شماره: 2583 / ۱۴۰۴ شانزدهم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
تغییر فرمانده کل سپاه
کذب و دروغ پردازی است
نماینده ولی فقیه در سپاه درباره شایعات مطرح شده پیرامون تغییر فرمانده سپاه گفت: فرمانده کل سپاه با اقتدار، قدرت، توانمندی و با برنامه، محکم و استوار در حال فعالیت است و این شایعات هیچ تاثیری در فعالیت ایشان و سازمان پرقدرت سپاه ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالله حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه همایش علوم انسانی اسلامی درباره اهمیت توجه به علوم انسانی اسلامی، یکی از مشکلات علوم انسانی و اندیشه مسلط در غرب را تلقی نادرست آنان از انسان عنوان کرد و گفت: تصویر جامع اسلام از انسان که هم بعد مادی و هم بعد معنوی آن را دربرمیگیرد، یک تصویر متعالی است.
وی با اشاره به توجه ویژه سپاه به مباحث فرهنگی، یکی از ارکان قدرت این نهاد را پرداختن به همین ابعاد اندیشهای و فرهنگی و توجه به مباحثی همچون سبک زندگی ایرانی- اسلامی دانست و گفت: قدرت و صلابت سپاه و نقش ویژه این نهاد در صیانت از امنیت و عزت مردم ایران موجب شده است که دشمنان همواره با طرح ادعاها و شایعات دروغ، در پی تخریب و یا تضعیف آن باشند.
نماینده ولی فقیه در سپاه در همین باره و در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره شایعات اخیر در فضای مجازی راجع به تغییر فرمانده کل سپاه این موضوع را یکی از مصادیق همین دروغ پردازیها و شایعات توصیف کرد و گفت: این دست موضوعات هرازچندگاهی در قالب مطالب خلاف و کذب برای تضعیف مسئولان و فرماندهان مطرح میشود ولی باید به دشمنان آشکار و پنهان نظام گفت که فرمانده کل سپاه با اقتدار، قدرت، توانمندی و با برنامه، محکم و استوار در حال فعالیت است و این شایعات هیچ تاثیری در فعالیت ایشان و سازمان پرقدرت سپاه ندارد.
وی با بیان اینکه ما عمری است با این شایعات زندگی میکنیم، افزود: هم فرماندهی کل سپاه و هم فرماندهان نیروها با قدرت و آمادگی کامل برای پاسداری از انقلاب در میدان و عرصههای مختلف حاضر هستند و این شایعات هم ذرهای در عزم و اراده و مجاهدت بی دریغ و خالصانه آنها تاثیری ندارد.
بازداشت ۲ مدیر در حادثۀ انفجار
بندر شهید رجایی
کمیته بررسی علل و عوامل حادثه بندر شهید رجایی در اطلاعیه شماره دوم خود، از بازداشت یک مدیر دولتی و یک مدیر بخش خصوصی در ارتباط با انفجار تأسفبار پایانه کانتینری سینا خبر داد و بر ادامه تحقیقات با رویکرد شفاف و قاطع تأکید کرد.
کمیته بررسی حادثه بندر شهید رجایی ضمن ابراز همدردی با خانوادههای داغدار و آرزوی بهبودی برای مجروحان، جزئیات جدیدی از روند رسیدگی به این حادثه اعلام کرد:
1. بازداشت متهمان کلیدی:پس از احراز قصور برخی مسئولان بر اساس گزارش اولیه اطلاعیه شماره یک، یک مدیر دولتی و یک مدیر از بخش خصوصی با صدور قرار قانونی بازداشت شدند. فرآیند احضار و تحقیق از سایر متهمان نیز در جریان است.
2. پیگیری اظهارات نادرست:افرادی که اطلاعات خلاف واقع ارائه کردهاند، شناسایی شده و مراحل احضار و تحقیقات مقدماتی درباره آنها ادامه دارد.
3. بررسیهای فنی در جریان: کمیته تأکید کرد که تعیین علت قطعی حادثه نیازمند تکمیل بررسیهای کارشناسی، اقدامات فنی و آزمایشگاهی است که با دقت در حال انجام است.
4. تعهد به شفافیت و قاطعیت: کمیته بررسی با حفظ رویکرد بیطرفانه و همهجانبه، متعهد به رسیدگی بدون اغماض و اطلاعرسانی شفاف به افکار عمومی است.
کمیته اعلام کرد که گزارشهای بعدی با پیشرفت تحقیقات و بهمنظور تنویر افکار عمومی منتشر خواهد شد.
گفتنی است، انفجار مهیب پایانه کانتینری سینا در بندر شهید رجایی در تاریخ 6 اردیبهشت 1404، دستکم 70 کشته و بیش از 1200 مصدوم برجای گذاشت. گزارشهای اولیه از نقض اصول ایمنی و ذخیرهسازی نامناسب مواد خطرناک بهعنوان عوامل احتمالی این فاجعه خبر میدهند.
تمجید حزب الله لبنان
از عملیات ویژه نیروهای یمنی
حزبالله لبنان از عملیات منحصر به فرد نیروهای مسلح یمن در حمله موشکی به فرودگاه بن گوریون در عمق سرزمینهای اشغالی تقدیر کرد.
جنبش حزبالله از عملیات منحصر به فرد نیروهای مسلح یمن که فرودگاه بن گوریون را در قلب رژیم صهیونیستی هدف قرار داد و با عبور از تمام سامانههای دفاعی صهیونیستی و آمریکایی، با دقت بالا به هدف خود رسید و هیبت پوشالی این رژیم را در هم شکست، قدردانی کرد.
در بیانیه حزب الله آمده است که این حمله قهرمانانه بار دیگر بر شکست تجاوز آمریکایی-انگلیسی به یمن و ناتوانی آنها در شکستن اراده استوار ملت یمن یا وادار کردن آنها به عقبنشینی از موضع شرافتمندانهشان در حمایت از غزه و لغو محاصره آن و مقابله با جنگ ویرانگر دشمن صهیونیستی علیه غیرنظامیان بیگناه مهر تایید زد.
حزب الله لبنان افزود که موضع قاطع و استوار ملت عزیز یمن و رهبری حکیمانه و شجاعانه آنها در حمایت از غزه و مردم مقاوم آن، علیرغم تجاوزات مستمر و محاصره خفقانآور تحمیل شده بر آن، مایه افتخار همه آزادگان امت است.
در ادامه این بیانیه آمده است که این حجتی است برای همه کشورها و ملتهای عربی و اسلامی است که صرف نظر از شرایط، همه را موظف میکند تمام تواناییهای خود را برای حمایت از غزه و مردم آن به کار گیرند.
اردوغان: نمیگذاریم اسرائیل،
سوریه را وارد فضای درگیری کند
رئیسجمهور ترکیه در خصوص وضعیت سوریه گفت: اسرائیل با تحریک گروههای خاصی در سوریه سعی در ایجاد یک محیط جدید دارد اما ما اجازه نخواهیم داد و نخواهیم گذاشت که همسایهمان سوریه به فضای جدیدی از درگیری کشیده شود.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در بازگشت از قبرس ترکنشین به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد حمله به کشتی حامل کمکهای بشردوستانه به غزه در مالت، مبنی بر اینکه شهروندان ترکیه در این کشتی حضور داشتند و این حمله توسط پهپادهای اسرائیلی انجام شده است، گفت: «اسرائیل بزرگترین تهدید برای قوانین بینالمللی است. آنها نقض قوانین بینالمللی را به یک عادت تبدیل کردهاند. تمام دنیا میداند که این کشتیها حامل کمکهای بشردوستانه هستند و در چارچوب قوانین ناوبری بینالمللی فعالیت میکنند، با وجود این، انجام این حمله راهزنی و دزدی دریایی محض است.»
رئیس جمهور ترکیه ادامه داد: اسرائیل که نتوانست با بمب و سلاحهای سنگین فلسطینیها را شکست دهد، با محروم کردن آنها از غذا و دارو سعی در شکست دادن آنها دارد و دنیا در این خصوص ساکت است، این مارپیچ سکوت اکنون باید پایان یابد، باید دانست که جهان از اسرائیل بزرگتر است. اسرائیل نباید فکر کند که جنایاتی که مرتکب میشود بدون مجازات خواهد ماند، عدالت روزی اجرا خواهد شد.
اردوغان همچنین در خصوص وضعیت سوریه گفت: اسرائیل با تحریک گروههای خاصی در سوریه سعی در ایجاد یک محیط جدید دارد اما ما اجازه نخواهیم داد و نخواهیم گذاشت که همسایهمان سوریه به فضای جدیدی از درگیری کشیده شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
رهبر انقلاب:هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از اتحاد نیست
رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به فلسفه اجتماعی و سیاسی حج، اتحاد امت اسلامی را بزرگترین منفعت برای مسلمانان دانستند و تأکید کردند: اگر این اتحاد وجود داشت، فجایع غزه و یمن رخ نمیداد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار دستاندرکاران حج و جمعی از زائران بیتالله الحرام، هدف پروردگار از مقرر کردن فریضه حج را ارائه الگویی کامل و جهتدهنده برای اداره بشریت خواندند و افزودند: ترکیب و هیأت ظاهری این فریضه، کاملاً سیاسی و محتوای اجزای آن کاملاً معنوی و عبادی است تا منافع همه بشریت تأمین شود و امروز بزرگترین منفعت امت اسلامی «اتحاد و همافزایی» برای حل مشکلات جهان اسلام است که اگر این اتحاد بود، مسائلی، چون غزه و یمن رخ نمیداد.
حضرت آیتالله خامنهای در آغاز سخنانشان با تسلیت مجدد به خانوادههای جانباختگان حادثه حقیقتاً تلخ بندرعباس، برای این هموطنان و خانوادههای آسیبدیدگان صبر و آرامش مسئلت و تأکید کردند: پروردگار در مقابل صبری که انسان در حوادث گوناگون از خود نشان میدهد، اجری هزاران برابر پر ارزشتر به او عنایت میکند.
ایشان آسیبدیدن دستگاهها در حوادث طبیعی و غیرطبیعی را به مدد تلاش و توانایی دیگر دستگاهها، قابل جبران دانستند و افزودند: آنچه دل انسان را میسوزاند، «خانوادههای عزیز از دست داده» هستند که این حادثه را به مصیبتی برای ما و همه تبدیل کرد.
رهبر انقلاب در ادامه سخنانشان، معرفت و شناخت اهداف و ابعاد مختلف حج را برای زائران بیتالله، مقدمه ادای صحیح این فریضه بسیار مهم خواندند و با استناد به آیات متعدد قرآن کریم افزودند: استفاده از تعبیر «ناس» در بسیاری از آیاتِ مرتبط با حج نشان میدهد پروردگار این فریضه را برای اداره امور همه مردم -نه فقط مسلمانان- مقرر کرده است؛ بنابراین برگزاری درست حج، خدمت به بشریت است.
ایشان در تبیین نکات شناختی حج، آن را تنها فریضهای خواندند که شکل و ترکیبش صددرصد سیاسی است؛ چرا که مردم را هر سال در یک مکان و زمان واحد برای اهداف خاص گرد میآورد که نفس این کار ماهیت سیاسی دارد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: در کنار شکل و ترکیب سیاسی حج، محتوای اجزای آن صددرصد معنوی و عبادی است و هر کدام اشارهای نمادین و درسآموز به مسائل و ضروریات گوناگون زندگی بشر دارد.
ایشان در تبیین این نمادها، درس «طواف» را ضرورت گردش حول محور و مرکزیت توحید خواندند و افزودند: طواف به بشریت میآموزد که حکومت، زندگی، اقتصاد، خانواده و همه مسائل زندگی باید حول توحید بنا شود که در این صورت، دیگر از این قساوتها، کودککشیها و زیادهخواهیها خبری نخواهد بود و دنیا گلستان میشود.
رهبر انقلاب «سعی بین صفا و مروه» را اشارهای به این ضرورت دانستند که انسان باید مدام بین کوه مشکلات تلاش کند و هیچگاه متوقف، معطل و متحیر نماند.
حضرت آیتالله خامنهای «حرکت به سمت عرفات و مشعر و مِنا» را درسی برای حرکت دائم و پرهیز از سکون دانستند و افزودند: قربانی نیز اشاره نمادین به این حقیقت است که انسان گاه باید از عزیزترین کسان خود بگذرد، قربانی بدهد و یا حتی قربانی شود.
ایشان «رمی جمرات» را تأکید پروردگار بر این نکته خواندند که انسان باید شیاطین جن و انس را بشناسد و هرجا شیطان را یافت، بزند و بکوبد.
رهبر انقلاب «پوشیدن لباس احرام» را هم نشانه خشوع و یکسانسازی انسانها در مقابل پروردگار برشمرند و افزودند: همه این اعمال جهتدهی به زندگی بشریت است.
رهبر انقلاب با استناد به آیهای از قرآن کریم، هدف «اجتماع» حج را درک و دستیابی به انواع منافع انسانی خواندند و گفتند: امروز هیچ منفعتی بالاتر از اتحاد برای امت اسلامی وجود ندارد و در صورت وجود اتحاد و هماهنگی و همافزایی امت اسلامی، فجایع کنونی در غزه و فلسطین اتفاق نمیافتد و یمن اینگونه تحت فشار قرار نمیگیرد.
ایشان جدایی و تفرقه امت اسلامی را زمینهساز تحمیل منافع و مطامع استعمارگران، آمریکا، رژیم صهیونیستی و دیگر زیادهخواهان بر ملتها دانستند و افزودند: با اتحاد امت، امنیت و پیشرفت و همافزایی کشورهای اسلامی و کمکهای آنها به یکدیگر ممکن میشود و به فرصت حج باید به این چشم نگاه کرد.
حضرت آیتالله خامنهای نقش و وظیفه دولتهای اسلامی بخصوص دولت میهماندار در تبیین حقیقت و اهداف حج را بزرگ و برجسته دانستند و گفتند: مسئولان کشورها، علما و روشنفکران، نویسندگان و افراد تأثیرگذار بر افکار عمومی موظفند حقایق حج را برای مردم تبیین کنند.
پیش از بیانات رهبر انقلاب، حجتالاسلام سید عبدالفتاح نواب نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، شعار حج امسال را «حج؛ سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم» برشمرد و برنامههای این نهاد را برای حجگزاران در سال جاری تشریح کرد.
آقای بیات رئیس سازمان حج و زیارت نیز در گزارشی گفت: امسال ۸۶ هزار ایرانی در قالب ۵۷۴ کاروان از ۱۲۳ ایستگاه پروازی به سرزمین وحی مشرف خواهند شد.
«انجام ۲۱۰هزار عمره مفرده در ۸ ماه گذشته»، «افزایش بهرهوری نیروهای ستادی و خادمان حجاج»، «تخصیص ۲ کاروان برای ایرانیان خارج از کشور در حج امسال» و «آمادگی کامل کارگزاران و خادمان حج برای خدمترسانی هرچه بهتر به حاجیان ایرانی» از جمله محورهای سخنان مسئولان حج در ابتدای این دیدار بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 6
اخبار
پزشکیان: برای ساخت کشور باید به آموزش توجه کنیم
رئیسجمهور در آیین روز معلم با تأکید بر نقش کلیدی معلمان گفت: ساخت کشور از آموزش درست دانشآموزان آغاز میشود و باید برای تربیت نسل آینده برنامهریزی داشته باشیم.
رئیسجمهور روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت در آیین گرامیداشت روز معلم و مراسم تجلیل از معلمان نمونه کشور با تأکید بر نقش کلیدی معلمان در ساخت آینده کشور گفت: اگر میخواهیم کشور را بسازیم، باید برای فرزندان و دانشآموزان برنامهریزی درست داشته باشیم. باور به توانمندی و خلاقیت برای حل مشکلات، از همان کودکی و از طریق آموزش صحیح در ذهن انسان شکل میگیرد.
مسعود پزشکیان با بیان اینکه حل مشکلات و رسیدن به موفقیت نیازمند جسارت و ریسکپذیری است، افزود: این تواناییها از طریق آموزش صحیح و برنامهریزیشده در مدارس، توسط معلمان شکل میگیرد. به گفته رئیسجمهور، فرزندان ما باارزشتر از سرمایههای مادی هستند و هر کدام از آنها میتوانند با تربیت درست، به دیایی از هنر، خلاقیت، ثروت و سرمایه برای جامعه تبدیل شوند.
رئیسجمهور تأکید کرد: اگر میخواهیم آینده کشور را بسازیم، باید برای تربیت فرزندانمان وقت بگذاریم و برنامه داشته باشیم. معلمان هستند که به آنها یاد میدهند چگونه برای ساختن کشور آموزش ببینند، کار کنند، مفید واقع شوند، مشکلات را حل کنند و برای ایران خلاق و مؤثر باشند.
مسعود پزشکیان با تأکید دوباره بر عدالت آموزشی گفت: اگر میخواهیم مملکت را بسازیم، باید همه را ببینیم نه فقط کسانی را که پول دارند. ما باید شرایط برابر آموزشی را برای تمام دانشآموزان، بهویژه آنهایی که از امکانات کمتر برخوردارند، فراهم کنیم.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به اهمیت مهارتآموزی در مدارس اظهار داشت: آموزش باید به نحوی باشد که بچهها مهارت کسب کنند و باور داشته باشند که میتوانند با تلاش خودشان موانع را از میان بردارند. او همچنین با انتقاد از نظام اداری کشور گفت: بسیاری از کارکنان در یک قالب ثابت گرفتار شدهاند و پویایی، یادگیری مداوم و تلاش مستمر در ذهن ما نهادینه نشده است.
مسعود پزشکیان تأکید کرد: ما باید فرزندانی تربیت کنیم که خود را با دنیای در حال تغییر وفق دهند، عاشق، خلاق، صادق، راستگو و در حل مسائل جسور باشند. به گفته وی، آموزش باید منجر به تربیت انسانهایی شود که برای ساختن کشور خود تلاش کنند، نه اینکه فقط به دنبال مهاجرت باشند.
رئیسجمهور افزود: هنر این نیست که نخبهای شویم و برای کشورهای دیگر کار کنیم. هنر واقعی این است که علم و مهارت خود را برای حل مشکلات مردم و کشور خودمان به کار بگیریم. این هدفی است که باید با همکاری و آموزش صحیح به آن برسیم.
مسعود پزشکیان همچنین با اشاره به اهمیت اقامه نماز در تربیت انسان گفت: هر کلمهای که در نماز میخوانیم، باوری است که در ذهن ما شکل میگیرد. اگر فقط به توصیههای قرآنی درباره عدالت عمل کنیم، برای تغییر جامعه کافی است.
رئیسجمهور در مورد هدف از مدرسهسازی نیز گفت: هدف صرفاً ساختن ساختمان مدرسه نیست، بلکه فراهم کردن بستری برای آموزش با کیفیت و ایجاد باور در دانشآموزان است که چیزی کمتر از دیگران ندارند و میتوانند با مهارت و تلاش رشد کنند و مشکلات را حل کنند.
مسعود پزشکیان با انتقاد از گرایش برخی دانشآموزان به مهاجرت تأکید کرد: باید فرزندانمان را طوری تربیت کنیم که به کشور و سرزمین خود عشق بورزند و برای سربلندی آن تلاش کنند. این نگاه است که میتواند کشور را بسازد.
رئیسجمهور افزود: اگر به دنبال پیشرفت و توسعه باشیم و در مسیر یادگیری و تغییر متوقف نشویم، هیچگاه از دیگر کشورها عقب نخواهیم ماند و میتوانیم به آن الگو و چشماندازی که مقام معظم رهبری ترسیم کردند، برسیم.
مسعود پزشکیان در پایان گفت: باید بهترین شیوههای آموزشی جهان را بررسی و حتی از آنها بهتر عمل کنیم. توسعه کشورهای دیگر را رصد کنیم و خود را تغییر دهیم. اگر این نگاه در ما شکل بگیرد، میتوانیم تغییرات واقعی ایجاد کنیم. شما معلمان آینده فرزندان ما را میسازید.
رئیسجمهور همچنین گفت: فرزندان ما میتوانند عروسکهایی باشند که خود را فقط به نمایش بگذارند یا انسانهایی که علم، انسانیت، محبت و آزادگی را عرضه کنند. اینها با اجبار ممکن نیست، بلکه باید آموزش داده شوند.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
تقویت و تثبیت ارزش پول ملی زمینه ساز تامین معاش کارگران است
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: مشکلاتی که کارگر تا کارفرما و کارمندان دولت را احاطه کرده معلول بی توجهی به کاهش ارزش پول ملی و ارزش ارز خارجی است لذا تا این مشکل حل نشود مشکلات معیشتی کارگران و کارمندان تا ابد باقی می ماند.
عبدالمجید شیخی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با اخبار صنعت درخصوص موضوع کاهش مشکلات کارگران و حقوق بگیران با درآمدهای ثابت بخصوص در موضوع تامین نیازهای معیشتی آنها معتقد است باید این موارد ریشه یابی شود و مشکلات معیشتی به صورت ریشه ای رفع گردد وی در این باره گفت: ما باید به علت های این موضوع بپردازیم که چرا معیشت کارگران و کارمندانی که درآمدهای ثابت دارند در سال های اخیر دچارمشکلات عدیده ای شده است. وقتی معلول شناسایی شود آن زمان می توانیم مشکلات را به صورت ریشه ای حل کنیم.
وی در این باره خاطر نشان کرد: متاسفانه ریشه مشکلات کارگران و حتی کارکنان دولت و در حالت عام تر تمامی حقوق بگیران افت ارزش پول ملی است، یعنی باید ارزش پول ملی ارتقا بیابد تا معیشت مردم اصلاح شود از این رو باید ارزش پول ملی براساس پایه طلا تعریف شود تا ارزش پول ملی و به تبع آن نرخ ارز تثبیت شود.
عبدالمجید شیخی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی افزود: در صورتی که ارزش پول ملی تعریف شود و همه تکلیف خود را بدانند در این زمان است که دولت می تواند نرخ انرژی را براساس قیمت واقعی یا فوب منطقه ای اعلام کند اما در حال حاضر درآمدها ریالی است اما مردم هزینه ها را به شکل د دلاری می پردازند.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی معتقد است: متاسفانه به دلیل سوء مدیریت ها، مدیرانی مثل وزیر معزول اقتصاد ارزش پول ملی را به شدت کاهش دادند در حالی که اینک اگر ارزش پول ملی کاهش نمی یافت نرخ ارز باید در حدود ۱۵ هزار تومان باشد. در این صورت است که تکلیف دستمزد و هزینههای کارفرما و قیمت تمام شده تولید به راحتی تعیین میشود.
عبدالمجید شیخی افزود: مشکلاتی که کارگر تا کارفرما و کارمندان دولت را احاطه کرده معلول بی توجهی به کاهش ارزش پول ملی و ارزش ارز خارجی است لذا تا این مشکل حل نشود مشکلات معیشتی کارگران و کارمندان تا ابد باقی می ماند و مشکلات مرتبط با حقوق و دستمزد کارگران و کارفرما حل نخواهد شد از این جهت اولین راهکار این است که به سمت و سوی تقویت و تثبیت پول ملی برویم.
وی معتقد است: به این خاطر حفظ ارزش پول ملی بسیار حائز اهمیت است زیرا شبیه مصداق و میزان است. مثل وزنه است یعنی نمی توانیم ارزش پول ملی را دستکاری کنیم و توقع داشته باشیم دیگر ساحت های اقتصادی دچار مشکل نشود.
وی در این باره توضیح بیشتری داد و گفت: وقتی وزنه بر هم خورده می شود همه چیز به هم می ریزد. نمی توان اندازه های خط کش و متر را به دلخواه تغییر داد.وقتی همه چیز با کیلو سنجیده می شود با پول هم به این شکل باید برخورد کرد زیرا پول هم همینطور مصداق پیمانه است؛ مصداق ترازو و وزنه است یعنی ارزش پول باید حفظ شود و ثبات آن برقرار باشد تا همه ساحت های اقتصادی با آن تنظیم شود.
شیخی معتقد است: اگر ارزش پول ملی تثبیت شود بی تردید آن زمان است که دعوای بین کارگر و کارفرما به پایان می رسد و زمینه برای تقویت قدرت خرید تمام عوامل بازار از جمله کارگران و کارمندان فراهم می شود.
نه به تصادف باید پویشی عمومی باشد
محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس: یکی از موضوعاتی که از اسفند ماه سال گذشته تبدیل به پویشی مهم شد تاکید بر مراقبت از رانندگی برای کاهش میزان تصادفات و مرگ و میرهایی است که در نتیجه تصادفات صدمات اقتصادی و روحی روانی قابل توجهی بر جامعه وارد می کند. در این موضوع تردیدی نیست هر یک نفری که در تصادفات رانندگی از دست برود بدین معناست که کشور ظرفیت مهمی یا نیروی بسیار مهمی که می تواند نیروی کار باشد را از دست داده است.
هر تصادفی به غیر از اینکه صدمات روحی روانی بسیاری به فرد مصدوم و خانواده های آنها و جانباختگان وارد می کند از لحاظ اقتصادی نیز پیامدهای منفی برای کشور به دنبال دارد که بخشی از آن مرتبط با افزایش پرداخت بیمه است.
وقتی میزان تصادفات افزایش بیابد با توجه به تعهد شرکت بیمه در قبال پرداخت بیمه تحت فشار مالی سنگینی قرار می گیرند لذا قادر به سرمایه گذاری در بخش هایی نیستند که به اقتصاد منفعت می رساند.
با توجه به اینکه شرکتهای بیمه یکی از چهار رکن تامین مالی کشورها به شمار میروند مساله افزایش تصادفات و پرداخت بیمه های مزبور این شرکت ها را دچار چالش می کند از این روست که شرکت های بیمه ای در ایران آنگونه که باید و شاید قوی نیستند و نمی توانند از وجود سرمایه های خود برای سرمایه گذاری در پروژههای عظیم اقتصادی استفاده کنند و در پروژه های سرنوشت ساز توسعه ای مشارکت داشته باشند.
به هر حال از هر سو که مساله پیامدهای افزایش تصادفات رانندگی را بررسی کنیم بدین نتیجه می رسیم که تبعات اقتصادی و مالی تصادفات و آلام روحی و روانی که بر جامعه تحمیل می شود بسیار زیاد است.
بخشی از آسیب های اجتماعی می تواند ناشی از دست دادن اعضای درجه یک خانواده مثل پدر یا مادر در تصادفات باشد از این رو باید پویش نه به تصادف را نه فقط در آخرین روزهای سال بلکه به کل روزهای سال تعمیم دهیم و با برنامه سازی و فرهنگ سازی زمینه های لازم جهت کاهش تصادفات راهنمایی و رانندگی را فراهم کنیم.
رفع معضل بیکاری و ایجاد شغل های جدید
ادامه از صفحه اول
که از جمله میتوان به ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنان، حذف هزینه های مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه و ایاب و ذهاب، استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده و ایجاد زمینه های کار خانوادگی، امکان انتقال تجارب از طریق آموزش غیررسمی به شیوه استاد- شاگردی بین اعضاء خانواده و... اشاره نمود.
باید توجه داشت که در سالیان اخیر به دلیل تحولات عظیم در بخش فناوری اطلاعات در جهان و ایجاد مشاغل جدید، امکان اشتغال خانگی برای بسیاری از افراد در زمینه های IT نیز فراهم گردیده است. این مشاغل که روزانه در سراسر جهان تعداد آن ها رو به فزونی و تنوع می باشد این امکان را فراهم می آورد تا افراد بتوانند در محیط خانه با استفاده از رایانه و وسایل جانبی مورد نیاز، به انجام کسبوکارهای گوناگون در این حوزه بپردازند. شاغل خانگی فرصتی برای رفع معضل بیکاری و ایجاد شغل های جدید است و می تواند علاوه بر اینکه در رشد و توسعه اقتصادی تاثیر گذارد، در زمینه توسعه اجتماعی نیز باعث تغییرات مثبت شود.
کسبوکارهای خانگی همچنین از نظر ایجاد شغل و نوآوری در تولید و عرضهی کالا و خدمات موجب تنوع و دگرگونی زیادی در بازارهای مختلف شده است که برای اکثر افراد به ویژه زنان بستر مناسبی برای راهاندازی آسان و ساده فعالیتهای اقتصادی فراهم آورد و نقطهی شروع مناسبی برای ورود به بازار کار محسوب میشود. همچنین با توجه به افزایش روزافزون جویندگان کار و محدود بودن فرصتهای شغلی، آماده نبودن زیرساختهای توسعه و از همه مهمتر کمبود منابع سرمایه، یکی از گزینههای مؤثر و راهبردی در توسعهی اشتغال کشور «اشتغال کاربر » است. با اینکه «اشتغال سرمایه بر» از ضریب پایداری بیشتری نسبت به «اشتغال کاربر» برخوردار است ولی از آنجایی که «اشتغال سرمایه بر» مستلزم سرمایهگذاریهای کلان در بلند مدت است، در کوتاه مدت غلبه بر مشکل بیکاری از این روش مفید و میسر نیست.
اگرچه این نوع کسب و کارها اغلب جزو بخش پنهان و غیررسمی اقتصاد هستند، اما نقش قابل توجهی در ثروت و رشد اقتصادی یک جامعه و توسعه سرمایه اجتماعی آن دارند. چنانچه به زعم برخی اندیشمندان، فرصتهای کسب و کار خانگی باعث خویش فرمایی در راستای رفع کاستیها و تأمین نیازهای محلی یک اقتصاد شده و راه را برای توسعه پایدار اقتصادی هموار میکند.در کشور ما ساختار جمعیتی نیروی بیکاران نشان میدهد به طور عمده سه گروه اصلی فارغ التحصیلان، زنان (از جمله زنان سرپرست خانوار) و جوانان که اغلب از قشار آسیب پذیر هستند، در هرم جمعیتی قرار دارند. تعاریف گوناگونی از مشاغل خانگی ارائه گردیده است.
طبق تعریف رسمی ستاد اجرایی توسعه مشاغل خانگی، شغل خانگی شغلی است که در واحد مسکونی توسط عضو یا اعضای یک یا چند خانوار با هدف کسب سود یا درآمد انجام میشود. شغل خانگی مصوب، شغل خانگی است که مطابق قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، توسط عضو یا اعضای خانواده معمولی ساکن در واحد مسکونی در قالب یک طرح کسبوکار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همجوار انجام شده و منجر به تولید و عرضه کالا یا خدمت به خارج از محل مسکونی میشود. شاغل در این تعریف دارای مجوز مشاغل خانگی شاغلی است که پس از اخذ مجوز مشاغل خانگی، در یک یا چند رشته مرتبط از مشاغل خانگی مصوب، فعالیت میکند. شاغلین کسب وکار مذکور به چند صورت فعالیت میکنند: انجام فعالیت به صورت کارمزدی برای کارفرمای خارج از محیط مسکونی (متقاضی تحت پوشش)، انجام فعالیت مستقل اعم از تأمین مواد اولیه تا عرضه محصول به خارج از محیط مسکونی (متقاضی مستقل) و انجام فعالیت به صورت تعاونی، اتحادیه یا مشارکت با بنگاههای بالادستی تأمین کننده مواد اولیه و عرضه محصول آنان در بازار، ترجیحا به صورت کسبوکار خوشهای.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.