شماره: 2576 / ۱۴۰۴ هفتم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
گسترش حضور در بازار اوراسیا
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از رشد چشمگیر صادرات محصولات پتروشیمی به روسیه، فراهمشدن زیرساختهای توسعه همکاریهای ایران و روسیه و برنامهریزی برای گسترش حضور در بازار اوراسیا خبر دادند.
حسن عباسزاده اظهار کرد: در حوزه پتروشیمی، طی سالهای گذشته همکاریهای خوبی با روسیه آغاز شده که نتیجه آن، رشد قابل توجه صادرات به این کشور بوده است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۲۵۰ میلیون دلار محصولات پتروشیمی به روسیه صادر شده است، گفت: این رقم نشاندهنده رشد قابل توجهی در تعاملات دوجانبه است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه شرکتهای پتروشیمی ایرانی نیز با حضور در نمایشگاههای تخصصی در روسیه توانستهاند خود را معرفی و جایگاه مناسبی در بازار این کشور پیدا کنند، افزود: این حضور بخشی از همکاریهای گستردهای است که در قالب کمیسیون مشترک و با حمایت زیرساختهای مالی و تسهیلگر تجارت، شکل گرفته است.
عباسزاده با بیان اینکه سفر وزیر نفت به روسیه میتواند زمینهساز توسعه بیشتر زیرساختها، بهویژه در حوزه حملونقل و کریدورهای ریلی برای تسهیل جابهجایی محصولات باشد، تصریح کرد: خوشبختانه در ماههای آینده کاهش تعرفههای گمرکی میان دو کشور نیز اجرایی میشود که این موضوع با حمایت معاون نخستوزیر روسیه اعلام شده و میتواند صادرات محصولات پتروشیمی ایران را بیش از پیش تسهیل کند.
وی با اشاره به پیوستن ایران به موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: با امضای معاهده تجاری جدید میان ایران و روسیه، فضای مساعدی برای حضور گستردهتر شرکتهای پتروشیمی ایرانی در بازار روسیه و کشورهای عضو این اتحادیه فراهم شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد: اکنون که ایران عضو ناظر اتحادیه اورسیا است و معاهده رسمی نیز به امضا رسیده، باید برای بهرهبرداری بهینه از فرصتها، یک برنامه راهبردی ویژه برای شرکتهای پتروشیمی تدوین شود؛ بهویژه با توجه به ظرفیتهای صادراتی موجود و توسعهای که در قالب برنامه هفتم پیشبینی شده است.
پیشرفت چشمگیر دو پروژه پالایشی
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از پیشرفت قابل توجه دو پروژه پالایشی سیراف و آدیش جنوبی خبر داد و اعلام کرد: پالایشگاه آدیش جنوبی تا نیمه نخست امسال و فاز نخست پتروپالایشگاه سیراف تا نیمه نخست سال آینده به بهرهبرداری میرسد.محمدصادق عظیمیفر (پنجشنبه، چهارم اردیبهشت) در جریان بازدید از دو پروژه پالایشی پیشگامان سیراف و آدیش جنوبی بیان کرد: این طرحها از پیشرفت قابل توجهی برخوردار است.وی پیشرفت فیزیکی پروژه پتروپالایشگاه پیشگامان سیراف را بیش از ۶۲ درصد اعلام کرد و گفت: پیشبینی میشود فاز نخست این پروژه تا نیمه نخست سال آینده به بهرهبرداری برسد.مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اعلام پیشرفت ۹۳ درصدی پالایشگاه آدیش جنوبی افزود: برنامهریزی شده است این پالایشگاه تا نیمه نخست امسال به بهرهبرداری برسد.عظیمیفر با بیان اینکه مقرر شد با اتخاذ تصمیمهای لازم، روند اجرای پروژهها تسریع شود و موانع موجود در کوتاهترین زمان ممکن برطرف شود، بیان کرد: امیدوارم با همافزایی ایجادشده میان دولت و بخش خصوصی، در سال «سرمایهگذاری برای تولید» گامی مؤثر در مسیر افزایش ظرفیت پالایشی و توسعه صنعت پالایش کشور برداشته شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه
وزیر نفت با اعلام اینکه پیشتر تفاهمنامهای برای واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از روسیه به ایران امضا شده بود، گفت بررسیهای لازم درباره مسیرهای انتقال انجام شد و در نهایت، تفاهم بر سر استفاده از مسیر زمینی از طریق خاک جمهوری آذربایجان حاصل شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، محسن پاکنژاد امروز (جمعه، پنجم اردیبهشت) در حاشیه برگزاری هجدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پس از امضای موافقتنامه مشارکت راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، نشستهای کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی از اهمیت دوچندانی برخوردار شدهاند و زمینهساز ریلگذاریهای گسترده در بخشهای مختلف از انرژی تا بهداشت، کشاورزی، بانکی، مالی و پولی هستند.
وی با بیان اینکه عزم جدی دو طرف بر آن است که محورهای همکاری هرچه سریعتر به نتایج ملموس و قابل سنجش منتهی شود، تأکید کرد: این اجلاس صرفاً برای برگزاری یک نشست و توافق بر سر چند محور برگزار نشده، بلکه هدف آن رسیدن به جمعبندیهای عملیاتی و پرهیز از گرفتار شدن در روندهای اداری زمانبر است. همانطور که اشاره شد، هر دو طرف مصمماند این مسیر را با سرعت و جدیت دنبال کنند.
توزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره همکاریهای گازی با روسیه، اظهار کرد: در حوزه انرژی، همکاریهای گستردهای با شرکتهای روسی داشتهایم که در حوزههای بالادستی صنعت نفت و فناوری ادامه دارد. همچنین تجارت گاز از محورهای مورد گفتوگو در نشست با آقای نواک، معاون نخستوزیر روسیه بوده است و منتظر پاسخ طرف روس برای نهاییسازی برخی تفاهمها هستیم.
پاکنژاد ادامه داد: هماکنون چند تفاهمنامه با شرکتهای بزرگ روسی در حوزه صنایع بالادستی داریم که قرار است در آیندهای نزدیک به قرارداد تبدیل شده و عملیات اجرایی آغاز شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره انتقال گاز از روسیه به ایران گفت: پیشتر تفاهمنامهای برای واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز (معادل حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب در روز) از روسیه به ایران امضا شده است. بررسی مسیرهای انتقال انجام و بر استفاده از مسیر زمینی از طریق خاک جمهوری آذربایجان تفاهم حاصل شد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه گاز روسیه در منطقه آستارا تحویل ایران خواهد شد، گفت: هماهنگیهای لازم میان روسیه و آذربایجان در حال انجام است و این طرح دارای فاز دومی نیز خواهد بود که در آینده نهایی میشود.
پاکنژاد فضای حاکم بر نشست کمیسیون مشترک را دوستانه و توأم با تفاهم توصیف کرد و گفت: با توکل به خداوند متعال، این نشستها منجر به دستاوردهایی میشود که مردم شریف ایران از آن منتفع خواهند شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
همکاری با روسیه و اوراسیا؛ شتابدهنده تبدیل ایران به هاب انرژی منطقهای
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر لزوم تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه، از آغاز مذاکرات و اقدامات اجرایی برای اتصال به منابع گاز روسیه خبر داد و گفت: همکاری با روسیه و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گامی مهم در مسیر تبدیل ایران به هاب انرژی منطقهای است.
سعید توکلی در حاشیه دیدار محسن پاکنژاد، وزیر نفت ایران و الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه با اشاره به اهداف تعیینشده در برنامه هفتم توسعه کشور اظهار کرد: بر اساس اسناد بالادستی، شرکت ملی گاز ایران موظف است زمینههای تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه را فراهم کند. یکی از مهمترین گامها در این مسیر، همکاری با کشور روسیه است که بهعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و دارندگان ذخایر گاز طبیعی در جهان، نقشی کلیدی در معادلات انرژی منطقه ایفا میکند.
وی افزود: خوشبختانه مذاکرهها و اقدامهای لازم در این زمینه آغاز شده و بر اساس تفاهمنامهای که پیشتر با طرف روسی امضا شده، به مراحل خوبی رسیدهایم، اگر یکی دو مورد باقیمانده نیز به نتیجه برسد، کشور ما میتواند بهویژه در مناطق شمالی که کمترین تولید گاز را دارند، به منابع گاز روسیه متصل و از مزایای آن بهرهمند شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه البته این پروژه نیازمند بررسیهای دقیقتری است، بیان کرد: خوشبختانه توافقها و تفاهمهای صورتگرفته تاکنون بسیار مؤثر بوده و روند پیشرفت همکاریها را تسهیل کرده است.
توکلی از توسعه همکاری با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا خبر داد و گفت: با توجه به اینکه بسیاری از کشورهای همسایه ما عضو این اتحادیه هستند و تمایل به گسترش روابط انرژی با ایران دارند، همکاریهای خوبی با آنها آغاز شده که بخشی از آن به نتایج عملی نیز رسیده است.
وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه و تأکید بر نقش تجارت منطقهای انرژی تصریح کرد: همکاریهای ما با کشورهای مستقل مشترکالمنافع (CIS) بهویژه با اولویت تعامل منطقهای، میتواند در تبادل انرژی نقش کلیدی ایفا کند، چرا که ۷۳ درصد از ذخایر گاز شناختهشده دنیا در همین محدوده شامل روسیه، کشورهای اطراف آن قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین به همکاری با همسایگان غربی ایران از جمله عراق اشاره و گفت: این ارتباطات میتوانند مکمل همکاریهای شرقی ما باشند و ساختار یک راهبرد کارآمد برای توسعه شبکه انتقال گاز منطقهای را تکمیل کنند.
هشدار به تهرانیها؛ تکرار بدمصرفی محدودیتهای آبی را بیشتر میکند
مدیرعامل آبفای تهران گفت: پس از یک دوره قرائت کنتور و تشخیص مشترکان بدمصرف، این مشترکان برای نوبت اول ۱۲ ساعت قطعی محدود وجود دارد و در صورت تکرار محدودیتهای بیشتری در نظر گرفته می شود.
محسن اردکانی مدیرعامل آب و فاضلاب تهران با اشاره به اینکه چهارمین سال خشکسالی را پشت سر گذاشته و در حال سپری کردن پنجمین سال خشکسالی هستیم، گفت: زمانی که خشکسالی اتفاق میافتد منابع سطحی و زیرزمینی کاهش پیدا میکنند.
وی ادامه داد: متأسفانه عدم تعادلی در میزان مصارف و منابع وجود دارد که در این شرایط سه راه وجود دارد؛ ابتدا تأمین که در تلاش هستیم که در موضوع تأمین اقداماتی را انجام دهیم و در کنار آن مدیریت توزیع که وظیفه ماست در حال پیشبرد آن هستیم و از مردم خواهش میکنیم در مساله مدیریت مصرف ما را همراهی کرده و ۲۰ درصد مصرف خود را کاهش دهند.
اردکانی ادامه داد: در صورتی که مشترکان مصرف خود را ۲۰ درصد کاهش دهند با وجود خشکسالیهای پی در پی که وجود دارد نوبت بندی آب نخواهیم داشت.
این مقام مسئول در رابطه با انتقال آب از بیلقان توضیح داد: خط دوم انتقال آب را جایگزین انتقال آب از سد طالقان مجموعه آبگیری بیلقان در حال حاضر به صورت جدی در حال پیگیری است و مجری این طرح شرکت آب نیرو در مجموعه وزارت نیرو است و تمام تلاش بر این است که بخشهایی از آن را تا پایان تیر و مرداد و بخشهایی از آن را تا پایان شهریور به مدار اجرایی بیاید.
مدیرعامل آبفای تهران در رابطه با فشار کم و قطعی آب در برخی از ساعات شبانه روز در طبقات اول و دوم خاطر نشان کرد: زمانی که فشار آب را در شبکه کاهش میدهیم به این دلیل است که بتوانیم هدر رفت آب را به حداقل ممکن رسانده و از آن استفاده کنیم و ناگزیر فشار آب در شبکه کاهش پیدا میکند.
وی ادامه داد: وظیفه ما آبرسانی تا طبقه دوم است و اگر به صورت موردی در طبقات اول و دم با قطعی آب مواجه شد باید با واحد ۱۲۲ تماس گرفته و مشکل را رفع کنند اما طبقات سوم به بعد برای آبرسانی باید مخزن و پس از آن پمپ آب تعبیه شود که هم به افزایش فشار آب کمک میکند و هم اگر حوادثی در شبکه آب رخ داد تا ۲۴ ساعت احساس نخواهند کرد.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که با توجه به مشاع بودن کنتورهای آب چگونه مشترکان بد مصرف شناسایی و قطعی ۱۲ ساعته آب خواهند داشت، خاطرنشان کرد: طبیعتاً زمانی که در یک ساختمان از کنتور مشترک استفاده میکنند محاسبات ما بر اساس کنتور مشترک و تعداد خانوارها است اینکه در هر واحد آپارتمانی هر واحد به چه میزان آب مصرف میکند اگر انشعابات مجزا نداشته باشد امکان شناسایی وجود ندارد و ناگزیریم با همان کنتور مشترک برخورد کنیم.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبات بالادستی که دریافت کردیم پس از آنکه یک دوره قرائت کردیم و مشخص شد مشترکان بیش از دوبرابر الگو مصرف آب دارند جز مشترکین بد مصرف محسوب میشوند و برای نوبت اول ۱۲ ساعت قطعی محدود وجود دارد و در صورت تکرار محدودیتهای بیشتری برایشان در نظر گرفته میشود.
اردکانی اضافه کرد: در صورتی که ساختمان تأسیسات مجزا تا درب وردی داشته باشد امکان تجهیز آن نصب کنتورهای هوشمند وجود دارد اما معمولاً ساختمانها تأسیسات مجزا ندارند و لولههای مشترک در آپارتمانها استفاده میکنند.
به گفته وی، سازندهها باید چنین پیش بینیهایی را در نظر بگیرند و ما از آن استقبال خواهیم کرد.
مدیرعامل آبفای تهران در پاسخ به این سوال که آیا قانونی برای جداسازی تأسیسات در ساختمانهای جدید وجود ندارد، گفت: الزامی وجود ندارد، اما بهتر است چنین تدبیری در نظر گرفته شود که در مصرف آب، هر کسی مصرف واحد خود را داشته باشد.
سازمان ملی بهرهوری ایران اعلام کرد:
کسب رتبه اول بهرهوری بخش آب کشور توسط شرکت آب و نیرو
بنا به اعلام معاونت برنامهریزی شرکت، بر اساس ارزیابی انجام شده توسط سازمان ملی بهرهوری ایران در خصوص وضعیت عملکرد و فعالیتهای شرکتهای دولتی، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با کسب امتیاز ۸۵.۶ و سطح بسیار خوب، به عنوان برترین شرکت در بخش آب کشور انتخاب و مستحق تشویق اعلام گردید.
گفتنی است شرکت آب و نیرو از سال ۱۳۶۸ تشکیل و در طول ۳۵ سال گذشته، حدود ۴۵ درصد مخازن سدهای کشور، ۷۵ درصد نیروگاههای برقابی و طرحهای بزرگی نظیر آبهای مرزی غرب کشور با راهبری این شرکت به ثمر نشسته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.