شماره: 2202 / ۱۴۰۲ نوزدهم شهريور

تعداد بازدید : 1
اخبار
توسعه قطعه ۱۱ پارس جنوبی
قطعه ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی با نصب سکوی ۳۲۰۰ تنی به بهره برداری رسید.
میدان گازی پارس جنوبی یکی از بزرگترین منابع گازی مستقل جهان است که بر روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس به فاصله ۱۰۰ کیلومتری ساحل جنوبی قرار گرفته است.
به منظور برداشت گاز و تأمین نیازهای کشور به انرژی در این منطقه، طرحهای توسعهای از سه دهه پیش آغاز شده و اکنون به بهره برداری رسید.
فاز ۱۱ پارس جنوبی برای تولید ۵۶ میلیون مترمکعب گاز در روز به دو سکو نیاز داشت ولی ساخت سکو حدود پنج سال زمان میبرد. با ابتکار شرکت ملی نفت ایران جابهجایی یکی از سکوهای فاز ۱۲ که تولید آن دیگر اقتصادی نبود و نصب آن در موقعیت فاز ۱۱ برای برداشت با سرعت بیشتری در دستور کار قرار گرفتو در تیر ماه نصب شد.
تولید روزانه این فاز در مرحله اول ۱۵ میلیون مترمکعب است و در مراحل بعد با ساخت و نصب سکوی بعدی و حفاری چاهها، میزان برداشت افزایش مییابد.
جابهجایی سکوی ۳۲۰۰ تنی فاز ۱۱ به عنوان سنگینترین سکوی پارس جنوبی طی یک عملیات منحصر به فرد با ابتکار متخصصان ایرانی، منجر به آغاز تولید از این فاز مهم و استراتژیک پس از ۲۰ سال خواهد شد.
جمعآوری حدود ۵۰ هزار بشکه نفت
از گودالهای سوخت آغاجاری
مدیر عملیات شرکت نفت و گاز آغاجاری گفت: با تلاش کارکنان عملیاتی این شرکت از سوزاندن ۴۹ هزار و ۲۶۰ بشکه نفت خام در گودالهای سوخت تأسیسات جلوگیری شد.
محمدرضا گودرزی، مدیر عملیات شرکت نفت و گاز آغاجاری گفت: در زمینه حفاظت محیط زیست و جلوگیری از آلودگی آب و خاک محیط پیرامونی تأسیسات این شرکت، با تلاش همکاران مجموعه عملیاتی، ۴۹ هزار و ۲۶۰ بشکه نفت خام از شیرخانههای تأسیسات شرکت آغاجاری جمعآوری و با برگشت به خطوط صادراتی بر ذخایر سرمایه ملی افزوده شد.
وی افزود: در این اقدام، بر اساس دستورعملهای ایمنی و محیط زیستی گودالهای نفتی، این مایعها که حاوی سیالات نفتی هستند از گودال شیرخانههای نفتی در حوزه عملیاتی جمعآوری و به خطوط لوله صادراتی تزریق شدند.
شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری زیرمجموعه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است که در زمینه تولید و بهرهبرداری، فرآورش و انتقال نفت خام و گاز طبیعی و تولید میعانات گازی فعالیت میکند. ظرفیت تولید نفت این شرکت بهطور میانگین معادل ۶۱۵ هزار بشکه در روز و ظرفیت تولید گاز آن حدود ۲۰ میلیون مترمکعب در روز است.
آبرسانی به روستای پادیک سیستان و بلوچستان با حمایت شرکت ملی نفت
پروژه آبرسانی به روستای پادیک شهرستان سرباز در استان سیستان و بلوچستان با اعتبار ۵۰ میلیارد ریالی به همت مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز شرکت ملی نفت ایران، به بهرهبرداری رسید.
مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز همسو با ایفای مسئولیت اجتماعی به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران پروژه آبرسانی به روستای پادیک شهرستان سرباز استان سیستان و بلوچستان را که جزو مصوبات سفرهای استانی رئیسجمهوری است با اعتبار ۵۰ میلیارد ریالی و با همکاری اداره کل آب و فاضلاب این استان به بهرهبرداری رساند.
با توجه به فرسوده بودن تأسیسات قدیمی، در ۱۰ سال گذشته ساکنان روستا از آب تصفیهنشده چاه برای آشامیدن استفاده میکردند که با حمایت شرکت ملی نفت ایران و با ایجاد ۷۲۰۰ متر لوله خط انتقال و یک مخزن ۲۰۰ مترمکعبی و تصفیه آب موجود مردم این منطقه از نعمت آب آشامیدنی سالم بهرهمند شدند.
این مسئله بر جمعیت ۱۷۱۹ نفری اهل تسنن روستا تأثیر گذاشته و از مهاجرت این عزیزان به علت مشکلات آبرسانی جلوگیری میکند.
بر اساس این گزارش، مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز همسو با ایفای نقش مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران، اجرای پروژههای آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راه، آبرسانی، برقرسانی، خدماتی و... را در مناطق نفتخیز و محروم کشور در دستور کار دارد.
تولید برق پایدار و مطمئن
در نیروگاه بیستون
مدیرعامل نیروگاه بیستون از تولید برق مستمر و پایدار در شرایط سخت تابستان امسال در این نیروگاه خبر داد.
« مسعود میرزاعسگری» در مراسم افتتاح موکب شهدای صنعت برق نیروگاه بیستون عنوان کرد: با تلاش کارکنان سختکوش نیروگاه موفق شدیم در شرایط سخت تابستان امسال، برق پایدار و مطمئنی را برای هموطنان عزیز تولید کنیم.
مدیرعامل نیروگاه بیستون افزود: این افتخار را داریم که برای ششمینبار، شاهد افتتاح موکب شهدای صنعت برق شرکت مدیریت تولید برق بیستون بهمنظور ارائه خدمات به زائران اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبداللهالحسین علیهالسلام در نیروگاه بیستون باشیم.
وی اضافه کرد: در این موکب، خدماتی از قبیل؛ پذیرایی، بهداری، نمازخانه، اسکان و سرویس بهداشتی برای زائران اربعین حسینی فراهم شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
الزام ادارات به راهاندازی سلولهای خورشیدی برای تامین برق
مدیرکل مدیریت انرژی و امور مشتریان توانیر گفت: ادارات بر اساس اسناد بالادستی و بهمنظور جلوگیری از خاموشی در فصول گرم سال باید نسبت به راهاندازی سلولهای خورشیدی، دیزلژنراتورها و باتریهای الکتریسیته ذخیرهکننده انرژی اقدام کنند.
اعمال طرح مدیریت مصرف برق در بخش اداری یکی از برنامههای وزارت نیرو برای تأمین برق پایدار در تابستان امسال بود. وزارت نیرو با کمک مصوبه هیئت وزیران ساعت کاری بخش اداری را برای کمک به تأمین برق پایدار برای همه بخشها تغییر داد.
علاوهبرآن بخش اداری موظف شد در ساعت کاری نسبت به کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق نسبت به سال گذشته و ۶۰ درصدی خارج از ساعت کاری نسبت به سال ۱۴۰۰ اقدام کند؛ همچنین مقرر شد اداراتی که نسبت به رعایت این مصوبه اقدام نکنند با قطع برق در ساعتهای غیراداری روبرو شوند.
مدیریت سیستمهای سرمایشی ادارات با کمک کنترل از راه دور و کنتورهای هوشمند نیز از جمله دیگر راهکارهایی بود که برای رعایت مدیریت مصرف در بخش اداری مورداستفاده قرار گرفت.
در همین رابطه اخیراً مصطفی رجبی مشهدی در خصوص تأثیر کاهش ساعت کاری بخش اداری در مصرف برق، گفت: ناترازی تولید و مصرف برق حداقل ۱۰ هزار مگاوات است که باید برنامههایمان بهگونهای باشد که همه مشترکان از برق مطابق با نیاز خود استفاده کنند.
وی ادامه داد: ساعت اوج مصرف روزانه از ساعت ۱۱ تا ۱۷ است. یعنی بیشترین میزان مصرف برق در این ساعتها اتفاق میافتد که دلیل آن استفاده هم زمان وسایل سرمایشی در این ساعتها است.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: برنامهریزی بهگونهای انجام شد که ساعت خاتمه کار بخش اداری کشور بر اساس مصوبه هیئت وزیران ساعت ۱۳ باشد و متناسب با آن وسایل سرمایشی در مناطق عادی ساعت ۱۲ و در مناطق گرمسیر ساعت ۱۳ خاموش شود.
رجبی مشهدی با اشاره به هدفگذاری کاهش هزار مگاواتی مصرف برق نهادها؛ سازمانهای عمومی و غیردولتی نظیر بانکها و شهرداریها، گفت: شاهد محققشدن ۸۵ درصد از این ظرفیت ۱۰۰۰ هزار مگاواتی شدیم بهنوعی که این امکان مهیا شد که بتوانیم این انرژی را به سایر بخشها همانند صنعت و یا بخشهای تولیدی کشور تحویل دهیم.
وی خاطرنشان کرد: صرفهجویی ۸۵۰ مگاوات برق نیازمند احداث نیروگاهی به ظرفیت یک هزار و ۲۰۰ مگاوات است که عدد بسیار بزرگی است و معادل ۲ تا ۳ نیروگاه بزرگ کشور است.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: طرح کاهش ساعت کاری ادارات ازاینجهت موفقیتآمیز بوده که میزان مصارف برق در ساعت اوج کاهش یافت و همکاری بسیار خوبی اتفاق افتاد و جا دارد از همه کارمندان و هموطنانی که دراینخصوص روال عادی زندگیشان تغییر کرد تشکر و قدردانی کنیم.
همچنین بر اساس اعلام وزارت نیرو، عبدالحمید یاقوتی، مدیرکل مدیریت انرژی و امور مشتریان توانیر افزود: در دوره مدیریت مصرف برق ادارات سال جاری، تلاش کردیم تا از طریق سیستمهای آنلاین و کنترل پذیر میزان مصرف برق ادارات را رصد کنیم و بر اساس ابلاغیه هیئت دولت، میزان مصرف برق این بخش را کنترل کنیم.
مدیرکل مدیریت انرژی و امور مشتریان توانیر با بیان اینکه در حوزه اداری میان ادارات کوچک و بزرگ تفاوت وجود دارد، گفت: بخشهای اداری کوچک همانند بانکها، اداره فرعی سازمانها و وزارتخانهها به دلیل مجهز بودن به سیستمهای کنترل پذیر تعامل حداکثری و بسیار خوبی با صنعت برق داشتند، اما برخی سازمانها و نهادهای بزرگ دولتی به فراخور زمان سعی داشتند تا خود را از برنامههای مدیریت مصرف مستثنی کنند و یا مصرف بیش از حدی داشتند که در این حوزه نیز شرکت توانیر ضمن برخورد قاطع نهتنها استثنایی میان ادارات قائل نشد، بلکه در صورت لزوم نسبت به قطع برق ادارات پرمصرف اقدام کرد.
یاقوتی با مطلوب ارزیابیکردن میزان همکاری ادارات با صنعت برق در فصل گرم سال جاری ادامه داد: در سال گذشته میزان همکاری ادارات با صنعت برق چیزی حدود ۶۵۰ مگاوات بود که امسال شاهد افزایش ۲۰۰ مگاواتی میزان صرفهجویی بخش اداری بودیم.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای فراوان موجود برای کاهش مصرف برق در بخش اداری، بیان کرد: واقعیت این است که بخش دارای ظرفیتهای فراوانی در حوزه صرفهجویی در مصرف برق است که کاهش مصرف برق سیستمهای سرمایشی تنها بخشی از آن است.
مدیرکل مدیریت انرژی و امور مشتریان توانیر تأکید کرد: ادارات لازم است بر اساس اسناد بالادستی و بهمنظور جلوگیری از خاموشی در فصول گرم سال نسبت به راهاندازی سلولهای خورشیدی، دیزلژنراتورها و باتریهای الکتریسیته ذخیرهکننده انرژی اقدام کنند تا در سالهای آینده با کمترین چالش به فعالیتهای روزمره خود بپردازند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 3
اخبار
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
نیازها و ظرفیتهای صادراتی صنایع پاییندستی پتروشیمی در ایرانپلاست شناسایی میشوند
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: برای داشتن نظام زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی، ضروری است نیازها و ظرفیتهای صادراتی صنایع پاییندستی شناسایی شوند و نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست نقش مؤثری در تحقق این مهم دارد.
مرتضی شاهمیرزایی در آستانه برگزاری هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست، یادآور شد: تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد ارزش افزوده از موارد حائز اهمیت برای رشد و توسعه صنعت پتروشیمی با هدف استفاده حداکثری از فرصتهای سرمایهگذاری است.
وی با تأکید بر اینکه یکی از سیاستهای راهبردی شرکت ملی صنایع پتروشیمی توسعه فناوری در صنایع پاییندستی پتروشیمی است، افزود: یکی از ارکان ترسیم نظام زنجیره ارزش، تمرکز بر انتقال فناوری، از طریق بومیسازی و توسعه دانشفنی ایرانی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: به منظور هموار شدن مسیر توسعه صنعت پتروشیمی باید عوامل مختلف مورد توجه قرار گیرد که برخی از مهمترین آنها، شناسایی نیازهای واقعی صنــایع پاییندستی در داخل کشــور و همچنین توجه به ظرفیــتهای صادراتی است.
شاهمیرزایی تأکید کرد: برگزاری نمایشگاه ایرانپلاست به عنوان بزرگترین رویداد صنایع تکمیلی و میاندستی پتروشیمی کشور میتواند نقش موثری در همکاری و بهبود زیرساختهای این صنعت به منظور تسهیل شرایط فضای کسبوکار و رفع موانع و مشکلات احتمالی پیشرو در مسیر توسعه متوازن داشته باشد.
هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست با رویکرد توسعه تکمیل زنجیره ارزش، حمایت از تولید ملی و رونق ساخت داخل از ۲۶ تا ۲۹ شهریورماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
خط جدید انتقال آب شیرینکن خلیج فارس به 2 شهر و 21 روستای استان هرمزگان اجرایی میشود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با اشاره به اجرای پروژه جدید آبرسانی در هرمزگان، از تامین آب شرب جمعیتی بالغ بر 40 هزار نفر در دو شهر و 21 روستای شهرستانهای بندرعباس و خمیر از خط انتقال آب شیرین کن خلیج فارس تا سال آینده خبر داد.
عبدالحمید حمزهپور با بیان اینکه سهم هرمزگان از خط انتقال آب شیرین کن خلیج فارس در حال افزایش است، تصریح کرد: با توجه به همجواری شهرستان خمیر و بندرعباس با سایت و خط انتقال آب شیرین کن خلیج فارس و عبور خط انتقال از این دو شهرستان، شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با هدف رفع مشکلات کم آبی، در حال افزایش ظرفیت استفاده از این خط انتقال است.
وی ادامه داد: بندرخمیر و روستاهای مسیر به عنوان اولین مناطق بهرهمند از آب تولیدی آب شیرین کن خلیج فارس بودند، ادامه داد: روستای رضوان در شهرستان بندرعباس دومین منطقه بهرهمند از خط انتقال خلیج فارس بود که سال گذشته به این خط متصل شد و تنش آبی حاکم بر آن مرتفع و مردم از آب شرب پایدار بهره مند شدند.
به گفته حمزه پور، شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در ادامه استفاده از ظرفیتهای پیش بینی شده، در آینده برای تامین آب شهر علوی و 9 روستای مجتمع کشار شهرستان خمیر از این خط انتقال برنامهریزی کرده و عملیات اجرایی خط انتقال نیز توسط سرمایه گذار آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان افزود: برای تامین نیاز آبی مشترکان شهر علوی و مجتمع کشار، 21 کیلومتر خط انتقال توسط سرمایه گذار اجرا خواهد شد و پیشرفت فیزیکی اجرای این خط انتقال هم اکنون 30 درصد است.
وی همچنین از اجرای زون دیگر خط انتقال آب خلیج فارس برای تامین آب یک شهر و 12 روستای واقع در شهرستان بندرعباس خبر داد و گفت: برای تامین نیاز آبی این مناطق نیز 28 کیلومتر خط انتقال با اعتباری بالغ بر 1400میلیارد ریال احداث میشود.
حمزه پور همچنین به عملیات احداث 2 باب مخزن با ظرفیت هر کدام یکهزار مترمکعب در طول اجرای خطوط انتقال اشاره کرد و گفت: برای احداث این تعداد مخزن اعتباری بالغ بر 360 میلیارد ریال پیشبینی شده است.
مدیرعامل آبفا افزود: با اجرای این خط، شهرهای تازیان و علوی و روستاهای تهلو، انگوران، چاه گود، کشار بالا، کشار چمردان، کشار دوستنی، کشار زیر، کشار سرگپ و چاه لیمو در شهرستان خمیر و روستاهای بنوبند، بنوبند پاسنگ، شهرو، چاهو، بلندو، سودرو، گربند، محمدآباد، قلات بالا، قلات پائین، کنارو و محمد شمسی در شهرستان بندرعباس از محل آب شیرین کن خلیج فارس تامین آب می شوند.
وی همچنین با قدردانی از توجه ویژه دولت به حل تنش آبی استان هرمزگان ادامه داد: هم دلی و هم افزایی موجود که با حمایتهای ویژه دولت و پشتیبانیهای وزارت نیرو و استانداری همراه است، آینده روشنی پیش روی تامین آب هرمزگان است که امیدواریم این پروژه به زودی تکمیل و وارد مدار بهرهبرداری شود.
80 حلقه چاه در شهرستان کوثر اردبیل به کنتور هوشمند و حجمی مجهز شد
رئیس اداره منابع آب شهرستان کوثر در استان اردبیل گفت: در راستای انجام تکالیف مقرر در طرح احیا و تعادل بخشی و به منظور امکان نظارت و کنترل بر میزان برداشت از چاههای مجاز از ابتدای سالجاری ۱۲ حلقه چاه صنعتی در شهرستان کوثر به کنتور هوشمند و حجمی مجهز شد.
محمد بزانه افزود: تاکنون 80 حلقه چاه مجاز در بخشهای مختلف کشاورزی و صنعتی در سطح شهرستان کوثر به کنتور هوشمند و حجمی مجهز شدهاند و در راستای عملیاتی کردن طرح احیا و تعادل بخشی نصب کنتور بر روی تمامی چاههای برقی کشاورزی شهرستان جزو برنامه های آتی اداره منابع آب کوثر است.
وی عنوان کرد: به دلیل فعالیت چاههای صنعتی در طول سال در صورت عدم نصب کنتور، برداشت مازاد بر مقدار مقرر در پروانه بهرهبرداری صورت میگرفت که با صدور اخطاریههای مکرر و بعضا پیگیری از طریق مراجع قضایی تمامی چاههای صنعتی فعال شهرستان به کنتور مجهز شدند.
وی با بیان اینکه در 5 ماهه اول امسال 9 حلقه چاه غیرمجاز در سطح شهرستان کوثر مسدود شده است، اظهار داشت: 4 حلقه چاه غیرمجاز باقی مانده در شهرستان کوثر شناسایی شدهاند و در ماههای آتی مسدود خواهند شد.بزانه با قدردانی از همکاری مستمر نماینده مجری طرحهای مهندسی رودخانه و تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای اردبیل تصریح کرد: یک کیلومتر از رودخانههای سطح استان در ماههای اخیر لایروبی و آزادسازی شده است و عملیات لایروبی 1.2 کیلومتر نیز در دست انجام است.
رئیس اداره منابع آب شهرستان کوثر از اخذ سند مالکیت برای 900 هکتار از اراضی بستر رودخانه در سطح شهرستان در دو سال گذشته خبر داد و افزود: تلاش می کنیم با همکاری اداره حقوقی شرکت برای تمامی رودخانههای شهرستان سند مالکیت اخذ کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.