شماره: 2581 / ۱۴۰۴ چهاردهم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
نیروگاههای برقآبی شرکت آب و نیرو
عامل کاهش خاموشیها
در روزهای اخیر با توجه به گرمای هوا و نیاز مبرم شبکه برق کشور، نیروگاههای برقآبی شرکت آب و نیرو به میزان برنامهریزی شده تولید داشته و از مشکلات موجود در تولید برق در سایر نیروگاهها، کاسته و خاموشیها را به حداقل رساندهاند.
به گزارش اخبارصنعت به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، نیروگاههای برقآبی حدود 14 درصد از ظرفیت نیروگاههای کل کشور را به خود اختصاص دادهاند، نیروگاههایی که بدون استفاده از سوخت فسیلی و بدون انتشار گازهای آلاینده، به تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر میپردازند. ظرفیت نصب نیروگاه های برق آبی کشور حدود 12 هزار مگاوات است که حدود 9 هزار مگاوات آن توسط شرکت آب و نیرو احداث و به بهره برداری رسیدهاند.طبق تعاریف فنی و کاربردی، نیروگاههای برق آبی وظایف خطیری چون مدیریت آبهای سطحی، جلوگیری از وقوع سیلاب، کنترل فرکانس، تعادل بخشی به شبکه برق و تولید برق پاک و تجدیدپذیر را برعهده دارند. طراحی سدها و نیروگاههای برق آبی به گونهای است که در فصل بهار، روانابها را در مخازن ذخیره کرده و در تابستان با رهاسازی برنامهریزی شده آب، به توسعه پایدار کشاورزی، صنعت، شرب و خدمات کمک میکنند، علاوه بر آن در فصول گرم تابستان که شبکه برق، پیک مصرف را تجربه میکند و گرمای هوا راندمان سایر نیروگاهها را به حداقل رسانده، با تولید برق مطمئن، به کمک شبکه سراسری می آیند.در روزهای اخیر با توجه به گرمای هوا، نیاز مبرم شبکه و عدم امکان تولید کافی توسط سایر نیروگاهها به علل مختلف، نیروگاههای برقآبی شرکت آب و نیرو به میزان برنامه ریزی شده تولید داشته و از مشکلات موجود در تولید برق در سایر نیروگاهها، کاسته و خاموشیها را به حداقل رسانده اند.شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با 35 سال سابقه درخشان در راهبری طرحهای استراتژیک حوزه آب و برقآبی، به دستیابی کشور به اهداف محرومیتزدایی و افزایش سطح رفاه جامعه کمک شایانی نموده و در طول مدت سال و به صورت شبانهروزی خدمات گسترده خود را تقدیم ملت شریف ایران نموده است
واحد گازی جدید نیروگاه نکا
تابستان ۱۴۰۴ تکمیل میشود
مجری طرح نیروگاههای گازی شرکت برق حرارتی گفت: طرح توسعه نیروگاه نکا با حجم سرمایهگذاری ۱۷.۵ هزار میلیارد تومان در حال انجام است و واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی جدید این نیروگاه، تابستان امسال وارد مدار میشود.مهدی مددی جاوید در جریان بازدید از روند ساخت واحدهای جدید نیروگاه شهیدسلیمی نکا با اشاره به تأکیدات وزیر نیرو برای سنکرون نخستین واحد طرح توسعه نیروگاه در تابستان امسال، اظهار کرد: این پروژه با برخورداری از دو واحد گازی و یک واحد بخار سیکلترکیبی جدید به ظرفیت ۵۴۶ مگاوات برای کاهش ناترازی برق استان مازندران در حال اجراست.وی با اشاره به اینکه این پروژه با حجم سرمایهگذاری ۱۷.۵ همت در حال ساخت است، ادامه داد: این طرح دارای دو واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی و یک واحد بخار ۱۸۰ مگاواتی است که با تکمیل این پروژه، ظرفیت کل نیروگاه نکا به دو هزار و ۷۶۰ مگاوات خواهد رسید.مددی با بیان اینکه اجرای این پروژه برای یکهزار نفر اشتغالزایی غیرمستقیم و برای ۲۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم به همراه خواهد داشت، گفت: تولید برق پایدار و جبران کمبود انرژی در مازندران و استانهای همجوار، تامین برق مورد نیاز صنایع مختلف، اشتغالآفرینی، بهرهمندی از توانمندی و دانش فنی مهندسان، سازندگان و پیمانکاران داخلی و ارتقای میزان تولید برق نیروگاه نکا با بهرهگیری از ظرفیتهای مجدد از جمله اهداف اجرای این پروژه است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
ظرفیت تولید 5500 مگاوات انرژی خورشیدی در محدوده سدها
وزیر نیرو با بیان این که استان تهران دیگر توانایی بارگذاری جمعیتی بیشتر را ندارد، هشدار داد: هم اکنون از همه پتانسیلها برای تامین آب استان تهران استفاده شده و امکان تامین آب با مدل موجود بارگذاری جمعیت میسر نیست.
عباس علی آبادی وزیر نیرو با حضور در شرکت آب و نیرو در نشست با مدیران ارشد این شرکت، ضمن تسلیت شهادت جمعی از هموطنان در حادثه اسکله بندر شهید رجایی بندرعباس و آرزوی بهبودی برای مجروحان این حادثه گفت: آب و نیرو یک دستگاه کارفرمایی است و باید به دنبال تعریف پروژه های جدید و تامین مالی آنها باشد.
وی یکی از وظایف آب و نیرو را توجه به روشهای نوین تامین مالی دانست و گفت: موضوع تامین مالی طرحها موضوع مهمی است که باید به این موضوع حتی نگاه بین المللی داشت.
وی افزود: آب و نیرو یک بنگاه و دستگاه توسعهای موفق و با عظمت است که به عنوان کلید حل مسئله به آن نگاه میشود.
علی آبادی در ادامه افزود: برنامهریزیهای خوبی جهت افزایش ظرفیت تولید برق صورت گرفته که با توسعه تجدیدپذیرها نیز شرایط تولید بهبود مییابد.
وی با اشاره به برنامهریزی جهت تولید ۳۰ هزار مگاوات برق از طریق نیروگاههای خورشیدی گفت: با توجه به ماهیت نیروگاه خورشیدی و مصرف پایین برق در اوایل صبح، فرصت مناسبی را جهت توسعه نیروگاه های تلمبه ذخیرهای فراهم می کند و باید روند اجرای این طرح ها در آب و نیرو تسریع یابد.
وزیر نیرو یادآور شد: با توجه به شرایط فعلی توجیه پذیری طرح های تلمبه ذخیره ای باید مورد بازنگری قرار گیرد،چرا که ممکن است برخی طرحها که پیش از این توجیه اقتصادی نداشتند، اکنون توجیه پذیر باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم صرفهجویی در مصرف برق و پرهیز از هرگونه اسراف گفت: میزان مصرف برق امسال نسبت به سال گذشته حدود ۸ هزار مگاوات افزایش یافته و اگر این وضعیت ادامه یابد، میزان رشد طی سالهای آتی بیشتر خواهد شد.
وزیر نیرو با بیان اینکه زمینهای اطراف سدها پتانسیل خوبی جهت سرمایه گذاری در نیروگاه های خورشیدی است، گفت: در زمین و مخازن سدهای در اختیار آب و نیرو، حدود ۵۰۰ مگاوات پتانسیل نیروگاه های خورشیدی در خشکی و ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی شناور شناسایی شده که سرمایه گذاران می توانند با توجه به در دسترس بودن پست و خط انتقال، از این فرصت استفاده کنند.
علی آبادی طرح خط جایگزین انتقال آب از زیاران به بیلقان را یکی از اولویت های وزارت نیرو و شرکت آب و نیرو عنوان کرد و گفت: با توجه به محدودیت های منابع آب ، همه تلاش ها بر این است که این طرح مهم در کوتاهترین زمان ممکن به سرانجام برسد و آبی پایدار برای استان های تهران و البرز تامین شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه استان تهران دیگر توانایی بارگذاری جمعیت بیشتر را ندارد، هشدار داد: هم اکنون از همه پتانسیل ها برای تامین آب استان تهران استفاده شده و امکان تامین آب با مدل موجود بارگذاری جمعیت میسر نیست.
همچنین در این جلسه محمد جوانبخت معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: شرکت آب و نیرو طی سالهای اخیر در به سرانجام رساندن طرح های مهم اهتمام و برکات خوبی برای کشور داشته است.
وی افزود: هم اکنون شرکت آب و نیرو ۵۸ طرح اجرایی و مطالعاتی دارد که با اجرای این طرحها گام بزرگی جهت حل مشکلات آبی کشور برداشته میشود.
وی خاطر نشان کرد: آب و نیرو در پروژههای توسعهای بیبدیل و شاخص بوده و امیدواریم این نقش در آینده پررنگتر باشد.
این گزارش حاکی است، در این نشست هر یک از معاونان و مجریان طرحها گزارشی از وضعیت حوزه مسئولیت خود ارائه دادند و چالش های موجود در حضور وزیر نیرو بررسی و رهنمودهای لازم ارائه شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
اخبار
استفاده از دانش فنی ایرانی در طرحهای پتروشیمی نیجر
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در دیدار با وزیرنفت نیجر با اعلام تمایل ایران برای مشارکت در ساخت مجتمعهای پتروشیمی این کشور بر آمادگی برای تأمین اوره مورد نیاز بخش کشاورزی نیجر تأکید کرد.
حسن عباسزاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حاشیه برگزاری هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو در دیدار با صحابی اومارو، وزیر نفت نیجر با اشاره به تمایل ایران برای توسعه حضورش در بازارهای قاره آفریقا، اظهار کرد: ایران آماده ارائه برنامه و نقشه راهی بلندمدت برای توسعه صنعت پتروشیمی در نیجر است و این برنامهریزی میتواند با مطالعات امکانسنجی بر اساس موقعیت لجستیکی و دسترسی به انواع خوراک انجام شود.
وی در پاسخ به درخواست وزیر نفت نیجر برای خرید اوره از ایران، با اشاره به اینکه شرکتهای پتروشیمی ایرانی خصوصی هستند و شرکت ملی صنایع پتروشیمی تنها نقش تنظیمگر را دارد، گفت: ما برنامهریزی لازم را برای مذاکره با هلدینگ نفت و گاز پارسیان، یکی از تولیدکنندگان عمده اوره در ایران، بهمنظور تأمین حجم مورد نیاز شما فراهم میکنیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه ایران سالانه حدود ۷ میلیون تن اوره تولید میکند که حدود ۲ میلیون آن در داخل مصرف و بقیه آن به بازارهای جهانی صادر میشود، بیان کرد: شرکتها و متخصصان ایرانی توانایی ساخت کارخانه اوره در نیجر را دارند و چنانچه توانایی تأمین خوراک مورد نیاز (آمونیاک) از همسایگان خود و حتی خرید آن از ایران را داشته باشید، احداث این کارخانه میتواند نیازهای بخش کشاورزی کشور شما را برطرف کند.
عباسزاده پیشنهاد آموزش نیروی انسانی نیجر در ایران، بهمنظور فعالیت در صنایع پالایشی و پتروشیمی این کشور آفریقایی را مطرح و با استقبال از درخواست وزیر نفت نیجر برای مشارکت ایران در اجرای طرح احداث مجتمع پالایشی و پتروشیمی این کشور تصریح کرد: شرکتها و متخصصان ایرانی توانایی ساخت تجهیزات مورد نیاز ساخت یک طرح پتروشیمی یا پالایشگاهی را دارند.
صحابی اومارو، وزیر نفت نیجر نیز در این دیدار با تأکید بر علاقهمندی کشورش برای مشارکت ایران در طرح احداث مجتمع یکپارچه پالایشی و پتروشیمی و برنامهریزی برای توسعه صنعت پتروشیمی در این کشور آفریقایی، گفت: برای همکاری در این زمینه آماده امضای یادداشت تفاهم همکاری هستیم.
وی با اشاره به نیاز صنایع کشاورزی نیجر به خرید اوره از ایران بیان کرد: برای تأمین نیاز صنایع کشاورزی خود خواهان خرید اوره از ایران هستیم و از آنجا که وزارت کشاورزی مصرفکننده این محصول است، توضیحات شما را درباره مسائل مربوط به حجم مورد نیاز، نحوه پرداخت منابع مالی و لجستیک به آنها ارائه میکنیم و پس از آگاهی از تصمیمشان، بهسرعت در این خصوص با شما هماهنگ خواهیم کرد.
سهم ۷ درصدی پالایشگاه پنجم پارس جنوبی در گاز تحویلی کشور
مدیر پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی در نشست هفتگی تولید و بررسی پروژههای راهبردی مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: توانستهایم با استفاده از دانش نوآورانه و استفاده ۱۰۰ درصدی از کالاهای داخلی، تأمین سالانه ۷ درصدی از کل گاز تحویلی پالایشگاههای کشور به شرکت ملی گاز را به ثبت برسانیم.
کامبیز صفتی در نشست هفتگی تولید و بررسی پروژههای راهبردی مجتمع گاز پارس جنوبی که با حضور مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز، مدیرعامل، مدیران ستادی و پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی برگزار شد، اظهار کرد: با برنامهریزی دقیق و پیادهسازی شاخصهای مهم، از پایان تعمیرات اساسی چهارم آبان سال گذشته تاکنون بدون هیچگونه توقف و کاهش تولید، در مسیر تولید پایدار گام برداشتهایم.
وی با اشاره به انجام تعمیرات اساسی با کیفیت بالا و بدون هیچگونه حادثه در پالایشگاه پنجم افزود: اجرای تعمیرات اساسی بدون وقوع حادثه و اتمام زودتر از موعد در دو سال پیاپی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نشان از عزم راسخ و کار جهادی کارکنان و متخصصان این مجموعه پالایشگاهی دارد.
مدیر پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: در پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی برای پیشرفت و تقویت این صنعت و تأمین انرژی کشور تلاشهای گستردهای انجام شده است، پارسال با استفاده از قطعات و تجهیزات داخلی و پیادهسازی ایدههای نو، بیش از ۱۹ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی از پالایشگاه پنجم پارس جنوبی به شبکه سراسری ارسال شد.
صفتی به ۲۵ پروژه بسیار حیاتی و راهبردی اجرا شده از سوی متخصصان و کارکنان این مجموعه با استفاده از کالاهای داخلی اشاره کرد و گفت: پروژه ساخت ۲ دستگاه تیپ فلر پالایشگاه پنجم فاز ۹، احداث ساختمان اچاسائی، ۱۱ ساختمان اپراتوری، ساختمان سه طبقه، احداث مخزن کمکی ذخیره آب دریا با حجم ۲۷۵۶ مترمکعبی و همچنین تعمیر، تأمین و راهاندازی تجهیزات و تأسیسات مخزن بوتان دوم پالایشگاه پنجم از مهمترین پروژههای اجرا شده در این مجموعه هستند.
وی افزود: عملیات ساخت قطعات و تعمیر دو دستگاه بلوئر از نوع lobe type واحد ۱۰۸ و همچنین انجام تعمیرات اساسی و راهاندازی موفقیتآمیز دستگاه گیربکس دور متغیر کمپرسور واحد ۱۴۷ این مجموعه با تلاش و دانش متخصصان و تولید کنندگان داخلی گامی مهم در جهت تولید پایدار گاز است.
مدیر پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی اظهار کرد: کارکنان و متخصصان این مجموعه توانستند عملیات تأمین قطعات یدکی، تعمیر و بازسازی قطعات و انجام تعمیرات دورهای ۴۸ هزار ساعته سه دستگاه توربین گازی واحد ۱۰۶ پالایشگاه پنجم در کوتاهترین زمان ممکن با موفقیت به سرانجام برسانند.
صفتی به پروژه ذخیرهسازی و افزایش ظرفیت گوگرد در پالایشگاه پنجم اشاره و بیان کرد: انجام موفقیتآمیز پروژه عملیات تعمیر تانک دوم ذخیرهسازی گوگرد و با افزایش ظرفیت ۱۰۰۰ تنی در پالایشگاه پنجم گامی مهم در مسیر پایداری تولید و چرخش اقتصاد کشور است.
وی به جذب بودجه سرمایهای حداکثری و دریافت بالاترین امتیاز شاخص ZWI (مدیریت پسماند) پالایشگاه پنجم در سه سال پیاپی نیز اشاره کرد و گفت: تمام موارد مذکور حاصل همت و تلاش مجموعه کارکنان این پالایشگاه است و امید داریم طی امسال با شعار سرمایهگذاری برای تولید شاهد ثبت بهترین دستاوردها باشیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.