امام جمعه موقت تهران خطاب به مسئولان کشور گفت: کمتر از دو ماه از سال مانده، به تولید و اقتصاد مقاومتی بپردازید و به جای حرفهای حاشیهای، به درد مردم برسید.
به گزارش مهر، آیت الله سید احمد خاتمی خطیب نماز جمعه تهران در خطبههای نماز جمعه پایتخت در مصلای امام خمینی (ره) با اشاره به موضوع شکران نعمات الهی در آیات و روایات اظهار داشت: از جمله این نعمات، بندگی خدا و یاد اوست که انسان را ضد ضربه میکند.
وی افزود: خیر و دنیا آخرت در این است که زبان و قلب را به ذکر خدا مشغول کنیم و خودمان را در محضر خداوند ببینیم.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: زمین و زمان، در حکم دوربین خداوند است و معصومین (عج) ما را میبینند و نفس عمل ما نیز ثبت میشود و خداوند همه اینها را میبیند.
خاتمی تصریح کرد: آن چیزی که انسان را در برابر دشمن مقاوم نگه میدارد، این است که بداند خداوند در پشت او قرار دارد؛ همچنین در هنگام تصمیم، قضاوت، تقسیم امکانات، خلوت و لذت و نیز در هنگام عصبانیت و خشم، باید بدانیم که خداوند ناظر اعمال ماست.
امام جمعه موقت تهران در ادامه و در خطبه دوم نماز، با اشاره به فرارسیدن ماه جمادیالاول گفت: این ماه و ماه جمادیالثانی، ماه فاطمه (س) است و فاطمیه اول و دوم و ولادت ایشان در آن قرار دارد؛ این ایام را بزرگ بداریم.
آیتالله خاتمی همچنین با اشاره به حادثه تلخ کشتی نفتکش اظهار داشت: این به حق، مصیبتی بزرگ و تاثرانگیز بود که آن را به خانوادههای عزادار و بازماندگان تسلیت میگوییم.
وی به سالگرد حادثه ۶ بهمن و حماسه مردم آمل در مقابله با کمونیستها اشاره کرد و گفت: مردم این شهر هزارسنگر تشکیل دادند؛ انصافا آمل در آن روز حماسه آفرید و جا دارد مستندها و فیلمها برای این حماسه ساخته شود.
تداوم انقلاب، از مسیر عمل به رهنمودهای امام (ره) میگذرد
امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به فرارسیدن ایام دهه فجر گفت: تداوم این انقلاب از مسیر عمل به رهنمودهای امام بزرگوار میگذرد و مفسر صحیح و درست خط امام که او را با همه وجودش درک کرده، آیتالله العظمی امام خامنهای در میان ما هستند و خط ناب امام را باید از این نایب برحق امام گرفت.
آیتالله خاتمی افزود: انقلاب اسلامی به حق، نعمت بزرگ خداوند بر جهان و مدم عزیز ما بود؛ نعمت حاکمیت دین، استقلال، حاکمیت ملت بر سرنوشت خود، امنیت، خودباوری ملی و دهها نعمت از این رهگذر نصیب ملت بزرگ ما شد.
وی ادامه داد: سنت خداوند این است که نعمات با شکر باقی میماند؛ الحمدلله ۳۹ سال این انقلاب مانده و خود را آماده میکنیم که چهلمین سال پیروزی را جشن بگیریم؛ شکر این نعمت دو بخش دارد که یک بخش دست مردم است که انصافا دین خودشان را به خوبی ادا کردهاند.
خطیب نماز جمعه تهران تاکید کرد: امسال مردم راهپیمایی ۲۲ بهمن را با شکوهتر برگزار میکنند؛ چراکه دشمنان امسال با بازیهای کودکانه میخواستند آسیبی به انقلاب بزنند، اما مردم راهپیماییها اخیر خود را با راهپیمایی ۲۲ بهمن تکمیل خواهند کرد.
آیتالله خاتمی تصریح کرد: این را واقعبینانه میگویم که شما همه توطئهها را خنثی کردید؛ جنگ قومیتها، جنگ ۸ ساله و دفاع مقدس، فتنه منافقین آدمکش، فتنه ۷۸ و ۸۸ و فتنه دیماه ۹۶ را شما جمع کردید و بقیه فتنهها را نیز شما میتوانید جمع کنید.
وی همچنین با بخش دوم شکران نعمت انقلاب گفت: شکران نعمت مسئولان، خدمت به مردم و گشودن گره از کار و مشکلات آنهاست. مردم شما را به این مسند آوردهاند و انتظار دارند خدمت کنید.
تلاش دشمن برای ناامیدی مردم/ مردم فضای مجازی سالم میخواهند
خطیب نماز جمعه تهران در ادامه، با اشاره به چند طرح دشمن برای مقطع کنونی انقلاب اسلامی اظهار داشت: ایکه کسی بگوید دشمن از براندازی عبور کرده، درست نیست و باید بداند که دشمن یک لحظه از این اندیشه فروگذار نخواهد کرد؛ یک توطئه دشمن، ایجاد بدبینی و ناامیدی است.
خاتمی تصریح کرد: ملتی که چنین رهبر دوراندیش و چنین مردم وفاداری دارد، ناامید نخواهد شد و همه مشکلات را حل خواهدکرد.
وی افزود: توطئه دوم، سوء استفاده از ابزارهای جدید اطلاعرسانی مثل تلگرام و اینستاگرام است.
امام جمعه موقت پایتخت تاکید کرد: ما با فضای مجازی مخالف نیستیم؛ با فضای مجازی سالم و با استفاده از ظرفیتهای داخلی بدون استفاده دشمنان موافقیم، با وضعیتی که باید داشته باشیم، فاصلهمعناداری داریم. این مردم برای حفظ دین خود و بچههایشان و برای حفظ امنیتشان، فضای مجازی سالم میخواهند.
آیتالله خاتمی با اشاره به توطئه دیگر دشمن افزود: اینکه رهبری فرمودند، مگس روی زخم مینشیند، انتظار مردم این است که این زخمها برطرف شود. واقعا برای من طلبه رنجآور است که کارگر زحمت بکشد و دو سه ماه حقوق نگیرد! نگذارید واحدهای تولیدی تعطیل شود، کمتر از دو ماه از سال مانده، به تولید و اقتصاد مقاومتی بپردازید و به جای حرفهای حاشیهای به درد مردم برسید.
یک ریال از شهریه طلاب از بودجه کشور نیست
وی با اشاره به ساز جدید تضعیف روحانیت گفت: روحانیت به عنون سرمایه استقلال و عظمت ملت بودهاند؛ دیدید که اغتشاشگران بدتر از حمله رژیم شاه به مدرسه فیضیه، به برخی حوزههای علمیه حمله کردند که نشانه عمق کینه آنهاست.
خطیب نماز جمعه تهران یادآور شد: این روزها قصه بودجه را درآوردهاند و در سایتها و فضای مجازی درباره بودجه حوزهها حرفهایی میزنند؛ به عنوان کسی که ۴۵ سال است طلبه هستم، به مردم میگویم که والله یک ریال از حقوق ماهانه طلاب که به آن «شهریه» میگویند، از بودجه کشور نیست؛ از وجوهات و سهم امام (عج) است که مردم میدهند.
آیت الله خاتمی ادامه داد: میانگین شهریه یک طلبه ما بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است و حتی شهریهای که رهبر انقلاب میدهند و بالاترین شهریه است و بالاترین شهریهای که یک عالم ۲۰ سال درس خوانده میگیرد، زیر خط فقر است.
وی درهمین رابطه با اشاره به مطرح کردن مباحثی درباره بیمه طلاب علوم دینی گفت: طلبهها هم شهروند این کشور هستند و باید مثل بقیه بیمه باشند؛ شورای عالی حوزه، استقبال میکند که برای بیمه طلاب استقلال داشته باشد، اما الان پولش نیست، وگرنه آرزوی همه علما و شورای عالی حوزه، استقلال مالی حوزههاست.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی در اختتامیه چهارمین همایش مدیران دفاتر استانی ضمن تبریک به مناسبت میلاد با سعادت حضرت زینب کبری(س) گفت: بار سنگینی از دیوان عدالت اداری بر دوش مدیران دفاتر استانی میباشد و در حدود نیمی از پروندهها در استانها ثبت و ارسال میشود.
به گزارش ایسنا، رئیس دیوان عدالت اداری بیشترین آمار ارسالی را از استان اصفهان دانست و گفت: ارشاد و راهنمایی مدیران دفاتر استانی کمک بسزایی در جلوگیری از تشکیل پروندهها میکند و از ورود موضوعاتی که دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی به آنها ندارد جلوگیری میشود.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی به تفکر ، تحول و ابتکار در امور تأکید کرد و گفت: ابتکار در امور موجب تسهیل در کارها میشود و در چندین ماه گذشته تحولاتی هم در دیوان عدالت اداری شکل گرفت و معاونتهای جدید تأسیس شد و توانستیم با دقت و سرعت بیشتری به امورات رسیدگی و آثار مثبت آن را مشاهده کنیم.
وی در ادامه گفت: در واقع دیوان عدالت اداری مرجع تظلمات اداری بوده و هدف از تأسیس آن شکایات مردم علیه دستگاههای اجرایی و برخی از موسسات عمومی می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی در ادامه به سرعت رسیدگی در پروندهها تأکید کرد و گفت: رسیدگی سریع به پروندهها بخشی از عدالت است و اگر شخصی حقی در موضوعی دارد با حکم عادلانه و به سرعت باید رسیدگی شود.
رئیس دیوان عدالت اداری تعداد پرونده های وارده را بیشتر از ظرفیت دیوان دانست و افزود: در ماه گذشته حدود چهارده هزار پرونده در شعب بدوی مختومه شده است در حالیکه آمار مشابه سال گذشته میزان مختومه را هفت تا هشت هزار پرونده اعلام نموده که از تلاش قضات و کارکنان تقدیر و تشکر میکنیم.
وی گفت: در موضوعات مشابه که حجم پروندهها افزایش مییابد با تعامل دستگاه مربوطه میتوان از این حجم پرونده جلوگیری و با صدور رأی وحدت رویه میتوان سرعت کار را بیشتر و از اطاله دادرسی جلوگیری کرد.
گفتنی است در پایان این همایش مدیران برتر دفاتر استانی در دو گروه انفرادی و تیمی انتخاب و با اهدای لوح از آنان تقدیر به عمل آمد. استان خراسان رضوی، فارس و یزد در گروه انفرادی و استان اصفهان به عنوان دفتر برتر در حوزه کار گروهی انتخاب شدند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه ترامپ بسیار تحقیر آمیز با سازمان ملل برخورد کرد، گفت: ترامپ و اوباما هر دو در اجرای تعهداتشان در قبال برجام صادق نبودند.
به گزارش خبرگزاری مهر، امیر دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفتگو با شبکه العالم پیرامون اعتراضات اخیر در محیط داخلی ایران گفت: موضوع اعتراض به عنوان حق طبیعی مردم در برابر حاکمیت در بسیاری از کشورهای جهان وجود دارد، شما مشاهده کردید در سالگرد انتخاب ترامپ اعتراض وسیعی توسط مردم آمریکا صورت گرفت، متاسفانه در اکثرکشور های منطقه اصولا اعتراض و حق اعتراض به رسمیت شناخته نمی شود، لذا در ایران که حق رای و صندوق آرا تعیین کننده سرنوشت آحاد مردم می باشد، شکل گیری این موضوع برای کشورهایی که به شکل قبیله ای اداره می شوند بسیار عجیب است، در این کشورها اعتراض هم نوعی از علامت ناآرامی و بروز بحران تلقی می شود. در این خصوص خاطره ای دارم که شنیدن آن خالی از لطف نیست، «یکی از همین رهبران کشورهای منطقه در سفری به ایران به من گفت که روزنامه ها و رسانه های شما انتقادات و اختلافات را زیاد منعکس می کنند و این موضوع موجب تحریک مردم می شود، شما چرا جلوی اینگونه اقدامات را نمی گیرید؟ به وی گفتم: این سبک زندگی مردم ایران بعد ازپیروزی انقلاب است و ما نه تنها نگران نیستیم بلکه آن را به رسمیت می شناسیم؛ البته او نگران انعکاس این نوع نگاه مترقی و مردم سالارانه در کشور خودش بود.
در قانون اساسی ایران حق برگزاری تجمعات در چارچوب قانون به رسمیت شناخته شده است
نماینده مقام معظم رهبری در ادامه این مصاحبه تصریح کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حق تجمع را یک حق مشروع و طبیعی دانسته و مردم را در بیان اندیشه و انتقاد خود آزاد می داند؛ از نظر ما این اعتراضات هم در مسیری طبیعی در قالب بیان مطالبات قرار داشت لیکن برخی اغتشاشگر به صورت هدفمند دست به اقدامات خشونت آمیزی زده و به دنبال ایجاد ناامنی بودند. مردم وقتی که احساس کردند این اعتراضات طبیعیِ در حوزه های مختلف در روند سو استفاده قرار گرفته است فورا صف خود را از اغتتشا شگران جدا نموده و همراهی نکردند.
شمخانی ادامه داد: اثبات تلاش معاندین برای سو استفاده از تجمعات فوق نیازمند ارایه مدارک اطلاعاتی محرمانه نیست. بلکه مراجعه مستقیم به رسانه های رسمی کشورهای معاند و همچنین رسانه هایی که به صورت غیر رسمی از سوی عناصر وابسته به نظام سلطه مدیریت می شوند اثبات کننده این موضوع است. با یک رصد ساده می شود این اقدامات را مشاهده و اثبات کرد؛ وقتی رئیس جمهور یک کشور درپیام توئیتریش اعلام می کند من هر کمکی که برای شعله ور شدن اغتشاشات لازم باشد انجام می دهم و موضوع ایران را به شورای امنیت می برم، و یا نماینده رسمی این کشور در سازمان ملل متحد با برگزاری کنفرانس مطبوعاتی شعارهای ساختار شکن مطرح شده در برخی تجمعات را تکرار می کند می شود برداشت دیگری به غیر از دخالت کاملا آشکار در این روند داشت؟ طبیعتا وقتی مردم این دخالت اشکار که با هدف انتقام گیری علیه اقتدار منطقه ای کشورشان صورت می گیرد؛ مشاهده کردند ضمن جدا کردن صفوف خود از اغتشاشگران به مقابله با آن بر خواستند.
وی افزود: روند حل برخی از مشکلات که ما آن را زخمی داخلی توصیف می کنیم از ماهها قبل آغاز شده است و با برنامه ریزی صورت گرفته و تمرکز بر حل هر چه سریعتر مشکلات، اجازه نخواهیم داد فرودگاه مناسبی برای فرود هیچ هواپیمای بیگانه بدخواه در کشور به وجود آید، برای حل این مشکلات همه قوای سه گانه در تلاش هستند و اطمینان داریم کشور ظرفیت رفع موانع و حل مشکلات و چالش ها را دارد.
در ۴۰ سال استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران هیچگاه شرایط اضطراری اعلام نکردیم
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: ما قانون وضعیت اضطراری در کشورنداریم، در ۴۰ سال استقرار نظام جمهوری اسلامی علی رغم ایجاد برخی بحران های حاد در ایران هیچگاه شرایط اضطراری اعلام نکردیم، اما در فرانسه پس از ترقه بازی گروه های تکفیری مورد حمایت برخی از کشورهای منطقه شرایط اضطراری اعلام شد، در ترکیه هنوز شرایط اضطراری حاکم است، اما در ایران پس از هفته ای که تجمعات اعتراضی برگزار شد، زندگی کاملا عادی جریان دارد. حتی در دوران اعتراض هم زندگی عادی جریان داشت، ایران ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد و این تجمعات بسیار محدود بود.
خطای راهبردی ترامپ در خنثی سازی توطئه مثلث عربی، عبری، غربی بسیار موثر بود
شمخانی، پیرامون تصمیم ترامپ در مورد انتقال پایتخت به شهر بیت المقدس گفت: همانگونه که انتظار می رفت جامعه جهانی مقابل ترامپ ایستاد و این تصمیم را شدیدا محکوم کرد و در نتیجه حیثیت تاریخی نداشته ی آمریکا را بیشتر از قبل به باد داد.
وی افزود: اعتراض به این موضوع فقط منحصر به کشورهای عربی نبود و در اندونزی و مالزی و پاکستان و کشورهای مختلف در اقصی نقاط جهان تجمعات اعتراضی گسترده تری برگزار شد.
دریابان شمخانی، با اشاره به شکست سیاست خارجی آمریکا در شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل خاطر نشان کرد، دولت و مقاومت فلسطین در این موضوع یکپارچه شدند و عملا تلاش ها و هزینه هایی که برای تحمیل پروژه سازش و محروم سازی فلسطینیان از حقوقشان صورت گرفته بود ناکام ماند.
وی افزود: خطای راهبردی ترامپ در خنثی سازی توطئه مثلث عربی، عبری، غربی بسیار موثر بود و فراتر از آنچه که فکر می کردند در این موضوع به چالش کشیده شدند، لذا دولت آمریکا اعلام کرد ما قصد نداریم این حکم را اجرا کنیم. در حالی که اگر این اعتراضات صورت نمی گرفت این تصمیم را عملی می کردند.
ترامپ سازمان ملل را تحقیر کرد
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: ترامپ بسیار تحقیر آمیز با سازمان ملل برخورد کرد.
وی گفت: طرح این مطلب توسط آمریکا که یا ایده من را تصویب می کنید یا بودجه شما را کم می کنم به این معنی است که سازمان ملل نیروی نیابتی در اعمال سیاست های آمریکا است.
امیر دریابان شمخانی عنوان کرد: در ذهن برخی از کشور های منطقه نیز این نگاه اشتباه وجود دارد و براین تصور هستند که با داشتن منابع مالی، امکان تحمیل سیاست های خود به دیگران را دارند. لذا اقدامات عجیبی مانند پول دادن به ترامپ برای تامین امنیت شان، حمایت از داعش و توسعه تروریست را انجام می دهند.
شمخانی در ادامه اظهار داشت: تصمیم غلط ترامپ در آن مقطع باعث شد چند موضوع اثبات شود؛ نخست اینکه راه مقابله با اشغالگری از بطن مقاومت می گذرد و سایر راه های تجربه شده ۶۰ سال گذشته مقابله با اشغالگری نتوانسته است برای ملت فلسطین موثر باشد و این دست آورد بزرگی است، دوم اینکه موضوع فلسطین موضوع اصلی جهان اسلام است و هر حکومتی که از تل آویو خط بگیرد و با بیان و یا سیاست خود بخواهد علیه موجودیت فلسطین اقدام کند منزوی خواهد شد. سوم، طرح عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی که توسط برخی از کشورهای منطقه دنبال می شد با شکست مواجه شد. چهارم اینکه در نزد افکار عمومی جهان صداقت کشورهای حامی واقعی فلسطین به ویژه جمهوری اسلامی ایران اثبات شد. ایران با وجود فشار های متعدد در ابعاد مختلف هرگز از تصمیم خود در خصوص حمایت از مقاومت مردم مظلوم فلسطین در مقابل اسراییل غاصب عقب نشینی نکرده است ...
شمخانی تصریح کرد: مگر مردم فلسطین مرده باشند و مقاومت نابود شود که بعضی از کشورهای خائن عربی و یا آمریکا سیاست انتقال سفارتشان را به پایتخت جعلی اورشلیم بتوانند عملی کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران در مورد نامه اخیر اسماعیل هنیه به مقام معظم رهبری نیز گفت: تاریخ و حافظه ملت ها و نسل های مختلف مردم فلسطین اثبات می کند که سیاست ثابت ایران دفاع از ملت فلسطین بوده و این سیاست تغییری پیدا نکرده و هرگز منقطع نشده است. گروه های مختلف مقاومت نیز فهمیده اند تنها راه مقابله با اشغالگری، مقاومت و پیوستن به محور مقاومت و شناخت ریا کاری و خیانت بعضی از کشورهای عربی است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به ائتلاف ضد ایرانی مورد حمایت آمریکا گفت: ترامپ به منطقه غرب آسیا آمد و با هزینه عربستان و تهدید و تطمیع دیگران تلاش داشت تا هسته ائتلاف علیه ایران را شکل بدهد اما چند روزی نگذشت که هسته ائتلاف علیه ایران یعنی شورای همکاری خلیج فارس دچار فروپاشی شد، چرا که آنها واقعیت های منطقه را نمی دانند.
ترامپ و اوباما هر دو در اجرای تعهداتشان در قبال برجام صادق نبودند
دبیر شورای عالی امنیت ملی پیرامون میزان تعهد آمریکایی ها به برجام گفت: بعد از برجام حتی در دوره اوباما آمریکاییها در اجرای تعهداتشان صادق نبودند و بعد از آمدن ترامپ این عدم صداقت روشنتر شد.
وی افزود: آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان یک نهاد شناخته شده بین المللی که وظیفه نظارت بر پایبندی و عدم پایبندگی طرف های این توافقنامه را دارد، ۹ بار اعلام کرد که ایران در ابعاد مختلف پایبند به توافق برجام است و سایر کشورهای ۵+۱ نیز این پایبندی را تصدیق کردند لذا اعلام عدم پایبند بودن ایران به برجام توسط ترامپ فاقد مبنا و برخلاف قوانین بین المللی است، ضمن اینکه اصولا ترامپ صلاحیت چنین اعلامی را نیز ندارد.
وی تصریح کرد: ترامپ به لحاظ شخصی و به واسطه ژست های مختلف در صدد اخاذی و ترساندن دیگران است. ما اظهارات او را صرفا لفاظی های بدون پشتوانه می دانیم کما اینکه در دوره گذشته نیز گفته بود من تعلیق ها را ادامه نمیدهم ولی آنها را مجددا امضاء کرد.
مقام عالی امنیتی کشورمان اذعان داشت، برجام یک موافقت نامه بین المللی است و کسانی که در تدوین آن مشارکت داشتند باید به صورت عملی تر پایبندی خود و صیانت از آن را نشان دهند.
شمخانی تصریح کرد: ترامپ کشورهای اروپایی را تهدید کرده و برای آنها وظیفه مشخص کرده است که خلاف تعهداتشان در برجام اقدام کنند و این مسئله از نظر ما و اندیشمندان سیاسی بین المللی تحقیر اروپا محسوب می شود.
وی با اشاره به درخواست های مکرر طرف های اروپایی و آمریکایی از ایران برای آغاز مذاکره در موضوع هسته ای یادآور شد؛ یکی از استراتژیست های آمریکایی که در تیم فنی مذاکره کنندگان امریکاییها نیز حضور داشت در مقاله ای توضیح داده بود که توان و دانش هسته ای ایران با اقدام نظامی و تحریم تضعیف نخواهد شد و در مقابل فشار بیشتر به سمت توسعه بیشتر حرکت می کند.
شمخانی خاطر نشان کرد: اگر برجام به هر دلیلی کنار گذاشته شود قطعا طرف بازنده ایران نخواهد بود و باتوجه به قضاوت جهانی از پایبندی ایران و عدم صداقت طرف مقابل، جمهوری اسلامی ایران با قدرت و سرعت بیشتری تمامی اقدامات فنی خود را پیش خواهد برد و سایر کشورها نیز با استناد به تجربه برجام، هرگز وارد پروسه های مذاکراتی با توجه به سابقه بدعهدی آمریکا و اروپا نخواهند شد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی درادامه اظهار داشت: اگر امریکا در مسیری که اتخاذ کرده برجام را دچار فروپاشی کند و از آن خارج شود، مفهومش این است که دیگر برجام واقعیت خارجی ندارد و ما اقدامات فنی و سیاسی متناسب با آن وضعیت را که از پیش برنامه ریزی کردیم بلافاصله اجرا خواهیم کرد و این ظرفیت را داریم که در بعد فنی به شکل جهشی روند توانمندی های هسته ای صلح آمیز خود را دنبال کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ملت ایران به واسطه اعتماد بنفس ملی و خوداتکایی ذاتی و وجود رهبری هوشمند، هرگز در بن بست قرار نمی گیرد تاکید کرد: ما در کنار زیان های تحریم، فرصت ها و منافع متعددی نیز داشته ایم که موجب تقویت فرهنگ خوداتکایی و ایستادن روی پای خودمان شده است.
وی با اشاره به اینکه ترامپ تنها رئیس جمهوری است که در سال اول حکومتش در امریکا پایین ترین درصد رضایت مردمی را طبق نظر سنجی های بین المللی دارد، تصریح کرد: علاوه بر ضعف های شخصیتی ترامپ، راهبرد امنیتی اعلام شده امریکا نیز مملو از تناقض و نقایص گوناگون است و ما باتوجه به ضعف های حریف، حتما فرصت های بیشماری را در سال ۲۰۱۸ به دست خواهیم آورد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
ظریف تاکید کرد؛
آمریکا و عربستان به داعش سلاح دادند
وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار مطلبی در فضای مجازی بر کمک تسلیحاتی آمریکا و سعودی ها به گروهک تروریستی داعش تاکید کرد. محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان درباره کمک تسلیحاتی آمریکا و عربستان به گروهک تروریستی داعش مطلبی را در صفحه توئیتر خود منتشر کرد.
ظریف در این مطلب آورده است:
«هر قدر بوق های تبلیغاتی ترامپ و همدستانشان حقایق جایگزین (تقلبی) تولید کنند، هر میزان که عربستان سعودی بازی تبلیغاتی چشم انداز نورانی(اشاره به ادعای وزیر خارجه سعودی در داووس) راه بیندازد و هر قدر آمریکا تلاش کند شکست داعش را به نام خود ثبت نماید، نمی توانند واقعیتهای زیر را تغییر دهند:
۱- این ایران بود که برای شکست دادن داعش به کمک مردم عراق و سوریه شتافت.
۲- این آمریکا و عربستان سعودی بودند که به داعش سلاح دادند.»
در پی ادعای آمریکا علیه ایران انجام میشود
بررسی بقایای موشکهای شلیک شده به عربستان توسط نمایندگان شورای امنیت
دیپلماتهای شورای امنیت سازمان ملل قرار است برای بررسی باقیمانده موشکهایی که ادعا میشود ایران در اختیار حوثیهای یمن قرار داده است، به واشنگتن سفر کنند.
به گزارش ایسنا ، نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه 29 ژانویه به واشنگتن سفر خواهند کرد تا به بررسی بقایای موشکهایی بپردازند که بنابر ادعای آمریکا، از سوی ایران در اختیار حوثیهای یمن قرار گرفته و از آنجا به عربستان سعودی شلیک شده است. در ادامه سیاستهای دولت آمریکا برای اتخاذ یک اقدام بینالمللی علیه ایران، انتظار میرود این نمایندگان با دونالد ترامپ رییسجمهور آمریکا نیز دیدار کنند.
نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل ماه گذشته در ادعایی بیاساس بقایای این موشک را شواهدی غیرقابل انکار مبنی بر این دانست که موشکهای شلیک شده حوثیها به عربستان در نوامبر گذشته ساخت ایران بوده است.
این ادعا پس از آن مورد توجه قرار گرفت که یک هیات از کارشناسان سازمان ملل نیز در گزارش اخیر خود به شورای امنیت مدعی شد که ایران ممنوعیت ارسال سلاح به یمن را زیر پا گذاشته است اما این هیات تایید نکرد که موشکها ساخت ایران بوده است.
هیلی از همتایان خود در سازمان ملل خواست تا از باقیمانده این موشکها که در یک پایگاه نظامی در واشنگتن نگهداری میشود، بازدید و آن را بررسی کنند.
وی به دنبال این است که شورای امنیت را برای اقدام علیه ایران، احتمالا از طریق تحریمهای جدید متقاعد کند اما به نظر میآید که این تلاشها دست کم با مخالفت روسیه که روابط نزدیکی با تهران دارد، مواجه شود.
مقامات ایران همواره هرگونه ادعا درباره ارسال سلاح از کشورمان به یمن را رد و تاکید میکنند که تهران امکان انتقال موشک به این کشور را ندارد.
تلاش برای مذاکره منطقهای و موشکی مذبوحانه است
سردار وحیدی درباره تلاشهای مقامات آمریکایی برای مذاکره درباره مسائل منطقه و موشکی گفت: تلاشهای مذبوحانهای است که به جایی نمی رسد چرا که دیگران حق ندارند در مسائل منطقه دخالت کنند و به ایران بگویند که چکار کند.
به گزارش خبرگزاری فارس سردار احمد وحیدی وزیر اسبق دفاع در حاشیه مراسم ترحیم پدر فریدون عباسی که در مسجد الرضا برگزار شد، با اشاره به اقدامات جریانات تروریستی در منطقه اظهار کرد: قدرتهای غربی با حمایت و پشتیبانی از داعش تلاش میکردند داعش در عراق و سوریه شکست نخورد و بعد از اینکه شکست خورد یکی از جاهایی که عناصر داعش را منتقل میکنند افغانستان و آسیای میانه است.رییس دانشگاه عالی دفاع ملی افزود: باید متوجه و مراقب توسعه و ترویج جریانات تروریستی در منطقه بود.وی با اشاره به حضور نظامی ترکیه در عفرین سوریه گفت: همواره اعلام کردیم از تمامیت ارضی سوریه دفاع میکنیم و هیچ حرکتی در آنجا که بدون رضایت و دعوت دولت سوریه باشد را به رسمیت نمیشناسیم.
سردار وحیدی اظهار کرد: علل بروز چنین مسائلی امریکاست و با حضور غیر مشروعش در شمال سوریه تلاش میکند جریانی را علیه حاکمیت سوریه ایجاد کند که ترکها از این موضوع ناراضی هستند ولی به هر حال نقض حاکمیت سوریه را از جانب هیچ جایی قبول نمیکنیم.
وی درباره تلاشهای مقامات آمریکایی برای مذاکره در باره مسائل منطقه و موشکی گفت: تلاشهای مذبوحانه ای است که به جایی نمی رسد چرا که دیگران حق ندارند در مسائل منطقه دخالت کنند و به ایران بگویند چکار کن و یا چکار نکن.
وی ادامه داد: باید ممنون ایران باشند که با حضور به موقع در سوریه و عراق و کمک به آنها جریان تروریسم را متوقف و سرکوب کرد.رییس دانشگاه عالی دفاع ملی خاطرنشان کرد: آنها به جای تشکر از ایران مدعی و قیم منطقه شدهاند و به هیچ وجه مورد قبول ما نیست.
حق بر توسعه در پرتو امنیت
ادامه از صفحه اول
بی شک تجمعات، تظاهرات و راهپیمایی ها از سازو کارها یا راهکارهای حمایت از حق های فردی و دیگر آزادی های فردی و گروهی است و سبب مشارکت در امور سیاسی و اجتماعی می شود همچنین از این طریق شهروندان می توانند در تعیین سرنوشت خود و جامعه نیز مشارکت داشته باشند. از این منظر تجمعات، تظاهرات و راهپیمایی ها می تواند به ابزاری برای توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و در عین حال، گسترش دموکراسی تبدیل شود. دستیابی به این اهداف تنها در پرتو قانونگرایی و اعتراض در چارچوب موازین قانونی میسر است و نه آشوب و تخریب اموال عمومی که تبلور یک جامعه غیر مدنی است. به دیگر سخن بهبود توامان وضعیت اقتصادی مردم، تقویت نهادهای مدنی و احترام به حقوق شهروندی از اهمیت خاصی برخوردار است، ضمن اینکه تأمین تومان آزادی و امنیت هم حق شهروندان است و هم تأمین آن تکلیف دولت. از طرفی همچنان این سئوال اساسی فراسوی ماست که برای برون رفت از وضع موجود و پیشگیری از تکرار این حوادث تلخ چه باید کرد ؟ نگارنده این سطور در دیباچه ترجمه کتاب جامعه غیر مدنی تلاش نموده بودم به این سئوال اساسی آنروز جامعه ایرانی پاسخ دهم که آیا توسعه سیاسی مقدم بر توسعه اقتصادی است یا بالعکس که پاسخم توسعه توامان مناسبات اقتصادی و سیاسی بود. بنظر می رسد که همچنان باید به این سئوال اساسی همان پاسخ پیشین داد که توسعه توامان سیاسی و اقتصادی همچنان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. در جامعه ای که احزاب و نهادهای مدنی آنگونه که باید و شاید شکل نگرفته اند ما همچنان به توسعه سیاسی نیازمندیم و در کشوری که لایه های میانی اجتماع جایگاه خود را به گسترش فقر داده است و فساد اقتصادی و تبعیض اجتماعی دامنگیر مردم است و اقتصاد دولتی هم چنان چنبره خود را بر نهادهای اقتصادی حفظ کرده است ما همچنان به توسعه اقتصادی نیازمندیم و این دو هیچ تفوّقی بر یکدیگر ندارند و ما باید به توسعه توأمان سیاسی و اقتصادی بیندیشیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.