شماره: 2583 / ۱۴۰۴ شانزدهم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
صنعت نفت، نیازمند سرمایه گذاری عظیم
مدیر عامل شرکت نفت خزر گفت: امروز آنچه که نیاز صنعت نفت و گاز کشور است نیاز به فناوری و سرمایه عظیم در برخی از بخشها است که ارتقای سطح تولید نفت و گاز در کشور را به همراه دارد.
محمدحسین دانشور مدیر عامل شرکت نفت خزر گفت: دریای خزر دارای پتانسیل عظیمی برای استخراج هیدروکربن است، مطالعات گستردهای توسط شرکتهای بینالمللی انجام شده که نشاندهنده حجم قابل توجهی از ذخایر نفت و گاز در این منطقه است.
وی ادامه داد: ما در حوزه خزر فرصتهایی را معرفی کردهایم و همچنین مطالبات عمدهای هم در بخش دریای خزر توسط کنسرسیومهای بین المللی انجام پذیرفته است در این منطقه، ساختارهای نفتی و گازی متعددی شناسایی شده که برخی از کشورهای همسایه در بخشهای کم عمق مربوط به خود در حاشیه دریای خزر از آنها بهرهبرداری میکنند، اما به دلیل واقع شدن عمده این منابع در بخش عمیق در سمت ایران هنوز به بهرهبرداری نرسیده است که دلیل آن فناوری خاص مورد نیاز در آبهای عمیق و حجم بالای سرمایه گذاری مورد نیاز است.
دانشور بیان کرد: همچنین چاههایی را حفاری کردهایم و حدود ۵ بلوک اکتشافی هم معرفی کردهایم دریای خزر دارای پتانسیل بالایی برای همکاریهای بینالمللی و جذب سرمایهگذاری خارجی است و میتواند نقش مهمی در تأمین انرژی منطقه ایفا کند و نیازمند الگوی قراردادی مشارکت در تولید (PSC) همانند کشورهای همسایه خزر است
مدیر عامل شرکت نفت خزر گفت: امروز انچه که نیاز صنعت نفت و گاز کشور است نیاز به فناوری و سرمایه در برخی از بخشها است ولی در برخی از میادین نفتی کشور تمام فعالیتهای فنی قابل اجرا است ولی به طور کلی این صنعت نیازمند سرمایه عظیمی است و این مهم میتواند سطح تولید نفت و گاز در کشور را به همراه خواهد داشت.
وی همچنین اشاره نمود که حدود ۱۰۰ میلیون دلار فعالیت اکتشافی برای هر بلوک دریای خزر مشتمل بر فعالیتهای زمین شناسی و ژئوفیزیک و حفاری چاههای اکتشافی مورد نیاز میباشد.
حضور جیئیسیاف
در دومین نشست ویژه انتقال انرژی گروه ۲۰
مجمع کشورهای صادرکننده گاز از حضور در دومین نشست گروه کاری انتقال انرژی کشورهای عضو گروه ۲۰ به ریاست آفریقای جنوبی خبر داد.
مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) در دومین نشست گروه کاری انتقال انرژی (ETWG) گروه ۲۰ (G20) به ریاست آفریقای جنوبی شرکت کرد.
هیئت مجمع کشورهای صادرکننده گاز در این نشست با سخنرانی ارائهشده از سوی نمایندگانش حمایت خود را از اولویتهای تعیینشده از سوی ریاست آفریقای جنوبی در گروه ۲۰، از جمله امنیت انرژی، دسترسی مقرونبهصرفه و قابل اعتماد به انرژی، انتقال انرژی عادلانه، فراگیر و مقرون بهصرفه و افزایش اتصال بین آفریقا تأیید کرد.
جیئیسیاف در این نشست بر نقش محوری گاز طبیعی بهعنوان یک منبع انرژی قابل اعتماد، همهکاره و انعطافپذیر در پیشبرد این اهداف، بهویژه در حمایت از توسعه پایدار آفریقا، امنیت انرژی و اتصال متقابل و دسترسی به سوختهای پاک برای مصارف پخت و پز و برق قابل اعتماد تأکید کرد.
مجمع کشورهای صادرکننده گاز همچنین از ریاست آفریقای جنوبی در گروه ۲۰ بهویژه از طریق مشارکت و گفتوگو که در نوامبر ۲۰۲۴ ایجاد شد، ادامه میدهد.
اجرای عملیات میکروتونلینگ
در عبور خط لوله گاز از رودخانه
سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: برای نخستین بار در این شرکت، روش میکروتونلینگ بهمنظور عبور خط لوله گاز اهواز – کوهدشت از رودخانه کارون بهکار گرفته شد.
بهنام میرزایی جمعه (۱۲ اردیبهشت) در بازدید از عملیات اجرایی میکروتونلینگ در محدوده کیلومتر ۱۰۵ گستره اول خط لوله اهواز - کوهدشت، با ابراز رضایت از عملکرد دستاندرکاران، پیمانکاران و مشاوران پروژه اظهار کرد: اجرای این روش در عبور از موانع چالشبرانگیز، با رویکردی مناسب و مبتنی بر تخصص داخلی در حال انجام است. در این محدوده، عبور دو خط لوله انتقال نهم و ششم سراسری از رودخانه پرآب کارون بهطول تقریبی ۳۴۰ متر (هر خط ۱۷۰ متر) برنامهریزی شده است.
وی با قدردانی از نقش قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) و مؤسسه نیرو گستر، از آغاز عملیات احداث تونل خط نهم سراسری به طول ۱۷۰ متر خبر داد و افزود: احداث تونل دوم مربوط به خط ششم سراسری نیز در دستور کار قرار دارد.
سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران درباره مزایای روش میکروتونلینگ گفت: این روش با ایجاد کمترین آسیب سطحی به منابع طبیعی و محیط زیست، امکان حفاری در شرایط زمینشناسی دشوار مانند خاکهای رسی، یا مناطق سنگی را فراهم میسازد، همچنین کنترل دقیق و پایش مستمر در فرآیند اجرا، امکان انجام عملیات بدون دخالت مستقیم نیروی انسانی را بهوجود میآورد و سطح ایمنی پروژه را بهطور چشمگیری افزایش میدهد.
میرزایی با اشاره به سرعت بالای اجرای این روش نسبت به سایر شیوهها بیان کرد: افزون بر مزایای فنی، استفاده از تجهیزات پیشرفتهای که بهدست مهندسان داخلی طراحی و ساخته شده است، نقطه قوت دیگر این پروژه بهشمار میرود.
بر پایه این گزارش، خط لوله ۴۰۰ کیلومتری اهواز- کوهدشت، بخشی از خط لوله نهم سراسری گاز کشور است که با بهرهبرداری از آن، ظرفیت انتقال گاز در شبکه غرب و شمالغرب کشور بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون مترمکعب در روز افزایش مییابد.
حوضه دریاچه ارومیه پربارانترین
حوضه درجه ۱ کشور در هفته جاری
حوضه دریاچه ارومیه با مقدار میانگین بارش ۲۶.۱ میلیمتر و بیشینه بارش ۸۴ میلیمتر پربارانترین حوضه درجه ۱ کشور در هفته جاری خواهد بود.
برای هفته جاری وقوع بارشها در بخشهایی از غرب و شمال غرب کشور مورد انتظار است. در این مناطق مقادیر تجمعی بارش ۵۰ تا ۷۵ میلیمتر پیشبینیشده است.
بر اساس تقسیمات حوضههای درجه ۱ کشور، حوضه دریاچه ارومیه با مقدار میانگین بارش ۲۶.۱ میلیمتر و بیشینه بارش ۸۴ میلیمتر پربارانترین حوضه درجه ۱ کشور در هفته جاری خواهد بود.
همچنین حوضه فلات مرکزی با مقدار میانگین بارش ۰.۸ میلیمتر و بیشینه بارش نقطهای ۲۳.۴ میلیمتر کم بارانترین حوضه درجه ۱ کشور است.
از میان حوضههای درجه ۲ کشور، حوضه دریاچه ارومیه با مقدار میانگین بارش ۲۶.۱ میلیمتر و بیشینه بارش ۸۴ میلیمتر و حوضه ارس با متوسط بارش ۲۱.۳ میلیمتر و بیشینه بارش ۷۸.۶ میلیمتر، پربارانترین حوضههای درجه دو کشور هستند.
از میان استانهای کشور، استانهای آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، گیلان، کردستان و زنجان با بارش تجمعی ۵۰ تا ۷۵ میلیمتر در هفته جاری پر بارشترین استانهای کشور خواهند بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
کش و قوسهای ورود تجدیدپذیرها به شبکه برق کشور
وزارت نیرو دردولت چهاردهم با شعار توسعه تجدیدپذیر ها پا به میدان گذاشت هدف اولیه وارد مدار شدن 5 هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر تا تابستان و 30هزار مگاوات تا پایان دولت بود که تحققش مشخص نیست.
انرژیهای تجدید پذیر نامی آشنا که وزارت نیرو در دولت چهاردهم با وعده توسعه آن و جلوگیری از ناترازی ها در اولویت قرار داد تا از این طریق در سالهای آتی شاهد ناترازی برق و خاموشیهای مکرر نباشیم. انرژی پاک که به عقیده کارشناسان از وابستگی ما به سوختهای فسیلی میکاهد.
با روی کار آمدن دولت چهاردهم سیاستهای انرژی کشور بر آن شد تا ناترازی های برق به وسیله انرژیهای تجدید پذیر و بیشتر با پنلهای خورشیدی تأمین شود؛ از این رو با دستور رئیس جمهور و پای کار آمدن بخش خصوصی، این موضوع در اولویت قرار گرفت. رسیدن به این هدف و تأمین برق توسط انرژیهای تجدید مستلزم همگرایی و حل مسائل مختلف آن از جمله تأمین مالی است.
چندی پیش امیر دودابی نژاد معاون سرمایهگذاری و تنظیم مقررات سازمان انرژیهای تجدید پذیر در رابطه با این موضوع گفته بود: مهمترین گلوگاه بخش خصوصی در حوزه تجدید پذیر موضوع تأمین مالی است بر اساس مصوبه هیئت وزیران مجموعههای مرتبط با انجام و فرایند توسعه تجدید پذیر ها در کشور چاره اندیشی کنند.
البته در ابتدای این دولت وزیر نیرو از هدفگذاری ۳۰ هزار مگاواتی تا پایان دولت البته مشروط به تأمین مالی خبر داد در عین حال وارد مدار شدن ۵ هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر تابستان جاری هدفگذاری شده بود. اما سوال اینجاست که چه اقداماتی در راستای تسریع بخشیدن به برای در مدار گرفتن انرژیهای تجدید پذیر در دستور کار قرار گرفته است؟
محسن طرز طلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدید پذیر هفته گذشته با اشاره به قول دولت مبنی بر تأمین اعتبار توسعه نیروگاههای تجدید پذیر به صورت هفتگی گفت: تاکنون ۱۰ درصد از ۲.۵ میلیارد دلاری که دولت قول تأمین آن را داده، تأمین شده است.
این در حالی است که عباس علی آبادی، وزیر نیرو چندی پیش در جمع خبرنگاران گفته بود، در تجدیدپذیرها موضوع مهم جذاب کردن محیط کسب و کارها در این حوزه است و باید بتوانیم هم در مصرف و هم تولید برق از تجدیدپذیرها را افزایش دهیم. به طوری که در حال ٧٨ هزار مگاوات متقاضی داریم و ٣۵ هزار مگاوات پروانه صادر شده اما رسیدن به برنامه فاصله داریم و با صبوری به برنامه میرسیم.
به گفته وی تا پایان سال جاری ١٠ هزار مگاوات تجدید پذیر وارد مدار میشود، ضمن آنکه ٢-٣ هزار مگاوات تجهیزات تجدید پذیر خانگی به زودی وارد کشور میشود.
عباس علی آبادی وزیر نیرو در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که بیرغبت مردم به احداث نیروگاههای پشتبامی به علت پایین بودن قیمت فروش برق مازاد است خاطر نشان کرد: احداث نیروگاه خورشیدی در همه جا مجاز است اعم از سقف خانه و حیاط منزل حتی اگر مشارکتی باشد و به این سمت میرویم که تولید برق تجدید پذیر مستقل از فروش به دولت باشد و هرکسی برای خود تولید و مصرف کند.
علی آبادی ادامه داد: چنانچه قراردادی با ما منعقد شده باشد طبق قواعدی که قانون برای ما تعیین کرده است ما به آن متعهد هستیم مانند ماده ۱۲ که وجود دارد.
وی در خاتمه در رابطه با تعرفههای فروش برای تجدیدپذیرها توضیح داد: بر اساس قانون خرید و فروش در بورس انرژی انجام میشود و همانطور که میدانید قیمت برق در بورس انرژی از جذابیت بالایی برخوردار است.
بر اساس این گزارش و هدفگذاری هایی که از ابتدای دولت تا کنون انجام شده است باید دید هدف گذاری ابتدایی که برای ۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر شده است انجام میگیرد که در انتظار هدفگذاری های بزرگتری تا پایان دولت باشیم یا آنکه این هدف گذاری ها به دلایل متعدد از جمله تأمین مالی محقق نمیشود و در حد وعده باقی میماند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
امضای تفاهمنامه احداث ۲۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی حمایتی
تفاهمنامه احداث نیروگاه برق خورشیدی به ظرفیت مجموع ۲۵۰ مگاوات نیروگاه حمایتی با حضور معاون وزیر نیرو و رئیس ساتبا و رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی به امضا رسید.
به مناسبت دهه کرامت و در راستای کمک به تولید برق و رفع ناترازی انرژی در کشور، افزایش بهرهمندی کشور از انرژیهای پاک و با رویکرد توانمندسازی اقتصادی و کمک به اقشار کم برخوردار و توسعه فرهنگ پرداخت تسهیلات قرض الحسنه، حمایت از احداث نیروگاههای خورشیدی با همکاری مردم مورد توجه مسوولان در کشور قرار گرفته است.
به همین منظور، تفاهمنامه احداث نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی تا سقف ۲۵۰ مگاوات به صورت انشعابی و حمایتی و نیروگاههای تجمیعی با سقف ظرفیت ۲مگاوات طی ۵ سال در سطح کشور برای متقاضیان بنیاد علوی با دهکهای پایین (چهار دهک اول) و ساکن در مناطق روستایی و حاشیه شهرها میان ساتبا به نمایندگی از وزارت نیرو، بنیاد علوی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بانک سینا و صندوق کارآفرینی امید، امروز (یکشنبه، ۱۴ اردیبهشت) در دفتر رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و با حضور محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رئیس ساتبا و حسین دهقانی، رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی مبادله و به امضا رسید.
ایجاد اشتغال، کمک به معیشت، رفع فقر و توانمندسازی اقتصادی اقشار کم برخوردار ساکن در مناطق روستایی و حاشیه شهرها با اولویت درآمدی پایین مورد تأیید بنیاد علوی، افزایش تولید برق از منابع تجدیدپذیر از اهداف انعقاد این تفاهمنامه است.
قرار است نیروگاههای خورشیدی در مدت ۵ سال برای ۵۰ هزار خانوار کم برخوردار و با منابع مالی ۷۵۰۰ میلیارد تومان احداث شوند.
انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق تجدیدپذیر با ۲۰ درصد بالاتر از نرخ مرسوم و خرید تضمینی برق به مدت ۲۰ سال تعدیل نرخ پایه قرارداد از تاریخ بهرهبرداری از مزایای احداث نیروگاه خورشیدی حمایتی است.
طرفهای قرارداد این تفاهمنامه شامل وزارت نیرو و ساتبا به عنوان متولی حاکمیتی انرژیهای تجدیدپذیر، بنیاد علوی به عنوان تسهیلگر و اهلیت سنجی متقاضیان، بنیاد مسکن به عنوان تأمین کننده زمین و بانکهای سینا و صندوق کارآفرینی امید به عنوان تأمین کننده منابع مالی، نقش خواهند داشت.
«سحاب»، سامانه دعاوی حقوقی آب کشور راهاندازی شد
سامانه حقوقی بخش آب کشور (سحاب) با هدف مکانیزهسازی فرآیندهای حقوقی در دفاتر حقوقی بخش آب رونمایی شد.
مراسم رونمایی از سامانه حقوقی بخش آب کشور (سحاب) با حضور مدیرکل دفتر حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران و جمعی از مدیران و کارشناسان شرکتهای آب منطقهای و سازمان آب و برق خوزستان برگزار شد.
در این نشست که بهصورت مجازی در شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد، مدیرکل دفتر حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به تکالیف قانونی در خصوص لزوم مکانیزه شدن امور دستگاههای اجرایی گفت: پس از سامانه تملک اراضی و املاک که سنوات پیش در دفاتر حقوقی آب کشور اجرایی شده است، اکنون سامانه دعاوی حقوقی آب کشور هم راهاندازی شده و به منظور استفاده همکاران دفاتر حقوقی آب آماده بهرهبرداری است.
محمدقاسم هاشمی افزود: در مرحله نخست بهرهبرداری، امکان بارگذاری و ثبت و ضبط همه امور دعاوی مطروحه در مراجع قضایی، شبه قضایی و دیوان عدالت اداری در این سامانه فراهم شده است.
مدیرکل دفتر حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: به زودی و در مرحله بعدی نیز امکان بارگذاری همه اطلاعات مرتبط با کمیسیونهای رسیدگی به امور آبهای زیرزمینی در استانها نیز در این سامانه فراهم میشود.
محمدقاسم هاشمی افزود: در مرحله توسعه سامانه یکی از شاخصترین قابلیتها، امکان ارتباط سامانه «سحاب» با سامانه «ثنا» قوه قضاییه است که این مهم در دستور کار قرار دارد و با موافقت نهایی قوه قضاییه و نهایی شدن این افزونه، امکان دریافت مستقیم و بیواسطه اوراق، آرا و ابلاغهای قضایی از طریق این سامانه برای همکاران استانها فراهم میشود.
مدیرکل دفتر حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: مقرر است از سال ۱۴۰۴ همه پروندههای دعاوی مطروحه در بخش آب کشور در این سامانه بارگذاری شود تا ضمن انسجامبخشی و سهولت در دسترسی به اطلاعات، امکان بررسی عملکردی فراهم شود.
این گزارش حاکی است با اضافه شدن این نرمافزار به خدمات عملکردی دفاتر حقوقی شرکتهای زیرمجموعه بخش آب کشور، ضمن برخورداری از یک بانک اطلاعاتی منسجم، امکان هرگونه آمارگیری و رصد و پایش عملکرد دعاوی دفاتر حقوقی فراهم میشود.
شل به فکر خرید بریتیش پترولیوم افتاد
شرکت «شل» سرگرم رایزنی با مشاوران برای ارزیابی خرید رقیبش، شرکت «بریتیش پترولیوم» (BP) است.
بلومبرگ، روز شنبه، به نقل از منابع آگاه گزارش کرد این شرکت نفت و گاز چند ملیتی انگلیسی، منتظر کاهش بیشتر قیمت سهام و نفت است تا درباره ارائه پیشنهاد خرید به «بریتیش پترولیوم»، تصمیمگیری کند.
این غول نفتی با جدیت درباره عملی بودن و مزایای خرید رقیبش، با مشاوران خود بحث کرده است و هرگونه تصمیم نهایی احتمالا به این بستگی دارد که آیا سهام «بریتیش پترولیوم»، همچنان رو به کاهش است یا خیر.
«بریتیش پترولیوم» و «شل»، به مدت چندین سال، تقریبا برابر بودند، اما طی چند سال اخیر، «شل» رشد کرده و دو برابر اندازه «بریتیش پترولیوم» شده و ارزش بازارش، حدود ۱۴۹ میلیارد پوند است.
وائل ساوان، مدیرعامل «شل»، روز جمعه، در مورد پیشنهاد احتمالی خرید «بریتیش پترولیوم»، به روزنامه فایننشیال تایمز گفت: ترجیح میدهد سهام بیشتری از «شل» را بازخرید کند. وقتی در یک جلسه توجیهی در مورد ظرفیت «شل» برای انجام خریدهای قابل توجه از او سوال شد، وی گفت: ما باید خانه خودمان را مرتب کنیم و با وجود پیشرفت در چند سال گذشته، کارهای بیشتری برای انجام دادن داریم.
تصاحب رقیب لندنی، «شل» را به نیرویی حتی بزرگتر در صنعت انرژی جهانی تبدیل میکند و به این شرکت، مقیاسی برای رقابت با شرکتهایی مانند «اکسون» و «شورون» میدهد. با توجه به حجم معامله، ادغام احتمالی این دو شرکت، قطعا بررسیهای نظارتی را به دنبال خواهد داشت.
«شل»، هفته گذشته، نتایج قوی سه ماهه اول را گزارش کرد که فراتر از حد مطلوب بود و بازخرید سهام ۳.۵ میلیارد دلاری را آغاز کرد. برخی از منابع آگاه به بلومبرگ نیوز گفتند که «شل» همچنین ممکن است منتظر تماس «بریتیش پترولیوم» یا اقدام اولیه یک خریدار دیگر باشد.
مورای آچینکلوس، رئیس «بریتیش پترولیوم»، تحت فشار برای بهبود سودآوری و کاهش هزینهها، برنامههایی را برای فروش ۲۰ میلیارد دلار از داراییها تا سال ۲۰۲۷، کاهش هزینهها و بازخرید سهام اعلام کرده است. این شرکت همچنین در تلاش برای افزایش اعتماد سرمایهگذاران، از جدایی مدیر استراتژی خود خبر داد.
بر اساس گزارش رویترز، منابع آگاه گفتند که شرکت مدیریت سرمایهگذاری الیوت، خواستار تغییر مدیر استراتژی شده بود، زیرا به دنبال جریان نقدی آزاد بالاتر از طریق کاهش عمیقتر هزینهها و مخارج است.
اقدامهای مؤثر وزارت نفت برای ساماندهی وضعیت کارکنان غیررسمی
معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی با تأکید بر اولویت ساماندهی وضعیت کارکنان غیررسمی صنعت نفت، از اجرای اقدامهای مؤثر برای ارتقای جایگاه شغلی، کاهش فاصله پرداختی و پرداخت مزایای انگیزشی خبر داد.
صدیقه خزائی در نشستی با جمعی از مدیران و کارشناسان بهمنظور بررسی وضعیت منابع انسانی در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اظهار کرد: ساماندهی وضعیت کارکنان غیررسمی از اولویتهای وزارت نفت است و با حمایت و نگاه مثبت وزیر نفت، اقدامهای مؤثری در این زمینه در دست اجرا قرار دارد.
وی از برنامهریزی برای ارتقای جایگاه شغلی این گروه و کاهش فاصلههای پرداختی خبر داد و افزود: پرداخت مزایای انگیزشی مانند نفتکارت و بنکارت از جمله گامهای وزارت نفت برای حمایت از کارکنان ارکان ثالث و قراردادی است که این اقدامها برای بهبود شرایط معیشتی و افزایش انگیزه شغلی آنها انجام شده است.
معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی بر اهمیت توجه به دغدغههای کارکنان تأکید کرد و گفت: نقشآفرینی کارگران، کارکنان ارکان ثالث، نیروهای قراردادی، رسمی و حتی بازنشستگان در پایداری تولید نفت و گاز انکارناپذیر است. در این نشست، گفتوگوهای سازندهای با نمایندگان گروههای مختلف داشتیم و امیدواریم با اتخاذ تصمیمهای عملیاتی، بتوانیم گامهای مؤثری برای رفع مسائل آنها برداریم.
خزائی ضمن تأکید بر نقش مؤثر نیروی انسانی در عبور صنعت نفت از بحرانهای انرژی کشور اظهار کرد: سال گذشته با تلاش شبانهروزی همکاران در بخشهای مختلف، موفق شدیم بخش عمدهای از ناترازی انرژی را مدیریت کنیم و در عین حال، رکوردهای قابلتوجهی در افزایش تولید نفت و گاز به ثبت برسانیم.
وی با اشاره به نقش صنعت نفت در پویایی اقتصاد ملی گفت: به نمایندگی از وزیر نفت و بهعنوان متولی سرمایه انسانی، وظیفه خود دانستم که در آستانه روز کارگر، از نزدیک با تلاشگران این صنعت دیدار داشته باشم و از زحمات بیوقفه آنها قدردانی کنم.
نمایندگان کارکنان ارکان ثالث نیز در این نشست خواستار رسیدگی به مواردی همچون تفاوت و تعدد نوع قراردادها، بهرهمندی از مزایا و امکانات شرکتی، بازگشت فوقالعادههای حذفشده، ناترازی حقوقها با وجود کار مشابه، فراهمسازی شرایط تبدیل وضعیت، بازنگری در طرح طبقهبندی مشاغل، حذف مالیات از پاداش بهرهوری و اختصاص وام قرضالحسنه ۳۰۰ میلیون تومانی شدند.
نمایندگان کارکنان قراردادی نیز با اشاره به اجرا نشدن برخی فوقالعادهها، خواستار اجرای آیتمها و مزایای مصوب سال ۱۴۰۰، برقراری فوقالعادههای تخصصی و ایجاد مسیر ارتقای شغلی شدند.
تبدیل گرمای بدن به برق با مهندسی فضای خالی اتمی
پژوهشگران از طریق مهندسی فضای خالی اتمی، نیمهرسانایی انعطافپذیری ساختهاند که گرمای بدن را به برق تبدیل میکند.
پژوهشگران دانشگاه فناوری کوئینزلند (QUT) با بهرهگیری از «مهندسی فضای خالی اتمی» موفق به ساخت نیمهرسانایی انعطافپذیر شدند که میتواند گرمای بدن را بهطور مؤثر به برق تبدیل کند. این نوآوری راه را برای توسعه پوشیدنیهای بدون باتری هموار میکند.
در این پژوهش که در مجله معتبر Nature Communications منتشر شده است، این تیم تحقیقاتی با کنترل دقیق فضاهای خالی بین اتمها در یک آلیاژ AgCu(Te,Se,S)، توانستند خواص حرارتی، الکتریکی و مکانیکی آن را بهبود ببخشند. این آلیاژ، متشکل از نقره، مس، تلوریوم، سلنیم و گوگرد، به روشی ساده و مقرونبهصرفه از طریق ذوبسازی سنتز شده است.
نویسنده اول مقاله، نانهای لی، اعلام کرد کنترل راهبردی فضای خالی اتمی علاوه بر ارتقای بازده تبدیل گرما به برق، انعطافپذیری بالایی به ماده بخشیده است. پژوهشگران همچنین چندین میکرودستگاه انعطافپذیر بر پایه این ماده طراحی کردند که به راحتی بر روی بازو قرار میگیرند، نشاندهنده پتانسیل بالای این فناوری برای کاربردهای عملی است.
مهندسی فضای خالی اتمی شامل ایجاد و مدیریت هدفمند مکانهای خالی در ساختار بلوری است و میتواند خواص ماده را به طرز چشمگیری تغییر دهد. این رویکرد در این پروژه به بهبود چشمگیر عملکرد گرمایی-الکتریکی و انعطافپذیری منجر شده است.
استاد ژی-گانگ چن، سرپرست این پروژه، اظهار داشت که با پیشرفت سریع الکترونیک انعطافپذیر، نیاز به فناوریهای ترموالکتریک قابلانعطاف به شدت در حال افزایش است.
وی خاطرنشان کرد که مواد رایج ترموالکتریک، یا دارای عملکرد پایین (در مواد آلی) یا شکننده و سخت (در مواد معدنی) هستند، اما آلیاژ AgCu(Te,Se,S) با مهندسی جدید، این محدودیتها را پشت سر گذاشته است. این پژوهش با حمایت مالی شورای تحقیقات استرالیا انجام شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.