شماره: 2585 / ۱۴۰۴ هجدهم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیرعامل شرکت توزیع برق شهر تهران:
ادارات صرفهجویی نکنند
مشمول قطع برق خواهند شد
مدیرعامل شرکت توزیع برق شهر تهران گفت که بیش از ۱۲ درصد از مصرف برق پایتخت مربوط به ادارات است، دستگاه هایی که مصرف برق خود را کاهش ندهند مشمول قطع برق خواهند شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق شهر تهران در حاشیه مانور شبانه پایش مصرف برق پایتخت که با حضور میدانی هشت گروه از مقامات ارشد این شرکت برگزار شد با بیان این که بیش از ۱۲ درصد از مصرف برق پایتخت مربوط به ادارات و دستگاه های عمومی است گفت: تمامی مشترکان اداری شهر تهران موظفند در دوره گرم سال جاری، مصرف برق خود را در ساعات کاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته، ۳۰ درصد و در ساعات غیراداری تا ۶۰ درصد کاهش دهند.
طبق اعلام شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، وی ضمن قدردانی از همکاری خوب و ارزنده دستگاه های اداری به مشترکان اداری که اقدام به کاهش مصرف نکنند هشدار داد با انجام تنظیمات جدید در کنتورهای هوشمند، در صورت عدم همکاری با قطع برق مواجه خواهند شد.
کامبیز ناظریان افزود: بیش از دو هزار و ۵۰۰ مگاوات از مصرف برق شهر تهران در ایام گرم سال صرفا مربوط به ورود سامانه های سرمایشی به مدار مصرف است و با تنظیم دمای این سامانه ها بر روی عدد ۲۵ درجه و استفاده از دور کند کولرهای آبی به سهولت می توان حداقل ۳۰۰ مگاوات در این بخش صرفه جویی کرد.
ناظریان همچنین با اشاره به امکان استفاده بیشتر از روشنایی روز و صرفه جویی در تامین روشنایی بخش های مختلف خانگی، تجاری، صنعتی و اداری از مشترکان تهرانی درخواست کرد از استفاده همزمان از وسایل برقی پرمصرف به ویژه در ساعات ۱۱ تا ۱۶ و ۱۹ تا ۲۲ اکیدا خودداری کنند.
تخصیص 60 میلیون مترمکعب آب
از سد طالقان جهت کشاورزی استان قزوین
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین گفت: با پیگیری های انجام شده و همراهی وزارت نیرو 60 میلیون مترمکعب آب از سد طالقان جهت کشاورزی استان قزوین تخصیص داده شد.
«محمد نوذری» در جلسه سازگاری با کم آبی استان قزوین اظهار داشت: رعایت الگوی کشت یک وظیفه قانونی و یک کار اساسی بوده و باید از تمامی ظرفیتهای موجود جهت اجرای آن استفاده شود، البته باید برنامهها و اقدامات در راستای الگوی کشت ضمن داشتن صرفه اقتصادی برای کشاورزان جذاب نیز باشد.
استاندار قزوین تصریح کرد: مهمترین موضوع استان قزوین تامین آب شرب پایدار است که در حال حاضر از منابع آب زیرزمینی تامین میشود.
در ادامه «منصور ستوده»در این جلسه با اشاره به آخرین وضعیت طرحها و پروژههای این شرکت عنوان داشت: خوشبختانه با پیگیریهای بعمل آمده توسط استاندار و همکاران این شرکت و همراهی وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران 60 میلیون مترمکعب آب از سد طالقان جهت کشاورزی استان قزوین تخصیص داده شد که این آب با دبی 11 مترمکعب در ثانیه در حال حاضر در شبکه آبیاری دشت قزوین جاری بوده و در اختیار بهره برداران قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین در خصوص پروژه انتقال آب شرب از سد طالقان به شهرهای محمدیه و مهرگان گفت: با تخصیص حدود ۲۱۶ میلیارد تومان به این طرح، قرارداد تولید حدود 5 کیلومتر از لوله های مورد نیاز منعقد شده که 3 کیلومتر آن تولید و در حال بارگیری و انتقال به کارگاه است و عملیات حفاری کانال خط انتقال نیز آغاز شده است.
ستوده در خصوص رهاسازی آب سد شهید لشگری نهب تصریح کرد: طی هماهنگی و جلسات برگزار شده با فرمانداران شهرستان های تاکستان و بوئین زهرا تاکنون 5 میلیون مترمکعب از آب سد با دبی 7.6 مترمکعب بر ثانیه جهت استفاده ذی نفعان و کشاورزان پائین دست رهاسازی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین افزود: در همین خصوص با تلاش شبانه روزی همکاران شرکت آب منطقه ای قزوین بستر رودخانه خررود بطور موقت جهت تسریع در زمان رسیدن آب به اراضی کشاورزی نواحی 2 و 3 شهرستان های تاکستان و بوئین زهرا با حفر یک کانال اصلاح شده است.
جذب سرمایهگذاری در صنعت نفت نقش حیاتی در توسعه پایدار اقتصادی دارد
یک مقام مسئول با اشاره به نقش کلیدی سرمایهگذاری در صنعت نفت،آن را موتور محرک توسعه اقتصادی کشور دانست و بر آمادگی این شرکت برای جذب سرمایههای داخلی و خارجی در پروژههای توسعه ای تاکید کرد.
نصراله زارعی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در آستانه برپایی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به اهمیت جذب سرمایهگذاری در صنعت نفت برای رشد و توسعه اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به شعار امسال نمایشگاه نفت و گاز، تحت عنوان «سرمایهگذاری در صنعت نفت، ضامن رشد و توسعه اقتصادی»، شرکت مهندسی و توسعه نفت به عنوان بازوی توسعهای شرکت ملی نفت ایران همواره تلاش کرده است تا با جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی در پروژههای توسعهای نفت و گاز، نقش مؤثری در رونق اقتصادی کشور ایفا کند.
زارعی افزود: صنعت نفت به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد ملی، نقش اساسی در تحقق رشد پایدار اقتصادی ایفا میکند. جذب سرمایهگذاریهای جدید، بهویژه در پروژههای عظیم نفتی، نه تنها موجب افزایش تولید و بهرهبرداری بهینه از منابع نفتی میشود، بلکه به توسعه فن آوریهای نوین، ایجاد اشتغال و تقویت زیرساختهای اقتصادی کشور نیز کمک میکند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در ادامه به دستاوردهای این شرکت در همکاری با سرمایهگذاران داخلی و بینالمللی اشاره کرد و گفت: ما در شرکت متن با همکاری نزدیک با شرکتهای معتبر داخلی و خارجی، توانستهایم پروژههای متعدد نفت و گاز را با رعایت اصول ایمنی، کیفیت و زمانبندی مناسب به انجام برسانیم. این همکاریها به انتقال فن آوریهای پیشرفته به کشور و بهرهبرداری بهینه از منابع نفتی منجر شده که میتواند تأثیر قابل توجهی در رشد اقتصادی کشور داشته باشد.
وی همچنین به تمرکز شرکت مهندسی و توسعه نفت بر جذب سرمایهگذاریهای جدید و استفاده از فن آوری های نوین در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود: در سالهای گذشته، شرکت متن پروژههای عظیم نفتی را با موفقیت به مرحله بهرهبرداری رسانده است که این امر در رشد تولید و افزایش درآمدهای ملی نقش مهمی ایفا کرده است.
زارعی گفت: در این نمایشگاه فرصتی مناسب برای معرفی ظرفیتهای توسعهای صنعت نفت کشور، به ویژه در حوزه جذب سرمایهگذاری و همکاریهای بینالمللی وجود دارد و صنعت نفت ایران با توانمندیهای بالا و ظرفیتهای عظیم آمادگی دارد تا در راستای جذب سرمایهگذاری خارجی و تقویت همکاریها، گامهای مؤثری در جهت رشد و توسعه اقتصادی کشور بردارد.
به گفته وی، شرکت مهندسی و توسعه نفت با تکیه بر تجربیات و دستاوردهای گذشته خود، به دنبال ارائه راهکارهای جدید در جهت جذب سرمایهگذاری و توسعه پایدار صنعت نفت است و امیدواریم با ادامه این مسیر، سهم خود را در تحقق اهداف اقتصادی کشور ایفا کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
آغاز توسعه همکاریهای صنعتی و تجاری ایران و تاجیکستان
وزیر نیرو گفت:روابط اقتصادی و فرهنگی ایران و تاجیکستان در مسیر شکوفایی قرار دارد و نخستین و مهمترین هدف ما، گسترش همکاریهای فرهنگی است به همین دلیل این کمیسیون را از شهر شیراز آغاز کردیم.
عباس علیآبادی وزیر نیرو در حاشیه اختتامیه هفدهمین اجلاس کمیسیون همکاریهای مشترک ایران و تاجیکستان در گفتوگو با خبرنگاران، بر اهمیت گسترش روابط فرهنگی و اقتصادی میان دو کشور تأکید کرد و گفت: ایران و تاجیکستان، در واقع دو پاره از یک ملت هستند که از هم جدا افتادهاند. نخستین و مهمترین هدف ما، گسترش همکاریهای فرهنگی است و به همین دلیل، این کمیسیون را از شهر فرهنگی شیراز آغاز کردیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای گسترده دو کشور در حوزههای مختلف اظهار داشت: ظرفیتهای فنی و تجاری خوبی میان ایران و تاجیکستان وجود دارد و روند بهرهبرداری از این ظرفیتها آغاز شده است. ایران در حوزههای سدسازی و تونلسازی توانمندیهای قابل توجهی دارد و تاجیکستان نیز از توسعه همکاریها در این بخشها استقبال کرده است.
علیآبادی افزود: آینده روابط دو کشور روشن و امیدبخش است و هر دو طرف آمادگی کامل برای استفاده از ظرفیتها و ارتقای سطح تعاملات دارند. شیراز، به عنوان میزبان این دوره از کمیسیون، و خجند، میزبان دوره بعدی، هر دو از شهرهای فرهنگی و تاریخی هستند و این انتخابها گویای تمایل عمیق دو کشور برای توسعه روابط فرهنگی است.
وزیر نیرو همچنین به بعد اقتصادی اجلاس اشاره کرد و گفت: توسعه روابط صنعتی و تجاری میان ایران و تاجیکستان کلید خورده و در حاشیه این کمیسیون، شرکتهای پیمانکاری ایرانی تفاهمنامههای مهمی را با طرفهای تاجیکی امضا کردند.
به گفته علیآبادی، تاکنون بیش از ۲۵۰ تفاهمنامه میان دو کشور امضا شده است که در قالب این کمیسیون، مسیر اجرایی شدن آنها هموار میشود.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه جدید همکاری بین ایران و تاجیکستان تصریح کرد: این تفاهمنامه نقطه عطفی در روابط دوجانبه است. ایران و تاجیکستان در حوزه ساخت و توسعه نیروگاههای برقآبی تجربه مشترک دارند و تاجیکستان مشتاق بهرهمندی از تجربیات ایران در توسعه نیروگاهها و مدیریت بازار برق است.
علیآبادی در پایان تأکید کرد: با وجود ارتباطات مؤثر، سطح مبادلات اقتصادی باید افزایش یابد و در کنار آن، توسعه گردشگری و اشتراکات فرهنگی، روابط دو ملت را مستحکمتر خواهد کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
زنگ خطر خشکسالی در تهران؛ وقتی مصرف، از ذخایر پیشی میگیرد
در شرایطی که میزان بارندگی در پایتخت طی سالهای اخیر روندی کاهشی و نگرانکننده داشته، نشانههایی از افزایش مصرف آب در روزهای ابتدایی فصل گرما، مسئولان حوزه آب را به تامل و هشدار واداشته است.
آمارهای منتشر شده از سوی شرکت آب و فاضلاب استان تهران حاکی از آن است که تهران با یکی از سختترین دورههای کمبارشی در چند دهه اخیر روبروست؛ دورهای که نهتنها بارندگیها از میانگین بلندمدت کمتر بوده، بلکه در سال جاری نیز نشانهای از بهبود وضعیت دیده نمیشود. بر اساس همین دادهها، در برخی سالها میزان بارش به زیر ۲۰۰ میلیمتر رسیده و در سال جاری نیز رقمی پایینتر از ۱۴۰ میلیمتر گزارش شده است.
در چنین شرایطی، استمرار تامین پایدار آب شرب برای جمعیتی چند میلیونی، حاصل برنامهریزی و اقدامات اجرایی گستردهای است که از دید بسیاری پنهان میماند. با این حال، تداوم این روند در صورت همراه نبودن شهروندان با الگوهای مدیریت مصرف، با چالشهایی جدی روبرو خواهد بود.
افزایش مصرف آب در نخستین روزهای اردیبهشتماه، همزمان با گرم شدن زودهنگام هوا، زنگ خطری دیگر برای تابستانی سخت به شمار میرود. مصرفی که تنها در یک روز، به مرز سه میلیون و ۱۰۰ هزار مترمکعب رسید و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش قابل توجهی داشت. بخشی از این مصرف به روشن شدن کولرهای آبی نسبت داده شده است؛ تجهیزاتی که هر یک در هر ساعت میتوانند تا ۳۰ لیتر آب مصرف کنند.
از سوی دیگر، مسئولان آبفا بار دیگر بر لزوم بازنگری در سبک زندگی و مصرف تأکید کردهاند. اصلاح رفتار مصرفکنندگان، حالا بیش از هر زمان دیگری به یک ضرورت بدل شده است. پیشنهادهایی مانند سرویس دورهای کولرهای آبی، کاهش ساعات استفاده از تجهیزات سرمایشی و نصب سایبان بر کولرها، بخشی از راهکارهایی است که میتواند از فشار بر شبکه آبرسانی بکاهد.
در برخی مناطق پایتخت نیز اقدامات تنبیهی در دستور کار قرار گرفته است. مشترکان پرمصرفی که به هشدارهای پیاپی بیتوجهی کنند، با قطع ۱۲ ساعته آب مواجه میشوند و این در حالی است که متوسط مصرف آب در تهران، همچنان فاصلهای چشمگیر با استانداردهای جهانی دارد.
در نهایت، آنچه بیش از هر چیز از زبان مسئولان شنیده میشود، یک پیام مشخص است، عبور از تنش آبی تابستان پیشرو، بدون مشارکت مردم ممکن نخواهد بود. طرحهایی مانند «۲۰ در ۳۰» نیز با هدف ارائه راهکارهای ساده و قابل اجرا به شهروندان راهاندازی شدهاند، تا هر خانواده بتواند سهم خود را در این مسیر ایفا کند.
تولید بنزین به ۱۲۰ میلیون لیتر رسید
یک مسئول صنفی از افزایش تولید بنزین در کشور خبر داد و گفت: تولید بنزین از ۱۰۷ میلیون لیتر به ۱۲۰ میلیون لیتر در روز رسیده است.
ناصر عاشوری دبیرکل انجمن کارفرمایی پالایش صنعت نفت دیروز ۱۶ اردیبهشت در نشست خبری گفت: صنعت نفت پیشران اقتصادی کشور است و همچنین تأمین خوراک صنعت میانی از جمله روغن سازی و پتروشیمی که نقش پر رنگی در تأمین ارز کشور دارند. این صنعت حتی تأمین کننده خوراک صنایع کشور است.
وی ادامه داد: هر ساله در نمایشگاه نفت و پالایش حضور پر رنگی داریم و در نمایشگاه آتی حضور فعالی خواهیم داشت.
به گفته این مقام صنفی وظیفه قانونی و ذاتی ما حمایت از صنعت پالایش است و همچنین حمایت از سرمایهگذاری های جدید در این حوزه است.
عاشوری با اشاره به افزایش تولید محصولات پالایشی خاطر نشان کرد: تولید پالایشگاه در حوزه بنزین از ۱۰۷ به ۱۲۰ رسیده است. اگر چنانچه پالایشگاهها با محور تولید محصولات ویژه بدانیم باید از طرف دولت و مجلس به آن توجه شود و حتی منافع ملی ایجاب میکنند که پالایشگاهها سود ده باشند.
وی ادامه داد: آمار نشان میدهد که ما سرمایهای حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در این حوزه است و نگاه دولت به بازار سرمایه باید منطقی و معقول باشد و دولت نباید به بخش خصوصی نگاه رقیب داشته باشد.
عاشوری ادامه داد: مردم برای سرمایه گذاری در این حوزه باید امنیت را حس کنند که امنیت نظامی نیست بلکه سود آوری است به طوری که مردم به دولت اطمینان کرده و حتی سرمایههای خرد خود را در این حوزه سرمایه گذاری کنند.
به گفته وی، در حوزه نفت سرمایه گذاری همچنان سودآوری دارد و ما از پترو پالایشها و پالایشگاههای کوچک مقیاس حمایت میکنیم
عاشوری خاطر نشان کرد: این سرمایه گذاری در مقیاس کوچک زود بازده است و تسهیل در سرمایهگذاری وجود دارد و فرد خوش تصمیم میگیرد امکان صادرات به هر کشوری را دارد.
وی ادامه داد: ما انتظار داریم از سران قوا ما را حمایت کرده و حس امنیت را ایجاد کنند و پروژههای خود را با حمایت این قوا پیش بریم.
وی ادامه داد: ما در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۹۳ همت ۱۰ پالایشگاه ما سود دهی داشته در حالی که همین مدت سال گذشته ۴۳ همت سود دهی داشته است.
دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پالایش نفت توضیح داد با اعلام اینکه سقوط آزاد سودآوری صنعت پالایش بهزودی بر ۱۸ طرح توسعه و کیفی سازی پالایشگاهها تأثیر میگذارد.
به گفته وی ارزش سرمایهگذاری این طرحها حدود ۱۸ میلیارد دلار بوده که با توجه به کاهش سودآوری احتمال توقف اجرای این طرحها قوت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه کاهش سودآوری پالایشگاهها را عدم اجرای آئیننامه خوراک از سوی وزارت نفت است، اضافه کرد: با توجه به عدم اصلاح و اجرای آئیننامه خوراک و فرآوردههای نفتی، صورتهای مالی پالایشگاهها در سال ۱۴۰۳ هنوز تنظیم نشده است.
عاشوری در پاسخ به سوال خبرنگاری با اشاره به اینکه افزایش تولید بنزین چگونه رقم خورده است خاطر نشان کرد: صورتهای مالی در آخر سال و در دوره دوازده ماهه مورد برسی قرار میگیرد و برای افزایش تولید مهندسین ما اقدامات و صرفهجویی هایی انجام داده اند که در نهایت تولید بنزین افزایش پیدا کرده است که البته موضوع زیان دهی پالایشگاهها با افزایش تولید در تعارض نیست.
وی در خاتمه خاطر نشان کرد: تنوع تولید در سالهای گذشته افزایش یافته به طوری که ۳۷ محصول به ۴۸ محصول رسیده اما برای تولید محصولات جدید به تکنولوژی جدید و سرمایهگذاری نیاز داریم.
امضای تفاهمنامه احداث 6000 مگاوات نیروگاههای خورشیدی در روستاها و مدارس مناطق محروم
معاون وزیر نیرو و رئیس ساتبا در آئین امضای تفاهمنامه احداث 6000 مگاوات نیروگاههای خورشیدی در روستاها و مدارس مناطق محروم کشور بر تسریع در آغاز عملیات ساخت نیروگاههای خورشیدی در مناطق محروم کشور تاکید کرد.
محسن طرزطلب، رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی (ساتبا) در آیین امضا و مبادله تفاهمنامه 6000 مگاوات نیروگاههای خورشیدی در روستاها و مدارس مناطق محروم کشور که در محل معاونت روستایی ریاست جمهوری برگزار شد، با تاکید بر تسریع در آغاز عملیات ساخت نیروگاههای خورشیدی در مناطق محروم کشور پیشنهاد کرد، منابع مالی مورد نیاز در بودجه دیده شود و در اختیار ساتبا قرار گیرد تا فرایند ساخت نیروگاه ها به سرعت آغاز شود، چرا که عوارض دریافتی برای خریدتضمینی برق تجدیدپذیر محدود است، بنابراین ضروری است با تامین اعتبار، برآورد هزینهها و نحوه اجرا به تدریج، این پروژه در سراسر مناطق هدف اجرا و توسعه یابد.
وی ادامه داد: نقاطی به صورت پایلوت و با نظر معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری انتخاب شود تا با تخصیص تجهیزات نیروگاههای تجدیدپذیر و معرفی پیمانکاران مورد تایید ساتبا، مراحل اجرا تسریع شود.
طرزطلب، توانمندسازی روستاییان را از اهداف نظام جمهوری اسلامی و انقلاب دانست و خاطرنشان کرد: توسعه نیروگاههای خورشیدی در مناطق محروم کشور از افتخارات سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق محسوب میشود که دعای خیر روستاییان را به همراه داشته و ثواب دنیا و آخرت را نصیب ما میکند.
تفاهمنامه احداث نیروگاههای خورشیدی به صورت تجمیعی با ظرفیت بیش از یک مگاوات در روستاهای با ضریب تابش مطلوب و مدارس مناطق محروم با اولویت دسترسی آسان به شبکه سراسری (حداقل شش هزار نقطه) به ظرفیت مجموع 6000 مگاوات در قالب مدلهای سرمایه گذاری ساتبا و در چارچوب قوانین و مقررات میان محسن طرزطلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) و عبدالکریم حسینزاده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری و در محل معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری مبادله و به امضا رسید.
با توجه به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به نام «سرمایهگذاری در تولید» و با توجه به اهمیت بهرهمندی از منابع پاک انرژی در تولید نیروی برق و ظرفیتهای موجود در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته و مرزی در استفاده از انرژی خورشیدی به منظور تولید برق، بهبود معیشت و افزایش درآمد روستائیان و نیز رفع بخشی از ناترازیهای انرژی، تفاهمنامهای اجرایی با هدف توسعه احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک با اهداف و تعهدات بینابین مبادله شده است.
توسعه و فراگیر شدن فرهنگ ایجاد نیروگاههای خورشیدی در سطح عمومی جامعه، بهره مندی از امکانات و زیرساخت های موجود و در دسترس در کشور به منظور جبران بخشی از ناترازی برق و افزایش میزان تولید انرژیهای تجدیدپذیر، تسهیل تامین مالی توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در مناطق روستایی و محروم کشور از اهداف امضا و مبادله این تفاهمنامه است.
احداث نیروگاههای کوچک مقیاس به صورت تجمیعی و غیرتجمیعی (مزارع نیروگاهی بیش از یک مگاوات) و ایجاد اشتغال، بهبود معیشت، رفع فقر، توانمندسازی اقتصادی گروهها و اقشار کمبرخوردار ساکن در مناطق محروم و جامعه روستایی در قالب شرکتهای خاص یا تعاونی از دیگر اهداف امضا و مبادله این تفاهمنامه است.
اختلاف عربستان و هند
بر سر پالایشگاههای نفت مشترک
عربستان سعودی و هند بر سر حجم و قیمت نفت مورد نیاز پالایشگاههای مشترک توافق شده، اختلاف پیدا کردند.
عربستان سعودی و هند، ماه گذشته، توافق کردند که همکاریهای انرژی خود را افزایش دهند که شامل سرمایهگذاری بالقوه عربستان سعودی در دو پالایشگاه در هند به عنوان سومین واردکننده بزرگ نفت خام جهان بود. با این حال، منابع آگاه روز دوشنبه، به بلومبرگ گفتند که مذاکرات اولیه، به مانع خورده است، زیرا عربستان سعودی با هند بر سر قیمتگذاری و حجم نفت خامی که برای این پالایشگاهها عرضه خواهد کرد، اختلاف نظر دارد.
این دو کشور در پایان آوریل، توافق کردند که همکاری در بخش انرژی، از جمله در عرضه نفت خام و فرآوردههای نفتی و ساخت دو پالایشگاه را افزایش دهند. طبق بیانیه مشترک، همچنین توافق شد که یک گروه ویژه سطح بالا، در ساخت دو پالایشگاه همکاری کند.
پالایشگاههای دولتی هند برای پاسخگویی به تقاضای رو به افزایش سوخت و پتروشیمی، قصد دارند چندین تاسیسات جدید پالایش نفت خام بسازند.
عربستان سعودی، به نوبه خود، به دنبال فروش نفت خام خود در بازارهای برتر آسیایی در آینده است که در سالهای آینده، محرک رشد تقاضای جهانی خواهند بود. هند حتی از چین به عنوان بزرگترین محرک رشد تقاضا پیشی گرفته است. اما ورود عربستان به بخش پالایشگاهی هند پیش از اینکه شروع شود، متوقف شده است. دلیل این امر، اختلاف نظر شدید عربستان و هند در مواضع اولیه مذاکراتشان است.
بنا بر اظهارات منابع آگاه، عربستان سعودی میخواهد نیمی از نفت خام مورد نیاز برای دو پالایشگاه آینده را تامین کند و این عرضه را بر اساس قیمت فروش رسمی خود انجام دهد. هند، به نوبه خود، همیشه به دنبال ارزانترین عرضه ممکن بوده و مراقب است که تمام تخممرغهای خود را در یک سبد از تامینکنندگان نفت خام نگذارد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، بنابراین، طبق اظهارات منابع بلومبرگ، هند اصرار دارد که حدود ۲۰ درصد از نفت خام مورد نیاز برای پروژههای پالایشگاهی جدید را از عربستان سعودی تامین کند و این عرضه را با تخفیفهایی نسبت به قیمت فروش رسمی که سعودیها هر ماه تعیین میکنند، دریافت کند.
پیشی گرفتن قطری ها
در فشار افزایی مهاجرت گاز را به دنبال دارد
یک کارشناس انرژی گفت: پارس جنوبی میدان مشترک است و در صورتی که قطر زودتر از ایران فشار افزایی در این میدان را آغاز کند مهاجرت گاز میعانات گازی به ست قطر وجود دارد.
نرسی قربان کارشناس انرژی با اشاره به اینکه فشار افزایی پارس جنوبی باید به صورت جدی دنبال شود، چرا که در غیر این صورت با بحران گاز مواجه میشویم، گفت: ساختار حوزههای گاز پارس جنوبی به گونهای است که با گذشت زمان افت فشار خواهند داشت.
وی در این زمینه ادامه داد: این افت فشار چندین سال است که ادامه داشته و در حال افزایش است با توجه به اینکه از چهار پنج سال پیش برای افزایش فشار قراردادی بسته شده بود.
این کارشناس انرژی ادامه داد: پس از خروج ترامپ از برجام این شرکت و شرکتهای چینی نیز از این پروژه خارج شدند به همین دلیل این افت فشار در حال حاضر وجود دارد و باید مورد توجه قرار گیرد چرا که در غیر این صورت ما شاهد افت فشار بیشتری خواهیم بود که تبعات دیگری را برای کشورمان به دنبال دارد
قربان با اشاره به اینکه پارس جنوبی میدان مشترک است و باید در اولویت قرار بگیرد، خاطر نشان کرد: این میدان مشترک است و در صورتی که قطر زودتر از ایران فشار افزایی در این میدان را آغاز کند هم در مورد گاز و هم میعانات گازی تأثیر گذار است و برداشت بیشتری نسبت به ما خواهند داشت.
این کارشناس انرژی خاطر نشان کرد: ما برای فشار افزایی در این میدان مهم دیر کردهایم و باید هر چه سریعتر به آن جامه عمل پوشاند، البته باید در نظر داشت که هم اکنون فشار افزایی پارس جنوبی در حال انجام است و چند شرکت دولتی و خصوصی به صورت جدی به دنبال احداث سکو در پارس جنوبی هستند.
وی اضافه کرد: چند شرکت دولتی و خصوصی نیز به دنبال واردات دستگاههای مورد نیاز و کمپرسورهای لازم برای فشار افزایی هستند اما همچنان انجام نشده است.
قربان در خاتمه اضافه کرد: طولانی شدن روند این اقدام میتواند بحران گازی در کشور را به دنبال داشته باشد که خوشبختانه در حال حاضر اقداماتی برای فشار افزایی در حال انجام است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.