شماره: 2575 / ۱۴۰۴ چهارم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
زمان قراردادهای صنعت نفت
به ۶ ماه کاهش یافت
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از مصوبه اخیر شورای اقتصاد در کاهش حداکثر زمان قراردادهای صنعت نفت به ۶ ماه خبر داد و گفت: این مصوبه همسو با فرمایشات مقام معظم رهبری در کوتاه کردن زمان قراردادها و با هماهنگی ارکان مختلف دولت تدوین و اجرایی شده است.
حمید بورد دیروز (سهشنبه، دوم اردیبهشت) در رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران، از فرصتهای سرمایهگذاری دیدهشده در صنایع بالادستی نفت و گاز ایران خبر داد و اظهار کرد: توسعه حدود ۵۰ میدان نفتی و ۵۰ میدان گازی برنامهریزی شده است.
وی با بیان اینکه برای جذب سرمایهگذاری، ضریب بازدهی سرمایه نزدیک به کشورهای منطقه بین ۲۰ تا ۲۳ درصد متغیر خواهد بود، بیان کرد: همچنین بستههای مالی مطلوبی برای جذب سرمایهگذاران، مشتمل بر معافیتهای مالیاتی تدارک دیده شده است.مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پایان گفت: سعی شده با تغییر شیوهنامههای تأمین مالی و انعطاف در سبد قراردادی، زمینه همکاری مستمر بخشهای خصوصی داخلی و شرکتهای خارجی فراهم شود.شرکت ملی نفت ایران در رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران بیش از ۲۰۰ فرصت را به سرمایهگذاران بزرگ، متوسط و کوچک در قالبهای قراردادی متنوع معرفی میکند.
افزایش ۳ میلیون لیتری ظرفیت
تولید بنزین پالایشگاه ستاره خلیج فارس
با اجرای تعمیرات اساسی در واحد بنزین سازی فاز دو پالایشگاه ستاره خلیج فارس و نصب مبدل حرارتی، ظرفیت تولید بنزین بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان تا ۳ میلیون لیتر افزایش یافت.
غلامحسین رمضان پور مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس در تشریح این اقدام بیان کرد: در نخستین روزهای سال ۱۴۰۴ در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری در تحقق شعار سال، سرمایه گذاری جدید در واحد بنزین سازی فاز دو پالایشگاه ستاره خلیج فارس برای افزایش ظرفیت تولید بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان با تعویض مبدل حرارتی این واحد در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: عملیات عظیم تعویض این مبدل با انجام زیرسازیها، اجرای اصلاحات، نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه به دست توانمند جوانان متخصص کشور در پالایشگاه ستاره خلیج فارس اجرا شد.
مدیرعامل نفت ستاره خلیج فارس خاطرنشان کرد: با اجرای عملیات عظیم تعویض مبدل حرارتی فاز دو بنزین سازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ارتقای کیفیت، افزایش عدد اکتان و افزایش ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه تا ۴۵ میلیون لیتر در روز محقق شد.
رمضان پور با بیان اهمیت و حساسیت موضوع و نقش حیاتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در تولید فرآوردههای استراتژیک سبد سوخت و تأمین انرژی کشور، گفت: همزمان با اجرای این حجم از فعالیت در عملیات عظیم تعویض مبدل حرارتی، خلاقیت و توانمندی مهندسان جوان پالایشگاه در راستای ارتقای راندمان واحد بنزین سازی با اهتمام به مسائل زیست محیطی و رعایت تمامی الزامات و استانداردها صورت پذیرفت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
وزیرنفت: صنعت نفت ایران برای سرمایهگذاران جذاب است
وزیر نفت با بیان اینکه صنعت نفت و گاز ایران بهدلیل بازده بالای سرمایهگذاری، همواره برای سرمایهگذاران بینالمللی جذاب است، گفت: وزارت نفت چه در شرایط تحریمی و چه در صورت گشایشهای بینالمللی، طرحهای مشخص و برنامهریزیشدهای برای جذب سرمایه بهمنظور پیشبرد پروژههای نفت و گاز در دستور کار دارد.
محسن پاکنژاد روز سه شنبه در حاشیه برگزاری رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه بالادست نفت و گاز ایران در جمع خبرنگاران با اشاره به رویکرد برنامهمحور وزارت نفت چه در مواجهه با تحریمها و چه در صورت گشایشهای احتمالی گفت: همانگونه که در دوران تحریم با اتکا به توان داخلی برنامهریزی و اقدام کردیم، برای شرایطی که به هر نحو گشایشی در فضای بینالمللی حاصل شود نیز از پیش برنامهریزی کردهایم. به لطف خدا، وزارت نفت آمادگی کامل دارد تا در چنین شرایطی، از ظرفیت شرکتهای بینالمللی نیز بهرهمند شود.
وزیر نفت با اشاره به تصویب سرمایهگذاریهای بینالمللی از سوی سازمان سرمایهگذاری خارجی برای صنعت نفت کشور تصریح کرد: برنامهریزیهای وزارت نفت برای این سرمایهگذاریها در راستای توسعه میدانهای نفتی و گازی و تحقق اهداف کمی برنامه هفتم توسعه صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در صنعت نفت با دو مفهوم اصلی مواجه هستیم؛ یکی جبران کاهش طبیعی تولید و دیگری افزایش تولید برای دستیابی به اهداف توسعهای؛ تمام طرحهای مورد تصویب در این راستا طراحی و برنامهریزی میشوند.
پاکنژاد با اشاره به نقش کلیدی رویداد تحول در سرمایهگذاری در صنعت نفت افزود: قطعاً برگزاری این رویداد تأثیر مثبتی در ارتقای دیپلماسی اقتصادی کشور در منطقه خواهد داشت. همانطور که شاهد بودیم، سفرای بسیاری از کشورهای خارجی و شرکتهای معتبر بینالمللی در این رویداد حضور داشتند که نشان از جایگاه راهبردی صنعت نفت ایران و علاقهمندی جدی سرمایهگذاران بینالمللی دارد.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی پیرامون امکان افزایش ظرفیت تولید نفت ایران پس از رفع تحریمها گفت: بخشی از ظرفیت تولید روزانه نفت خام کشور هماکنون بهصورت بالقوه موجود است که در صورت رفع محدودیتها، بهسرعت فعال خواهد شد. همانطور که سال ۱۳۹۴ و پس از توافق برجام شاهد بودیم در کمتر از یک سال توانستیم تولید نفت را به سطح پیش از تحریمها بازگردانیم؛ حتماً امروز نیز این توانمندی وجود دارد.
پاکنژاد ادامه داد: در دوران تحریم نیز برخی کشورها در پروژههای نفتی ما مشارکت داشتند و امروز نیز بسیاری از شرکتها آماده ورود به بازار ایران هستند. صنعت نفت و گاز ایران بهدلیل بازده بالای سرمایهگذاری، همواره برای سرمایهگذاران بینالمللی جذاب بوده و هست.
وزیر نفت در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا، در خصوص ورود نفت به تامین برق گفت: وزارت نفت از گذشته در احداث نیروگاههای اختصاصی برای تأمین نیازهای خود پیشگام بوده و هماکنون نیز در مناطقی مانند غرب کارون و عسلویه شاهد این موضوع هستیم، حتی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر همچون برق خورشیدی نیز اقدامهایی در حال انجام است و این تلاشها ادامه دارد.
وزیر نفت در پاسخ به پرسش درباره واردات فناوریهای پیشرفته از سایر کشورها گفت: در خصوص واردات فناوریهای روز، چنانچه شرایط و الزامات قراردادی ما رعایت شود، از توان فنی سایر کشورها نیز بهره خواهیم برد. توانمندیهای داخلی ما در سالهای اخیر بهطور قابلتوجهی ارتقا یافته و وابستگی ما کاهش یافته است، اما قطعاً برای جهش فناوری، از ظرفیت جهانی نیز استفاده میکنیم.
پاکنژاد با بیان اینکه ما همواره اعلام کردیم برنامه هفتم پیشرفت را سرلوحه اقدامهای خود قرار میدهیم، اظهار کرد: بر اساس این برنامه دستیابی به تولید روزانه ۴ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه نفت خام (توان تولید نه ظرفیت) یا رسیدن به عدد یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون مترمکعب در حوزه تولید روزانه گاز خام بهعنوان هدف در نظر گرفته شده که محقق شدن این اهداف نیازمند سرمایهگذاری است.
وی با اشاره به توجه این وزارتخانه به استفاده از سرمایههای داخلی برای توسعه صنعت نفت و گاز کشور بیان کرد: اکنون بخش قابلتوجهی از سرمایهها در کشور به سمت مسیرهای زودبازده جریان مییابد که متأسفانه اقتصاد کلان کشور از آن بیبهره میماند. بر این باور هستیم که چنانچه به نوع جذابی مدلهای قراردادی را اعلام کنیم، میتوان از این منابع و سرمایههای مردمی برای محقق شدن اهداف برنامه توسعه استفاده کرد.
وزیر نفت با بیان اینکه روشهای جدید برای جذب منابع مالی در رویداد تحول در سرمایهگذاری رونمایی میشود، گفت: یکی از این روشها تحت عنوان پتروکراد یا جمعآوری مبالغ سرمایهای مردمی است. باور صاحبنظران حوزه مالی بر این است که مبالغ عظیمی سرمایه در قالب داراییهای مختلف نزد مردم وجود دارد که چنانچه این اعتماد و باور ایجاد شود که سرمایهگذاری در صنعت نفت با نرخ بازگشت بسیار مناسبی امکانپذیر است، طبیعتاً این سرمایهها ضمن رونق اقتصادی کشور، مردم و سرمایهگذاران را منتفع میکند.
پاکنژاد با بیان اینکه مردم همچنین میتوانند در قالب صندوق پروژه هم در پروژههای نفت و گاز سرمایهگذاری کنند، گفت: البته این طرحها به مفهوم آن نیست که صنعت نفت از سرمایهگذاری خارجی محروم میشود و به آن توجه نمیکند، بلکه به موازات پیگیری این طرحها، امکان ورود سرمایه و فناوریهای خارجی نیز به این صنعت فراهم است و ما با آغوش باز از آنها استقبال میکنیم.
وزیر نفت درباره توسعه میدان آرش گفت: در خصوص میدان آرش مباحثی مطرح است هر زمان که مرزهای بین المللی احصا شود ما می توانیم برای توسعه اقدام کنیم.وی با بیان اینکه میدان آرش در حوزه وزارت خارجه در دست بررسی و مذاکره است، تاکید کرد: هنوز در رابطه با این موضوع چیزی به وزارت نفت ابلاغ نشده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اجرای برنامه های مدیریت مصرف برق کشور با حضور وزیر نیرو کلید خورد
اجرای برنامه های مدیریت مصرف برق کشور در آستانه ورود به فصل گرما و اوج گیری مصرف برق، با حضور عباس علی آبادی وزیر نیرو در توزیع برق پایتخت آغاز شد.
آیین رسمی آغاز طرح ملی مدیریت مصرف برق کشور با حضور «عباس علیآبادی» وزیر نیرو و مدیران ارشد صنعت برق کشور در شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ برگزار شد؛ این برنامه ها به صورت همزمان در سراسر کشور از امروز دوم اردیبهشتماه فعالیت خود را آغاز می کند.
همایون حائری معاون برق و انرژی وزارت نیرو در این مراسم با بیان اینکه سالانه ۹ درصد به تقاضای مصرف برق کشور افزوده می شود، بیان کرد: این واقعیت در حالیست که رشد تقاضای مصرف برق در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان نزدیک به صفر است.
وی با تأکید بر اهمیت اجرای این برنامهها در سطح ملی گفت: مدیریت مصرف برق در دستور کار بیشتر کشورهای جهان قرار دارد، حتی در کشورهایی که با ناترازی برق مواجه نیستند نیز برنامه های مدیریت مصرف اجرایی می شود.
معاون برق و انرژی وزارت نیرو ادامه داد: هدف از این اقدام صرفهجویی در مصرف سوخت و جلوگیری از افزایش هزینههای استهلاک زیرساختهای تولید و انتقال برق است.
وی افزود: در بسیاری از کشورهای توسعهیافته، مدیریت مصرف به صورت جدی اجرا میشود و این امر باعث شده رشد سالانه مصرف برق در این کشورها نزدیک به صفر باشد. این در حالیست که در ایران، میزان رشد مصرف برق سالانه حدود ۹ درصد است.
حائری با اشاره به ناترازی موجود در صنعت برق کشور بهویژه در فصل گرم سال که این ناترازی تشدید میشود، گفت: مدیریت مصرف در ایران امری ضروری است و باید بهطور دائمی در دستور کار قرار گیرد. این موضوع نباید بهعنوان راهکاری جداگانه تلقی شود بلکه باید در ذات صنعت برق تعریف و نهادینه شود.
وی با اشاره به افزایش زودهنگام دما در سال جاری و کاهش منابع آبی که منجر به کاهش نزدیک به ۵۰ درصدی ظرفیت نیروگاههای برقآبی شده است، تصریح کرد: در چنین شرایطی مدیریت مصرف برق از اهمیت بیشتری برخوردار شده و باید بهطور جدی دنبال شود.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه سالانه حدود یک میلیون مشترک جدید و ۶ هزار مگاوات به تقاضای برق کشور اضافه میشود، تأکید کرد: امکان احداث نیروگاه و تأمین برق متناسب با این افزایش تقاضا در کشور وجود ندارد، لذا مدیریت و بهینهسازی مصرف، راهکار اصلی پیشروست که باید با جدیت دنبال کرد.
وی هدف اصلی برنامههای مدیریت مصرف را مشارکت مردمی عنوان کرد و گفت: ما به دنبال مردمیسازی دغدغه صرفهجویی و کاهش مصرف برق هستیم. بر همین اساس باید به نقطهای برسیم که خود مردم نسبت به مصرف غیرضروری برق بهویژه در مراکزی مانند مجتمعهای تجاری، حساس و مطالبهگر باشند.
حائری همچنین از اجرای ۳۶ برنامه مشخص در حوزه مدیریت مصرف خبر داد و گفت: تمامی این برنامهها با مشورت کارشناسان و متخصصان صنعت برق تدوین شدهاند. در این راستا، سه اقدام کلیدی شامل رؤیتپذیری با استفاده از ابزارهای نرمافزاری، کنترلپذیری از طریق تعامل با مشترکان و اقدامات میدانی برای برخورد با مشترکان پرمصرف در دستور کار قرار گرفته است
در این مراسم وزیر نیرو با حضور در قرارگاه رصدخانه مصرف برق شهر تهران، ضمن افتتاح مرکز جامع مدیریت و کنترل هوشمند شبکه برق مشترکان شهر تهران، به صورت برخط با مدیران و مسئولان شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور گفتوگو کرد.
در این نشست مدیران ارشد صنعت برق کشور با ارائه گزارشهایی از برنامهها و اقدامات انجامشده در حوزه مدیریت مصرف، بر آمادگی کامل صنعت برق برای اجرای ۳۶ بسته اجرایی مدیریت مصرف در تابستان پیشرو تأکید کردند.
وزیر نیرو با اشاره به اهمیت راهبردی مدیریت مصرف برق در پایداری شبکه در فصل گرم، بر لزوم مشارکت همهجانبه مردم و تمامی مشترکان، از خانگی تا صنعتی، در اجرای موفق این برنامهها تأکید کرد.
بر اساس این گزارش برنامههای مدیریت مصرف برق امسال با رویکردی نوین و مبتنی بر فناوریهای هوشمند، تعامل با مشترکان و اقدامات میدانی طراحی و اجرا شده تا در کاهش مصرف برق و جلوگیری از ناترازی در تابستان پیش رو نقش آفرین باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.