شماره: 2574 / ۱۴۰۴ سوم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
بررسی رفع چالشهای توسعه
میادین نفت و گاز جنوب و غرب
در نخستین نشست شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۴، درباره گزارش عملکرد چگونگی رفع چالشهای اجرایی این شورا درخصوص توسعه میادین مشترک نفت و گاز جنوب و غرب کشور و میزان پیشرفت طرح افزایش ضربتی تولید نفت خام ۲۵۰ هزار بشکه در روز تصمیمگیری شد.
محمد رضا عارف معاون اول رئیس جمهور در نخستین نشست شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۴ با اشاره به گشایشهای ایجاد شده در توسعه روابط و سیاست خارجی دولت چهاردهم و همچنین برنامه افزایش تولید و صادرات نفت خام از جمله طرح ضربتی افزایش تولید نفت خام ۲۵۰ هزار بشکه در روز تاکید کرد: چالشها و موانع سرمایهگذاری در بخش انرژی به عنوان یکی از مهمترین بخشهای تولیدی کشور هر چه سریعتر بررسی و برای رفع موانع به شورای اقتصاد و دولت ارائه شود.
همچنین در این جلسه که روسای سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی، وزیر جهاد کشاورزی، دبیر هیأت دولت، سرپرست وزارت اموراقتصادی و دارایی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور، سخنگوی دولت و مسئولان دستگاههای امر حضور داشتند، عملکرد مصوبات شورای اقتصاد در ۱۴ طرح تولید از میادین مشترک نفت و گاز جنوب و غرب کشور، میزان پیشرفت فیزیکی و سرمایهگذاری خالص انجام شده، بررسی و مقرر شد چالشهای اجرایی این طرحهای توسعه یکپارچه میادین مشترک هیدروکربوری جنوب و غرب کشور با محوریت دبیرخانه شورای اقتصاد بررسی و راهکارهای رفع آنها در جلسات آتی این شورا ارائه شود.
ادامه نیز اهم اقدامات انجام شده طرح افزایش ضربتی تولید نفت خام ۲۵۰ هزار بشکه در روز با سرمایهگذاری ۳ میلیارد دلاری و پیشبینی درآمدزایی ۱۸ میلیارد دلار در افق ۱۴۰۸ مطرح و چالشها و پیشنهادهای اجرایی در توسعه میادین نفت و گاز برای رسیدن به این میزان تولید نفت در روز بررسی و تصمیمگیری شد.
مجلس از هیچ تلاشی برای حمایت از خیرین فروگذار نخواهد کرد
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه آموزش اقدامات بزرگی با کمک خیرین انجام شده و در بخش درمان هم کارهای خوبی آغاز شده است و باید این مسیر را تقویت کنیم.
نشست کمیته خیرین سلامت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به منظور هم اندیشی با خیرین حوزه سلامت در مورد برنامههای سال جاری برگزار شد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه خیرین در دهه های گذشته به ویژه در مدرسه سازی و حوزه سلامت گام های خوب و موثری برداشته اند و مدرسهسازی به الگویی موفق از مشارکت مردمی تبدیل شده و همین الگو در حوزه سلامت نیز در حال پیاده شدن است، افزود: در حوزه آموزش اقدامات بزرگی با کمک خیرین انجام شده و در بخش درمان هم کارهای خوبی آغاز شده است و باید این مسیر را تقویت کنیم.
حمیدرضا حاجی بابایی با بیان اینکه خیرین سلامت جای خوبی گام برداشته اند، گفت: اگر مردم وارد عمل شوند ۱۰۰ برابر بهتر از دولت مسکن می سازند و خودرو تولید می کنند؛ دولت باید نقش حاکمیتی و حمایتی ایفا کند نه اینکه همه چیز را در اختیار بگیرد و کندتر از مردم عمل کند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مسئولان باید به سمت خیرین گام بردارند و آنها را حمایت کنند، افزود: خیرین را باید تکریم کرد و نباید به سادگی از کنار امر خیر آنها گذشت.
حمیدرضا حاجی بابایی خطاب به خیرین با تاکید بر اینکه مجلس از هیچ تلاشی برای حمایت از خیرین و رفع مشکلات آنها فروگذار نخواهد کرد، گفت: در مجلس حمایت های لازم را از این قشر خواهیم کرد.
وداع واتیکان با پاپ فرانسیس
واتیکان اعلام کرد که پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک، در سن ۸۸سالگی درگذشت.
واتیکان اعلام کرد که پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک، در سن 88سالگی در اقامتگاه کازا سانتا مارتا در رم درگذشت. پاپ فرانسیس، با نام اصلی خورخه ماریو برگولیو، از سال 2013 بهعنوان دویست و شصت و ششمین پاپ خدمت میکرد.
او نخستین پاپ از قاره آمریکا، اولین عضو فرقه یسوعی و اولین پاپ غیراروپایی پس از پاپ گرگوری سوم در قرن هشتم بود.
برگولیو در 17 دسامبر 1936 در بوئنوسآیرس، آرژانتین، در خانوادهای ایتالیاییتبار به دنیا آمد. او پیش از پاپ شدن، از سال 1998 سراسقف بوئنوسآیرس بود و در سال 2001 توسط پاپ ژانپل دوم به مقام کاردینالی رسید. پاپ فرانسیس بهدلیل سادهزیستی، تأکید بر عدالت اجتماعی و حمایت از فقرا شهرت داشت. او بهجای اقامت در کاخ پاپی، در خانهای ساده در واتیکان زندگی میکرد و اغلب با وسایل نقلیه عمومی در آرژانتین تردد میکرد.
پاپ فرانسیس با چالشهایی مانند رسواییهای اخلاقی در کلیسا مواجه شد و در سال 2019 نشستی جهانی برای رسیدگی به آزارهای جنسی توسط کشیشان برگزار کرد. او در سال 2023 مراسم تشییع پاپ بندیکت شانزدهم را رهبری کرد و اولین پاپی بود که چنین مراسمی را برای سلف خود برگزار کرد.
حمله ارتش یمن به دو هدف نظامی اسرائیل و دو ناو آمریکایی
سخنگوی نیروهای مسلح یمن از حمله ارتش این کشور به دو هدف نظامی رژیم صهیونیستی در عمق فلسطین اشغالی و دو ناو آمریکایی در دریای سرخ و عرب خبر داد.
سرتیپ یحیی سریع سخنگوی ارتش یمن روز دوشنبه اعلام کرد:نیروهای مسلح این کشور دو عملیات نظامی علیه رژیم صهیونیستی انجام دادند و با پهپاد یک هدف حیاتی در عسقلان و یک عملیات نظامی دیگر درامّالرشراش را هدف قرار دادند.
در بیانیه نیروهای مسلح یمن آمده است که هر دو عملیات عسقلان وامّالرشرلش با دو پهپاد «یافا» و «صماد ۱» انجام شده است.سرتیپ یحیی سریع همچنین افزود: در پاسخ به تجاوز آمریکا به یمن، نیروی دریایی، موشکی و پهپادی نیروهای مسلح این کشور کشتیهای جنگی دشمن و در رأس آن ناوهای هواپیمابر «ترومن» و «وینسون» آمریکا را در دریای سرخ و دریای عرب با تعدادی موشک کروز و پهپاد هدف قرار دادند.
در بیانیه نیروهای مسلح یمن آمده است: کشتیهای جنگی دشمن بهویژه ناو هواپیمابر آمریکایی ترومن را در دریای سرخ هدف قرار دادند.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن اظهار داشت: این عملیات در شمال دریای سرخ با ۲ موشک کروز و ۲ پهپاد انجام شد.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن در ادامه گفت: نیروهای مسلح این کشور ناو هواپیمابر آمریکایی وینسون را در دریای عرب با سه موشک کروز و ۴ پهپاد هدف قرار داده اند.طبق بیانیه نیروهای مسلح یمن، عملیاتهای نظامی یمن با موفقیت انجام شده است و نیروهای یمنی با یاری خداوند متعال به هدف قراردادن همه ناوهای جنگی آمریکایی و تمامی منابع تهدید در منطقه عملیات اعلامشده ادامه خواهند داد، تجاوزهای جنایتکارانه آمریکا، هرگز یمن را از انجام وظایف دینی، اخلاقی و انسانی آن در قبال ملت مظلوم فلسطین باز نخواهد داشت و عملیات نظامی یمن در عمق فلسطین اشغالی ادامه خواهد داشت و تا زمان توقف تجاوزات علیه غزه و رفع محاصره این باریکه، متوقف نمیشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
تاکید رئیس جمهور بر رفع ناترازی انرژی و بهبود معیشت
در دومین نشست استانداران سراسر کشور با رئیسجمهور در سال ۱۴۰۴، آقای پزشکیان، سه موضوع اصلی «رفع ناترازی انرژی»، «توسعه عدالت آموزشی» و «معیشت مردم» را بهعنوان اولویتهای دولت چهاردهم مطرح کرد.
رئیس جمهور در نشست با استانداران سراسر کشور که در وزارت کشور برگزار شد، با بیان اینکه آینده کشور به تصمیمات و نگاه ما بستگی دارد، گفت: با همت و تلاشی که از سوی شما استانداران صورت میگیرد، امیدواریم ایرانی مقتدر، آباد و سرشار از خوبیها بسازیم. نقش شما بسیار حائز اهمیت است. اگر کشور اصلاح شود، بهدست ما و شما اصلاح شده و اگر دچار مشکل شود، ناشی از تصمیمات و عملکرد ما خواهد بود.
مسعود پزشکیان با تأکید بر مدیریت کارآمد منابع استانها افزود: باید دغدغه شما این باشد که از ظرفیتهای استان به بهترین شکل استفاده کنید و از میان مسیرهای ممکن، بهترین راهکار را برای توسعهای متوازن و ماندگار انتخاب کنید؛ نه آنکه منابع با انتخابهای نادرست هدر برود.
رئیس جمهور همچنین خاطرنشان کرد:طرحهای توسعهای استانها باید «مدیرانه، بلندپروازانه و ماندگار» باشند.
در ادامه، رئیسجمهور به موضوع عدالت آموزشی پرداخت و با اشاره به اهمیت پرورش نسل آینده گفت: نسل جوان و نوجوان سرمایه کشور هستند. باید به گونهای برنامهریزی شود که رفتار، اندیشه، کار گروهی، توانمندی و حل مسئله در آنان نهادینه شود.
مسعود پزشکیان افزود: نسلی باید پرورش یابد که سرآمد منطقه باشد. نوع آموزش امروز ما، نسل فردا را خواهد ساخت؛ اگرچه ممکن است اکنون اهمیت این موضوع احساس نشود، اما آیندگان بهخوبی آن را درک خواهند کرد.
رئیسجمهور با تأکید بر اهمیت آموزش مطابق استانداردهای جهانی تصریح کرد: ساخت مدارس و رفع محرومیت از فضاهای آموزشی مهم است، اما کافی نیست. ما نیازمند مدارسی هستیم که آموزش را مطابق با معیارهای جهانی ارائه دهند.
مسعود پزشکیان همچنین با اشاره به حادثه تأسفبار تنبیه بدنی دانشآموزان به دست یک معلم در کردستان، گفت: تغییر نگاه در شیوههای آموزشی و افزایش نظارت بسیار ضروری است. چرا باید معلمی تصور کند با تنبیه میتوان دانشآموز را اصلاح کرد؟ این یک زنگ هشدار جدی است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، به مسئله ناترازی انرژی پرداخت و با اشاره به دلیل تمرکز دولت بر رفع این چالش ملی تأکید کرد: بدون تأمین پایدار انرژی، توسعه بیمعناست. باید مشکل صنعتگران در این زمینه حل شود تا مسیر سرمایهگذاری هموار شود.
مسعود پزشکیان ادامه داد: بهرهگیری از ظرفیت دانشگاهها برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر ضروری است؛ این کار علاوه بر رهایی از وابستگی به انرژیهای فسیلی، در کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست تأثیرگذار بوده و نگرانی نسلهای آینده از اتمام منابع را برطرف میکند.
رئیس جمهور از پیگیری روزانه دولت برای رفع ناترازی و توسعه انرژیهای پاک خبر داد و گفت: ما تغییر در نوع و مصرف انرژی را از دولت شروع کردهایم و در گام اول منابع تأمین انرژی دستگاهها به سمت انرژیهای تجدیدپذیر، تغییر خواهد یافت.
مسعود پزشکیان در زمینه برنامهریزی توسعهای استانها، گفت: به سازمان برنامه و بودجه مأموریت دادهام تا الگویی مشترک و راهبردی برای توسعه استانها تدوین کند. این برنامهها باید با حفظ محیط زیست، استفاده از ظرفیت نخبگان و مطالعه تجربیات جهانی همراه باشد.
در بخش معیشت مردم، رئیس جمهور از نیاز به ساختار اجتماعی هدفمند سخن گفت و تصریح کرد: برای اجرای برنامهها نیازمند جمعیت، مسئول و خدمت تعریفشده هستیم. باید با تشکیل کارگروهی در استانداریها، شبکه سازی به منظور به میدان آوردن نهادهای مردمی مانند مساجد و مدارس پیگیری شود.
مسعود پزشکیان بار دیگر بر رویکرد همافزایانه دولت تأکید کرد و گفت: برنامه ما از ابتدا ایجاد وفاق و همدلی در داخل کشور بوده است. ملاک ما برای فعالیت در دولت تقواست؛ تقوا یعنی عمل بدون خطا و خدمت برای خدا، یعنی خدمت به مردم. معیار ما برای همکاری، تقواست، نه وابستگی سیاسی، قومی یا مذهبی. به جای حذف دیگران، از ظرفیت همه ایرانیان در داخل و خارج کشور استفاده خواهیم کرد.
در ادامه رئیسجمهور به روند مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا نیز پرداخت و گفت: دولت ما از ابتدا تأکید داشته که به دنبال تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی با سایر کشورها بهویژه کشورهای اسلامی و همسایه است. با دیگر کشورها نیز بر اساس احترام متقابل، تعامل سازنده را دنبال میکنیم.مسعود پزشکیان تصریح کرد: در مذاکره با آمریکا، در چارچوب مشخصشده و با حفظ منافع ملی آماده توافق هستیم، اما اگر آنها نخواهند از موضع برابر با ما مذاکره کنند، مسیر خود را ادامه میدهیم. همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند، نه خوشبین هستیم و نه بدبین.
رئیسجمهور گفت: با تقوا و اتکا به داشتههای خود، میتوانیم کشور را بسازیم. ما ایرانیان انسانهای توانمندی هستیم و هیچگاه خود را دستکم نمیگیریم.
پزشکیان تأکید کرد: ما سر دعوا نداریم، اما زور و قلدری را هم نمیپذیریم. بسیاری از نخبگان علمی، فرهنگی، مذهبی و دانشگاهی ما که نماد اخلاق، عطوفت و دوستی بودند، ترور شدند؛ زیرا دشمن نمیخواهد انسانهای توانمند در این کشور باقی بمانند تا بتواند هر بلایی بر سر این ملت و منابع آن بیاورد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 6
اخبار
پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، قانون معاهده جامع راهبردی میان این کشور و جمهوری اسلامی ایران را که پیشتر به تصویب دومای دولتی و شورای فدراسیون (دو رکن قانونگذاری روسیه) رسیده بود،امضا کرد.
به گزارش خبرگزاری تاس، جمعه ۲۸ دیماه ۱۴۰۳ و در سفر مسعود پزشکیان رئیسجمهور به مسکو، معاهده مشارکت جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در آیینی در کاخ کرملین به امضای رؤسای جمهور دو کشور رسید.
این سند چارچوب قانونی را برای توسعه بیشتر همکاری بین مسکو و تهران در بلندمدت تعیین میکند. این توافق سطح مناسبات روسیه و ایران را به عنوان شرکای راهبردی تثبیت میکند و همه حوزهها از جمله دفاعی، مبارزه با تروریسم، انرژی، مالی، حمل و نقل، صنعت، کشاورزی، فرهنگ، علم و فناوری را در بر میگیرد.پیش از این قانونگذاران روس ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ در دومای دولتی و سناتورها نیز ۲۷ فروردین در شورای فدراسیون، لایحه ارسالی دولت روسیه با امضای رئیس جمهور را تصویب کرده بودند.با امضای این قانون از سوی پوتین، فرایند قانونی این معاهده در روسیه تکمیل شده است.اجرایی شدن این معاهده منوط به طی شدن فرایند قانونی در دو کشور است.
وزیر امور خارجه در مصاحبه اختصاصی با شبکه راشاتودی در زمان سفر اخیر به روسیه در پاسخ به پرسشی در این باره گفت: مجلس ایران هم در روزهای آینده این معاهده را تصویب خواهد کرد و فکر میکنم در هفتههای آینده، این معاهده اجرایی خواهد شد.
عباس عراقچی خاطرنشان کرد: این معاهده چشمانداز درازمدتی را به روابط ایران و روسیه میدهد. همکاریهایی که بین دو کشور وجود دارد، قبل از این معاهده شروع شده و ما الان در شرایط بسیار خوبی به سر میبریم، اما این معاهده هم پایههای قویتری برای روابط ایجاد میکند و هم اینکه، چون دوره توافق ۲۰ ساله هست و قابل تمدید هم هست، چشمانداز درازمدتی را ایجاد میکند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: معاهده جامع راهبردی به بقیه دنیا هم این پیام را هم میدهد که ایران و روسیه به دنبال همکاریهای درازمدت هستند و مسائل مقطعی نمیتواند این رابطه را دچار خدشه کند؛ بنابراین معتقدم با اجرایی شدن این معاهده، مسیر همکاریهای ما قویتر و سریعتر جلو خواهد رفت.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
بانک مرکزی به دنبال تسکین موقتی کاهش تورم است نه دائمی
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد و استاد اقتصاد اسلامی گفت: امیدواریم بانک مرکزی عرضه سکه را پایان دهد زیرا یک بار برای همیشه باید از رفتارهای بی نتیجه ای که بارها در اقتصاد صورت داده ایم عبرت بگیریم و مانع از ایجاد معضلات دیگری برای اقتصاد کشور شویم.
وحید ارشدی اقتصاددان در گفت و گو با اخبار صنعت در خصوص اهمیت مبارزه با سفته بازی بخصوص از نهادهای دولتی و بانک مرکزی به چند نکته مهم ذیل این موضوع ناظر بر پیش فروش سکه توسط بانک مرکزی گفت: برای کنترل سفته بازی و جلوگیری از هر گونه فعالیت سوداگرانه در بازار ارز و طلا در وهله اول باید مانع بزرگی پیش روی نهادهایی گذاشت که به این موضوع آن هم با توجیهات اقتصادی و مرتبط با بازار دامن می زنند.
وی در این باره خاطر نشان کرد: به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی، پیش فروش و عرضه سکه توسط بانک مرکزی اشتباه است زیرا هر نوع کاری که به این روند یعنی خرید و فروش طلا برای سوداگری دامن بزند و منابع مالی و نقدی مردم را وارد بازار خرید و فروش سکه کند یعنی دامن زدن به سوداگری اشتباه است زیرا روند سفته بازی در بازار را به شدت افزایش می دهد.
وحید ارشدی کارشناس وتحلیلگر اقتصادی و اقتصاد اسلامی معتقد است: علی رغم اینکه بارها به ما ثابت شده سیاستها و طرح هایی شبیه حراج طلا وسکه بانک مرکزی یا تخصیص ارز ارزان قیمت غلط است و مُسکن است نه یک راهکار ریشه ای اما همچنان شاهدیم بانک مرکزی رویه های غلط را با توجیهات دم دستی ادامه می دهد و تکرار می کند.
ارشدی تاکید کرد: بانک مرکزی با استفاده از ابزارهای موجود و همراهی دولت باید مساله تورم را به صورت ریشه ای حل کند اما تورم را کاهش نمی دهد با توجیه کاهش تورم وعدم افزایش نرخ ها به سراغ حلقه های آخر می رود یعنی همچنان اصرار دارند مُسکن موقتی را به جای حل ریشه ای بیماری تورم ایران تجویز کنند.
وی در این باره یادآور شد: در حالی که تسکین تورم در جای دیگری است و باید جریان نقدینگی به درستی هدایت شود یعنی به بخش های مولد بهره ور صادرات محور منتقل شود تا گره از کار اقتصاد ایران بگشاید وزمینه ساز ارز آوری، تولید بیشتر، عرضه بیشتر، ارتقای قدرت خرید و درآمد مردم و در نهایت کاهش تورم شود.
کارشناس وتحلیلگر اقتصادی تاکید کرد: مُسکن آنجایی است که فضای کسب و کار بهبود بیابد و مردم به سهولت وارد عرصه های تولید شوند.مُسکن آنجایی است که تقاضا وانتظارات تورمی جامعه مدیریت شود واقتصاد به مذاکره گره نخورد و بخش اقتصاد با سیاست گذاری های درست فعال باشد. در صورتی که این زمینه ها مهیا شود و شور و نشاط به فضای کسب وکار برگردد تورم کاهش می یابد لذا نیازی به تزریق سکه به بازار برای کنترل نرخ طلا و ارز نیست.
وی در این باره تاکید داشت: هر چه قدر اقتصاد کشور به متغیرهای برون زا متکی باشد و اقتصاد ایران را متلاطم کند قطعا زمینه ها برای نوسان قیمتی ارز وطلا بیشتر باز می شود از آن سو عایدی سرمایه نیز نخواهیم داشت لذا مدام تلاطمات اقتصادی افزایش می یابد و زندگی مردم تحت تاثیر رفتارهای غلط قرار می گیرد.
وحید ارشدی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی پایان گفت وگو خاطر نشان کرد: مساله تورم باید از ریشه حل شود نه اینکه با سیاست های نادرست به تورم دامن زده شود. عرضه سکه در راستای مدیریت تورم اشتباه است. امیدواریم بانک مرکزی عرضه سکه را پایان دهد زیرا یک بار برای همیشه باید از رفتارهای بی نتیجه ای که بارها در اقتصاد صورت داده ایم عبرت بگیریم و مانع از ایجاد معضلات دیگری برای اقتصاد کشور شویم.
سفیر ایران در ریاض: امنیت منطقه به همکاری کشورها وابسته است
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان با اشاره به تواناییهای جمهوری اسلامی ایران در تولید و بومیسازی انواع سلاحهای دفاعی گفت: امنیت منطقه به همکاریهای کشورهای منطقه وابسته است.
چهل و ششمین سالروز بزرگداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در سالن قصر «الثقافه »منطقه دیپلماتیک ریاض با حضور سرلشکر «عبدالعزیز بن عبدالله الأول»، معاون آموزش و دکترین راهبردی نیروی زمینی عربستان سعودی به عنوان مهمان ویژه و به نمایندگی از نیروهای مسلح عربستان سعودی و سایر مقامات نظامی و سیاسی محل و همچنین حضور گسترده سفرا، دیپلماتها و وابستگان نظامی و دفاعی سفارتخانه های مقیم عربستان برگزار شد.
این مراسم که اولین برنامه روز ارتش بعد از شروع مجدد روابط دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و عربستان بود، «علیرضا عنایتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سفر اخیر وزیر دفاع سعودی به تهران، این سفر را نشان دهنده عزم ۲ کشور برای توسعه همکاریهای دوجانبه در همه حوزهها برشمرد.
سفیر کشورمان در ادامه با اشاره به تواناییهای جمهوری اسلامی ایران در تولید و بومیسازی انواع سلاحهای دفاعی اضافه کرد: امنیت منطقه به همکاریهای کشورهای منطقه وابسته می باشد.
در این مراسم سرهنگ خلبان کامرانی، رئیس وابستگی نظامی کشورمان نیز همکاریهای دوجانبه ایران و عربستان را باعث ارتقاء صلح و امنیت در منطقه دانست و به علاقمندی مقامات ۲ کشور برای توسعه همکاریها در این حوزه اشاره کرد.
در این برنامه، کلیپها و تصاویر متعددی از توانمندیهای نظامی و دفاعی کشورمان به نمایش درآمد که مورد استقبال مهمانان قرار گرفت.
اتخاذ راهبردهای صحیح عامل صنعتی شدن اقتصاد
رحمان سعادت-اقتصاددان: ایران اسلامی ظرفیت های بسیار زیاد و بالقوهای مانند موقعیت ژئواستراتژیک، منابع طبیعی غنی، نیروی کار متخصص و پتانسیلهای فناورانه دارد که با برنامه ریزی و استفاده درست از آنها می تواند بسترهای لازم جهت افزایش تولید و افتادن در مسیر صنعتی شدن و تولید صادرات محور را فراهم کند.
این موضوع بدین معناست که نباید فکر کنیم کشورهای توسعه یافته ای که صادرات محور هستند و تولید با کیفیت و قیمت رقابتی دارند متفاوت از ما هستند، بلکه بسیاری از این کشورها ظرفیت های ویژه ای شبیه به آنچه ما ازآن برخورداریم ندارند از این رو باید به فکر اتخاذ راهبردهای اصولی و صحیح برای رشد و رونق تولید و مقاوم سازی اقتصاد کشور باشیم.
در صورتی که راهبردهای درستی تدوین؛ تبیین و اعمال شود راهبردهایی که ما را به سمت صنعتی شدن نظام اقتصادی کشور هدایت کند آن زمان با درآمد زایی و ارز آوری بیشتر و اشتغالزایی که از این بابت ایجاد می شود بسیاری از مخاطرات اقتصادی و اجتماعی کشور حل می شود.
بی شک برای افزایش قدرت رقابت در موضوع مهم تولید با کشورهای مختلفی که تلاش می کنند کالای با کیفیت و ارزان قیمتی را راهی بازارهای دیگر کشورها کنند باید حرفی برای گفتن داشته باشیم و این موضوع محقق نمی شود مگر با تقویت بنگاه های دانش بنیان و توجه به شکل گیری آنها و استفاده از نخبگان کشور. توسعه زیر ساخت های تحقیق و توسعه اصل مهمی در تحقق این موضوع مهم اقتصادی است زیرا دست یابی به فناوریهای روز دنیا و همکاری با کشورهای توسعه یافته در پروژههای مشترک تحقیقاتی و حمایت از استارتاپهای صنعتی می توانیم راه را برای تولید حداکثری با کاهش وابستگی داشته باشیم.
بی تردید باید نوآوری در اقتصاد و درعرصه صنعت بسیار جدی گرفته شود. یعنی دولتمردان وحاکمیت باید از نخبگان و دارندگان ایده های نوین استقبال کنند و طرح هایی که می تواند انقلابی در کاهش هزینه های تولید به رغم افزایش کیفیت کالای مد نظر ایجاد کند را مورد حمایت های جدی خود قرار دهند.
کاهش هزینه های تولید نیز موضوع مهمی است که بخشی از آن داخلی است و بخشی خارجی، یعنی دولت باید به صورت هوشمندی رابطه بین این دو را پیدا کند و اثر آن را در بخش کاهش هزینه های تولید چه برای بازار داخلی و چه در بازار خارجی ایجاد کند.
بهبود فضای کسب و کار نیز مولفه بسیار مهمی در تقویت میل به سرمایه گذاری و عدم خروج نخبگان و صاحبان ایده های خوب از کشور است. اگر این موارد جدی گرفته شود یعنی فضای کسب و کار تسهیل شود و با نهادهایی که مانع تسهیل این فضا می شوند به صورت جدی برخورد شود نباید شک داشته باشیم که اولین گام ها برای داشتن تولیدی بیشتر وبهتر در ایران ایجاد می شود.
کارآفرینی در محیط کسب و کار
ادامه از صفحه اول
در جهان در حال تغییر و تحول و پیشرفت امروزی، کشورها و سازمان هایی موفق هستند که بتوانند بین منابع کمیاب و سرمایه های موجود و امکانات در دسترس با قابلیت های مدیریت و کارآفرینی منابع انسانی خود رابطه معنی داری برقرار نمایند.
امروزه مسئله ی اشتغال برای جوانان، خانواده ها و در نهایت برای دولت ها به یکی از دغدغه های اصلی تبدیل شده است که به سادگی نحوه ی زندگی آن ها را تحت تاثیر قرار داده است. حال باید دید که به طور کلی ایجاد اشتغال به عهده ی دولت است و یا بخش خصوصی؟ تصور حاکم در میان مردم این است که این موضوع از وظایف دولت است، ولی در واقع اینطور به نظر می رسد که اگرچه دولت ها موظف به توسعه ی زیرساخت ها و بسترسازی مناسب و باثبات در اقتصاد و دنیای کسب و کار هستند، وظیفه ی اصلی را باید به عهده ی بخش خصوصی دانست. البته طی یک دهه گذشته موضوع کارآفرینی در محیط کسب و کار رواج بسیاری یافته که اغلب افراد آن را با اشتغال زایی اشتباه می گیرند.
در اشتغال زایی چهار روش مرسوم وجود دارد که می تواند به درک بهتر موضوع کارآفرینی کمک کند:
روش اول؛ سرمایه گذاری دولتی : دولت باید در زیر ساخت ها و پروژه های نظامی و عمرانی سرمایه گذاری انجام دهد و آنها را توسعه دهد. هر چند که بهتر است این بخش نیز به بخش خصوصی واگذار شود. در آمریکا که دارای موفق ترین اقتصاد دنیاست، علیرغم همه مشکلاتی که وجود دارد، حتی شرکت واترگیت که در عراق می جنگد، به بخش خصوصی واگذار شده است. بدین معنی که در آن کشور این بخش خصوصی کشور آمریکا است که می جنگد نه دولت.
روش دوم؛ سیاست های مالی : دولت می تواند سیاست های انبساطی پولی و مالی که منجر به رونق می شود را انجام دهد و اشتغال زایی را افزایش دهد.یکی از سیاست هایی که همیشه در سیاست های مالی وجود دارد، مشوق های مالی است. یعنی اگر بخواهیم اشتغال را افزایش دهیم اولین کار این است که باید در مالیات بخشنده باشیم. وقتی مالیات گرفته میشود، یعنی قیمت تمام شده برای مصرف کننده را افزایش می دهیم و در واقع هزینه تولید افزایش می یابد که در نتیجه این افزایش هزینه تولید، کارگر کمتری استخدام می شود، چون فروش کمتری انجام می شود. وقتی قیمت ها افزایش پیدا کرد، تقاضا کاهش پیدا می کند. بنابراین وقتی مالیات افزایش پیدا می کند، قیمت ها افزایش پیدا میکند و تقاضا کاهش می یابدو در نتیجه اشتغال نیز کاهش پیدا میکند. بنابراین کاهش مالیات منجر به کاهش هزینه ها و در نتیجه افزایش تولید و اشتغال می شود.
روش سوم؛ یک سهم از بازار : که البته در کشورهای مختلف عناوین مختلفی تحت عنوان طرح های زود بازده، شرکت های دانش بنیان و … معروف است. سه مدل شرکت وجود دارد: شرکت های بزرگ، متوسط و کوچک. اقتصاد کشور ما بر پایه شرکت های بزگ اداره می شود. اما 07درصداقتصاد آمریکا بر مبنای شرکت های کوچک و متوسط است. در اقتصاد آلمان 58درصد بر پایه شرکت های متوسط و کوچک استوار است، در حالی که این رقم در کشور ما 51-01درصد است. یکی از راه های اشتغال زایی توسعه شرکت متوسط و کوچک است.
روش چهارم؛ اشتغال زایی از راه ایده های نو : اشتغالزایی از راه ایده های نو همان مفهوم کارآفرینی است. البته باز هم تاکید می کنم که کارآفرینی ایجاد اشتغال زایی نیست، چون این در حیطه وظایف دولت است، ولی کارآفرینی میتواند اشتغالزایی هم داشته باشد، چون تولید میکند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.