شماره: 2464 / ۱۴۰۳ هفتم آبان
تعداد بازدید : 0
اخبار
لزوم واردات پنل های خورشیدی
عضو انجمن انرژیهای تجدیدپذیر ایران گفت: درحالی که کشور تولیدکننده پنلهای خورشیدی و تجهیزات نیروگاه های تجدیدپذیر را دارد، اما واردات کالای مشابه سال داخل آن هم با ارز نیمایی صورت میگیرد.
علی پژوهان، عضو انجمن انرژیهای تجدید پذیر ایران در حاشیه بیستو چهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ناترازی برق مثل سرطان میماند و هرچه میگذرد، اگر درمان و چارهاندیشی نشود، گستردهتر میشود.
وی افزود: بیش از ۸۵ درصد انرژی برق کشور توسط نیروگاههای حرارتی تأمین میشود، این در حالی است که ناترازی گاز داریم و در تأمین سوخت نیروگاهها هم در فصول سرد سال به مشکل برمیخوریم؛ این ناترازی گاز در زمستان سال جاری نیروگاهها را مجبور به مصرف بیشتر سوخت مایع میکند که هم بهلحاظ زیستمحیطی و هم به لحاظ اقتصادی مضرات فراوانی بهدنبال دارد.
پژوهان با بیان اینکه «در حکمرانی انرژی موفق عمل نکردهایم»، گفت: اگرچه موضوع توسعه انرژیهای تجدید پذیر در دستور کار قرار گرفته اما تأمین منابع مالی برای آن تبدیل به یک دردسر شده و بخشهای مختلف حاکمیت، هماهنگی کمی برای تحقق این هدفگذاری بزرگ دارند.
وی ادامه داد: چطور میتوانیم سالانه ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار سوخت بسوزانیم، اما نمیتوانیم یک میلیارد دلار برای توسعه انرژیهای تجدید پذیر اختصاص دهیم؟
عضو انجمن انرژیهای تجدید پذیر ایران تصریح کرد: در حالی که کشور تولیدکننده پنلهای خورشیدی و تجهیزات نیروگاههای تجدید پذیر را دارد، اما واردات کالای مشابه سال داخل صورت میگیرد؛ آن هم با ارز نیمایی، در حالی که تولیدکننده داخلی آلومینیوم را با نرخ ارز بازار تأمین میکند و هیچ حمایتی از تولید داخل در زمینه پنلهای خورشیدی انجام نمیشود.
وی افزود: در حالی که ظرفیت تولید سالانه ۲۰۰۰ مگاوات پنل خورشیدی ایجاد شده، در سال گذشته فقط بهاندازه ۳۰۰ مگاوات از این ظرفیت استفاده شده و حتی سازمانهای دولتی نیز به دنبال واردات پنل خورشیدی هستند و نام شرکتهای ایرانی تولیدکننده پنل خورشیدی حتی در وندرولیست تأمین کالای شرکتها و سازمانهای دولتی قرار ندارد.
پژوهان با انتقاد از عددسازیها و ارائه آمار غیرواقعی به جای برنامههای مدون گفت: تا مؤلفههای اقتصادی درست نشود، امکان تحقق برنامههایی چون افزایش ظرفیت ۱۰ هزار مگاواتی نیروگاههای تجدید پذیر میسر نخواهد شد.
تولید برق آمریکا بیشتر از چین
به سوخت فسیلی وابسته شد
سهم سوختهای فسیلی در تولید برق آمریکا از ژوئن، نسبت به چین، بیشتر شده و ادعای این کشور در پیشرو بودن در حرکت به سوی انرژی پاک را زیر سوال برده است.
بر اساس دادههای اندیشکده انرژی «امبر» (Ember)، شرکتهای نیروی آمریکا در ۶۲.۴ درصد از کل تولید برق در چهار ماه گذشته، به سوختهای فسیلی متکی بودهاند.
سهم سوختهای فسیلی در همین مدت در چین که بزرگترین تولید کننده برق و بزرگترین آلاینده در جهان به شمار میرود، بیش از ۶۰.۵ درصد بوده است.
وابستگی بالای آمریکا به سوختهای فسیلی در طول تابستان روی داد که تقاضای داخلی برای برق به دلیل استفاده از دستگاههای سرمایشی به بالاترین صعود کرد و همزمان اتکای چین به سوختهای فسیلی در طول رکود اقتصادی طولانی مدت، نسبتا کمتر شد.
با این حال، وابستگی بالاتر آمریکا به سوختهای فسیلی نشان میدهد چین تا حد در افزایش تولید برق پاک، کوشا بوده و به اوج مصرف سوختهای فسیلی در تولید برق در مقایسه با آمریکا، نزدیکتر شده است.
بدون کاهش سریع تولید برق با استفاده از سوختهای فسیلی، آمریکا ممکن است در کربنزدایی بخش برق از سایر اقتصادهای بزرگ دنیا، عقب بیفتد و اعتبار خود را به عنوان پیشرو در مقابله با تغییرات اقلیمی از دست بدهد.
تولیدکنندگان برق در پیشبرد حرکت به سوی انرژی پاک، رویکرد دو وجهی را در پیش گرفته اند و از یک سو، مصرف سوختهای فسیلی را کاهش داده اند و از سوی دیگر، تامین نیروی پاک را افزایش داده اند.
طبق گزارش «امبر»، در آمریکا، تولید برق پاک طی پنج سال گذشته به یک اولویت تبدیل شده و تولید برق از منابع انرژی پاک، به میزان حدود ۱۶ درصد از سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است.
با این حال، رشد مداوم تقاضا برای برق، توانایی شرکتهای برق برای کاهش تولید با استفاده از سوختهای فسیلی را محدود کرده است.
در واقع، تولید برق با سوخت فسیلی در ۹ ماهه سال ۲۰۲۴، فقط ۰.۸ درصد در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۱۹، کاهش یافت و به ۱۹۶۷ تراوات ساعت رسید. سهم زغال سنگ از سبد تولید برق آمریکا از حدود ۲۵ درصد در سال ۲۰۱۹، به ۱۵ درصد در سال جاری کاهش یافت.
اما از آنجا که تقاضا برای برق هر سال افزایش داشت، شرکتهای برق ناچار شدند برای جبران کاهش تولید با زغال سنگ، تولید برق گازسوز را افزایش دهند. تولید برق با سوزاندن گاز در فاصله ژانویه تا سپتامبر امسال، ۱۴۵۰ تراوات ساعت بود که ۲۰ درصد در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ افزایش داشت و سهم گاز، از ۳۸ درصد در سال ۲۰۱۹، به ۴۳ درصد در سال جاری رسید.
مجموع تولید برق آمریکا، حدود ۵.۵ درصد از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴، رشد کرده است زیرا رشد استفاده از خودروهای برقی، دیتاسنترها و کاربردهای هوش مصنوعی، مصرف کلی نیرو را بالا برده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
وزیر نیرو: مصارف برق بالای الگو با قیمت آزاد محاسبه میشود
وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو رقیب بخش خصوصی نیست و با آن رقابتی ندارد، تأکید کرد: مصارف برق بالای الگو با قیمت آزاد محاسبه میشود و مشترکان پرمصرف لازم است مصارف بالای خود را از طریقق تابلوی سبز بورس، مولدهای خورشیدی و یا ذخیره سازها تأمین کنند.
«عباس علی آبادی»، در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق و در نشستی صمیمی با نمایندگان تشکلها و فعالان بخش خصوصی صنعت برق گفت: سوابق تاریخی نشان میدهد بسیاری از مشکلات و چالشهای صنعت برق ایران توسط بخش خصوصی حل شده است و در شرایط کنونی نیز که این صنعت با مشکل ناترازی مواجه است، همراهی و کمک بخش خصوصی در کنترل و کاهش ناترازی نقش بسزایی خواهد داشت.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه صنعت برق ایران یک صنعت پرافتخار و پیشرو در جمهوری اسلامی ایران است، ادامه داد: بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی برق که با حضور بسیاری از شرکتهای نوآور، دانش بنیان و توانمند صنعت برق در حال برگزاری است، بخشی از توانمندیها و دستاوردهای این صنعت بزرگ به ویژه در بخش خصوصی را به نمایش گذاشته است.
وی با ابراز رضایت از برگزاری نشستهای تخصصی با فعالان بخش خصوصی و تأثیر مثبت آن بر اصلاح روندها خاطرنشان کرد: جلسات تخصصی با فعالان بخش خصوصی به صورت هفتگی برگزار میشود و خروجی این جلسات نیز با هدف رفع ایرادهای موجود و بهتر کردن شرایط برای فعالیت بخش خصوصی در صنعت برق به صورت جدی تا حصول نتیجه پیگیری میشود.
علی آبادی با تأکید بر لزوم تعامل و همکاری بخش خصوصی با وزارت نیرو برای حل مشکل ناترازی در صنعت برق ادامه داد: وزارت نیرو پشتیبان و حامی بخش خصوصی است و با این بخش در مسیر حل مشکلات صنعت برق به ویژه مشکل ناترازی رقابت نمیکند.
وی در ادامه بر لزوم گفتوگو با مردم و فرهنگسازی در خصوصی مصرف صحیح انرژی تاکید کرد و افزود: به واسطه پدیده تغییر اقلیم و شکلگیری زمستانهای بسیار سرد و تابستانهای بسیار گرم، تأمین انرژی و سوخت کافی در کشور با مشکلات فراوانی رو به رو است که این موضوع علاوه بر لزوم مشارکت عمومی در حوزه صرفهجویی نیازمند کاهش شدت مصرف انرژی و بهینهسازی مصرف انرژی است.
علی آبادی در همین رابطه اظهار داشت: با وجود اینکه در هفته آغازین ماه آبان قرار داریم، در برخی نقاط کشور بارش یک متری برف را شاهد هستیم که پیش از این سابقه نداشته است و بیانگر این است که به لحاظ اقلیمی با شرایط جدید و دشواری رو به رو هستیم.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود به آغاز عملیات اجرایی ۱۴ مگاپروژه توسط وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار سال آینده ۱۴ مگاپروژه را در دستور کار قرار داده است که شامل اقدامات گستردهای مانند افزایش بازدهی و تعمیرات دورهای نیروگاهها، احداث نیروگاههای جدید، نصب کنتورهای هوشمند، اصلاح و نوسازی شبکه برق سراسری میشود و در اجرای کامل این پروژهها به کمک بخش خصوصی نیاز است.
وی مدیریت و بهینهسازی مصرف برق را یکی از اصلیترین راهکارهای موجود برای حل مشکل ناترازی برق کشور دانست و در همین رابطه افزود: شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست و علاوه بر آن بخش محدودی از مشترکان به واسطه مصارف بسیار بالاتر خود نسبت به الگو ناترازی برق را تشدید میکنند که باید در دو حوزه اقدامات اصلاحی ویژهای صورت بگیرد.
علی آبادی با تأکید بر اینکه وزارت نیرو بر اساس قانون تنها به مصارف برق تا سطح الگو یارانه پرداخت خواهد کرد، اظهار داشت: آن دسته از مشترکانی که مصارف بالایی دارند، یا باید با اقدامات مدیریتی مصرف برق خود را به سطح الگو نزدیک کنند و یا برق مازاد خود را از طریق روشهای جایگزین ماننده ذخیره ساز، مولدهای خورشیدی و بورس انرژی تأمین کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
عضو سندیکای صنعت برق: حل ناترازی برق نیازمند ورود سران قوا است
عضو سندیکای صنعت برق گفت: برای حل ناترازی برق نیاز به ورود هر سه قوه است و وزارت نیرو بهتنهایی نمیتواند این معضل را برطرف کند.
«علی امین» روز (یکشنبه) در جمع خبرنگاران افزود: باید سران سه قوه دست به دست هم دهند و مشکلات سرمایه گذاران بخش خصوصی را برطرف کنند تا ناترازی برق برطرف شود.
وی ادامهداد: همچنین نیاز است یک جراحی اساسی در برخی مدیریت ها انجام و کار به جوانان متخصص و با توان داده شود تا آنان بتوانند مشکلات را برطرف کنند.
این فعال صنعت برق ایران گفت: باید فکری اساسی کرد، زیرا پیش بینی ها نشان می دهد با تداوم روش های گذشته میزان خاموشی در بخش صنایع به سه روز در هفته برسد که به معنای بروز فاجعه برای صنعت کشور خواهد بود.
وی خاطرنشانکرد: وجود ۱۵ هزارمگاوات ناترازی برق نشان دهنده ناکارآمدی است و باید در این باره فکری کرد.
امین در خصوص توسعه تجدیدپذیرها ادامه داد: عملکرد سه سال گذشته نشان میدهد فقط ۲۰۰ مگاوات به ظرفیت تجدیدپذیرها افزود که بیانگر تاثیر کمتر از یک درصدی آن در حل ناترازی برق است.
وی گفت: توسعه تجدیدپذیرها نیاز به تسهیل قوانین و بسترسازی های لازم دارد، اما شاهدیم بخشنامه های مزاحم توسعه تجدیدپذیرها را غیرممکن کرده است.
امین خاطرنشان کرد: سال گذشته مجوز برای احداث یکهزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر صادر و مناقصه های آن انجام شد، اما تاکنون هیچ قدمی برداشته نشده و سرمایه گذاران نتوانسته اند زمین های مورد نیاز را تحویل بگیرند.
وی افزود: با آنکه سامانه ای برای تسهیل در صدور مجوزها ایجاد شده، اما هنوز صدور مجوزها با اشکالات متعددی همراه است.
عضو سندیکای صنعت برق با بیان اینکه با ناترازی برق و ناترازی مالی در کشور مواجهیم، گفت: در این شرایط که جذب سرمایه گذاری خارجی هم در حداقل خود هست، باید برای جذب سرمایه از منابع داخلی، شرکت ها و حتی ایرانیان خارج از کشور، برنامه ریزی درستی داشته باشیم.
امین اضافهکرد: ایرانیان خارج از کشور ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه در اختیار دارند که بسیار راغب هستند در صورت فراهم شدن شرایط، در مملکت خودشان سرمایه گذاری کنند، می توان با ایجاد ساختارهای درست و جذاب، این سرمایه را به زیرساختهای کشور و بهویژه بخش برق هدایت کرد.
افزایش سهم ایران از برداشت در میدانهای مشترک با توسعه صنعت حفاری
رئیس هیأتمدیره شرکت عملیات اکتشاف نفت گفت: وزیر نفت دولت چهاردهم باید افزایش تولید از میدانهای مشترک را به عنوان بزرگترین اولویت مدنظر قرار دهد.
هدایتالله خادمی، حفاری را مبنای توسعه صنعت نفت و به تبع آن اقتصاد کشور قلمداد کرد و افزود: تعامل هرچه بیشتر با کارفرمایان در راستای رفع موانع موجود در اولویت است.
وی شرکت عملیات اکتشاف نفت را شرکتی در حال توسعه معرفی کرد و گفت: با توجه به حسن اعتماد کارفرمایان و فعالبودن هر هشت دستگاه حفاری ملکی، در حال توسعه و تجهیز ناوگان شرکت برای تأمین نیازهای مشتریان جدید هستیم و میتوان گفت که نیمه دوم سال ۱۴۰۳، فصل نوین فعالیت عملیات اکتشاف در عرصه حفاری کشور خواهد بود.
رئیس هیأتمدیره شرکت عملیات اکتشاف نفت با بیان اینکه وزیر نفت دولت چهاردهم باید افزایش تولید از میدانهای مشترک را به عنوان بزرگترین اولویت مدنظر قرار دهد، ادامه داد: آمادگی کامل برای توسعه و ازدیاد برداشت از میدانهای مشترک وجود دارد.
خادمی تاکید کرد: با توجه به پتانسیلهای موجود در بخش سرمایه انسانی و کیفیت قابل قبول، اگر قراردادهای طولانیمدت با شرکت ملی نفت داشته باشیم این شرکت آمادگی دارد که با همکاری دیگر شرکتهای نفتی ایرانی و در صورت لزوم بهکارگیری کارشناسان خارجی، مسئولیت توسعه بعضی از میدانهای مشترک را برعهده گیرد تا سهم ایران را از برداشت در میادین مشترک به منظور دفاع از منافع ملی و رفع کمبود افزایش پیدا کند.
وی آموزش مستمر و حرفهای کارکنان جوان در داخل و خارج از کشور را از عوامل تأثیرگذار بر دستاوردهای این شرکت برشمرد و خاطر نشان کرد: تجربه افراد باسابقه نیز باعث بالا رفتن سطح اطمینان در تصمیمگیریهای کلان سازمان بوده است.
رئیس هیأتمدیره شرکت عملیات اکتشاف نفت با اشاره به عملکرد این شرکت در سال ۱۴۰۲ و نیمه نخست سال ۱۴۰۳، گفت: راندمان ۱۰۰ درصدی اجرای پروژهها افزون بر کسب حدود سه هزار میلیارد تومان درآمد، حدود سه هزار میلیارد ریال سود خالص برای شرکت به همراه داشته است.
در این زمینه، محمدمعین پورحسینی، معاونت عملیات شرکت عملیات اکتشاف نفت نقاط قوت این شرکت را همافزایی، همسویی، تجربه و جوانی ناوگان حفاری و تیم مدیریت در پروژههای حفاری معرفی کرد و گفت: در پروژههای انجامشده از قبیل حفاری سه حلقه چاه در میدان نفتی آزادگان ۳۱ روز و در پروژه حفاری دو حلقه چاه در میدان نفتی بیبی حکیمه ۷۰ روز و در پروژه حفاری یک حلقه چاه در میدان منصورآباد در حدود ۴۵ روز زودتر از موعد برنامهریزیشده در پروژه حفاری چاهها به اتمام رسید.
وی با بیان اینکه از این محل، بیش از یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال صرفهجویی برای کارفرمایان دولتی و خصوصی ایجاد شد، افزود: این مهم افزون بر صرفهجویی و بهینهشدن هزینههای کارفرمایان، یک مزیت رقابتی و قابل توجه برای شرکت عملیات اکتشاف نفت ایجاد کرده است، که میتوان آن را به عنوان یک رکورد برای شرکتهای حفاری محسوب کرد.
معاونت عملیات شرکت عملیات اکتشاف نفت اظهار داشت: روحیه کار تیمی، برنامهریزی و مدیریت بهینه منابع، نگهداری و تعمیرات به هنگام و با کیفیت، تصمیمگیری صحیح و بهموقع در سطوح کلان و خرد و بهرهمندی از تیم فنی و عملیات جوان در کنار افراد باسابقه را میتوان به عنوان عوامل اصلی موفقیت شرکت معرفی کرد.
پورحسینی افزود: در حال حاضر چهار دستگاه حفاری فعال در مناطق نفتخیز جنوب، دو دستگاه حفاری فعال در پروژههای ۲۸ مخزن و دو دستگاه حفاری فعال در پروژه EPD میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی را راهبری میکنیم که طبق برنامه و بدونوقفه در حال فعالیت هستند.
وی ارائه خدمات جانبی حفاری و بهرهبرداری را یکی دیگر از مزایای رقابتی قابلتوجه شرکت عملیات اکتشاف نفت دانست و گفت: این مزیت، ما را پس از شرکت ملی حفاری ایران به بزرگترین شرکت دارای دستگاه حفاری و ارائه دهنده خدمات جانبی حفاری در خشکی تبدیل کرده است.
معاونت عملیات شرکت عملیات اکتشاف نفت تاکید کرد: توانمندی یاد شده به همراه کیفیت مناسب خدمات، منجر به افزایش تمایل کارفرمایان جهت همکاری به صورت یکپارچه با شرکت عملیات اکتشاف نفت شده است.
پورحسینی لولهگذاری مغزیسیار، اسیدکاری، فرازآوری با نیتروژن، چاهپیمایی و خدمات سرچاهی، آزمایش سطحی و درونچاه، لایهآزمایی، راندن لولهجداری و مغزی، سیمانکاری، حفاری انحرافی جهت لولهگذاری، مغزهگیری و آزمایش چاه با دستگاه MPFM را از مهمترین خدمات جانبی حفاری و بهرهبرداری این شرکت یاد کرد و افزود: هریک از این سرویسها با بالاترین کیفیت به لحاظ عملیاتی و پشتیبانی ارائه میشود.
رشید انصاری، رئیس مهندسی حفاری شرکت عملیات اکتشاف نفت نیز یکی از عوامل موفقیت این شرکت را مدل قرارداد حفاری معرفی کرد و گفت: ما با یک رویکرد مشخص و مطالعهشده، جابهجایی دستگاه حفاری را شاخص عملیات قرار دادیم، بدین معنی که کلیه برنامهها برای مقاطع پیش، در حین و پس از جابهجایی دستگاههای حفاری زمانبندی شد.
افزود: به عنوان نخستین شرکت، بدنه قدیمی قراردادها را با مدل قراردادی عملیات اکتشاف به صورت برد-برد جابهجا کردیم، که تائید شد و همین مورد بر سود و عملکرد شرکت تأثیر مثبتی گذاشت و باعث شد تا راندمان حفاری در سال ۱۴۰۲ و نیمه نخست سال جاری بین ۹۸ تا ۱۰۰ درصد باشد.
وی پروژه توسعه میدان آزادگان جنوبی را یک پروژه موفق دانست و اظهار داشت: در فاز اول از اسفند ۱۴۰۱، تحت مدل قراردادی جدید، تعمیر، تکمیل و فرازآوری به همراه تأمین مواد و کالای ۱۰ حلقه چاه افزون بر حفاری شش حلقه چاه را به اتمام رساندیم و اکنون حفاری یک حلقه چاه، تعمیر و تکمیل چهار حلقه چاه دیگر را برای فاز دوم آغاز کردیم.
انصاری در پایان یادآور شد: ریشهیابی مسائل حفاری یکی از مهمترین رویکردها در بررسی و رفع موانع عملیات است؛ در کنار طراحی و برآورد کامل برنامهها، ریشهیابی مهمترین بخش در تصمیمگیری و تهیه دستورالعملهای حفاری در یک پروژه کلان بهشمار میآید.
مدیرعامل شرکت توانیر: قراردادهای خرید تضمینی برق از نیروگاههای مقیاس کوچک مورد توجه ویژه قرار گرفته است
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: در حوزه اقتصادی فعالیت نیروگاه های مقیاس کوچک، قراردادهای خرید تضمینی برق مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
«مصطفی رجبی مشهدی» در نشست تخصصی «فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه تولید پراکنده و ضوابط جدید خرید برق از نیروگاههای مقایس کوچک» که در چهارمین روز برگزاری بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق برگزار شد با اشاره به بازدید وزیر نیرو در سومین روز از نمایشگاه بین المللی صنعت برق گفت: در این بازدید شاهد حضور فعال شرکتهای خوب و بزرگ در حوزه مولدسازی بودیم.
وی با اشاره به ثبت رکورد تولید برق در نیروگاههای مقیاس کوچک طی تابستانی که گذشت افزود: بر اساس آمار ارائه شده نیروگاههای مقیاس کوچک در تابستان ۱۴۰۳ بیش از ۱۳۰۰ مگاوات تولید برق داشتند.
مدیرعامل شرکت توانیر تاکید کرد: تلاش کردیم برای تامین منابع مورد نیاز با همکاری سایر دستگاهها مشکلات این بخش را به جهت سرمایهگذاری مرتفع کنیم.
رجبی مشهدی با اشاره به فراهمسازی فرصتهای جدید برای فعالیت نیروگاههای مقیاس کوچک این اقدامات را تشریح کرد و گفت: از این بابت درخواست داریم برای تابستان ۱۴۰۴ ظرفیت این نیروگاهها بیش از پیش فعال شود.
مدیرعامل شرکت توانیر در ادامه یادآور شد: برای بخش اقتصادی این فعالیت اقتصادی قراردادهای خرید تضمینی برق مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه برای سال ۱۴۰۴ هدفگذاری شده است تا برق بیشتری را به بخش مولد کشور عرضه کنیم اضافه کرد: تلاشمان این است مجوزهای لازم را برای ۵۰ درصد مولدینی که جدید نصب میشوند اخذ کنیم تا برق خود را به شکل مستقیم به صنایع به صورت برق پایدار عرضه کنند این امر کمک بزرگی را به صنایع خواهد کرد.
وی راهاندازی و فعالیت تابلوی آزاد را از دیگر اقداماتی عنوان کرد که در سال جاری رقم خورد و افزود: بر این اساس متقاضیان جدید، برق خود را میتوانند از نیروگاههای جدید دریافت کنند. در سال ۱۴۰۳ برق این متقاضیان به میزان ۳۰ مگاوات تامین شد ضمن اینکه در ۱۴ مگاپروژه اوج بار 1404، ۶۰۰ مگاوات در این باره پیش بینی صورت گرفته است و البته تلاش داریم این مسئله تا 1000 مگاوات افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت توانیر یادآور شد: نیروگاههای مقیاس کوچک در این تابلو میتوانند برق مورد نیاز تقاضاهای جدید را تامین کنند، این امر یک فرصت طلایی برای نیروگاههای مقیاس کوچک به شمار میرود.
رجبی مشهدی با تاکید بر مغتنم دانستن بودجه ۱۴۰۴ برای توسعه فعالیت این نیروگاهها اظهار کرد: انجمن نیروگاههای مقیاس کوچک مییتوانند در این رابطه فعالیت بیشتری داشته باشند.
وی درباره تامین سوخت نیروگاههای کوچک مقیاس در زمستان نیز بیان کرد: برای تامین سوخت گاز این نیروگاهها در زمستان مکاتبات لازم صورت گرفته و برای آن دسته از نیروگاههایی که قرارداد خرید تضمینی دارند زمانها تمدید شد.
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه متوسط بازدهی نیروگاههای مقیاس کوچک ۲ تا ۳ درصد بیشتر از نیروگاههای حرارتی است گفت: به جهت اینکه این نیروگاهها در محل مصرف احداث میشوند، تلفات شبکه کمتری دارند.
وی با تاکید بر ضرورت فعالسازی بخش حرارت خروجی نیروگاههای مقیاس کوچک برای رفع ناترازی خاطرنشان کرد: فعال سازی این بخش راندمان نیروگاههای مقایس کوچک را به بیش از ۷۵ درصد میرساند ؛ ضمن اینکه در مصرف سوخت صرفهجویی قابل توجهی صورت میگیرد این شاخص یک مسئله ملی است و برای کشور سودمند خواهد بود
تکمیل ۵۲ حلقه چاه در میدانهای نفتی و گازی کشور
مسعود افشار گفت: در هفت ماه امسال ۵۲ حلقه چاه در میدانهای نفتی و گازی مناطق خشکی و دریایی کشور حفر و تکمیل شد.
مسعود افشار گفت: با تلاش شبانهروزی حفارمردان شرکت ملی حفاری ایران در هفت ماه امسال ۵۲ حلقه چاه در میدانهای نفتی و گازی مناطق خشکی و دریایی کشور حفر و تکمیل شد که از این تعداد چاه ۱۲ حلقه توسعهای و ۴۰ حلقه تعمیری است.
او بیان کرد: ۳۹ حلقه از شمار این چاهها در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، ۶ حلقه در شرکت نفت مناطق مرکزی، دو حلقه شرکت نفت فلات قاره، سه حلقه شرکت مهندسی و توسعه نفت و دو حلقه در قالب پروژه تکمیل و تحویل کارفرماها شد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری با بیان اینکه از ابتدای فروردین تا پایان مهر امسال متراژ حفاری چاهها به ۶۵ هزار و ۸۰۶ متر رسید، اعلام کرد: این رقم در مقایسه با دوره مشابه پارسال، ۱۸ هزار و ۳۴۲ متر افزایش یافته است.
افشار به برنامهریزی برای بازسازی و نوسازی دستگاههای حفاری و تجهیزات جانبی اشاره کرد و افزود: هماکنون ۱۰ دکل حفاری ناوگان شرکت در حال جابهجایی در مناطق عملیاتی است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.