شماره: 1915 / ۱۴۰۱ اول تير

تعداد بازدید : 0
اخبار
برای نخستین بار رخ داد؛
عضویت بخش تعاون ایران در هیات مدیره اتحادیه بینالمللی تعاون (ICA)
انتخابات هیات مدیره اتحادیه بینالمللی تعاون (lCA) در سویا اسپانیا برگزار شد و بخش تعاون ایران به عضویت این هیات در آمد.به گزارش وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، در این انتخابات برای اولین بار اتاق تعاون ایران موفق شد با پیشی گرفتن از رقبای جهانی خود از بین 110 کشور صاحب نفوذ و قدرتمند در بخش تعاون به عنوان عضو هیات مدیره اتحادیه بین المللی تعاون (ICA) انتخاب شود.
ارتقای آراء و جایگاه ایران در هیات مدیره جهانی (ICA) را میتوان حاصل فعالیتها و تعامل نزدیک بخش تعاون کشور با نهضت جهانی و منطقهای تعاون در دنیا دانست و آن را به عنوان حرکتی رو به جلو و پیشرفت تعبیر کرد.لازم به ذکر است که سازمان جهانی (ICA) قدمتی 130 ساله و با عضویت 110 کشور داشته که کشور ایران برای اولین بار توانست در طی این سالها به عضویت در هیات مدیره این سازمان جهانی درآید.«بهمن عبداللهی» رییس اتاق تعاون ایران به عنوان منتخب هیئت مدیره اتحادیه جهانی تعاون به مدت 4 سال به نمایندگی از بخش تعاون ایران برگزیده شد.
شرکت بازرگانی دولتی ایران:
کالاهای اساسی سال 1401 کشور تامین شد
شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد: با تامین بهموقع کالاهای اساسی از محل منابع داخلی و خارجی، میزان خرید گندم، برنج، روغن و شکر به حد مطلوبی رسیده و تا پایان سال، پاسخگوی نیاز مصرفی کشور خواهد بود.به گزارش شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدأ)؛ با تداوم اجرای برنامههای تامین، علاوه بر خرید گسترده و تضمینی گندم و دانههای روغنی بهصورت گسترده و ذخیرهسازی این محصولات، حجم انبوهی از کالاهای اساسی شامل: گندم، برنج، روغن و شکر نیز از ابتدای سال جاری از خارج، خریداری، وارد و ذخیره شده و به این ترتیب، نیاز مصرفی سال 1401 کشور تأمین شده است. بر اساس این گزارش، برای تداوم زنجیره تامین کالاهای اساسی، خرید تضمینی گندم و دانههای روغنی در داخل همچنان ادامه دارد، ضمن اینکه واردات کالاهای ضروری نیز از طریق مبادی ورودی و بنادر جنوبی و شمالی به کشور در جریان است.این گزارش میافزاید، امسال همچنین برای تأمین نیاز مصرفی مردم و تنظیم بازار، بیش از دو و نیم میلیون تن انواع کالاهای اساسی در اقصینقاط کشور توزیع شده که در این میان، بیش از دو میلیون تن گندم برای مصارف واحدهای صنف و صنعت و نانواییها به این واحدها اختصاص یافته است.
معاون دریایی سازمان بنادر؛
کشتی یونانی در توقیف سازمان بنادر است
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: امکان بازگشت خدمه کشتی های توقیف شده یونانی به کشورهایشان وجود دارد و مشکلی از این نظر ندارند.
مجید علی نازی با بیان اینکه کشتیهای یونانی طبق کنوانسیونهای بین المللی در توقیف سازمان بنادر و دریانوردی هستند گفت: بر اساس قوانین MLC (کنوانسیون کار دریایی) همه امکانات رفاهی، همه امکانات ارتباطی با خانوادهها و کشورهایشان ایجاد شده و در رفاه کامل به سر میبرند.
وی افزود: هر گونه ارتباط میان خدمه کشتیهای یونانی توقیف شده با سفرای کشورهای متبوعشان ایجاد شده است و هیچ مشکلی در ارتباط با کشتیهای توقیف شده در ایران وجود ندارد.
معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی درباره آزاد شدن محموله کشتی ایران که در یونان توقیف شده بود نیز اظهار کرد: بر اساس رأی دادگاه بار این کشتی باید منتقل شود که اقدامات آن در حال انجام است.علی نازی درباره بازگشت خدمه کشتیهای توقیف یونان به کشورهای متبوعشان بیان کرد: جزئیات را هماهنگ کردیم و مشکلی برای برگشتشان وجود ندارد و میتوانند برگردند؛ اختیار را کاملاً به خود آنها واگذار کرده ایم.
وی در خصوص اینکه آیا ممکن است هزینه محموله تخلیه شده را از یونانیها دریافت کنیم؟ تصریح کرد: مسائل پرداخت، موضوع کوچکی است؛ مسأله اصلی، اثبات حاکمیت و اقتدار جمهوری اسلامی در بازپس گیری محموله توقیف شده و دزدی توسط آمریکا بود که انجام شد.
حذف عوارض صادراتی برخی محصولات پروتئینی و لبنی
مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی گفت: با تصویب ستاد تنظیم بازار، عوارض صادراتی برخی از محصولات پروتئینی و لبنی حذف شد.به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، «محرم سلطانی» افزود: مطابق با بند یک مصوبات جلسه مذکور عوارض صادراتی مرغ، تخممرغ، شیرخشک صنعتی و خامه فلهای جهت حفظ تولید داخل و جلوگیری از ضرر و زیان دامداران و تولیدکنندگان از تاریخ 1401/3/7 تا پایان سال جاری حذف میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
معاون وزیر صمت و رئیس ایدرو خبر داد :
پیشرفت 85 درصدی احداث نخستین زیست پالایشگاه ایران
معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایدرو گفت :نخستین زیست پالایشگاه تولید بیواتانول سوختی کشور در کرمانشاه که به عنوان بزرگترین واحد از این دست در کشورهای منطقه نیز به شمار می رود با پیشرفت 85 درصدی به مراحل پایانی احداث و تکمیل نزدیک شده است .
به گفته علی نبوی با وجود مشکلات ناشی از تحریم ها ، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با بهرهگیری از توان مهندسان و سازندگان داخلی اکنون این طرح ملی را به مرحله پایانی رسانده است.
نبوی افزود : با روند جاری در عملیات این پروژه انتظار می رود عملیات ساخت، نصب، تست و راه اندازی این زیست پالایشگاه مهم امسال به اتمام برسد و طبق برنامهریزی انجام شده وارد مدار تولید شود.
به گفته نبوی ، ارزش روز مجموع سرمایه گذاری ریالی و ارزی برای تکمیل و راه اندازی واحد سوخت سبز زاگرس ، معادل 12 هزار میلیارد ریال است که بیش از 200 نفر اشتغال مستقیم را در پی خواهد داشت .
معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه طرح زیست پالایشگاه تولید بیو اتانول سوختی از جمله طرحهای ایدرو در مناطق کمتر برخوردار است ، گفت : با راه اندازی این زیست پالایشگاه و تولید سالانه 66 میلیون لیتر الکل سوختی غلات ، بیش از 65 میلیون دلار صرفه جویی ارزی می شود .
رییس ایدرو افزود : با بهره برداری از این پروژه همچنین سالانه 66 هزار تن کنجاله تخمیری باقیمانده از تولید الکل سوختی نیز به عنوان محصول جانبی تولید می شود که اکنون به عنوان ماده ارزشمند تغدیه دام به صورت وارداتی تامین می شود .
بیواتانل سوختی بعنوان محصول پاک در راستای حفظ محیط زیست جایگزین افزودنی های شیمیایی بنزین می شود که موجب کاهش چشمگیر آلایندگی آن است .
با همت شرکت مس برگزار شد
اردوی جهادی درمانی شهدای پاریز
اردوی جهادی درمانی شهدای پاریز با همت شرکت ملی مس در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی در روستای گستوییه از توابع شهرستان سیرجان در استان کرمان به مدت یک روز برگزار شد.
در این دوره از اردوهای جهادی شرکت مس، 8 تیم پزشکی، 1 تیم پزشک عمومی، 2 تیم پزشک متخصص، 2 تیم پرستاری، 3 تیم مامایی، 1 تیم دارویی و 1 تیم دامپزشکی در این طرح به ارائه خدمات به مردم گستوییه پرداختند و در مجموع حدود 1000 مورد خدمات درمانی، دارویی و بهداشتی به مراجعان ارائه شد.
از دیگر خدمات ارائه شده در این طرح میتوان به انجام امور آزمایشگاهی، تزریقات، پانسمان و ارائه دارو به صورت رایگان اشاره کرد.
همچنین با توجه به این که امرار معاش مردم روستایی از طریق دامپروری و دامداری است برنامهریزیهای لازم برای استقرار تیمهای دامپزشکی انجام و به بیش از 2575 راس دام، خدمات پزشکی لازم ارائه شد./
واردات 193هزار و 500تن نهاده دامی در بندر شهید رجایی
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون سه فروند کشتی حامل نهاده دامی به تناژ 193 هزار و 500 تن شامل جو و ذرت وارد بندر شهید رجایی شدهاند.
علیرضا محمدیکرجیران در تشریح آخرین وضعیت واردات کالاهای اساسی در بزرگترین بندر تجاری ایران اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون سه فروند کشتی حامل نهاده دامی به تناژ 193 هزار و 500 تن شامل جو و ذرت وارد بندر شهید رجایی شدهاند که نسبت به سال گذشته 100 درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: هم اکنون یک فروند کشتی حامل جو به تناژ 66 هزارتن در بندر شهید رجایی پذیرش و به منظور دسترسی سریع با رویه حمل یکسره درحال تخلیه است.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی، پیش بینی کرد این محموله ظرف شش روز آینده تخلیه میشود.
محمدیکرجیران گفت: هم اکنون یک فروند کشتی 66 هزار تنی ذرت در لنگرگاه بندرعباس مستقر است که پس از طی کردن فرآیند بندری و گمرکی در اسرع زمان پهلو میگیرد.
وی افزود: در مجموع شش فروند کشتی حامل 212 هزار و 530 تن کالای اساسی شامل روغن خوراکی، گندم و ذرت در لنگرگاه بندرعباس درحال طی کردن فرآیند اسنادی خود برای پهلودهی و تخلیه محمولههای خود هستند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان اضافه کرد: درحال حاضر بیش از 10 هزار تن کالای اساسی روزانه در بندر شهید رجایی تخلیه میشود که نهادههای دامی به صورت حمل یکسره به وسیله 400 کامیون بارگیری و به سراسر کشور ارسال میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
وزیر راه وشهرسازی خبر داد: الزامی شدن کد رهگیری برای تمامی معاملات مسکن
وزیر راه و شهرسازی در نشست با اصناف حوزه مسکن خواستار همکاری مشاوران املاک در اجرای مصوبات سران قوا در خصوص ساماندهی بازار اجاره شد و از الزامی شدن کد رهگیری برای تمامی معاملات مسکن بهعنوان شرط قانونی بودن معاملات خبر داد.
به گزارش وزارت راه و شهرسازی، «رستم قاسمی» در ساختمان دادمان با اصناف حوزه مسکن برای کنترل بازار مسکن بعد از اخذ مصوبه سران قوا تشکیل جلسه داد.
وزیر راه و شهرسازی در این نشست بر اجرای مصوبات سران قوا برای ساماندهی بازار مسکن تاکید و اعلام کرد: موضوع اجاره و ارایه کد رهگیری با صنف اتحادیه املاک و زیر نظر وزارت صمت بوده است. اما به دلیل اتفاقاتی که در کشور به دلیل گرانیهای اخیر رخ داد از سوی وزارت راه و شهرسازی پیشنهادات و بستههایی را به مجموعه حاکمیت ارایه کردیم تا مشکلات و معضلات موجود را تا جایی که ممکن است در خصوص مشکلات مربوط به مسکن خانوارها حل کنیم.
عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: مصوبات سران قوا در خصوص ساماندهی بازار مسکن و اجارهبها مصوب شده است و طبق این مصوبه مستاجران میتوانند در واحدهای مسکونی که سکونت دارند ساکن باشند و موجران نیز نهایت همکاری را داشته باشند و حداکثر در تهران و سایر کلانشهرها تا 25 درصد و در سایر شهرها تا 20 درصد افزایش نرخ اجارهبها را مجاز هستند.
قاسمی با یادآوری اینکه برای تسهیلات ودیعه مسکن از سوی دولت 40 هزار میلیارد تومان منابع مالی بانکی پیشبینی شده که پرداخت میشود رقم این تسهیلات را برای خانوارهای مستاجر واجد شرایط در تهران 100 میلیون تومان در سایر کلانشهرها و مراکز استانها 70 میلیون تومان و در سایر شهرها 40 میلیون تومان برشمرد.
وی توضیح داد: نرخ سود تسهیلات ودیعه اجاره مسکن 18 درصد است که 5 درصد این 18 درصد با سوبسید و 13 درصد توسط مردم پرداخت میشود. از طریق این روش پیشبینی میشود تا بین 800 هزار تا یک میلیون خانوار مستاجر از تسهیلات ودیعه مسکن بتوانند بهره ببرند.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: چهارشنبه در جلسه هیات دولت در خصوص دیگر پیشنهادهای وزارت راه و شهرسازی در خصوص ساماندهی بازار مسکن که در اختیار دولت است تصمیمگیری میشود.
قاسمی در عین حال نشست با اتحادیه مشاوران املاک و اصناف این حوزه را مهم خواند و گفت: نمایندگان و اصناف حوزه مسکن و مشاوران املاک در نشست مشترک قول دادند تا کمکهای لازم را برای اجرای مصوبه سران قوا در خصوص ساماندهی بازار اجارهبها در خصوص دو تصمیم افزایش سقف اجارهبها و همچنین تداوم اسکان مستاجران در واحدهای مسکونی عملیاتی کنند.
وی از موجران و مالکان درخواست کرد تا در شرایط حاکم کشور به مردم و مستأجرانی که برخی مستاصل هستند کمک کنند و در اجرای مصوبه سران قوا همکاری لازم را داشته باشند.
قاسمی ضمانت اجرایی مصوبات سران قوا را در خصوص ساماندهی بازار مسکن دستگاه قضایی عنوان کرد و تاکید کرد: در مصوبه اعلام شده است که شوراهای حل اختلاف و در نهایت دستگاه قضایی در خصوص بروز اختلاف همکاری داشته باشند که امیدواریم موجر و مستاجر با توافق مشکلات احتمالی را حل کنند.
وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: مقرر شده تا ارایه کد رهگیری به وزارت راه و شهرسازی منتقل شود و همه معاملات در سامانه املاک و اسکان ثبت و قابل پیگیری باشد.
قاسمی ادامه داد: چنانچه معاملات در سامانه املاک و اسکان ثبت نشود به عنوان خانه خالی تلقی خواهد شد. تاکنون بیش از 600 هزار خانه خالی شناسایی و به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است که تاکنون از این تعداد معرفی شده 60 هزار نفر نسبت به خالی بودن خانه خود اعتراض داشتند که در حال بررسی اعتراضهای موجود هستیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
اخبار
قرارداد بلندمدت اپراتوری بندر چابهار با هندیها تعیین تکلیف
می شود
معاون برنامه ریزی و توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی از پیگیری برای رفع موانع امضای قرارداد 10 ساله واگذاری اپراتوری بندر چابهار با طرف هندی خبر داد.
حسن بیک محمدلو درباره همکاری ایران با کشورهای منطقه در خصوص بندر چابهار اظهار کرد: یکی از سیاستهای اصلی دولت سیزدهم تعامل با همسایگان است. یکی از کارهایی که در دوره جدید سازمان بنادر و دریانوردی پیگیری میشود، پیگیری ارتباطات با کشورهای همسایه و استفاده از ظرفیتهای آنها در ایجاد ترافیک بار و بهره مندی از این مجموعهها در کریدورهای شمال-جنوب و شرق به غرب است.
وی افزود: سازمان بنادر درصد زیادی از آن را با هماهنگی دستگاه سیاست خارجی بر عهده خواهد داشت؛ ما کلیه ظرفیتهایی که میتوانند کشورهای CIS برای سرمایه گذاری و مشارکت د ر این کریدور را فراهم کنند، آماده کردهایم؛ طبعاً باید هم ویژگی قیمت و سرعت مورد توجه واقع شود؛ قراردادی با هندیها داریم که پیگیریهای زیادی برای فعال شدن این قرارداد داریم.
معاون مدیریت و برنامه ریزی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: از حضور کشورهای دیگر هم برای مشارکت در توسعه کشور به هر نحوی استقبال میکنیم و زمینه آن را با قوانین و مقررات موجود، فراهم خواهیم کرد.
وی درباره قرارداد موقت اپراتوری بندر چابهار با هندیها اظهار کرد: این قرارداد یک بحث حقوقی دارد و در حال رسیدگی حقوقی به آن هستیم؛ موضوع آن، تعیین مرجع رسیدگی به اختلافات احتمالی ایران و هند در خصوص قرارداد واگذاری اپراتوری بندر چابهار به شرکت هندی است.
بیک محمدلو یادآور شد: بحث بر روی متن قرارداد است و از آنجایی که یک قرارداد بین المللی است، در مجلس در دست بررسی است.
وی در خصوص انتقال بار روسیه به هند از طریق ایران گفت: در سفر آقای نوواک معاون نخست وزیر روسیه به تهران، تقاضای عبور بارهای خود از مسیر ایران را داشتند؛ اما نکته مهم این است که به سرعت تمهیداتی بیندیشیم که اتصال بنادر شمالی به خط آهن با تکمیل مسیر رشت-آستارا را فراهم کنیم؛ همچنین اجرای راه آهن چابهار-زاهدان تسریع شود.
عضو هیئت عامل سازمان بنادر و دریانوردی با تأکید بر اینکه از ورود سایر سرمایه گذاران در توسعه بندر چابهار استقبال میکنیم، ادامه داد: ولی این مسأله به معنی حذف هندیها از بندر چابهار نیست.
وی مبنی بر اینکه آیا قرار است چینیها جایگزین هند در توسعه بندر چابهار شوند؟ گفت: چنین بحثی وجود ندارد.
بیک محمدلو درباره تجهیزاتی که قرار بود هندیها به بندر چابهار بیاورند بیان کرد: هندی جرثقیلهایی را به این بندر منتقل کردهاند ولی باید به مرحله سوار شدن این تجهیزات در محل خود برسد؛ باید به این سمت برویم که قرارداد 10 ساله ایران با هند به امضا برسد تا این تجهیزات قابل استفاده شود.
حذف ارز 4200 تومانی جسورانهترین کار دولت است
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: مهمترین اقدام دولت در 2 ماه گذشته تصمیم جسورانه حذف ارز 4200 و تک نرخی کردن ارز در اقتصاد کشور بود.
مسعود خوانساری دیروز در سی و چهارمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: مهمترین اقدام دولت در دو ماه گذشته تصمیم جسورانه دولت برای حذف ارز 4200 تومانی و تک نرخی کردن ارز در اقتصاد کشور بود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان دداشت: خواسته ای که بخش خصوصی و اتاق بازرگانی طی 4 سال مدام پیگیری آن بود، اگرچه دیرهنگام اجرا شد، اما گام خوبی برداشته شد.
وی افزود: بعد از خروج آمریکا از برجام، نوسانات شدیدی در قیمت ارز به وجود آمد و دولت سعی کرد که نرخ ثابتی را برای قیمت ارز در نظر بگیرد و لذا در آن سال نرخ ارز 4200 تومانی را در نظر گرفت، اما با توجه به اینکه این قیمت واقعی نبود، بلافاصله تقاضا افزایش یافت و بیش از 80 میلیارد دلار ثبت سفارش صورت گرفت، در صورتی که در بیشترین تقاضای ارز در سال هایی که حتی وضعیت ارزی خوبی هم داشتیم تقاضای ارز 50 میلیارد دلار بیشتر واردات نداشتیم و این مساله حاکی از آن بود که قیمت تعیین شده برای ارز کاذب بود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: در مدت چهار سال لطمات زیادی از این تصمیم به اقتصاد کشور زده شد. اختصاص ارز 4200 تومانی باعث هدر رفتن میلیاردها دلار ارز به دلیل خروج ارز از کشور ایجاد شد همچنین قاچاق معکوس کالا به کشورهای همسایه یکی از زیان های تخصیص این نوع ارز به واردات بود، نفوذ کالاهای تولیدی با ارز 4200 تومانی در بازار آزاد هم از دیگر مضرات ارز ترجیحی بود.
وی با اشاره به دو اثر تخریبی دیگر تعیین ارز 4200 تومانی گفت: یکی از این اثرات تخریبی گسترش دیوان سالاری و بورکراسی در اقتصاد کشور بود، زیرا دولت قصد کنترل قیمت ارز را داشت بنابراین دولت شبکههای خود را گسترش داد و قیمت دستوری بر کالاها ایجاد و این موضوع باعث لطماتی بر صنعت شد، چنانچه در سال های گذشته رشد صنعتی ما کاهش یافت و نسبت به سرمایه گذاری به استهلاک منفی شد و همه اینها اثرات تخریبی ارز 4200 تومانی بر اقتصاد کشور بود.
خوانساری یکی دیگر از پیامدهای تخصیص ارز 4200 تومانی را اثرات منفی آن بر صادرات عنوان کرد و گفت: به دلیل محدودیت ها در یک سال شاید حدود 200 بخشنامه توسط بانک مرکزی و دستگاه های وزارت صمت ابلاغ شد که همه اینها صادرکنندگان را دچار مشکل کرد و صادرکنندگان خوشنام تقریبا دست از کار کشیدند و عملا باعث شد صادرات ما کاهش یابد در حالی که با توجه به افزایش قیمت ارز صادرات می توانست افزایش یابد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: تصمیم دولت بسیار به جا بود و انتظار می رفت دوستان دولت و کسانی که اعلام میکردند که با دولت همراه هستند، از این طرح پشتیبانی کنند که به نظر میآمد پشتیبانی نشد.
وی افزود: اما بخش خصوصی و اتاق بازرگانی از این طرح استقبال کرد و پشتیبانی خواهیم کرد، زیرا دولت چاره ای به غیر از این کار نداشت تا با تک نرخی کردن ارز اقتصاد را به پیش ببرد. اما به هر حال هر طرح بزرگ نیاز به همراهی مردم دارد و متاسفانه دولت در این زمینه کمتر به اثرات مثبت این طرح بر اقتصاد کشور پرداختند و مضرات چند نرخی کردن ارز کمتر برای مردم بیان شد.
خوانساری اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی دقیق که صورت میگیرد، دهک ها بصورت دقیق شناسایی شوند و افراد کمتر برخوردار از قلم نیفتند، ضمن اینکه افزایش تاب آوری و امید اجتماعی حتما باید به وجود بیاید و دولت برای تغییر ساختار اقتصادی باید امید و تاب آوری را در جامعه ایجاد کند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: یک هشدار لازم است که به دولت داده شد تا دولت در گردابی که دولت گذشته دچار آن بود، گرفتار نشود. دولت گذشته ارز را تثبیت کرد و با توجه به قیمت واقعی ارز، روز به روز فاصله قیمت ارز تثبیتی با قیمت ارز واقعی بیشتر می شد. بنابراین اگر قرار است ارز مورد نیاز واردکنندگان از طریق سامانه نیما تامین شود باید مراقب بود که تا فاصله نرخ ارز نیمایی با بازار آزاد زیاد نشود و دوباره یک قیمت ثابتی برای ارز در نظر گرفته نشود. خوشبختانه تصمیمی که دولت در هفته گذشته اتخاذ کرد و اجازه داد ت تا صادرکنندگان ارز را به صرافی ها بدهند اقدام مثبتی بود و امیدواریم این موضوع بساط یابد و در عین اینکه صادر کننده مکلف باشد که ارز خود را به کشور وارد کند اما کوتاژ صادراتی خود را با افرادی که قصد واردات دارند، مبادله کنند و لذا ارز به صورت شناور در کشور باشد.
وی با اشاره به گزارش بانک جهانی از رشد اقتصادی گفت: بانک جهانی رشد اقتصادی ایران را در سال جاری میلادی 3.7 درصد اعلام کرد و این در حالی است که رشد اقتصادی کشورهای پیشرفته که در سال گذشته 6.6 درصد بوده در سال جاری میلادی به 3.4 درصد برسد.
خوانساری افزود: رشد اقتصاد روسیه نیز از 4.7 درصد در سال گذشته میلادی پیش بینی شده به منفی 8.9 درصد برشد و رشد اقتصادی کشورهای خاورمیانه نیز با توجه به افزایش قیمت انرژی از 3.4 به 5.4 در سال جاری میلادی برسد.
وی بیان داشت: همچنین بانک جهانی متوسط رشد اقتصادی جهان را در سال جاری 2.9 درصد پیش بینی کرده است و کماکان پیش بینی شده که در سال 2023 و 2024 اختلال در تجارت بین المللی بخاطر جنگ اکراین و روس وجود خواهد داشت و کاهش سرمایه گذاری ها نیز ادامه پیدا خواهد .
رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: در ابتدای سال جدید هجمه هایی به اتاق بازرگانی بخش خصوصی صورت گرفت و تهمت هایی زده شده و حتی مبحث گم شدن 1500 میلیارد تومان در اتاق ایران ایجاد شد که کذب بود و جوسازی های زیادی علیه بخش خصوصی صورت گرفت و این در حالی است که بحران اقتصادی در کشور وجود دارد. لذا نامه ای در این زمینه به مقام معظم رهبری و سران سه قوه نوشته شد تا بررسی شود که دلایل این مسائل چیست و اگر اخلالی در اتاق ها صورت گرفته بررسی شود و خوشبختانه دستور اکید خوبی صورت گرفت و جلسه آی با ریاست قوه قضائیه برگزار شد و دستور بررسی موضوعات داده شد و هفته گذشته ملاقاتی با رئیس جمهور انجام شد و ایشان دستور دادند که جلسهای با هیئت رئیسه اتاق برگزا شد و در نتیجه در این جلسه مباحث خوبی نیز مطرح شد.
هدفگذاری تجارت 3 میلیارد دلاری با قزاقستان تا سه سال آینده
مدیرکل آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به سفر رئیس جمهوری قزاقستان به تهران و امضای اسناد همکاری تجاری، از هدفگذاری رسیدن به تجارت 3 میلیارد دلاری با این کشور در 3 سال آینده خبر داد.
به گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، «رحمتالله خرمالی» با اشاره به هدفگذار سه میلیارد دلاری تجارت با قزاقستان طی سه سال آینده اظهار داشت: طبق آمار گمرک ایران حجم مبادلات دو کشور در سال گذشته حدود 300 میلیون دلار بوده است اما طبق آمار گمرک قزاقستان این رقم بیش از 400 میلیون دلار است.
وی افزود: در دو ماهه ابتدایی سال 1401 حجم مبادلات ایران با قزاقستان 60 میلیون دلار بوده که عمدتاً در بخش تامین محصولات کشاورزی، مواد غذایی و محصولات ساختمانی مانند سیمان بوده و واردات ایران از قزاقستان نیز عمدتاً در حوزه غلات، جو و دیگر اقلام موردنیاز کشور است.
خرمالی اظهار داشت: طبق هدفگذاری صورت گرفته توسط مسئولان کمیسیون مشترک ایران و قزاقستان که در اسفندماه انجام شد، حجم مبادلات دو کشور تا 3 سال آینده به 3 میلیارد دلار افزایش پیدا میکند که صادرات خدمات فنی و مهندسی در این هدفگذاری دیده شده است؛ همچنین در حوزههای نفتی نیز زمینه همکاری وجود دارد.
مدیرکل آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به برنامههای مشترک با کشور قزاقستان گفت: عمده برنامهای که در سال جاری ترسیم کردهایم، در بخش نمایشگاههای اختصاصی کالاهای صادراتی و فنی و مهندسی ایران به قزاقستان است که در دهه اول تیرماه برگزار میشود. همچنین پذیرش هیاتهای تجاری از قزاقستان در بخش ساختمان، کشاورزی و دانشبنیان را برنامهریزی کردهایم که به نوعی تبادل هیاتهاست.
خرمالی با بیان اینکه یکی از سیاستهای سازمان توسعه تجارت ایران ایجاد مراکز تجاری در بازار هدف است، خاطرنشان کرد: در کشور قزاقستان شهر آلماتی را انتخاب کردیم که خوشبختانه مجوز اولیه برای شرکت متقاضی صادر شد و امیدواریم در 6 ماهه اول سال مجوز دایمی این مرکز صادر شود.
وی ادامه داد: قزاقستان از اعضای اصلی موسس اتحادیه اقتصادی اوراسیاست. در این خصوص سازمان توسعه تجارت ایران نیز مذاکراتی را با این اتحادیه برقرار کرده که دور چهارم آن در اصفهان برگزار خواهد شد و با نهایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد اوراسیا ما شاهد توسعه بیش از پیش معاملات با این اتحادیه به ویژه جمهوری قزاقستان خواهیم بود.
مدیرکل آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به سفر رییس جمهور قزاقستان به ایران گفت: در جریان این سفر در حوزه تجارت چند سند به امضا رسید که سند همکاری سازمان توسعه تجارت ایران و مرکز توسعه صادرات قزاقستان و همچنین سند همکاری صندوق ضمانت صادرات ایران و صندوق ضمانت قزاقستان و سند همکاریهای آموزشی از جمله این موارد است.
وی با بیان اینکه شرکتهای ایرانی در چند سال اخیر فعالیتهای خوبی در حوزه خدمات فنی و مهندسی داشتهاند، گفت: همکاری در حوزه استخراج و بهرهبرداری از معادن قزاقستان و استخراج مس و همچنین تبادل هیات تجاری در بخش معدن ادامه پیدا خواهد کرد و هیاتی نیز از وزارت صمت به قزاقستان اعزام خواهد شد.
میزان خرید گندم به 6 میلیون تن می رسد
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: پیش بینی میشود میزان خرید تضمینی گندم به 6 میلیون تن برسد.محمد قربانی، معاون امور برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری که در حال برگزاری است، گفت: پیش بینی میشود میزان خرید تضمینی گندم امسال افزایش یابد و به حدود 6 میلیون تن برسد.وی اضافه کرد: دلیل این مسأله اجرای سیاستی بود که براساس آن کشاورزان از کودهای فسفاته و پتاسه استفاده کردند که روی عملکرد محصول تأثیر بسزایی داشت.قربانی با بیان اینکه برداشت گندم دیم هنوز آغاز نشده است، افزود: گزارشات فائو نیز حاکی از افزایش تولید غلات در کشور است.
وی همچنین با اشاره به کاهش 45 درصدی قیمت کودهای فسفاته و پتاسه، گفت: این امر تأثیر بسزایی در تولید محصولات کشاورزی داشته است.
قربانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان صنعت دام و طیور کشور بعد از حذف ارز ترجیحی گفت: طیور گوشتی 50 درصد این تسهیلات را دریافت کرده اند که رتبه اول را در لیست دریافت تسهیلات دارند.وی اضافه کرد: دامهای سبک، سنگین و روستایی 35 درصد تسهیلات را دریافت کرده اند و رتبه دوم را دارند و گاوهای شیری و صنعتی نیز با دریافت 7 درصد تسهیلات رتبه سوم را در این لیست دارند.
به گفته این مقام مسئول، تسهیلات مذکور با نرخهای 10، 12، 15 و 18 درصد در اختیار تولید کنندگان قرار میگیرد.
قربانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فیلمهای منتشر شده در فضای مجازی در زمینه جوجه کشی و رها کردن جوجهها در بیابان گفت: سیاست وزارت جهاد کشاورزی این است که تولید جوجه به هیچ عنوان متوقف نشود. جوجه کشی و یا رها کردن جوجهها در حالی که وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده تمام جوجهها را جذب میکند، حرفهای و اخلاقی نیست.وی با اشاره به اینکه متأسفانه اخلاق در کشاورزی رعایت نمیشود، افزود: این در حالی است که ما در دانشگاه چنین درسی را داریم که تدریس میشود و باید آموزشهای لازم در این زمینه ارائه شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین در مورد طرح هوشمند سازی نان با بیان اینکه مجری این طرح، وزارت اقتصاد است، اظهار داشت: پایلوت این طرح در زنجان بوده و بعد از آن اجرای طرح در قزوین، چهارمحال و بختیاری، فارس، تهران و 2-3 استان دیگر کلید خورده است.
قربانی ادامه داد: پیش بینی بنده این است که تا پایان تیرماه اجرای طرح مذکور در سراسر کشور انجام شود. ضمن اینکه برای این کار به 83 هزار دستگاه پوز نیاز داریم که دستگاههای خاصی نیز هستند و البته مباحث مربوط به پشتیبانی از این پوزها نیز بسیار مهم است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.