شماره: 2574 / ۱۴۰۴ سوم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
استخراج هر بیتکوین
معادل مصرف برق ۴۴۰ واحد مسکونی
مدیرعامل توانیر گفت: استخراج هر بیتکوین معادل مصرف برق ۴۴۰ واحد مسکونی در تهران در یک سال است.
مصطفی رجبی مشهدی در جشنواره شهید رجایی، در خصوص وضعیت استخراج رمزارز در کشور، اظهار کرد: متوسط مصرف ماهانه۱۰ واحد مسکونی در تهران۲۶۵۰ کیلووات ساعت است، درحالی که متوسط مصرف ماهانه یک دستگاه ماینر با تجهیزات سرمایشی۲۶۵۰ کیلووات ساعت است.
وی با اشاره به وضعیت مصرف برق در ایران و راهکارهای رفع ناترازی برق، تاکید کرد: مصرف برق کولرهای ایران بیشتر از هفت کشور غرب آسیا و مصر است، به طوری که اوج مصرف برق در کشورهای گرمسیرتر از ایران نظیر، مصر، امارات، الجزیره،مراکش، عمران، اردن و و لبنان کمتر از ایران است.
مدیرعامل توانیر با بیان اینکه در حالی که در چند دهه اخیر، شدت مصرف انرژی در جهان ۳۵ درصد کاهش یافته است، گفت: در ایران شاهد افزایش ۷۵ درصدی آن هستیم.
وی با تاکید بر اینکه در بخش ساختمان نیز پنج برابر کشورهای مشابه اقلیم خودمان برق مصرف میکنیم، گفت؛ شکاف بین تولید و مصرف در ۱۰ سال اخیر افزایش یافته است.
وی گفت: از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ باید سالانه معادل تولید ۳۰ واحد نیروگاهی برای پاسخگویی به رشد تقاضا احداث میکردیم اما در سال گذشته این عدد به ۴۵ واحد نیروگاهی رسید که خیلی زیاد است. بنابراین باید مصرف برق را کاهش دهیم.
به گفته سخنگوی صنعت برق، سالانه یک میلیون و ۳۲۰ هزار دستگاه کولر گازی وارد مدار مصرف می شود که برای تامین برق آن باید ۴۰۰۰ مگاوات، ظرفیت تولید افزایش یابد.
رجبی مشهدی با اشاره به افزایش ۳۵ هزار مگاواتی مصرف برق تابستان به دلیل بار سرمایشی، از تعریف ۱۴ مگاپروژه برای مدیریت ناترازی برق در ماههای گرم سال خبر داد و افزود: این ۱۴ مگاپروژه معطوف به افزایش ظرفیت تولید برق حرارتی، توسعه تجدیدپذیرها و البته مدیریت مصرف است.
تولید گاز فاز ۱۱ پارس جنوبی
به ۲۰ میلیون مترمکعب رسید
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از تکمیل عملیات حفاری و بهرهبرداری از هشتمین چاه فاز ۱۱ پارس جنوبی خبر داد و گفت: برداشت گاز از این فاز به ۲۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.
تورج دهقانی اظهار کرد: پس از اتمام حفاری هشتمین چاه (چاه شماره ۲) در موقعیت سکوی SPD11B، عملیات تکمیل این چاه انجام شد و بعد از عملیات اسیدکاری و جریاندهی، به بهرهبرداری رسید.
وی با قدردانی از عملکرد مطلوب شرکت پتروپارس بهعنوان پیمانکار طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی افزود: در روزهای اخیر با اخذ مجوز از مدیریت نظارت بر تولید شرکت ملی نفت ایران، این چاه به تأسیسات سکوی SPD11B متصل و بهرهبرداری از آن آغاز شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تصریح کرد: برداشت روزانه گاز غنی از فاز ۱۱ پارس جنوبی با احتساب تولید چاه اخیر به ۲۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی آخرین طرح از فازهای بیستوچهارگانه این میدان مشترک محسوب میشود که نخستین سکوی آن با هشت حلقه چاه تولیدی به بهرهبرداری رسیده است.
با اولویتبخشی به توسعه میدانهای مشترک با محوریت میدانهای گازی، از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون چهار حلقه چاه در موقعیت SPD11B این طرح حفاری شده و به بهرهبرداری رسیده و چهار حلقه چاه باقیمانده این موقعیت نیز در ماههای آینده به بهرهبرداری میرسند تا دستیابی به ظرفیت کامل تولید روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب گاز از بخش اول مرحله نخست توسعه این فاز در مرز مشترک ایران و قطر محقق شود.
طرح بزرگ آبرسانی مسجدسلیمان
پس از ۵۰ سال اجرا میشود
فرماندار مسجدسلیمان با بیان اینکه طی ۵۰ سال گذشته یک طرح بزرگ و جامع آبرسانی در مسجدسلیمان اجرا نشده است، گفت: اکنون در تلاش هستیم با کمک نماینده مردم مسجدسلیمان این طرح بزرگ اجرا شود تا مشکل تنش آبی مسجدسلیمان را برای چند دهه حل کنیم.
پیمان جهانگیری با بیان اینکه هدف ما رفع مشکلات کمبود آب در مناطق شهری و روستایی مسجدسلیمان است، اظهارکرد: پروژه آبرسانی بخش گلگیر و سه روستای اطراف با هدف تامین آب این روستا در دست احداث است. همچنین پروژه آبرسانی (گچ خلج) به هشت روستا با جمعیت حدود ۴۰۰ نفر و عملیات بازسازی مخزن نمره ۶ جهت پایداری آب شهرک الغدیر، اداره زندان و بخشی از مناطق هشت بنگله و سی برنج در دست اجرا است. این مخزن در سال ۱۴۰۲ به علت فرسودگی از مدار خارج شده بود.
وی تاکید کرد: تامین آب همه مناطق و پس از آن پایداری آب مناطق مختلف جزء اولویتهای ما بوده و تاکنون نیز پیگیریهای مستمری در این زمینه صورت گرفته است.
فرماندار مسجدسلیمان با تقدیر از پیگیریهای جباری نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی جهت رفع مشکلات آبرسانی شهرستان، گفت: پروژه بزرگ خط انتقال ۱۰۰۰ که یکی از بزرگترین پروژههای آبرسانی شهرستان خواهد بود جهت تامین کامل آب شهرستان و پایداری آب صورت می گیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
مصرف برق به بیش از ۲۳ برابر ۴۷ سال گذشته رسید
وزیر نیرو گفت: در حالی که در ۴۷ سال گذشته ظرفیت تولید برق کشور بیش از ۱۳ برابر شده، میزان مصرف به بیش از ۲۳ برابر رسیده است، این فاصله، نشاندهنده افزایش فزاینده مصرف و ضرورت مدیریت دقیقتر آن است.
وزیر نیرو در آیین افتتاحیه جشنواره شهید رجایی، در جمع خبرنگاران این جشنواره را فرصتی ارزشمند برای ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی و ارتقاء استانداردهای خدمترسانی به مردم توصیف و بر ضرورت نهادینهسازی فرهنگ بهرهوری در نظام اداری کشور تأکید کرد.
عباس علیآبادی با اشاره به اهمیت ارزیابی در اصلاح رویکردها گفت: جشنواره شهید رجایی نباید صرفاً یک رویداد نمادین باشد، بلکه باید بستری برای ارتقای عملکرد، بهبود سیاستگذاری و تمرکز بر بهرهوری منابع ملی از جمله انرژی و آب تلقی شود.
وزیر نیرو در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه ناترازی در حوزه آب و انرژی، یک واقعیت انکارناپذیر است، اظهار داشت: وزارت نیرو برای عبور از این چالش راهبردی، دو مسیر اصلی را دنبال میکند: یکی تمرکز بر افزایش تولید و دیگری مدیریت مصرف. هر دو مسیر، در کنار هم، میتوانند پایداری منابع را تضمین کنند.
عباس علیآبادی با اشاره به شدت مصرف انرژی در کشور افزود: شدت مصرف انرژی در ایران که حاصل نسبت انرژی مصرفی به تولید ناخالص داخلی است، بسیار بالا است. این یعنی انرژی زیادی مصرف میشود بدون اینکه به تناسب آن، تولید اقتصادی کافی صورت بگیرد. این یک هشدار جدی برای اقتصاد ملی و سیاستگذاری در حوزه انرژی است.
وزیر نیرو همچنین با مرور وضعیت منابع آبی کشور گفت: در ۳۰ سال گذشته، میزان آب تجدیدپذیر از حدود ۱۳۰ میلیارد مترمکعب به ۱۰۳ میلیارد کاهش یافته و این موضوع باعث شده است، سرانه آب تجدیدپذیر برای هر فرد از ۶ هزار مترمکعب به حدود ۱۲۰۰ مترمکعب برسد. این آمارها بهروشنی نشان میدهد که وضعیت منابع آبی کشور، مطلوب نیست و نیازمند تغییر رویکردهاست.
عباس علیآبادی در ادامه به وضعیت صنعت برق کشور پرداخت اشاره و تصریح کرد: در حالی که در ۴۷ سال گذشته ظرفیت تولید برق کشور بیش از ۱۳ برابر شده، میزان مصرف به بیش از ۲۳ برابر رسیده است. این فاصله، نشاندهنده رشد فزاینده مصرف و ضرورت مدیریت دقیقتر آن است.
وزیر نیرو افزود: صنعت برق ایران امروز جزو ۵ کشور برتر جهان از منظر توان تولید است و در ساخت تجهیزات و قطعات، به سطحی از خودکفایی و حتی صادرات رسیدهایم که افتخارآفرین است، اما این توان فنی نباید باعث نادیده گرفتن بحران مصرف شود.
عباس علیآبادی در بخش دیگری از سخنان خود، به برنامههای وزارت نیرو در مدیریت مصرف اشاره کرد و گفت: در جشنواره شهید رجایی، بهینهسازی مصرف انرژی باید یکی از شاخصهای اصلی ارزیابی عملکرد دستگاهها باشد.
وزیر نیرو ادامه داد: وزارت نیرو در سال جاری با ۳۶ بسته مدیریتی، برنامهریزی دقیقی برای عبور از اوج مصرف تدوین کرده و برای همه بخشها از جمله خانگی، صنعتی و کشاورزی، الگوهای مصرف متناسب با شرایط اقلیمی و منطقهای طراحی کرده است.
به گفته عباس علیآبادی، وزارت نیرو متعهد است برق یارانهای را در چارچوب این الگوها تأمین کند، اما مشترکانی که فراتر از الگو مصرف میکنند، باید یا اقدام به بهینهسازی مصرف کنند یا برق مورد نیاز خود را از بازار آزاد تأمین کنند.
وزیر نیرو در پایان با تأکید بر اینکه حل مسئله ناترازی نیازمند عزم ملی و مشارکت همگانی است، اظهار داشت: این وزارتخانه، هم از مسیر توسعه تولید پایدار و هم از راه مدیریت مصرف، برای رسیدن به تعادل در حوزه انرژی و آب تلاش میکند. اما موفقیت این برنامهها، نیازمند همکاری همه دستگاهها، مردم و رسانههاست.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
مسکو میزبان هجدهمین کمیسیون اقتصادی ایران و روسیه
هجدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، سوم تا پنجم اردیبهشت در مسکو برگزار میشود.هجدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی با هدف توسعه همکاریها جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به ریاست محسن پاک نژاد، وزیر نفت ایران و سرگئی تسیویلیوف، وزیر انرژی روسیه (رؤسای کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور) برگزار میشود.
با توجه به برنامهریزیهای انجامشده، قرار است نشستهای تخصصی در سطح کارشناسی در دو روز نخست برگزار شود. کارشناسان ایرانی و روسی در قالب کارگروههای مختلف تخصصی به بررسی راههای توسعه همکاری بین دو کشور پرداخته و ضمن رفع چالشهای موجود، نسبت به تدوین نقشه راه همکاریهای آینده دو کشور در قالب سند یادداشت تفاهم هجدهمین اجلاس اقدام میکنند که به امضای وزیر نفت ایران و وزیر انرژی روسیه بهعنوان رؤسای کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور میرسد.
پس از امضای معاهده مشارکت جامع راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در دی ۱۴۰۳ و تصویب موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در بهمن ۱۴۰۳ در مجلس شورای اسلامی ایران، زمینههای همکاری بین دو کشور بیش از پیش فراهم شده و پیشبینی میشود محورهای مختلفی از جمله توسعه همکاریهای انرژی، تجاری و اقتصادی، مالی و بانکی، حملونقل و لجستیک و گمرک، صنعت و معدن، کشاورزی، سلامت و بهداشت، فرهنگی، گردشگری، علمی و فناوری و … همسو با اجرای توافقنامههای فوق برای گسترش همکاریهای جامع دو کشور در این اجلاس مورد بررسی قرار گیرد.
هفدهمین کمیسون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه، اسفند ۱۴۰۲ در تهران به میزبانی وزارت نفت برگزار شده بود.
حمل جادهای؛ چالش پرهزینه و پرریسک زنجیره تأمین سوخت
مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: ناوگان حملونقل افزون بر مخاطرات جادهای و هزینههای ناشی از مصرف سوخت نفتگاز، هزینه کرایه حمل سنگینی را به بودجه شرکت تحمیل کرده است
شهلا لونی با اشاره به الزامات تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه، بر نقش کلیدی سرمایهگذاری در توسعه ظرفیت پالایشی کشور تأکید کرد و گفت: با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۴ بهعنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید» و هدفگذاری افزایش ۸ درصدی اقتصاد در برنامه هفتم، یکی از مهمترین پیشنیازهای این رشد، افزایش ظرفیت تولید در بخشهای مختلف، بهویژه در حوزه انرژی و بهطور مشخص صنعت پالایش و پخش است و این موضوع تنها از مسیر سرمایهگذاری هدفمند و بهرهگیری از ابزارهای مالی و مقررات تسهیلگر محقق میشود.
وی با بیان اینکه تحقق اهداف ماده ۴۵ قانون برنامه هفتم توسعه یکی از مسیرهای کلیدی برای افزایش ظرفیت پالایشی کشور متناسب با اهداف کمّی برنامه است، افزود: شرکت ملی پالایش و پخش، بهعنوان پیشران زنجیره تأمین انرژی کشور و تأمینکننده سوخت مورد نیاز صنایع بزرگی، چون فولاد، نیروگاهها و بخش حملونقل، نقش بنیادینی در این فرآیند دارد. به همین منظور این شرکت در سال ۱۴۰۴ تمرکز ویژهای بر سرمایهگذاری در حوزههای افزایش ظرفیت پالایشی، ارتقای کیفی فرآوردههای تولیدی پالایشگاهها و توسعه زیرساختهای انتقال، توزیع، ذخیرهسازی داشته است.
مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره اهداف کمّی برنامه هفتم توسعه و پیشرفت گفت: مطابق جدول شماره ۸ ماده ۴۲ برنامه هفتم توسعه، باید ظرفیت تولید روزانه بنزین به ۱۲۹ میلیون لیتر و نفتگاز به ۱۳۰ میلیون لیتر در روز افزایش یابد و نسبت تولید محصولات سنگین پالایشی به کل محصولات پالایشی در پایان برنامه به ۲۰ درصد برسد. برای تحقق این اهداف اجرای طرح احداث پالایشگاههای جدید، ارتقای کیفی محصولات پالایشی و طرحهای زیرساخت اتصال، توزیع و ذخیرهسازی اجتنابناپذیر است، همچنین پالایشگاهها در حوزه ارتقای کیفی فرآوردهها باید همسو با الزامات قانون هوای پاک حرکت کنند و تولید فرآوردههای استاندارد را در دستور کار خود قرار دهند.
لونی با اشاره به چالشهای موجود در حوزه حملونقل فرآوردههای نفتی تصریح کرد: ناوگان حملونقل افزون بر مخاطرات جادهای و هزینههای ناشی از مصرف سوخت نفتگاز، هزینه کرایه حمل سنگینی را به بودجه شرکت تحمیل کرده است. از این رو سرمایهگذاری در توسعه خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده، افزون بر کاهش هزینههای حمل، سبب صرفهجویی در مصرف سوخت و ارتقای ایمنی میشود. منابع حاصل از این صرفهجویی نیز میتواند برای تکمیل پروژههای احداث خطوط لوله بهکار گرفته شود.
وی به ظرفیتهای قانونی موجود در برنامه هفتم توسعه و پیشرفت و بودجه سنواتی بهمنظور تأمین بخشی از منابع مالی طرحهای صنعت پالایش برای جذب سرمایهگذاری اشاره کرد و یادآور شد: قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور شرایط مطلوبی را برای استفاده از ابزارهای متنوع مالی و جذب سرمایه فراهم آورده است، همچنین مطابق با برنامهریزیهای انجامشده برای طرحهای زیرساختی نیز از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر استفاده میشود.
مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در ادامه از معرفی ۲۴ فرصت سرمایهگذاری در صنعت پالایش و پخش و طرحهای تعریفشده ذیل مدیریت مصرف سوخت در جریان برگزاری رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران خبر داد و افزود: این فرصتهای سرمایهگذاری بهطور رسمی در نشست تخصصی «تحول در سرمایهگذاری و توسعه صنعت پالایش و پتروپالایش» که روز دوم اردیبهشتماه از ساعت ۱۳ تا ۱۷:۳۰ در محل سالن اجلاس سران برگزار میشود، معرفی میشوند.
به گفته لونی، در این نشست تخصصی، افزون بر معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت پالایش و پخش، به ابزارهای مالی بازار پول و سرمایه برای تأمین مالی پروژهها، فرصتهای سرمایهگذاری در زیرساختهای انتقال و توزیع و ظرفیتهای موجود در حوزه پالایش و پتروپالایش پرداخته میشود. همچنین در این نشست مدیرانی از بانک مرکزی، بازار سرمایه و بورس انرژی حضور خواهند داشت و از نظرات آنان در زمینه ابزارهای مالی در بازار پول و سرمایه بهرهمند خواهیم شد.
ایران به باشگاه سازندگان فناوری ESP نزدیک شد
مدیرعامل یکی از شرکتهای فناور از دستیابی متخصصان داخلی به دانش فنی تولید درایوهای پمپهای درونچاهی ESP خبر داد؛ فناوری پیشرفتهای که کاربرد آن در احیای چاههای نفتی نیمهعمر است و تنها تعداد محدودی از کشورها به آن دسترسی دارند.
با گذر زمان و کاهش فشار در مخازن نفتی، نیاز به استفاده از فناوریهای نوین برای ازدیاد برداشت از چاههای نیمهعمر بیش از گذشته احساس میشود. در همین راستا، یکی از شرکتهای فناور ایرانی موفق شده است گامی مهم در بومیسازی سیستمهای درایو پمپهای درونچاهی ESP بردارد؛ تجهیزاتی که در عمق چند هزار متری زمین نصب میشوند و نقش حیاتی در ادامه بهرهبرداری از چاههای نفت ایفا میکنند.
سپهکار، مدیر عامل این شرکت فناور اظهار کرد: محصولات تولیدی این شرکت در حوزه پتروشیمی و نفت و گاز است و در این راستا محصولی را با عنوان درایوهای پمپهای درون چاهی ESP (پمپهای شناور درون چاهی) به تولید رساندیم.وی با بیان اینکه این پمپها در عمق ۳ هزار متری برای بازفرآوری چاههای نیمه عمر استفاده میشوند، اظهار کرد: برای بهرهبرداری از این نوع چاهها نیاز به فناوریهای بالا و خاصی است و این درایوها به واسطه ولتاژ بالا و شرایط سخت محیطی، برای بهرهبرداری از این نوع چاههای نفتی مورد استفاده قرار میگیرد و فناوران این شرکت به دانش فنی تولید آن دست یافتهاند.
سپهکار با اشاره به اهمیت این سیستمها، خاطر نشان کرد: سازندههای محدودی در دنیا این سیستمها را به تولید رساندهاند و این سیستمها در بازفرآوری و پربازدهتر کردن چاهها نقش مهمی ایفا میکنند.
مدیرعامل این شرکت یادآور شد: زمانی که طول عمر چاههای نفتی بیشتر از نیمه عمر آنها میشود، نیاز است تا پمپهای ESP در داخل آن نصب شود تا نفت را پمپ کند؛ از این رو این چاهها باید در عمق ۲ تا ۳ هزار متری چاه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه کار کردن در این عمق دشوار و سخت است، ادامه داد: دما و فشار بالا از دشواریهای کار در عمق ۲ تا ۳ هزار متری است و در این شرایط پمپ باید نصب شود و فرآیند پمپ را انجام دهد.
سپهکار افزود: با همکاریای که با یکی از شرکتهای بخش خصوصی داشتیم، درصدد هستیم این فناوری را بومیسازی کنیم. این فناوری در فاز پایلوت در اصفهان اجرایی شده و در حال رایزنی برای ساخت نمونه عملیاتی هستیم.
وی با بیان اینکه این دستگاه در راستای ازدیاد برداشت از چاههای نفتی است، اظهار کرد: پمپهای طراحی شده برای این سیستم ماژولار هستند و توان آنها بالا است و ولتاژ ۱۵۰۰ تا ۳ هزار ولت دارند.
ضرورت ایجاد نگاه توسعهمحور در صنعت نفت و گاز
مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد با تأکید بر اهمیت ایجاد نگاه توسعهمحور در حوزه بهرهبرداری از میدانهای نفت و گاز گفت: اگر چنین نگاهی در ارکان دولت و میان فعالان صنعت نفت نهادینه شود، میتوان افزون بر استفاده بهینه از منابع و ساماندهی زیرساختهای حیاتی کشور، به رونق اقتصادی دست یافت.
احمد محمدی با اشاره به ذخایر عظیم نفت و گاز کشور بیان کرد: ایران با برخورداری از مواهب الهی، در جایگاه دوم جهانی انرژیهای فسیلی قرار دارد و از منظر منابع، کشوری برخوردار محسوب میشود. کشورهایی که موفق به بهرهبرداری حداکثری از منابع خود شدهاند، مسیر توسعه را با جذب سرمایه طی کردهاند و در کنار برداشت مؤثر از ذخایر، برای اقتصاد خود نیز رونق ایجاد کردهاند.
وی با اشاره به ضریب بازیافت پایین از میدانهای نفتی ایران تصریح کرد: میانگین ضریب بازیافت طبیعی از این میدانها حدود ۲۵ درصد است، در حالی که با گذشت بیش از یک قرن از تولید نفت در کشور، هنوز حجم قابلتوجهی از نفت قابل استحصال باقی مانده است.
مدیر پیشین شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ادامه داد: برای افزایش سطح برداشت، باید از روشهای بهبود و ازدیاد برداشت بهره گرفت و این بدون جذب سرمایهگذاری و ورود فناوریهای نوین میسر نخواهد بود.
محمدی با تأکید بر توانمندیهای نهفته کشور در حوزه نفت و گاز تأکید کرد: باید سطح تولید را به قدری افزایش داد که ایران به یکی از بازیگران تأثیرگذار بازار جهانی نفت و گاز تبدیل شود، بهگونهای که حتی در شرایط تحریمی، نتوان سهم ایران را نادیده گرفت، یا بهراحتی جایگزین کرد.
وی ادامه داد: اگر نگاه توسعهمحور بهصورت واقعی در کشور عملیاتی شود، افزون بر جذب سرمایههای سرگردان داخلی و بهبود سطح تولید، ریسک سرمایهگذاری منطقیتر میشود و در نتیجه سرمایهگذاران خارجی نیز برای ورود به بازار ایران ترغیب خواهند شد.
مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد، جذب سرمایه خارجی را نیازمند فراهم شدن بسترهای مناسب دیگری دانست و اظهار کرد: وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران باید تمرکز بیشتری بر نقشهای نظارتی، تنظیمگری و تسهیلگری داشته باشند و زمینه را برای حضور هرچه پررنگتر بخش خصوصی در پروژههای نفتی فراهم کنند.
محمدی در بخش دیگری از این گفتوگو، برگزاری «رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران» را اقدامی مثبت ارزیابی کرد و گفت: برگزاری چنین رویدادهایی که به معرفی فرصتهای سرمایهگذاری میپردازند، اقدامی ارزشمند محسوب میشود که میتواند در صورت وجود عزم جدی در سطح حاکمیتی، نتایج ملموس و مثبتی در آینده نزدیک به همراه داشته باشد.
وی درباره ارائه راهکار بهمنظور افزایش اثربخشی رویدادهای مربوط به سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز گفت: میتوان همزمان با ارائه مدلهای متنوع قراردادی و معرفی فرصتهای واقعی، کارگروهی توانمند و صاحباختیار را مأمور بازنگری در قراردادهای موجود و طراحی الگوهای جدید قراردادی کرد، در این صورت در یک بازه زمانی مشخص، حوزه جذب سرمایه در صنعت نفت بهصورت حرفهای ساماندهی میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.