شماره: 2582 / ۱۴۰۴ پانزدهم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
ابتکار تهران برای مهار تنشهای منطقهای
منابع دیپلماتیک از برنامه سفر سید عباس عراقچی به پاکستان با هدف تقویت روابط دوجانبه و همچنین رایزنی درباره راهکارهای کاهش تنش میان اسلامآباد و دهلینو در روزهای آینده خبر میدهند.
منابع دیپلماتیک از برنامه سفر «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به پاکستان در روزهای آینده خبر میدهند؛ سفری که با هدف تقویت روابط دوجانبه و همچنین رایزنی درباره راهکارهای کاهش تنش میان اسلامآباد و دهلینو در دستور کار قرار گرفته است.
در راستای چارچوب رویکرد کلان جمهوری اسلامی ایران برای بهرهگیری از ظرفیتهای دیپلماتیک بهمنظور حلوفصل اختلافات و مسائل جهانی، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران که پیشتر برای میانجیگری میان اسلام آباد- دهلی اعلام آمادگی کرده بود، قرار است به پاکستان و هند سفر کند.
منابع دیپلماتیک در پاکستان اعلام کردند: وزیر امور خارجه ایران قرار است فردا (یکشنبه) طی سفر به اسلام آباد با مقامات ارشد پاکستانی دیدار و درباره تحولات دوجانبه، روند همکاریهای منطقهای و تنشهای موجود در جنوب آسیا گفتوگو کند.
این سفر در حالی انجام میشود که تنشها میان پاکستان و هند پس از حادثه اخیر پهلگام و اتهامات متقابل دو طرف علیه یکدیگر به اوج خود رسیده و نگرانیهایی درباره وقوع درگیریهای گسترده در مرزهای دو کشور وجود دارد؛ در این شرایط تهران تلاش دارد با استفاده از مجاری دیپلماتیک خود به کاهش تنشها و بازگشت به مسیر گفتوگو کمک کند.
کارشناسان سیاسی سفر همزمان عراقچی به دو پایتخت رقیب در جنوب آسیا را نشانهای از اعتماد متقابل و جایگاه متوازن ایران در روابط منطقهای میدانند.
پیشبینی میشود که در غیاب سازوکارهای موثر منطقهای، روابط خوب و متوازن ایران با دو کشور پاکستان و هند این امکان را فراهم آورد که با تحرکات دیپلماتیک بتواند خلأ موجود را پر کرده و از تشدید بحران جلوگیری کند.
رضایی: رویارویی با ایران
عواقب هولناکی برای آمریکا دارد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به تهدیدات مقام آمریکا علیه ایران با تاکید بر اینکه ایران برای هر سناریویی آماده شده، یادآور شد که رویارویی با ایران عواقب هولناکی برای آمریکا دارد.محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نسبت به تهدیدات مقامات آمریکا علیه ایران واکنش نشان داد.
وی نوشت: «ترامپ پیش از استقرار در کاخ سفید، مدعی شده بود که طرحهایی برای پایان فوری و حتی 24 ساعته جنگها دارد؛ اما جنگ اوکراین ادامه دارد، آتشبس در غزه و لبنان شکسته شده و ارتش اشغالگر اسرائیل بخشهایی از سوریه را اشغال کرده است.
درخصوص مذاکرات با ایران نیز جمهوری اسلامی ایران جدیت و اراده خود برای مذاکره و توافق را نشان داده است. اما ترامپ و تیم او متأثر از نتانیاهو و نئوکانها هنوز در سردرگمی و آشفتگی به سر میبرند.
ایران برای هر سناریویی آماده شده است. رویارویی با ایران عواقب هولناکی برای آمریکا دارد.»
بیانیه حزب الله درباره حملات
رژیم صهیونیستی به سوریه
مرکز اطلاع رسانی حزب الله بیانیه این حزب را درباره حملات رژیم صهیونیستی به سوریه منتشر کرد.
در این بیانیه آمده است:
حزبالله حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به سوریه را که با بهانههای واهی و شعارهای دروغین برای اجرای طرحهای توسعهطلبانه و تجزیهطلبانه خود انجام شده، به شدت محکوم میکند. این حمله با هدف تضعیف و تجزیه سوریه و ایجاد تفرقه میان مردم این کشور صورت گرفته است.این تجاوز صهیونیستی تلاشی آشکار برای برهم زدن ثبات سوریه و تضعیف توانمندیهای این کشور است و در امتداد حملات مستمر این رژیم به لبنان و نوار غزه قرار دارد.
حزبالله بر ضرورت حفظ وحدت، استقلال و حاکمیت سوریه تأکید میکند و اطمینان دارد که مردم شریف سوریه سد محکمی در برابر این توطئههای مشکوک خواهند بود. ما از جامعه بینالمللی، به ویژه کشورهای عربی، میخواهیم که برای توقف این تجاوزات علیه کشورهای منطقه و حفظ ثبات، حاکمیت و امنیت آنها اقدام فوری انجام دهند.
تاکید روسیه بر حق غنیسازی ایران
نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین بر اظهارات وزیر خارجه ایران مبنی بر حق تهران برای داشتن چرخه کامل سوخت هستهای تاکید کرد.
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در نهادهای بینالمللی مستقر در وین، پایتخت اتریش، با اشاره به اظهارات عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره حق تهران برای داشتن چرخه کامل سوخت هستهای، گفت که «حق کاملاً با ایران است.»
اولیانوف در پیامی در یکی از شبکههای اجتماعی با بازنشر پیام عراقچی و در تایید اظهارات وی، نوشت: ترجیح میدهم که در این مقطع حساس مذاکرات، از پرداختن به جزئیات خودداری کنم، اما کاملاً حق با (وزیر خارجه ایران) عراقچی است.وی تاکید کرد: ذیل انپیتی (معاهده منع اشاعه تسلیحات هستهای) کشورهای عضو تنها برخی تعهدات و الزامات اساسی را برعهده ندارند، بلکه از برخی حقوق اساسی هم برخوردارند که نمیتوان آنها را زیر سوال برد.
اختلاف نظر درباره ایران،
علت برکناری والتز توسط ترامپ
روزنامه واشنگتن پست به نقل از منابع آگاه گزارش داد به علت اینکه مایک والتز مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید درباره گزینه نظامی علیه ایران با بنیامین نتانیاهو هماهنگی انجام داد، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از او عصبانی شد.
دو منبع آگاه به واشنگتن پست گفتند که مایک والتز مشاور امنیت ملی برکنار شده کاخ سفید پیش از دیدار ترامپ و نتانیاهو در اتاق بیضی، هماهنگی فشردهای را با نخست وزیر اسرائیل درباره گزینههای نظامی علیه ایران داشته است.
به نوشته واشنگتن پست، شرایط والتز با ورود یک روزنامهنگار به یک گروه چت در پیام رسان سیگنال در ماه مارس متزلزل شد. اما مقامات ارشد و مشاوران ترامپ روز جمعه گفتند که او از اوایل دولت با دیگر مقامات ارشد، از جمله بر سر اینکه آیا اقدام نظامی علیه ایران توسط آمریکا دنبال شود یا خیر، اختلاف نظر داشته است.
دو نفر از منابع آگاه گفتند که زمان بازدید نخست وزیر اسرائیل از کاخ سفید به نظر میرسید والتز با نتانیاهو در مورد اینکه زمان حمله به ایران فرا رسیده است، همنظر بود و این ترامپ را عصبی کرده بود.
این دو منبع گفتند که به نظر میرسد والتز پیش از دیدار نتانیاهو و ترامپ در کاخ سفید، هماهنگیهای فشردهای با نتانیاهو در مورد گزینههای نظامی علیه ایران داشته است.
به گفته یکی از این افراد، والتز میخواست سیاست آمریکا را به سمتی ببرد که ترامپ با آن راحت نبود، چرا که ایالات متحده هیچ تلاشی برای یافتن راهحل دیپلماتیک نکرده بود.
آن شخص گفت: این موضوع به ترامپ منتقل شد و رئیسجمهور از آن راضی نبود.به نوشته واشنگتن پست، دیدگاه برخی در دولت این بود که والتز در تلاش بود تا کفه ترازو را به نفع اقدام نظامی سنگین کند و با اسرائیلیها همکاری میکرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
لاریجانی: نتیجه گفتوگوها بستگی به عقلانیت طرف مقابل دارد
یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، تاکید کرد: ذات مسئله هسته ای ایران حقوقی نبوده، بلکه ماهیت سیاسی پیدا کرده است.
علی لاریجانی روز شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در نشست از فلسفه مطهری تا فلسفه مذاکرات در دانشگاه شاهد تهران، بیان کرد: مسئله مذاکره یا غیر مذاکره نه حسن ذاتی و نه حب ذاتی دارد. گاهی فکر می کنید کشور از طریق مذاکره می تواند منافع را تامین کند، آنگاه مذاکره انجام می شود. وقتی منافع تامین نمی شود، دلیلی بر مذاکره نیست. مذاکره یک ابزار است. یک مسئله هدفی نیست. فرض کنید ما می خواهیم مسئله هسته ای را از این وضع نجات دهیم. فکر می کنید اگر مذاکره شود مفید است؛ یعنی نخبگان جامعه اینگونه فکر می کنند و مذاکره می شود. اگر مفید ندانستند مذاکره نمی شود؛ زمان و شرایط مهم است.
ذات مسئله هستهای ایران ماهیت سیاسی پیدا کرده است
وی اظهار کرد: اینکه چرا در مسئله هسته ای با چالش مواجه شده ایم حقیقت این است که ذات آن حقوقی نیست؛ چرا که اگر حقوقی بود آژانس نظر می داد. پس ذات حقوقی ندارد. ماهیت آن سیاسی است؛ چرا اینگونه شد؟ در دنیای امروز قلدرمابی وجود دارد. زور می گویند. ایران می گوید من دانش هسته ای نیاز دارم. چارچوب های NPT هم پذیرفته ام و چارچوب های آژانس بین المللی انرژی اتمی را رعایت می کنم. منتهی این ها زور می گویند، اینکه چگونه باید در برابر این زور عمل کرد بحث دیگری است.
رئیس سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ممکن است شما بگویید چون آنها در این مقطع نامه دادهاند و گفتهاند می خواهیم از مسیر مذاکره موضوع هسته ای را حل کنیم؛ تست شود که آیا مذاکره جواب می دهد یا نه. یا راه دیگر این است که بگویید مذاکره نمی کنیم. مسئله هسته ای مانند سایر مسائل است. تحریم هایی که آمریکایی ها علیه ایران اعمال کردند فقط هسته ای نیست، بلکه طیف ها مختلفی دارد.
مردم ایران زیر بار هر زورگویی نمیروند
وی در ادامه تاکید کرد: ایران یک سابقه تمدنی بزرگ دارد و به همین دلیل مثل برخی از کشورها نیستند که ریشه ای ندارند. مردم ایران عمیق و متمدن بوده و زیربار هر زورگویی نمی روند. این برای آنان قابل تحمل نیست. این ها می خواهند مثل برخی از کشورها با ایران صحبت کنند که ممکن نیست. شاید مذاکره ای که در حال انجام است به نتیجه برسد و شاید هم نرسد. بستگی دارد که چقدر انصاف در این مذاکرات و عقلانیت در اداره وضعیت جهانی وجود داشته باشد.
لاریجانی تاکید کرد: اکنون بسیاری از ضوابط و مقرراتی که در دنیا گذاشته می شود، در ظاهر برای نظامات بین المللی است، اما پشت آن این نیست بلکه قدرت است. امروز نیز آمریکایی ها تصور می کنند زمانی است که باید قدرت خود را محقق کنند. حالا با ما اینگونه رفتار می کنند چرا با چین این رفتار را دارند؛ چین با شما چه کار کرده است.
لاریجانی در پاسخ به این پرسش که چرا شهید مطهری تکرار نمیشود، بیان کرد: ریشههای مختلفی دارد. آقای مطهری محصول یک شرایط زمانی و مکانی بود. اساتید مهمی مانند علامه طباطبایی و امام خمینی داشتند. این اساتید گیر هر کسی نمی آید. این توفیق الهی است. نکته دیگر اخلاص ایشان است. ایشان ۵۸ سال داشت که به شهادت رسید. در زمانی که در این دنیا زیست می کرد هم طالب علم و هم طالب تزکیه نفس بود؛ مراقب خود بود. این باعث می شود خداوند برکات خود را بر انسان نازل کند. ایشان در یکی از آثار خود وقتی راجب فکر کردن صحیح برای جوانان صحبت می کند میگوید انسان نباید کتاب بخواند که در حافظه خود انبار کند. انسان کتاب می خواند که لذت ببرد کتاب چه می گوید. بار دوم برای این می خواند که نکات مهم آن را در ذهن خود طبقه بندی کند. بار سوم برای این می خواند که یادداشت برداری کند، یعنی ذهن باید مرتب باشد.
وی افزود: خود ایشان ذهن منسجمی داشت. برخی ها ذهن منظمی دارند. در ذهن موضوعات را طبقه بندی می کنند. آنگاه می توان رشد کرد. اینکه شهید مطهری چرا تکرار نمیشود به خاطر شرایط زمانی و مکانی و خصوصیات خود ایشان است. از زبان آقای منتظری که هم حوزه ای ایشان بود اوایل انقلاب در مصاحبهای گفتند که آقای مطهری همیشه شب ها شب زنده دار بود. فرد زمانی که در راه خدا مجاهدت می کند، خداوند نیز ثواب او را می دهد.
لاریجانی در بخشی دیگر از این نشست، تصریح کرد: مقاومت یمن چه زمانی به وجود آمد؛ از زمانی که عربستان سعودی شروع کرد به حمله به یمن. آن ها مقاومت کردند و شدند این نیرویی که امروز هستند. حزب الله در لبنان چگونه به وجود آمد؟ ما به وجود آوردیم؟ خیر اینگونه نبود. وقتی که اسرائیل بیروت را گرفت حزب الله آغاز شد. یعنی نیروها احساس کردند که کشور آنان اشغال شده و این گروه را ایجاد کردند چون ارتش کشور نتوانست تاب بیاورد؛ لذا خودشان مقاومت را آغاز کردند. مقاومت لبنان در واقع از تجاوز اسرائیل حدود ۲۰ سال پیش به بیروت شروع شد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در عراق کی مقاومت به وجود آمد؟ ما به وجود آوردیم؟ ما کمک کردیم اما ما به وجود نیاوردیم. بین به وجود آوردن با کمک کردن تفاوت است. این ها دو معقوله هستند. شما عراق را اشغال کردید. رفتار خشن نشان دادید و گفتید ما وزیر برای اداره عراق می گذاریم. شما می خواستید عراق را به ایالت آمریکا تبدیل کنید. با مردم بد رفتار کردید و مردم در برابر شما مقاومت کردند. کدام کشوری از اشغال خوشش می آید. شما یک کشور را اشغال می کنید و بعد می گویید می خواهیم به شما دموکراسی دهیم. مردم از این عصبانی شده و در مقابل شما می ایستند؛ در بقیه جاها نیز اینگونه است.
لاریجانی بیان کرد: در سوریه نیز قسمتی را اشغال کردید. بعد مقاومت مردم را گردن ما می اندازید. شما خودتان وقتی یک کشور را اشغال می کنید نتیجه این می شود. لاریجانی در بخشی دیگر از این نشست، خطاب به آمریکایی ها بیان کرد: اکنون می گویند که ما ۸۰۰ بار یمن را کوبیدیم و ایران مقصر است. اگر قدرت داشتید که آنجا را می گرفتید چرا گیر کردهاید. تاریخ نشان داده که هر کسی وارد یمن شد سالم از آنجا درنیامده است. خب اگر گرفتار هستید بروید با آنان مذاکره کنید. شما اگر خیلی اهل مذاکره هستید بروید با آنان مذاکره کنید. به ما چه ربطی دارد مسئله یمن از زمانی شروع شد که عربستان صعودی حمله به یمن را آغاز کرد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، خاطر نشان کرد: ما گفتید که ما حماس را نابود کردیم. پس این تبادل اسرا را با اجنه انجام می دهید. این حماس است که دارد گروگان ها را آزاد می کند، پس هستند. سر همین است که اینقدر عصبانی هستند. اینقدر بمباران کردید و ۵۰ هزار نفر آدم را کشتید و چندین برابر را مجروح کردید، اما حماس همچنان هست. ضربه زدند اما اینکه می گویند حماس را نابود کردیم اینگونه نیست. در خصوص حزب الله با پیجرها ضربه زدند اما قدرت بازسازی داشتند و شما جرأت نکردید به سرزمین آنان خیلی ورود کنید. با همه فشارهایی که آوردید تنها ۳۰۰ الی ۴۰۰ متر ورود کردید.
وی در ادامه بیان کرد: پس حزب الله از بین نرفته است. حال می خواهید با فشار سیاسی بگویید این ها باید خلع سلاح شوند. پس وجود دارند. در عراق هم هستند. در یمن هم هستند. اگر این ها بازوهای ایران هستند، پس هیچ وقت از بین نرفته اند. ضربه خورده اند شما هم ضربه خورده اید. در جنگ هم این است اگر بزنی، می خوری. اگر بازوهای ما نیستند پس چرا می گویید تضعیف شدند و ایران هم ضعیف شده است. این ها بازوهای ما نیستند و ما هم سر جای خودمان هستیم. حرف های آنان تناقض دارد. مسئله مقاومت چیزی نیست که با این حرف ها از بین برود. بستگی به رفتار آنان دارد. اگر رفتار خود را عقلایی کرده و احترام بگذارند درست می شود در غیر این صورت نه.
این فعال سیاسی در پاسخ به پرسشی پیرامون رد صلاحیت وی در انتخابات، بیان کرد: در زمان انتخابات ما را رد کردند و ما هم یک صلواتی فرستادیم و گفتیم که از ما سلب شد. چیزی هم نگفتم تا انتخابات تمام شد. بعد از انتخابات من از شورای نگهبان سوال کردم که چرا من را رد می کنید. به من بگویید. یکی از آقایان فقهایی که مسئولیت داشت گفتند باید حضوری باشد. حضوری رفتم و پرسیدم. چیزی که به من گفتند این بود. بنده عین واقعیت را به شما می گویم چرا که اکنون برای من خیلی اهمیت ندارد و یک مسئله تمام شده است. به من گفتند که ما نمی توانیم به شما دلیلش را بگوییم. گفتم شما موظفید که بگویید. شما باید مستند و کتبی پاسخ دهید. گفتند علت این بود که اینجا رای گیری است. من گفتم پس یک نامه می نویسم همین ها را در آن بگویید. بعد گفتند حالا به شما می گوییم. نظر برادران شورای نگهبان این است که شما مدیر و مدبر نیستی.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: گفتم متشکریم. نسبت به کسانی که تایید کردید حتما من مدیر و مدبر نیستم؛ قبول. پرسیدم ممکن است بفرمایید چرا من مدیر و مدبر نیستم؟ گفتند چون شما از برخی از نمایندگان که ما رد می کنیم حمایت کردید. گفتم نمایندگان را که ما انتخاب نمی کنیم. مردم انتخاب می کنند. شما تایید می کنید. اگر ایراد دارد چرا تایید می کنید. گفتند ما نمی دانستیم. گفتم منم نمی دانستم . مگر من کارگاه هستم. ما هم بین نمایندگان هستیم و می بنیم کار خود را انجام داده اند یا نه؛ پشت صحنه را که نمی دانیم.
لاریجانی گفت: آنچه که به ما گفتند این بود. اگر چیزی بیشتر از این است که ما از خدایمان هست که به ما بگویند. مطلبی هم که دفعه اول گفته بودند که خودشان فهمیدند اشتباه بوده است. ما به قوه قضاییه شکایت کردیم و رسیدگی کرد و نامه مکتوب به شورای نگهبان نوشت که این ها کذب است. خودشان دیدند. هم به دفتر رهبری هم به بنده و هم به شورای نگهبان این نامه ارسال شد. قوه قضاییه رسیدگی کرد و نامه آن پیش من است. دفعه دوم این را نگفتند. چون دستگاه های امنیتی هم اعلام کردند که ما ایرادی نداریم. گفتند شما مدیر و مدبر نیستید، برای من خیلی مهم نیست. برای ما بهتر شد؛ مسئولیت سنگینی بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 4
اخبار
معاون اول رئیسجمهور:
نگاههای لحظهای به تولید ضربه میزند
معاون اول رئیسجمهور در جلسهای در خصوص «حمایت از تولید» گفت: برنامه اقتصادی دولت، برنامه اقتصادی «شرایط خاص» است و با توجه به شعار سال دغدغه همه دستگاهها و حتی آنهایی که مستقیما با تولید در ارتباط نیستند، باید کمکرسانی به افزایش تولید و سرمایهگذاری در این حوزه باشد.»
محمدرضا عارف در این جلسه که صبح دیروز با حضور وزرای جهاد کشاورزی، صمت، سرپرست وزارت اقتصاد و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی در دفتر معاون اول رئیسجمهور برگزار شد، با تاکید بر اینکه برنامههای دولت وفاق در سال ۱۴۰۴ بر افزایش تولید و حمایت از تولیدکنندگان معطوف است گفت: امسال آنچه که برایمان اهمیت زیادی دارد و بر آن متمرکز شدهایم، بالابردن سرعت عمل در حوزه اجرایی، خصوصا در راستای کمک به تولید است، واقعیت این است که سرعت عمل دستگاههای مرتبط با حوزه واردات و صادرات از مقطعی به دلایل مختلف کاهش زیادی داشته است و مثلا ترخیص کالاها از ۱۰ روز به ۷۰ یا ۸۰ روز رسیده که این زمان باید امسال به حداقل ممکن کاهش یابد.
عارف ادامه داد: ما در عین حال که خصوصا در زمینه واردات و صادرات به سراغ راهکارهای سرعت بخش رفتهایم، تلاش میکنیم تا مسیرهای شفافتری که جلوی سوءاستفاده را هم بگیرد به کار ببندیم.
معاون اول رئیسجمهور افزود: باید به گونهای عمل کنیم که هر جا احساس شود از قانون سوء استفاده صورت میگیرد با سرعت جلوی آن مسدود شود، راهبرد دولت این است که امور، پیشرفت سریعتری داشته باشد و این مهم خصوصا در بحث سرمایهگذاری در تولید و همچنین در حوزه ترخیص کالاها از گمرکات، اهمیت بسیار زیادی دارد.
عارف تأکید کرد: بیاعتنایی و نگاههای لحظهای به تولید ضربه میزند که با ابلاغ برنامه سال، سعی خواهیم کرد جلوی این آسیبها به صورت جدی گرفته شود، ما معتقدیم که حمایت از تولید و سرمایهگذاری در تولید، وظیفه یک دستگاه خاص نیست، بلکه همه باید پای کار بیایند و برای تسریع در کارها و شفافسازی در امور، تلاشمان را چند برابر کنیم.
دریادار سیاری: قدرت نظامی، مهمترین مؤلفه در ارتقای قدرت ملی است
رئیس ستادو معاون هماهنگکننده ارتش گفت: نظام جمهوری اسلامی نیز با بهرهگیری از قدرت نظامی خود، بهعنوان یکی از مؤلفههای کلیدی در ارتقای قدرت ملی، به تقویت پشتوانه و توان سیاسی و دیپلماتیک خود در تمامی محافل و مجامع بینالمللی مبادرت میورزد.
امیر دریادار «حبیبالله سیاری» رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، با حضور در بیست و هشتمین دوره هیئت معارف جنگ شهید سپهبد صیاد شیرازی، با اشاره به اهمیت برگزاری هیئت معارف جنگ اظهار داشت: هیئت معارف جنگ شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، بهمنظور جلوگیری از بروز هرگونه تحریف، بیان صحیح و منطقی رخدادها، آشنایی نسل آینده با وقایع دوران دفاع مقدس و نهایتاً آشنایی با فراز و نشیبهای دوران پس از وقوع انقلاب اسلامی تأسیس شده و تا به امروز در جهت تکمیل آموزشهای علمی و نظری دانشگاههای افسری ارتش، به ارائه فعالیتهای عملی و میدانی اثربخش مبادرت ورزیده است.
امیر دریادار سیاری با اشاره به نقش و جایگاه آموزشهای عملی و میدانی، عنوان کرد: دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش، آیندهسازان ارتش هستند؛ چرا که پس از اتمام دوره دانشجویی، وارد سمتهای فرماندهی و مدیریتی میشوند، به همین سبب لازم است تا علاوه بر آشنایی با تاریخ دوران دفاع مقدس، از دانش، بینش، ابتکار و خلاقیت پیشکسوتان و گذشتگان بهرهمند شوند و بر همین اساس است که نقش و جایگاه حضور در چنین دورههای آموزشی میدانمحور و عملی برجسته و مهم قلمداد میشود.
معاون هماهنگکننده ارتش با بیان اینکه «قدرت نظامی، مهمترین و اساسیترین مؤلفه در ارتقای قدرت ملی است»، گفت: نظام جمهوری اسلامی نیز با بهرهگیری از قدرت نظامی خود، بهعنوان یکی از مؤلفههای کلیدی در ارتقای قدرت ملی، به تقویت پشتوانه و توان سیاسی و دیپلماتیک خود در تمامی محافل و مجامع بینالمللی مبادرت میورزد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت نیروی انسانی متعهد و متخصص افزود: امروز نیز همانند آنچه در دوران هشت سال دفاع مقدس سپری شد، تقویت مؤلفه نظامی قدرت ملی، بر عهده جوانان معتقد، متعهد و متخصص است. بدین معنا که علیرغم صلحطلب بودن نظام، در صورت تعرض هر کشوری به نظام اسلامی، این جوانان برومند و رشید، آنچنان پوزه دشمن را به خاک میمالند که دشمن را از اقدام سوء خود پشیمان کنند.
امیر دریادار سیاری در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن بیان تاریخچه مختصری از چگونگی تأسیس ارتش انقلابی و نقش این نیروی ولایتمدار در حفظ و تثبیت نظام اسلامی، عنوان کرد: علیرغم انقلابیگری و دینباوری بدنه ارتش در دوران پیروزی انقلاب و کمک شایان توجه این نیروی نظامی به برآمدن نظام اسلامی، دشمنان و منافقان داخلی شعار انحلال ارتش را سر دادند تا این نیرو را که بهعنوان سپر دفاعی انقلاب و متعلق به نظام اسلامی بود، با مشکلات عدیدهای روبهرو سازند.
وی اضافه کرد: تصفیه کارکنان انقلابی و علاقهمند به نظام اسلامی در اوایل پیروزی انقلاب، کاهش مدت سربازی به یک سال (۴ ماه مفید)، جابهجاسازی بیضابطه کارکنان، انجام ترورهای کور، دامنزدن به آشوبها، تجزیهطلبی و نهایتاً کاستن از سطح و حجم آمادگی رزمی و دفاعی ارتش، تنها بخشی از مشکلاتی بودند که ارتش در ابتدای پیروزی انقلاب با آنها روبهرو بود؛ اما رهبری قاطعانه امامین انقلاب و غلبه روحیه انقلابیگری در ارتش، از جمله دلایلی بودند که سبب شدند تا نیروهای مختلف ارتش با قدرت و صلابت بر این معضلات فائق آید.
دریادار سیاری با بیان اینکه «غیرت، همت و اعتقاد رزمندگان دوران دفاع مقدس، عاملی تأثیرگذار در ناکامگذاردن حزب بعث در جهت رسیدن به اهداف شوم آن رژیم بود»، گفت: نیروهای مختلف ارتش با انجام عملیاتهای کمنظیری همانند عملیاتهای «ثامنالأئمه»، «طریقالقدس»، «فتحالمبین» و «بیتالمقدس» (به محوریت نیروی زمینی)، کمان ۹۹ (به محوریت نیروی هوایی) و مروارید (به محوریت نیروی دریایی) رژیم وقت عراق را در رسیدن به اهدافش، ناکام و مأیوس ساختند که این امر، مرهون غیرت، رادمردی، همت، مردانگی و اعتقاد رزمندگان به مبانی و اصول الهی و معرفتی انقلاب بودهاند.
معاون هماهنگکننده ارتش با اشاره به اتحاد نیروهای مسلح کشور در دفاع از تمامیت ارضی کشور بیان کرد: شهید صیاد شیرازی مبتکر و مروج اتحاد میان نیروهای مسلح کشور بود و همواره کوشش میکرد تا با بهرهگیری از ظرفیت همافزای کارکنان غیور و توانمند ارتش و سپاه پاسداران، از تمامیت ارضی، استقلال و موجودیت نظام جمهوری اسلامی حراست و پاسداری کند.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با یادآوری سخنان فرمانده معظم کل قوا (مدظلهالعالی) مبنی بر لزوم حفظ آمادگی صد درصدی نیروهای مسلح کشور، یادآور شد: نظام اسلامی، به مدد رهبری داهیانه معظمله، بهرهگیری از توان و ظرفیت نیروی انسانی متعهد و نخبه و استفاده از انواع ادوات، جنگافزارها و تسلیحات روزآمد بومی و نیز انجام رزمایشهای متعدد موفق، توانسته است در برابر هرگونه تهدیدی، با قدرت و عزت ایستادگی کند و بدون نیاز به دیگران، با استفاده از آموزش، روحیه، نظم و ایمان کارکنان خود، در راستای حفظ و کسب دستاوردهای راهبردی خود پیشگام باشد.
معاون هماهنگ کننده ارتش خاطرنشان کرد: برای مقابله با دشمنان نظام اسلامی باید علاوه بر مراقبت از دستاوردهای نظام، در راستای کسب و ترویج سواد و آگاهی رسانهای، مقابله با تلهها و توطئههای دشمن و نیز ارتقای سطح معنویت، ولایتمداری و بصیرت کارکنان و تمامی آحاد جامعه کوشید تا بدینگونه، بتوانیم به تقویت و ارتقای بازدارندگی کشور در حوزه نبردهای شناختی و نرم نیز کمک کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
راه های سرمایه گذاری در اقتصاد ایران باید باز شود
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان گفت: برای رشد و توسعه اقتصاد ایران چاره ای جز رفع تحریم ها از بیرون و در داخل همکاری بین بخش دولتی و خصوصی برای تسهیل ورود وحضور سرمایه گذاران و خصوصی کردن اقتصاد ایران باقی نمانده است.
رحمان سعادت اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفت و گو با اخبار صنعت درخصوص موضوع توسعه اقتصاد ایران به مولفه های تاثیر گذار در این روند اشاره کرد و گفت: بی تردید برای توسعه اقتصاد ایران باید به اتکای عوامل داخلی و خارجی به سمت جلو حرکت کنیم یعنی نمی توان این موضوع را نادیده گرفت که تحریم ها توسعه اقتصاد ایران را به تاخیر انداخت هر چند در برخی موضوعات خودکفا شدیم اما به این معنا نیست که خودکفایی کار را تمام کرده زیرا در جهان امروز خودکفایی کامل برای هیچ کشوری اتفاق نمی افتد و نمی تواند منافع آن کشور را به طور کامل تامین کند.
وی در این باره خاطر نشان کرد: راه های سرمایه گذاری در اقتصاد ایران باید باز شود. مشکلاتی که با شرکای خارجی داشتیم باید رفع شود. باید به آنها برای سرمایه گذاری در اقتصاد ایران ضمانتهای حمایتی لازم داده شود. در این صورت است که اقتصاد ایران از عقب ماندگی باز می ماند غیر از این اگر عمل کنیم در جهان امروز که به صورت شتابان به سمت رشد و توسعه می رود عقب می مانیم و دیگر در اقتصاد توسعه یافته جهانی و فناوری های به روز جایی و سخنی برای بیان کردن نخواهیم داشت.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی معتقد است: امروز دنیا درحال پشت سرگذاشتن موج های جدید علم و فناوری است اما متاسفانه ما با این موج ها آنگونه که باید و شاید همراه نشده ایم، بلکه به مراتب عقب مانده ایم. باید این عقب ماندگی جبران شود از این رو امیدوار به توافق در مذاکرات و رفع تحریم ها برای بازگشت به اقتصاد جهانی و افتادن در مسیر توسعه اقتصاد کشور هستیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان درخصوص وظایف دولت برای بازسازی اعتماد سرمایه داران و زمینه سازی ورود سرمایه ها به بخش های مختلف اقتصاد گفت: در صورتی که دولت معتقد به توسعه اقتصاد است این کار را باید از درون خود با چابک سازی و مولد سازی دارایی های خود و زمینه دادن به سرمایه داران آغاز کند. وقتی دولت دارایی های مازاد خود را به بخش خصوصی واقعی واگذار کند و صندوق پروژه هایی تعریف کند تا زمینه ای برای مشارکت مردم ایجاد شود سرمایه های خرد و کلان راهی بازارهای دلالی نمی شوند و در سرمایه گذاری های تولیدی که رشد و رونق اقتصادی ایجاد می کنند سرمایه گذاری می کنند اینگونه اقتصاد کشور به تدریج در مسیر توسعه یافتگی قرار می گیرد.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی معتقد است: مجلس شورای اسلامی نیز برای تحقق رونق و توسعه اقتصادی باید پای کار باشد با تنظیم و تصویب قوانینی که به نفع سرمایه گذاری در اقتصاد است و با نظارت بر عملکرد دولت. مجلس نباید در حد حرف و سخن از رشد اقتصادی و سرمایه گذاری در اقتصاد دفاع کند بلکه باید وارد عمل شود. مجلس باید ساز وکارهای حمایتی از تسهیل فرآیند سرمایه گذاری در اقتصاد ایران وحمایت از سرمایه گذاران و حرکت به سمت و سوی کوچک سازی دولت را در دستور کار خود قرار دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان معتقد است: برای رشد و توسعه اقتصاد ایران چاره ای جز رفع تحریم ها از بیرون و در داخل همکاری بین بخش دولتی و خصوصی برای تسهیل ورود وحضور سرمایه گذاران و خصوصی کردن اقتصاد ایران باقی نمانده است. مجلس باید نظارت و قانونگذاری را در راستای توسعه اقتصاد کشور بدون کم و کاست دنبال کند و دولت نیز زمینه ساز باز کردن فضا برای حضور بخش خصوصی و کوچک سازی خود باشد.
وی در پایان گفت و گو تاکید کرد: در این صورت است که با اطمینان خاطر می توان گفت همه نهادها برای رشد و توسعه اقتصاد ایران همگام و همراه شده اند بنابراین می توان به آینده ای امیدوار بود که شاهد رشد و رونق در اقتصاد ایران باشیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.