شماره: 1471 / ۱۳۹۹ بيست و پنجم مرداد
تعداد بازدید : 1
اخبار
عضو هیئت رئیسه مجلس خبر داد؛
جزئیات طرح سهمیهبندی بنزین سرانه خانوار
عضو هیئت رئیسه مجلس با تشریح جزییات طرح سهمیه بندی بنزین سرانه خانوار، از الزام دولت به خرید باقیمانده سهمیه سوخت مردم با 90درصد قیمت فوب خلیج فارس خبر داد.احمد امیرآبادی فراهانی با اشاره به «طرح سهمیهبندی بنزین سرانه خانوار» در صحن علنی مجلس به صورت عادی اعلام وصول شد، اظهار کرد: براساس این طرح ماهانه به هر فرد 30 لیتر بنزین سهمیهای پرداخت خواهد شد که به کارت سرپرست خانوار واریز میشود، و سرپرست فرصت دارد تا پایان ماه آن را مصرف کند.وی ادامه داد: اگر مقداری از سهمیه باقی بماند زمانیکه دولت میخواهد کارت سرپرست را مجدد شارژ کند، موظف است کل باقی مانده آن را براساس قیمت 90 درصد فوب خلیج فارس خریداری و به حساب سرپرست واریز کند که زیرساختهای این طرح توسط شرکت پخش و پالایش فرآوردههای نفتی آماده شده است.نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در این طرح قیمت سی.ان.جی و گازوئیل گران نخواهد شد، افزود: تاکید داریم که سرانه مورد نیاز حمل و نقل عمومی گران نشده و سهمیه بنزین هم به تاکسیها تعلق گیرد.وی افزود: اگر نفت گران شود و قیمت فوب افزایش پیدا کند کسی که مصرف بنزین کمتری دارد پول بیشتری دریافت خواهد کرد. ما بنزین به کسی نمیدهیم بلکه یارانه بنزین میدهیم.عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اثر تورمی اجرای این طرح گفت: براساس بررسی مرکز پژوهشهای مجلس اثر تورمی این طرح در دهکهای بالا 4 درصد بوده و در دهکهای پایین حتی ضریب جینی را بهبود میبخشد. برخی دنبال این طرح را قبول ندارند، لذا میگویند که هرکسی باید به پمپ بنزین مراجعه کند و سهم خود را در گالن بگیرد اما اینگونه نیست.وی با بیان اینکه پیشبینی شده 20درصد از درآمد دولت از این طریق به گازسوز کردن تاکسیها و وانتبارها اختصاص یابد، البته به آنها فرصت داده میشود تا خودرو خود را گازسوز کنند تا کرایهها گران نشود، توضیح داد: 20درصد از این درآمد نیز به مردم اختصاص مییابد تا خودرو خود را گازسوز کنند که این مبلغ به صورت وام خواهد بود. 60 درصد باقیمانده نیز برای اشتغالزایی در اختیار دولت قرار خواهد گرفت. پیشبینی میکنیم با اجرای این طرح 10 تا 15 میلیون لیتر کاهش مصرف خواهیم داشت.امیرآبادی در پاسخ به این سؤال که چنین شرایطی در طرح هدفمندی یارانهها هم پیشبینی شده بود اما آنگونه که باید به بخشهای لازم اختصاص پیدا نکرد، گفت: در طرح هدفمندی یارانهها قانون به درستی اجرا نشد، رئیسجمهور وقت در این طرح به همه یارانه داد، در حالی که 50 درصد این طرح اختصاص یارانه نقدی بود.
اهدا کمک 650 میلیون تومانی بید بلند خلیجفارس برای اجرای پروژه آبرسانی در بخش مرکزی بهبهان
محمود امین نژاد مدیرعامل شرکت پالایش گاز بید بلند خلیجفارس از تامین و پرداخت کمک مالی به ارزش 650 میلیون تومانی به واسطه پیگیری و درخواست نماینده و فرماندار محترم شهرستان بهبهان جهت اجرای پروژه خط انتقال آب به طول 4000متر در مسیر دهستان بزرگ دودانگه و چند روستای مجاور بهمنظور پایداری خدمات تأمین آب شرب برای ساکنان این مناطق خبر داد.امین نژاد در ادامه افزود: پیشاز این شرکت پالایش گاز بید بلند خلیجفارس در حوزه تأمین آب باکیفیت ، جهت استفاده شهروندان محترم شهر بهبهان و بخشها و روستاهای تابعه، این پالایشگاه با اجرای طرح مشارکتی بازسازی کامل تصفیهخانه بزرگ این شهر مبلغ 50 میلیارد تومان را در این حوزه هزینه کرده است.امین نژاد در پایان ابراز امیدواری کرد که با آغاز فرآیند بهره برداری و تولید تجاری این مجموعه عظیم صنعتی، قطعا شاهد حضور مستمر و فعال تر این شرکت در حوزه
مسئولیت های اجتماعی خواهیم بود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اردکانیان: تا پایان سال 196 طرح به بهره برداری میرسد
وزیر نیرو از افتتاح 196 طرح با سرمایه گذاری 34 هزار میلیارد تومان تا پایان سال جاری خبر داد.
رضا اردکانیان ، وزیر نیرو، در آیین بهره برداری از طرح عظیم توسعه منابع آب و خاک در نواحی مرزی کشور اظهارداشت: در قالب پویش «هر هفته الف. ب. ایران»، تا کنون 54 طرح بزرگ با احتساب این طرح با سرمایه گذاری 16 هزار میلیار تومان در بخشهای آب و برق و فاضلاب، به افتتاح رسیده است. البته تا پایان سال 196 طرح دیگر با سرمایه گذاری 34 هزار میلیارد تومان نیز به افتتاح خواهد شد.
وی افزود: این طرح مهم طرح توسعه منابع آب و خاک در مناطق مرزی کشور است. به جرات میتوان گفت کشور ما روی نقشه جغرافیایی از حیث تنوع مسائل آبهای مرزی و حوزههای آبریز مشترک، وضعیت منحصر به فردی دارد.
اردکانیان با اشاره به وجود 12 استان دارای مرز خشکی و 48 رودخانه مرزی که حدود 40 مورد از آنها منشاء داخلی دارند تاکید کرد: امروز برای تمام این آبها موافقتنامه و مقاولهنامه بینالمللی معتبر موجود است. این در حالی است که تا قبل از پیروزی انقلاب، در همین کشور با همین سرمایه و همین آبها، تنها یک طرح مرزی به اجرا رسیده بود که مربوط به احداث سد ارس با قدرت تنظیم 650 میلیون متر مکعب در سال بر روی رودخانه مرزی ارس بود.
وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا ابتدای دولت یازدهم 28 سد دیگر با قدرت تنظیم 3.2 میلیارد متر مکعب احداث شد و در دولت تدبیر و امید نیز به تنهایی در بخش رودخانههای مرزی 24 سد دیگر با تنظیم 2.5 میلیارد متر مکعب تا امروز به افتتاح رسیده است.
وزیر نیرو هدف اصلی این طرحها را تامین آب شرب مردم و تثبیت جمعیت و رفاه و آسایش مردم دانست و خاطرنشان کرد: آب شرب 46 شهر و یک هزار و 36 روستا از محل این طرحها تاکنون تامین شده است و 370 مگاوات ظرفیت برقآبی نصب شده روی این سدها به شبکه برق کشور متصل شده است. از نظر شبکههای مدرن آبیاری و زهکشی هم تا حدود 200 هزار هکتار برنامهریزی شده است که به مرور این شبکه ها به مدار میؕآیند.
اردکانیان با تاکید بر این که شبکههای آبیاری و زهکشی نقش مهمی در تنطیم تولید مواد غذایی دارند، یادآور شد: کشور ما از حیث سطح زیر کشت آبی بعد از چین و هند و آمریکا و پاکستان، پنجمین کشور جهان است. در دنیا به ازای هر 1000 نفر حدودا 40 هکتار زمین تحت کشت آبی وجود دارد و در کشور ما این آمار 2.5 برابر میانگین جهانی است. بنابراین ما اگر الگوهای صحیح کشت، روشهای صحیح آبیاری و از فناوریهای روز استفاده کنیم، امنیت غذایی در کشور ما دیگر دغدغه نخواهد بود.
وی با اشاره به طرحهای در حال افتتاح وزارت نیرو افزود: در اجرای این طرحهای مرزی، تعداد زیادی از شرکتها، کارخانجات تولید کنندگان و طراحان کشور مشغول شدند، 41 شرکت مهندسین مشاور و 200 پیمانکار بزرگ در این پروژه ها مشغول بودند، که بزرگترین آنها قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاست که از لحاظ مالی بیش از 45 درصد طرحها توسط آنها اجرا شده یا در دست اجراست.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: آنچه که در استانهای کرمانشاه و ایلام با فرمان رئیس جمهور افتتاح رسمی شود، موجب افزایش چهار برابری محصولات کشاورزی در این مناطق و همچنین ایجاد اشتغال قابل ملاحظه خواهد شد.
اردکانیان یادآورشد: تاکنون سطح زیر کشت به وسعت 23 هزار هکتار ایجاد شده است که تا پایان امسال به 35 هزار هکتار خواهد رسید و سعی خواهیم کرد در ماههای پایان دولت دوازدهم در سال 1400 هم این مسیر رو به رشد ادامه داشته باشد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
ابهامات وزارت نفت در خصوص آینده مدیریت پالایشگاهها
تعداد بازدید : 0
زنگنه نگران تکرار تجربه ناخوشایند واگذاری پتروشیمیها است
درحالی وزارت نفت و اقتصاد در گیر و دار پاسخ به افکار عمومی در خصوص صندوق ETF پالایشی هستند که گمان میرود وزیر نفت بیشتر نگران تکرار تجربه ناخوشایند واگذاری سهام و مدیریت پتروشیمیها است.
همزمان با طرح ایجاد صندوقهای ای تی اف کارشناسان و صاحب نظران در مورد شیوه مدیریت بنگاه هایی که از طریق این صندوقها به سهامداران خرد واگذار میشود مباحث متعددی را عنوان داشتند و نکته ای که مورد نظر کارشناسان این بود که بالاخره باید مشخص شود مدیریت بنگاههای واگذار شده از طریق صندوقهای به مردم چگونه خواهد بود و ایا دولت از مدیریت در این بنگاهها کنار خواهد رفت این بحثها تا آنجا پیش رفت که در توضیحاتی دولت اعلام کرد مدیریت بنگاههای واگذار شده از طریق ای تی افها تا یک سال به عهده دولت خواهد بود و بعد از آن در مورد واگذاری مدیریت تصمیمگیری خواهد کرد.
از سوی دیگر این روزها که بحث واگذاری سهام پالایشگاهها در قالب صندوق ای تی اف دوم حاشیه ساز شده و تایید و تکذیبهای متعددی در مورد واگذاری این پالایشگاهها از طریق صندوقهای ETF و یا به صورت بلوکی مطرح شده است. باز نکتهای که بر آن تاکید میشود این است که محور اصلی اختلاف بین وزارت نفت و وزارت اقتصاد بر سر نوع مدیریت بر این پالایشگاهها است و به عبارت دیگر شاید این گونه باید بیان کنیم که وزارت نفت نگران هست از اینکه وضعیت مدیریت این پالایشگاهها به چه شکلی خواهد شد.
در این خصوص حمیدرضا صالحی کارشناس حوزه انرژی در مصاحبه با اقتصاد آنلاین گفت: نگرانی وزارت نفت تا حدودی طبیعی است به جهت اینکه این وزارت متولی حوزه تامین و توزیع فرآوردههای نفتی در کشور است و از ارکان تامین کننده فراوردههای نفتی در حال حاضر هم همین پالایشگاهها هستند.
از آنجا که قیمت فرآوردههای نفتی عمده شامل بنزین گازوئیل، نفت کوره و نفت سفید هنوز در کشور آزادسازی نشده و در شبکه خاص و از طریق دولت توزیع میشود مدیریت تامین و توزیع دراین بخش به شدت دارای اهمیت است و تا زمانی که دولت برای آزاد سازی قیمت چهار فرآورده اصلی تصمیم جدی را اتخاذ نکرده است و ازاد سازی نرخ صورت نپذیرفته و حتی برخی از این فراوردهها به صورت کوپن الکترونیکی (کارت سوخت) در حال توزیع است، حذف بازوی مدیریتی تامین از وزارت نفت ریسک بزرگی برای زنجیره تامین پایدار خواهد بود.
وی افزود به نظر میرسد وزارت نفت با توجه به تجربیاتی که در خصوصی سازی مرحله قبل به ویژه در واگذاری مجتمعهای پتروشیمی کشور برایش اتفاق افتاده شاید نگرانیهای خاص داشته باشد به جهت اینکه عموما این شرکتها در هلدینگها و سرمایهگذاریهای غیرتخصصی قرار گرفتند و به طبع آن مدیران غیر متخصص و یا بعضاً سیاسی بر مسند این شرکتها منصوب شدند و این باعث شد که در روند اجرایی وزارت نفت با چالشهای متعددی روبرو باشد. این در حالی بود معمولاً مدیران مجتمعهای پتروشیمی در زمان تصدی وزارت نفت بر انها از طریق آزمونهای تخصصی خاص و در فرایندی کاملا حرفه ای تربیت و منصوب میشدند و اداره این شرکتها را به عهده میگرفتند.
وی افزود: در حال حاضر میبینیم شرکتهای پتروشیمی به صورت متفرقه در هلدینگ و سرمایهگذاریهای غیرتخصصی واقع شده اند و هر کدام شان به صورت جزیرهای اداره میشوند و عملا وزارت نفت در حوزه مدیریت این مجموعهها ابزار خاصی جز تامین خوراک در دست ندارد. چالش مدیریت یکپارچه این شرکتهای پتروشیمی تا جایی پیش رفت که در مقطعی حتی طرح تجمیع و ایجاد یک هلدینگ تخصصی در حوزه پتروشیمی نیز مدتی مطرح شد مانند ادغام هلدینگ نفت و گاز تامین اجتماعی با هلدینگ خلیج فارس. این گوشه ای از چالشهای خصوصی سازی پتروشیمیها بدون بررسی وضعیت مدیریت این مجموعهها بود و همه اینها در حالی است که قیمت گذاری محصولات این صنایع آزاد سازی شده بود و حال آنکه فرآوردههای نفتی هنوز به صورت یارانه ای و دو نرخی عرضه میشود..
صالحی افزود: وزارت اقتصاد باید هرچه سریعتر روشهای مشخص و معینی را با موافقت وزارت خانههای متولی برای واگذاری وضعیت مدیریت و کرسیهای هیئت مدیره شرکت هایی که در قالب صندوقهای ای تی اف واگذار میشوند، ارائه نماید. تا در این مسیر دغدغههای وزارت خانههای متولی رفع شود و در ضمن به اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی که این روزها با ورود به بازار سرمایه باعث رونق این بازار شده اند نیز آسیب وارد نشود.
وی در پایان گفت به نظر میرسد چالش اصلی بحث مدیریت آینده این شرکتهای استراتژیک در حوزه فرآوردههای نفتی کشور است، بویژه در شرایطی در دهه اخیر که با بحث تحریمها روبرو هستیم. از این رو دغدغه وزارت نفت شاید به نوعی پذیرفته باشه اما به نظر میرسد با راهکارهای نوین وزارت اقتصاد و نفت میتوانند در خصوص مدیریت این مجموعهها به تعامل برسند تا راه برای ورود این شرکتها به بازار سرمایه بیش از گذشته باز شده و بزودی شاهد حضور شرکتهای پالایشی در قالب صندوقهای ETF باشیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.