شماره: 2428 / ۱۴۰۳ هفدهم شهريور
تعداد بازدید : 1
اخبار
بازدید وزیر صمت از خط انتقال آب
دریای عمان به سیستان و بلوچستان
سیستان و بلوچستان وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور استاندار سیستان و بلوچستان و جمعی از مسوولان از روند اجرای طرح خط انتقال آب دریای عمان به این استان بازدید کرد.
سید محمد اتابک به همراه استاندار و نمایندگان مردم شهرستان های خاش و ایرانشهر در مجلس و مسوولان استانی از روند اجرای پروژه خط انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان بازدید کرد.
شرکت تأمین آب صنایع و معادن (ایمواسکو) با هدف تامین آب مورد نیاز صنایع و معادن استانهای شرقی کشور با حمایت وزارت صمت و با مشارکت صنایع معدنی بزرگ کشور طرح ملی نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان به استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی را از مهر ماه سال ۱۴۰۰ بر عهده گرفت.این طرح که در فاز های مختلفی در حال اجراست شامل احداث سامانه آبگیری، اجرای تاسیسات نمک زدایی، ساخت سامانه انتقال آب، ساخت سامانه تولید و انتقال انرژی است.سرمایه گذاری انجام شده در کل این طرح ۱۲۹ همت است که از این میزان ۵۸.۵ همت برای سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شده و تا کنون برای سه هزار و ۵۳۰ نفر شغل ایجاد شده است.طول تقریبی خط انتقال اصلی در محدوده سیستان و بلوچستان ۷۱۸ کیلومتر و تا زاهدان ۵۵۳ کیلومتر که از این میزان تا کنون عملیات لوله گذاری ۱۰۰ کیلومتر مسیر و حفاری ۵۷۰ متر تونل نیز به اتمام رسیده است.
سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت صبح روز چهارشنبه به منظور بازدید از طرحهای صنعتی، معدنی و تجاری در سفری سه روزه از طریق فرودگاه شهدای زابل به سیستان و بلوچستان وارد شد.
بازید از مرز میلک، شهرک صنعتی رامشار، معدن مس جانجا و آب شیرینکن حرمک از برنامه های اولین روز سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت در شمال سیستان و بلوچستان است.
سید محمد اتابک روز پنجشنبه به سمت جنوب سیستان و بلوچستان حرکت و در مسیر از طلای تفتان، کارخانه بافت بلوچ، تاسیسات شیرین سازی آب گیشاب در چابهار بازدید میکند، که در نهایت نشست با فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران منطقه آزاد چابهار اتمام دومین روز حضور اتابک در سیستان و بلوچستان خواهد بود.
همچنین نشست با فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان در زاهدان، بازدید از پروژه فولاد مکران چابهار در صبح روز جمعه پایان بخش سفر سه روزه وزیر صنعت، معدن و تجارت به این استان خواهد بود.
شرط رایگان شدن برق کشاورزان اعلام شد
مدیرعامل شرکت توانیر از رایگان شدن صورتحساب برق و پاداشهای جذاب برای کشاورزان خبر داد که در صورت مشارکت در صرفهجویی برق محقق خواهد شد.مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر گفت: امسال برای نخستین بار کشاورزان در صورت مشارکت در برنامههای مدیریت بار بیش از پروانه بهره برداری، علاوه بر رایگان شدن صورتحساب برق، از پاداشهای جذاب نیز برخوردار میشوند.وی با بیان اینکه کشاورزان میتوانند ۸۰ درصد از برق مصرفی خود را از نیروگاههای تجدیدپذیر تأمین کنند، گفت: کشاورزان با احداث نیروگاه خورشیدی میتوانند از برنامههای مدیریت مصرف تابستان معاف شوند.سخنگوی صنعت برق تشریح کرد: تعرفه برق بخش کشاورزی حدود ۳۳ تومان به ازای هر کیلووات ساعت است، در حالی که برق تولیدی توسط انرژی خورشیدی حدود سه هزار تومان خریداری میشود.وی همچنین اظهار کرد: این موضوع موجب فراهم شدن زمینه درآمدزایی برای کشاورزان خواهد شد چرا که میتوانند برق تولیدی خود را به قیمت ۱۰۰ برابر خرید خود به شبکه بفروشند.گفتنی است کشاورزان در صورت احداث نیروگاه خورشیدی علاوه بر امکان درآمدزایی قابل توجه، همچنین میتوانند برق پایدار چاههای کشاورزی خود متناسب با پروانه بهره برداری را فراهم کنند.
۱۰۷ماینر غیرمجاز در استان مرکزی شناسایی شد
مدیر دفتر حراست شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی از جمع آوری ۵دستگاه ماینر در شهرستان ساوه خبر داد.مصطفی دهقانی افزود:استخراج رمزارزها نیازمند مصرف برق بسیار زیادی است و هر دستگاه رمز ارز حدودا معادل مصرف برق سه خانوار را به خود اختصاص میدهد که در فصل تابستان این دستگاهها برای پایداری شبکه سراسری برق بسیار مضراست.وی بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۰۷ دستگاه استخراج رمز ارز غیرمجاز در استان با همکاری مراجع قضایی و انتظامی شناسایی، کشف و ضبط شده است.دهقانی، با اشاره به اینکه دستگاههای استخراج غیرمجاز رمز ارز یکی از مهمترین عوامل افزایش مصرف غیرمجاز برق است، گفت: تلاش برای شناسایی و کشف دستگاههای استخراج رمز ارز غیر مجاز در حوزه فعالیت شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی به طور جدی ادامه دارد زیرا موجب تضییع حقوق مشترکان و شهروندان میشود. وی تصریح کرد: بزرگترین خطری که استفاه از برق غیرمجاز و رمز ارز برای صنعت برق دارد آسیب به شبکه برق کشور است .
نیروگاه گازی پردیس با پیشرفت
۹۰ درصدی در آستانه بهرهبرداری است
فرماندار پردیس از پیشرفت ۹۰ درصدی نیروگاه گازی این شهر خبر داد و گفت: پیشبینی ما این است، که این نیروگاه تا یک ماه دیگر وارد مدار شود.محسن قضاتلو با بیان اینکه با اجرای خط لوله انتقال گاز به زودی شاهد ورود نیروگاه گازی تولید برق پردیس به مدار خواهیم بود، اظهار کرد: این نیروگاه پیشرفت ۹۰ درصدی داشته است.وی با بیان اینکه ظرفیت این مجموعه ۲۵ مگاوات است، گفت: این نیروگاه میتواند، علاوه بر تأمین برق فاز هشت پردیس برخی مشکلات ناترازی برق مشکلات شهرک صنعتی خرمدشت و سیاه سنگ را نیز رفع میکند.فرماندار پردیس اضافه کرد: ناترازی برق به ویژه در حوزه صنعتی مشکلات فراوانی ایجاد کرده بود، که با ورود این نیروگاه این معضل رفع میشود.وی گفت: پیش بینی ما این است، که ۲۵ مگاوات برق تولیدی نیروگاه تا یک ماه آینده وارد مدار شده و بنا به تشخیص اداره برق در هر جایی استفاده شود.فرماندار پردیس اضافه کرد: ما در حوزه واحدهای صنعتی نیاز به احداث نیروگاههای برق هستیم.
قزاقستان درخواست برای تاخیر در
تعمیرات اساسی میدان کاشاگان را رد کرد
وزارت انرژی قزاقستان گزارش رسانهها مبنی بر درخواست از سهامداران میدان نفتی کاشاگان برای تاخیر در اجرای عملیات تعمیر و نگهداری را دور از واقعیت دانست.تأخیر در اجرای عملیات تعمیر و نگهداری تنها یکی از گزینههایی بود که در مذاکرات داخلی در نظر گرفته شد، اما هرگز پذیرفته نشد.وزارت انرژی قزاقستان اعلام کرد که تعمیر و نگهداری میدان کاشاگان همانطور که در مذاکرات با هیثم الغیص، دبیرکل اوپک، طی سفر هفت گذشتهاش به آستانه و نشست با منابع ثانویه اوپک مطرح شد، طبق برنامه از پیش تعیین شده از سوم اکتبر ادامه خواهد یافت.
در بیانیه وزارت انرژی قزاقستان آمده است که این کشور کاملاً به تلاشهای ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش ( اوپکپلاس) متعهد است و همه اقدامها را برای رعایت کامل کاهش عرضه داوطلبانه خود و اجرای طرح جبران تخطی از سهمیه تولید را طبق برنامه ارائه شده به دبیرخانه اوپک انجام میدهد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اعلام دلایل ناترازی برق
میزان تقاضای مصرف برق کشور در فصل جاری با ثبت رکوردهای جدید به مرز ۸۰ هزار مگاوات رسید.
میزان تقاضای مصرف برق کشور در فصل جاری با ثبت رکوردهای جدید به مرز ۸۰ هزار مگاوات رسید و به عنوان نمونه در تاریخ ۱۷ مردادماه رأس ساعت ۱۴ و ۲۷ دقیقه به حد نصاب بی سابقه ۷۹ هزار و ۸۷۲ مگاوات رسید، رقم بزرگی که هفتهزار و ۱۵۷ مگاوات (حدود ۱۰ درصد) از میزان تقاضای برق مدت مشابه سال قبل بیشتر بود.
افزایش حدود ۱۰ درصدی مصرف برق در این تاریخ که به نسبت مشابه در دیگر ایام فصل گرم نیز استمرار داشت، در حالی رقم خورد که وزارت نیرو برای میزان افزایش تقاضای مصرف برق تابستان جاری سه سناریوی خوشبینانه (سه درصد رشد مصرف)، میانه (۴.۵ درصد رشد مصرف) و بدبینانه (۶ درصد رشد مصرف) را پیشبینی کرده بود، سناریوهایی که بر اساس تراز رشد مصرف در ۵۰ سال اخیر تحلیل و با آخرین فناوریها تدوین شد.
در ارتباط با دلایل و زمینههای بروز این شرایط دشوار برای صنعت برق کشور «مصطفی رجبی مشهدی» مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توانیر از ناترازی اقتصادی به عنوان مهمترین دلیل ناترازی تولید و مصرف برق نام میبرد و عقیده دارد: تعرفه برق به گونهای است که بخشهای خانگی و مولد کشور با تعرفه یارانهای از برق استفاده میکنند و به همین دلیل درآمد صنعت برق تکافوی سرمایه گذاری مورد نیاز را نمیدهد.
وی در گفت و گویی با اشاره به این که در قانون پیش بینی شده که مابهالتفاوت قیمت تمام شده و نرخ فروخته شده به مشترکان، توسط دولت و از اسناد خزانه در بازه سالیانه به صنعت برق اختصاص یابد، گفت: در حقیقت ارزانی برق موجب افزایش بی رویه مصرف و بالا رفتن تقاضای نامتعارف برق شده است.
وی تاکید کرد: بر اساس داده کاوی انجام شده، در سال ۹۹ فقط ۲ درصد از مشترکان خانگی شمال غرب کشور از کولر گازی استفاده میکردند، اما این میزان اکنون به ۱۰ درصد رسیده که به معنی رشد پنج برابری است و همین موضوع به رشد ۱۶ درصدی مصرف برق در این منطقه منجر شده است.
رجبی مشهدی در عین حال خاطرنشانکرد: در سه استان بوشهر، هرمزگان و خوزستان امسال شاهد رشد حدود یکهزار مگاواتی مصرف برق بودیم که این میزان معادل تولید برق نیروگاه هستهای بوشهر است، این در حالی است که نمیتوان در مدت یک سال نیروگاهی به بزرگی نیروگاه بوشهر ساخت.
وی در خصوص غیربهینه بودن مصرف در کشور نیز با اشاره به اینکه مصرف برق برخی کولرهای وارداتی غیراستاندارد و تا ۲ برابر کولرهای گازی استاندارد است، اظهار داشت: اکنون مصرف برق سرمایشی کشور به ۳۵ هزار مگاوات رسیده که به اندازه مصرف برق کشوری مانند مصر است.
وضعیتی که مدیرعامل شرکت توانیر برای مقابله با آن بیان میکند لازم است در حوزه مصرف برق دو اقدام مهم یعنی نهادینه سازی مصرف بهینه برق و کنترل روند مصرف برق پرمصرفها بیش از پیش در دستور کار قرار بگیرد.
البته در کنار دو عامل ناترازی اقتصادی و مصرف غیربهینه برق، بالا رفتن شدید کمینه و بیشینه دما در اکثر نقاط کشور و نیز ماندگاری دمای بالا نیر در فصل گرم سال جاری را نیز نباید در افزایش بی سابقه و فراتر از سناریوی بدبینانه تقاضای مصرف برق نادیده گرفت، اتفاق مهمی که صنعت برق کشور را امسال در شرایط بسیار سختی چه در حوزه تولید و چه در حوزه انتقال و توزیع برق قرار دارد.
این موضوع از آن جهت مورد تاکید است که بدانیم افزایش دما از سویی به کاهش بازده نیروگاهی و اتلاف انرژی برق در شبکههای انتقال منجر میشود. از سوی دیگر با افزایش ضریب حوادث امکان تولید و انتقال پایدار برق را با چالش جدی مواجه میکند و علاوه بر این دو مورد به دلیل افزایش فعالیت سامانههای سرمایشی به ازای هر یک درجه افزایش یکهزار و ۸۰۰ مگاوات میزان مصرف برق را افزایش میدهد.
مستند به این گزارش یک عامل طبیعی (افزایش دما) و دو عامل انسانی (ناترازی اقتصادی صنعت برق و غیربهینه بودن مصرف) در سال جاری شرایط را برای تأمین برق کافی با مشکل مواجه کردند و امید میرود در سالهای پیش رو با اتخاذ برنامههای راهبردی مؤثر شاهد وضعیت بهتری در صنعت برق کشور در حوزه تولید و مصرف باشیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
عزم دولت در رفع چالشها و موانع موجود در صنعت پالایش نفت
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از عزم دولت در رفع چالشها و موانع موجود در صنعت پالایش نفت کشور خبر داد و بر لزوم حل مشکلات و تسریع در بهرهبرداری از پروژههای کیفیسازی پالایشگاه نفت تهران تاکید کرد.
«محمدصادق عظیمیفر» در بازدید از شرکت پالایش نفت تهران با تمجید از اقدامهای انجام شده، افزود: روابط مالی با پالایشگاهها باید بهنحوی تنظیم شود که ناظر بر منافع ملی باشد؛ بهطور قطع با حمایتهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و همت مجموعه پرتلاش شرکتهای پالایشی، موانع فراروی پروژههای کیفیسازی صنعت پالایش نفت برداشته خواهد شد.
عظیمیفر، شرکت پالایش نفت تهران را پیشانی پالایشگاههای کشور توصیف کرد و ضمن تاکید ویژه بر رعایت سختگیرانه الزامهای HSE (بهداشت، ایمنی و محیط زیست)، از اقدامهای مثبت انجام شده و نوع نگاه در شناسایی گلوگاههای پروژهها، رویکرد توجه به عدمالنفع تاخیر در پروژهها را در پالایشگاه تهران موثر و شایسته برشمرد و از روند اجرای طرحهای کیفیسازی و کمک به حل مشکلات آب قدردانی و تشکر کرد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: دولت در حل مشکلات مربوط به حاملهای انرژی از همه توان و ظرفیت خود برای آسایش و رفاه حال مردم استفاده خواهد کرد تا با ارائه راهکارهای لازم برای اجرای قوانین محوله، مشکل ناترازی سوخت رفع شود.
بر اساس این گزارش، «محسن ایرانزاد» مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران نیز در این بازدید با تاکید بر تولید پایدار و چشمانداز حرکت به سمت پتروپالایشی شدن، گفت: طرح و پروژههای شرکت پالایش نفت تهران همسو با رعایت الزامهای محیط زیستی، افزایش کیفیت محصولات بهویژه ارتقا کمی و کیفی بنزین تولیدی است.
وی با اشاره به بعضی از موانع و چالشهای فراروی صنعت پالایش نفت کشور نظیر محدودیتهای گمرکی برای تجهیزات پیشرفته، افزود: این شرکت با نگاه واقع گرایانه به چالشهای پیشروی پروژهها، نظیر نوسانهای قیمت ارز و بدعهدی سازندگان خارجی در تامین برخی کاتالیستها، با مدیریت و ارائه تعدیلات قانونی به پیمانکاران و تامینکنندگان و تکیه بر توان سازندگان ایرانی در تامین تجهیزات و کاتالیستها، برخی چالشها را پشت سر گذاشته است.
ایرانزاد خاطرنشانکرد: این شرکت توانسته است در کنار اجرای پروژههای بهینهسازی، اجرای دیگر پروژههای زیست محیطی نظیر بازیابی گازهای ارسالی به مشعل، بازیافت لجنها، پروژه پست برق ۶۳ کیلو ولت، استفاده از آبهای خاکستری و کاهش مصرف آب همزمان با توسعه کیفی را در دستور کار خود قرار دهد.
تأکید معاون وزیر نفت در امور گاز به توانمندسازی نیروی انسانی
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: همانگونه که حفظ تأسیسات و تجهیزات از اولویتهای سازمان است، نیروی انسانی و ظرفیت آنها نیز باید بهعنوان یکی از مؤلفههای پراهمیت و برگ برنده سازمان بهطور ویژه مورد توجه قرار گیرد.
سعید توکلی در نخستین نشست کاری خود در جمع مدیران ارشد این شرکت بیان کرد: بهرهمندی از نیروهای مجرب، توانمندسازی نیروی انسانی و استفاده از ظرفیتهای وجودی آنها باید سرلوحه کارهای ما قرار گیرد.
وی ادامه داد: این نیروها برگ برنده سازمان هستند، نباید تنها آنها را جذب و پس از کسب تجارب ارزنده بر اثر کمتوجهی آنها را کنار بگذاریم، بلکه باید از قابلیتهای آنها به خوبی بهرهمند شد و از این سرمایه گرانبها مراقبت کرد.
معاون وزیر نفت افزود: در کنار نگاه انسانمحور و تکریم آن، باید بر حفظ تأسیسات و تجهیزات موجود، نگهداشت و ارتقای آنها اهتمام ورزید، ما باید به سمت و سویی برویم که داشتههای خود را حفظ کنیم. همانطور که نیروها و سرمایه انسانی ما نیاز به توجه دارند تأسیسات و تجهیزات نیز نیازمند نگهداری و مراقبت دارند.
توکلی با بیان اینکه باید برای تأسیسات در حال بهرهبرداری خود، سیستم نگهداشت مناسبی داشته باشیم، گفت: رویکرد ما باید بر حفظ تأسیسات و تجهیزات موجود با اعمال هزینه در نگهداشت باشد تا بتوانیم از داشتههای خود به نحو مطلوب بهرهمند شویم.
وی با اشاره به بازدید روز گذشته خود از مهد انرژی کشور، درباره کاهش گازهای مشعل توضیح داد: باید بدانیم که این موضوع یک تکلیف قانونی و از پروژههای اولویتدار شرکت ملی گاز ایران است که خوشبختانه از سال ۱۳۹۹ در این زمینه اقدامهای خوبی انجام شده است و در ۱۴۰۱، بهصورت یک برنامه، مدون در اختیار دستاندرکاران قرار گرفت و تبدیل به یک برنامه بلندمدت ۴ ساله شد. این در حالی است که در بحث کوتاهمدت، یعنی اصلاح فرایند، نیاز به برنامه مدونی داریم که هرچه سریعتر باید عملیاتی شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: بر این باورم که موارد مطرحشده در نشستهای مدیریتی، بهمنزله حجت است و فرد مسئول، در قبال کارهای انجامشده و نشده، پاسخگو خواهد بود، بنابراین ضروری است Action Plan مربوط به پروژه کاهش گازهای مشعل تهیه و بهطور منظم، گزارش پیشرفت آن ارایه شود.
توکلی در بخش دیگری از سخنان خود، اعلام کرد: در بحث نگهداری و تعمیرات اساسی واحدهای آماده بهکار، باید نظارت و پیگیری بهتری داشته باشیم؛ به همین دلیل، بهترین گزینه در این زمینه، راهاندازی ویدئوکنفرانسهاست تا در نشستهای هیئتمدیره به نتیجه اصلی و عملیاتی آن برسیم، درباره توربینها هم به همین ترتیب باید، موارد را بهدرستی و با سرعت، بررسی و راهکارهای عملیاتی ارائه کنیم.
وی گفت: باید اشتباهات خود را بپذیریم و آن را تکرار نکنیم، همچنین به الزامهای قانونی احترام بگذاریم و با همگرایی، همسو با انجام رسالت و وظیفه خود که همانا تأمین پایدار و مطمئن گاز طبیعی است، با همه توان حرکت کنیم. فراموش نکنید هرچه اعتبارتان بیشتر باشد، به مدارج عالیتر میرسید، در حالی که تخریب خود، بهمنزله تخریب یک صنعت است.
افزایش 260 مگاواتی تولید عملی واحدهای بخار نیروگاه نکا
قابلیت تولید عملی واحدهای بخار نیروگاه نکا پس از لایروبی مداوم حوضچه آرامش، انجام تعمیرات اساسی بر روی تجهیزات تامین آب خنک کاری و نیز به مدار آمدن هشتمین پمپ آب دریا، نسبت به تابستان دو سال گذشته 260 مگاوات افزایش یافت.
نوراله ادبی فیروزجائی، مدیرعامل شرکت مدیریت تولیدبرق نکا با بیان این مطلب، افزود: متأسفانه در سالهای اخیر کاهش سطح آب دریای خزر به یکی از چالشهای جدی تولید برق در نیروگاه نکا تبدیل شده است.
وی یادآور شد: در سه سال گذشته به دلیل کمبود آب خنککاری و خارج بودن متناوب دو پمپ آب دریا همواره دو واحد بخار به صورت نیمبار در مدار تولید قرار داشت که خوشبختانه با لایروبی مداوم حوضچه آبگیر و انجام فعالیتهای تعمیراتی بر روی پمپهای آب دریا، واش پمپها، تمیزکاری فیلترهای فاین و باند اسکرین در مسیر سیستم آب خنک کن، تامین قطعات و مونتاژ پمپهای آب دریا و نیز تامین قطعات و تعمیرات اساسی گروه دوم واحد آب ژاولسازی، پس از سه سال تمامی پمپهای هشتگانه آب دریا در مدار قرار گرفتند.
وی تاکید کرد: اجرای پروژه یاد شده موجب شده است تا توان عملی تولید واحدهای بخار در روزهای پیک مصرف و نیاز شدید شبکه در تابستان امسال، نسبت به دو سال گذشته طی دو مرحله به میزان 130 و مجموعا 260 مگاوات افزایش یابد.
وی با تقدیر از تلاشهای شبانهروزی کارکنان نیروگاه برای رفع محدودیت تولید و ارتقای آمادگی واحدها برای تولید پایدار انرژی مورد نیاز مشترکان، گفت: در آستانه چهل و پنجمین سال بهرهبرداری از واحدهای بخار نیروگاه قرار داریم، لذا به دلیل قدمت و عمر بالای تجهیزات، حفظ آمادگی واحدهای این نیروگاه برای تولید پایدار انرژی در فصول مختلف سال به ویژه در تابستان که تقاضای مصرف به صورت جهشی افزایش مییابد کار آسانی نیست.
وی اضافه کرد: اما همکاران توانمند و متخصص ما با تلاش مضاعف و همت جهادی خود در اجرای پروژهها و انجام تعمیرات غیرمترقبه بویژه در شرایط دمایی بالاتر از 60 درجه و رطوبت بالای 90 درصد و همچنین نگهداری و بهرهبرداری اصولی از واحدها، توانستند آمادگی واحدها را برای تولید مستمر و پایدار شبکه برق کشور در وضعیت مطلوبی حفظ کنند و در ایام پیک مصرف تابستان عملکرد قابل قبولی به ثبت برسانند.
براساس این گزارش، از آب دریا در واحدهای بخار برای خنککاری تجهیزات و چگالش بخار خروجی توربینها و مسیرها در کندانسورها (چگالنده بخار) و برگشت مجدد به چرخه بسته آب و بخار استفاده میشود.
ضرورت افزایش زیرساختهای آبرسانی به زائران در سالهای آینده
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: عملیات آب رسانی به موکب های زائران رضوی بدون هیچ مشکلی انجام شد و بیش از ۱۰ میلیون لیتر آب در بین موکب ها توزیع شد.
حسین اسماعیلیان در این باره افزود: امسال در دهه پایانی صفر علاوه بر موکبهای داخل شهر، مسوولیت آبرسانی به موکب ها در مسیر حرکت زائران پیاده امام رضا (ع) و منتهی به مشهد نیز بر عهده شرکت آب و فاضلاب مشهد بود.
وی اضافه کرد: در همین راستا و با انجام بیش از هزار سرویس تانکری، بیش از ۱۰ میلیون لیتر آب رسانی به این موکبها انجام شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: دهه پایانی صفر از ایام اوج مصرف آب در مشهد است که با عنایت امام هشتم هیچ مشکل کمی و کیفی در آبرسانی نداشتیم.
وی بیان کرد: با توجه به افزایش روز افزون حضور زائران در مشهد به خصوص در ایام خاص نیازمند تقویت امکانات و به ویژه ناوگان تانکری در این شرکت هستیم و باید تعداد تانکرهای آب رسانی افزایش یابد.
اسماعیلیان اضافه کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته در حوزه تامین آب مشهد در شرایط اضطرار، لازم است تا موضوع تامین و توزیع آب بسته بندی برای شرایط خاص و بحرانی در سالهای آینده نیز در دستور کار قرار گیرد، اکنون در این حوزه ظرفیت محدودی داریم و باید این ظرفیت با استفاده از بخش خصوصی افزایش یابد.
این گزارش میافزاید آبرسانی به موکبها و ایستگاههای صلواتی مسیر حرکت زائران رضوی در روزهای پایانی صفر توسط شرکت آب و فاضلاب مشهد با ۶۵ دستگاه تانکر انجام شد.
قرارداد ۱۰ ساله ترکیه با شِل برای خرید الانجی
ترکیه با شرکت شِل، قراردادی ۱۰ ساله برای خرید گاز طبیعی مایع (الانجی) امضا کرد که شامل اختیار برای ارسال محمولههای دریافتی به اروپا است.
آلپارسلان بایرکتار، وزیر انرژی ترکیه، در مراسم امضای این قرارداد در آنکارا اظهار کرد: شرکت شِل، از سال ۲۰۲۷، معادل حدود چهار میلیارد متر مکعب گاز در سال به شرکت بوتاش خواهد فروخت. بر اساس دادههای رگولاتور انرژی ترکیه، این رقم، معادل حدود هشت درصد از کل تقاضای ترکیه برای گاز در سال ۲۰۲۳ است.
بایرکتار گفت: این قرارداد شامل گزینهای برای تحویل گاز به پایانههای اروپایی خارج از ترکیه است و به بوتاش، اختیارات مهمی در فروش الانجی خواهد داد.
اعلام این خبر، به برنامههای ترکیه برای ایفای نقش فعالتر شرکت بوتاش در تجارت بینالمللی گاز اشاره دارد، در حالیکه این شرکت معمولا محمولههای گاز را برای مصرف داخلی وارد میکند.
ترکیه قصد دارد به یک هاب گازی و تامین کننده گاز برای اتحادیه اروپا تبدیل شود و سرمایه گذاری سنگینی در ظرفیت واردات الانجی و همچنین تولید گاز در دریای سیاه انجام داده است. این کشور در حال حاضر، حجم اندکی گاز به اتحادیه اروپا صادر میکند و جریان گاز به دلیل محدودیتهای ظرفیت خط لوله در مرز غربی با بلغارستان، محدود مانده است.
بوتاش، گاز را از طریق خط لوله، از روسیه، جمهوری آذربایجان و ایران وارد میکند و از الجزایر و آمریکا هم الانجی میخرد. این شرکت دولتی در ماه مه، یک قرارداد ۱۰ ساله با شرکت آمریکایی اکسون موبیل برای خرید سالانه ۲.۵ میلیون تن الانجی امضا کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.