شماره: 2582 / ۱۴۰۴ پانزدهم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
دستور رسمی رئیسجمهوری
برای تهیه گزارش جامع از پتروشیمی میانکاله
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از دریافت دستور رسمی و مکتوب رئیسجمهوری برای تهیه گزارش جامع از پتروشیمی میانکاله خبر داد.حسن عباسزاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه اجرای طرح پتروشیمی میانکاله از ابتدا مشروط به دریافت مجوزهای زیست محیطی بود، اظهار کرد: قرار بود در صورت تأیید و صدور مجوزهای لازم، توسعه زنجیره متانول و صنایع پاییندستی آن با استفاده از گاز طبیعی در دستور کار قرار گیرد، اما این پروژه از همان ابتدا نتوانست مجوزهای زیست محیطی را اخذ کند و در ادامه نیز مجوز آن صادر نشد.وی با اشاره به برخی گزارشها درباره نصب دوربین و اقدامهای مشکوک در محل پروژه، افزود: بر اساس دستور رئیسجمهوری، مقرر شده است استانداری نظارت دقیقتری بر این موضوع داشته باشد تا از تکرار چنین مواردی جلوگیری شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه هیچ مجوزی از سوی این شرکت برای پروژه میانکاله صادر نشده است، تصریح کرد: این موضوع اساساً خارج از حوزه مسئولیت ما است و اگر فعالیتی در سطح استان در جریان باشد، باید در چارچوب بررسیهای قانونی و تحت نظارت نهادهای ذیربط حوزه پتروشیمی پیگیری شود.
عباسزاده از دریافت دستور رسمی و مکتوب رئیسجمهوری برای تهیه گزارش جامع در این خصوص خبر داد و گفت: مطابق دستور ابلاغشده، گزارشی کامل از وضع پروژه تهیه و در اختیار مراجع ذیربط قرار میگیرد.
کاربرگ واردات بنزین سوپر در کمیته تخصصی وزارت اقتصاد تصویب شد
مندرجات کاربرگ واردات بنزین ویژه (سوپر) به تصویب اعضای کمیته تخصصی هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار رسید.نشست فوقالعاده کمیته تخصصی هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار به ریاست علیرضا نظری رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسبوکار و دبیر هیئت مقررات زدایی با دستور کار اختصاصی بررسی کاربرگ مجوز واردات بنزین ویژه (سوپر) برگزار شد.بنا بر این گزارش، در سیصد و چهارمین نشست کمیته تخصصی هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار که بهطور پیوسته، صبح و بعدازظهر امروز برگزار شد، اطلاعات مندرج در کاربرگ مجوز واردات بنزین ویژه (سوپر) ارسالی وزارت نفت، با حضور نمایندگان دستگاه تخصصی، نهادهای نظارتی، اتاقهای سهگانه و دبیرخانه هیئت بهصورت ویژه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بررسی راهکارهای تسریع
در توسعه میدان نفتی یاران
نشست مشترک مدیران و پیمانکاران طرح توسعه میدان نفتی یاران با هدف بررسی راهکارهای شتاببخشی به روند اجرایی این طرح برگزار شد.سید حسین محسنی زنوزی، مجری طرح توسعه میدان نفتی یاران، در این نشست گزارشی از مهمترین اقدامهای انجامشده در این پروژه ارائه و سلطان کمالی، مدیرعامل شرکت پترو ایرانیان کرخه نیز برنامههای جاری و آتی این شرکت را بهویژه در زمینه نصب پمپهای درونچاهی (ESP) تشریح کرد.بررسی چالشهای موجود در مسیر اجرای طرح و ارائه راهکارهای پیشنهادی برای تسریع روند پیشرفت پروژه، از دیگر محورهای مطرحشده در این نشست بود.نوذر صالحی، عضو هیئتمدیره شرکت متن، در این نشست با تأکید بر لزوم رفع فوری موانع، از آمادگی کامل این شرکت برای پشتیبانی از طرح و تسهیل روند اجرای آن خبر داد.میدان نفتی یاران، مشتمل بر دو بخش شمالی و جنوبی، از میادین مشترک با کشور عراق بهشمار میرود. توسعه این میدان با هدف افزایش تولید نفت خام و بهرهبرداری بهینه از منابع هیدروکربوری در دستور کار قرار دارد و نقش مهمی در تحقق اهداف کلان صنعت نفت کشور، بهویژه در منطقه غرب کارون ایفا میکند.
آغاز تعمیرات سکوهای پارس جنوبی
برای زمستان ایمن
دوره تعمیرات اساسی سکوهای پارس جنوبی با هدف آمادهسازی برای برداشت ایمن و پایدار گاز در زمستان، از ابتدای فصل گرم سال آغاز شده و قرار است طی ۶ ماه آینده با اجرای دقیق برنامههای تعمیراتی به پایان برسد.شهرام موسوی، رئیس تعمیرات سکوهای پارس جنوبی با بیان اینکه با توجه به آغاز فصل گرم سال فرصت مناسبی فراهم شده است تا تعمیرات اساسی (اورهال) سکوهای پارس جنوبی آغاز شود، اظهار کرد: هماکنون در حال انجام کارهای روزمره تعمیرات هستیم.وی با یادآوری اینکه تعمیرات اساسی از فروردین برنامهریزی شده و به مدت ۶ ماه، تا پیش از آغاز فصل سرد سال انجام میشود، تصریح کرد: واحدهای مختلف تعمیراتی با توجه به برنامهریزیهای ازپیشتعیینشده، فعالیت خود را آغاز کردهاند.رئیس تعمیرات سکوهای پارس جنوبی گفت: در این عملیات، جوشکاریها، شستوشو و تمیزکاری تمامی مخازن و بخشها بازبینی شده و برای بهرهبرداری در فصل سرد سال آماده میشوند تا برداشتی ایمن و پایدار در زمستان امسال محقق شود.
شمار دکلهای حفاری آمریکا کاهش یافت
شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز از کاهش شمار دکلهای فعال شرکتهای حفاری آمریکا برای نخستین بار در سه هفته خبر داد.شرکت بیکرهیوز در گزارشی اعلام کرد تعداد دکلهای نفت و گاز فعال شرکتهای انرژی آمریکا در هفته منتهی به دوم مه (جمعه، ۱۲ اردیبهشت) برای نخستین بار در سه هفته کاهش یافت.بر اساس این گزارش، تعداد دکلهای حفاری نفت و گاز که نشانه اولیه تولید در آینده بهشمار میرود، در هفته منتهی به دوم مه با سه عدد کاهش به ۵۸۴ دستگاه رسید.بنا بر اعلام بیکرهیوز، با کاهش شمار دکلها در هفته جاری، مجموع تعداد دکلها ۲۱ دستگاه یا ۳ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته میلادی است.شمار دکلهای نفتی آمریکا در هفته یادشده با ۴ عدد کاهش به ۴۷۹ دستگاه رسید، در حالی که دکلهای گازی این کشور با افزایش دو عددی به ۱۰۱ دستگاه رسید.
تعداد دکلهای فعال شرکتهای حفاری آمریکا در حوضه پرمین، بزرگترین حوضه شیل آمریکا واقع در ایالتهای تگزاس غربی و شرق نیومکزیکو، در هفته یادشده با دو عدد کاهش به ۲۸۷ دستگاه رسید که پایینترین تعداد از دسامبر ۲۰۲۱ تاکنون است.
شمار دکلهای نفت و گاز آمریکا در سال ۲۰۲۴ حدود ۵ درصد و در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۰ درصد کاهش یافت، زیرا افت قیمت نفت و گاز ایالات متحده در چند سال گذشته سبب شد شرکتهای انرژی تمرکز خود را به جای بالا بردن تولید بر افزایش بازگشت سرمایه سهامداران و پرداخت بدهی معطوف کنند.
قیمت نفت خام در ۱۰۰ روز نخست دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، ۲۰ درصد کاهش یافته و به پایینترین حد مشابه زمان شیوع بیماری کرونا رسیده است. این موضوع پرسشهایی را مطرح میکند که آیا تولیدکنندگان به اهداف خود برای پرداخت سود و بازخرید سهام دست مییابند.اکسون موبیل روز جمعه بار دیگر اعلام کرد در سال ۲۰۲۵ بین ۲۷ تا ۲۹ میلیارد دلار هزینه خواهد کرد. دارن وودز، مدیرعامل این شرکت، گفت با وجود فشار سرمایه گذاران کوتاهمدت برای کاهش هزینهها و بازگرداندن پول بیشتر به سهامداران، بزرگترین تولیدکننده نفت آمریکا به سرمایهگذاری برای حفظ موقعیت خود ادامه خواهد داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 2
وزیر نیرو: نیروگاههای برقابی امسال قادر به تولید موثر انرژی نیستند
وزیر نیرو گفت: بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات از نیروگاههای برقابی قادر به تولید موثر انرژی نیستند، چرا که امسال بارشها کاهش چشمگیری یافته است.
عباس علیآبادی به مناسبت گرامیداشت روز کارگر در جمع کارگران «پست امداد آب» شرکت آب و فاضلاب منطقه چهار شهر تهران با اشاره به اهمیت آب در تامین نیازمندی های زیرساختی کشور افزود: هماکنون تعداد قابل توجهی از سدهای کشور، برقابی هستند، اما شاهد کاهش بارندگیها هستیم که عملکرد این سدها را متاثر کرده است.
وی با بیان اینکه در شرایط کاهش قابل توجه بارندگیها و منابع آبی، باید ظرفیتهای جدیدی را کشف کنیم، ادامه داد: در این شرایط باید بیش از پیش به مساله صرفهجویی فکر کنیم.
وزیر نیرو همچنین در بازدید از مدرسه شهید احمدی روشن به مناسبت گرامیداشت روز معلم اظهار داشت: تولید هر کیلووات برق نتیجه سرمایهگذاری عظیم، تلاش شبانهروزی مهندسان و سوزاندن منابع ارزشمند انرژی است و اگر این برق بیدلیل مصرف شود در واقع ثروت ملی به هدر رفته است.
وی خواستار آن شد که دانشآموزان و معلمان با مشارکت فعال در پویش های صیانت از آب و برق، فرهنگ مصرف درست را به خانوادهها و جامعه منتقل کنند، افزود: صرفهجویی در مصرف آب و برق، تنها یک توصیه نیست بلکه ضرورتی ملی است که آینده کشور به آن وابسته است.
وزیر نیرو در باره وضعیت حساس منابع آبی کشور خاطرنشان کرد: بسیاری از رودخانهها و منابع آب زیرزمینی در ایران به دلیل کاهش بارش و برداشتهای بیرویه در شرایط نامطلوبی قرار دارند و حفاظت از این منابع که تأمینکننده آب شرب، کشاورزی، صنعت و تولید هستند نیازمند مشارکت همگانی بهویژه نسل جوان است.
علی آبادی در باره افزایش مصرف برق در روزهای گرم سال گفت: افزایش ناگهانی تقاضای مصرف برق که به دلیل ورود سیستمهای سرمایشی به مدار رخ می دهد، مصرف شبکه سراسری برق را تحت فشار شدیدی قرار می دهد و باعث افزایش مصرف سوختهای فسیلی همچون گاز و نفت و هدررفت منابع ملی می شود.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو بنا دارد با توسعه انرژی های پاک مانند انرژی خورشیدی و بادی میزان وابستگی تولید برق به سوخت های فسیلی را کاهش دهد، گفت: صرفهجویی به معنای محرومیت نیست، بلکه انتخابی هوشمندانه برای استفاده درست از منابع است که به حفظ ذخایر ارزشمند انرژی برای نسل کنونی و آیندگان منجر خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
صدور۳۴ هزار مگاوات پروانه جدید برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران(ساتبا) گفت: هفت ماه گذشته پروانههای جدید زیادی برای ساخت نیروگاههای برق خورشیدی صادر شده است به طوری که ظرفیت این پروانهها به ۳۴ هزار مگاوات میرسد.
محسن طرز طلب افزود: پیش از این کل پروانههای صادر شده کمتر از ۱۴ هزار مگاوات بود و به عبارتی اکنون بیش از ۲.۵ برابر شد.
وی ادامه داد: این در حالی است که سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای ساخت نزدیک به ۷۸ تا ۸۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر اعلام آمادگی کردهاند و با تصمیم های اخذ شده در دولت و پیگیری مستمر، توسعه تجدیدپذیرها شتاب گرفته و به یک نقطه عطف تاریخی رسیده است.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه با تسهیل فضای کسب و کار و تامین تجمیعی تجهیزات درصدد کاهش توام زمان و هزینه اجرای پروژها خورشیدی هستیم، گفت: با اقدام ها و تصمیم ها و تعامل بین دستگاهها، زمین و محیط زیست در تأسیس نیروگاههای خورشیدی؛ مسأله و گلوگاه اصلی و اثرگذار نیست چرا که با رویکرد دولت و مصوباتی که در این زمینه ابلاغ شده، این مسائل تسهیل شده است.
طرزطلب تامین منابع مالی کشور و میزان تسهیلات پرداختی برای ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر را مهم ترین گلوگاه توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر دانست و افزود: وقتی اعلام شد که میتوانیم از ردیف اشتغال ملی برای اعطای تسهیلات به نیروگاههای زیر ۲ مگاوات استفاده کنیم، کل منابع حدود ۲ همت برآورد شد در حالی که متقاضیان، نزدیک به ۲۰ همت برای استفاده از تسهیلات ثبت نام کردند؛ در ادامه تلاش کردیم میزان تسهیلات اعطایی را افزایش دهیم که در نهایت امکان پذیر نبود.
رئیس ساتبا ادامه داد: اعطای تسهیلات صندوق کارآفرینی امید نیز به پروژههای نیروگاه های خورشیدی زیر یک مگاوات از اواخر سال گذشته آغاز شده است؛ بانک مهر نیز وارد این حوزه شده و تسهیلات خردی را برای پروژههای کوچک اعطا میکند ولی کفاف این حوزه را نمیدهد.
طرزطلب درباره تعهد صندوق توسعه ملی در تخصیص پنج میلیارد دلار به حوزه تولید برق تجدیدپذیر خاطرنشان کرد: صندوق به واسطه بانک، این منابع را در اختیار متقاضی قرار میدهد که در این میان، بانکها در مواجهه با متقاضیان برای اعطای تسهیلات ارزی، وثیقه خارج از طرح طلب می کنند که این موضوع زمان بر خواهد بود و لازم است ایده و نگاه جدیدی برای تسهیل سرمایه گذاری در بازار پول و سرمایه حاکم شود.
وی گفت: در سال های قبل به ظرفیت ۸۵۰۰ مگاوات، قرارداد ماده ۱۲ برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر امضا شده بود و قرار بود ۴۵۰۰ مگاوات آن با استفاده از تسهیلات ارزی احداث شود که در حال حاضر یک پروژه ۲۵۰۰ مگاواتی توانسته از این مسیر پرپیچ و خم عبور کند و البته معلوم نیست منابع ارزی چه زمانی در اختیار سرمایهگذار قرار گیرد.
معاون وزیر نیرو درباره چرایی تصمیم دولت به تامین تجمیعی و اجرای نیروگاه های تجدیدپذیر خاطرنشان کرد: با توجه به اضطرار موجود و محدودیت زمانی، مشکل تامین مالی و روند مقدمه اجرایی و امکان کاهش هزینه و زمان اجرا، دولت تصمیم گرفت با کنسرسیومی متشکل از وزارت نیرو، صندوق توسعه ملی و بانکها نسبت به خرید و تامین تجمیعی تجهیزات و اجرای پروژه ها اقدام کنند تا بتوانیم بخش بزرگتری از این نیروگاه ها را در این تابستان به بهره برداری برسانیم در حالی که به روند قبلی ظرفیت این نیروگاهها تا پایان سال حداکثر به سه هزارمگاوات میرسید.
طرزطلب گفت: در این چارچوب قرار بود ساتبا پنج هزارمگاوات، یکی از بانکها ۱۰ هزار مگاوات و سایر بانکها به محوریت صندوق توسعه ملی ۱۵ هزار مگاوات از این ظرفیت را تامین کنند که فعلا ما تامین ۵ هزار مگاوات به علاوه دو هزار مگاوات مازاد را به عنوان یک فعالیت اضطراری به طور مستقیم در ساتبا پیگیری می کنیم و امیدواریم سایر ارکان این تصمیم مهم ملی بتوانند در زمان تعهد شده اهداف را محقق کنند.
وی ادامه داد: یکی از اقدام های که در این راستا صورت گرفت، انتخاب ساختگاه هایی برای احداث نیروگاه خورشیدی بود که نیازی به خط و پست جدید نداشته و به آسانی به شبکه متصل شود.
رئیس ساتبا افزود: این ایده مطرح شد که شرکتهای توزیع وارد این موضوع شوند و سایتها را شناسایی کننددر نتیجه این امر تاکنون ۱۴۰۰ ساختگاه در سراسر کشور شناسایی شد.
طرطلب با اشاره به پیگیری مداوم و هفتگی رئیس جمهور برای به نتیجه رسیدن ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر تا پیک تابستان خاطرنشان کرد: قرار بر این بود تجهیزات نیروگاه های خورشیدی اعم از احداث و خرید تا ظرفیت ۷۰۰۰ مگاوات با ۱.۵ میلیارد دلار اعتبار خریداری شود که از بهمن سال گذشته قرار بود این منابع مالی در اختیار ما قرار قرار بگیرد و قرارداد آن منعقد شود؛ اما در اوایل فروردین بخشی از آن پرداخت شد.
وی خاطرنشان کرد: با پیگیری رئیس جمهور پرداختها در روال مشخصی قرار گرفته و به احتمال بسیار زیاد از سه هفته آینده در کشور، این پروژهها سرعت زیادی خواهد گرفت و تا اواخر شهریور حدود سه هزار مگاوات دیگر از طریق این پروژه ها به ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر اضافه خواهد شد.
معاون وزیر نیرو افزود: سیاست اصولی وزارت نیرو بهبود فضای کسب و کار و تسهیل سرمایه گذاری بخش تولید است که با قدرت بیشتری ادامه خواهد یافت.
طرزطلب با اشاره به رویکرد ساتبا در واگذاری مسئولیت اموری همچون صدور مجوز ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر به استانها، گفت: این رویکرد با دیدگاه همکاری با سرمایهگذار و پیشبرد بهتر امور لحاظ شده است.
رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیت اضطراری موجود و فرصت های قابل استفاده در تامین تجمیع شده تقاضا در دولت تصمیم گرفته شد این فعالیت به این ترتیب هم انجام شود که منجر به کاهش چشمگیر قیمت اجرای پروژه در بخش تامین تجهیزات، توام با حفظ یا بهبود کیفیت شده و در ادامه نیروگاههای ایجاد شده با همکاری انجمن ها و نهادهای مالی، صنفی و حمایتی و مساعدت نظام بانکی به همه سرمایهگذاران بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
وی با اشاره حمایت ویژه ساتبا از تولیدکنندگان کشور ادامه داد: به همه تولیدکنندگان داخلی تجهیزات نیروگاه های تجدیدپذیر همچون پنل خورشیدی، ترانس، تابلو، کابل، اینورتر و... اعلام کردهایم که هر کس بتواند این تجهیزات را تأمین کند، ما آن را خریداری میکنیم و به این منظور قراردادهایی مبادله شده و تعامل مستمر با تولیدکنندگان در جریان است.
رئیس ساتبا درباره ضرورت تأمین بخشی از برق دستگاههای دولتی با انرژی خورشیدی افزود: ادارات و سازمانها حتما خود را به نیروگاه خورشیدی مجهز کنند؛ ما برای این موضوع تمهیداتی را اندیشیدیم که لازم است دستگاهها نیاز خود را به شرکت های توزیع، اعلام و بعد از تایید و صدور مجوز اتصال به شبکه، پیمانکار را انتخاب کنند و سپس در صورت نیاز به استفاده از این تجهیزات پیمانکاران به بانک تجارت مراجعه کند تا پس از طی فرایندها، تجهیزات به صورت تسهیل شده به پیمانکار واگذار شود.
طرزطلب افزود: دولت عزم جدی برای تامین حداکثری برق ادارات از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر داشته و دستورات لازم در این زمینه ابلاغ شده است تا این تکلیف مقرراتی به نتیجه برسد.
مدیرعامل برق منطقه ای تهران:
تعیین مدیر انرژی برای مدیریت مصرف برق ضروری است
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای تهران گفت: در شرایط ناترازی انرژی بویژه کسری در حوزه برق، تعیین مدیر انرژی در همه دستگاه های اجرایی برای مدیریت بهینه مصرف برق ضروری است.
فرهاد شبیهی در باره طرحهای برق منطقهای برای پایداری شبکه برق قم ادامه داد: احداث پست ۴۰۰ کیلوولت سیکل ترکیبی قم که نقش بسزایی در پایداری شبکه برق استان دارد، برای نخستین بار، سطح ولتاژ استان را به سطح پایدار ۴۰۰ کیلوولت ارتقاء داده است.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود این پست همزمان با دوره اوج بار سال جاری در مدار بهره برداری قرار گیرد، افزود: همزمان با بارگیری از پست ۴۰۰ کیلوولت قم، بخش قابل توجهی از ظرفیت ترانس های موجود زیر بار مصرف برق رفته که نشان دهنده توسعه روز افزون صنعتی و مصارف خانگی و تجاری استان است.
مدیرعامل برق منطقهای تهران با اشاره به آغاز برنامههای رسمی مدیریت مصرف که در ابتدای اردیبهشت ماه با حضور وزیر نیرو برگزار شد، از همه مشترکان برق در بخش های تجاری، خانگی و صنعتی استان قم برای مدیریت مصرف برق درخواست همراهی و همکاری کرد.
وی ضمن تاکید براجرای کامل این برنامه ها در بخش اداری استان، تعیین مدیر انرژی در هر سازمان و دستگاه اجرایی را امری ضروری دانست.
مدیرعامل برق منطقه ای تهران همچنین بر تامین برق پروژه های مهم استان از جمله تامین برق بیمارستان خاتم و نهضت ملی مسکن از طریق احداث پست سیار تاکید کرد و گفت: در صورت اجرای تعهدات تامین منابع مالی استان مطابق با توافق های انجام شده تامین برق زیربنایی با شتاب بیشتری تکمیل خواهد شد.
شبیهی با اشاره بر آماده بودن انتقال پست سیار به منطقه افزود: به زودی با تعیین زمین از سوی استانداری و بهره بردار پروژه، این فرایند تکمیل و در کمتر از دوماه اتصال به شبکه پست انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: از دیگر پروژههای توسعه پست های برق قم می توان به «احداث ترانس دوم پست ۴۰۰ کیلوولت سیکل ترکیبی قم»، «افزایش ظرفیت پست ۶۳ کیلوولت صدوق قم» به ظرفیت ۴۰ مگاولت آمپر و «افزایش ظرفیت پست قم مرکزی» به میزان ۵۰ مگاولت آمپر اشاره کرد که با تمام توان در حال انجام بوده و بخش عمده ای از این پروژه ها همزمان با آغاز دوره اوج بار وار مدار بهره برداری خواهد شد.
مدیرعامل برق منطقهای تهران گفت: در بخش توسعه بهسازی خطوط فوق توزیع نیز به بهسازی «خط ۶۳ کیلوولت جمکران معصومیه فرهنگیان» اشاره که با توجه به نیاز صنایع موجود در منطقه نقش مهمی در پایداری برق و تامین برق متقاضیان صنعتی اشاره کرد.
شرکت برق منطقه ای تهران بزرگترین برق منطقه ای کشور است که مسئولیت تأمین برق سه استان مهم تهران،قم و البرز را برعهده دارد.
مدیر توسعه سامانه نیاز آب کشور اعلام کرد:
سه سامانه در مسیر ادغام برای مدیریت منابع آب
مدیر علمی فناوری و توسعه سامانه نیاز آب کشور با اشاره به لزوم بهروزرسانی الگوی کشت بر پایه منابع آبی واقعی، از نهاییشدن اتصال سه سامانه کلیدی «نیازآب»، «ستاک» و «ساماب» خبر داد و گفت: این سامانهها با هدف مدیریت دقیق، شفاف و لحظهای مصرف آب کشاورزی، بهزودی مرجع یکپارچه تصمیمگیری در بخش کشاورزی کشور خواهند شد.
مدیر علمی و فناوری توسعه سامانه نیاز آب و عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور ، از نهاییشدن ساختار سامانه نیازآبی کشور خبر داد و گفت: مؤسسه تحقیقات خاک و آب طی ۶۰ سال فعالیت خود، مطالعات متعددی در زمینه تعیین نیاز آبی انجام داده، اما تا پیش از این، یک سامانه جامع و مرجع برای تجمیع و بهروزرسانی اطلاعات وجود نداشت.
وی افزود: در گذشته، خروجی مطالعات بهصورت چاپ دو جلد کتاب در دهه ۷۰ منتشر شد که پویایی و کارکرد روزآمد نداشت. اما در سامانه جدید، بانکهای اطلاعاتی در حال بهروزرسانی دائم هستند و تاکنون اطلاعات نیاز آبی ۱۷۸ گیاه زراعی و ۶۰ گیاه باغی در آن ثبت شده و قابلیت استفاده برخط برای ذینفعان فراهم شده که در سال جاری بیش از ۱۵۰۰ بار به سامانه جهت تعیین نیاز آبی مراجعه شده است.
تافته با اشاره به اهمیت این سامانه در مدیریت منابع و برنامهریزیهای کلان کشور گفت: در گام نخست برای برنامهریزی کشاورزی باید بدانیم بر اساس سند امنیت غذایی، میزان غذای مورد نیاز کشور چقدر است و الگوی کشت متناسب با آن چیست و این الگوی کشت چقدر نیاز آبی خواهد داشت و در ادامه، میزان سطح کشت و نیاز آبی هر گیاه بر اساس آب قابل برنامهریزی تحلیل و نهایی شود.
وی ادامه داد: سامانه نیازآب وظیفه تعیین میزان آب مورد نیاز هر گیاه را بر عهده دارد. در کنار آن، سامانه «ستاک» و سامانه الگوی کشت وظیفه طراحی الگوی کشت در سطح شهرستانها و بر اساس منابع آبی قابل برنامهریزی را انجام میدهند. در نهایت این سامانهها با هم ترکیب میشوند تا الگوی کشت متناسب با وضعیت منابع آب هر دشت شکل گیرد.
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور درباره سامانه سوم، «ساماب»، توضیح داد: این سامانه روی چاهها و شبکههای توزیع آب نصب شده است و بر اساس پروانه بهرهبرداری، به کشاورز اعلام میکند که چه میزان آب مجاز به برداشت است. در صورت برداشت بیش از حد، سیستم بهطور خودکار برق چاه را قطع میکند.
تافته با تأکید بر ضرورت همگرایی این سه سامانه گفت: برای تحقق مدیریت هوشمند منابع آب، سامانه ساماب باید دادههای مورد نیاز خود را از ستاک (الگوی کشت) و نیازآب (میزان نیاز آبی) دریافت کند. در صورت ادغام کامل، به کشاورز اعلام خواهد شد که چه میزان از چاه برداشت کند و در صورت تخطی، برداشت به صورت خودکار متوقف میشود.
وی با اشاره به سیاستهای حمایتی جدید افزود: کشاورزانی که الگوی کشت را رعایت کنند، مشمول دریافت یارانه و خدمات حمایتی و بیمه کشاورزی خواهند شد. این رویکرد برای نخستینبار، زمینه کنترل دقیق منابع آب در سطح کشور را ممکن میسازد.
تافته گفت: این اطلاعات در حیطه مطالعات وزارت نیرو است و در سامانه نیازآب وارد نمیشود، اما توصیه ما تغییر الگوی کشت و بهینهسازی روشهای آبیاری است تا بتوان اثرات افت منابع زیرزمینی را مدیریت کرد البته از تحویل حجمی آب نیز نباید چشم پوشی کرد.
به گفته وی، تاکنون بیش از ۴۹ میلیون داده هواشناسی در سامانه وارد شده و ۶۹ هزار نقطه مکانی دورههای فنولوژی و اطلاعات گیاهی به سامانه نیاز آب وارد شده و اطلاعات مربوط به بیش از ۱۰۰۰ رقم گیاهی در آن بهروزرسانی شده است. این فرآیند با مشارکت معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی و کارشناسان استانی همچنان ادامه دارد.
تافته خاطرنشان کرد: این سامانه در سال ۱۴۰۱ موفق به دریافت گواهی ثبت اختراع، تأییدیه سازمان پژوهشهای صنعتی ایران و ابلاغ رسمی وزیر وقت کشاورزی شد و در آیین نامه اجرایی بودجه ۱۴۰۳ نیز بهعنوان «سامانه مرجع ملی تعیین نیاز آبی کشور» شناخته شد. بر اساس آییننامه اجرایی بودجه، تمامی ذینفعان حوزه مدیریت منابع آب ملزم به استفاده از این سامانه برای برآورد نیاز آبی هستند.
وی در پایان گفت: این سامانه هماکنون مرجع استعلام برای دستگاههای دولتی و خصوصی، طراحان پروژه، مدیران کلان منابع و حتی اپلیکیشنهای تخصصی آبیاری در سطح مزرعه است و حدود ۸۰ درصد از فرایند اتصال کامل آن به سامانه ستاک نیز انجام شده است. تافته ابراز امیدواری کرد که پس از تکمیل این اتصال، سامانه ساماب نیز در گام بعدی به سامانه جامع متصل شوند تا اهداف کلان بهرهوری منابع آب محقق شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.