شماره: 2198 / ۱۴۰۲ دوازدهم شهريور
تعداد بازدید : 1
اخبار
وزارت صمت
خواستار حذف عوارض صادراتی زعفران شد
وزیر صمت در نامهای به معاون اول رئیسجمهوری، پیشنویس حذف عوارض صادراتی زعفران را ارسال کرد.
عباس علیآبادی - وزیر صنعت، معدن و تجارت - در نامهای به محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهوری، خواستار حذف زعفران از تصویبنامه خرداد ماه هیئت وزیران در رابطه با موضوع پرداخت نیم درصد عوارض صادراتی شد.
علی آبادی در این نامه با اشاره به درج محصول زعفران در ردیف (۳۰) جدول درج شده در تصویبنامه خرداد ماه هیئت وزیران مبنی بر موضوع پرداخت نیم درصد عوارض صادراتی موضوع مفاد بند (ه) تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، گفته که با توجه به ضرورت حفظ بازارهای صادراتی محصول زعفران و رقابتپذیری محصول یاد شده در بازارهای هدف و همچنین بررسی کارشناسی بخش خصوصی و تشکلهای صادراتی ذیربط و ارائه پیشنهاد حذف محصول زعفران از این جدول، مراتب در شصت و یکمین نشست کارگروه توسعه صادرات در تیر ماه مطرح و پیشنهاد یاد شده به تأیید اعضای کارگروه به عنوان نمایندگان اعضای شورای عالی توسعه صادراتی غیرنفتی کشور رسید.
بر این اساس وزیر صمت با توجه موارد یاد شده پیشنویس تصویبنامه پیوست را جهت طرح در هیئت وزیران به معاون اول رئیس جمهوری ارسال کرده است.
گفتنی است؛ پیشتر هم در پی انتشار دستورالعمل قانون بودجه ۱۴۰۲ در ارتباط با عوارض صادراتی نیم درصدی مواد خام و نیمه خام، برخی از اتحادیهها و انجمنهای این حوزه درخواست بازنگری در میزان عوارض صادراتی تعیین شده را مطرح کرده بودند. اما در نهایت دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت، بخشنامه میزان قطعی عوارض صادراتی فهرست مواد خام و نیمهخام با اعتبار پایان سال را جهت اجرا به گمرک ابلاغ کرد.
سفرهای دریایی خارجی، منتظر سوخت یارانهای
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه بخش خصوصی برای اجرای سفرهای دریایی خارجی اعلام آمادگی کرده است، گفت: توافقی در هیات وزیران برای ارائه تسهیلات سوخت بهصورت یارانهای انجام شد که وزارت نفت و شرکت پخش باید به تعهداتشان در این زمینه عمل کنند.
مجید علی نازی درباره شناورهای مسافری بیان کرد: در بحث نوسازی ناوگان هدفمان ایمنسازی و بالا بردن ایمنی مسافران داخلی و خارجی و بحث رفاهی مسافران است. در همین خصوص برای بازسازی تاکنون به ۴۰ فروند از شناورهای مسافری بندر شهید حقانی تسهیلات کمبهره و بدون بهره ارائه دادیم.
وی ادامه داد: همچنین برای نوسازی و ساخت شناور مسافری در کشور، همچنین شناور رو-رو مسافری (شناورهایی که هم مسافر و هم بار و کامیون و خودرو مسافری حمل میکنند) تسهیلات ارائه میدهیم. این تسهیلات با زمان تنفس و بهرهبرداری و ساخت است. امسال به هرکس که متقاضی بوده این تسهیلات را اعطا کردیم. در بازسازی شناور ۴۰ مالک جلو آمدند که به آنها پرداخت شده است.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی درباره شناورهای سفرهای خارجی گفت: برای سفر خارجی به کشورهای دیگر تنها جایی که جلو آمده و کار میکند، یک شرکت کشتیرانی است، اما هنوز نتوانستیم برای بخش خصوصی تمایل زیادی ایجاد کنیم. البته تمام تسهیلات را از سوی سازمان بنادر و دریانوردی ارائه دادیم و حتی تسهیلاتی در حوزه تعمیرات شناورها ارائه دادیم.
علینازی با بیان اینکه بخش خصوصی برای سفرهای خارجی اعلام آمادگی کرده است، گفت: این شرکت اعلام کرده بود که شناورهایش برای تردد در آبهای آزاد استانداردهای بینالمللی دارد و ما تسهیلات زیادی برایشان قائل شدیم. اما ۸۰ درصد مصرف سوخت یک شناور باید به صورت یارانهای به شناورهای مسافری تردد خارجی در وهله اول پرداخت شود.
وی ادامه داد: از این رو یک توافق در هیات وزیران برای ارائه تسهیلات سوخت به صورت یارانهای انجام شد که وزارت نفت و شرکت پخش باید به تعهداتشان در این زمینه عمل کنند. اما سازمان بنادر تمامی تعهداتش را عمل کرده و همین الان هم روی دستورالعملهایی که بتوانیم تسهیلات ویژهتری پرداخت کنیم هم برنامهریزی میکنیم.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در پاسخ به اینکه با اعطای سوخت یارانهای آیا مشکل شناورهای بخش خصوصی برای سفرهای خارجی حل میشود؟ گفت: مسلما تمایل خوبی خواهند داشت؛ چون سوخت یارانهای لیتری ۳۰۰ تومان است. بیشترین هزینه یک شناور هم سوخت است. البته ما نمیتوانیم به صورت دستوری به وزارت نفت برای سوخت یارانهای امر کنیم، اما بهصورت رایزنی و نامهنگاری این موضوع پیگیری میشود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
معاون وزیر جهاد کشاورزی؛
کل مطالبات گندمکاران
۱۰ روز آینده پرداخت میشود
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: کل پول گندم کاران تأمین و تا ۱۰ روز آینده پرداخت خواهد شد.هفته گذشته اعلام شد بیش از ۱۰ میلیون تن گندم از گندم کاران کشور خریداری شد که که با قیمت پایه ۱۱.۵۰۰ پول حدود ۶۰ درصد کشاورزان پرداخت شده است. پیگیری موضوع قیمت خرید تضمینی گندم از سوی خبرنگار مهر همراه با گلایههایی بود که گندم کاران در کامنت ها داشتند. بسیاری عنوان میکردند با وجود اینکه چند ماه است که محصول را تحویل داده اند اما با آنها تسویه نشده است در حالی که برای کشت جدید نیاز به این پول دارند. امروز معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده که تا پایان هفته با گندم کاران تسویه شده و تمام مطالبات آنها پرداخت میشود.علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در نخستین همایش ملی آموزشی طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور که امروز شنبه ۱۱ شهریور در سالن خوشه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با بیان این که امروز خرید گندم از ۱۰ میلیون و ۲۲۶ هزار تن عبور کرده است، گفت: کل پول گندمکاران تأمین و تا ۱۰ روز آینده پرداخت خواهد شد.وی ادامه داد: قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده تا سه روز دیگر در شورای قیمتگذاری توسط وزیر جهاد کشاورزی اعلام خواهد شد.معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر این که برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای سال زراعی جدید، افزایش خوداتکایی در تولید محصولات اساسی است، گفت: این قول را به مردم میدهیم که در سال زراعی جدید در تولید گندم به خودکفایی برسیم.
داخلی سازی
نیاز بازار نوشت افزار
رئیس انجمن تولیدکنندگان نوشت افزار ایرانی گفت: هم اکنون تولیدکنندگان صنعت نوشت افزار توانایی ۱۰۰ درصدی تامین بازار نوشت افزار کشور را دارند.محمودرضا صنعتکار گفت: صنعت نوشت افزار تنوع بالایی دارد که میتوان آن را به دستهی نوشت افزار ضروری دانش آموزی و نوشت افزار مهندسی و اداری تقسیم کرد که نوشت افزار دانش آموزی شامل انواع دفتر، خودکار، مداد، پاک کن، تراش و ابزار اندازهگیری است که در ایران به طور کامل تولید میشود و صد درصد نیاز جامعه را میتوانیم تامین کنیم.وی افزود: بعضی از اقلام نوشت افزار که جزو دستهبندی نوشت افزار مهندسی قرار میگیرد مانند انواع ماشین دوخت، قیچیهای فلزی و پلاستیکی در کشور تولید نمیشود و کاستی آن با واردات جبران میشود.رئیس انجمن تولیدکنندگان نوشت افزار ایرانی افزود: ۲۸ تولید کننده عضو انجمن با برگزاری نمایشگاههای ادواری نوشت افزار ایرانی و عرضه مستقیم آن توانسته اند سهم قابل توجهی را در تامین بازار نوشت افزار داخلی داشته باشند.وی با اشاره به کیفیت تولیدات داخلی ادامه داد: تمام محصولات تولیدی با استاندارد و کیفیت روز است و به ویژه محصولاتی که با کودکان سر و کار دارد همگی نشان استاندارد و سیب سلامت از سازمان غذا و دارو دریافت کرده اند.وی با اشاره به برگزاری عرضه مستقیم نوشت افزار در نمایشگاه زنگ مهر که در بوستان گفتگو در حال برگزاری است، افزود: در این نمایشگاه دفاتر اقتصادی ۲۰ تا ۳۰ درصد ارزانتر از قیمت کف عرضه در بازار است و در بعضی از اقلام ۵۰ تا ۶۰ درصد اختلاف قیمت داریم. صنعتکار با اشاره به برخی از موانع پیش روی تولید کنندگان صنعت نوشت افزار، گفت: تخصیص ارز و قطع برق صنایع از مشکلاتی است که با آن دست به گریبان هستیم و هم اکنون که در آستانه بازگشایی مدارس و پیک کاری قرار داریم، مشکل قطعی برق تابستانی برای صنایع سه روز تعطیلی در هفته را برای ما به همراه دارد و ضربه بزرگی به صنعت نوشت افزار میزند، تخصیص نیافتن به موقع ارز از سوی بانک مرکزی برای مواد اولیه هم چالش بعدی است، موادی که در گمرک از سال گذشته دپو شده و بعضاً اخطار متروکه شدن آمده است.
مهندسی معکوس سانتریفیوژ روغن در نیروگاه بندرعباس
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق هرمزگان گفت: ساخت یک دستگاه سانتریفیوژ روغن به روش مهندس معکوس برای نخستین بار در تاریخ نیروگاههای کشور در نیروگاه بندرعباس به صورت موفقیت آمیز اجرا شد.رضا مهرانی روز شنبه با بیان اینکه این پروژه با یک چهارم هزینه خرید نمونه خارجی به ارزش ۴۵ میلیارد ریال به صورت کامل توسط شرکت دانش بنیان ساخت داخل شد، ادامه داد: باتوجه به نیاز صنعت نیروگاهی کشور و نیروگاههای مشابه در سایر استانها به نمونه سانتریوفیوژ ساخته شده از خروج حدود ۲ میلیون دلار ارز برابر با یکهزار میلیارد ریال جلوگیری شد.«دستگاه سانتریفیوژ به منظور جداسازی آب از سیال روغن در سیستمهای نریوگاهی قابل استفاده است».وی ادامه داد: سانتریوفیوژ یادشده بر روی واحد شماره چهار نیروگاه بخار بندرعباس در خلال تعمیرات اساسی اخیر نصب شد و با راندمان مشابه نمونه خارجی در حال بهرهبرداری است.با عنایت به تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان و ممنوعیت فروش دستگاههای با کاربری سانتریوفیوژ میتوان با استفاده از توان متخصصان داخلی در این امر خودکفا و از فرصتهای صادرات به کشورهای همسایه استفاده کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
رئیس سازمان برنامه و بودجه: سلامت یکی از سه مسئله اصلی کشور در شرایط کنونی است
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه موضوع سلامت، یکی از سه مسئله اصلی کشور در شرایط کنونی است و اهمیت بسیار زیادی دارد، گفت: رضایت مردم از عملکرد نظام بهداشت و درمان کشور به طور منظم رصد شود.
«داود منظور» در چهارمین نشست تخصصی با بخش امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه موضوع سلامت، یکی از سه مسئله اصلی کشور در شرایط کنونی است و اهمیت بسیار زیادی دارد، اظهار کرد: هزینههای زیادی از طرف دولت، مردم و بیمهها برای سلامت پرداخت میشود، اما به اعتقاد کارشناسان، مجموع این هزینهها، سطح مناسبی از رضایت را ایجاد نکرده است.
وی با بیان اینکه میزانالحراره سازمان برنامه و بودجه برای تشخیص موفقیت یا عدم موفقیت عملکرد سازمان، میزان رضایت مردم است، افزود: امور سلامت و رفاه اجتماعی باید با کمک مرکز آمار ایران و بهصورت منظم و مستمر، رضایت مردم را از عملکرد نظام بهداشت و درمان کشور در بیمارستانها، درمانگاهها، داروخانهها و مراکز بهداشتی و درمانی، بسنجد تا معلوم شود نتیجه تصمیمها و تدابیر حوزه سلامت سازمان برنامه و بودجه در زندگی مردم چگونه است.
معاون رئیس جمهور خواستار رصد و پایش منظم عملکرد و برنامههای دستگاههای اجرایی مرتبط با امور سلامت و رفاه اجتماعی از سوی این امور شد و گفت: برای برطرف کردن مشکلات احتمالی موجود، باید گزارشهای کارشناسانه و آسیبشناسانه همراه با راهحلهای دقیق و جامع ارائه شود.
منظور بیان کرد: مسوولان سازمان برنامه و بودجه بدانند که امور بخشی سازمان، کارگزار دستگاههای اجرایی نیستند و نماینده دولت و مردم برای نظارت بر عملکرد دستگاهها هستند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: موضع این سازمان نسبت به دستگاهها، باید موضع فعال، پیشنگرانه و پیشگیرانه باشد و با پایش مستمر دستگاهها و اوضاع کشور، قبل از بروز هر انحراف و نقصانی، هشدارهای لازم را به تصمیمگیران برای اصلاح روندها بدهد.
وی با تأکید بر لزوم روزآمدی اطلاعات در سازمان برنامه و بودجه برای اتخاذ تصمیمهای درست، خواستار دسترسی امور تخصصی سازمان به پایگاههای اطلاعاتی دستگاههای اجرایی شد و تاکید کرد: از آنجایی که برای ارائه تحلیلها و گزارشهای دقیق، نیاز به اطلاعات دقیق، بهروز و مستند است، باید با کمک مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان، اطلاعات مورد نیاز به صورت منظم و برخط از دستگاهها دریافت شود.
منظور، برونسپاری خدمات در بخش سلامت را موضوعی مهم، اما نیازمند کنترل و نظارت دقیق دانست و بیان داشت: برونسپاری خدمات باید منجر به کاهش هزینه و افزایش کارآمدی شود و همراه با ضوابط و کنترلهای دقیق باشد؛ به گونهای که منجر به ایجاد رانت برای برخی افراد و گروهها نشود.
معاون رئیسجمهور موضوع امنیت دارویی را بسیار مهم دانست و گفت: لازم است امور سلامت و رفاه اجتماعی، رویکرد پیشگیرانهای برای جلوگیری از بروز مشکل در ارائه خدمات دارویی به مردم اتخاذ کند.
وی همچنین بر لزوم رعایت دقیق و کامل استانداردهای علمی بینالمللی در آموزش پزشکی در کشور تأکید کرد و گفت: کیفیت آموزش در بخش پزشکی، از کمیت آموزش مهمتر است و بر این موضوع نظارت جدی و دقیقی داشته باشید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
وزیر راه و شهرسازی:
ایران روی اروندرود پل متحرک میسازد
وزیر راه و شهرسازی گفت: جمهوری اسلامی ایران براساس توافق صورت گرفته، روی رود مرزی اروند رود، پل متحرک میسازد.
مهرداد بذرپاش روز شنبه در آیین آغاز احداث خط ریلی شلمچه به بصره افزود: احداث راه آهن شلمچه به بصره حدود ۴۰ سال به دلایل متعدد محقق نمیشد ولی امروز عملیات اجرایی این پروژه با حضور معاون اول رییس جمهور ایران و نخست وزیر عراق آغاز شد.
وی اظهار کرد: توافقات اولیه طی چند ماه گذشته بین وزرای ۲ کشو به سرانجام رسید و مقدمات اجرایی شدن این پروژه فراهم شد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: کارشناسی این پروژه توسط مدیران عامل راه آهن ایران و عراق انجام شده و عملیات زیرساختی آن انجام و امروز وارد فاز اجرایی شد.
بذرپاش بیان کرد: امیدواریم در کوتاهترین مدت این پروژه به سرانجام برسد، طول این ریل ۳۲ کیلومتر است که ۱۶ کیلومتر در خاک ایران و ۱۶ کیلومتر در خاک عراق انجام میشود.
وی افزود: مقرر شد تا زمینهای موردنیاز اطراف رودخانه شطالعرب برای احداث پل در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد و طرق عراقی متعهد شد این امر هرچه سریعتر انجام شود.
وزیر راه و شهرسازی بسان کرد: توافق شد تا این مسیر ریل و احداث پل متحرک روی رود شطالعرب، ظرف یکسال و نیم به اتمام برسد، همچنین چنانچه در حین انجام کار قدری زمان طولانی تر شد توافق لازم بین دو کشور انجام خواهد شد.
بذرپاش اظهارامیدواری کرد تا در زمان مقرر این مسیر ریلی حائز اهمیت برای جمهوری اسلامی ایران تکمیل شده و به بهرهبرداری برسد.
وی گفت: با بهره برداری از این پروژه مسیر جدیدی برای تردد زایران اربعین حسینی فراهم خواهد شد تا سفر آنان تسهیل یابد.
احداث خط راه آهن شلمچه به بصره امروز با حضور محمد مخبر دزفولی معاون اول رئیس جمهور ایران و نخست وزیر عراق آغاز شد.
۷۵ هزار و ۶۱۴ میلیون تومان تسهیلات خُرد بدون ضامن توسط بانکهای دولتی پرداخت شد
وزارت اقتصاد اعلامکرد که در پاسخ به مطالبه رئیس جمهور مبنی بر تسهیل دسترسی مردم به منابع بانکی و تسریع در پرداخت وام، ۱۲ بانک تحت مدیریت وزارت امور اقتصادی و دارایی در مجموع ۷۵ هزار و ۶۱۴ میلیون تومان تسهیلات خرد بدون ضامن به ۲ میلیون و ۱۰۶ هزار متقاضی پرداخت کردند.
یکی از مطالبات رئیس جمهور در حوزه نظام بانکی «بررسی علت عدم پرداخت وام از سوی بانکها» است که در این زمینه اقداماتی توسطاز سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی انجام شده است.
اصلاح رفتار بانکها به نفع مردم یکی از رویکردها و اولویتهای دولت و وزارت اموراقتصادی و دارایی بوده است. از مهمترین اقدامات قابل اشاره برای تحقق تغییر رویکرد اشاره شده، تسهیل پرداخت تسهیلات خرد است. در این راستا در دیماه سال ۱۴۰۰ این وزارتخانه با توافق بانکهای دولتی و خصوصی طرح پرداخت تسهیلات خرد بر مبنای اعتبارسنجی و با حداقل وثایق را در دو سطح تا ۵۰۰ میلیون ریال و ۵۰۰ میلیون ریال تا یکهزار میلیون ریال در گام نخست برای کارکنان، بازنشستگان و مستمری بگیران دستگاههای دولتی، عمومی، غیردولتی و شرکتهای بزرگ عملیاتی و در ۲۹ دی ماه موضوع را برای اجرا به بانک های یاد شده ابلاغ کرد.
از ابتدای ابلاغ تا ۱۵ مرداد سال جاری عملکرد بانک های تحت مدیریت این وزارتخانه به شرح زیر است: مطالبه دیگر رئیس جمهور، «ضرورت بازبینی و اصلاح تسهیلات ویژه و غیرمتعارف برای کارکنان بانکها » بوده که در این زمینه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در اجرای تکالیفه مقرر در جزء (۳) تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور «آئین نامه پرداخت تسهیلات به کارکنان موسسات اعتباری» را در بخشنامه ۲۲ خرداد ماه امسال به همه بانکها و موسسههای اعتباری ابلاغ و همه بانکها موظف به رعایت آن هستند.
براساس ماده (۲) آیین نامه یاد شده، «مانده مجموع تسهیلات پرداختی به هر یک از کارکنان در هر سال بهاستنای تسهیلات اعطایی بابت خرید مسکن و جعاله مسکن نباید از ۴۰ برابر برای سقف تعیین شده در تبصره ذیل ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری که معادل هفت برابر حداقل حقوق و فوق العاده های مستمر است، فراتر شود.»
بر اساس تبصره ماده مذکور نیز فاصله زمانی پرداخت تسهیلات موضوع این ماده به کارکنان نباید کمتر از یک سال باشد. همچنین بر اساس ماده (۳) آیین نامه یادشده نیز سقف تسهیلات اعطایی بابت خرید مسکن و جعاله تعمیرات مسکن در ۱۴۰۲ معادل پنج هزار و ۵۰۰ میلیون ریال است.
مطابق ماده (۴) آیین نامه نیز حداقل نرخ سود تسهیلات بر اساس بند (۴) مصوبه یک هزار و دویست و بیست و دومین جلسه شورای پول و اعتبار ۱۰ درصد تعیین می شود.
ارائه آموزشهای مهارتی به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در دولت سیزدهم
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کسب آموزشهای مهارتی توسط ۲ میلیون و ۸۶۱ هزار نفر در دولت سیزدهم خبر داد.
«مهرداد عظیمی» با اشاره به تأثیر بهسزای نیروی انسانی توانمند در مسیر توسعه همه جانبه کشورها بر شاخصهایی همچون رشد اقتصادی، اشتغال و کاهش نرخ بیکاری، کاهش فقر و توزیع عادلانه درآمد، گفت: بر اساس تحقیقات، اصلاح نظام های آموزشی بهطوریکه مهارتهای کافی را برای همه شهروندان فراهم کند میتواند شاخص رشد اقتصادی را در درازمدت تا ۱۰ درصد افزایش دهد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای بیانداشت: سطح مهارت شهروندان دغدغه کلیدی سازمان است، اما اطمینان از داشتن مهارت های مناسب که بتواند قابلیت اشتغال افراد را افزایش دهد و به ایجاد شغل در زمان حال و آینده کمک کند نیز مهم است.
وی ادامهداد: از مجموع ۲ میلیون و ۸۶۱ هزار نفر مهارت آموخته در دولت سیزدهم، یک میلیون و ۳۹۸ هزار نفر در بخش دولتی و یک میلیون و ۴۶۳ هزار نفر در بخش غیردولتی آموزش های مهارت را کسب کردند.
معاون وزیر کار، گواهینامه های مهارت را معتبرترین و تنهاترین مدرک مهارتی در سراسر کشور و در سطح بین المللی عنوان کرد و اظهار داشت: گواهینامه های مذکور برای همه افراد، پس از کسب آموزش های مهارتی آموزش و شرکت در آزمونهای سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای برای متقاضیان صادر خواهد شد.
وی با اشاره به کاهش زمان فاصله آزمون تا صدور گواهینامه مهارت از ۴۵ روز کاری به هفت روز کاری، خاطرنشانکرد: در دولت سیزدهم ۲ میلیون و ۴۱۶ هزار و ۷۸۵ نفر مورد سنجش صلاحیت حرفه ای قرار گرفتند که برای یک میلیون و ۹۳۳ هزار و ۲۲۹ نفر گواهینامه مهارت صادر شد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای از رشد ۹۴ درصدی صدور مجوز آموزشگاه ازاد فنی و حرفه ای در این دولت نسبت به دوره های قبل خبر داد و اذعانداشت: ۲۳ هزار و ۱۱۹ مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد در پنجره واحد خدمات الکترونیک و ۲ هزار و ۵۳۲ مجوز مرکز کارآموزی جوارکارگاهی و بین کارگاهی صادر شده است.
وی با تأکید بر آینده پژوهی در تدوین استانداردهای آموزش مهارت، اظهار داشت: تعداد ۲ هزار و ۶۰۰ عنوان استاندارد شایستگی و ارزشیابی مبتنی بر چارچوب صلاحیت حرفه ای و یکهزار و ۴۴۶ استاندارد مهارتی دانش بنیان در سازمان آموزش فنی و حرفه ای تدوین شده است.
عظیمی تصریحکرد: برگزاری مسابقات ملی و جهانی مهارت، مسابقات مددجویان زندانها، کارگران، نوجوانان و آزاد، مشارکت خیرین، طرح خادمان مهارتی، تولیدات رسانه ای، فصلنامه مهارت و غیره از فعالیت های سازمان آموزش فنی و حرفه ای در گفتمان سازی الگوهای درست مهارت سرمایه انسانی بوده است.
وی، استقرار دبیرخانه شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی، تصویب قانون و آئین نامه کمک های اشخاص حقیقی و حقوقی و تدوین و پیگیری تصویب اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و موافقت حداکثری نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب اساسنامه از مسیر اصل ۸۵ قانون اساسی را از فعالیت های سازمان در تقویت نظام تنظیم گری مهارت در سطح ملی عنوان کرد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور خاطرنشانکرد: رشد ۹۴ درصدی صدور مجوز آموزشگاه آزاد، رشد ۳۰۰ درصدی صدور مجوز مراکز کارآموزی جوارکارگاهی و بین کارگاهی، کسب نخستین مدال طلای جهانی ایرانی در رشته جواهرسازی، نخستین مدال برنز تیمی جهانی رشته امنیت سایبری و پنج مدالیون برتری در مسابقات جهانی مهارت ۲۰۲۲، کسب مدال نقره رشته طراحی گرافیک و مدال برنز رشته فناوری وب مسابقات مهارت «حاباروفسک» روسیه، کسب ۲ مدال نقره رشته های راهکارهای نرم افزاری برای کسب و کار و توسعه نرم افزارهای موبایل و مدال برنز فناوری وب مسابقات آسیایی مهارت، کسب رتبه یک دولت الکترونیک در محور ارائه خدمات یکپارچه در کل ۱۶۲ دستگاه اجرایی، امضای ۲ سند همکاری با کشورهای تاجیکستان و روسیه و ... را از موفقیت های ملی و بین المللی این سازمان در دولت سیزدهم برشمرد.
وی در پایان سخنان خود، با تأکید بر متناسب سازی کیفی و کمی خرجی آموزش های مهارتی با نیاز بازار کار؛ از اجرای طرحهای کهاد (مهارت افزایی دانشجویان)، نخلستان (مهارت افزایی دانش آموختگان دانشگاهی)، محیط کار واقعی (آموزش های مهارتی در محیط کار واقعی، صنایع و صنوف) با ۱۹ درصد رشد، ایجاد ۳۴۸ مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی در دانشگاه ها و ایجاد ۳۱ مرکز برای آموزش های کارآفرینی و مهارت های کسب و کار و توسعه دیپلماسی مهارت در دولت سیزدهم در این راستا خبر داد.
هشدار سازمان توسعه تجارت به دارندگان تعهد ارزی کمتر از ۶۰ درصد
سازمان توسعه تجارت طی نامهای به سازمانهای صمت استانها اعلام کرده که کلیه کارتهای بازرگانی که بازگشت ارز آنها کمتر از ۶۰ درصد است، به صورت سیستمی توسط سامانه اعتبار سنجی و رتبه بندی اعتباری پایش شده و پس از اخطار با مهلت یک ماهه، در صورتی که ظرف مدت یاد شده میزان رفع تعهد آنها به بیش از ۶۰ درصد نرسیده باشد، کارت بازرگانی آنها تعلیق میشود.
بر اساس این نامه اولین مرحله از تعلیق کارتها از هفته گذشته آغاز شده و به صورت مستمر ادامه دارد. همچنین علت این تصمیم، کنترل و پایش تعهدات ارزی صادرکنندگان و جلوگیری از انباشت تعهدات ارزی رفع نشده در اجرای بند ۶ ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات عنوان شده است.
بر این اساس سازمان توسعه تجارت از سازمانهای صمت استانی خواسته این موضوع به کلیه صادرکنندگان استانها اطلاع رسانی شود. همچنین این سازمان اعلام کرده که فرایند رفع تعلیق کارت این اشخاص باید از طریق ادارات کل صمت استانی انجام شود.
روند رفع تعلیق کارتها نیز به این شکل است که پس از انجام اقدامات لازم جهت بازگشت ارز حاصل از صادرات و رسیدن نرخ بازگشت ارز به بالای ۶۰، در صورت مراجعه متقاضی، نرخ بازگشت ارز حاصل از صادرات او باید توسط اداره صمت استان در سامانه اعتبارسنجی بررسی و در صورت احراز حصول حداقل ۶۰ درصدی نرخ بازگشت ارز، ضمن اخذ تعهد از متقاضی مبنی بر حفظ حداقل میزان مجاز بازگشت ارز، نسبت به رفع تعلیق کارت اقدام شود.
سازمان توسعه تجارت همچنین تاکید کرده رفع تعلیق کارت بازرگانی توسط ادارت کل صمت استانی برای این گونه افراد باید پس از احراز شرایط ذکر شده در این نامه صورت گیرد و هر گونه اقدام به رفع تعلیق کارت بدون احراز شرایط و با استناد به مصوبات استانی از قبیل ستاد تسهیل تولید استان و یا شورای تامین استان ممنوع است.
همچنین طبق اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت، ارائه مهلت بیشتر جهت بازگشت ارز به این اشخاص صرفاً در صلاحیت کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات موضوع آیین نامه اجرایی تبصره ۶ بند «ج» ماده ۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.