شماره: 2017 / ۱۴۰۱ دوم آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
دریافت 5 میلیون اظهارنامه مالیاتی جدید
رییس سازمان مالیاتی گفت: با اتکا بر روشهای سیستمی و استفاده از آمار و اطلاعات سامانهها در سال گذشته توانستهایم، توفیقات خوبی از جمله شناسایی 2 میلیون و 200 هزار مؤدی و 5.1 میلیون اظهارنامه جدید به دست آوریم.
به گزارش سازمان مالیاتی کشور، داود منظور در جلسهای با حضور رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به لزوم بررسی و رسیدگی به موضوعات واحدیابی مالیاتی اظهار داشت: یکی از وظایف ادارات امور مالیاتی، واحدیابی فیزیکی و سیستمی جهت شناسایی مؤدیان و فعالان اقتصادی فاقد پرونده است تا بتوانیم با تشکیل پرونده برای ایشان با فرار مالیاتی به شکل مؤثرتری مقابله کرده و آن را به حداقل برسانیم.وی تصریح کرد: در این مسیر با اتکا بر روشهای سیستمی و استفاده از آمار و اطلاعات سامانهها در سال گذشته توانستهایم توفیقات خوبی از جمله شناسایی دو میلیون و 200 هزار مؤدی و 5.1 میلیون اظهارنامه جدید به دست آوریم؛ اما اعتقاد داریم همچنان ظرفیت بالایی برای شناسایی بیشتر مؤدیان جدید وجود دارد.
منظور با اشاره به لزوم تکمیل و بهروزرسانی اطلاعات واحدهای کسبوکار اعم از تجاری، صنعتی و کشاورزی تصریح کرد: انجام چنین اقداماتی جهت بررسی اینکه این افراد دارای پرونده مالیاتی هستند یا خیر ضروری است. در حال حاضر بانک اطلاعاتی جامع و روزآمده شده در خصوص تعداد فعالان اقتصادی کشور اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی وجود ندارد و لازم است دسترسی به چنین بانک اطلاعاتی در کشور ایجاد شده تا علاوه بر سازمان امور مالیاتی دیگر بخشهای حاکمیتی نیز بتوانند در صورت لزوم از آن بهره ببرند.رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور در پایان سخنان خود تهیه پیشنویس و امضای تفاهمنامه میان سازمان امور مالیاتی و مرکز آمار ایران را در آینده نزدیک مبنای ادامه همکاری این دو نهاد دانست و خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم با درج حکمی در قانون برنامه هفتم توسعه، زمینه دسترسی جامع به اطلاعات هویتی، مکانی و شغلی فعالان اقتصادی و ارتباط و اتصال میان اطلاعات این افراد به منظور شناسایی مؤدیان جدید و فعالان اقتصادی فاقد پرونده میسر گردد.رییس مرکز آمار ایران نیز در این جلسه از آمادگی این مرکز برای ارائه مشاورههای فنی در خصوص تکمیل بانکهای اطلاعاتی فعالان اقتصادی کشور خبر داد.
تبیین نقش چادرملو در اقتصاد ایران
در بازدید اصحاب هنر و نویسندگان حوزه هنری از مجتمع های معدنی و صنعتی چادرملو مدیران این شرکت به تشریح فعالیت ها و تلاشهای بی وقفه خود در ارزش آفرینی در اقتصاد کشور با بهره گیری از توان و ظرفیت های نیروی مستعد و توانمند ایرانی با تکیه بر علم و دانش مدیران و کارکنان این شرکت پرداختند. بازدیدکنندگان نیز نتایج این تلاش را کمتر از جهادگران دوران دفاع مقدس ندانستند و آنرا مایه افتخار و سربلندی ایران اسلامی برشمردند. گفتنی است شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تولید سالانه بیش از 18 میلیون تن محصولات زنجیره فولاد سهم قابل توجهی در تامین این محصول استراتژیک در کشور و اشتغال و ارز آوری ایفا می کند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
مدال نقره در دستان تیم طنابکشی مردان زیسکو
مسابقات طنابکشی کارگران کشور، 29 ام آبان ماه، با قهرمانی تیم لاستیک بارز کرمان و نایبقهرمانی تیم فولاد زرند ایرانیان پایان یافت؛ تیم کارگران خوزستان نیز مقام سوم را کسب کرد.
دبیرکل انجمن طنابکشی کارگری کشوری در حاشیه برگزاری مسابقات طنابکشی قهرمانی کارگران کشور در شهرستان کرمان گفت: این مسابقات سالانه، امسال به میزبانی هیات ورزش کارگری کرمان، شرکت فولاد زرند ایرانیان و لاستیک بارز در شهرستان کرمان برگزار شد.
امیری پور افزود: 10 تیم از استانهای کرمان، زرند، گیلان، تهران، قزوین، خراسان شمالی، خراسان رضوی، فارس، خوزستان و مازندران در این مسابقات شرکت کردند.
او اظهار داشت: رویکرد ما برگزاری مسابقات بین کارگران و خانوادههای این افراد است و افرادی میتوانند در این مسابقات شرکت کنند که سابقه سه ماه پرداخت مستمر بیمه تأمین اجتماعی داشته باشند.به گفته وی افراد شرکتکننده حتماً باید کارگر باشند یعنی در یک کارخانه یا واحد صنعتی، تولیدی یا خدماتی شاغل بوده، معرفینامه داشته و از طریق هیاتهای ورزش کارگری ثبتنام کرده باشند.
دبیرکل انجمن طنابکشی کارگری کشور درباره قوانین مربوط به این مسابقات گفت: در مسابقات طنابکشی مجموع وزن شرکتکنندگان هر تیم باید تقریباً 720 کیلو بوده و اعضای هر تیم نیز هشت نفر باشد.وی ادامه داد: با توجه به اینکه جامعه هدف ما کارگران هستند در زمان شیوع ویروس کرونا به گونهای برنامهریزی شد تا با برگزاری مسابقات مجازی در برخی رشتهها، ورزش تعطیل نشود.امیری پور تأکید کرد: امیدواریم برگزاری این مسابقات مقدمهای باشد برای اینکه ورزش کارگری در دل کارخانهها برگزار شود
عزم گهرزمین در اشتغالزایی پایدار ستودنی است
در هفته جاری مسوولین شهرستان بردسیر از جمله امام جمعه، فرماندار، فرمانده انتظامی و تنی چند از مسوولان این شهرستان از محل اجرای پروژه های گهرزمین بازدید کردند.
به گزارش از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت سنگ آهن گهرزمین ، محمد گلبن در ابتدای این بازدید از روند و مراحل اجرای طرح های توسعه گهرزمین از جمله: تولید آهن اسفنجی، ذوب، نورد و سایر زیرساخت های لازم ( تامین برق ، آب ، گاز و …) در بردسیر ارائه نمود.
در ادامه، امام جمعه بردسیر ضمن تقدیر از اقدامات گهرزمین عنوان کرد: خوشبختانه اکثر شاغلین این پروژه ها از بومیان شهرستان خواهند بود که این مهم بسی جای خورسندی دارد. درواقع عزم گهرزمین در اشتغالزایی پایدار ستودنی است.
وی در ادامه بر لزوم همکاری هرچه بیشتر مسوولین شهرستان در راستای تحقق و به ثمر نشستن این پروژه ها تاکید نمود.
فرماندار بردسیر نیز ضمن تشکر از مدیرعامل و هیات مدیره گهرزمین و همچنین تیم اجرایی این پروژه ها، عنوان کرد: خوشبختانه با اجرای این طرح ها، شاهد اشتغالزایی وسیعی در سطح منطقه هستیم که در حدود 5000 نفر به طور مستقیم و 18 هزار نفر به طور غیر مستقیم مشغول به کار خواهند شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
شرط اجرای کالا برگ الکترونیکی
سخنگوی اقتصادی دولت ضمن اعلام اینکه بودجه عمرانی برای افزایش حقوق کارکنان دولت اختصاص نیافته است، گفت: طرح کالابرگ الکترونیکی مشکلی در تامین مالی و در تامین بودجه ندارد؛ لذا وعده داده شد که پس از اجرا در یک استان به شکل آزمایشی، ماههای آینده برای کل کشور انجام شود.
احسان خاندوزی روز سه شنبه در نشست خبری هفتگی خود با بیان اینکه مسئله طرح کالابرگ الکترونیکی مشکلی در تامین مالی ندارد، تصریح کرد: با توجه به اینکه این امر، نظام پرداخت یارانه را متاثر میکند، لازم بود دولت از مطمئن بودن زیرساخت فنی اطمینان حاصل کند و تغییرات در وزارت کار قدری تاخیر در بهرهبرداری پروژه انداخت اما وعده داده شد که پس از آنکه این طرح در یک استان به شکل آزمایشی پیاده شد، از ماههای آینده برای کل کشور انجام می شود.
وی ادامه داد: این طرح مشکلی ندارد و مشکلی در تامین بودجه هم موجود نیست، پیشبینی این است که دوره آزمایشی یک ماه به طول بیانجامد و بعد از یکماه برای سایر استانها هم انجام شود.
خاندوزی با اشاره به کاهش تورم نقطه به نقطه در فصل تابستان، اظهار کرد: در تابستان ۱۴۰۱ شاخص بهای تولیدکنندگان به ویژه در بخش کالاهای صنعتی و معدنی وضعیت خوبی دارد و شاهد کاهش آن بودیم. تورم فصلی در بخش صنعت در تابستان امسال ۱۴.۸ درصد کاهش پیدا کرده و به منفی ۲.۳ درصد رسیده است که نشاندهنده نه تنها ثبات، بلکه اندکی کاهش در قیمت کالاهای صنعتی در تابستان است.
وی افزود: تورم نقطه به نقطه تابستان ۱۴۰۱ نسبت به فصل قبل ۱۶.۲ درصد کاهش پیدا کرده است و تورم سالانه بخش صنعت در تابستان ۷.۶ درصد کاهش داشته است. در حوزه معدن هم شرایط به همین ترتیب است و تورم فصلی تولیدکنندگان در بخش معدن ۹.۴ درصد کاهش داشته و تورم نقطه به نقطه تولیدکنندگان این بخش نیز ۱۴ واحد درصد کاهش پیدا کرده و تورم سالانه ۲۱.۷ درصد کاهش داشته است.
خاندوزی اظهار کرد: این اعداد و ارقام حکایت از این دارد که در حوزه محصولات و کالاهای مرتبط با صنعت و معدن در سمت تولیدکنندگان شاهد کاهش قیمتها هستیم که امیدبخش است در فصل پاییز و زمستان شاهد افزایش قیمت کمتری در سمت مصرفکنندگان باشیم.
سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه در حوزه خدمات تورم افزایشی بوده است، اظهار کرد: این میزان از ۲.۴ درصد بهار به ۱۶.۲ درصد تابستان افزایش یافته است.
خاندوزی ادامه داد: گزارشهای تولید کالاهای صنعتی و معدنی نشان میدهد که تولیدات صنعتی و معدنی به شکل کمی در ششماهه اول امسال هم شرکتهای معدنی بزرگ ما ۱۲.۷ درصد افزایش تولید داشتند و هم شرکتهای بزرگ صنعتی ۵.۳ درصد افزایش میزان تولید را تجربه کردهاند و میزان فروش هم ۹.۹ درصد در هفتماهه اول سال بیشتر شده است.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: اخیرا در حوزه تامین ارز دارو مشکلاتی را شاهد بودیم که در تامین بازار و قیمت دارو خود را نشان داد. دارو حساس ترین کالایی است که دولت برای مدیریت ارز آن همه جانبه پای کار است، چراکه سلامت مردم شوخی بردار نیست.
وی یادآور شد: مشکلی که پیش آمده بود با سرعت و جدیت بیشتر سعی شد جبران شود و نارضایتیها با سرعت برطرف شود. اقدامات برای تخصیص دارو و تامین ارز برای واردات دارو و تولید دارو با سرعت خوبی پیش میرود که امیدواریم ظرف هفتههای آینده مشکلات برطرف شود.خاندوزی تأکید کرد: طبق اعلام بانک مرکزی بیش از سه میلیارد دلار تخصیص ارز به این حوزه محقق شده است. برای تامین برخی کسریها نیز اقدامات عاجلی برای واردات انجام شده و با گمرک هماهنگی صورت گرفته تا ترخیص این محمولهها با اولویت انجام شود.
وزیر اقتصاد با اشاره به گلایههای پیمانکاران در پروژههای دولت در زمینه تخصیص اندک برای پروژههای عمرانی، اظهار کرد: در ششماهه اول سال ۴۰ هزار میلیارد تومان تخصیص عمرانی دولت بود و در مهر و آبان ۴۰ هزار میلیارد تومان دیگر تخصیص عمرانی صورت گرفت.
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به اقدامات انجام شده برای تعیین تکلیف اموال تملیکی اظهار کرد: در هفت ماهه امسال انهدام کالای قاچاق ۴۷۰ درصد و فروش کالاهای متروکه ۶۸۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
وزیر اقتصاد ادامه داد: از محل بودجه عمرانی برای هزینههای جاری استفاده نمیشود و طرح این ادعا که بودجه عمرانی برای افزایش حقوق کارکنان دولت اختصاص یافته، صحت ندارد.
خاندوزی همچنین اظهار کرد: بودجه اشتغال از ۱۳۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ به ۴۶ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا تحولات اقتصادی را در آینده شاهد خواهیم بود؟ اظهار کرد: اساسا سند تحول دولت را با فصل چرخش های تحول آفرین آغاز کردیم که این اقدامات مشخص نقطه عطفی است که دولت بر اساس آن می گوید در چهار سال خدمت چه اقداماتی انجام داده است. ابعاد تحولات اقتصادی با تدوی سند برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه ۱۴۰۲ تشریح خواهد شد.
خاندوزی در پاسخ به این پرسش که وضعیت تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه و مجموع درآمد چگونه است؟ تصریح کرد: طرح مالیات بر عایدی سرمایه که مالیات بر سوداگری و دلالی است، جزو طرح هایی است که موجب کاهش انگیزه برای نقدینگیهای غیرمولد و سفته بازی در کشور میشود. ۱۶۰ کشور دنیا این قانون را مصوب کردند و ما هم باید از تولیدکنندگان حمایت کنیم.
وی یادآور شد: جزئیات این طرح امسال در کمیسیون اقتصادی دولت نهایی شد و در دستور کار مجلس نیز قرار دارد و به محض تصویب، دولت آن را اجرایی خواهد کرد. خرداد امسال هم طرحی به نام قانون مالیات های مستقیم در وزارت اقتصاد تهیه شد و آماده ارسال به کمیسیون اقتصادی دولت است.
سخنگوی اقتصادی دولت درباره برنامه دولت برای جلوگیری از افزایش تورم در ماه های پایانی سال، اعلام کرد: کمیته و کارگروهی که با دستور رییس جمهوری در پایش تورم ایجاد شد با حضور معاون اول جلساتی تشکیل می شود و دستگاه ها گزارش عملکرد خود را ارائه می دهند. بانک مرکزی هم هدفگذاری رشد نقدینگی خود را مشخص کرده که به بانک ها ابلاغ می شود و بانک مرکزی در این جلسات از پایش نقدینگی گزارش می دهد.
خاندوزی ادامه داد: برخی دستگاه ها در زمینه مصوبات عقب ماندگی داشتند که این انحراف به آنان تذکر داده شد و ۱۵ روز بعد در جلسه باید انحرافات و عقب ماندگیها را جبران کنند که همین اقدامات در ماه های آینده تاثیر خود نشان می دهد.
وی در پاسخ به این پرسش که نظر دولت نسبت به طرح تفکیک بررسی احکام و بودجه لایحه بودجه و دو مرحله ای شدن آن چیست، گفت: سازمان برنامه و بودجه در ساختار بودجه اصلاحاتی وارد کرد و درخواستم این است آنانی که در طراحی این طرح نقش دارند، در مسیر همین کمیسیون و سازمان برنامه و بودجه باشد. اما در مجموع حامی هر اقدامی که باعث شفافیت مالی باشد و به واقعیتر شدن بودجه کمک کند، هستیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
وزیر جهادکشاورزی اعلام کرد:
کشت قراردادی زمینه خروج دولت از بازار کشاورزی
وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزی قراردادی مفیدترین روش برای خروج دولت از بازار کشاورزی و سپردن این موضوع به بخش خصوصی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، سیدجواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی تهران، با بیان این که نگاه دولت به بخش کشاورزی مثبت است، بیان کرد: دغدغههای شما در حوزه تولید در بخش کشاورزی همان دغدغههای دولت است، بنابراین باید میزان اعتماد متقابل افزایش یابد تا منجر به واگذاری فعالیتهای دولتی به بخش خصوصی شود.
وی افزود: کشاورزی قراردادی مفیدترین روش برای خروج دولت از بازار کشاورزی و سپردن این موضوع به بخش خصوصی است.
ساداتینژاد، به رفع تعهدات ارزی نیز اشاره کرد و گفت: در تلاش هستیم به نفع صادرکنندگان این مهم حل شود و برای شیر خشک رفع تعهدات ارزی انجام شد.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر وجود یک انجمن قدرتمند تجمیع شده در بخش کشاورزی و دام و طیور، تصریح کرد: این انجمن قدرتمند میتواند برای تصمیمسازی و تصمیمگیری حضور فعال داشته باشد.
وی همچنین به رایزنی انجام شده با بانک مرکزی اشاره و خاطرنشان کرد: با بانک مرکزی رایزنیهایی انجام شده تا قرارداد کشت قراردادی کشاورزان به عنوان تضمین در بانکها مورد استفاده قرار گیرد.
ساداتینژاد، همچنین از تسهیل واردات و صادرات در کشور خبر داد و گفت: با همکاری سازمان غذا و دارو ایران و سازمان ملی استاندارد، 18 هزار میزان حد مجاز باقیمانده آفتکشها (MRL) بازنگری شده است.
وزارت جهاد کشاورزی: طرح تولید پایدار گندم اجرا می شود
مشاور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه طرح تولید پایدار گندم در فصل زراعی جاری کلید خورده،گفت: برنامهریزی شده که بتوان در یک بازه حداکثر سه ساله به خودکفایی پایدار در این حوزه برسیم که در سال جاری تولید 13.5 میلیون تن هدفگذاری شده و سهم فارس تولید حداقل 9 میلیون تن است.
سهراب سهرابی در نشست ستاد زراعت استان فارس با اشاره به اینکه دیدگاه وزیر جهاد کشاورزی این است که سطح محصولات آب بَر باید کاهش پیدا کند و به سمت محصولات اساسی برود، بیان کرد: به طور متوسط میزان نیاز کشور به گندم حدود 13.5 میلیون تن است که 10 میلیون تن مصرف خبازی های نان، دو میلیون تن مصارف صنف و صنعت شامل ماکارونی و صنایع مرتبط و 1.5میلیون تن هم بذر و سایر مصارف است.
مجری طرح گندم کشور اضافه کرد: با استفاده از تجارب گذشته، ظرفیت های موجود، مشاوره با کارشناسان گندم کشور، طرح تولید پایدار گندم تدوین و حدود 15 محور برای این طرح پیش بینی شد.
به گفته سهرابی؛ موضوع بذر، بذور لیبل دار و ساماندهی بذور خود مصرفی، موضوع تغذیه در مرحله کاشت و داشت محصول، اصلاح شیوه های کشت که شامل کشت روی پشته، کشت در کف جوی، توسعه کشت های مستقیم و کشاورزی حفاظتی، توجه به بهره وری آب و توسعه سیستم های خصوصا آبیاری میکرو، مدیریت آفات و علفهای هرز و کاهش ضایعات محورهای اصلی این برنامه هستند که از ظرفیت های مختلف شامل بنیاد گندمکاران هم در این طرح استفاده شده است.
مشاور معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه طرح جهش تولید دیم زارها تنها طرحی در وزارت جهاد کشاروزی است که دستور مقام معظم رهبری را دارد، اظهار کرد: استان فارس برای سال اول به این طرح پیوسته است.
وی اضافه کرد: برای اولین بار طرحی برای افزایش بهره وری آب در دیم زارها تدوین شده و برای سال اول به صورت پایلوت اجرا گردید ،سال اول در 6 استان کشور در سطح 660هزار هکتار اجرا شده که نتایج رضایت بخش است و ادامه پیدا می کند.
سهرابی با بیان اینکه این طرح برای سال دوم در سطح 2میلیون و 600هزار هکتار در 15 استان کشور و سال سوم در سطح 4.2 میلیون هکتار در 21 استان کشور در حال انجام و فرصت خوبی است، اظهار کرد: استان کردستان با 600 هزار هکتار بیشترین سطح را در اجرای طرح جهش تولید دارد و کشاورزان بسیار راضی هستند چرا که اثرات خوبی در تولید داشته است.
مجری طرح گندم کشور با اشاره به اینکه در طرح مذکور کمک های مختلفی به کشاورزان می شود افزود: این کمک ها شامل کمک هزینه بیمه، خرید کودهای بذر مال و تدارک بذور، است ، قراردادی با سازمان تحقیقات منعقد شده برای تولید هسته های بذری، متناسب با طرح جهش تولید دیم زارها بحث های آموزشی و ترویجی، تدراک خودرو برای استان و شهرستان ها، کمک هزینه ای برای به کار گیری کارشناسان هم دیده شده است.
وی افزود: خرید ماشین آلات نیز دراین طرح دیده شده است ،این ماشین آلات شامل ادوات و دنباله بندهایی است که در طرح جهش تولید با نرخ تسهیلات 5 درصد دیده شده که فرصت خوبی برای برخی از استان ها از جمله کرمانشاه، کردستان و آذربایجان شرقی است که از این فرصت استفاده کردند و امیدواریم فارس هم بتواند استفاده کند.
سهرابی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت گندم کشور به 3.6 میلیون هکتار رسید، گفت: گندم دیم در سطح حدود دو میلیون و 700 هزار هکتار کاشته شده است و کشت گندم در بخش اعظمی از اراضی اقلیم های سرد کشور به اتمام رسیده و عملیات کاشت در اقلیم های گرم و معتدل شامل استان های خوزستان، فارس، گلستان، ایلام و کرمانشاه هنوز به اتمام نرسیده است ، سهمیه کود فسفاته باقی مانده به این استان ها ارسال می شود.
مشاور معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: در سال زراعی گذشته میزان خرید تضمینی و توافقی گندم به حدود 7.5 میلیون تن در کشور رسید که نسبت به سال پیش از آن رشد 60درصدی داشت و این مهم با پیگیری و برنامه ریزی در سطح استان ها، شهرستان ها و مراکز خدمات محقق شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«اخبار صنعت» در مورد روش حمایت از زیستبوم پیامرسانهای داخلی گزارش می دهد؛
تعداد بازدید : 1
جایگاه پلتفرمهای ایرانی در مارکتینگ دنیا
اخبار صنعت-فرامرز ماشینی: امروزه بر کمتر کسی پوشیده است که اختلال در اینترنت خسارت قابلتوجهی به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد. آمارهای متفاوتی از حجم خسارت قطع اینترنت در کشور اعلام میشود؛ برخی منابع از خسارت ساعتی ۵/ ۱میلیوندلاری سخن به میان میآورند که حدودا معادل ۱۱هزار میلیارد تومان در روز است. برای درک بهتر باید بدانیم این عدد به معنای درآمدی معادل صادرات ۵میلیون بشکه نفت ۷۵دلاری در روز است. این موضوع صرفا به کاهش تولید اقتصادی محدود نمیشود و ضربه قابلتوجهی به بخش اشتغال نیز وارد میسازد. از سوی دیگر گزارشها حاکی از آن است که درخواست کاربران ایرانی برای ویپیانها در این مدت با افزایش چشمگیری مواجه شده و در برخی موارد حتی سرویسدهی برخی شرکتهای ارائه دهنده ویپیان را مختل ساخته است. بدون شک این تکانههای شدید علاوه بر اثرات ملموس و آنی در کوتاهمدت، آثار بلندمدت مختلفی در اقتصاد کشور بر جای خواهد گذاشت.
نایب رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی مهندسی اتاق ایران معتقد است به دلیل قرار نگرفتن پلتفرمهای ایرانی در مارکتینگ دنیا امکان استفاده از آنها برای پیشبرد برنامههای تجاری نیست.نایب رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی مهندسی اتاق ایران خاطر نشان کرد: تجار خارجی تصویر روشنی از پیامرسانهای داخلی ندارند و وقتی این پلتفرمها نمیتوانند در مارکتینگ دنیا قرار بگیرند در واقع محدودیتی برای فعالان اقتصادی ایجاد میشود و به زبان بیزبانی به آنها میگوییم که دور ما را خط بکشند.
تامین یک شبکه اجتماعی داخلی
سیاستگذاران بارها بر لزوم تامین یک شبکه اجتماعی داخلی برای مدیریت ارتباطات دیجیتال کشور تاکید کردهاند؛ حتی رئیس مجلس در یکی از جلسات اخیر، صریحا این مسوولیت را بر عهده وزارت ارتباطات قرار داد. اما تجربه دو ماه اخیر در مسدودسازی پلتفرمهای خارجی و الزام کاربران برای مهاجرت به نمونههای مشابه داخلی، نشان داد که این سیاست راه به جایی نمیبرد. کارشناسان معتقدند برای خودکفایی در زمینه ارتباطات دیجیتال، پیش از هر چیز لازم است اعتماد کاربران جلب شود و با ارائه پلتفرمی که کیفیت مقبولی داشته باشد و حق انتخاب آزاد را از کاربر سلب نکند، برای جلب نظر مخاطبان تلاش کند. آنها تاکید دارند هر تلاشی در جهت مسدودسازی، فیلترینگ و قطع دسترسی کاربران، نتیجهای جز آسیب به امور روزمره، اختلال در کسبوکارها و در نهایت تحمیل زیان اقتصادی به کشور نخواهد داشت.
وزارت ارتباطات با تمام قوت برای حمایت از زیستبوم پیامرسانهای داخلی و تولید داخل پای کار آمد و وزیر ارتباطات همه دستگاههای زیرمجموعه خود را ملزم کردند که کمک شود. به همین دلیل جلسات متعددی برای رفع موانع قانونی ناشی از واگذاری رایگان امکانات به پیامرسانهای داخلی در هیأت مدیره زیرساخت برقرار شد و بعد از تصویب موضوع در هیأت مدیره، اختصاص پنج میلیارد تومان وام وجوه اداره شده، ارائه ۵۰ گیگابیت بر ثانیه پهنای باند داخلی برای هرکدام از پیامرسانها به صورت پلکانی ۱۰ گیگابیتی و در نظر گرفتن پنج گیگ اینترنت به صورت پلههای یک گیگی به تصویب رسید که مستلزم آن بود که هریک از پیامرسانها درخواستهای خود را در هر بخش ارائه کنند.
حمایت دولت برای ارتقاء و حمایت از پلتفرم های داخلی ادامه داشت اما این روند طی دو ماه گذشته به دلیل ایجاد محدودیت برای دو پیام رسان خارجی از سوی مراجع ذی صلاح شتاب بیشتری به خود گرفت به گونهای که طرح حمایت از کسب و کارهای اینترنتی در تاریخ ۱۰ آبان سال جاری با حضور عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- رونمایی شد. درباره جزئیات این آیین نامه می توان گفت شامل ۱۴ ماده و ۳۰ نوع حمایت دولتی از کسب و کارها و پلتفرمهای داخلی است.
طبق این گزارش، در مراسم رونمایی از این طرح گفته شد یکی از ماموریتهایی که رییس جمهور به وزرا دادند، در بخش اقتصاد دیجیتال است. ما اعتقاد داریم بحث اقتصاد دیجیتال سهم بزرگی در اقتصاد کل کشور دارد. ۳۵ تا ۴۰ درصد از تولید ناخالص ملی در بعضی از کشورها را این بخش تشکیل میدهد؛ آمارها در کشور ما هم نشان میدهد که این بخش حدود ۷ درصد تولید ناخالص ملی را تشکیل میدهد.
طبق گفته زارع پور، اقتصاد دیجیتال سه لایه دارد، لایه اول بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، لایه دوم بحث اقثصاد مبتنی بر پلتفرم و لایه سوم کاربرد ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش های دیگر مانند کشاورزی هوشمند، پزشکی هوشمند و غیره است؛ برای دست یابی به هدف حداقل ۱۰ درصدی از تولید ناخالص ملی در هر سه لایه، تلاش های بسیاری از سوی دوستان دنبال می شود و مصوبات آن به مرور نهایی خواهد شد.
۶۰ درصد کسبوکارهای خرد در پلتفرم داخلی فعال هستند
براساس گزارشی که مرکز ملی فضای مجازی منتشر کرده است در حال حاضر بیش از یک میلیون کسبوکار خرد در ۱۰ سکوی داخلی مشغول به فعالیت هستند. پس از تقاطعگیری و حذف موراد مشترک مشخص شد که بیش از ۶۰ درصد از کسبوکارهای خرد در سکوهای داخلی مشغول فعالیت هستند. در حال حاضر ۴۱.۸ درصد از جامعه کاربران شبکههای اجتماعی (معادل ۲۳ میلیون کاربر یکتا) در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی داخلی عضو شده و به کاربران فعال این سکوها تبدیل شدهاند. تلاش این سکوها برای ارتقاء کمی و کیفی خدمات و تامین حداکثری نیازهای کاربران به مرور موجب افزایش کاربران فعال، افزایش جذب کسبوکارهای خرد در سکوهای داخلی و بالتبع رشد و توسعه زیستبوم کسبوکارهای مجازی در سکوهای داخلی خواهد بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه علنی هفته گذشته مجلس شورای اسلامی در جزیان بررسی سوال تعدادی از نمایندگان مجلس با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای ارتقاء پیام رسانها و شبکههای اجتماعی داخلی گفت: در این زمینه کارگروهی ویژه برای توسعه خدمات پیام رسانهای داخلی راه اندازی شده است. هدف ما ارتقاء پیام رسانهای داخلی است به نحوی که زمانی که مردم از آنها استفاده میکنند احساس کنند که تفاوتی با پیام رسانهای خارجی ندارند. در این دو ماه هر روز بنده وضعیت پیشرفت پلتفرمهای داخلی را رصد کردم و تمام ظرفیتها را پای کار آوردم تا به گونهای شاهد تقویت پلتفرمهای داخلی باشیم تا مردم ترجیح دهند که از آنها استفاده کنند. با حمایتهای صورت گرفته قابلیتهای خوبی به پلتفرمهای داخلی اضافه شده و امروز هر کدام از این پلتفرمها را باز میکنیم افراد متعددی به آنها پیوستهاند، این نشان از اعتماد مردم به پلتفرمهای داخلی دارد.
طبق گفته زارعپور یک پلتفرم داخلی در یک روز شاهد حضور ۱۷ میلیون کاربر بود که این رکورد در تاریخ کشور است. اکنون ۶۰ درصد ترافیک مصرف به حوزه داخلی باز میگردد و برای اولین بار ترافیک تولید داخلی دو برابر شده است، همه اینها نشان از اعتماد و اقبال مردم از پلتفرمهای داخلی دارد؛ ما به دنبال این هستیم تا قابلیتهای جدیدی ایجاد کنیم که مردم بیش از پلتفرمهای داخلی استقبال کنند.
کدام کسبوکارهای اینترنتی حمایت میشوند؟
در همین رابطه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ضوابط شناسایی سکوهای مشمول طرح حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال و شرایط بهرهمندی از حمایتهای آن را در فراخوانی منتشر کرد. مطابق این فراخوان سه دسته شاخص اصلی شامل شاخصهای پذیرش عمومی سکو برای کاربران، شاخصهای پذیرش عمومی سکو برای کسب و کارها و شاخصهای مرتبط با قابلیتهای نرم افزاری و فنی، برای شناسایی سکوهای مشمول طرح حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال مورد توجه قرار گرفته است.
طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، براساس اسناد فراخوان یاد شده سکوهایی که با ارایه اسناد مثبته بیش از ۶۵ درصد امتیازات ارزیابی را کسب کنند، مشمول حمایتهای آئین نامه حمایت از سکوها و کسب و کارهای دیجیتال مصوب کارگروه اقتصاد دیجیتال خواهند شد و همچنین سکوهایی که موفق شوند بین ۵۰ تا ۶۵ درصد امتیازات ارزیابی را کسب کنند نیز مطابق آئین نامههای مربوطه امکان بهره مندی از برخی از حمایتهای طرح را خواهند داشت.
طرح مجلس برای گسترش شبکه فیبر نوری و کمک به کسب و کارهای فضای مجازی
نماینده مردم تبریز در مجلس یازدهم گفت: بایدزیرساختهای لازم را برای اقتصاد دیجیتال و کسبوکارهای فضای مجازی آماده کنیم و پلتفرمها و شبکههای اجتماعی داخلی بستر مناسب و مطمئنی داشته باشند.
محمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس یازدهم در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درباره بسته حمایتی کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال برای حمایت از کسب و کارهای فضای مجازی گفت: ما باید به طور کامل زیرساختهای لازم را برای اقتصاد دیجیتال و کسبوکارهای فضای مجازی آماده کنیم و پلتفرمها و شبکههای اجتماعی داخلی بستر مناسب و مطمئنی داشته باشند.
عضو کمیسیون تلفیق با تاکید بر دغدغههای مجلس یازدهم برای توسعه فضای مناسب در جهت قدرت گرفتن کسب و کارهای فضای مجازی در بسترهای داخل کشور گفت: هفته گذشته با فورتی طرحی را ارائه دادیم که مربوط به گسترش شبکه فیبر نوری است، این شبکه که اینترنت ثابت خانگی را هم توسعه میدهد و هم شبکه ملی اطلاعات را باز میتواند به اقتصاد دیجیتال کمک کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس خار نشان رکد: در سالهای اخیر بارها مجلس یازدهم خواستار حمایت دولت از پلتفرمهای داخلی و فراهم کردن امکان برای انتقال کسب و کارها از پلتفرم خارجی به داخلی بود، در دولت قبلی متاسفانه اهتمام و اراده جدی برای این موضوع وجود نداشت، اما دولت جدید همراه مجلس این دغدغه را دارد و در حال پیگیری است.
میرتاج الدینی در سوالی مبنی بر ارزیابی از رویکرد کلی وزارت ارتباطات در مورد کسبوکارهای اینترنتی گفت: به صورت کلی هم دولت و هم مجموعه وزارت ارتباطات در این زمینه موافق است و حتی در این قضایا که بعضی پلتفرم خارجی فیلتر شد، وزارت ارتباطات برای حمایت از کسبوکارها ورود کرد که متضرر نشوند.
وی خاطر نشان کرد:مردم باید عنایت داشته باشند که ما نباید کسبوکارهایمان را در پلتفرمهایی که کلیدش دست خودمان نیست گسترش بدهیم.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر با بیان این که بارها غرب در زمینه اقتصاد ایران دست به دسیسه زده و بدون شک نیز با توسعه کسب و کارهای مجازی در شبکهیهای اجتماعی خارجی روزی به سمت فلج کردن این ابزار اقتصادی ایران نیز میرفت، گفت: هر زمان که آنها خواستند در اقتصاد ما اختلال ایجاد کنند آن را میبنند و یک موقع حدود یک میلیون شغلی که در فضای مجازی هستند مختل میشوند، بنابراین باید بسترهای داخلی را فراهم کنیم که الحمدالله در حال فراهم شدن است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.