شماره: 2306 / ۱۴۰۲ بيست و سوم بهمن
تعداد بازدید : 0
اخبار
افتتاح ۲۸ سامانه خورشیدی حمایتی مددجویان برای نخستین بار در استان گیلان
مدیرکل دفتر توسعه سامانه های مقیاس کوچک ساتبا گفت: برای نخستین بار در استان گیلان، ۲۸ سامانه خورشیدی 5 کیلوواتی حمایتی ویژه مددجویان با مشارکت سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) در منطقه لوشان شهرستان رودبار به بهره برداری رسید.
جعفر محمدنژاد سیگارودی خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در استان گیلان، ۲۸ سامانه خورشیدی 5 کیلوواتی حمایتی ویژه مددجویان با مشارکت سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) با حضور مدیران شرکتهای توزیع نیروی برق، کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی و سازمان بسیج سازندگی استان گیلان، فرماندار و امام جمعه شهرستان رودبار به بهره برداری رسید.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه منجیل، رودبار و لوشان از مناطقی در گیلان هستند که از تعداد روزهای آفتابی قابل توجهی برخوردارند، مسئولان ذیربط در استان خواستارند تسهیلات بیشتری از سوی دولت برای ساخت تعداد بیشتری از سامانه های خورشیدی در این مناطق اختصاص یابد.محمدنژاد خاطرنشان کرد: ساتبا در صورت تامین اعتبار ساخت سامانههای خورشیدی حمایتی از سوی مراجع ذیربط مکلف به خرید برق تولیدی این سامانههاست.
وی تاکید کرد: درست است که سطح تابش خورشید در استانهای مرکزی ایران نسبت به استان های شمالی بیشتر است اما دما و شرایط مناسب برای ساخت نیروگاههای خورشیدی در استان های شمالی وجود دارد، محمدنژاد سیگارودی تصریح کرد: بر خلاف ذهنیتهای شکل گرفته مبنی بر اینکه استانهای شمالی برای ساخت نیروگاه های خورشیدی مناسب نیستند، تابش و دمای مناسب در این مناطق وجود دارد و حتی از میانگین تابش کشورهای اروپایی بیشتر است، لذا باید این باور اصلاح شود.
آزمایشگاه میکروبیولوژی آب در رامهرمز
افتتاح شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان از راه اندازی نخستین آزمایشگاه میکروبیولوژی آب شهرستان رامهرمز با اعتبار بیش از ۱۳میلیارد ریال خبر داد.
صابر علیدادی با بیان اینکه بیش از ۱۳میلیارد ریال برای آزمایشگاه میکروبیولوژی آب شهرستان رامهرمز هزینه شده است،گفت: این آزمایشگاه به منظور پایش روزانه میکروبی آب شرب منابع، مخازن و شبکه توزیع، میزان کلر باقی مانده، PH و کدورت آب شهر رامهرمز و روستاهای تحت پوشش و برخی از شهرهای همجوار نظیر هفتکل و رامشیر افتتاح و راهاندازی شده است و نقش بسزایی در حفظ سلامت و ارتقاء کیفی آب شرب این مناطق دارد.
وی افزود: کیفیت آب برای ما امری ضروری است و با توجه به حفظ سلامت جامعه احداث این آزمایشگاه در اولویت کاری شرکت آبفا خوزستان قرار گرفت.
مدیر عامل آب و فاضلاب خوزستان با اشاره به اهمیت بررسی سلامت آب در کوتاهترین زمان بیان کرد: در گذشته برای اینکه کیفیت آب بررسی شود نمونههای آب را از این شهرستان به آزمایشگاه مرکزی استان منتقل میکردیم که همین فرآیند مدت زمانی را سپری میکرد اما با احداث این آزمایشگاه در شهرستان رامهرمز در بازه زمانی حداقل چند ساعته میتوانیم از کیفیت و سلامت آب مطمئن شویم.
علیدادی با اشاره به تجهیزات این آزمایشگاه عنوان کرد: در این آزمایشگاه مجهزترین دستگاههای مرتبط با انجام آزمایشات میکروبی آب و برخی از تجهیزات تشخیص کیفیت فیزیکی آب نظیر کدورت سنج، هدایت سنج، آب مقطرگیری، کلنی کانتر، انکوباتور، آون، هود آزمایشگاهی، اتوکلاو و غیره موجود است و با بروزترین روشها، آزمایشهای باکتریولوژیکی انجام میشود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
ساخت داخلی قطعات نیروگاهی به 91 درصد رسید
تلاش متخصصان داخلی کشورمان در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی موجب شده است تا ایران در میان پنج کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی جهان قرار بگیرد و بیش از 91 درصد قطعات مورد نیاز صنعت نیروگاهی خود را بومیسازی کند.
صنعت برق یکی از صنایع زیربنایی و مادر محسوب شده و نقش بیبدیلی در توسعه سایر صنایع و رشد اقتصادی کشور ایفا میکند. در ایران به دلیل ساختار و سبد انرژی کشور عمده برق از طریق منابع فسیلی تامین میشود و نرخ تولید برق در نیروگاههای حرارتی همواره نقش تاثیرگذاری در تامین برق مطمئن کشور به ویژه در روزهای پیک مصرف ایفا میکند.
نگاهی به روند توسعه نیروگاههای حرارتی در کشور نشان میدهد که ظرفیت منصوبه این واحدها در طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی با رشد ۱۶ برابری به 74 هزار و 888 مگاوات رسیده است که این میزان افزایش ظرفیت نیروگاهی موجب شده است تا ایران رتبه نهم دارای بیشترین ظرفیت منصوبه نیروگاههای حرارتی در جهان را به خود اختصاص دهد.
در حال حاضر 623 واحد تولید برق حرارتی در 141 نیروگاه وظیفه تولید 94 درصد برق مورد نیاز کشور را بر عهده دارند و میزان تولید انرژی سالانه این واحدها نیز با رشد 33 برابری نسبت به ابتدای انقلاب به 338 میلیارد کیلووات ساعت رسیده است.
با توجه به اهمیت تولید برق پایدار نیروگاههای حرارتی، تلاش متخصصان ایرانی در طی این سالها موجب شده است تا کشوری که در سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی کوچکترین اجزای مورد نیاز صنعت نیروگاهی خود را از خارج کشور تامین میکرد، امروز در میان پنج کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی جهان قرار بگیرد.پیش از این دانش و فناوری ساخت قطعات نیروگاهی در انحصار کشورهای آمریکا، آلمان، ایتالیا، سوئیس و ژاپن بود که اکنون با همت و تلاش جوانان این مرز و بوم، ایران به جمع پنج کشور دارنده فناوری ساخت قطعات نیروگاهی نیز پیوسته است.
در حال حاضر 91 درصد قطعات نیروگاهی بومیسازی شده و تنها در طی پنج سال اخیر حدود 825 هزار قطعه نیروگاهی توسط متخصصان داخلی ساخته و در نیروگاههای تولید برق مورد استفاده قرار گرفته است.
همچنین انجام به موقع و با کیفیت برنامه تعمیرات نیروگاهی موجب شده است تا ضریب آمادگی تولید برق نیروگاههای حرارتی کشورمان از مرز 99 درصد عبور کند. این رقم در حالی است که ضریب آمادگی نیروگاههای حرارتی در آمارهای جهانی حدود ۹۵ درصد است.
توانمندی متخصصان ایرانی در عرصه تعمیرات و آمادهسازی واحدهای تولید برق موجب شده است کشورمان رتبه برتر خاورمیانه در زمینه تعمیرات نیروگاههای حرارتی را کسب کرده و نخستین کشور بازسازیکننده قطعات داغ توربینهای گازی در منطقه باشد.
در مدت زمان فعالیت دولت سیزدهم نیز در راستای کمک به کاهش ناترازی، اشتغالزایی و ایجاد برق پایدار در شبکه سراسری هشت هزار و ۲۶۰ مگاوات افزایش یافته است که این رقم معادل تامین برق چهار میلیون مشترک خانگی، یا روشنایی 670 میلیون لامپ کم مصرف(10وات) و یا نیاز مصرف استانهای شرقی کشور است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
ارتقاء توان و صرفه جویی دو میلیون دلاری در نیروگاه بندرعباس
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس از تولید ۱۷میلیارد کیلووات ساعت انرژی طی دولت سیزدهم در این نیروگاه خبرداد.
«داریوش محمودی» عنوان کرد: نیروگاه بندرعباس در دولت سیزدهم در سطح کشور و استان هرمزگان، به رغم تحریمها و فشارهای اقتصادی در تولید برق، سیر صعودی داشته و با حداکثر توان و ظرفیت توانسته است ۱7 میلیارد کیلوواتساعت انرژی تولید و به شبکه سراسری برق تزریق کند.
محمودی با اشاره افزایش ۱۱۵ هزار کیلووات توان تولید برق نیروگاه بندرعباس به دلیل انجام به موقع و منظم تعمیرات و اقدامات اصلاحی در واحدهای ششگانه نیروگاه طی دولت سیزدهم اظهار داشت: براساس برنامه زمانبندی شد در طول این مدت 6 هزار و 900 ساعت تعمیرات دورهای واحدها، 8 هزار و 373 ساعت مربوط به تعمیرات نیمهاساسی و 14 هزار و 289 ساعت تعمیرات اساسی در این نیروگاه صورت گرفته است.
وی افزود: این میزان تعمیرات شامل انجام پروژههای ضروری جهت رفع محدودیت واحدها و تاسیسات کمکی نظیر قلیاشویی لولههای اکونومایزر، شستشوی شیمیایی کندانسورها، تعویض تعدادی از لولههای آسیبدیده تحت ریسک بویلر و همچنین تعویض بسکتهای لانگستروم واحد بوده است.
محمودی خاطرنشان کرد: کارشناسان ومتخصصان نیروگاه بندرعباس باتوجه به پتانسیل فنی و تجربی که در اختیار دارند، از نیمه اول سال ۱۴۰۰ تاکنون بالغ بر 12 هزار قطعه تخصصی تولید کرده و بر ساخت آنان راهبری و نظارت داشتهاند که این اقدامات حدود دو میلیوندلار صرفهجویی ارزی در پیداشته که این یکی از افتخارات این شرکت در دولت سیزدهم است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۹۵ درصد قطعات نیروگاه ساخت داخل است، تصریح کرد: ایران جزو ۵ کشور سازنده نیروگاه، قطعات و تجهیزات نیروگاهی است که این امر در دنیا منحصر به کشورهای اندکی است.
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس با بیان اینکه در دولت سیزدهم توانستیم کارهای بزرگی را در نیروگاه انجام دهیم، ادامه داد: واحدهای نیروگاه شامل واحدهای 1،2،3،4 بخار و واحد یک گازی در حال تعمیرات بود و قبل از پیک بار با حداکثر توان عملی بهمدار تولید بازگشت و تولید برق این نیروگاه به 1050 مگاواتساعت در اوج بار پیک تابستان و متوسط روزانه به 24 هزار و 700 مگاوات در طول شبانه روز رسید و همچنین یکی از مهمترین دستاوردهای نیروگاه، کاهش 18 درصدی ضریب خروج اضطراری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بوده است .
محمودی اظهار داشت: پرههای توربین LP، بهدلیل شکستگی در زمستان گذشته در نیروگاه تعویض شد، که این عملیات، در حجم وسیع، برای اولینبار در کارگاه و محیط نیروگاه بندرعباس محقق شد و همچنین بالانس و تنظیمات ثانویه برای نصب آنها در شرکت صورت گرفت.
محمودی افزود: نیروگاه بندرعباس بافت بسیار مردمی و بومی از نظر تعداد پرسنل دارد که حدود ۹۵ درصد پرسنل نیروگاه بومی هستند و به عنوان سمبل صنعت استان شناخته شده است. حدود ۸۰۰ نفر پرسنل مشغول به کار هستند که گاهی بواسطه کار تعمیراتی، حدود ۱۰۰ نفر دیگر اضافه شده و به حدود ۹۰۰ نفر میرسد.
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس اشاره کرد: در رابطه با حفظ و این نیروگاه تاکنون توانسته است ۳۵ درصد برق مصرفی استان بزرگ و صنعتی هرمزگان را تامین کند.
بهرهبرداری از ترانس دوم پست ۴۰۰ کیلو ولت نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه
بهرهبرداری از ترانس دوم پست ۴۰۰ کیلو ولت نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه با هزینهای بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان توسط شرکت برق منطقهای آذربایجان انجام شد.همزمان با دهه مبارک فجر چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، پروژه «ترانس دوم ۴۰۰/۲۳۰ کیلوولت در پست ۴۰۰کیلوولت نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه» با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان «نماینده دولت» به همراه دکتر معتمدیان استاندار آذربایجان غربی مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
در آئین بهرهبرداری از این پروژه مهم برقرسانی که پیش از ظهر روز شنبه ۲۱ بهمن ماه در محل پست در جوار نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه برگزار شد، دکتر رسول اسماعیل زاده مدیرعامل و جمعی از معاونین و مدیران شرکت برق منطقهای آذربایجان و صنعت برق استان حضور داشتند.
در این مراسم اسماعیلزاده مدیرعامل شرکت برق منطقهای آذربایجان با بیان اینکه برای احداث این پروژه بالغ بر ۲۳۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است، به برخی مشخصات فنی پروژه و اهمیت ویژه آن در شبکه برق شمالغرب کشور و استان آذربایجان غربی اشاره کرد.
وی گفت با بهرهبرداری از این پروژه با ظرفیت ۳۱۵ مگاولت آمپر، ضمن افزایش امکان تزریق ظرفیت تولیدی نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه به شبکه برق منطقه، امکان تبادل و تجارت انرژی برق کشورمان از طریق استان آذربایجان غربی به «استان وان» جمهوری ترکیه نیز فراهم شده است و در این پروژه، همه ابعاد فنی اعم از بهرهبرداری، کنترل، تعمیرات، حفاظت، سنجش انرژی و کلیه الزامات و استانداردها رعایت و لحاظ گردیده است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای آذربایجان همچنین اظهار داشت که با بهرهبرداری از این پروژه، امکان تامین مطمئنتر انرژی برق در بخشهای صنعت، کشاورزی، خانگی و ... و بویژه تامین برق طرحهای «رونق تولید» در منطقه به نحو مطلوبی فراهم میشود.
در این مراسم همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نماینده دولت و استاندار آذربایجان غربی نیز ضمن تاکید بر اهمیت صنعت برق در توسعه زیرساختی جامعه، از تلاش خادمان شرکت برق منطقهای آذربایجان و مجموعه تلاشگران صنعت برق استان آذربایجان غربی صمیمانه قدردانی کردند و در پایان، بهرهبرداری رسمی از پروژه «نصب و راهاندازی ترانس دوم ۴۰۰/۲۳۰ کیلوولت در پست ۴۰۰ کیلوولت نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه» توسط دکتر اسماعیل وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر معتمدیان استاندار آذربایجان غربی آغاز شد.
طرح آبرسانی به یک شهر و 16 روستای ایلام افتتاح شد
همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی، طرح تأمین آب شهر چوار و فاز اول آبرسانی به ۱۶ روستای مجتمع مورت در استان ایلام افتتاح شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام، در آئین افتتاح طرحهای آبرسانی شهرستان چوار، بهرهمندی جمعیت روستایی کشور از آب شرب سالم و پایدار را یکی از مهمترین اولویتهای دولت سیزدهم برشمرد و گفت: با بهرهبرداری از مجتمع مورت، 10 هزار نفر از نعمت آب شرب پایدار برخوردار میشوند.«پرویز ناصری» افزود: عملیات اجرایی آبرسانی به شهر چوار و فاز اول ۱۶ روستای مجتمع آبرسانی روستایی مورت شامل احداث ۱۲ باب مخزن ذخیره بتنی آب به حجم ۴۰۰۰ مترمکعب ،اجرای خط انتقال بطول ۴۵.۵ کیلومتر، اجرای شبکه توزیع بطول ۲۷ کیلومتر، تجهیز ۲ حلقه چاه آب شرب واقع در تنگ حمام، تهیه و نصب سیستم تصفیه آب به روش گوگردزدایی و مجهز به فیلتر شنی تحت فشار، نیرورسانی به چاههای تنگ حمام به طول ۵ کیلومتر، اجرای خط انتقال به طول ۸ کیلومتر و احداث ۸ باب چاهک پمپاژ بوده که از محل اعتبارات آبرسانی به مجتمعهای آب روستایی و همچنین اعتبارات محرومیتزدایی جهاد آبرسانی اجرایی شده است. وی با اشاره به اینکه قبلا روستاهایی که از طریق تانکر آبرسانی شدهاند اکنون از آب پایدار برخوردارند، تصریح کرد: هم شهر چوار و هم روستاهای آن از مناطق پر تنش آبی بودند که الحمدلله در قالب پروژههای جهاد آبرسانی، زیرساختهای خوبی ایجاد شد به گونهای که هم اکنون هم از لحاظ کمی و هم کیفی از آب سالم پایدار و بهداشتی برخورداند. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام اعتبار هزینه شده برای اجرای این پروژه را ۱۲۳۰ میلیارد ریال ذکر کرد و با تقدیر از حمایتهای استاندار جهادی ایلام، سپاه امیرالمومنین و امام جمعه چوار، یادآور شد: طی ۲ سال اخیر اقدامات بسیار خوبی در حوزه آبرسانی شهری و روستایی صورت گرفته و تلاش میشود تا با همدلی و هم افزایی بیشتر، این فعالیتها را افزایش داده و در راستای ارائه خدمات مطلوبتر آبرسانی به مردم شریف استان ایلام، گام های موثرتری برداریم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.