شماره: 2581 / ۱۴۰۴ چهاردهم ارديبهشت

تعداد بازدید : 1
اخبار
کارگزاران حج یکشنبه با رهبر انقلاب دیدار میکنند
در آستانه برگزاری کنگره عظیم حج ابراهیمی، مسئولان بعثه رهبری و سازمان حج و زیارت و جمعی از کارگزاران حج و زائران بیتالله الحرام کشورمان، صبح یکشنبه با رهبر انقلاب دیدار میکنند.در آستانه برگزاری کنگره عظیم حج ابراهیمی، مسئولان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت و جمعی از کارگزاران حج و زائران بیتالله الحرام کشورمان، صبح یکشنبه ۱۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیتالله خامنهای دیدار خواهند کرد.هر سال در مناسبتهای روز کارگر و روز معلم، جمعی از کارگران و معلمان سراسر کشور با رهبر انقلاب دیدار میکردند؛ اما امسال به دلیل تقارن این روزها با آغاز اعزام حجاج به سرزمین وحی، ابتدا کارگزاران حج مهمان حسینیه امام خمینی(ره) خواهند بود و دیدارهای کارگران و معلمان تا پایان اردیبهشتماه برگزار میشود.
دلجویی نماینده ویژه رهبر انقلاب از مجروحین و حادثهدیدگان بندر شهید رجایی
نماینده ویژه رهبر انقلاب در جریان سفر به هرمزگان در منزل برخی از جانباختگان حادثه بندرعباس حضور یافت و پیام تسلیت حضرت آیتالله خامنهای را به آنها ابلاغ کرد.
حجتالاسلام والمسلمین معزی که به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب اسلامی به هرمزگان سفر کرده است، در منزل برخی از جانباختگان حادثه بندرعباس حضور یافت و پیام تسلیت حضرت آیتالله خامنهای را به آنها ابلاغ کرد.
حجتالاسلام والمسلمین معزی در ادامه این سفر با حضور در جمع امدادگران حاضر در محل حادثه بندر شهید رجایی، با اشاره به اهمیت کار امدادگران، اظهار داشت: کوشش و فعالیت شبانهروزی در کمک به آسیبدیدگان، نشانهای از روحیه بالا و از خودگذشتگی شماست.
نماینده ولیفقیه در هلال احمر، در جریان حضور در بندرعباس در مراسم سوگواری جانباختگان حادثه انفجار بندر شهید رجایی که در محل جمعیت هلالاحمر استان هرمزگان برگزار شد شرکت کرد و با اشاره به ابعاد این حادثه دردناک گفت: حادثه دلخراش انفجار بندر شهید رجایی دل ایران را به درد آورد؛ لیکن اگرچه رنج آسیبدیدگان و خانوادههایی که عزیزانشان را از دست دادند، بخش تلخ ماجراست، اما بخش دیگر مربوط به ماست چرا که خداوند ما را در این صحنهها آزمایش میکند.
وی خاطر نشان کرد: همدلی مردم ایران اسلامی در این واقعه برگ زرینی دیگر در تاریخ نوعیدوستی ایران اسلامی است و ملت شریف ایران بار دیگر با همدلی بینظیر، در کنار خانوادههای داغ دیده ایستادند. کمک به مردمی که در این حادثه گرفتار شدند، ارزشمندترین کار خیر است؛ کاری که در تاریخ ثبت و جاودانه میشود.
عیادت از مصدومان بستری در مراکز درمانی هرمزگان، دیدار با خانواده جانباختگان و بازدید از محل حادثه و ارزیابی وضعیت امداد از جمله برنامههای سفر دو روزه نماینده ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی به بندر عباس است.
گشایش دفتر یابود جانباختگان
انفجار بندر شهید رجایی در استکهلم
دفتر یادبود قربانیان حادثه غم انگیز انفجار در بندر شهید رجایی در بندرعباس در سفارت ایران در استکهلم گشایش یافت.
سفارت کشورمان در سوئد از همه سفرا و دیپلماتهایی که به نمایندگی از ملتهای خود ابراز همدردی و همبستگی کردند، صمیمانه قدردانی کرد.
ارتش یمن: حیفا را با موشک هایپرسونیک هدف قرار دادیم
سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که این نیروها طی یک عملیات نظامی، هدف حساس و مهم رژیم اسرائیل را در منطقه حیفای اشغالی مورد حمله قرار دادهاند.
متن بیانیه یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن به این شرح است:طی یک عملیات نظامی، هدف حساس و مهم رژیم اسرائیل را در منطقه حیفای اشغالی مورد حمله قرار دادیم.
عملیات در حیفای اشغالی با موشک هایپرسونیک صورت گرفت که دومین عملیات طی ساعات گذشته است.
این موشک به لطف خداوند با موفقیت به هدف خود رسید و میلیونها غاصب(صهیونیست) را مجبور کرد به پناهگاهها بگریزند.
از ملتهای عربی و اسلامی درخواست می کنیم به وظایف دینی، اخلاقی و انسانی خود در قبال ملت فلسطین عمل کنند.
بر ادامه عملیات پشتیبانی خود و تحمیل محاصره دریایی بر رژیم اسرائیل از سمت دریاهای سرخ و عرب تاکید می کنیم.
دشمن آمریکایی با وجود قدرت نظامی و تجاوزات ظالمانه، در شکستن محاصره رژیم اسرائیل شکست خورد. محاصره دشمن تا زمان توقف تجاوزات به غزه و رفع محاصره آن ادامه خواهد یافت.
بیانیه حزب الله درباره حمله
رژیم صهیونیستی به کشتی الضمیر
مرکز اطلاع رسانی حزب الله لبنان،بیانیه این حزب درباره حمله رژیم صهیونیستی به کاروان دریایی کمک به غزه را منتشر کرد.
مرکز اطلاع رسانی حزب الله، بیانیه این حزب درباره حمله رژیم صهیونیستی به کاروان دریایی کمک به غزه را منتشر کرد.
در این بیانیه آمده است: حزبالله به شدت حمله رذیلانه صهیونیستها به کشتی «الضمیر» (وجدان جهانی) در آبهای بینالمللی را محکوم میکند. این کشتی در حال حمل کمکهای بشردوستانه برای بیش از دو میلیون فلسطینی بود که در غزه تحت محاصره ظالمانه و خفهکننده قرار دارند.
حمله به یک کشتی غیرنظامی که حامل کمکهای امدادی بود، نقض آشکار قوانین و هنجارهای بینالمللی و ارزشهای انسانی است.
این اقدام بار دیگر نشان داد:این رژیم یاغی به هیچ قانون بینالمللی احترام نمیگذارد و فقط تروریسم و زورگویی را میفهمد و از استفاده از هر ابزاری که در سطح بینالمللی ممنوع است، برای دستیابی به اهداف خود و سیراب کردن تشنگی خود برای خون و ویرانی دریغ نمیکنند.
حزبالله معتقد است، این جنایت، همانند سایر جنایات و کشتارها در غزه و دیگر مناطق، بدون حمایت آشکار آمریکا از این رژیم موقت، همدستی بینالمللی شرمآور و سکوت شرم آورعربها در برابر جنگ نسلکشی که رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین به راه انداخته است، رخ نمیداد.
اقتصاد همان اقتصاد است
ادامه از صفحه اول
در اقتصاد اسلامی سیستم مالیاتستانی عادلانه خواهد بود، نه حتی از درآمد ها و گاهی هم از در نیامد ها،و البته هیچگاه در اقتصاد متصف به صفت اسلامی، دولت ها کسری بودجه خود را با چاپ و خلق غیرقانونی پول، و بالا بردن حجم نقدینگی، و زدن جیب مردم ، و با کاهش ارزش پول ملی، و ایجاد تورم بالا، جبران نمی کنند و بدین گونه ظالمانه ترین نوع مالیات ستانی را انجام نمی دهند،بلکه حکومت ها مالیات را از ازدیاد ثروت دریافت میکند، ( مانند سیستمی که مردم متدین سالانه وجوهات شرعی را محاسبه میکنند و بخشی از مقداری که در سال بر ثروتشان اضافه شده را در راه خدا می دهند،)
در واقع در یک جمله اقتصاد اسلامی اقتصادی است که «همه مزایای سایر مکاتب اقتصادی را دارد ولی عیوب آنها را ندارد»
این است آنچه حقیر با عقل و دانش اندک خود از «اقتصاد اسلامی» می فهمم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
توسعه روابط با آفریقا، راهبرد دولت وفاق
روابط سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا همواره مناسباتی برد- برد بوده است که به نظر می رسد با توجه به سیاست های دولت وفاق در توسعه روابط با کشورهای منطقه و جهان و دیپلماسی و سیاست خارجی فعال، این روابط در چارچوب یک راهبرد کلان به صورت پیوسته و نظام مند تقویت خواهد شد.
همکاری و تعامل جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا همواره روابطی با ثبات و رو به توسعه بوده است به ویژه اینکه جمهوری اسلامی ایران در چند دهه گذشته با وجود تحریم، فشار و کارشکنیهای غرب، هیچگاه از سیاست اصولی خود در برابر آفریقا به دلیل اشتراکات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دست نکشیده و همواره خود را در کنار مردم و کشورهای آفریقا حفظ کرده است.
بخشهای وسیعی از قاره پهناور آفریقا به دلیل دور ماندن از فرایند توسعه در سدههای گذشته، همچنان از کمتوسعهیافتهترین نواحی جغرافیای بینالملل محسوب میشود. این در حالی است که بسیاری از کشورهای این قاره به دلیل غنای سرزمینی، منابع بکر، جمعیت قابل توجه، بازار مصرف بزرگ و همچنین عطش جبران عقبماندگیهای تاریخی، مقاصدی مهم برای سرمایهگذاری خارجی به شمار میآیند.
آفریقا بیش از یک چهارم زمینهای قابل کشت جهان را در خود جای داده است. همچنین یازده کشور آفریقایی در میان ۱۰ تولیدکننده برتر مواد معدنی مختلف جای دارند و به همین دلیل کارشناسان معتقدند آفریقا چشمانداز امیدوارکنندهای برای سرمایهگذاری خواهد بود. در این چارچوب توسعه مناسبات اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با قاره آفریقا به دلیل بازار گسترده آن می تواند به عنوان مقصد صادراتی گسترده ای برای کالاهای تولیدی ایران مطرح باشد.
سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا که در هفته ای که گذشت با حضور نمایندگان ۵۱ کشور در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، فرصتی مهم از سوی دولت چهاردهم برای گسترش روابط ایران و اقریقا است. مسعود پزشکیان هفتم اردیبهشت ۱۴۰۴ در این اجلاس، با اشاره به توانمندیها و ظرفیتهای بالای قاره آفریقا، گفت: آمادگی داریم در همه دستاوردهای خود با آفریقا شریک شویم و همکاریها را در همه زمینهها توسعه و گسترش دهیم.
اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا نقطه عطفی برای نظاممند شدن همکاریها ایران با این قاره پهناور و زرخیر است در عین حال قاره آفریقا فرصتی بینظیر برای کشورهای درحال توسعه تجارت است. کشورهای آفریقای برای گذر از عقب ماندگی تاریخی، نیازمند واردات کالا، خدمات و نیروهای متخصص هستند و به نظر میرسد که ایران میتواند در این مسیر به کشورهای آفریقایی کمک کند.
محمدرضا عارف معاون رئیس جمهوری در نشستی که با روسای هیات های شرکت کننده در سومین همایش همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا برگزار کردند، با تاکید بر اینکه قاره آفریقا از قطبهای مهم توسعه در آینده جهان است، گفت: راهبرد توسعه روابط و همکاری صمیمانه در سطوح عالی و در همه بخشها با کشورهای آفریقایی در دستور کار سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.
در این نشست که مقامات عالی، وزرا، روسای هیاتهای آفریقایی، روسای اتاق های بازرگانی، نمایندگان و فعالان بخش خصوصی کشورهای آفریقایی و روسا و سازمانهای مهم منطقهای آفریقایی حضور داشتند، معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به اینکه برگزاری اجلاس پیشین همکاریهای ایران و آفریقا دستاوردهای خوب و ارزشمندی به همراه داشت اما عملیاتی و اجرایی نشده است، افزود: باید با گسترش روابط، توافقات و تعاملات ایران و کشورهای آفریقایی پیگیری و اجرایی شود. از این منظر آفریقا فرصت های بیشماری برای جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف به همراه دارد.
فرصت های آفریقا برای ایران
قاره آفریقا یازده کشور از ۲۰ اقتصاد با سریعترین رشد در جهان را در سال ۲۰۲۴میلادی ، به خود اختصاص داده و پیشبینی می شود پس از آسیا، آفریقا دومین قاره از نظر رشد اقتصادی شتابان باقی خواهد ماند. در این چارچوب، جمهوری اسلامی ایران طی یکی دو دهه گذشته به آفریقا به عنوان یک بازار نوظهور با پتانسیل اقتصادی بالا توجه ویژهای داشته است. همچنین راهبرد برخی از کشورهای آفریقایی در تغییر مقاصد و راهبردهای همکاریهای سیاسی – اقتصادی و تلاش برای توسعه همکاری های جنوب- جنوب این قاره را به هدف ویژهتری برای ایران تبدیل کرده است.
اگرچه راهبرد دولت های مختلف در ایران همواره بر روابط با ثبات با کشورهای مختلف قاره آفریقا بوده است اما دولت وفاق ملی با پیگیری سیاست تنش زدایی و تعامل متوازن تلاش دارد تا ضمن توسعه روابط، مناسبات سیاسی و اقتصادی با آفریقا را هدفمند کند.
محمدرضا عارف روز سهشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ در دیدار با صحابی اومارو وزیر نفت نیجر روابط خوب سیاسی را پیشران توسعه روابط در سایر بخشها از جمله اقتصاد، خدمات فنی و مهندسی و کشاورزی عنوان کرده است.
صحابی اومارو نیز در این دیدار تاکید کرد که همکاریهای درخواستی ما در سه حوزه کشاورزی، نفت و انرژی است که در هر سه حوزه ایران تجربیات بسیار خوبی دارد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین در دیدار با سمیر ابن سالم عبید وزیر تجارت و توسعه صادرات تونس تاکید می کند که توسعه روابط با آفریقا اولویت جمهوری اسلامی ایران است و در این میان، شمال آفریقا با ویژگیهای خاص فرهنگی، اعتقادی، مذهبی و تاریخی خود، جایگاه ویژهای دارد.
در این قالب، برخی ناظران براین باورند که جمهوری اسلامی ایران این ظرفیت را دارد که با توجه به مختصات و مزیتهای سیاسی-اقتصادی که از آن برخوردار است از قدرتهای اقتصادی خاورمیانهای در آفریقا پیشی گرفته و طی دهههای آینده پس از قدرتهایی مانند چین حتی در ردیف دومین شریک تجاری برخی کشورهای آفریقایی قرار گیرد.
بنا به گفته مقامات رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا روابط تجاری ایران با قاره آفریقا حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است که به نظر می رسد این میزان از مراودات تجاری با گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با بسیاری از کشورهای افریقایی به ویژه در شمال و شرق قاره از قابلیت افزایش به میزانی بسیار بالاتری برخوردار باشد.
سومین اجلاس همکاری های اقتصادی ایران و آفریقا که با حضور رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور، وزیر و مسئولان وزارت صمت و جمعی از مقامات قاره آفریقا برگزار شد، نشانه ای از رویکرد مهم دولت چهاردهم برای توسعه مناسبات با آفریقا است. در این رویداد که ایران میزبان مقامات اتحادیه آفریقا، رئیسجمهور، نخست وزیر، وزیران اقتصادی و تجاری، روسای اتاقهای بازرگانی، تجار، فعالان اقتصادی، روسای بانکها و بیمه، واحدهای تولیدی و مدیران شرکتهای بزرگ و بینالمللی کشورهای آفریقایی بود، ضمن اینکه ظرفیت های تولیدی، صنعتی، گردشگری و تجاری ایران برای نمایندگان قاره آفریقا به نمایش درآمد، همچنین ظرفیت های متقابل قاره آفریقا برای سرمایه گذاری و بازار گسترده آن برای تولیدکنندگان و بخش بازرگانی ایران معرفی شد و پیش بینی می شود نقش مهمی در توسعه بیش از پیش روابط ایران با این کشورها ایفا کند

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 4
اخبار
وزارت امور خارجه:
تهدید و فشارهای آمریکا را نخواهیم پذیرفت
وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد که ادامه اقدامات غیرقانونی آمریکا هیچ تغییری در مواضع منطقی و مشروع ایران ایجاد نخواهد کرد. بدون تردید آزمودن دوباره شیوهها و شگردهای ناموفق، نتیجهای جز تکرار ناکامیهای پرهزینه قبلی نخواهد داشت.
متن بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص اصرار آمریکا بر ادامه و تشدید تحریمهای غیرقانونی به این شرح است:
متعاقب نامه رئیسجمهور آمریکا به رهبر معظم انقلاب اسلامی و اعلام آمادگی برای انتخاب مسیر دیپلماسی جهت حل بحران غیرضروری و تصنعی ایجادشده بر سر برنامه هستهای صلحآمیز ایران، جمهوری اسلامی ایران با رویکردی مبتنی بر حسن نیت و به پشتوانه اقتدار و اعتماد ملی، وارد گفتگوی غیرمستقیم با آمریکا شد.
طی سه دور گفتگوی صورت گرفته، مذاکرهکنندگان جمهوری اسلامی ایران بر اساس چارچوبی مشخصی که مبتنی بر رویکردهای اصولی ایران وفق حقوق بینالملل در زمینه استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای و خاتمه تحریمهای ظالمانه است، مواضع و مطالبات بحق ملت ایران را تبیین و با جدیت برای نیل به تفاهمی عادلانه، معقول و پایدار تلاش کرده است.
جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر تعهد به مسیر دیپلماسی و اعلام آمادگی برای ادامه مذاکرات، به هیچ عنوان رویکردهای مبتنی بر تهدید و فشار را - که همگی بر خلاف اصول منشور ملل متحد و حقوق بینالملل بوده و با هدف ضربهزدن به منافع ملی ایران و تضییع حقوق انسانی هموطنان ایرانی طراحی شده است - برنمیتابد؛ در همین جهت، ادامه تحریمهای غیرقانونی و فشار بر شرکای تجاری و اقتصادی ایران را به شدت محکوم کرده و آن را نشانه دیگری از محقبودن ملت ایران برای بدگمانی و سوءظن عمیق نسبت به جدیت آمریکا در مسیر دیپلماسی میداند.
ادامه این رفتارهای غیر قانونی هیچ تغییری در مواضع منطقی، مشروع و مبتنی بر حقوق بینالملل ایران ایجاد نخواهد کرد. بدون تردید آزمودن دوباره شیوهها و شگردهای ناموفق، نتیجهای جز تکرار همان ناکامیهای پرهزینه قبلی نخواهد داشت.
صدیقی: معیشت معلمان باید در شأن جایگاه واقعی آنها باشد
حجت الاسلام صدیقی گفت: توقع داریم دولت معیشت معلمان را در حد شان آنها تامین کند.
حجت الاسلام کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در خطبههای این هفته نماز جمعه طی سخنانی اظهار داشت: برای سلوک به سمت خدا مسیر مادی و مکان فیزیکی منظور نیست لذا باید از راه دل و جان به سمت خدا رفت.
وی افزود: انسان اگر خودش را با دستورات الهی منطبق کرد و احکام دین را آموخت، به سمت سلوک و سعادت حرکت میکند. اگر انسان عدالت را رعایت کند تبدیل به یک انسان تراز و خلیفه الهی میشود. اگر به اعتقاداتی که وحی برای ما ارمغان آورده معتقد شدیم و مجموعه زندگی ما فرمانبری خدا باشد، آیینه دین و قرآن و وجود مقدس ائمه میشویم.
حجت الاسلام صدیقی با شاره به ایام دهه کرامت عنوان کرد: حضرت معصومه(س) آیینه حضرت زهرا(س) است و حضرت زهرا بر اساس آیات قرآن از پیامبران سلف مقام بالاتری دارند و حضرت معصومه(س) هم حقیقتا نماینده حضرت زهرا(س) است و بر اساس روایات شیعیان با شفاعت ایشان هم وارد بهشت میشوند.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: افتخار میکنیم که بر سر سفره امام رضا(ع) هستیم و سفرده این سفره هم حضرت معصومه(س) هستند. ما افتخار می کنیم که امامین انقلاب هرچه دارند از حضرت معصومه(س) دارند.
وی اظهار داشت: حادثه بندر شهید رجایی فاجعهای ابود که موجب دردمند شدن ملت ایران شد. باید سیره امام و رهبر انقلاب همیشه پیروی کنیم. رهبر انقلاب در تمام حوادث هم تسلیت می گویند و هم نکات مثبت را برای دلگرم کردن مردم بیان میکنند. مسئولان قضایی و امنیتی دنبال رسیدگی به قصورات صورت گرفته در این حادثه هستند تا از وقوع حوادث مشابه جلوگیری شود. در این حادثه هم ملت ایران نشان دادند که مردمان روزهای سخت هستند و لذا صفوفی که برای اهدای خون بوجود آمد موجب برطرف شدن نیازها شد و ما به این ملت افتخار میکنیم.
حجت الاسلام صدیقی با اشاره به ایام روز معلم و روز کارگر عنوان کرد: آموزش و پرورش مهمترین نهاد حکومتی و کانون سرنوشت ساز کشور است. وزیر آموزش و پرورش باید سند تحول این حوزه را اجرایی کند. از سوی دیگر دولت و نظام باید معلمان را تکریم کند و در حوزه معیشتی به داد آنها برسد. آموزش و پروش باید در کتب درسی تجدید نظر کند زیرا این کتابها در تراز انقلاب اسلامی نیست و نمیتواند رمز زندگی را در اختیار دانش آموزان قرار دهد. معلمان به گردن همه مسئولان کشور و همه شهدا حق دارند و اگر معلم باعث شود عاقبت یک نفر ختم به خیر شود تنها یک انسان را احیا نکرده است. توقع داریم دولت محترم به میدان بیاید و برای معلمان در شان واقعی یک معلم مسئله معیشت را برطرف کنند.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: کارگری در اسلام اهمیت زیادی دارد و حتی پیامبر اسلام دست کارگر را بوسیده است. کارگران هیچگاه بخاطر کمبود حقوق به خیابان نیامدند زیرا خودشان صاحبان این انقلاب هستند و امروز هم پیشران اصلی حرکت اقتصادی کشور هستند.
وی در پایان با اشاره به مذکرات ایران و آمریکا گفت: برجام عبرت است و این تیم مذاکره کننده ما که از برجام عبرت گرفتند باید متناسب با ترفندهایی که آنها در طول سالها فراهم کردند در میدان حاضر شوند. حق استفاده از انرژی هستهای صلح آمیز برای ما یک مسئله سرنوشت ساز است و این مسئله هرگز قابل مذاکره نخواهد بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس درگفت و گو با «اخبار صنعت»؛
چشم انداز مثبت مذاکره نوسان بازار را کاهش می دهد
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و استاد اقتصاد گفت: در موضوع مذاکره حتما نباید روز اول تسلیم خواسته های طرف مقابل شد بلکه در مذاکره برای حداکثر سازی تامین منافع باید چانه زنی کرد، لذا این روند زمان براست.
مرتضی عزتی اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت وگو با اخبار صنعت در خصوص موضوع نوسانات اقتصادی در زمان مذاکره و نوسان در بازارهای مختلف مثل ارز و طلا پرداخت و دراین باره گفت: تا زمانی که روند مذاکرات ادامه دارد نوسان شدید نخواهد بود، هر چند بنا به این موضوع که در روند مذاکرات قرار د داریم شاهد مختصری نوسان از جمله بالا رفتن یا پایین آمدن نرخ ها خواهیم بود اما زمانی که مشخص شود مذاکرات به بن بست رسیده یا موفق شده است آن زمان اخبار منفی و مثبت هر کدام به شیوه خود در بازار و قیمت ها اثر گذار خواهند بود.
وی در این باره تاکید کرد: اگر مسیر طوری تنظیم شده که چشم انداز توافق در ماه های آینده مثبت باشد یعنی مسیر چشم انداز مثبتی برای توافق وجود داشته باشد آن زمان می توانیم امیدوار باشیم اخبار موقتی در بازار و نرخ ها اثر نکند زیرا عمدتا همواره عده ای در بازار از نوسانات سود می برند، گروهی که با یک خبر منفی تلاش می کنند نرخ دلار را افزایش دهند و بازار را به خواست خود تحریک کنند.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی تصریح نمود: این گروه در پس هر اتفاق مثبتی نیز به نفع خود جوسازی می کنند تا با کاهش نرخ ارز بتوانند ارز مردم را با نرخ های کمتر خریداری کنند بعد از آن مترصد فرصتی برای افزایش نرخ می شوند تا نوسانات را به نفع خود تشدید کنند.
عزتی گفت: اصولا نوساناتی درحد دو سه درصد همیشه در بازار وجود دارد. اگراین ها نباشند عده ای هم هستند عامدانه می خواهند شلوغ کاری کنند برخی افکار منفی را بزرگنمایی و برخی اخبار مثبت را کتمان می کنند این ها عامدانه درصدد تخریب فضای مذاکرات و اقتصاد هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس معتقد است: در صورتی که اخبار مثبتی بیان شود یعنی اخباری که جلوی سوء استفاده کنندگان را بگیرد و چشم انداز مثبتی ترسیم شود که قطعا به توافق می رسیم به نفع بازار و کاهش قیمت هاست، ضمن اینکه مردم باید بدانند و رسانه ها باید روی این موضوع کار کنند که در موضوع مذاکره حتما نباید روز اول تسلیم خواسته های طرف مقابل شد بلکه در مذاکره برای حداکثر سازی تامین منافع باید چانه زنی کرد، لذا این روند زمان براست.
مرتضی عزتی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: این یک واقعیت است کسانی که دنبال چانه زنی هستند اگر به نتیجه بیشتر نرسند سعی می کنند چانه زنی کنند. کسانی که با فضای تجارت و مذاکره اشنا هستند می دانند روند طول کشیدن مذاکرات عادی است قرار نیست طرفین مذاکره با هم چای بخورند و بلند شوند، بلکه قرار است بر سر مسائل اساسی توافق کنند و اختلافات بیش از چهار دهه که هر کدام از طرفین به دنبال حداکثر منافع خود است را حل و فصل کنند پس این روند زمان بر است، از این جهت تا رسیدن به توافق زمان پیش رو داریم لذا نباید اجازه داد نوسانات بازار را در مشت خود بگیرد زیرا اگر افق مذاکرات روشن باشد قطعا شاهد کاهش نوسانات قیمتی در بازارهای مختلف از جمله ارز و طلا خواهیم بود.
کانتینرهای پوشاک
ادامه از صفحه اول
تولیدکننده داخلی باید با هزینه بالا، مواد اولیه گران، قطعیهای گاه و بیگاه برق و گاز و موارد دیگری مانند کمبود نقدینگی و پوشاک تولید کند تا روانه بازاری کند که در قبضه پوشاک قاچاق چینی و بنگلادشی قرار گرفته است؛ رقابت نابرابری که در نهایت میتواند منجر به تعطیلی واحد تولیدی و بیکاری کارکنان این بخش منجر شود.
دیدگاههای انجمن ها و تشکلها و اتحادیه های پوشاک ، دیدگاههای تولید کنندگان پوشاک و دیدگاههای عرضه کنندگان پوشاک در اصناف و مصرف کنندگان نهایی که اصلی ترین مشتریان پوشاک تولیدی هستند در این خصوص قابل تامل و تحلیل است .
نگاه های مختلف تولید کنندگان و توزیع کنندگان در کسب سود حداکثری در مقابل تولیدکنندگانی که خود را متعهد به کیفیت و رقابت قیمتی با کالای با کیفیت خارجی میدانند و تولید کالای با کیفیت و قیمت مناسب ایرانی را عامل افزایش اعتماد مصرف کننده نهایی و اعتلای فرهنگ مصرف کالای ایرانی می دانند و یا تضاد تشکلهای ذینفع در صنف و صنعت پوشاک در شیوه های ممنوعیت و محدودیت واردات پوشاک و یا نحوه مبارزه با قاچاق در مبادی ورودی یا مراکز عرضه بنوعی پیچیدگی های خاص این حوزه را بنمایش میگذارد.
پوشاک ارزان قیمت مانند ساندویچهای کثیف هستند، زیرا این محصولات قطعا استانداردها را رعایت نکردهاند و قیمت پایین آنها نشانگر عدم کیفیت است. در تمام دنیا هر کالایی بسته به درخواست مخاطب وجود دارد و برندسازی و فروش کالای باکیفیت با قیمت بالا، بر اساس استقبال افراد، رایج است. اما در ایران، فروش کالای با کیفیت به قیمت بالا در ذهن عموم نوعی جرم محسوب میشود.
در ایران با مشکلاتی مانند عدم درک صحیح از وظایف کارفرما در پرداخت حق بیمه، حضور سازمانها و ارگانهایی مانند سازمان کار و تعزیرات و همچنین عدم توجه به طراحان مد و پوشاک که از اصلیترین افراد در این صنعت هستند، مواجهایم. در این راستا، هیچ مرکز پژوهشی وجود ندارد و در تعریف اتحادیههای صنفی مشکلاتی وجود دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.