شماره: 1915 / ۱۴۰۱ اول تير

تعداد بازدید : 0
اخبار
حکم رئیسی برای وحید یامینپور
رئیس جمهور به پیشنهاد وزیر ورزش و جوانان، در حکمی وحید یامینپور را به عنوان «دبیر شورایعالی جوانان» منصوب کرد. سید ابراهیم رئیسی با نظر به مراتب تعهد و سوابق شایستگی و به پیشنهاد وزیر ورزش و جوانان، وحید یامینپور را به عنوان «دبیر شورایعالی جوانان» منصوب کرد.
بر این اساس و با توجه به ضرورت توجه جدیتر به مسائل جوانان و فراهم کردن زمینه اثرگذاری بیشتر، جایگاه دبیرخانه شورای عالی جوانان ارتقاء یافته و به زیرمجموعه نهاد ریاست جمهوری انتقال مییابد تا با اختیارات و ظرفیت بیشتر پیگیر مسائل مربوط به حوزه جوانان باشد.
احیای دبیرخانه شورای عالی جوانان و فعال کردن ظرفیت دستگاههای اجرایی عضو این شورا، ایفای نقش نمایندگی شورا در مراکز و مجامع مربوط به جوانان و ارتقای نقش و جایگاه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان بخشی از انتظارات رئیس جمهور از دبیر شورایعالی جوانان است.
عذرخواهی رئیس صداوسیما از رهبر انقلاب
در پی تذکر رهبر معظم انقلاب درباره برخورد یکی از برنامه های صداوسیما با یکی از توفیقات نیروی انتظامی، رییس رسانه ملی در نامهای به معظمله، از غفلت پیش آمده عذرخواهی کرد.
متن نامه پیمان جبلی بدین شرح است:
محضر مبارک رهبر معظم انقلاب؛
سلام علیکم،
فرزندان شما در رسانه ملی تذکر و گلایه شما را با گوش جان شنیدند. از غفلت و قصور پیش آمده عذرخواهی میکنیم و بدیهی است که جبران خواهد شد. بیشک؛ ما سربازان شما در صدا و سیما همواره نیازمند تذکرات و نصایح راهگشایتان هستیم و یکی از شاخصههای تحول در رسانه ملی، توجه جدّی و پیگیری مجدانه هشدارها و رهنمودهای حضرتعالی خواهد بود.
با تجدید احترام - پیمان جبلی»
پیش از این رهبر انقلاب در سخنانی با انتقاد از عملکرد صداوسیما در ماجرای سرقت از صندوق امانات بانک ملّی فرمودند:
«نیروی انتظامی تعدادی دزد را در 48 ساعت پس از دزدی دستگیر میکند؛ خب باید تشویق بشوند. در رسانه ملی خود ما جوری حرف زده میشود کأنه سرزنش میشوند! مسلماً عمدی نیست اما غفلت است این غفلتها به سود دشمن تمام میشود. هرکس مردم را از آینده ناامید کند برای دشمن دارد کارمیکند؛ چه بداند چه نداند.»
جزییات دستگیری عوامل موساد
در سیستان و بلوچستان
دادستان زاهدان جزییات دستگیری عوامل موساد در سیستان و بلوچستان را تشریح کرد .
مهدی شمس آبادی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در زاهدان جزئیات چگونگی دستگیری عوامل موساد در سیستان و بلوچستان را تشریح کرد.
دادستان زاهدان اظهار کرد: همکاران ما در اداره اطلاعات حدود ۸ ماه رصد اطلاعاتی داشتند و خیلی دقیق کیسها را رصد میکردند بهگونهای که متوجه شدند ترور دانشمندان هستهای نیز در دستور کار تعدادی از این افراد بوده است.
وی افزود: با اشراف اطلاعاتی قوی که وجود داشت، اعضا در هر کدام از استانهای مختلف کشور شناسایی و دستگیر شدند، قابل ذکر است مستندات زیادی بر علیه این افراد وجود دارد به گونهای که قرار بازداشت متهمان که صادر شد هیچگونه اعتراضی نکردند.شمسآبادی گفت: هماکنون نیز پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است و به زودی کیفرخواست صادر و به دادگاه ارسال میشود.دادستان زاهدان در زمینه سایر پروندههای در دستور کار بیان کرد: هیچ حکمی تا زمانی که قطعی نشود اطلاع رسانی نخواهد شد. وی در ادامه افزود: در پرونده منطقه آزاد چابهار کیفر خواست صادر شده است و متهمانی که کیفر خواست خوردند حتما از کار معلق می شوند.
دادستان زاهدان گفت: در خصوص پرونده شهرداری زاهدان نیز مراحل آخر تحقیقات مقدماتی در حال اتمام است و تا پایان تیرماه آن هم کیفر خواست میخورد.
شمس آبادی با تاکید بر اینکه تمام تلاش ما پیشگیری از اطلاله دادرسی است، گفت: تلاش می کنیم پروندههای در دستور کار سریعتر رسیدگی شوند.
وی افزود: 10 سر شاخه در استان که عامل برهم زدن امنیت جامعه بودهاند توسط ارگانهای امنیتی شناسایی شده اند.
این مقام مسوول در خصوص جمع آوری سلاح در استان بیان داشت: برای تضمین امنیت مردم در ابتدا باید سلاحهای غیرمجاز جمعآوردی گردد و خانوادهها نیز داوطلبانه اقدام به اینکار نمایند زیرا اولین آسیب به خود خانواده ها وارد میشود.
شمس آبادی افزود: در برخورد با سارقین مسلح، دستگاه قضائی هیچ رافتی نخواهد داشت و رویکرد ما در دستگاه قضائی برخورد با این افراد است که مخل امنیت مردم هستند.
وی از اختصاص شعبه 5 بازپرسی به پرونده های مواد مخدر در استان خبر داد و افزود: 42 درصد پروندههای مواد مخدر در استان منتهی به صدور رای شده است.
دادستان زاهدان بیان داشت: سیاست دستگاه قضائی بر این است که مانع از قاچاق سوخت شویم و با اجرایی شدن طرح رزاق تا حدود زیادی جلوی قاچاق سوخت گرفته می شود.
شمس آبادی ادامه داد: 558 دستگاه خودرو از پارکینگ های سراسر استان جمع آوری و به مرکز استان انتقال یافته است.
وی در آخر افزود: در مزایده های اخیر 951 خودرو به فروش رسیده و بالغ بر 71 میلیارد تومان به خزانه دولت انتقال یافته است.
جایگاه ژئواکونومیکی ایران
ادامه از صفحه اول
به رغم فرازونشیبهایی که در روابط ایران و اتحادیه اروپا به ویژه پس از انقلاب اسلامی در ایران وجود داشته است، استمرار این روابط و حتی گسترش آن ـ البته تا قبل از سایهگستر شدن قطعنامههای شورای امنیت به روابط متقابل ـ از حکمفرمایی نوعی نگرش تاریخی بر روابط میان دو طرف حکایت دارد. اما با مطرح شدن پرونده هستهای ایران از سال 2003 در آژانس بینالمللی انرژی اتمی و سپس ارجاع آن به شورای امنیت به تدریج روابط ایران و اتحادیه اروپا دچار نوسان شده و به سوی سردی گرائید. هرچند روابط اقتصادی کمتر از روابط سیاسی از این موضوع متأثر گشته بود
با شروع تحریم های اقتصادی و تجاری آمریکا علیه ایران، روابط تجاری ایران با اتحادیه اروپا نیز تحت تاثیر قرار گرفت. با وجود اینکه حدود ۵ درصد از نفت مورد نیاز کشورهای اتحادیه اروپا از طریق ایران تامین میشد، اما خط مشی سیاسی اروپا حجم صادرات نفت ایران را تا صفر درصد پایین آورد. در واقع تجارت دوجانبه میان ایران و اتحادیه اروپا علاوه بر اینکه حجم قابل توجهی ندارد، بیش از آنکه به واقعیت های اقتصادی وابسته باشد، شدیدا از روابط سیاسی متاثر بوده است. لذا ضروری است ایران در تجارت با کشورهای عضو این اتحادیه تجدیدنظر نموده و نظام تجاری خود را بازطراحی نماید.
به نظر می رسد عواملی همچون فشارهای آمریکا، ترس از بروز جنگ میان اسراییل و ایران، هراس از بروز بی ثباتی و آغاز مسابقه تسلیحاتی در منطقه و همچنین تمایل اروپا به نشان دادن توانمندی های خود در حوزه مسایل امنیتی در چرخش رفتار و سیاست اتحادیه اروپا تاثیرگذار بوده است. قطعاً می توان گفت که رابطه ایران و اتحادیه اروپا دشوارتر شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
هر کس مردم را ناامید کند برای دشمن کار میکند
بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران کنگره ملی شهدای عشایر که ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ برگزار شده بود، صبح دیروز در محل برگزاری این همایش در شهرکرد منتشر شد.
مشروح بیانات رهبر انقلاب را به نقل از دفتر حفظ و نشر آثار آیتالله خامنهای میخوانید:
خیلی خوش آمدید برادران عزیز، خواهران عزیز، عشایر عزیز و گرامی سرتاسر کشور. ولادت حضرت ثامنالحجج (سلام الله علیه) را به همهی شما تبریک عرض میکنم و از اینکه این کنگره را، این بزرگداشت را تشکیل میدهید صمیمانه از شما تشکّر میکنم؛ کارتان بسیار کار خوبی است، کار درستی است. این بزرگداشتی که تشکیل میدهید و این جلسهی ما یک فرصتی هم هست که توجّه و نظر عموم مردم کشور را به عشایر جلب کند. امام فرمودند عشایر ذخایر انقلابند، ذخایر کشورند. مردم نباید فراموش کنند که ما یک مجموعههای باارزش از عشایر داریم که اینها ذخیرهی کشورند؛ این باید دائماً به یاد مردم بیاید. یکی از فواید این دیدار امروز ما و جلسهای که شما در زمان خودش خواهید داشت، همین است که ملّت ایران را با عشایر و ارزش عشایر آشنا میکند.
من یک مختصری راجع به عشایر میخواهم عرض کنم، لکن قبل از آن به بیانات این برادران اشاره میکنم. بیانات خوبی است؛ این فعّالیّتهایی که هر دو برادر ذکر کردند در مورد این کنگره یا بزرگداشتهای این بیست سال، خب کارهای باارزشی است. من هم اینجا در این راهرو نگاه کردم این تصویری را که از فعّالیّتها انجام گرفته و با دقّت همه را دیدم؛ کارهای خوبی انجام گرفته. این سه رویکردی هم که ایشان ذکر کردند، هر سه رویکرد مهم است، منتها یک نکتهای وجود دارد و آن این است که شما وقتی جهیزیّه میدهید به یک خانوادهای، خب این جهیزیّه به دست او میرسد و استفاده میکند، شما هم میفهمید که استفاده کردهاند؛ نقد است؛ حتّی آنچه به این نقدی هم نیست، مثلاً فرض کنید مثل کاشت نهال، خب نهال را میکارید ــ من تصویرهایش را اینجا دیدم ــ بعد از دو سال، پنج سال، ده سال، اینها سربلند میشوند و یک جنگل، یک باغستان، یک فضای سبزی را به وجود میآورند؛ این را هم شما به چشمتان میبینید اثرش را. کار فرهنگی چطور؟ خب شما کتاب تهیّه کردید، فیلم تهیّه کردید؛ خروجی این کتاب شما و این فیلم شما چه شد؟ این مهم است؛ این دیگر به آن آسانی نیست؛ دشواری کار فرهنگی همین است؛ مشکل کار فرهنگی همین است که شما با کمّیّت و با کار مادّی نمیتوانید نتیجهی آن را قطعی بدانید. کتاب را انسان چاپ میکند، ممکن است این کتاب را صد نفر بخوانند، ممکن است ده هزار نفر بخوانند؛ ممکن است همهی چاپ اوّلش هم فروش نرود، ممکن است به صد چاپ هم برسد؛ چه کارش میکنید؟ چه جور عمل میکنید که این کار فرهنگی به نتیجه برسد؟
ما امروز در همهی آحاد ملّت ایران، از جمله در عشایر، بیش از همه چیز به کار فرهنگی احتیاج داریم. دشمن ملّت ایران، دشمن اسلام، دشمن کشور، دشمن جمهوری اسلامی، تکیهاش امروز به جنگ نرم است که حالا من بعداً شاید یک اشارهای کردم. غرض، دوستانی که دستاندرکار مسائل این جور بزرگداشتها هستند و به کار فرهنگی هم توجّه دارند، به این نکتهای که عرض کردیم توجّه داشته باشند: بازخورد کار شما چه شد؟ خروجی کار شماها چه شد؟ تأثیراتش در جامعهی عشایری چه اندازه است؟
عشایر ایران جزو باوفاترین قشرهای ملّت ایرانند. اینکه عرض میکنیم «جزو باوفاترین»، از روی سلیقه و حدس نیست؛ با توجّه به اتّفاقاتی است که در کشور افتاده و ما میدانیم. هم در تاریخ نزدیک خودمان، هم در تاریخ این دویست سیصد سال گذشته، داستانها وجود دارد از تلاشی که خارجیها و مخصوصاً انگلیسیها کردند برای نفوذ در عشایر؛ کارهای عجیب و غریبی که حالا اگر وقت بود و مجال بود و انسان اینها را میگفت، بد نبود؛ باید در کتابها بخوانید. خارجیها تلاش کردند برای اینکه بتوانند در عشایر نفوذ کنند و آنها را به یک شکلی وادار به خیانت به کشورشان بکنند ــ حالا به شکلهای مختلفی؛ با تجزیه، با جنگ داخلی، با انواع و اقسام کارهای گوناگون ــ امّا نتوانستند آنها را به آن سمتی که خودشان میخواهند سوق بدهند و بکشانند؛ این «باوفاترینها» و «جزو وفادارترینها» که عرض میکنیم، به خاطر این است.
در همین دوران اخیر، یعنی دوران انقلاب، دوران دفاع مقدّس و دوران بعد از دفاع مقدّس هم عشایر امتحانهای خوبی پس دادند؛ همین که در بین جامعهی عشایری بیش از یازده هزار [نفر از این] جمعیّت به شهادت میرسند، این خیلی مهم است. این جور نبود که همهی عشایر ما لب مرز باشند، مورد تهدید باشند؛ البتّه بعضی لب مرز بودند و بلافاصله در دفاع مقدّس مورد تهدید قرار گرفتند، امّا بعضی هم نه، وسط کشور بودند و تهدید مستقیمی متوجّه اینها نبود، امّا در عین حال به سمت میدانهای دفاع مقدّس شتافتند و دفاع کردند و تلاش کردند و کار کردند.
چه عاملی موجب شد که عشایر کشور ما با اینکه قومیّتهایشان مختلف است، زبانهایشان مختلف است، این جور کنار هم بِایستند و در خدمت اسلام قرار بگیرند، در خدمت کشور قرار بگیرند؟ این نخ تسبیح، چه چیزی بود؟ دین و دینداری بود. دین، عامل وحدت است، عامل پیشرفت است، عامل فداکاری و ازخودگذشتگی است؛ عامل دین، عشایر را وادار کرد که این جور در میدانها در کنار هم باشند؛ نگذاشت این تنوّعهای قومیّتی و امثال اینها بین اینها جدایی به وجود بیاورد، اختلاف به وجود بیاورد؛ دین یک چنین تأثیری دارد.
امام راحل بزرگوار ما هم با استفاده از همین عامل توانست این انقلاب عظیم را به وجود بیاورد و به پیروزی برساند و بعد از پیروزیِ انقلاب توانست با همین عامل کشور را حفظ کند. اگر عامل دین نبود، انقلاب پیروز نمیشد؛ مطمئن باشید. هیچ عامل دیگری قادر نبود این جوانهایی را که با دست خالی میآمدند به خیابانها و در مقابل گلوله، در مقابل تفنگ سینه سپر میکردند، بیاورد در این میدان دشوار و سخت؛ هیچ عامل دیگری نمیتوانست؛ ایمان دینی اینها را آورد. امام از این استفاده کرد برای اینکه این انقلاب به پیروزی برسد، بعد هم از عامل ایمان مردم استفاده کرد برای اینکه این کشور را مصونیّت ببخشد. این کشور، بعد از انقلاب، مورد طمع قرار گرفت، به آن طمع کردند. این جور نبود که ناگهان به کلّهی خود صدّام بزند که بلند بشود [بیاید]؛ نخیر، تحریکش کردند، وادارش کردند، به او امید دادند، به او وعده دادند، به وعدهشان هم عمل کردند؛ به او پول دادند، سلاح دادند، نقشهی جنگی دادند برای اینکه بیاید. غرض این نبود که بیاید یک قسمتی از کشور را جدا کند؛ غرض این بود که بیاید با جدا کردن یک بخشی از کشور یا با انواع روشهای دیگر، انقلاب اسلامی را از بین ببرد؛ هدف این بود. آمریکا پشتش بود، انگلیس پشتش بود، فرانسه پشتش بود، دولتهای مرتجع پشتش بودند و هر کسی دنبالهروِ اینها بود؛ اینها همه آمدند میخواستند کشور را تکّهپاره کنند، اینها میخواستند کشور را برگردانند زیر سلطهی آمریکا، اینها میخواستند ملّت ایران را اسیر کنند، امام نگذاشت؛ با چه وسیلهای؟ با وسیلهی دین؛ دین این جور است؛ ایمان دینی یک چنین تأثیری دارد.
شهدای شما هم یک مظهر زیبا و باشکوهی هستند از همین ایمان دینی. این یازده هزار شهیدی که شما دادید، اینها در واقع دارند تأثیر ایمان دینی را نشان میدهند. این جوان میتوانست در خانهی خودش، زندگی خودش، در محیط خودش، پیش پدر و مادر خودش، پیش همسر خودش، پیش بچّههای خودش بماند، از لذّات زندگی بهرهمند بشود ــ به همان مقداری که ممکن است ــ امّا این کار را نکرد، همه را رها کرد؛ فرزند عزیز را رها کرد، همسر عزیز را رها کرد، پدر و مادر دلباختهی خودش را رها کرد رفت؛ برای چه؟ این انگیزه چه بود؟ انگیزه دین بود؛ حالا یا رزمنده بود و برگشت، یا جانباز شد، یا شهید شد. پدر و مادر او هم که توانستند این مصیبت را، این سختی را، این آتش دل را خاموش کنند، تسلّا پیدا کنند، به برکت دین بود، [اثر] دین بود.
یک دوست ما پسرش در تصادف از بین رفته بود، یک قدری ناراحت بود؛ پدر سه شهید آنجا بود، من گفتم شما یک پسرت رفته، این آقا سه پسرش رفته؛ گفت آقا، پسرهای این [آقا] شهید شدند، این غصّه ندارد! ببینید، حرف درستی هم هست. بله، سوزش دل هست ــ این جُرحی که بر دل پدر و مادر وارد میشود قابل انکار نیست ــ امّا خانوادههای شهدا تسلّا پیدا میکنند، صبر میکنند، چون میدانند که این جوانشان پیش خدا است، زنده است؛ با خدا معامله میکنند. اِنَّ اللَهَ اشتَرىٰ مِنَ المُؤمِنینَ اَنفُسَهُم وَ اَموالَهُم بِاَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ یُقاتِلونَ فی سَبیلِ اللَهِ فَیَقتُلونَ وَ یُقتَلون؛ هر دویش اجر دارد: هم از دشمن تلفات بگیرید اجر دارد، هم خودتان به دست دشمن کشته بشوید اجر دارد. اینها با خدا معامله کردند؛ هم آن جوان با خدا معامله کرد، هم این پدر و مادر و همسر با خدا معامله کردند. عامل دین را نباید در این قضیّه فراموش کرد.
خب حالا بعضیها در تحلیلهای گوناگونی که میکنند، [میگویند] این جوان رفت از مرزهای کشورش حراست کند، امنیّت را ایجاد کند. خب بله، معلوم است؛ امنیّت کشور، مصونیّت کشور، ناشی از همین فداکاریها است، ناشی از همین شهادتها و جانباز شدنها و مبارزهها و درگیریها است؛ شکّی در این نیست که این موجب امنیّت کشور است، امّا انگیزهی او دین بود، خدا بود؛ انگیزهی او را نباید به چیزهای کمتر از دین فرو کاست و تقلیل داد. در واقع اینها برای خدا حرکت کردند، برای خدا کار کردند و عزّت شهدا هم به خاطر همین است؛ عزّت شهدا هم به خاطر همین است. خب حالا بعضیها هستند که با دین سر و کاری ندارند، این شهادتها را هم نمیتوانند انکار کنند، [لذا] در انگیزهها دست میبرند. و یکی از مهمترین ابعاد جنگ نرم دشمن همین است که این انگیزهی دین را ــ که مهمترین انگیزه است، بالاترین انگیزه است ــ در بین مردم خاموش کنند یا تضعیف کنند.
امروز هر کاری در کشور علیه سنّتهای دینی و مقدّسات دینی انجام بگیرد، یک انگیزهی سیاسی پشتش هست؛ ممکن است خود طرف نداند، امّا هست و به این راه کشانده شده. تضعیف دین، تضعیف سنّتهای دینی، تضعیف شعائر دینی و مناسک دینی، زیر سؤال بردن اینها، غیر منطقی جلوه دادن اینها، همه چیزهایی است که دشمن از اینها استفاده میکند؛ حالا ممکن است این کسی که [این] کار را انجام میدهد نداند، توجّه نداشته باشد؛ بله، گاهی بعضیها از روی غفلت یک حرکتی انجام میدهند.
امروز سعی دشمن این است که ایمان دینی را تضعیف کند، امید را تضعیف کند، خوشبینی به آینده و به مدیریّت کشور را تضعیف کند؛ اینها چیزهایی است که روی آن دارند برنامهریزی میکنند، روی آن برنامهریزی میشود. [مثلاً] چه کار کنند که عقیدهی مردم این بشود که آیندهای ندارند، آینده بنبست است و در کوچهی بنبست قرار دارد؛ روی این برنامهریزی میکنند، برنامهسازی میکنند، در فضای مجازی و گاهی متأسّفانه در فضاهای رسمیِ خودِ ما اینها را بین مردم جوری پخش میکنند که مردم به این نتیجه برسند که راهها بنبست است، راهها خطا است یا به این نتیجه برسند که مسئولین کشور، مدیریّت کشور، بلد نیستند کشور را اداره کنند. این همه زحمت دارد کشیده میشود، این همه تلاش میشود، در مقابلِ این تلاشها این جوری [برخورد میشود]. حالا فرض بفرمایید، مِن باب مثال نیروی انتظامی کشور مثلاً یک تعدادی دزد را ظرف ۴۸ ساعت بعد از دزدی دستگیر میکنند؛ خب باید تشویق بشوند، [امّا] در رسانهی ملّی خود ما جوری حرف زده میشود که به جای تشویق، کأنّه سرزنش میشوند! عمدی که نیست ــ مسلّم است که عمدی نیست ــ امّا غفلت است؛ این غفلتها به سود دشمن تمام میشود. هر کسی که مردم را از آینده ناامید کند برای دشمن دارد کار میکند؛ چه بداند، چه نداند. هر کسی ایمانهای مردم را تضعیف کند به سود دشمن دارد کار میکند؛ چه بداند، چه نداند. هر کسی مردم را نسبت به فعّالیّت و تلاش و برنامهریزیهای مسئولین کشور بیاعتقاد و بدبین بکند، دارد به سود دشمن کار میکند؛ چه بداند، چه نداند.
مسئولین بسیج هم که در زمینهی مسائل عشایر کار میکنند، [کارشان] کارِ باارزشی است. این کارهایی که دوستان ذکر کردند، نمونههایش را اینجا ما مشاهده کردیم در تصویرها؛ این کارها را دنبال بکنید، این کارها باارزش است. امّا مسئولش فقط بسیج نیست؛ بسیج یک محدودیّتی دارد، یک امکانات محدودی دارد، به قدر امکانات خودش تلاش میکند. همهی مسئولین کشور باید تلاش کنند، مسئولین ذیربط باید مشکلات عشایر را شناسایی کنند، اینها را برطرف کنند و همین طور که عرض کردم، بالخصوص روی مشکلات فرهنگی باید فکر کنند، کار کنند، برنامهریزی کنند، برنامهی درست انشاءالله انجام بگیرد.
امیدواریم انشاءالله خدای متعال شماها را توفیق بدهد، درجات شهدای عزیز شما را عالی کند. شهدای شما و همهی شهدای کشور کسانی هستند که به ماها یاد دادند باید امیدوار بود؛ یعنی رزمندگان ما در شرایطی وارد میدان رزم شدند که واقعاً به حسب محاسبات عادّی هیچ امیدی به پیروزی نبود؛ واقعاً هیچ امیدی به پیروزی نبود. روز سوّم یا چهارمِ شروعِ حملهی صدّام بود که خبرها از دزفول و اهواز و مانند اینها پشت سر هم میرسید؛ بنده رفتم از امام اجازه گرفتم، گفتم میروم آنجا شاید بتوانم نیرو جذب کنم، یقین داشتم ــ تقریباً یقین، شبیه یقین ــ که برگشتی در کار نیست؛ رفتیم آنجا با این توهّم که اصلاً امکان ندارد کاری انجام داد. خب شما ملاحظه کردید جمهوری اسلامی، جوانهای ما، فرماندهی امام بزرگوار جوری عمل کرد که این دفاع مقدّس با عزّت مطلق جمهوری اسلامی تمام شد، دشمن منکوب شد، بینیاش به خاک مالیده شد. این امید را رزمندگان ما دادند؛ یعنی در همهی شرایط، حتّی شرایطی مثل شرایط اوّل جنگ، بایستی انسان امیدوار باشد به کمک الهی و به همّت خودش. انشاءالله خداوند متعال با شماها بر طبق همین امیدها رفتار کند، توفیقتان بدهد، کمکتان کند، بتوانید انشاءالله از تلاشی که انجام میدهید نتایج مطلوب را بگیرید. سلام ما را هم به همهی عشایر کشور که شما اینجا نمایندههایشان هستید برسانید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
شرایط روابط اقتصادی با«ناهمسایه ها»
فرزانه لامعی: چشم انداز روابط اقتصادی اتحادیه اروپا و ایران در کمتر از چند سال از نویدبخش به خطرناک تغییر یافت. انتخابات 2016 ریاست جمهوری آمریکا اولین ضربه به این روابط پس از امضای توافق هسته ای 2015 بود. پس از آن هم فضای آشفته تجارت در جمهوری اسلامی در نتیجه تحریم ها و عدم تمایل بانک های اروپایی به تامین مالی پروژه ها در ایران مانع از آن شد که بسیاری از شرکت ها توافق های پیشین را پیش ببرند. در نتیجه این تحولات، حجم تجارت دوجانبه خیلی کمتر از آن شد که انتظار می رفت.
با خروج واشنگتن از توافق در ماه مه 2018 و اعمال مجدد تحریم ها تا ماه نوامبر همان سال، رویکرد اتحادیه اروپا در تلاش برای اجرای برجام ناموفق ماند، چرا که تحریم های مختلف ایالات متحده به طور موثر مانع از هرگونه فعالیت اقتصادی شرکت های اروپایی در ایران شدند. آنچه «تحریم های اولیه» خوانده می شود، شرکت های آمریکایی از جمله بانک ها را از انجام تقریبا هر تجارت غیر بشردوستانه ای با ایران و به ویژه هر نوع رابطه تجاری با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باز می دارد، اما مهم تر آنکه «تحریم های ثانویه» شرکت های کشورهای ثالث- از اروپا گرفته تا هند، کره جنوبی و ژاپن- را در صورت عدم توقف تعاملات با ایران به مواجهه با جریمه های قابل توجه یا ممنوعیت دسترسی به بازار ایالات متحده تهدید می کند. از این رو، آنچه «دوره گرم شدن» روابط شرکت های اروپایی با همتایان ایرانی تلقی می شد، خیلی سریع سرد گشت.
ایران و اروپا هر دو به یکدیگر احتیاج دارند. بهغیر از آمریکاییها که تهدید خاصی را از ناحیه خاورمیانه احساس نمیکنند، تحولات این منطقه بهدلیل «اثر دومینویی» که دارد میتوانند قفقاز، شامات، شمال آفریقا، حتی نوع رابطه روسیه با اروپا، و امنیت در شبهقاره هند را تحت تأثیر قرار دهد. از این جهت، پیوستگی ژئوپلیتیکی بین امنیت غرب آسیا، خاورمیانه و اروپا وجود دارد. این واقعیت مهمی است که هر دو طرف ایرانی و اروپایی نباید آن را فراموش کنند. در رأس این مسائل، موضوع ثبات قرار دارد. در این منطقه که امنیت بهشدت متزلزل است، بهترین تحول مذاکره درمورد ظهور سازوکارهایی است که بتوانند ثبات را تأمین کنند.
تمایل اتحادیه اروپا برای توسعه روابط تجاری با ایران
ماه پبش بود که سفیر کشور فرانسه در تهران به عنوان رئیس دورهای اتحادیه اروپا با اشاره به تمایل اتحادیه اروپا برای توسعه روابط تجاری با جمهوری اسلامی ایران براساس منافع متقابل گفت: اکنون تجارت اتحادیه اروپا و ایران به رقم قابلتوجهی رسیده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۲۰ درصد واردات ایران از اتحادیه اروپا صورت گرفته و حجم تجارت بین دو طرف به حدود پنج میلیارد یورو افزایش پیداکرده است، افزود: اگر کشورهای دیگری که عضو اتحادیه نیستند به این فهرست اضافه شود، تجارت بین ایران با کشورهای اروپایی به حدود ۶.۵ میلیارد یورو میرسد.
سفیر کشور فرانسه در تهران با بیان اینکه اتحادیه اروپا بزرگترین بازیگر در حوزه کمک به تجارت کشورها و تنظیم روابط تجاری با کشورهای جهان است، تصریح کرد: اتحادیه اروپا متعهد به روابط تجاری و اقتصادی مناسب با ایران است و با تأمین مالی که انجام داده، مبلغ هشت میلیون یورو به این پروژه اختصاص داده است.
وی با اشاره به تدوین استراتژی ملی صادرات توسط سازمان توسعه تجارت در همکاری با مرکز بینالمللی تجارت، افزود: این اتحادیه همچنین بهمنظور تداوم روند صادرات آبزیان از ایران، نسبت به تجهیز آزمایشگاه مربوط به محمولههای صادراتی در ایران و فراهم شدن امکان سنجش محمولههای صادراتی به اروپا اقدام کرده است.
سفیر فرانسه در تهران تأکید کرد: به تازگی اتحادیه اروپا استراتژی همکاری هفت ساله با ایران را اعلام کرده و مبتنی بر این استراتژی، ۸۷ میلیون یورو به مجموعه پروژههای مختلف در ایران اختصاص دادهشده که هفت میلیون یورو از این مبلغ به پروژه همکاری در حوزه تجارت اختصاص پیداکرده است.
رشد ۳۷ درصدی واردات اروپا از ایران در ۴ ماهه ۲۰۲۲
جدیدترین آمار منتشر شده از سوی پایگاه خبری یورو استات نشان میدهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا با رشد ۱۵ درصدی در ۴ ماهه نخست ۲۰۲۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است.
مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در ماههای ژانویه تا آوریل سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱ میلیارد و ۴۵۰ میلیون یورو اعلام شده بود که این رقم در مدت مشابه امسال به ۱ میلیارد و ۶۷۲ میلیون یورو افزایش یافته است.
واردات اتحادیه اروپا از ایران در چهار ماهه نخست ۲۰۲۲ با رشد ۳۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۳۶۲ میلیون یورو رسیده است. در ماههای ژانویه تا آوریل سال قبل ۲۶۳ میلیون یورو کالای ایرانی توسط کشورهای اروپایی وارد شده بود.
صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماههای ژانویه تا آوریل امسال نیز ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۱ میلیارد و ۳۱۰ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در ۴ماهه سال قبل ۱ میلیارد و ۱۸۷ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.
بر اساس این گزارش آلمان بزرگترین شریک تجاری ایران در میان کشورهای اروپایی در ۴ماهه امسال بوده است و ۳۸ درصد از کل تجارت ایران و اتحادیه اروپا در این مدت با آلمان بوده است.
مبادلات تجاری ایران و آلمان در ۴ماهه سال جاری میلادی ۱۰ درصد افزایش یافته و به ۶۴۰ میلیون یورو رسیده است، تجارت دو کشور در ماههای ژانویه تا آوریل سال قبل ۵۸۳ میلیون یورو اعلام شده بود.
واردات آلمان از ایران در ۴ماهه امسال ۱۶ درصد افزایش یافته و به ۱۰۹ میلیون یورو رسیده است. صادرات آلمان به ایران نیز در این مدت ۹ درصد افزایش یافته و به ۵۳۱ میلیون یورو رسیده است. آلمان در ۴ماهه سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۹۴ میلیون یورو کالا از ایران وارد و ۴۸۹ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.
بر اساس این گزارش کل مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در سال میلادی گذشته با رشد ۹ درصدی به ۴ میلیارد و ۸۶۵ میلیون یورو رسیده بود. اروپا در این سال ۹۲۲ میلیون یورو کالا از ایران وارد و ۳ میلیارد و ۹۴۳ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرد.
موانع و مشکلات موجود بر سر راه تجارت دوجانبه ایران و اتحادیه اروپا
روابط تجاری ایران و اتحادیه اروپا در دهه اخیر فراز و نشیبهای فراوانی داشته است. از جمله مهمترین مشکلاتی که در تجارت ایران و اتحادیه اروپا وجود دارد، میتوان به «سهم پایین ایران در صادرات نفت خام به اتحادیه اروپا»، «نقش واسطهای اتحادیه اروپا در برخی کالاهای وارداتی ایران» و «واردات محصولاتی که از فرآوری مواد اولیهای که ایران صادر کرده است، به دست آمدهاند»، اشاره کرد. علاوه بر این موارد، «بالا بودن تعرفه های گمرکی اتحادیه اروپا بر محصولات غیرنفتی ایران» و «تاثیرپذیری تجارت اتحادیه اروپا با ایران از سیاست» مهمترین موانعی هستند که بر سر راه تجارت ایران و اتحادیه اروپا وجود دارد.
مجموعه این عوامل بیانگر وضعیت نامطلوب تجارت ایران با اتحادیه اروپا است که نشان دهنده لزوم تجدیدنظر در نظام تجاری ایران با اتحادیه اروپا و بازطراحی مجدد آن است.
بررسی روند صادرات و واردات ایران با کشورهای اتحادیه اروپا، حاکی از آن است که این تجارت دوجانبه طی سال های اخیر، محدود به صادرات نفت خام از سوی ایران و واردات ماشینآلات و مکمل های دارویی و قطعات خودرو بوده است. این در حالی است که کشورهای اروپایی در واردات بخش قابل توجهی از محصولات اساسی کشاورزی و برخی دیگر از کالاهای موردنیاز ایران، نقش واسطهای ایفا میکنند. به علاوه صادرات غیرنفتی ایران نیز منحصر به محصولات کشاورزی و مواد اولیه و خام بوده است و همین مواد اولیه پس از فرآوری، به عنوان کالاهای وارداتی از اتحادیه اروپا، مجددا وارد کشور میشوند. از سوی دیگر، صادرات نفتی ایران نیز همواره متاثر از سیاست بوده است؛ به طوری که با شروع تحریمهای آمریکا، صادرات نفت به کشورهای اروپایی به شدت پایین آمده، تا جایی که در دو سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ هیچ صادرات نفتی به اتحادیه اروپا صورت نگرفت. با تشدید تحریم ها در سال جاری نیز پیش بینی میشود حجم صادرات نفت به اتحادیه اروپا مجددا به صفر برسد. به منظور پیشگیری از تحمیل این نوسانات اقتصادی بر ایران، پیشنهاد میشود نظام تجاری ایران با اتحادیه مورد باز طراحی قرار بگیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.