پروژههای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات دیروز و با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح شد.
دیروز همزمان با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، آزمایشگاههای مرجع تایید نمونه سیستمهای دسترسی نوری و تایید نمونه سامانههای ذخیرهسازی آغاز بکار کرد.
در حاشیه مراسم افتتاح این پروژهها که همزمان با چهل و هفتمین سالگرد تاسیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شد، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پروژههای سامانه اندازه گیری شدت میدان پرتوهای رادیویی، تقویت کننده توان SSPA در باند Ku، سوئیچ چندرسانهای مبتنی بر IP کمظرفیت (IMX کمظرفیت- مدل سفیر)، طرح توجیهی رونمایی از آزمایشگاههای ارزیابی امنیتی پژوهشکده امنیت و سامانه بومی رتبهبندی و پایش وب سایتها (رتبه نگار) در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بازدید کرد.
سپس محمدجواد آذری جهرمی در نشست خبری با اصحاب رسانه با تاکید بر ضرورت برتری دادن جویشگرهای داخلی بر انواع خارجی، اظهار کرد: از موتورهای جستوجوی بومی میتوان در چرخه اینترنت و کودک استفاده کرد تا درنهایت بتوان جویشگرهای داخلی را تقویت کرد. در حال حاضر دو درصد از جستوجوهای انجام شده توسط جویشگر بومی «پارسیجو» بوده است که میتوان با استفاده و انتقال زیرساختهای تجاری این جویشگرها را تقویت کرد.
وی با بیان اینکه فضای مجازی و فناوری اطلاعات یک اقتصاد دارد که هر یک از این زیر سیستمها هم در آن یک سهمی دارند، ادامه داد: همان رویکردهایی که در عرصه صنعت وجود دارد، در فضای مجازی هم باید وجود داشته باشد. در این حوزه تجاریسازی، برندسازی و پاسخگویی به مشتریان بسیار مهم است. راهکار این هدف اتخاذ سیاستهای بازاریابی برای محصولات داخلی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با اشاره به برخی موارد گزارش شده در مورد سوءاستفاده از برخی CPUها برای استخراج ارز الکترونیک، اظهار کرد: در این زمینه در حال جمعآوری مستندات هستیم و به محض احراز تخلف به مراجع قضایی اعلام خواهیم کرد. این مستندات را قرار است مرکز ماهر تحویل دهد.
آذری جهرمی با اشاره به دستورالعمل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در موضوع کنترل پیامکهای تبلیغاتی مزاحم، بیان کرد: یک زمانبندی حداکثر دو ماهه برای اجرای این دستورالعمل تعیین شده است، با این حال در حال حاضر هم کنترلها نسبت به حذف شمارههای مزاحمت تبلیغاتی بیشتر شده است اما برخی از این مزاحمتها از طریق خطوط تلفن همراه شخصی است که حجم زیادی دارند و البته کنترل همه آنها نیاز به زمان دارد.
وی با ابراز امیدواری از پیادهسازی سامانههای اپراتورها برای کنترل تبلیغات پیامکی بر ضرورت حفظ حریم شخصی و شهروندی شهروندان تاکید کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اهمیت نظرات و برنامههای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار کرد: اتفاقاتی که در حوزه فناوری اطلاعات در امر اقتصاد دیجیتال در حال رخ دادن است، باعث میشود تا این پژوهشگاه به تغییراتی نیاز داشته باشد.
آذری جهرمی همچنین درباره سازوکار احتمالی اجرای آزمایشی ارزهای دیجیتالی، گفت: این ارزها الزاما وابسته به پیامرسان و یا بستر خاصی نیستند؛ در همکاریهایی که با بانک مرکزی آغاز کردهایم، در واقع به آنها در حوزه تکنولوژیکی کمک میکنیم. اصل قضیه ارزهای رمزنگاری شده در واقع خود فرآیند رمزگذاری و پیادهسازی الگوریتمهاست.
وی دربارهی جنبه مقرراتی ارزهای الکترونیکی هم اظهار کرد: ابتدا باید اصول فقهی مرتبط با ارزهای الکترونیک مورد بررسی قرار بگیرد، اما در حالت کلی در رابطه با ارزهای رمزنگاری شده ما یا باید منفعل باشیم یا اینکه برویم این مدلها را به عنوان یک فرصت برای بهرهبرداری هرچه بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با اشاره به حوزه IMSها در کشور ادامه داد: برای تقویت زیرساختهای تکنولوژیک خود در این رابطه نیاز به 300 میلیون دلار سرمایه گذاری وجود دارد. تفاوت کار پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با دیگر شرکتهای خصوصی این است که زیرساختهای ما بر پوشش رایانش ابری بنا شده است.
همچنین خوانساری، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار کرد: آزمایشگاه ذخیرهسازی از محصولاتی است که مجوزش را دریافت کردیم و در سال جاری به اتمام رسیده است.
او با اشاره به عملکرد این پژوهشگاه در یک سال اخیر، گفت: از دستاوردهای رونمایی شده این پژوهشگاه نیز نام برد. نمونه مهندسی سوئیچ کم ظرفیت چند رسانهای مبتنی بر IT سامانه بومی وبسایتها، تقویت کننده SP با راندمان بالا، آزمایشگاه مرجع تجهیزات نوری و همچنین آزمایشگاههای ارزیابی امنیت تجهیزات از محصولات رونمایی شده در نمایشگاه این پژوهشگاه بود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد: امسال شرکتهای ایرانی درصنعت فضایی کشور حدود 500 میلیارد تومان درآمد کسب کردند که حدود 90 درصد آن مربوط به مخابرات ماهواره ای، 5 درصد حوزه ناوبری و 5 درصد حوزه سنجش از دور بوده است.
مرتضی براری در باره فعالیت بخش خصوصی در حوزه فضایی اظهار داشت: توجه به بخش زیرساخت و بودجه دولتی توان بخش خصوصی را نیز افزایش خواهد داد.
وی با یادآوری اینکه در حوزه درآمد گیرنده های ماهواره ای بخشی هم به صورت غیر شفاف داریم، گفت: با توجه به اینکه جمعیت ایران یک درصد جمعیت جهان است، انتظار می رود سهم ما از بازار حوزه فضایی نیز به همین میزان باشد.
براری با بیان اینکه صنعت فضایی جهانی در بخش تجهیزات زمینی ساخت انواع گیرنده های ناوبری، درآمدی حدود 85 میلیارد دلار را عاید بخش خصوصی کرده است، گفت: بخش خصوصی ایران هم باید با جدیت وارد این عرصه شود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: بخش عمده ای از درآمد 85 میلیارد دلاری مربوط به ساخت ریز پردازنده های (چیپ ست - Chipset) گوشی های تلفن همراه و تجهیزات ناوبری خودرویی است و این بخش در پنج سال رشد 60 درصدی داشته و بالاترین میزان رشد را در کل زنجیره ارزش صنعت فضایی جهان داشته است بنابراین در این حوزه بخش خصوصی باید به سرعت و با جدیت وارد شود.
وی ادامه داد: مجموع بودجه دولتی در بخش فضایی در سال 2016 میلادی به میزان حدود 83 میلیارد دلار و حجم بازار بخش خصوصی حدود 260 میلیارد دلار بوده و این بازار طی 10 سال بیش از 2 برابر شده است.
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان ساخت: در موضوع بودجه دولتی، اکنون هشت کشور به همراه آژانس فضایی اروپا بودجه سالانه بیش از یک میلیارد دلار دارند و کشور آمریکا به تنهایی 57 درصد بودجه دولتی بخش فضا در کل دنیا را به خود اختصاص داده که نیمی از آن دولتی و نیم دیگر نظامی است.
وی گفت: زنجیره ارزش حوزه فضایی را می توان به 2 بخش بالادست و پایین دست تقسیم کرد که بخش بالادستی شامل موضوع طراحی و ساخت ماهواره و پرتاب آن است که حجم بازار آن در سال 2016 میلادی حدود 20 میلیارد دلار از 260 میلیارد کل بازار یعنی 7 درصد کل بازار بوده است.
براری افزود: بخش پایین دستی حوزه فضایی مربوط به تجهیزات زمینی و خدمات فضاپایه در سه حوزه مخابرات ماهواره ای، ناوبری و سنجش از دور است که 93 درصد درآمد بخش فضایی را در سال 2016 به خود اختصاص داد.
رئیس سازمان فضایی گفت: حجم بازار بخش تجهیزات زمینی 128 میلیارد دلار و بخش خدمات 113 میلیارد دلار در سال 2016 میلادی بوده است.
وی گفت: 93 درصد درآمد حوزه فضایی در بخش پایین دست است اما طبیعی است که این میزان به طور کامل به بخش بالادستی خود وابسته است، بنابراین در ایران باید به بخش بالادست به عنوان زیربنای توسعه صنعت فضایی و به بخش پایین دست به عنوان موتور محرک اقتصاد برای توسعه صنعت و اشتغال زائی نگاه ویژه داشته باشیم.
مرتضی براری چهاردهم بهمن ماه گذشته اعلام کرد: تلاش می کنیم با تحریک تقاضا به خصوص نیازهای دستگاه های اجرایی و فراهم آوری بستر ورود بخش خصوصی و ایجاد کسب و کارهای جدید نقش جدی تری در این اقتصاد ایفا کنیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
بلندگوی الکسا مترجم هوشمند می شود
شرکت آمازون قصد دارد قابلیت جدیدی را به بلندگوی هوشمند الکسای خود بیفزاید تا ترجمه آنی مطالب بیان شده به دهها زبان از طریق آن ممکن شود.به نقل از یاهونیوز، تا به حال از آمازون برای صدور فرامین صوتی مختلف و از جمله انجام سفارشات خرید یا درخواست پخش اخبار یا موسیقی و غیره استفاده می شد.اما منابع مطلع می گویند آمازون با هدف افزایش استفاده از بلندگوی الکسا در کشورهای مختلف و در میان فرهنگ های گوناگون قصد دارد ترجمه آنی و درک مطالب بیان شده به دیگر زبان ها را ممکن کند. البته تحقق این هدف کار ساده ای نیست، به خصوص که آمازون قصد دارد توانمندی الکسا را از حد امکان درک کلمات و عبارات ساده فراتر ببرد و فهم پیچیدگی های زبان های مختلف را هم برای بلندگوی هوشمند خود ممکن کند.در حال حاضر الکسا ترجمه کلمات و اصطلاحات زبان هایی مانند اسپانیایی، آلمانی، فرانسوی و ایتالیایی را به زبان انگلیسی و برعکس ممکن کرده و در آینده نزدیک چند زبان دیگر که هنوز به طور دقیق مشخص نشده اند را به این مجموعه اضافه می کند.نکته مهم هوشمندی روند ترجمه الکساست. به عنوان مثال اگر یک آمریکایی بخواهد در یک مجلس عروسی در ژاپن حضور یابد و جمله ای را برای تبریک و متناسب با فرهنگ این کشور بیان کند می تواند به انگلیسی از الکسا بپرسد: برای تبریک به پدر عروس باید چه بگویم؟ الکسا موضوع را درک کرده و جمله ای رسمی و مناسب را پیشنهاد می دهد.علاوه بر این، اگر یک جهانگرد اروپایی برای اولین بار وارد رستورانی در هند شود می تواند از الکسا بپرسد: الکسا، من الان وارد رستورانی در دهلی نو شدم. باید با چه کسی صحبت کنم و چگونه میز رزرو کنم؟ در اینجا نیز الکسا پیشنهادات مناسب را متناسب با فرهنگ مردم هند ارائه خواهد کرد.
نسخه بعدی اندروید به جنگ تبلیغات مزاحم میرود
منابع آگاه میگویند که نسخه بعدی سیستم عامل اندروید، تماسهای تبلیغاتی و مزاحم را مسدود میکند.به نقل از وب سایت phonearena، کمتر کسی است که تلفن همراه داشته باشد و از پیامکها و تماسهای تبلیغاتی شاکی نشده باشد. درواقع این گونه پیامک و تماسهای تبلیغاتی مزاحم در برههای از زمان صدای اعتراض بسیاری از مشترکان اپراتورهای همراه را درآورده بود.حالا گزارشهای تازهای از سوی موسسه XDA منتشر شده که حاکی است نسخه بعدی سیستم عامل محبوب و پرطرفدار اندروید تحت عنوان اختصاری android P که قرار است در اواسط سال جاری ۲۰۱۸ میلادی توسط گوگل معرفی و رونمایی شود، این گونه پیامک و تماسهای تبلیغاتی را که از شماره های ناشناس و پولی با مخاطبان و کاربران تماس میگیرند، مسدود و بلاک کند و بدین ترتیب جلوی ایجاد مزاحمت بسیاری از شرکتهای تبلیغاتی را برای مشترکان گوشی همراه را بگیرد.گفته میشود این نسخه جدید از اندروید با بهرهگیری از یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی که توسط غول تکنولوژی گوگل توسعه و ارائه داده خواهد شد، قادر خواهد بود شمارههای مبدا این تماس و پیامکهای تبلیغاتی را شناسایی کرده و در صورتی که بفهمد از سوی مخاطبان ناشناس است و یا به دلایل تبلیغاتی، پولی و یا سوءاستفاده از کاربران است، آن را بلاک میکند.البته تحلیلگران بر این باورند که این سیستم به طور کاملا هوشمندانه کار نمیکند و کاربران خود باید شماره تماسهای تبلیغاتی که با آنها تماس گرفته اند را مسدود کنند. در هر صورت، این خبر میتواند خبر بسیار خشنودکنندهای برای عده کثیری از کاربران و مشترکان گوشیهای همراه به شمار بیاید چراکه گزارشهای بسیاری مبنی بر نارضایتی کاربران در جهان به دست رسیده است و حالا به نظر میرسد که گوگل میخواهد این مشکل را در نسخه بعدی سیستم عامل خود برطرف کند و این دسته از کاربران را از شر مزاحمتهای تماسهای تبلیغاتی برهاند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.