شماره: 2201 / ۱۴۰۲ هجدهم شهريور

تعداد بازدید : 0
اخبار
تولید آب شرب تهران ۱۲۵۰ لیتر در ثانیه افزایش مییابد
معاون بهرهبرداری شرکت تامین و تصفیه آب و فاضلاب تهران گفت: از طریق بهره برداری از تصفیهخانه ششم، ۱۲۵۰ لیتر در ثانیه بر ظرفیت تولید آب شرب تهران افزوده خواهد شد.
محمدحسین خانجانیخانی معاون بهرهبرداری شرکت تامین و تصفیه آب و فاضلاب تهران با اشاره به کمبود حجم ذخایر سدهای سامانه شرقی تهران (لار و لتیان) نسبت به سد امیرکبیر، گفت: بخشی از کسری آب سامانههای شرقی استان تهران، از طریق افزایش ظرفیت تصفیهخانه ششم آب تهران جبران خواهد شد. ۱۲۵۰ لیتر در ثانیه بر ظرفیت تولید آب شرب تهران از طریق تصفیهخانه ششم افزوده خواهد شد.
خانجانیخانی افزود: این میزان آب از طریق خطوط انتقال داخلی و پیرامونی که بخشی از رینگ آبرسانی شهر تهران هستند به سامانههای شرقی و جنوب شرقی استان انتقال خواهد یافت.
او به ارتقای فنی و تجهیزاتی این تصفیهخانه اشاره کرد و ادامه داد: با تجهیز یک واحد زلالساز، پنج واحد فیلتراسیون، اصلاح سیستم تزریق مواد شیمیایی، نصب تجهیزات آنلاین پایش کیفیت و ایجاد سیستم برگشت پساب، امکان افزایش ظرفیت تولید و تصفیه آب در تصفیهخانه ششم آب تهران فراهم شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه تصفیهخانه ششم آب تهران در حال حاضر با ظرفیت ۲۵۰۰ لیتر بر ثانیه در مدار بهرهبرداری قرار دارد گفت: با اقدامات انجام شده ظرفیت این تصفیهخانه به ۳۷۵۰ لیتر در ثانیه ارتقا مییابد.
تصفیهخانه ششم آب تهران با ظرفیت تصفیه اسمی ۷۵۰۰ لیتر آب در ثانیه در شمال غرب تهران واقع شده و فاز نخست آن در آبان ماه سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری رسید. این تصفیهخانه برای بهرهگیری موثر از ظرفیت منابع آبی غرب تهران به ویژه سد امیرکبیر طراحی شده است.
واحد 3 نیروگاه برق بعثت
به مدار تولید بازگشت
مدیرعامل نیروگاه بعثت از وارد مدار شدن واحد شماره 3 این نیروگاه، بعد از انجام تعمیرات اضطراری و اتصال به شبکه سراسری تولید برق کشور خبر داد.
«خیراله شجاعی»عنوان کرد: بویلر واحد بخار شماره سه نیروگاه بعثت که بهدلیل نشتی شدید از داخل کوره، از مدار تولید خارج شده بود، پس از انجام فعالیتهای تعمیراتی و با هدف کسب آمادگی لازم برای تولید برق مستمر و پایدار در ادامه پیک تابستان 1402 با تلاش شبانهروزی همکاران تعمیراتی و بهرهبرداری در کوتاهترین زمان ممکن به چرخه تولید بازگشت.
مدیرعامل نیروگاه بعثت افزود: در چنین مواقعی معمولا ۴۸ ساعت زمان نیاز است تا دمای بویلر جهت انجام کار به دمای نرمال برسد، اما بهدلیل نیاز شبکه، کارکنان نیروگاه در شرایط بسیار دشوار و حرارت زیاد لولهها و سپس مهیا کردن شرایط لازم برای دسترسی به محل آسیبدیدگی(در ارتفاع بیش از 25 متری کوره ) اقدام به رفع نشتی در دمای بیش از 60 درجه کوره کردند.
شجاعی ادامه داد: بعد از حادثه غیرمترقبه پیشآمده، علاوه بر رفع نشتی بویلر، اقدامات و فعالیتهای تعمیراتی دیگر نیز، در جهت رفع نواقص صورت گرفت.
بنا بر این گزارش نیروگاه 240 مگاواتی بعثت، به عنوان یکی از قدیمیترین نیروگاههای کشور، با برخورداری از سه واحد بخار 82.5 مگاواتی با بیش از نیمقرن تولید برق پایدار، نقش بسزایی در پایداری شبکه برق پایتخت کشور دارد و از جمله مهمترین راهبریهای آن، مدیریت نیروگاهی در راستای افزایش تولید، کاهش توقف و افزایش ساخت قطعات اصلی بوده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
مذاکرات تهران - ریاض درباره میادین مشترک
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت نفت دولت سیزدهم بر خلاف دولت قبل در تلاش است با از سرگیری روابط با عربستان و مذاکرات مشترک با ریاض و صنعا، اختلافات در پرونده میدان نفتی - گازی آرش را بهصورتی مسالمتآمیز رفع کند.
«مالک شریعتی نیاسر» درباره اقدامات دولت سیزدهم برای بهرهبردای از میدان مشترک نفتی - گازی آرش گفت: در میدانهای مشترک نفتی نظیر آرش و امثال آن، سیاست خارجی کشور، اقدامات وزارت نفت، مسائل حقوق بین الملل و نوع روابط با کشورهای مرتبط با آن تعیین کننده هستند و در حقیقت رسیدگی به آن فرادستگاهی است.
وی با بیان اینکه کمیسیون انرژی مجلس خواستار تسریع در بهرهبرداری از چنین میادین مشترکی است، افزود: وزارت نفت در دولت سیزدهم در این حوزه پیگیر است تا کوتاهیهایی که در دولتهای قبل در حوزه میادین مشترک نفتی و گازی صورت گرفته، جبران شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارتخانههای نفت و امور خارجه در دولت سیزدهم رایزنیها و اقدامات دیپلماتیک را بهصورت جدی برای بهرهبرداری از میدان مشترک آرش (میدان نفتی مشترک آبی بین ایران، عربستان و کویت) دنبال میکنند، اظهار داشت: مجموعه نگرش دولت در این حوزه، ایجاد سرمایه جدید برای آیندگان است که این نگاه بسیار ارزشمند و قابل احترام محسوب میشود.
شریعتی تأکید کرد که تشکیل کمیتهای برای نظارت بر بهرهبردای از میادین مشترک در دستور کار کمیسیون انرژی مجلس قرار دارد.
وی با اشاره به اختلافهایی که بین عربستان، کویت و ایران از دولت قبل بر سر مسأله میدان مشترک نفتی - گازی آرش شکل گرفت، یادآور شد: تأخیر و کُندی دولت قبل در حل اختلافات میادین مشترک نفتی سبب شد در برخی از مسائل این میدان پیچیدگیهایی ایجاد شود ولی وزارت نفت دولت سیزدهم رسیدگی به این موضوع را از طریق مسالمتآمیز در کنار توسعه پالایشگاههای فراسرزمینی در دستور کار دارد و برنامهریزیهای لازم را هم برای آن انجام داده است.
شریعتی دلیل برخی اختلافها بین جمهوری اسلامی ایران، عربستان و کویت در میدان مشترک نفتی آرش را کمکاری دولت گذشته برای رفع سوءتفاهمها عنوان کرد و افزود: بهرغم اینکه دولت یازدهم و دوازدهم اهمیتی به این میادین نمیداد، ولی دولت سیزدهم در تلاش است با از سرگیری روابط با عربستان و مذاکرات میان صنعا، ریاض و تهران، اختلافات در پرونده میدان نفتی - گازی آرش (الدوره) را بهصورت مسالمتآمیز رفع کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم اقدامات مهمی در حوزه توسعه پالایشگاههای فراسرزمینی، فروش نفت، توسعه فازهای مهم پارس جنوبی و بهبود زیرساختهای گاز کشور انجام داده است و قطعاً در آیندهای نزدیک بهرهبردای از میدان نفتی آرش هم با همکاری دو کشور دیگر انجام میشود.
به گزارش ایرنا، میدان مشترک نفتی - گازی آرش در شمال خلیج فارس قرار دارد که ذخیره درجای گاز طبیعی آن حدود ۲۰ تریلیون فوت مکعب و ذخیره نفت خام درجای این میدان نیز نزدیک به ۳۱۰ میلیون بشکه برآورد میشود که سهم ایران را حدود ۴۰ درصد تخمین زدهاند.
قطع روابط هفت ساله جمهوری اسلامی با عربستان منجر به آن شد در مقاطعی دولت کویت با سوءاستفاده از تنش ایران با سعودیها بر سر میدان آرش، با ریاض همپیمان شده تا توان دیپلماتیک خود را برای حل مسأله با ایران ارتقا دهد؛ از طرفی با در نظر گرفتن جزیرههای «خارک» ایران و «فیکله» کویت و همچنین وجود منطقه مشترک بیطرف میان کویت و عربستان، تفاهم بر سر میدان آرش دچار پیچیدگیهای گسترده شده و به عبارتی به گفته برخی کارشناسان پیچیدهترین جغرافیای سیاسی در کل دریاهای جهان را داراست.
این درحالیست که در طول سالهای اخیر، کویت با استفاده از نتایج لرزهنگاری انجام شده توسط شرکت شل، خط مرز جدیدی تعیین کرده که مدعی است بر اساس آن کل ساختمان میدان آرش در بخش عربی قرار میگیرد، اما این خط مرز تاکنون توسط ایران پذیرفته نشده است.
همچنین در مارس ۲۰۲۲ کویت و عربستان سعودی قراردادی برای تقسیم منابع میدان گازی آرش امضا کردند که سبب اعتراض جمهوری اسلامی ایران شد؛ بر همین اساس وزیر خارجه کویت اعلام کرد میدان نفتی - گازی آرش، یک میدان سه جانبه بین کویت، عربستان و ایران است. همچنین در ماههای اخیر و در دولت سیزدهم و با تسریع روند عادیسازی روابط ایران و عربستان، این امید شکل گرفت که دو کشور در کنار حل مشکلات مختلف، راهحلی نیز برای بهرهبرداری از این میدان انرژی در خلیج فارس پیدا کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
رکورشکنی تولید گاز در پارس جنوبی
بیشترین رکورد تولید روزانه گاز از میدان گازی پارس جنوبی که در زمستان ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بالغ بر ۷۰۵ میلیون مترمکعب در روز ثبت شد، طبق برنامهریزیهای صورت گرفته در زمستان امسال شکسته خواهد شد.
میدان گازی پارس جنوبی (با نام گنبد شمالی در سمت قطر)، یکی از بزرگترین منابع گازی مستقل جهان است که برروی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس واقع شده و ۸ درصد از ذخایر گاز جهان در این میدان گازی قرار دارد.
توسعه میدان مشترکگازی در سمت ایران در سال ۱۳۷۶ شمسی با امضای قرارداد فاز ۲ و ۳ پارس جنوبی با شرکتهای توتال، گازپروم و پتروناس مالزی بهطور رسمی وارد مرحله اجرایی شد؛ اما قطر شریک ایران در این میدان مشترک، کارش را از سال ۱۹۹۰ میلادی (۱۳۶۹ شمسی) آغاز کرده بود. انتظار برای نخستین برداشت ایران از این میدان پنج سال به درازا کشید و ایران بهمنماه ۱۳۸۱ بهصورت رسمی برداشت ۵۶.۶ میلیون مترمکعب گاز از این میدان را جشن گرفت.
میزان تولید روزانه گاز ایران از میدان مشترک پارس جنوبی در سال ۱۳۸۴ به ۱۴۱ میلیون مترمکعب رسید؛ این رقم در سال ۹۲ روزانه ۲۸۲ میلیون مترمکعب بود و با تکمیل فازهای باقی مانده (بهجز فاز ۱۱) میزان برداشت گاز از مخزن مشترک پارس جنوبی، در زمستان ۱۴۰۰ برای اولین بار به رکورد تولید روزانه ۷۰۵ میلیون مترمکعب رسید.
در زمستان ۱۴۰۱ نیز، پیک تولید روزانه گاز از این میدان مشترک ۷۰۵ میلیون مترمکعب در روز بود، اما طبق برنامهریزیهای صورت گرفته قرار است این رکورد در زمستان امسال شکسته شود.
با تولیدی شدن فاز ۱۱ پارس جنوبی، در هفتههای اخیر برداشت گاز از این فاز مرزی به میزان روزانه ۷.۵ میلیون مترمکعب آغاز شده و قرار است این رقم در روزهای آینده به ۱۰ تا ۱۱ میلیون مترمکعب در روز برسد.
سلمان خزایی، معاون عملیات و تولید شرکت نفت و گاز پارس در این خصوص گفت: هماکنون روزانه ۶۴۵ میلیون متر مکعب گاز از میدان پارس جنوبی تولید میشود که این کاهش تولید نسبت به رکورد تولید در زمستان به دلیل توقف سکوها برای تعمیرات اساسی است.
وی با اشاره به پیک تولید روزانه ۷۰۵ میلیون مترمکعبی گاز از پارس جنوبی در زمستان ۱۴۰۱ ادامه داد: امسال رکورد تولید در پارس جنوبی را با عملیاتی شدن کامل فاز ۱۱، خط لوله فاز ۱۶ و وارد مدار شدن فاز ۱۳ به ۷۳۰ تا ۷۴۰ میلیون مترمکعب افزایش خواهیم داد.
نصب ۲ دستگاه خودروی سیار عرضه بنزین در پایانه مرزی باشماق مریوان
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کردستان از خدماترسانی دو دستگاه خودروی سیار عرضه بنزین در مسیر مریوان به پایانه مرزی باشماق جهت ارائه بنزین به خودروهای زائران اربعین حسینی خبر داد.
جهانبخش نوکانی در بازدید از جایگاههای عرضه فرآوردههای نفتی ناحیه مریوان و پایانه مرزی باشماق با بیان این مطلب اظهار کرد: عملیات تأمین و توزیع مطلوب فرآوردههای نفتی در سطح تأسیسات انبار نفت سنندج برای ارسال فرآورده به مجاری عرضه سوخت مسیر زائران اربعین، این پایانه مرزی و دیگر مجاری عرضه نواحی منطقه که در مسیر استانهای کرمانشاه و ایلام قرار دارند بهنحوی مطلوب در جریان است.وی با اشاره به تعیین مرز باشماق مریوان به عنوان مرز رسمی جهت تردد زوار اربعین حسینی برای دومین سال متوالی از برنامهریزی منطقه جهت ارائه خدمات مطلوب به زوار اربعین و تسهیل سوخترسانی به وسائل نقلیه متردد در مسیر شهر مریوان تا این پایانه مرزی خبر داد و افزود: دو دستگاه خودروی عرضه سیار بنزین در این مسیر برای سوخترسانی پایدار و مطمئن به زائران درحال تردد است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کردستان همچنین به تأمین گاز مایع موردنیاز موکبهای مسیر و مستقر در پایانه مرزی یادشده اشاره و اظهار کرد: هماهنگی لازم برای تأمین و توزیع گاز مایع این موکبها با شرکتهای موزع و تأسیسات گاز مایع منطقه انجام شده است.
نوکانی با تشکر و قدردانی از مالکان و متصدیان مجاری عرضه سوخت منطقه در جهت ارائه خدمات مطلوب به زائران اربعین حسینی اظهار کرد: تیمهای عملیاتی و ستادی منطقه تا پایان مراسم اربعین از جایگاههای عرضه فرآوردههای نفتی منطقه و پایانه مرزی باشماق مریوان بازدید و ارائه خدمات مطلوب به مراجعان را بررسی خواهند کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.