شماره: 2117 / ۱۴۰۲ نوزدهم ارديبهشت

تعداد بازدید : 0
اخبار
سخنگوی وزارت صمت:
بانیان تورم کمرشکن کنونی نمک روی زخم مردم نپاشند
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در یکی از شبکههای اجتماعی نوشت: بانیان تورم کمرشکن کنونی حداقل نمک روی زخم مردم نپاشند.
«امید قالیباف» در حساب کاربری خود در یکی از شبکههای اجتماعی نوشت: این روزها با نیات مختلف اینگونه القا میکنند که دولت به دلیل موافقت با افزایش قیمت در برخی محصولات (که برای رشد تولید و اشتغال ضروری است) به شعار سال توجه نمیکند.
وی تصریحکرد: این یا ناشی از فهم ناقص از تولید و تورم است یا سیاستزدگی؛ بانیان تورم کمرشکن کنونی حداقل نمک روی زخم مردم نپاشند.
مدیرعامل سرمایه گذاری امید:
با تمام ظرفیت از برنامه ها و طرح های توسعه چادرملو حمایت می کنیم
دکتر صالح آبادی مدیر عامل گروه سرمایه گذاری امید پس از بازدید 2 روزه از مجتمع های معدنی و صنعتی چادرملو و آشنایی با فعالیت های گسترده این شرکت و طرح های در دست اقدام، در جمع مدیران چادرملو گفت : تلاشهای صادقانه مجموعه مدیران و کارکنان این شرکت بسیار ارزنده و ستودنی است به ویژه اینکه، در شرایط فعلی اقتصادی با رکوردهای پی در پی کوشش کرده اید بهره وری را افزایش دهید، ارزشمند و قابل تقدیر است.
به گزارش خبرنگارما وی همچنین افزود، با تمام ظرفیت خود در کنار شرکت خوشنام و بزرگ معدنی و صنعتی چادرملو هستیم و از فعالیت ها و اقدامات آن حمایت کامل می نمائیم.
صالح آبادی با مهم دانستن سرعت بخشی به اجرا و اتمام طرح های توسعه به خصوص در زنجیره تولید و دستیابی به منابع جدید سنگ آهن گفت: سرمایه گذاری امید بعنوان عمده ترین سهامدار این شرکت و قطعاً سایر سهامداران تلاش خود را برای تامین سرمایه لازم به منظور پیش برد طرح های در دست اقدام مصروف خواهند داشت و در کنار چادرملو هستیم، در عین حال لازم است از ظرفیت بانک ها و اخذ تسهیلات نیز بهره گیری کنید.
بر اساس همین گزارش مهندس طاهر زاده مدیر عامل چادرملو طی این بازدید و در نشست مشترک، با بیان اهداف و استراتژی شرکت، اساس فعالیت های چادرملو را بر پایه دو اصل، تولید پایدار مبتنی برحفظ زنجیره ارزش و پیاده سازی فناوریهای هوشمند در طرح های توسعه صنایع پائین دستی، از معدن تا فرآورده های فولادی عنوان کرد و گفت : در سال گذشته با وجود همه محدودیت ها در تامین برق و گاز سعی کردیم با اعمال تمهیدات موثر، روند رو به رشد خود را تداوم بخشیم و علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی میزان تولید خود را در تمام زنجیره افزایش دهیم و رکورد های جدیدی کسب نمائیم که در طول فعالیت این واحدها به خصوص در شمش و فولادی و آهن اسفنجی بی سابقه بوده است .
وی ضمن تقدیر از حمایت های مستمر سهامداران از طرح ها و برنامه های چادرملو اظهار امیدواری کرد: با تداوم این پشتیبانی ها شاهد برداشتن گامهای وسیعتری در تحقق اهداف عالیه شرکت باشیم .

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
وزیر اقتصاد:
تسریع در قیمت گذاری و ارزشیابی واقعی اموال مازاد
وزیر اقتصاد در دومین جلسه کمیته تخصصی مولد سازی داراییهای دولت خواستار تسریع در قیمت گذاری و همچنین دقت در ارزشیابی واقعی و حرفهای اموال مازاد دستگاهها شد.در این جلسه که به ریاست دکتر سید احسان خاندوزی به عنوان دبیر هیات عالی مولد سازی داراییهای دولت برگزار شد؛ درخواستها و پیشنهادات املاک احصاء شده دستگاههای استانی، توسط اعضای کمیته تخصصی مولد سازی بررسی شد. دکتر سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد با بیان اینکه در این جلسه، مازاد بودن املاک پیشنهادی دستگاهها مورد بررسی و تصویب قرار میگیرد، گفت: در ادامه، مطابق روند مولد سازی، قیمت گذاری و بررسی نوع روش مولد سازی اموال صورت خواهد گرفت.وی خواستار تسریع در قیمت گذاری و همچنین دقت در ارزشیابی واقعی و حرفهای املاک مازاد شد.در این جلسه مقرر شد جلسه هیات عالی مولد سازی داراییهای دولت در روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار شود.
گفتنی است کمیته تخصصی مولد سازی داراییهای دولت حداقل یکبار در هفته و به ریاست وزیر اقتصاد به عنوان دبیر و با حضور نمایندگان تام الاختیار ۶ عضو دیگر هیات مولد سازی برگزار میگردد.
اولین تور رویدادهای فناوری اطلاعات در فولاد سنگان برگزار شد
شرکت های دانش بنیان و فناور استان خراسان رضوی در قالب تور فناوری اطلاعات در صنایع معدنی از شرکت فولاد سنگان بازدید نمودند.افراد حاضر ضمن بازدید از خطوط تولید کنسانتره و گندله سازی شرکت فولاد سنگان، در قالب نشست مشترک فی مابین مدیران صنایع معدنی و شرکت های دانش بنیان به معرفی ظرفیت های شرکت های دانش بنیان و همچنین ارائه نیازهای فناورانه صنایع معدنی پرداختند.یوسف یوسفی، مدیر پردیس صنایع معدنی با بیان نکته که رویداد فناوری اطلاعات در صنایع معدنی فرصتی برای به هم رسانی نیازهای فناورانه و توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان است گفت: این رویداد با همکاری پردیس صنایع معدنی و پردیس فناوری اطلاعات توسط پارک علم و فناوری خراسان و مجتمع فولاد سنگان برگزار می گردد.همچنین در حاشیه این بازدید، جاهدی رئیس پردیس فناوری اطلاعات پارک علم و فناوری گفت: این رویداد به صورت ملی برگزار شده و کلیه صنایع معدنی کشور امکان مشارکت و همراهی در ارائه نیازها و دریافت راهکار از شرکت های دانش بنیان و فناور را دارند.گفتنی است، در این نشست موضوعاتی از قبیل زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات زیرساخت های اتوماسیون و مسائل موجود در اثر تحریم ها، فرصت های ارتقاء بهرهوری و کاهش خطاها در فرایند تولید و … مطرح و شرکتهای دانشبنیان نیز در خصوص برخی از این مسائل راهکارهای خود را بیان نمودند.لازم به ذکر است بیش از یکصد و بیست شرکت دانش بنیان برای مشارکت در این تور ثبت نام نمودند که با توجه به استقبال گسترده و همچنین ظرفیت محدود برای بازدید در خطوط تولیدی صنایع معدنی، مقرر گردید این تور مجدداً برگزار شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
بازار سهام را نمیتوان دستوری مدیریت کرد
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: سازمان بورس در هیچ مقطعی در افزایش و کاهش بازار دخالتی ندارد و بازار به صورت دستوری مدیریت نمیشود.
«مجید عشقی» در نخستین همایش ملی اقتصاد هوشمند و توسعه ملی اعلام کرد: یکی از دغدغههای جدی حکمرانی اقتصادی در حوزه بازار مالی مانند بورس، بیمه و بازار پول قرار دارد.
وی اظهار داشت: به واسطه مشخصات بازار سرمایه لازم است به این موضوع توجه شود که حضور مردم در بازار به واسطه سیاستهای اعمال شده از طریق دولت قبل پررنگ شده و شاهد بودیم که در یک روز بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر در بازار اقدام به معامله کردند.
عشقی گفت: این در حالی است که کل تعداد سرمایه گذاران بسیاری از بورسهای منطقهای این عدد بوده است.
رییس سازمان بورس اعلام کرد: سهام عدالت یکی از مفاهیمی است که خواسته یا ناخواسته بخش عمدهای از سهام مردم را در بر گرفته است.وی تاکید کرد: سازمان بورس در هیچ مقطعی در افزایش و کاهش بازار دخالتی ندارد و بازار به صورت دستوری مدیریت نمیشود.
عشقی ادامه داد: بازارگردانها طبق دستورالعمل عمل میکنند و هیچ عملکردی را نمیتوان به آنها تحمیل کرد.
رییس سازمان بورس اظهار داشت: بازار گردانها یک هزار میلیارد تومان در بازار خرید داشتند و صندوقها هم از منابع خوبی در بازار برخوردارند.
وی گفت: زمانی که بازار برای مدتی در یک جهت حرکت میکند باید انتظار شناسایی سود را داشت.
عشقی ادامه داد: گزارش شرکتها در فروردین ماه نشان دهنده اختلاف شدید آنها نسبت به سال گذشته بوده است.
رییس سازمان بورس گفت: برنامه مفصلی برای عرضه اولیه و راه اندازی صندوقهای مختلف داریم. رسالت اصلی این است تا منابع در بازار سرمایه را به سمت فعالیت مولد ببریم اگر این این اتفاق در سال ۹۹ افتاده بود، شاهد به بار نشستن فعالیت صنایع بودیم.
وی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه مسیر خود را در پیش میگیرد، گفت: بخشی از منابع مورد نیاز صندوقهای حمایتی بازار سهام نقد شده است. به همین دلیل اکنون منابع خوبی در اختیار صندوقها قرار دارد.
عشقی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۰ گاهی منابع صندوق صفر میشد اما اکنون این اتفاق دیگر رخ نمیدهد.
رییس سازمان بورس اظهار داشت: سهامداران باید تمرکز بیشتری را در بازار برای انتخاب سهام داشته باشند. با توجه به نوسان شدید ایجاد شده در بازار باید گفت که اتفاق عجیبی در بازار رخ نداده و حتی اطلاعات منتشر شده از شرکتها، عملکرد بسیار مطلوب آنها در چند وقت گذشته را نشان میدهد.وی با بیان اینکه تحلیلگران با توجه به مسایل بنیادی اقدام به خرید و فروش در بازار میکنند، گفت: نوسان ذات بازار است و هیچ بازاری هیچ گاه نمیتواند به صورت دائمی رشد کند یا در مسیر نزول قرار بگیرد.
عشقی به سرمایه گذاری غیرمستقیم سهامداران در بازار تاکید کرد و گفت: انجام چنین این نوع سرمایه گذاری در بازار، نیاز بازار سهام است و اکنون طبق برآوردهای انجام شده حجم دارایی صندوق در سهام و نیز سبدهای اختصاصی با افزایش زیادی همراه بودهاند.
رییس سازمان بورس به صندوق بازنشستگی تکمیلی اشاره کرد و گفت: تا یک ماه آینده صندوق بازنشستگی تکمیلی را ارایه میکنیم و در تلاشیم که تا یک ماه آینده مجوز آن را صادر کنیم.
وی ادامه داد: امسال انرژی زیادی را برای تامین مالی طرحهای کوچک و بزرگ گذاشتیم تا کمک کننده به رشد تولید باشیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
صندوق توسعه باید به صندوق ثروت ملی تبدیل شود
رئیس صندوق توسعه ملی گفت: صندوق توسعه باید به صندوق ثروت ملی تبدیل شود و انتظار دارم این امر در برنامه هفتم توسعه لحاظ شود.
«مهدی غضنفری» در نخستین همایش ملی اقتصاد هوشمند و توسعه ملی اظهار داشت: بارها عنوان کردهام که همه درآمدهای نفتی باید به صندوق توسعه ملی بیاید و بخشی از آن که به صورت سود است باید وارد بودجه شود.
وی بیان کرد: در ۴۰ سال گذشته سرمایه را با ثروت اشتباه گرفتیم ما معتقدیم نفت ثروت نیست؛ سرمایه است. اگر این قاعده را در ۴۰ سال گذشته رعایت میکردیم، کل واریزی دولتها به صندوق توسعه ملی به ۱۵۰ میلیارد دلار محدود نمیشد.
رئیس صندوق توسعه ملی گفت: صندوق توسعه اعلام میکند این توانایی را دارد که همه منابع را دریافت کند و از طریق سرمایه گذاری در بخشهای مختلف متوسط ۱۰ سال گذشته بودجه کشور را تامین کند و این امر باید در حکمرانی اقتصاد هوشمند اجرایی شود.
وی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی صندوق ارزی است، بیان کرد: صندوق توسعه همواره کوچک میشود چون سود و حساب ما به ریال است اما در بحث مالیات ستانی، مالیات را با نرخ ارز اخذ میکنند.
غضنفری با تاکید بر اینکه در حکمرانی اقتصادی به شدت نیازمند بازتعریف مفاهیم اقتصادی قبل از هوشمندسازی هستیم، اظهار داشت: صندوق هر سال باید نسبت به سال قبل بزرگتر شود. صندوق اگر بخواهد کوچک شود، هیچ چیز برای نسل بعد نگذاشتیم و نمی توانیم ادعا کنیم هوشمند هستیم.
فاز ۲ آزادراه تهران-شمال برای تعطیلات تابستانی آماده میشود
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور گفت: قرار بود منطقه دو آزادراه تهران-شمال را تا پایان سال گذشته تحویل دهیم، با وجود این امیدواریم این بخش را تا پایان خرداد تحویل دهیم و باند رفت به تعطیلات تابستان برسد.
خیرالله خادمی درباره پیشرفت آزادراه تهران - شمال توضیح داد: تهران شمال بزرگترین و پرهزینهترین پروژههای راهسازی است، چون پلها و تونلهای زیادی دارد. از تهران تا شهرستانک منطقه یک است که بهرهبرداری شده و در این مدت حتی یک تصادف منجر به فوت به دلیل مسائل ایمنی جاده هم نداشتیم؛ منطقه دو این آزادراه از شهرستانک شروع میشود و از تونل البزر عبور میکند و تا پل زنگوله در مازندران ادامه دارد.
وی ادامه داد: قرار بود منطقه دو را هم پایان سال گذشته تحویل دهیم اما به دلیل سخت بودن مسیر این اتفاق نیفتاد؛ از آنجایی که ۸۵ درصد مسیر ۲۲ کیلومتری آزادراه، یا پل یا تونل است. با وجود این امیدواریم این بخش را در سه ماهه اول سال و تا پایان خرداد تحویل دهیم و باند رفت به تعطیلات تابستان برسد و مردم بتوانند یک باند از آن را بهرهبرداری کرده و یک باند مسیر برگشت را هم از جاده قدیم استفاده کنند. البته مسیر برگشت منطقه دو اولویت دوم ماست که نزدیک به ۴۰ درصد پیشرفت دارد و تا سال آینده انجام میشود.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور درباره آخرین وضعیت عوارض الکترونیکی آزادراهها در یک برنامه تلویزیونی توضیح داد: تقریبا ۵۰ درصد کار انجام شده است؛ هشت آزادراه در مرحله اول الکترونیکی شد و در حال حاضر تعداد زیادی از آزادراهها الکترونیکی شدهاند و به سرمایهگذارهای بخش خصوصی هم اعلام شده که زیرساخت را فراهم کنند.
خادمی درباره اینکه چرا پیشرفت الکترونیکی شدن عوارض آزادراهی در آزادراههای خصوصی کند است، توضیح داد: پرداخت عوارض برای این است که برای سرمایهگذار بازگشت سرمایه باشد که و انگیزهای برای سایر سرمایهگذارها که آزادراه بسازند و ایمنی بالا رود؛ اگر سرمایه برنگردد هم سرمایهگذار دیگر امید و اطمینان ندارد و هم برای آینده مشکلساز میشود. در حال حاضر حدود ۶۸ تا ۷۰ درصد عبوریها عوارض را پرداخت میکنند و یکی از مشکلات ما این است که سرمایهگذاری دچار چالش شده است.
وی ادامه داد: عوارض آزادراهی از طریق پیامک به افرادی که از آزادراه عبور میکنند، اطلاعرسانی میشود اما کسانی که این عوارض را پرداخت میکنند، تعدادشان کم است. ما آزادراه تهران - شمال را همان اول الکترونیکی کردیم؛ اما ۱۵ درصد عوارض را پرداخت کردند که بعد هم به ۲۰ درصد رسید و سرمایهگذار هم گفت دچار مشکل سرمایهای شده است. بنابراین مردم باید در پرداخت عوارض همکاری بیشتری داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به اینکه آیا پرداخت نکردن عوارض، جریمه ندارد، گفت: این جریمه از ۱۴۰۱ در قانون قرار گرفت و از آنجایی که تعداد جریمهها زیاد باشد، جریمه هم چالش برانگیز است. اگر مردم عوارض را پرداخت نکنند، به سرمایهگذار فشار وارد میشود؛ چون حتی اگر فردی بهعلت پرداخت نکردن عوارض جریمه شود، جریمه را سرمایهگذار نمیگیرد بلکه به خزانه دولت وارد میشود. البته ما با بانک مسکن و دیگر بخشها در حال مذاکرهایم که بهصورت پلکانی جریمه را اعمال کنند و پول عوارض را به سرمایهگذار دهند تا در این زمینه موفقتر عمل شود.
خادمی با بیان اینکه برنامهریزی کردیم امسال ۲۹۳ آزادراه را بهرهبرداری کنیم که بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، افزود: بلندترین آزادراه کشور بین شیراز و اصفهان ساخته میشود که ۲۱۲ کیلومتر از این آزادراه آماده شده و امیدواریم بتوانیم این آزادراه را در شش ماهه اول سال تحویل دهیم و این آزادراه میتواند تحول بزرگی در جنوب کشور ایجاد کند.
وی درباره برنامههای شرکت ساخت و توسعه زیربناها برای رشد ظرفیت حمل و نقل گفت: زیرساختهای حمل و نقل از عوامل پیشرفت کشورها است و متناسب با رشد اقتصادی باید زیرساختهای حملونقلی توسعه پیدا کند. ظرفیت حمل و نقل بالا در کنار توسعه اقتصادی هزینه تولید را پایین میآورد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور با بیان اینکه موقعیت جغرافیایی ایران ویژه بوده و در پل ارتباطی شرق و غرب دنیا قرار گرفته است، افزود: وجود جادههای تاریخی مثل جاده ابریشم یا جاده مروارید دلیل این است که همه مسیرهای ارتباطی دنیا از کشور ما عبور کرده است. در شرایط حال حاضر هم بهترین مسیر حملونقل بار و مسافر بین شرق و غرب دنیا، عبور از کشور ما است اگر مسیرهای اصلی را توسعه دهیم، ارزانترین و کوتاهترین مسیر ایران است و باید در این زمینه برنامه داشته باشیم.
خادمی درباره طرحهای نیمهتمام حوزه راه در کشور توضیح داد: در حال حاضر ۸۲ هزار کیلومتر مسیر جاده اصلی، فرعی بزرگراهی و آزادراهی و ۱۳۰ هزار کیلومتر راه روستایی در کشور وجود دارد و در کل ۲۱۰ هزار کیلومتر راه در کشور موجود است که عمدهترین مسیرها از نظر تاثیرگذاری، آزادراهی، بزرگراهی، راه اصلی و فرعی است. در حوزه آزادراه ۲۸۰۰ کیلومتر آزادراه وجود دارد که نیاز کشور حداقل به ۱۰ هزار کیلومتر آزادراه است؛ در بخش بزرگراهی ۳۶ هزار کیلومتر راه شریانی وجود دارد که تمام اینها باید آزادراه یا بزرگراه شوند و باید ۱۳ هزار کیلومتر دیگر بسازیم تا به تعادل برسیم.
وی درباره نیاز بخش ریلی نیز اظهار کرد: در بخش ریلی ۱۵ هزار کیلومتر مسیر ریلی موجود است که ۱۲ هزار کیلومتر اصلی و بقیه فرعی است. در بخش ریلی تکمیل مسیرهای کریدوری در دستور کار قرار دارد و با توجه به اینکه یکی از درآمدهای کشورها حملونقل است، دولت سیزدهم بر تکمیل مسیرهای ریلی و آزادراهی تمرکز کرده است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور خاطر نشان کرد: شرکت توسعه زیرساخت، ۲۱۰ طرح مصوب در قانون بودجه دارد که تعدادی از آنها هنوز شروع نشده است. بیش از ۱۰ هزار کیلومتر مسیر آزادراهی، بزرگراهی و ریلی در کشور در حال اجرا است که ارزش روز این پروژهها ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بوده و پیشرفت فیزیکی ۳۵ تا ۴۰ درصدی دارد. این ۱۰ هزار کیلومتر پروژه راه شامل ۶۰۰۰ کیلومتر بزرگراه، ۳۳۰۰ کیلومتر مسیر ریلی و نزدیک به ۱۰۵۰ کیلومتر آزادراه میشود و حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری روی زمینمانده این پروژهها است.
خادمی ادامه داد: در حال حاضر ۲۹ هزار میلیارد تومان ابلاغ اعتبار سالانه داریم که ۲۷ هزار میلیارد تومان دریافتی بوده است. اگر هرکیلومتر زمین آزادراهی به حداقل ۳۰ میلیارد اعتبار نیاز داشته باشد، بدون احتساب تورم، با این میزان تامین اعتبار ۱۰ سال طول میکشد که این پروژهها را تمام کنیم.
وی درباره استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای تامین مالی پروژهها گفت: در دو بخش ریلی و بزرگراهی و راه اصلی همه سرمایهگذاریها باید دولتی باشد؛ اما در بخش آزادراهی سرمایهگذاری بخش خصوصی هم وجود دارد. یکی از روشهای داخلی تامین مالی نیز استفاده از تسهیلات بانکی بوده که در این زمینه اقدامات خوبی در وزارت راه و شهرسازی انجام شده و سال گذشته نزدیک به ۱۱۱ پروژه را بر اساس ماده ۵۶ به بانکها ارائه دادیم. بر اساس تفاهمات انجامشده بانکها موافقت کردند که ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کنند و این امر تسریع در تامین مالی پروژهها را به همراه دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 3
اعمال موثر حکمرانی دولت بر پول ملی
اخبار صنعت-یزدان محسنیان: اینکه دولت برای مهار تورم برنامه داشته باشد و بر مبنای برنامه حرکت کند طبیعی است؛ بنابراین دولت بر مبنای مسیری که از ابتدا تاکنون پیموده برنامه مهار تورم را در عین اصلاحات اقتصادی دنبال میکند و طبیعی است که به اقتضای شرایط برنامهها ممکن است نیاز به به روزآوری و اصلاح در جهت کارآمدی بیشتر داشته باشند.
سید ابراهیم رئیسی روز شنبه در جلسه شورای اقتصاد که با هدف بررسی برنامههای دستگاههای اجرایی، به منظور پیگیری برنامه دولت برای مهار تورم و رشد تولید برگزار شد، با تاکید بر پیگیری برنامههای ارائه شده، به دستگاههای مسئول تا پایان هفته فرصت داد، در جلساتی با مسئولیت دبیرخانه شورا، پیشنهادات خود را برای هماهنگی در راستای اجرای برنامه و رفع موانع پیش روی آن ارائه کنند.
وی با تاکید بر اهمیت تهیه پیوست رسانهای، به منظور تحقق برنامه جامع دولت برای مهار تورم و رشد تولید و تعیین راهکارهای چگونگی جذب مشارکت مردم برای تحقق شعار سال در این برنامه گفت: اطمینان دادن به مردم نسبت به تضمین اصل و سود سرمایههای آنان و تحقق مشارکت موثر مردمی برای اجرای شعار سال از اهداف این برنامه خواهد بود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود از رئیس کل بانک مرکزی خواست تا هر چه سریعتر برنامه و دستورالعملهای لازم برای اعمال موثر حکمرانی دولت بر پول ملی را تدوین و با نظارت دقیق به اجرا بگذارد.
وی همچنین با اشاره به حوزه اختیارات و وظایف و نیز ترکیب شورای اقتصاد، بر ضرورت فعالتر شدن این شورا تاکید و تصریح کرد: دبیرخانه این شورا که با مسئولیت رئیس سازمان برنامه و بودجه است باید به شکل موثری فعال شده و بر اجرای مصوبات آن نظارت دقیق داشته باشد.
در این جلسه کلیات برنامه مشترک دستگاههای دولتی برای مهار تورم و رشد تولید در ۱۰ بند تایید و مقرر شد جزئیات برنامههای هر دستگاه تا پایان هفته در برنامهای واحد و جامع تلفیق و برای اجرا ابلاغ شود.
برنامههای کاهش کسری بودجه دولت، تسویه بدهیهای دولت به بخش خصوصی، کاهش ناترازیهای شبکه بانکی، کاهش ناترازیهای ارزی و کنترل نقدینگی و انضباط بانکی ۵ محور بخش مهار تورم و برنامههای هدایت اعتبارات بانکی به بخش تولید، رفع موانع تولید، عرضه داراییهای مالی، توسعه دیپلماسی اقتصادی و جذب سرمایهگذاری خارجی و اصلاح ناترازیهای انرژی نیز ۵ محور بخش رشد تولید در برنامه جامع دولت برای مهار تورم و رشد تولید هستند.
موفقیت های دولت
دولت سیزدهم از پیش از شعار امسال که معطوف به مهار تورم و رشد تولید بوده است، مهار تورم را بر محور نقشه راه غیرتورمی دنبال میکرد و در زمینه مهار تورم چند دسته سیاستهای اقتصادی که نیاز به اجرای همزمان داشت را فعال کرد، به گونهای که از زمان آغاز به کار دولت تا پایان اسفند ۱۴۰۰ موفق شد با سرعت بسیار خوبی تورم را کاهش دهد.بر این اساس نرخ تورم در نتیجه عملکرد هفت ماه ابتدایی دولت روند کاهشی داشت و از عدد ۵۹ درصد در آغاز به کار دولت به ۲۹ درصد رسید. اما به هر حال از ابتدای سال ۱۴۰۱ با حذف ارز ترجیحی، جنگ اوکراین و افزایش نرخ تورم در سطح جهان، تورم نقطه به نقطه افزایش یافت و از شهریورماه سال گذشته هم با شروع نا آرامیها و با ایجاد هراس و القای انتظارات تورمی یک جنگ ارزی علیه مردم ایران انجام شد که بهطور قطع شرایط جدید نیاز به پویایی دولت در تصمیم گیری و تعیین راهبردهای اقتصادی داشت.
ناگفته نماند که تورم ۴۰ درصدی و بیش از آن میراث چند سالهای است که به دولت سیزدهم رسیده و با تشدید موتورهای تورم زا به ویژه رشد نقدینگی در یک دهه گذشته به درد مزمن تبدیل شده است. با این حال این ناقض مسوولیت دولت نیست و دولت با رصد مداوم وضعیت اقتصادی ممکن است برنامههای دیگری به برنامههای پیشین خود در مواجهه با این پدیده بیفزاید.
پیش از این هم بارها اعلام شد اینکه دولت بلافاصله در ستاد هماهنگیهای اقتصادی دولت برای تحقق شعار سال اقداماتی را طراحی و دنبال می کند، نشان از شکست برنامه های قبلی ندارد. تدوین برنامههای مشخص برای مهار تورم و رشد تولید و همچنین تدوین لایحه اصلاح بودجه ۱۴۰۲ در راستای تحقق شعار سال حکایت از این دارد که دولت و وزارت اقتصاد برنامه مشخص، هدفمند و کارشناسی شدهای برای تحقق شعار سال دارد.
دولت با ۱۰ برنامه مشخص شامل پنج برنامه رفع ناترازی بودجه، ناترازی بانکها، کاهش بدهیهای دولت، کاهش ناترازی ارزی و مدیریت نقدینگی و انضباط پول مهار تورم را دنبال میکند که هیچ یک ناقض برنامههای پیشین دولت نیست. در همین حال رشد تولید را با برنامههایی همچون هدایت اعتبار به فعالیتهای تولیدی، پیش بینیپذیری و رفع موانع تولید، بهبود ناترازی انرژی، عرضه داراییهای مازاد دولتی مدیریت انتظارات، بهبود دیپلماسی اقتصادی و رشد سرمایهگذاری خارجی در سال جاری دنبال میکند که در تداوم همان مسیری است که از ابتدای دولت سیزدهم آغاز شده بود.
چشمانداز مثبت اقتصاد ایران در سال جاری؛ از کنترل تورم و نقدینگی تا افزایش صادرات نفت
در همین پیوند صندوق بینالمللی پول با بررسی چشمانداز ۱۲ شاخص کلان اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۳، از ۲ برابر شدن صادرات نفت ایران در دولت سیزدهم خبر داد و پیشبینی کرد تولید ناخالص داخلی ایران در این سال افزایش، تورم و رشد نقدینگی کاهش یابد و ذخایر ارزی در دسترس ایران به ۲۳.۲ میلیارد دلار برسد.
صندوق بینالمللی پول در گزارشی موسوم به «چشمانداز اقتصاد منطقهای: خاورمیانه و آسیای مرکزی» به بررسی چشمانداز اقتصادی ۳۲ کشور منطقه از جمله ایران در سال ۲۰۲۳ پرداخته است. این نهاد بینالمللی انتظار دارد اقتصاد ایران در سال جاری به طور کلی روندی مثبت و رو به جلو داشته باشد و از ۱۲ شاخص مورد بررسی ۷ شاخص وضعیت بهتری در این سال نسبت به سال قبل داشته باشند.
افزایش ۸۰ درصدی ارزش اسمی تولید ناخالص داخلی ایران در دولت سیزدهم
بر اساس برآوردهای این نهاد بینالمللی، اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۳ رشد ۲ درصدی را تجربه خواهد کرد. ایران در سال ۲۰۲۲ نیز رشد اقتصادی ۲.۵ درصدی داشته و متوسط رشد اقتصاد ایران در سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ بالغ بر ۳ درصد بوده است.
ارزش اسمی تولید ناخالص داخلی ایران از رقم برآوردی ۳۵۲.۲ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۲ با افزایش حدود ۱۶ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۳ مواجه خواهد شد و به ۳۶۸ میلیارد دلار خواهد رسید که بیشتر از متوسط سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ است. در این سالها ارزش اسمی تولید ناخالص داخلی ایران به طور متوسط ۳۶۰ میلیارد دلار بوده است. در سال ۲۰۲۲ نیز با وجود تحریمها ارزش تولید ناخالص داخلی ایران ۶۳ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۱ نیز ۹۴ میلیارد دلار افزایش یافته بود.
بر این اساس از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم و طی دو سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ ارزش تولید ناخالص دخلی ایران با رشد ۸۰ درصدی مواجه شده است. در سال ۲۰۲۰ ارزش اسمی جی دی پی ایران ۱۹۵.۵ میلیارد دلار بوده است.
رشد ۲ درصدی اقتصاد غیرنفتی ایران در سال ۲۰۲۳
بر اساس پیشبینی صندوق بینالمللی پول بخش غیرنفتی ایران در سال ۲۰۲۳ رشد ۲ درصدی را تجربه خواهد کرد. برای این بخش در سال ۲۰۲۲ رشد ۲.۵ درصد برآورد شده است.
رشد بخش نفتی ایران در سال ۲۰۲۳ اندکی بیشتر از بخش غیرنفتی خواهد بود. پیشبینی شده است این بخش در سال ۲۰۲۳ رشد ۲.۱ درصدی داشته باشد.
صادرات نفت ایران در دولت سیزدهم ۲ برابر شد
این نهاد بینالمللی تولید نفت ایران در سال جاری میلادی را ۲.۶۲ میلیون بشکه در روز پیشبینی نموده است که ۴۰ هزار بشکه در روز بیشتر از سال ۲۰۲۲ است.
طی سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۱ تولید نفت ایران بر اساس آمار صندوق بینالمللی پول ۵۶۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
تولید گاز ایران نیز در سال ۲۰۲۳ با رشد ۳ درصدی مواجه خواهد شد و به معادل ۴.۶ میلیون بشکه در روز نفت خواهد رسید. ایران در سال پیش معادل ۴.۴۶ میلیون بشکه در روز نفت، گاز تولید کرده است.
رقم پیشبینی شده برای صادرات نفت ایران در سال جاری میلادی ۸۹۰ هزار بشکه در روز اعلام شده است که ۴۰ هزار بشکه در روز بیشتر از صادرات نفت ایران در سال قبل است.
بر اساس آمار این نهاد بینالمللی صادرات نفت ایران در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۸۵۰ هزار بشکه در روز بوده و با روی کار آمدن دولت سیزدهم طی دو سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ صادرات نفت ایران صعودی بوده و بیش از دو برابر شده است .ایران در سال ۲۰۲۰ تنها ۴۰۰ هزار بشکه در روز نفت صادر کرده است. متوسط صادرات نفت ایران طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ نیز بالغ بر ۱.۸۱ میلیون بشکه در روز بوده است.صادرات گاز ایران نیز در سال ۲۰۲۳ صعودی خواهد بود و به معادل ۳۳۰ هزار بشکه در روز نفت خواهد رسید. ایران در سال پیش معادل ۳۲۰ هزار بشکه در روز نفت، گاز صادر کرده است.
نزولی شدن نرخ تورم ایران در ۲۰۲۳
صندوق بینالمللی پول انتظار دارد روند صعودی نرخ تورم ایران در سال ۲۰۲۳ معکوس شود و از ۴۹ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۴۲.۵ درصد در این سال کاهش یابد.
رشد نقدینگی در دو سال پیاپی نزولی خواهد بود
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده است با موثر واقع شدن اقدامات و سیاستهای بانک مرکزی ایران رشد نقدینگی در اقتصاد ایران طی سال ۲۰۲۳ نزولی شود و در حالی که رشد نقدینگی ایران در سال گذشته بالغ بر ۴۴ درصد بوده این رقم در سال جاری به ۳۸.۲ درصد و در سال ۲۰۲۴ به ۲۹.۵ درصد کاهش یابد.تراز حسابهای جاری ایران در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۱۶.۷ میلیارد دلار بوده است. بر اساس پیشبینی صندوق بینالمللی پول تراز حسابهای جاری ایران در سال ۲۰۲۳ با کاهش ۱۰ میلیارد دلاری مواجه خواهد شد و به ۶.۷ میلیارد دلار خواهد رسید. در سال پایانی دولت دوازدهم تراز حسابهای جاری ایران منفی ۰.۷ میلیارد دلار گزارش شده بود اما این رقم در دو سال بعد صعودی شده و به ترتیب به ۱۱.۱ میلیارد دلار و ۱۶.۷ میلیارد دلار رسیده است.
ذخایر ارزی در دسترس ایران ۲۳.۲ میلیارد دلار
این نهاد بینالمللی کل ذخایر ارز و طلای در دسترس ایران در سال ۲۰۲۳ را ۲۳.۲ میلیارد دلار پیشبینی کرده است که نسبت به سال قبل ۲.۲ میلیارد دلار کمتر خواهد بود. در سال ۲۰۲۲ کل ذخایر ارز و طلای در دسترس ایران ۲۵.۴ میلیارد دلار برآورد شده است.بنا بر گزارش صندوق بینالمللی پول ذخایر ارزی ایران بسیار بیشتر از این ارقام است. برای مثال این نهاد کل ذخایر ارز و طلای ایران در سال ۲۰۲۱ را ۱۲۲ میلیارد دلار تخمین زده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.