد شد.
در سامانه ۸۸ کیلومتری انتقال آب از سد آزاد، سه ایستگاه پمپاژ برای تأمین آب شرب سنندج و سد قوچم و انشعابات کشاورزی مسیر سامانه طراحی شد. این ایستگاهها به ظرفیت پمپاژ 3.۲ مترمکعب بر ثانیه با ارتفاع پمپاژ 660 متر آب را تا سد قوچم انتقال میدهند.
همچنین، ایستگاه پمپاژ و خط تکمیلی ابتدای مسیر، که در نزدیکی سد آزاد در حال اجراست، ظرفیت پمپاژ را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد. این ایستگاه که مستقل از سه ایستگاه پمپاژ قبلی است، به افزایش ظرفیت کلی سیستم کمک میکند و در نهایت ظرفیت نهایی پمپاژ سامانه را به ۶.۲ مترمکعب بر ثانیه خواهد رساند.
با بهرهبرداری کامل از طرح انتقال آب سد آزاد و تکمیل ایستگاههای پمپاژ، بخش عمدهای از مردم استان کردستان تا افق ۱۴۲۵ از آب شرب پایدار، گوارا و بهداشتی بهرهمند خواهند شد؛ از جمله ۷۰۰ هزار نفر در سنندج و ۳۵۰ هزار نفر در شهرستانهای قروه و دهگلان. همچنین کشاورزان استان نیز از منابع آب کشاورزی این طرح برای توسعه ۴۳۰۰ هکتار از اراضی و با استفاده از مسیر قاطع سامانه، بهره خواهند برد.
این پروژهها با تأمین نیاز آبی استان، گامی بلند در جهت افزایش رفاه شهری، توسعه کشاورزی و صنایع در منطقه برداشته خواهد شد و نقش مهمی در مدیریت منابع آب و تأمین نیازهای روزافزون این استان ایفا میکند. همچنین، این طرح موجب تأمین بیش از ۴۰ درصد از جمعیت استان کردستان و افزایش ظرفیت آبی در مناطق مختلف میشود.
برای جبران ناترازی گاز نیازمند فشارافزایی پارس جنوبی هستیم
یک کارشناس انرژی گفت: فشارافزایی پارس جنوبی مسئلهای حائز اهمیت و واجب است زیرا ۸۰ درصد از چاههای پارس جنوبی در نیمه دوم عمر به سر میبرند و ۷۰ درصد از گاز کشور وابسته به این میدان است.
هاشم اورعی کارشناس انرژی در رابطه با فشار افزایی پارس جنوبی گفت: فشار افزایی پارس جنوبی مسألهای حائز اهمیت و امری واجب است زیر ۸۰ درصد از چاههای پارس جنوبی در نیمه دوم عمر به سر میبرند.
وی ادامه داد: باید در نظر داشت که ۷۰ درصد از گاز مورد نیاز کشور از پارس جنوبی تأمین میشود و با توجه به شرایط موجود و ناترازی شدیدی که وجود دارد، کشور وابستگی شدیدی به پارس جنوبی دارد به همین دلیل اکنون باید با تزریق بخشی از گاز فشار افزایی کنیم تا بتوانیم از کاهش تولید جلوگیری کنیم.
اورعی اضافه کرد: در زمانهای زیادی از سال ما گاز اضافی نداریم به عبارتی ریسک نمیکنیم تا با تزریق، گازی را اضافی کنیم به جای آنکه به شبکه دهیم و این چرخه معیوب در حال ادامه است و فشار افزایی باید در رأس اقدامات قرار بگیرد تا از این طریق از کاهش تولید جلوگیری کنیم.
وی در این زمینه توضیح داد: بر اساس آمار و ارقام سالانه ۱۰ درصد از تولید از بین میرود و هر سال معدل یک فاز پارس جنوبی را از دست میدهیم و با توجه به افزایش لجام گسیخته تقاضا فشار افزایی باید هر چه زودتر صورت پذیرد چرا که با کاهش تولید مواجه خواهیم شد
این کارشناس انرژی خاطر نشان کرد: هم در دولت سیزدهم شاهد عقد قرارداد ۲۰ میلیارد دلاری با ۴ شرکت بودیم که پس از ان اعلام شد قرارداد مشاورهای به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار بوده است. در دولت چهاردهم مجدداً با همان چهار شرکت برای فشار افزایی پارس جنوبی عقد قرارداد شد که این چهار شرکت سرمایه لازم، فناوری و تجربه مدیریتی لازم را ندارند.
اورعی ادامه داد: به دلیل تحریمها و سیاستهایی که کشور ما در صحنه بینالملل اتخاذ کرده است نه شرکتهای غربی و نه چین و روسیه حاضر به مشارکت نیستند و این مساله باید به صورت ریشهای حل شود.
وی در پاسخ به این سوال که با فشار افزایی بی نیاز از واردات گاز خواهیم شد، خاطر نشان کرد: ما در زمستان به دنبال واردات گاز از ترکمنستان برای خطه شمالی بودیم اما نتیجه بخش نبود، پس از آن صحبت از واردات ۳۰۰ میلیون متر مکعبی از روسیه به میان آمد که هنوز وضعیت آن هم به درستی مشخص نشده است.
این کارشناس انرژی در خاتمه اضافه کرد: در بدترین حالت ممکن اگر با همین رویه ادامه دهیم ناترازی گاز به صورت فزاینده ای ادامه دارد و مجبور به واردات گاز خواهیم شد که نباید بگذاریم به این نقطه برسیم که مجبور به واردات گاز شویم که هم از نظر اقتصادی بسیار بد است و هم از نظر سیاسی دچار وابستگی میشویم. چگونه میتوان پذیرفت که دومین کشور دارنده ذخایر گازی مجبور به واردات گاز شود.
رکورد بازسازی روتور ژنراتور نیروگاهی در کشور شکسته شد
تعمیر و بازسازی ۱۲ دستگاه روتور ژنراتور صنعت نیروگاهی به ظرفیت یکهزار و 480 مگاوات علاوه بر ثبت رکورد جدیدی در زمینه بازسازی تجهیزات حساس نیروگاهی، مانع خروج هفت میلیون یورو ارز از کشور شده است.
مسعود مرادی، مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با اعلام این خبر، افزود: این شرکت به عنوان موتور پیشران صنعت نیروگاهی مهمترین وظیفه و رسالت آن به میدان آوردن تمام توان و ظرفیتها در جهت کمک به آمادگی واحدهای نیروگاهی و پایداری شبکه سراسری برق کشور است.
وی ادامه داد: بدین منظور در راستای تحقق این هدف عملیات بازسازی و رفع اشکال از روتورهای آسیب دیده ژنراتورهای نیروگاهی کشور در کنار دیگر اقدامات تخصصی، یکی از راهبردهای مهم شرکت جهت انجام تکالیف خود بوده است که با تلاش بیوقفه کارکنان این مجموعه، برنامه تعمیر و بازسازی ۱۲ دستگاه روتور ژنراتور صنعت نیروگاهی به ظرفیت یکهزار و 480 مگاوات با موفقیت به اتمام رسید.
مرادی با تاکید بر اینکه این میزان فعالیت فوقتخصصی منجر به ثبت رکورد جدیدی در زمینه بازسازی تجهیزات حساس نیروگاهی کشور شده است، بیان کرد: تمامی این تجهیزات با دانش متنوع جهانی و عمدتا توسط سازندههای اروپایی و امریکایی ساخته شده که خوشبختانه با اتکا به دانش بومی کارکنان متخصص این شرکت، فرایند فوقتخصصی بازسازی و بهسازی این تجهیزات خاص الکتریکی از محل توان داخلی، علاوه بر تامین نیاز و رفع دغدغههای فنی نیروگاههای مبدا مانع خروج هفت میلیون یورو ارز از کشور شده است.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران یادآور شد: بیشترین میزان و سطح اینگونه فعالیتهای فوق تخصصی به زمان حضور کارشناسان و سوپروایزر شرکتهای سازنده خارجی برمیگردد که توانستند در اوایل دهه هشتاد و در طول یکسال تنها چهار دستگاه روتور را بازسازی و رفع عیب کنند که ثبت این رقم فعالیت مبتنی بر توان و استعداد داخلی نشان از تکامل علم تخصصی تعمیرات نیروگاهی و رشد روزافزون دانش مهندسی و تکنولوژی نزد متخصصان این شرکت دارد.
مرادی در پایان تاکید کرد: این تجهیزات حساس نیروگاهی پس از اتمام پروسه تعمیراتی و بازسازی و همچنین انجام تستهای تخصصی به نیروگاههای مبدا نظیر نیروگاههای شازند اراک، نیشابور، مس سرچشمه، فارس، شهیدرجایی قزوین، زاهدان، منتظرقائم فردیس، شریعتی مشهد، بعثت، ری و بیستون کرمانشاه ارسال شد.
سخنگوی صنف جایگاهداران کشور:
اجرای مصوبه الزام پمپ بنزینها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی زمانبر است
سخنگوی صنف جایگاهداران کشور گفت: شورای اقتصاد در خصوص الزام پمپ بنزینها به ایجاد ایستگاه شارژ خودروهای برقی، با نگرش مثبت ولی شتاب زده عمل کرده و اجرای این مصوبه باید متناسب با توجیهپذیری، تعداد خودروهای برقی و توجه به ابعاد عملیاتی باشد و اجرای آن زمانبر خواهد بود.
رضانواز اظهار کرد: از دو سال قبل کار مطالعاتی در خصوص ایجاد زیرساخت برای شارژ خودروهای برقی انجام دادهایم و اتفاقا به لحاظ فنی امکان اجرای آن وجود دارد، حتی در تلاشیم تجهیز جایگاهها به صفحات خورشیدی را انجام دهیم تا گامی مثبت برای هدف نهایی باشد ولی باید بازدهی سرمایه گذاری برای بخش خصوصی مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: بهتر بود شورای اقتصاد قبل از تصویب، با بخش خصوصی و بخشهای دولتی مرتبط مشورت لازم را انجام میداد و سپس متن مصوبه نگارش میشد، به نظر ما کمی شتاب زده عمل شده است هر چند که نگرش مثبتی در موضوع داشتهاند، لذا با توجه به تجربیات دنیا و متناسب با رشد خودروهای برقی در کشور و میزان پراکندگی آنها، میتوان زیرساختهای لازم را با توجه به توجیه پذیری اقتصادی و امکان سنجی فنی در پمپ بنزینها ایجاد کرد تا خدمت رسانی به این نوع خودروها هم انجام شود.
به گفته وی منوط کردن مجوز، فعالیت یا عدم فعالیت پمپ بنزینهای فعال یا جدید الاحداث به ایجاد ایستگاه شارژ برقی منطقی نیست و احتمالا نگارنده چنین قصدی نیز نداشته و صرفا متن مصوبه با ابهام نوشته شده است.
نواز ادامه داد: هم اکنون ما نظارتی بر ایستگاههای شارژ برقی نداریم و شفاف سازی در خصوص صدور مجوزها، تامین تجهیزات و مانند آنها میتواند کمک کننده باشد، ضمن اینکه قیمت خودروها هم یکی از عوامل مهم رشد یا عدم رشد آنها در کشور خواهد بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.