شماره: 2578 / ۱۴۰۴ نهم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
فقط نیمی از ظرفیت انرژی پاک چین
قابل استفاده است
هر چند انرژیهای تجدیدپذیر، اکنون بیش از نیمی از ظرفیت نصبشده برق چین را تشکیل میدهند، اما همچنان تنها ۲۲.۵ درصد از مصرف واقعی برق در سه ماهه اول را به خود اختصاص دادهاند.رگولاتور انرژی چین روز جمعه اعلام کرد که برای اولین بار در تاریخ، ظرفیت انرژی بادی و خورشیدی چین از انرژی حرارتی مبتنی بر سوخت فسیلی، بیشتر شده است. ظرفیت ناوگان انرژیهای تجدیدپذیر این کشور در پایان مارس، به ۱۴۸۲ گیگاوات رسید، اما قابلیت اطمینان برق آن چندان بالا نیست.
اما اگرچه انرژیهای تجدیدپذیر اکنون بیش از نیمی از ظرفیت نصب شده برق چین را تشکیل میدهند، اما فقط ۲۲.۵ درصد از مصرف واقعی برق را در سه ماهه اول سال تامین کردهاند. محدودیتهای شبکه، زیرساختهای انتقال قدیمی و سیستمی که هنوز زغالسنگ را ترجیح میدهد، پتانسیل همه آن پنلهای خورشیدی و توربینهای جدید و براق را از بین برده است.
چین شش سال زودتر از برنامه، به هدف انرژیهای تجدیدپذیر خود در سال ۲۰۳۰ رسید. اما تعجیل در ساخت و ساز با هزینه همراه بود؛ به خصوص برای بخش ذخیرهسازی انرژی که اکنون هزینه جاهطلبی بیش از حد و ضربههای ژئوپلیتیکی را میپردازد.
یارانههای هنگفت و ساخت و ساز بیش از حد و سوداگرانه، به رشد ۳ برابری ظرفیت باتری بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ منجر شد. سپس آمریکا تا ۱۲۵ درصد تعرفه بر تجهیزات انرژی چین اعمال کرد و یک بازار صادراتی کلیدی از بین رفت و باعث رکود در کل این بخش شد.
اکنون، چین خود را در حالی میبیند که گیگاواتها انرژی پاک دارد که جایی استفاده نمیشوند. در مکانهایی مانند گانسو و مغولستان داخلی، مزارع بادی و خورشیدی در حال تولید برق هستند که شبکه نمیتواند آن را جذب کند. سیستمهای ذخیرهسازی که اغلب توسط سیاستها اجباری شدهاند، بیکار ماندهاند و با کاهش سود و کند شدن توسعه، حتی غولهای انرژی مانند CATL و «سان گرو» مجبور به تعدیل نیرو میشوند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، برنامه بلندمدت هنوز هم ۱۰۰ گیگاوات ذخیرهسازی انرژی جدید تا سال ۲۰۳۰ را الزامی میکند، اما در کوتاه مدت، سال ۲۰۲۵ مانند سال بازتنظیم سخت به نظر میرسد.
استفاده از کالاهای داخلی
در تعمیرات اساسی پالایشگاه نهم
مدیر پالایشگاه نهم مجتمع گاز پارس جنوبی، از استفاده کامل از کالاهای تولید داخل در اجرای برنامههای عملیاتی تعمیرات اساسی این پالایشگاه خبر داد.
حمید خدری با بیان اینکه دوره نخست عملیات تعمیرات اساسی فاز A پالایشگاه نهم این مجتمع با موفقیت به پایان رسید، اظهار کرد: دوره نخست عملیات تعمیرات اساسی با پیادهسازی روشهای نوین و استفاده ۱۰۰ درصدی از کالاهای ساخت تولیدکنندگان داخلی در بازه زمانی ۱۳ روزه با موفقیت انجام شد. مطابق برنامهریزیهای انجامشده در تقویم تعمیرات سال ۱۴۰۴، دوره دوم عملیات تعمیرات اساسی نیز از ۱۶ اردیبهشت آغاز میشود.وی درباره جزئیات دوره دوم گفت: این مرحله شامل تعمیرات اساسی در واحدهای ردیف گازی سوم و چهارم و انجام عملیات توتال شاتدان (Total Shutdown) در ردیفهای گازی پنجم و ششم میشود.
مدیر پالایشگاه نهم مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به مدت زمان پیشبینی شده برای عملیات تعمیرات اساسی دوره دوم پالایشگاه نهم بیان کرد: زمان اجرای عملیات تعمیرات اساسی این دوره ۵۳ روز است و در این بازه زمانی، فعالیتهای فشردهای با هدف ارتقای سطح ایمنی، افزایش بهرهوری و بهبود عملکرد واحدها انجام میگیرد. این اقدام بهمنظور حفظ پایداری تولید، کاهش توقفات اضطراری و تحقق اهداف بلندمدت شرکت در زمینه بهرهبرداری بهینه از تأسیسات فرآیندی قرار دارد.
آمادگی وزارت نفت برای امدادرسانی
در حادثه بندرعباس
وزیر نفت بر آمادگی وزارت نفت با همه توان و امکانات برای کمک و همراهی در حادثه بندرعباس برای عبور از این روزهای سخت تأکید کرد.وزیر نفت در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «درگذشت جمعی از هموطنان عزیز در حادثه تلخ بندر شهید رجایی را به همه خانوادههای داغدار و شریف هرمزگان و ملت ایران تسلیت عرض میکنم.وزارت نفت در این سوگ بزرگ، خود را در کنار مردم عزیز میداند و با همه توان و امکانات، آماده ارائه هرگونه کمک و همراهی برای عبور از این روزهای سخت است.»انفجار بزرگی که روز (شنبه، ۶ اردیبهشت) در بندر شهید رجایی بندرعباس به وقوع پیوست، تاکنون ۲۵ کشته، ۶ مفقودی و ۸۰۰ مجروح برجا گذاشته است، اما اطلاعات دقیقی درباره علت وقوع حادثه در دست نیست.
شکست رکورد ده ساله تولید برق در نیروگاه یزد
نیروگاه سیکل ترکیبی یزد به عنوان بزرگترین نیروگاه استان با ظرفیت نامی ۱۰۰۴ مگاوات، پس از انجام تعمیرات اساسی، آماده تولید برق پایدار در پیک بار تابستان ۱۴۰۴ شد.سید محمد حسن جمال الدینی با بیان این خبر افزود: با پایان موفقیتآمیز فصل تعمیرات برنامهریزیشده مولدهای نیروگاه سیکل ترکیبی یزد، این نیروگاه به ظرفیت تولیدی بالاتر از دوره پیش از تعمیرات دست یافت.مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق یزد در ادامه بیان داشت: بر اساس گزارشهای فنی، با توجه به کاهش مصرف سوخت و افزایش راندمان به لطف نوسازی تجهیزات و تضمین پایداری شبکه برق منطقه در فصل پیک مصرف، افزایش ۲۵ درصدی تولید انرژی در سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ ثبت شده است که با بهینهسازی عملکرد مولدها، رکورد ۱۰ ساله تولید برق نیز در این نیروگاه شکسته شد.
وی این موفقیت را حاصل تلاش بیوقفه تیم فنی و تعمیراتی نیروگاه و همچنین برنامهریزی دقیق برای به حداقل رساندن زمان توقف واحدها دانست.
بهبود عملکرد خطوط لوله منطقه ۲ انتقال گاز
مدیر منطقه ۲ عملیات انتقال گاز از تجهیز ۴۰ ایستگاه حفاظت کاتدی این منطقه به سیستمهای کنترل و مانیتورینگ با هدف بهبود خوردگی خبر داد.
اسدالله مهری اظهار کرد: با تلاش کارشناسان واحد خوردگی و بهمنظور اجرای مقدمات نظامنامه مدیریت خوردگی، ۴۰ ایستگاه حفاظت کاتدی در گستره جغرافیای این منطقه به سیستمهای کنترل و مانیتورینگ مجهز شدند.
وی با اشاره به افزایش عملکرد خطوط لوله و ارتقای ایمنی با این اقدام گفت: براساس برنامهریزی انجامشده، ۷۵ درصد ایستگاههای حفاظت کاتدی تا پایان ۱۴۰۳ به سیستمهای کنترل و مانیتورینگ مجهز شدند و تا پایان ۱۴۰۴ نیز تمام ایستگاهها تحت پوشش کامل سیستم کنترل و مانیتورینگ قرار میگیرند.
مدیر منطقه ۲ عملیات انتقال گاز با بیان اینکه این اقدام ارزنده نقش مهمی در بهبود مدیریت خوردگی، کاهش هزینههای تعمیرات و افزایش قابلیت اطمینان خطوط لوله و تأسیسات تقویت فشار گاز دارد، بیان کرد: استفاده از فناوریهای نوین مانیتورینگ، سبب پایش لحظهای و کنترل دقیق عملکرد تأسیسات تقویت فشار گاز میشود. با تکمیل این پروژه در ۱۴۰۴، منطقه ۲ یکی از پیشگامان اجرای نظام مدیریت خوردگی در صنعت عظیم انتقال گاز کشور میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اراده وزارت نفت در تأمین سوخت نیروگاهی؛ رشد ۳۶ درصدی در ۳۳ روز
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از افزایش تحویل ۳۶ درصدی سوخت نیروگاهی (نفتگاز و نفتکوره) در بازه زمانی ۳۳ روز نخست امسال (یکم فروردین تا دوم اردیبهشت) نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد.
کرامت ویسکرمی با بیان اینکه ذخیره سوخت نیروگاهی از ابتدای فروردین هر سال آغاز میشود، گفت: از یکم فروردین تا دوم اردیبهشت امسال (۳۳ روز) بهطور میانگین روزانه ۳۳ میلیون لیتر نفتگاز به نیروگاهها تحویل شده که این عدد در مقایسه با رقم تحویل ۲۲ میلیون لیتر نفتگاز نیروگاهی در مدت مشابه پارسال (یکم فروردین تا دوم اردیبهشت) ۴۶ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه مقدار تحویل نفتکوره در بازه زمانی ۳۳ روزه (یکم فروردین تا دوم اردیبهشت) نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۵ درصد رشد داشته است، افزود: تحویل سوخت نیروگاهی (نفتگاز و نفتکوره) از یکم فروردین تا دوم اردیبهشت امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۶ درصد رشد داشته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اینکه نیروگاهها بهطور میانگین در ۳۳ روز نخست امسال (یکم فروردین تا دوم اردیبهشت) ۲۷ میلیون لیتر نفتگاز در روز مصرف کردهاند، گفت: مصرف نفتگاز در مدت مشابه پارسال (یکم فروردین تا دوم اردیبهشت) بهطور میانگین ۱۰ میلیون لیتر در روز بوده که بیانگر رشد ۱۷۰ درصدی مصرف نفتگاز نیروگاهی در بازه زمانی ۳۳ روزه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال است.
ویسکرمی با بیان اینکه در ۳۳ روز نخست ۱۴۰۴ در مجموع یک میلیارد و ۸۸۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاهها تحویل شده است، تصریح کرد: یک میلیارد و ۳۶۴ میلیون لیتر از این مقدار سوخت مایع تحویلی، در نیروگاهها مصرف شده و هماکنون ذخیره مفید نفتگاز نیروگاهها (تا تاریخ دوم اردیبهشت) ۹۵۵ میلیون لیتر است که این عدد در مقایسه با رقم ۶۹۰ میلیون لیتر مدت مشابه پارسال، ۲۶۵ میلیون لیتر افزایش داشته است.
وی ادامه داد: موجودی مفید نفتکوره در نیروگاهها نیز هماکنون یک میلیارد و ۷۰ میلیون لیتر است که این عدد در مدت مشابه پارسال، ۹۸۶ میلیون لیتر بوده که بیانگر افزایش حدود ۸۴ میلیون لیتری سطح ذخایر نفتکوره نیروگاهی نسبت به مدت مشابه پارسال است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با تأکید بر اینکه روند تحویل سوخت نیروگاهی نسبت به مدت مشابه پارسال روندی بهبودیافته و افزایشی است، بیان کرد: روند تحویل و تأمین سوخت نیروگاهی بر اساس برنامه ابلاغی از سوی وزارت نفت انجام میشود و در ۶ ماهه دوم پارسال مقدار تحویل سوخت مایع نیروگاهی بیش از تکالیف ابلاغی وزارت نفت بوده است، همچنین مصرف سوخت نیروگاهی در برخی روزهای فروردین امسال به اوج خود رسید، بهگونهای که روز هفتم فروردین حدود ۱۰۰ میلیون لیتر، در روز ۲۷ فروردین ۸۰ میلیون لیتر و در روز ۲۶ فروردین ۸۱.۵ میلیون لیتر نفتگاز به نیروگاهها تحویل داده شد.
ویسکرمی با بیان اینکه بر اساس تکالیف ابلاغی، در سه ماهه نخست امسال باید بهطور میانگین حداقل روزانه ۳۰ میلیون لیتر سوخت نیروگاهی تحویل بدهیم، یادآور شد: نیروگاهها حداکثر تا ۳.۵ میلیارد لیتر نفتگاز و ۲.۵ میلیارد لیتر نفتکوره میتوانند ذخیره کنند که در ابتدای شهریور ۱۴۰۳ مقدار سطح ذخایر سوخت نیروگاهی ۱.۸ میلیارد لیتر بوده که این عدد در مقایسه با رقم ۳.۲ میلیارد لیتر مدت مشابه سال ۱۴۰۲ (ابتدای شهریور ۱۴۰۲) ۴۳ درصد کاهشی بوده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
وزارت نیرو ملزم به تامین آب بر اساس پروانه است
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه سالانه بیش از ۷ میلیارد مترمکعب آب توسط چاههای کشاورزی اضافهبرداشت صورت میگیرد، گفت: اینکه دولت بیش از پروانه بهرهبرداری وظیفه تامین آب ندارد تکلیف قانون و برنامه هفتم توسعه است.
حامد یزدیان گفت: انتظار مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر اجرای قانون به ویژه قوانین بالادستی به ویژه برنامه هفتم توسعه از وزارت نیرو این است که با استفاده از ابزارهای پیشرفته از برداشت غیرمجاز آب در چاههای کشاورزی جلوگیری کند.
وی افزود: با وجود تجهیز وزارت نیرو به ابزارهای پیشرفته سامانه دوسویه آب و برق و با توجه به کمبود بیسابقه منابع آبی در کشور، انتظار است این دستگاه به صورت جدی، برداشتهای بیرویه آبهای زیرزمینی توسط چاههای غیرمجاز و نیز چاههای مجاز کشاورزی که بیش از پروانه بهرهبرداری برداشت آب دارند را مدیریت کند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به صورت سالانه بیش از ۷ میلیارد مترمکعب شاهد برداشت غیرمجاز آب زیرزمینی از طریق چاههای کشاورزی هستیم که عدد قابل توجهی است.
وی در ادامه مدیریت آبهای سطحی را مساله مهم دیگری برشمرد که باید این روزها با جدیت بیشتری مورد توجه قرار گیرد.
به گفته یزدیان، ایستگاههای پمپاژی در کشور وجود دارد که برخی فاقد پروانه بهرهبرداری و برخی نیز دارای پروانه بهرهبرداری هستند که بیش از تخصیص آب برداشت میکنند، از جمله میتوان به حوضههای آبریز دریاچه ارومیه، کارون و زاینده رود اشاره کرد.
وی یادآور شد: اینکه دولت بیش از پروانه بهرهبرداری وظیفه تامین آب ندارد تکلیف قانون و برنامه هفتم توسعه است؛ حتی تامین برق برای برداشت غیرمجاز از چاههای کشاورزی خلاف قانون به حساب میآید.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر نوع اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی و سطحی، تعدی به حقوق مردم معاصر و نیز نسلهای آینده است، اضافه کرد: بنابراین لازم است در کنار جدیت وزارت نیرو برای جلوگیری از اضافه برداشت، مجلس شورای اسلامی نیز حمایت لازم را از دولت داشته باشد.
یزدیان همچنین با اشاره به نقش سایر دستگاههای در ترویج و اشاعه فرهنگ درست مصرف آب و رواج قانون مصرف، ابراز داشت: صدور پروانه بهرهبرداری با درنظر گرفتن منابع آبی کشور انجام شده، بر این اساس هرنوع اضافه برداشت تعدی به حقوق دیگران است و امید است افکار عمومی و دادستانها در این زمینه با وزارت نیرو همکاری کنند.
نوسازی نیروگاه ری آغاز شد
با نزدیک شدن به فصل تابستان و افزایش مصرف برق، نگرانیها از احتمال بروز خاموشی در کشور دوباره جدی شده است. طی سالهای اخیر، ناترازی تولید و مصرف برق به یکی از مهمترین چالشهای صنعت برق ایران تبدیل شده و بخش قابل توجهی از این مشکل به فرسودگی نیروگاههای قدیمی بازمیگردد.
بر اساس اعلام مسئولان صنعت برق، میانگین راندمان نیروگاههای حرارتی کشور کمتر از استانداردهای جهانی است. این در حالی است که بسیاری از واحدهای تولید برق به دلیل عمر بالای تجهیزات، بازدهی پایینی دارند و مصرف سوخت آنها نیز بالاست. در چنین شرایطی نوسازی و بهسازی نیروگاههای موجود یکی از کلیدیترین راهکارهای مقابله با بحران برق محسوب میشود.
نیروگاه ری به عنوان یکی از نیروگاههای قدیمی و باسابقه تهران، نقش مهمی در تأمین برق این کلانشهر دارد. با این حال، تجهیزات این نیروگاه فرسوده شده و نیازمند نوسازی اساسی هستند. به همین دلیل طرحهای توسعهای متعددی برای بهبود عملکرد این نیروگاه در دستور کار قرار گرفته است.
نوسازی واحدهای فرسوده، جایگزینی توربینهای قدیمی با واحدهای کلاس F با راندمان بالا و نصب واحدهای کوچکمقیاس از جمله اقداماتی است که در راستای ارتقاء توان عملی نیروگاه ری و بهینهسازی مصرف سوخت دنبال میشود.
علی غیاثیپور، سرپرست مدیریت تولید برق ری در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه تجهیزات این نیروگاه فرسوده و راندمان آنها پایین است، اظهار کرد: طرحهای توسعهای برای جایگزینی با واحدهای کلاس F با راندمان بالا و نیز نصب واحدهای کوچکمقیاس در حال اجرا است.
وی با اشاره به ویژگیهای این نیروگاه گفت: نیروگاه ری یکی از متنوعترین نیروگاههای گازی کشور است و با ۲۰ واحد تولیدی نقش قابلتوجهی در تأمین برق تهران ایفا میکند. ظرفیت اسمی نیروگاه ۷۰۰ مگاوات و توان عملی آن حدود ۵۰۰ مگاوات است.
غیاثیپور با اشاره به برنامههای تعمیراتی این مجموعه افزود: تعمیرات دورهای نیروگاه از مهر تا اسفند هر سال انجام میشود که با هدف آمادگی برای پیک مصرف تابستان صورت میگیرد. این تعمیرات به صورت شبانهروزی و توسط متخصصان داخلی انجام شده است.
او با تاکید بر توانمندی داخلی تصریح کرد: علیرغم تحریمها، توانستهایم با تکیه بر تولید داخل به خودکفایی برسیم. حدود ۷۰ درصد تعمیرات به اتمام رسیده و تنها یک واحد باقی مانده که این واحد نیز تا اواخر فروردین وارد مدار خواهد شد.
سرپرست مدیریت تولید برق ری ادامه داد: تجهیزات نیروگاه متعلق به برندهای مختلف خارجی است که طی سالهای اخیر بسیاری از آنها را بومیسازی کردهایم. حدود ۷ تا ۸ درصد برق مورد نیاز تهران در این نیروگاه تولید میشود که نقش آن در تابستان پیشرو بسیار حیاتی خواهد بود.
با توجه به وضعیت فعلی شبکه برق کشور و اهمیت بالای تأمین برق مطمئن در تهران، نوسازی نیروگاه ری یک گام راهبردی برای افزایش پایداری تولید برق محسوب میشود. به گفته مسئولان این نیروگاه، برنامههای تعمیراتی و توسعهای در حال پیشرفت است و با بهرهبرداری از واحدهای جدید با راندمان بالا، میتوان انتظار داشت که سهم نیروگاه ری در عبور از پیک مصرف تابستانی سال جاری بیش از پیش مؤثر واقع شود. همراهی و همکاری مشترکان در مصرف بهینه برق نیز نقشی تعیینکننده در مدیریت تابستان پیشرو خواهد داشت.
استقرار نیروهای پالایش و پخش در بندر شهید رجایی
شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در پی وقوع حادثه اسکله بندر شهید رجایی با بسیج همه امکانات و تجهیزات خود، در محل حادثه مستقر شده و به عملیات امداد، نجات و اطفای حریق بهصورت شبانهروزی کمک میکند.
تاکنون ۲۰ گروه نیروی چهار نفره از زیرمجموعههای این شرکت به همراه چهار گروه کمکی از منطقه، در مجموع ۲۴ گروه عملیاتی به منطقه حادثهدیده اعزام شدهاند و در حال امدادرسانی هستند. در همین حال ۲۸ دستگاه ماشین آتشنشانی از پالایشگاههای منطقه و چهار دستگاه ماشین آتشنشانی مجهز به لدر (نردبان) اطفای حریق از منطقه ویژه اقتصادی، در عملیات مهار آتش بهکار گرفته شدهاند.
هماکنون تمام تجهیزات آتشنشانی بهصورت مستمر درگیر عملیات اطفای حریق هستند و چهار دستگاه آمبولانس برای ارائه خدمات درمانی فوری در حالت آمادهباش کامل قرار گرفتهاند، همچنین دو دستگاه پمپ کفکش با ظرفیتهای ۱۰ هزار و ۱۵ هزار لیتر در دقیقه به همراه چهار دستگاه تانکر آب ۲۰ هزار لیتری در منطقه عملیاتی مستقر شدهاند.
تاکنون تعداد ۳ هزار ماسک N95 نیز توزیع شده و بهداری و بهداشت پالایشگاهها نیز بهطور کامل در اختیار مصدومان حادثه قرار گرفته است و تمامی نیازهای عملیاتی بر اساس دستورات فرمانده حادثه به سرعت تأمین میشود.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اعلام کرده است که تمام ظرفیتهای فنی و پشتیبانی خود را برای مدیریت و کنترل کامل حادثه بهکار گرفته و همکاری نزدیکی با نهادهای مسئول در محل دارد. مدیران اچاسئی و مدیران عامل شرکتهای پالایشی منطقه نیز از نخستین ساعات وقوع حادثه در منطقه حاضر بودهاند و بر روند عملیات نظارت دارند.
نخستین واحد بخار نیروگاه بعثت وارد مدار شد
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: نخستین واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی بعثت پارس جنوبی با ظرفیت کامل در مدار تولید قرار گرفت.
تورج دهقانی با اشاره به نیاز کشور و تأکید وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بر همراهی همهجانبه برای کمک به پایداری شبکه سراسری برق کشور بیان کرد: نخستین واحد تولید بخار نیروگاه سیکل ترکیبی بعثت پس از رفع محدودیتهای عملیاتی با ظرفیت کامل در مدار تولید قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بهرهبرداری از بخش سیکل ترکیبی نیروگاه بعثت پارس جنوبی، صرفهجویی قابلتوجهی در مصرف گاز برای تولید برق به دنبال خواهد داشت، اظهار کرد: به این ترتیب انرژی حرارتی ناشی از گازهای خروجی توربینهای گازی نیروگاه متمرکز، بازیافت و در توربینهای بخار بخش سیکل ترکیبی استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه راندمان نیروگاه بعثت با راهاندازی کامل بخش سیکل ترکیبی افزایش مییابد، افزود: از ظرفیت تولید این واحد بخار برای تقویت شبکه سراسری برق کشور و در صورت نیاز، پشتیبانی از تأمین انرژی پالایشگاههای پارس جنوبی استفاده میشود.
دهقانی تصریح کرد: این طرح با بهرهگیری حداکثری از توان متخصصان داخلی و استفاده از بهروزترین تجهیزات، در زمینی به مساحت ۲۷ هکتار در نزدیکی شهر بیدخونِ شهرستان عسلویه احداث شده است تا ضمن تأمین انرژی الکتریکی هدف، از هدررفت انرژی حرارتی حاصل از سوخت توربینهای گازی موجود جلوگیری کند.
نحوه محاسبه قبوض برق
در پی جریان رسانهای ایجاد شده درباره نحوه محاسبه قبض برق مشترکان و به رغم پاسخهای مکرر ارائه شده در این خصوص از سوی مسوولان ذیربط، در جهت ابهامزدایی در این زمینه و نیز موضوع بیمههای مندرج در قبوض برق وزارت نیرو توضیحاتی ارائه کرد.
وزارت نیرو اعلام کرده است موارد مهمی که در قبض وجود دارند، مطابق جدول ذیل است:
۱- بر اساس تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، سهم هر مشترک خانگی ۹۰ هزار تومان تعیین شده و بر اساس دستورالعمل ابلاغی از هر مشترک خانگی طی سال ۱۴۰۳ (فارغ از اینکه چند روز از اشتراک ایشان میگذرد) مبلغ ۹۰ هزار تومان بابت هزینه خدمات مرتبط با صندوق بیمه همگانی دریافت میشود.۲- در سال ۱۴۰۳ حدود ۷۳۵۰ پرونده خسارت در سامانه بیمه شرکت توانیر ثبت شده که تاکنون بیش ۶۲۲۵ پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته و حدود ۲۰۰ میلیارد تومان در وجه زیاندیدگان پرداخت شده یا آماده پرداخت است. ۱۱۲۵ پرونده نیز که اخیرا ثبت شده در مرحله بررسی قرار دارند. مجموعه مبلغ درج شده در قبوض برق برای تمامی مشترکان مشمول حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است.
۳- در خصوص مبلغ بیمه حوادث همگانی نیز براساس قانون صرفا وزارت نیرو موظف به اعلام وصول آن است. مبالغ دریافت به حساب معرفی شده توسط وزارت دارایی نزد خزانه واریز میشود. اطلاعات مرتبط با نحوه اعطای تسهیلات به مشمولان و سایر موارد مرتبط در سایت صندوق بیمه حوادث همگانی به آدرس: https://ndifb.ir موجود است.
امدادرسانی پالایشگاه بندرعباس
در حادثه اسکله شهید رجایی
مدیر روابط عمومی شرکت پالایش نفت بندرعباس اعلام کرد: تمامی اعضای گروههای امدادی و آتشنشانی این شرکت از همان لحظات اولیه حادثه انفجار در اسکله کانتینری شهید رجایی در کنار دیگر گروههای آتشنشانی مشغول مهار آتش هستند.
سید محمدعلی مجتهدزاده با اشاره به حادثه اسکله شهید رجایی بندرعباس اظهار کرد: نیروهای امدادی شرکت پالایش نفت بندرعباس با آمادگی کامل، عملیات پشتیبانی و امداد را در محل حادثه مدیریت کرده و هماکنون نیز در صحنه حضور فعال دارند.
وی بیان کرد: تمام اعضای گروههای امدادی و آتشنشانی این شرکت پالایشی از همان لحظات اولیه حادثه در کنار دیگر گروههای آتشنشانی مشغول مهار آتش هستند.
مدیر روابط عمومی شرکت پالایش نفت بندرعباس با تأکید بر اهمیت پشتیبانی مؤثر در بحرانها گفت: این شرکت با بسیج تمام امکانات و تجهیزات امدادی، تجهیزات لازم را به محل حادثه ارسال کرد. کارکنان شرکت نیز با تمام توان در حال پشتیبانی و ارائه خدمات به نیروهای امدادی حاضر در اسکله شهید رجایی هستند.
مجتهدزاده در پایان ضمن آرزوی سلامتی برای تمام آسیبدیدگان این حادثه و تقدیر از فداکاری نیروهای امدادی تصریح کرد: شرکت پالایش نفت بندرعباس همواره در کنار مردم و دستگاههای امدادرسان بوده و با تمام ظرفیت خود در مواقع بحران برای کمک و خدمترسانی وارد عمل میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.