مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از برنامهریزی برای ایجاد صندوق پروژه به منظور تأمین مالی طرحهای نگهداشت و تولید نفت خبر داد و گفت: فروش یونیت، فروش اوراق مشارکت و تأمین منابع از صندوق توسعه ملی به عنوان گزینههای تأمین مالی این طرحها مدنظر قرار دارند.
علی کاردر روز شنبه در دومین کنگره و نمایشگاه بینالمللی اکتشاف و تولید و پنجمین کنگره و نمایشگاه بینالمللی صنعت حفاری ایران افزود: مردم با خرید یونیت میتوانند در این صندوق سرمایهگذاری کنند و شرکتهای EPC کار و E&P میتوانند منابع مالی خود را به خرید یونیت اختصاص دهند.
وی به فروش اوراق مشارکت نیز اشاره و اظهار کرد: تمهیداتی اندیشیده شده است تا ریسک نوسانهای نرخ ارز به طور کامل پوشش داده شود.
نهایی شدن پاراف سه قرارداد تا پایان سال ۹۶
معاون وزیر نفت از پاراف نهایی سه قرارداد توسعهای شرکت ملی نفت ایران تا پایان امسال خبر داد و گفت: ۱۰ گروه تکنیکی در پیشبرد مذاکرات قراردادهای جدید نفتی ایران فعال هستند و اگرچه در این زمینه کار با سرعت پیش نرفت، اما امیدواریم در سال ۹۷ شاهد امضای چند قرارداد باشیم.
وی با اشاره به سیاست شرکت ملی نفت ایران مبنی بر برونسپاری و حرکت به سمت فعالیتهای نظارتی و کارفرمایی عنوان کرد: سیاستهایی از جمله واگذاری انجیالها یا واحدهای تولید برق، آب شیرین کن و... همچنان ادامه مییابد.
کاردر یادآور شد: اگرچه سرعت بخش خصوصی بسیار مطلوب نبوده است، اما معتقدم نسبت به ما بهتر کار کردهاند.
وی پیشبینی کرد که کار ۲ واحد انجیال در سال ۹۷ پایان یابد و انجیال ۳۲۰۰ نیز سال ۹۸ به بهرهبرداری برسد.
برگزاری مناقصه واگذاری بهرهبرداری میدان آزادگان شمالی
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در زمینه برونسپاری فعالیتها، به برگزاری مناقصه واگذاری بهرهبرداری میدان آزادگان شمالی خبر داد و افزود: قرارداد کنونی مدت زمان کوتاهی دارد، اما این برنامه به صورت بلندمدتتر در دستور کار است.
وی همچنین از ذخیرهسازی حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت در مخازن گناوه خبر داد و تصریح کرد: قرارداد احداث مخازن جاسک نیز به زودی منعقد خواهد شد.
کاردر خاطرنشان کرد: بهرهوری در صنعت نفت، فیل بزرگی است که به شدت خسته است و حرکت دادن آن کار آسانی نیست.
وی ابراز امیدواری کرد که سال ۹۷، سال خوبی برای صنعت نفت باشد و یادآور شد: البته شرکت ملی نفت ایران با هوویی به نام یارانه درگیر است، اما با وجود مشکلاتی که در حوزه تأمین منابع مالی داریم تلاش خود را به کار گرفتهایم تا پایان امسال به پیمانکاران و سازندگان در حوزههای مختلف بدهی نداشته باشیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
ضرورتهای جذب هر چه سریعتر سرمایهگذاری در صنعت نفت در نشست تخصصی «همکاری بین المللی؛ ابعاد ژئوراهبردی» کنگره اکتشاف و تولید و حفاری بررسی شد.
اکتاوینو علمودین، سفیر اندونزی در ایران روز شنبه در روز نخست دومین کنگره و نمایشگاه بینالمللی اکتشاف و تولید و پنجمین کنگره و نمایشگاه بینالمللی صنعت حفاری ایران اظهار کرد: ایران یک دوست واقعی برای اندونزی است و ما علاقهمندیم در زمینه دیپلماسی انرژی با ایران همکاری داشته باشیم، زیرا امنیت انرژی برای ما مهم است.
وی با اشاره به این که اندونزی اواخر سال ٢٠١٥ و اوایل ٢٠١٦ همکاریهای نفتی خود را با ایران آغاز کرد، ادامه داد: ایران و اندونزی سال گذشته یادداشت تفاهمی را برای مطالعه ۲ میدان نفتی امضا کردند که این مطالعات به پایان رسیده و انتظار داریم در آینده نه چندان دور، توافقهایی در این زمینه به دست آوریم.
به گفته سفیر اندونزی، اندونزی خواستار همکاری با ایران در بخشهای مختلف است.
صنعت نفت فرسوده است؛ سرمایه نیاز داریم
علی شمساردکانی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم در این نشست تخصصی با اشاره به کمبود منابع مالی برای توسعه بخش نفت و گاز اظهار کرد: همه فرآیندهای مربوط به بخش انرژی شامل اکتشاف و تولید و حتی حملونقل نیاز به سرمایهگذاری و توجه دارد، ضمن این که بخش مصرف انرژی نیز همچون دیگر بخشهای نفت و گاز نیازمند سرمایهگذاری بالایی است.
وی با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در بخشهای مختلف صنعت نفت گفت: تجهیزات حفاری و تولید، عمر محدود دارند و اگر این تاسیسات نوسازی نشوند احتمال بروز فاجعه زیاد است.
اردکانی با بیان این که بخش نفت و گاز هر دو سرمایهبر است، تصریح کرد: با این حال هزینه تولید گاز در برخی زمینهها از هزینه تولید نفت در مراحل مختلف بیشتر است.
به گفته وی، هزینه سرمایهگذاری در بخش اکتساف و تولید (E&P) نیز در حال افزایش است، بنابراین سرمایهگذاران به دنبال اطمینان بیشتر در سوددهیشان هستند.
اردکانی با بیان این که از دید من برآوردهای کنونی از سرمایه لازم در صنعت نفت کمتر از میزان واقعی است، افزود: در شرایطی که ظرفیت داخلی برای سرمایهگذاری محدود است، جذب سرمایه راهبردیترین مسئله ملی به شمار میرود. اغراقآمیز نیست اگر بگوییم دولت، مجلس و بازار از دید کلان باید در این زمینه با هم بحث کنند.
رویای آمریکایی ترامپ در بخش انرژی
علیرضا عرشی، مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران به عنوان سخنران پایانی این نشست تخصصی با بیان این که هم اکنون در موقعیت خطیری در بخش انرژی قرار داریم، گفت: ادعا شده است که نفت آمریکا میتواند جایگزین نفت ایران شود، در حالی که اجرای چنین سیاستی از نظر اقتصادی و فنی با چالش مواجه است.
وی در توضیح بیشتر افزود: ساختار پالایشگاههای قدیمی که نفت ایران را پالایش میکنند با محدودیت مواجه است، زیرا آنها قابلیت فرآوری نفت سنگین را دارند، در حالی که نفت آمریکا در مقایسه با ایران سبکتر است و این جایگزینی با چالش مواجه میشود.
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: برنامه ترامپ برای برتری آمریکا در بخش انرژی «رویای امریکایی» است و شاید آمریکا در ٢٠٢٠ صادرکننده نفت شود که البته این موضوع به عوامل مختلف بستگی دارد. مهمترین مسئله در تولید نفت این است که رشد اقتصاد جهانی تا سال ٢٠٥٠ با انتظار ثابت بودن رشد تقاضا، از تحولات سیاسی نیز تاثیر میپذیرد و این موضوع میتواند بر برنامههای آمریکا اثر بگذارد.
عرشی، زلزله ژئوپلیتیک اصلی را تبدیل شدن آمریکا به قدرت مطلق گازی دانست و افزود: عرضه مازاد الانجی آمریکا میتواند قاعده بازی را تغییر دهد، زیرا هدفگیری این سوخت بازارهای آسیا، اروپا و آمریکاست.
وی ادامه داد: آمریکا میتواند پس از قطر و استرالیا به سومین تولیدکننده الانجی جهان بدل شود.
مدیر اسبق امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به سیاستهای ایران در بخش برداشت از میدانهای مشترک گفت: بهترین روش همکاری با همسایهها و بهرهبرداری از میدانهای مشترک است که روش خوبی برای پیشگیری از مهاجرت ذخایر به شمار میآید.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: جایزه سرآمدی و بهبود مستمر صنعت نفت در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، نخستین گام در مسیر توسعه شرکتهای پالایش و پخش به شمار میرود.
ناصر بابایی، معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، صبح شنبه در نخستین دوره جایزه سرآمدی و بهبود مستمر صنعت نفت در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، با تاکید بر مشخص بودن راهبرد شرکتها برای ادامه فعالیت، گفت: داشتن راهبرد و نقشه راه برای هر یک از واحدها ضروری است و اگر واحدها نقشه راه مناسب داشته باشند میتوانند موفق باشند و ارزش افزوده ایجاد کنند.
وی با بیان این که همه شرکتها باید به این نکته توجه داشته باشند که از مدیریت لحظهای ارزش افزوده ایجاد نمیشود، افزود: البته باید به این نکته نیز توجه داشت که لزوما همه شرکتها از راهبردی که برای خود در نظر گرفتهاند موفق نمیشوند، بنابراین باید اهداف و راهبردها به خوبی برای هر شرکت تعریف شده باشد تا موفقیت و ایجاد ارزش افزوده را به همراه داشته باشد.
معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ادامه داد: یکپارچه نبودن اهداف، برخلاف آرمانها بودن و غیر واقعی بودن راهبردها، از جمله دلایلی است که سبب شده برخی شرکتها که دارای راهبرد نیز بودهاند نتیجه مناسبی به دست نیاورند.
وی با تاکید بر این که اگر راهبرد شرکتها به خوبی تعریف نشود، موفقیت به همراه ندارد، گفت: شرکتهای بزرگ دنیا به خوبی این موضوع را درک کردهاند و با درنظر گرفتن فرصتها و تهدیدها، فرآیندهای اصولی را طی میکنند و سرانجام به موفقیت میرسند.
بابایی با بیان این که آیین جایزه سرآمدی و بهبود مستمر صنعت نفت در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، یک مسیر موفق برای شرکتها خواهد بود، تصریح کرد: این آیین بر اساس ظرفیتهای شرکتها طراحی شده و یک پلتفرم کلی نیست، چراکه شرایط پالایشگاهها با یکدیگر متفاوت است.
معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، با تاکید بر این که جایزه سرآمدی و بهبود مستمر صنعت نفر در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نخستین گام در مسیر توسعه شرکتهای پالایش و پخش به شمار میرود، گفت: هدف ما این است که به توسعه برسیم و البته نباید شرکتها در انتظار دورههای یکساله تعهد به تعالی باشند و باید با طراحی یک مسیر روشن روزانه به سمت توسعه حرکت کنند.
وی افزود: اطمینان دارم اگر این مسیری که آغاز شده به خوبی ادامه پیدا کند و بتوانیم این راهبرد جایزه تعهد به تعالی را به خوبی اجرا کنیم و توزیع منابع بر همین اساس صورت بگیرد، به طور حتم پیشرفت خواهیم کرد و به نتیجه مورد نظر که توسعه است خواهیم رسید.
معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: امروز در مسیر تعهد شرکتهای پالایش و پخش به تعالی گام بزرگی برداشته شده و پایانی برای راهی که امروز شروع شده نیست و هر کشوری که این مسیر را به روز کند و ادامه دهد موفق خواهد شد.
نخستین دوره جایزه سرآمدی و بهبود مستمر صنعت نفت در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی صبح شنبه برگزار شد و در این مراسم ٦ منطقه اصفهان، تهران، خوزستان، شمال غرب، فارس و لرستان موفق به کسب تعهد به تعالی شدند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی با اشاره به مطالعات انجام شده روی میدانها در قالب یادداشت تفاهم با شرکتهای داخلی و خارجی گفت: نتایج مطالعات این نوید را میدهد که بتوانیم در آینده ذخایر اثبات شده نفت ایران را حداقل ۱۰ درصد افزایش دهیم.
غلامرضا منوچهری صبح شنبه در دومین کنگره و نمایشگاه بین المللی اکتشاف و تولید و پنجمین کنگره و نمایشگاه بینالمللی صنعت حفاری ایران گفت: همه ما دستدرکاران صنعت نفت در این گردهمایی جمع شدهایم تا ضمن طراحی، بازخوانی و بازبینی راهکارهای تحول و حرکت به سمت جلو، صنعت نفت را برای فعالیت گستردهتر تجهیز کنیم.
وی، الگوی جدید قراردادهای نفتی را یکی از راهکارهای عمده و بخشهای اساسی برای این حرکت رو به جلو برشمرد و افزود: با توجه به پیچیدگی که در فرآیند تصمیمسازی و تصمیمگیری برای طی کردن این مسیر طولانی داریم، معتقدیم تنها قراردادهای نفتی گره کار را باز نمیکند.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران افزود: بر این اساس، باید حرکت پویا و بسیار موثر و فعالی وجود داشته باشد تا انرژی لازم برای طی کردن این مسیر به دست آید.
منوچهری با اشاره به بخش پیمانکاران بالادست صنعت نفت تصریح کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر پیمانکاران بالادستی صنعت نفت رشد بسیار خوبی داشتهاند و در مقایسه با گذشته به قابلیتهای بالاتری دست یافتهاند، به نحوی که این موضوع پشتوانهای برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در اتکا به داخل، خودکفایی و خودباوری شده است.
وی ادامه داد: این موضوع سبب شده است برای ظرفیتسازی در صنعت نفت به توان داخل تکیه کنیم و تحت عنوان گسترش فعالیت در این زمینه به بخش بینالمللی و داخلی نیز توجه داشته باشیم.
منوچهری با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران در بخش بالادستی به ظرفیتسازی در این بخش توجه کرده است، احراز صلاحیت شرکتهای E&P و توسعه آنها را از برنامههای محوری وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد.
وی تجهیز منابع مالی از طریق صندوقهای مالی، مشارکت سرمایههای کوچک و استفاده از منابع مالی بانکها را از جمله سیاستهای مورد حمایت وزارت نفت دانست و افزود: در کنار سرمایهگذاری خارجی یا غیاب آن، این بخش مورد توجه است و تلاش داریم آن را گسترش دهیم.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور را از جمله سازوکارهایی دانست که شرایطی فراهم کرده تا بتوان از بستههای اقتصادی کاری متحولی برای توسعه این فعالیت از آن استفاده کرد.
منوچهری همچنین از آغاز برگزاری مقدمات مناقصه پروژههای ییپیسیاف (EPCF) بالادستی خبر داد و گفت: از ابتدای سال آینده روند برگزاری این مناقصهها را به صورت جدیتر دنبال میکنیم.
وی با اشاره به مطالعات انجام شده روی میدانها در قالب یادداشت تفاهم با شرکتهای داخلی و خارجی، تصریح کرد: خوشبختانه نتایج ارزشمندی از مطالعه میدانهای جدید و میدانهای قدیمی به دست آمده است که نوید میدهد در آینده ذخایر اثبات شده نفت ایران را حداقل ۱۰درصد افزایش دهیم.
منوچهری با بیان اینکه برای توسعه صنعت نفت و گسترش اجرای برنامههای خودبه جذب سرمایه از طریق بینالمللی و سایر بخشها نیاز داریم، افزود: اما در کنار این راهبرد، وزارت نفت برنامه گستردهای را برای تجهیز منابع خود دارد تا بتواند ضمن حفظ تولید نفت به افزایش آن نیز بپردازد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون وزیر نفت در امور بین الملل و بازرگانی:
شرکتهای خارجی از سرپاماندن صنعت نفت ایران در تعجبند
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت گفت: شرکتهای خارجی با نگاه به صنعت نفت ایران که در ۴۰ سال گذشته با حداقل سرمایهگذاری و محدودیتهای فناوری سرپا بوده است، تعجب میکنند. امیرحسین زمانینیا، روز شنبه در نشست تخصصی «همکاری بینالمللی؛ ابعاد ژئوراهبردی» که در روز نخست دومین کنگره و نمایشگاه بینالمللی اکتشاف و تولید و پنجمین کنگره و نمایشگاه بینالمللی صنعت حفاری ایران برگزار شد، اظهار کرد: چالش توسعه پس از پیروزی انقلاب و تحریمهای آمریکا علیه ایران همیشه همراه صنعت نفت بوده است.وی با اشاره به این که مقدار تولید نفت و گاز ایران متناسب با ذخایر هیدروکربوری ایران نیست و بسیار ناچیز است، تصریح کرد: مقدار تولید نفت و گاز در دیپلماسی انرژی شاخص نخست است و تاثیر زیادی بر سیاستها دارد.معاون وزیر نفت با تاکید بر این که صنعت نفت ایران با ایثار مسئولان و کارکنان در بخش خصوصی و دولتی و با تکیه بر دانش مهندسان کشور سرپاست، ادامه داد: صنعت نفت ایران آماده همکاری همهجانبه با شرکتهای بینالمللی خارجی در سطحهای مختلف است و آنها نیز بارها علاقهمندی خود را اعلام کردهاند.زمانینیا با بیان این که با توجه به نبود سرمایهگذاری در سالهای گذشته در صنعت نفت، هماکنون فرصت زیادی برای سرمایهگذاری در این صنعت وجود دارد، یادآور شد: صنعت نفت ایران در برنامه ششم توسعه به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد.معاون وزیر نفت با تاکید بر این که دیپلماسی انرژی وزارت نفت بهبود، ارتقا و رشد مراودات با همسایگان است و باید از فضای بینالمللی به بهترین نحو استفاده کرد، افزود: ایران پس از عراق بیشترین مرز مشترک را با ترکمنستان دارد که متاسفانه روابط انرژی با این کشور با چالش روبهرو شد که امیدواریم این مسئله بهزودی حل شود.
۲ سکوی طرح توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴
پارس جنوبی آماده بارگیری شد
مجری طرح توسعه فازهای ٢٢، ٢٣ و ٢٤ پارس جنوبی از آمادگی نصب ۲ سکوی دریایی این فاز خبر داد. به گزارش شرکت نفت و گاز پارس، فرهاد ایزدجو، ضمن اعلام آمادگی برای بارگیری ۲ سکوی دریایی فازهای ٢٤-٢٢ پارس جنوبی گفت: عملیات ساخت سکوی اصلی ٢٢ و سکوی اقماری ٢٤A در یارد صدرا، در مجموع با پیشرفت نزدیک به ٩٥ درصد به اتمام رسیده و سکوی ٢٢، هفدهم اسفندماه و سکوی ٢٤A در فروردین ماه سال ٩٧ بارگیری و پس از مهاربندی، به موقعیت دریایی خود در پارس جنوبی حمل و نصب خواهند شد. وی افزود: با بهرهبرداری از این ۲ سکو، روزانه ٢٨ میلیون مترمکعب معادل یک میلیارد فوت مکعب گاز غنی از بخش فراساحل این فازها برداشت خواهد شد. مجری طرح توسعه فازهای ٢٢، ٢٣ و ٢٤ پارس جنوبی تصریح کرد: همه مراحل طراحی و ساخت این ۲ سازه عظیم دریایی ازسوی متخصصان داخلی انجام شده که هر کدام وزنی حدود ٢٣٠٠ تن دارد.
طرح توسعه فازهای ٢٤-٢٢ پارس جنوبی برای تولید ۵۶ میلیون مترمکعب گاز ترش از میدان مشترک و تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز متان، ۲۹۰۰ تن گاز مایع، ۲۷۵۰ تن اتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده است؛ این طرح از سوی کنسرسیومی متشکل از شرکتهای پتروسینا آریا و صدرا در حال اجراست.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.