شماره: 1443 / ۱۳۹۹ شانزدهم تير
تعداد بازدید : 0
اخبار
کاهش 30درصدی حجم ترانزیت کالا
مدیرکل دفتر ترانزیت گمرک ایران با بیان اینکه در خوشبینانه ترین حالت حجم ترانزیت کشور امسال 30 درصد کاهش می یابد، گفت: اگر امروز به وضعیت این بیمار رسیدگی نشود باید فاتحه ترانزیت را خواند.مصطفی آیتی، مدیرکل دفتر ترانزیت گمرک ایران در نشست کمیته حمل و نقل اتاق بازرگانی تهران گفت: در فضای فعلی، عدهای که ترانزیت را نمیشناسند و الفبای منافع ملی را نمیدانند بهرغم تأکیدات مقام معظم رهبری در توسعه و تسهیل ترانزیت و تاکید اسناد بالادستی در توسعه ترانزیت، برخلاف جهت ترانزیت حرکت میکنند که قابل پذیرش نیست.وی با تاکید بر این نکته که ترانزیت حال و هوای خوبی را تجربه نمیکند و بیمار است افزود: ترانزیت بیمار است و اگر امروز به وضعیت این بیمار رسیدگی نشود و اجازه داده شود جریانات مشکوک و نادانی که در حال ضربه زدن به ترانزیت هستند به کار خود ادامه دهند، باید فاتحه ترانزیت را خواند. بنابراین اگر کسی نداند که با این هجمهها مسیر ترانزیت جمهوری اسلامی ایران در حال محو شدن است یا نادان است و یا اگر به این مساله آگاه بوده و اقدامی نمیکند بر خلاف منافع ملی گام بر میدارد.
این مقام مسئول افزود: با یک نگاه کلی به حجم ترانزیتی مشاهده میشود که حجم ترانزیت با 26 درصد کاهش به هفت میلیون و 150 هزار تن در سال 98 رسیده است. حجم ترانزیت در سال 1399 در خوشبینانهترین حالت 30 درصد کاهش پیدا میکند که این کاهش از وجود اشکالات مختلفی در ترانزیت خبر میدهد و باید آسیبشناسی دقیق صورت گیرد.
مالیات برخانههای خالی قیمت مسکن را کاهش میدهد
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: در صورت عرضه خانههای خالی به بازار فروش، قیمت مسکن قطعا سیر نزولی پیدا میکند و دسترسی مردم به مسکن تسهیل میشود. مالیات برخانههای خالی پایه مالیاتی جدیدی را هم ایجاد میکند و دنبال آن منابع مالی خوبی را هم در اختیار دولت میگذارد.جبار کوچکی نژاد عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره تاثیر مالیات برخانههای خالی در قیمت مسکن گفت: متاسفانه تعداد خانههای خالی در کشور زیاد است. به دلیل وجود نوسانات اقتصادی زیاد در کشور، مشاهده میشود یک خانه در 24 ساعت با افزایش 20 درصدی قیمت مواجه میشود.وی افزود: این موضوع دلالان و سوداگران را ترغیب میکند تا خانههای خود را به بازار عرضه نکنند. درحال حاضر به دلیل وجود پدیده مذکور، تعداد خانههای خالی افزایش پیدا کرده است و به دلیل کاهش عرضه ناشی از احتکار مسکن، قیمت این کالا به صورت نجومی بالا رفته است.نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه قیمت مسکن با مالیات بر خانههای خالی کاهش مییابد، گفت: در صورت عرضه این خانهها به بازار فروش، قیمت مسکن قطعا سیر نزولی پیدا میکند و دسترسی مردم به مسکن تسهیل میشود.کوچکی نژاد با بیان اینکه مالیات بر خانههای خالی منابع مالی دولت را افزایش میدهد، گفت: مالیات بر خانههای خالی علاوه بر اینکه قیمت مسکن را کاهش میدهد، پایه مالیاتی جدیدی را هم ایجاد میکند و دنبال آن منابع مالی خوبی را هم در اختیار دولت میگذارد.وی در پایان تصریح کرد: مالیات بر خانههای خالی کلا به سود دولت است. این که دولت چرا آن را عملیاتی نمیکند جای تعجب و سوال است. قانون خوبی هم در این باره وجود دارد.
90 درصد تولیدات دام و طیور توسط تعاونیها انجام میشود
معاون وزیر جهاد کشاورزی در همایش روز تعاون گفت:90 درصد از تولیدات دام و طیور توسط شرکتهای تعاونی انجام میشود.دیروز به مناسب 15 تیر ماه روز جهانی تعاون مراسمی در محل اتاق تعاون ایران برگزار شد که در این مراسم غنیزاده معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، گفت: در تولید مواد غذایی در بخش دام و طیور 90 درصد تولید توسط شرکتهای تعاونی انجام میشود و نوع نهادهها حتی در تولید مرغ به گونهای است که از مصرف واکسن زیاد پرهیز میشود.وی با بیان اینکه در تعاونیهای تولید روستایی و عشایری بحث حفاظت محیط زیست در فرهنگ آنها قرار دارد، گفت: علاوه بر تولید محصولات کشاورزی به سلامت آنها نیز توجه میشود و در جهت استفاده حداقل از کود و سم شیمیایی حرکت میکند.غنیزاده همچنین با بیان اینکه دو کشت و صنعت جیرفت و دزفول در اختیار شرکتهای تعاونی کشاورزی قرار دارد،گفت: در شرکتهای تعاونی به دو شکل تامین نیازها و سلامت محصولات تولیدی و عدم استفاده از کود سم شیمیایی توجه میشود.معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در فرهنگ تعاونی به انسانها به دید یک کالا نگاه نمیشود بلکه به شخصیت انسان و طبیعت نگاه مقدس دارد و کار تعاونیها همراه با حفظ محیط زیست و سلامت تولید است.وی گفت:در تعاونیهای تولید زنان سعی میشود برای تولید محصولات از کالاهایی استفاده شود که با طبیعت موافقت داشته باشد. به عنوان مثال از رنگی در صنایع دستی استفاده میشود که طبیعی بوده و هیچ زیانی برای طبیعت ندارد و آلودگی ایجاد نمیکند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
رئیس سازمان توسعه تجارت:
تعاونیها محور توسعه همکاریهای اقتصادی در دوران تحریم باشند
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: اگزچه در شرایط تحریمی قرار داریم اما یکی از کشورهای فعال در بخش تعاون هستیم از این رو انتظار گسترش روابط اقتصادی با کشورهای دوست را داریم.
حمید زادبوم دیروز در مراسم روز جهانی تعاون اظهار داشت: هرچند فعالیت سودمحور، قانون کسبوکارهای دنیاست اما در فعالیتهای تعاونی، همکاری مقدم بر سود است. موضوعی که در این روزهای کرونایی اهمیت خود را بیشتر نشان میدهد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران افزود: این شیوه فعالیت با آموزههای دینی و اخلاقی هم سازگاری دارد، از این رو جمهوری اسلامی ایران تاکید زیادی بر توسعه این مدل فعالیتها دارد.
وی ادامه داد: در عرصه جهانی با مشکلات زیادی مواجه هستیم که فقط با افزایش همکاریهای بینالمللی قابل حل است؛ به عنوان مثال برای مقابله با گرم شدن کره زمین، بیش از آنکه نیاز به بودجه باشد، محتاج همکاری است.
زادبوم گفت: به نظر میرسد بشر برای حل مشکلات نیاز دارد اولویت خود را تعاونی و همکاری بداند نه کسب سود. باید از ظرفیت تعاونیها استفاده بهینه کرد.
وی با بیان اینکه تعاونیها در کل جهان هستند و برای 10 درصد جمعیت شاغل، فرصت ایجاد کردهاند، اظهار داشت: سرمایه در گردش تعاونیها در دنیا بیش از 2 هزار میلیارد دلار است که برای دستیابی به اهداف مدنظر باید از ظرفیت این نهادها استفاده کرد.
معاون وزیر صمت گفت: با توجه به شعار امسال روز جهانی تعاونی، باید گفت که تعاونیها میتوانند موتور محرک برای حل مشکلات اقلیمی باشند و توسعه سیاستهای خاصی را در دستور کار قرار دهند. با تعاونیها میتوان اقتصاد را با سمت کمترین کربن برد؛ در واقع تعاونیها برای مقابله با کربن و پایدارسازی محیطزیست و … نقش بسزایی دارند.
وی تاکید کرد: تعاونیها کارآفرین هستند و باید با سایر اشکال کسبوکارها رقابت کنند. تعاونیها بسیار منعطف هستند و میتوانند از طریق آموزش، مشارکت اعضا در اقتصاد و رفع نیازهای جامعه نقشآفرینی کنند.
برنامهریزی برای
جهش 100 درصدی در اکتشاف ذخایر معدنی
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی از برنامهریزی برای رشد 100 درصدی در بخش شناسایی و پیجویی اکتشاف مواد معدنی کشور خبر داد و گفت: در سال جاری شاهد رشد 100 درصدی در این بخش خواهیم بود.
به گزارش روز یکشنبه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی، در پی نامگذاری سالجاری با عنوان «جهش تولید» و برنامهریزی برای حرکت این سازمان به سمت تحول و جهش در عملکرد تخصصی به ویژه در بخش کشف ذخایر معدنی جدید، رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بر تلاش برای رسیدن به این اهداف تاکید کرد.
«علیرضا شهیدی» یادآور شد: بر اساس هدفگذاری سالانه عملیات اکتشافی به میزان 150 هزار کیلومتر مربع در سطح کشور و با توجه به منابع مالی در اختیار داشتیم، موضوع تحول در بخش اکتشاف را دنبال کرده و دستیابی به هدف 300 هزار کیلومتر مربعی را در دستور کار داریم.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی، ایجاد تحول اکتشافی را نیازمند طراحی سازوکار تامین منابع مالی جدید و ظرفیتسازی اجرای عملیات اکتشاف برای فعالیتهای موثر از جمله کشف ذخایر پنهان و اجرای عملیات هدفمند و گسترده با هدف تامین نیاز واحدهای صنایع معدنی دانست و افزود: به طور جدی در پی هموار کردن مسیر هستیم و تاکنون به موفقیتهای قابل توجهی در مقایسه با گذشته رسیدهایم.
حفظ نقدینگی کشور با تولید نهاده دامی در صنایع شیر ایران
برداشت نهاده های دامی از مزارع کشت و صنعت پگاه همدان که از شرکتهای تابعه صندوق بازنشستگی است مانع خروج ارز کشور برای واردات شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران ( پگاه ) ، در راستای استفاده بهینه از پتانسیلهای موجود و کاهش وابستگی در تامین نهاده های دامی ، 220 تن جو از مزارع کشت و صنعت پگاه همدان (در هلدینگ صنایع شیر ایران)برداشت شد .
جعفرخلیلی مدیر عامل شرکت کشت و صنعت پگاه همدان ، با اشاره به حجم بالای محصول به دست آمده افزود: این نهاده های دامی در استان همدان از 100 هکتار مزارع دیم شرکت برداشت شد .
او افزود : فعالیت در زمینه کشاورزی علاوه بر تامین بخشی از نهاده های دامی موجب عدم خروج نقدینگی از کشور و مدیریت بهینه منابع می شود زیرا 220 تن جو از مزارع برداشت شد که باید واردات می شد.گفتنی است در برداشت این محصول از مزارع کشت و صنعت همدان حدود 150 تن کاه و کلش نیز بدست آمد که به عنوان بخشی از علوفه مورد نیاز جیره دام مورد مصرف قرار می گیرد
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سرپرست وزارت صنعت خبر داد:
تعداد بازدید : 0
41 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در سال 99 با وجود تحریم و کرونا
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه 60 درصد صادرات غیرنفتی به 15 کشور همسایه انجام میشود، گفت: صادرات غیر نفتی امسال با وجود همه مشکلات تحریمها و شیوع کرونا به 41 میلیارد دلار خواهد رسید.
«حسین مدرس خیابانی» دیروز (یکشنبه) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی افزود: هفته گذشته میز داخل و کاهش ارزبری به میزان 60 میلیون دلار برگزار شد و هفته آینده نیز میز ساخت داخل دیگری به منظور کاهش ارزبری 200 میلیون دلاری برگزار خواهد شد، علاوه بر آن ارتقای ساخت داخل به همه شهرک های صنعتی سراسر کشور ابلاغ شد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت از مشخص شدن برش استانی و بخشی برنامه کاهش ارزبری 3.2 میلیارد دلاری در سال 99 خبر داد و بیان داشت: در کشور 13 هزار طرح نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی 60 درصد وجود دارد که چهار هزار مورد از این طرح ها پیشرفت بیش از 80 درصد داشته و با شکل دادن پویش «تولید و تداوم امید» هر هفته 200 مورد از این طرح ها راه اندازی می شود.
مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری این طرح ها 170 هزار میلیارد تومان است که 50 هزار نفر به طور مستقیم و بیش از 500 هزار نفر را به صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهد کرد.
وی ادامه داد: امسال توسعه صادرات غیر نفتی به میزان 41 میلیارد دلار را با وجود همه مشکلات تحریم ها و شیوع کرونا و بسته شدن مرزها در برنامه داریم.
سرپرست وزارت صنعت گفت: امروز 80 درصد مرزهای تجاری ما بازگشایی شده و 75 درصد بازارچههای مرزی فعال شده است و تجارت کشور به روال عادی برگشته است.
وی بیان داشت: شکاف 42 درصد ایجاد شده در صادرات غیرنفتی در دو ماهه امسال تا 27 درصد در سه ماهه امسال کاهش یافته و این در حالی است که کرونا تاکنون بیش از 33 درصد تجارت جهانی را تحت تاثیر قرار داده است.
این مقام مسئول تاکید کرد: اتکای کشور در صادرات غیر نفتی بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب به 15 کشور همسایه و تقویت تجارت با هند و چین است.
وی گفت: اکنون 60 درصد صادرات غیرنفتی به 15 کشور همسایه انجام میشود به طوری که به عنوان نمونه در اردیبهشت امسال صادرات به افغانستان دو برابر مدت مشابه پارسال بود.
مدرس خیابانی بیان داشت: برنامه های جهش تولید این وزارتخانه در چهار محور اصلی استفاده از ظرفیتهای خالی، راه اندازی واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی، راه اندازی معادن غیر فعال و استفاده از ظرفیت و توان شرکت های دانش بنیان دنبال می شود.
وی اظهار داشت: در سه ماهه امسال 210 واحد صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی و خارج از آن مجدد راه اندازی شدند، همچنین از مجموعه چهار هزار و 400 معدن غیرفعال کشور، امسال راه اندازی یک هزار و 20 مورد آنها را در برنامه داریم که در سه ماهه امسال 146 معدن سرپا شدند.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در بخش تجارت، صادرات و واردات، امروز 33 هزار کارت بازرگانی فعال در کشور وجود دارد.
وی گفت: در سال 98 صادرکنندگان با صادرات 41.3 میلیارد دلاری انواع کالا به 100 کشور حماسه خلق کردند و با وجود تحریمها، رکورد وزنی صادرات 135 میلیون تنی زده شد که 57 میلیون تن آن مربوط به محصولات زنجیره فولاد به ارزش 9 میلیارد دلار بود.
مدرس خیابانی تاکید کرد: امروز به جز تامین مواد اولیه کارخانجات، کالاهای اساسی و تجهیزات و ماشین آلات تولید، با هر گونه واردات به کشور مخالفیم.
وی ادامه داد: سال گذشته یکهزار و 500 ردیف تعرفه کالایی مسدود شد و در سه ماهه امسال این آمار به دو هزار و 500 ردیف تعرفه کالایی رسید.
به گفته این مقام مسوول، 85 درصد واردات کشور را نهاده های تولید تجهیزات و ماشین آلات تشکیل داده و 15 درصد دیگر آن را کالاهای مصرفی تشکیل میدهند که هفت درصد آنها کالاهای اساسی است.
وی خاطر نشان کرد: در سال 98 شاهد رشد 1.9 درصدی بخش معدن و 2.1 درصدی بخش صنعت بودیم و در سه ماهه امسال با وجود شرایط تحریم ها و محدودیت های ناشی از شیوع ویروس کرونا صدور جواز های تاسیس صنعتی، معدنی و تجاری از نظر تعداد 25 درصد، از نظر سرمایه گذاری 37.3 درصد و از نظر اشتغال زایی 18.1 درصد رشد داشته است.
تامین اقلام مقابله با کرونا
مدرس خیابانی با اشاره به تامین اقلام مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: در حالی که در ابتدای اسفند سال گذشته محدودیت های زیادی در تامین اقلام مواجه بودیم، اما امروز با بسیج همگانی، میدان دادن به مردم، نیروهای مسلح و گروههای جهادی و با استفاده از ظرفیتهای خالی کارخانجات و تغییر خطوط و سه شیفت کار کردن، در این حوزه از روزی 200 هزار عدد تولید ماسک به روزی 6 میلیون ماسک رسیدیم و از یک واردکننده این اقلام به صادر کننده تبدیل شدهایم.
وی بیان داشت: در حوزه لباس های پرستاری 700 هزار دست لباس دپو شده و صادرات میشود و علاوه بر آن صادرات ونتیلاتور و دستگاه های اکسیژن ساز را در برنامه داریم.
سرپرست وزارت صنعت همچنین به برخی ارقام در حوزه تحقق شعار جهش تولید اشاره کرد و گفت: در حوزه خودرو که نخستین حوزه ای بود که با تحریم آمریکاییها مواجه شد و در پی آن کره ای ها و فرانسویها کشورمان را ترک کردند، در سه ماهه امسال پس از دو سال رشد منفی شاهد رشد هشت درصدی و تولید بیش از 200 هزار دستگاه خودرو بودیم.
مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: در این مدت تحویل خودرو 55 درصد رشد داشته و تعهدات خودروهای ناقص کف پارکینگ خودروسازان 71 درصد کاهش یافته است.
وی خاطر نشان کرد: در این حوزه رشد 40 درصدی و تولید یک میلیون و 200 هزار دستگاه خودرو را در تا پایان سال در برنامه داریم.
این مقام مسوول یادآور شد: در سه ماهه امسال شاهد رشد 115 درصدی در تولید لباسشویی و رشد 50 درصدی در تولید تلویزیون بودیم و با توجه به ظرفیت 20 میلیون دستگاهی لوازم خانگی کشور، تا پایان امسال در تلاشیم 12 میلیون دستگاه از این لوازم خانگی تولید شود.
وی همچنین از راه اندازی کارخانه ساخت پنل تلویزیون در یکی از واحدهای بزرگ استان اصفهان تا پایان سال خبر داد و گفت: رشد 30 درصدی تولید تایر، 10 درصدی تولید سیمان، هفت درصدی تولید یخچال و فریزر، هفت درصدی محصولات پتروشیمی و یک درصدی تولید کمباین از دیگر آمارهای قابل اشاره سه ماهه امسال است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه تنظیم بازار یادآور شد: دستاورد مهم این حوزه در مقابله با کرونا بود به طوری که صفهای طولانی، هجوم مردم به فروشگاه ها و خالی بودن قفسه ها را به هیچ عنوان شاهد نبودیم.
وی خاطر نشان کرد: امروز مقادیر زیادی کالا در بنادر جنوبی و انبارهای کشور دپو شده است.
به گفته این مقام مسوول، 25 ردیف کالایی که تا پارسال ارز ترجیحی 4200 تومانی استفاده می کردند، امروز فقط به پنج قلم کالای اساسی به همراه دارو و تجهیزات کاهش یافته است.
وی یادآور شد: در بخش بازرگانی داخلی جامعه بزرگ سه میلیون واحد صنفی اصناف را داریم که 6 میلیون نفر در آنها شاغلند که با در نظر گرفتن نرخ تکفل، جامعه بزرگ 20 میلیون نفری اصناف را داریم.
مدرس خیابانی، اصناف را مردمی ترین و غیردولتی ترین نهاد اقتصادی کشور توصیف کرد که در زمان شیوع کرونا با تعطیلی همه مغازه ها حماسهای در مقابله با این ویروس را رقم زدند و تاکید کرد: در ادامه باید تلاش کرد که اصناف آسیب دیده را ترمیم کنیم.
امسال صادرات 10.5 میلیارد دلار مواد معدنی را در برنامه داریم
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به صادرات 9 میلیارد دلاری کالاهای بخش معدن و صنایع معدنی در سال گذشته، از برنامهریزی برای صادرات 10.5 میلیارد دلاری در سال جاری خبر داد.
مدرس خیابانی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالات نمایندگان افزود: از نیمه دوم پارسال کمترین اتکا به صادرات نفتی به ثبت رسیده و در تلاشیم تا بخش معدن را جایگزین نفت کنیم.
وی یادآور شد: در این راستا 26 میلیون تن به ظرفیت زنجیره فولاد کشور افزوده شده که فقط در موضوع شمش فولادی از 37 میلیون تن ظرفیت به 42 میلیون تن افزایش یافته است.
مدرس خیابانی گفت: 68 گونه معدنی در کشور وجود دارد و ایران با دارا بودن یک درصد وسعت کشورهای جهان، دو درصد ذخایر معدنی جهان را در خود دارد و از این نظر کشوری غنی محسوب میشود.
وی بیان داشت: همه تلاش ما در بخش صنعت معدن حرکت به سمت صادرات محصولات انتهای زنجیره فولاد یعنی شمش و پس از آن مقاطع فولادی است و در این راستا از حدود یک ماه پیش تاکنون صادرات سنگ آهن ممنوع شده است.
سرپرست وزارت صنعت یادآور شد: این وزارتخانه 153 هزار کیلومتر خطی ژئوفیزیک هوایی را امسال در برنامه دارد و مجموع ذخایر معدنی کشور 53 میلیارد تن است.
وی گفت: با وجود تحریمها در بیش از دو سال گذشته، چرخ تولید کشور کند نشده که به معنای افزایش تاب آوری به حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی است.
این مقام مسوول در خصوص بازنگری در قیمت های خرید تضمینی یادآورشد: قیمتهای تضمینی در اختیار شورای اقتصاد است و وزارت صنعت تنها یکی از اعضای این شورا است.
سرپرست وزارت صنعت خاطرنشان کرد: از مجموع دو هزار و 500 شرکت دانش بنیان کشور، فقط هزار مورد آنها در وزارت صنعت مجوز فعالیت دریافت کرده اند.
وی به طور نمونه به برگزاری میز ساخت داخل در صنعت خودرو در هفته گذشته اشاره کرد که از مجموع 55 که قرار بر داخلیسازی شدن آنها شده بود شرکت های دانش بنیان برای داخلی سازی 37 قطعه وارد عمل شده بودند.
مدرس خیابانی ادامه داد: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید جلسه ویژه برای راه اندازی کارخانجات استان لرستان برگزار خواهد کرد، اما سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران راه اندازی کارخانه بیواتانول را در این استان در برنامه دارد.
وی گفت: در این راستا بیش از هزار برنامه با رویکرد محرومیت زدایی از 12 استان محروم و مرزی کشور در این وزارتخانه در دستور کار است.
این مقام مسوول در پاسخ به یکی از نمایندگان که چرا کالاهای فاقد ارز بری با گرانی مواجه شدهاند، توضیح داد: فراموش نکنیم نرخ دستمزد 35 درصد و بر اساس با آمارهای بانک مرکزی تورم 41.2 درصد رشد داشته که اینها ربطی به ارز ندارد.
وی درخصوص قیمت مرغ، با بیان اینکه مرغ کیلویی هشت هزار تومانی نداشتیم، یادآور شد: قیمت مصوب این کالا کیلویی 12 هزار و 900 تومان است که با تعطیلی تالارها و شیوع کرونا تقاضای آن به شدت کاهش یافت و قیمت مرغ به حدود 10 هزار تومان هم رسید و فاجعه دفن جوجه های یکروزه حاصل این موضوع بود.
مدرس خیابانی یادآور شد: با توجه به آزاد بودن قیمت واکسن، همچنین افزایش قیمت نهاده ها، تورم و افزایش هزینه های کشتار و پرسنل، تولیدکنندگان مرغ قیمت های بالاتری را خواهان هستند.
وی تاکید کرد: با توجه به این که صادر کننده هستیم، واردات مرغ آن هم با ارز 4200 تومانی صحت ندارد و ظرفیت تولید این کالا 2 میلیون و 800 هزار تن در سال است.
سرپرست وزارت صنعت همچنین در خصوص گوشت قرمز، خاطر نشان کرد: از اواخر سال 97 ارز 4200 تومانی واردات این محصول حذف و واردات آن کاهش یافت و علاوه بر آن امروز دیگر از منطقه آمریکای جنوبی گوشت قرمز وارد نمی کنیم، بلکه واردات از کشورهای همسایه انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: دست کم 90 درصد در تولید این محصول خودکفا هستیم.
مدرس خیابانی یادآور شد: امروز ارز 4200 تومانی علاوه بر دارو و تجهیزات مرتبط، تنها به سه قلم نهاده ها و خوراک دام و طیور و همچنین روغن و دانههای روغنی تعلق می گیرد.
وی کاهش سرمایهگذاری در کشور را ناشی از تحریمها برشمرد و گفت: با این وجود، رشد سرمایه گذاری بیش از 37 درصدی در جوازهای تاسیس صنعتی و رشد 137 درصدی سرمایهگذاری در پروانههای بهرهبرداری کشور در سه ماهه امسال را شاهد بودیم.
سرپرست وزارت صنعت در خصوص موضوع رایزنان بازرگانی، با اشاره به برنامه افزایش صادرات به همسایگان از برنامهریزی برای مستقر کردن 15 رایزن در این کشورها خبر داد، اما گفت: به دلیل محدودیتهای بودجه تنها پنج رایزن در این کشورها مستقر شدند.
وی از امضای توافقنامه با اتاق بازرگانی برای معرفی افرادی از سوی این اتاق با تایید وزارت صنعت برای یافتن بازارهای صادراتی و رایزنی در این زمینهها خبر داد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیرکل دفتر ترانزیت گمرک:
حجم ترانزیت امسال 30 درصد کاهش می یابد
مدیرکل دفتر ترانزیت گمرک ایران با بیان اینکه در خوشبینانه ترین حالت حجم ترانزیت کشور امسال 30 درصد کاهش می یابد، گفت: اگر امروز به وضعیت این بیمار رسیدگی نشود باید فاتحه ترانزیت را خواند.
به گزارش اتاق بازرگانی تهران، مصطفی آیتی، مدیرکل دفتر ترانزیت گمرک ایران در نشست کمیته حمل و نقل اتاق بازرگانی تهران گفت: در فضای فعلی، عدهای که ترانزیت را نمیشناسند و الفبای منافع ملی را نمیدانند بهرغم تأکیدات مقام معظم رهبری در توسعه و تسهیل ترانزیت و تاکید اسناد بالادستی در توسعه ترانزیت، برخلاف جهت ترانزیت حرکت میکنند که قابل پذیرش نیست.
وی با تاکید بر این نکته که ترانزیت حال و هوای خوبی را تجربه نمیکند و بیمار است افزود: ترانزیت بیمار است و اگر امروز به وضعیت این بیمار رسیدگی نشود و اجازه داده شود جریانات مشکوک و نادانی که در حال ضربه زدن به ترانزیت هستند به کار خود ادامه دهند، باید فاتحه ترانزیت را خواند. بنابراین اگر کسی نداند که با این هجمهها مسیر ترانزیت جمهوری اسلامی ایران در حال محو شدن است یا نادان است و یا اگر به این مساله آگاه بوده و اقدامی نمیکند بر خلاف منافع ملی گام بر میدارد.
این مقام مسئول افزود: با یک نگاه کلی به حجم ترانزیتی مشاهده میشود که حجم ترانزیت با 26 درصد کاهش به هفت میلیون و 150 هزار تن در سال 98 رسیده است. حجم ترانزیت در سال 1399 در خوشبینانهترین حالت 30 درصد کاهش پیدا میکند که این کاهش از وجود اشکالات مختلفی در ترانزیت خبر میدهد و باید آسیبشناسی دقیق صورت گیرد.
آیتی ادامه داد: همواره سه اصل بهبود فضای کسب و کار، کاهش بوروکراسی و کاهش توقف، رویکرد اصلی گمرک بوده است و هر نوع توقف در بخش دولتی به عنوان یک گلوگاه فساد قلمداد میشود. وظیفه بخش دولتی چابک کردن و کوتاه کردن بروکراسی است و هر اقدامی در خارج از این مسیر به منزله فساد است و این باید مطالبه بخش خصوصی از دولت باشد و بخش دولتی موظف به انجام آن است. آیا طبقهبندی شرکتهای حمل و نقل و ندادن حق بیمه به شرکتهای سابقهدار کار درستی است؟
در جلسه مجلس مطرح شد؛
ضرورت هدایت نقدینگی به سمت تولید مسکن
سخنگوی هیات رئیسه مجلس یازدهم گفت: دولت باید نقدینگی موجود را به شکل صحیح به سمت تولید مسکن هدایت کند.
محمدحسین فرهنگی در جلسه علنی دیروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود اظهار کرد: به نطق اول خودم در مجلس دهم شروع کردم و دیدم که مسائلی که در آن نطق گفته بودم مسائل امروز کشور نیز هست. جامعه امروز ما انتظار تحولات گستردهای را دارد، امیدوارم مجلس بتواند آغازگر این تحولات بوده و به جای تمرکز در مسائل حاشیهای چارهای برای بازار ارز، قیمت طلا، هدایت نقدینگی، کاهش سطح عمومی قیمتها و سایر مولفههای مهم اقتصادی بیندیشد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس یازدهم افزود: اینکه شعار تحول خواهی بدهیم و به جای تمرکز بر مسائل اساسی مردم در درون مجلس به حذف شایستگان متمرکز شویم مناسب نیست. بهتر است برای موضوعاتی مثل مسکن، اصلاح شرایط بازار، تحول در حوزههایی مثل دانش و هنر و کشاورزی و صنعت و معدن بهترین راه حلها را بیابیم. امروزه باید برای جایگزینی برخی مولفههای اقتصادی گامهای موثر برداریم و کاری نکنیم که امید عمومی مردم با سرخوردگی منتهی شود.
نماینده مردم تبریز در مجلس با بیان اینکه «بعضی قوانین به قوانین سفید و خنثی بدل شدهاند نسبت به اقدامات دولت در این زمینه هشدار داد و گفت: مسئولان دولتی در جلسات تصمیم گیری برای شبکههای مجازی خودشان تصمیم میگیرند و تصمیمها را منتشر میکند و مردم آنها را مشاهده کرده و در محاورات روزمره به کار میبرند و به قانون تبدیل میکنند در نتیجه آنچه ما در مجلس مینویسیم در عدم اجرا شاهد هزینههای دیگر به جامعه هستیم.
فرهنگی با استناد به روششناسی قومی در چارچوب اصول جامعه شناسی و اقتصاد نسبت به از بین رفتن اخلاقیات جامعه هشدار داد و اظهار کرد: برای از بین بردن اخلاقیات نیازی به جنگ نظامی و حتی تحریم نیست. کافی است جامعهای را با تورم طولانی درگیر کنیم. بنا به گفته بانک مرکزی 35 میلیارد دلار پول در خانههاست؛ چرا دولت آنها را با مشوقهایی صحیح به بازار نمیکشاند؟ این کار از ضرورتهای جامعه ما علاج افت سرمایه اجتماعی دولت است.
وی افزود: چرا دولت برای تامین کالاهای اساسی مردم فکری عملیاتی نمیکند. دادن سرمایههای ملی به مردم چیزی از دولت کم نمیکند. بیش از 60 میلیارد دلار مطالبه ما از کشورهای مختلف دنیا است. به جای خوراندن به دلالها چرا در قالب تامین کالاهای مورد نیاز و تامین جهیزینه خانوادههایی که به خاطر عدم امکان تامین معیشت تشکیل خانواده را به تاخیر میاندازند بکار گرفته نمیشود؟ این اقدامات زحمت دارد اما دولت برای چیست؟
سخنگوی هیات رئیسه مجلس از مطرح شدن قانون مسکن در صحن علنی مجلس خبر داد و گفت: دولت در زمان مطرح شدن این قانون هر نظری داشت اظهار کند اما بعد از تصویب به سرعت آن را اجرایی کند. دولت باید نقدینگی موجود را به شکل صحیح به سمت تولید مسکن هدایت کند؛ نه به صورت کاذب و دلالی که باعث افزایش قیمت مسکن شود. سخنان فریبنده مثل مالیات بر عایدی سرمایه در بخش مسکن نه تنها کمکی نمیکند بلکه مشکلی بر مشکلات افزوده و باعث افزایش بیشتر قیمت مسکن میشود. موضوعاتی مثل شفاف سازی مهم است اما مسائل مهمتری نیز داریم.
فرهنگی در مورد خصوصی سازی گفت: درباره خصوصی سازی معماهای حل نشدنی مطرح نکنید که از یک سو افراد فاقد اهلیت را پای معاملات بکشانید و از سوی دیگر به گونهای قیمتها را طرح کنید که هیچ خریدار واقعی جرأت نزدیک شدن به بنگاههای اقتصادی را نداشته باشد. توانایی و اهلیت اداره با توجه به سوابق گذشته، عالیترین معیار برای واگذاریهاست.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس در پایان نطق خود گفت: یکی از رهبران اصلاح طلب اخیرا نامهای نوشته است. ایشان که سوابق ارزشمندی در انقلاب اسلامی مانند اشغال لانه جاسوسی و برقراری نظارت استصوابی در کارنامه خود دارد نمیدانم چرا عنوان نامه خود را به اشتباه نوشته و هر آنچه در اختیار دولت مورد حمایت خویش است را به رهبری خطاب کرده است. هر آنچه تحت مدیریت رهبری به بهترین شکل اداره میشود. در عمر انقلاب اسلامی جز دوره اول مدیریت دکتر محمود احمدی نژاد و مدت کوتاه ریاست شهید رجایی بر قوه مجریه، ریاست جمهوری در اختیار جریان اصلاح طلبی بوده است. رهبران اصلاح طلب به جای نعل وارونه زدن باید توضیح دهند که این چه مدیریتی است که داشته و دارند، راه علاج کشور اصلاح قوه مجریه و ورود اراده انقلابی و با نشاط به عرصه اجراست، نه فرافکنی و متذکر ساختن مداخلات دشمن خارجی و بی انگیزگی مدیران به جایگاه رهبری، اگر این کار فرافکنی نیست پس چیست؟
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.