شماره: 2477 / ۱۴۰۳ بيست و ششم آبان
تعداد بازدید : 0
اخبار
پرشدگی ۴۴ درصدی حجم سدهای کشور
سخنگوی صنعت آب، پرشدگی سدهای کشور را ۴۴ درصد خواند و گفت: با توجه به شرایط منابع آب و کاهش ورودی به مخازن سدها، توجه به مدیریت مصرف و صرفهجویی در برداشت از منابع آبی توصیه میشود.فیروز قاسمزاده سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به آخرین وضعیت ذخیره سدهای کشور اظهار داشت: علیرغم بارشهای نرمال پاییزه، اما حجم ورودی به سدهای کشور نسبت به سال گذشته با ۵ درصد کاهش روبرو بوده است.وی افزود: از ابتدای سال آبی تا ۲۲ آبان، میزان ورودی به سدهای کشور معادل ۲.۱۸ میلیارد مترمکعب است که این رقم در سال گذشته ۲.۳۰ میلیارد مترمکعب بوده است.سخنگوی صنعت آب، حجم خروجی آب از سدهای کشور را نیز تا ۲۲ آبان، معادل ۴ میلیارد مترمکعب خواند و گفت: این میزان، نشانگر کاهش ۸ درصدی خروجی از سدهای کشور در مقایسه با سال گذشته است.به گفته قاسمزاده، اکنون ۲۲.۷۷ میلیارد مترمکعب آب در سدهای کشور وجود دارد که معادل ۴۴ درصد پرشدگی سدها است.سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط منابع آب و کاهش ورودی به مخازن سدهای کشور، توجه به مدیریت مصرف و صرفهجویی در برداشت از منابع آبی، همواره مطمئنترین راه برای حفظ پایداری آب در دسترس است.
سازمان بین المللی انرژی:
بازار نفت در سال ۲۰۲۵
با مازاد عرضه روبرو می شود
سازمان بین المللی انرژی (IEA) امروز اعلام کرد که حتی در صورت پایبندی اوپک پلاس به کاهش صادرات، افزایش تولید نفت آمریکا و برخی کشورها موجب فزونی عرضه جهانی نفت بر تقاضا در سال ۲۰۲۵ خواهد شد.خبرگزاری رویترز به نقل از گزارش امروز سازمان مذکور نوشت که چشم انداز یک میلیون بشکه مازاد روزانه عرضه - برابر با بیش از یک درصد تولید جهانی - مانعی در برابر برنامه اوپک پلاس در مسیر افزایش تولید قلمداد می شود.در این گزارش آمده است: رشد تقاضای نفت در سال جاری کمتر از حد انتظار بود که دلیل اصلی آن کاهش تقاضای چین بوده است. پس از سال ها رشد مصرف نفت، چالشهای اقتصادی و افزایش خودروهای برقی، چشم انداز رشد مصرف نفت را در دومین مصرف کننده بزرگ جهان کاهش داده است.این سازمان مستقر در پاریس پیشبینی کرد که رشد تقاضای نفت در سال ۲۰۲۵میلادی، ۹۹۰ هزار بشکه در روز باشد و کشورهای غیراوپک و به خصوص آمریکا، کانادا، گویان و آرژانتین عرضه را بیش از نرخ رشد تقاضا و به میزان ۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش دهند.
مصرف روزانه گاز نسبت به پارسال
۲۲ درصد افزایش یافت
معاون مدیریت مرکز راهبری شبکه گاز کشور گفت: مصرف روزانه گاز با ورود توده سرد هوا از غرب کشور روند افزایشی گرفته است.مسعود کاظمی با اشاره به کاهش دمای هوا با ورود توده هوای سرد از شمال غرب به کشور اظهار کرد: مصرف روزانه گاز در بخش خانگی روند افزایشی گرفته و به ۴۵۱ میلیون مترمکعب رسیده است.وی افزود: این مقدار مصرف در آبان امسال نسبت به مدت مشابه ۵ سال اخیر بیسابقه بوده و نسبت به پارسال (۱۴۰۲) نیز حدود ۲۲ درصد افزایش یافته است.معاون مدیریت مرکز راهبری شبکه گاز کشور بابیان اینکه مصرف گاز بخشی خانگی حدود ۵۴ درصد از کل تولید گاز کشور را به خود اختصاص داده که حجم بسیار بالایی است، تصریح کرد: از هموطنان درخواست میکنیم که با رعایت الگوی مصرف و دمای رفاه در اماکن عمومی و ادارات، پوشیدن لباس گرم، خاموش کردن گرماتابها و اقدامات سادهای از این قبیل، شرکت ملی گاز را در تأمین پایدار گاز یاری کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی خبر داد
تعداد بازدید : 1
افزایش ۹ درصدی مصرف انواع فرآورده در ۷ ماهه امسال
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اینکه با افزایش ۹ درصدی مصرف فرآورده، بهطور میانگین روزانه ۲۷۰ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی در کشور توزیع میشود، گفت: در صورت تأمین منابع مالی برخی پروژههای پالایشی با پیشرفت بالا، امکان افزایش ۶۰۰ هزار بشکهای ظرفیت پالایشی کشور وجود دارد.
محمدصادق عظیمیفر در «نشست هماندیشی مدیران عامل ادوار شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی» با حضور جمعی از مدیران پیشکسوت و فعلی صنعت پالایش کشور برگزار شد، اظهار کرد: مقدار توزیع و مصرف فرآورده کشور از ۲۴۷ میلیون لیتر در روز به روزانه ۲۷۰ میلیون لیتر افزایش یافته که جهش قابلتوجهی است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین مصرف رشد سوخت مایع امسال نسبت به سال قبل در بخش نیروگاهی بوده است، بیان کرد: بیشترین رشد مصرف مربوط به بخش نیروگاهی بوده و به همین دلیل با کاهش تحویل گاز، سوخت مایع بیشتری مصرف شده و سطح ذخایر کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه در دو سال اخیر رشد مصرف بنزین سالانه حدود ۶ درصد بوده است که با استمرار این عدد، تا سال ۱۴۱۰ به مصرف ۱۷۲ میلیون لیتر بنزین در روز میرسیم، بیان کرد: در زمینه نفتگاز نیز ناترازی جزئی در فصول سرد سال داریم؛ میانگین تولید فرآورده نفتگاز ما در هفت ماه نخست ۱۴۰۳، ۱۱۱ میلیون لیتر بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران افزود: ناترازی در سوخت مایع به نفتگاز هم تسری پیدا کرده است اما در زمینه تولید نفتکوره ناترازی وجود نداشته و صادرکننده هستیم.
عظیمیفر بیان کرد: پالایش و پخش اگر بخواهد به هدفگذاری برنامه هفتم توسعه که تولید قریب به ۱۲۹ میلیون لیتر بنزین و ۱۳۰ میلیون لیتر نفتگاز در روز است، دست یابد و مدیریت مصرف را نیز انجام دهد، مجموعه راهبردهایی فوری را در نظر گرفته است که اولویت نخست این راهبردها، نگهداشت و افزایش تولید است.
وی با اشاره به اینکه هماکنون ۲.۴ میلیون بشکه در روز ظرفیت پالایش نفت خام کشور است، گفت: از این مقدار ۵۰۰ هزار بشکه میعانات گازی است و ۱.۹ میلیون بشکه نفت خام نیز در پالایشگاههای مختلف کشور پالایش میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران تأکید کرد: بیشترین حجم پالایش کشور مربوط به پالایشگاه آبادان است که واحد جدید در کنار واحدهای قدیمی این مجتمع، روزانه ۴۷۰ هزار بشکه خوراک را دریافت و پالایش میکند.
عظیمیفر افزایش ۶۰۰ هزار بشکهای ظرفیت پالایشی کشور با تأمین منابع مالی پروژههای با پیشرفت بالا را قابل دسترس خواند و گفت: بخشی از این افزایش ظرفیت از طریق پالایشگاههای موجود و بخشی دیگر از طریق پالایشگاههای جدید انجام خواهد شد.
معاون وزیر نفت تأکید کرد: از پالایشگاههای موجود نیز در پالایشگاه آبادان ۶۰ هزار بشکه با زیرساختهای موجود امکان افزایش ظرفیت وجود دارد؛ واحد هایدروکراکر پالایشگاه آبادان نیز بهزودی وارد مدار میشود که با راهاندازی آن، ۶ میلیون لیتر از تولید نفت کوره کم و حدود ۵ میلیون لیتر نفتگاز یورو به تولیدات آن افزوده خواهد شد.
عظیمیفر تصریح کرد: در پالایشگاه اصفهان و تهران نیز امکان دریافت ۶۰ هزار بشکه خوراک بیشتر وجود دارد که با بهرهبرداری از خط لوله سبزآب - ری تا پایان امسال، توان انتقال خوراک را پیدا خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه در کیفیسازی نیز کارهای خوبی تاکنون انجام شده است، گفت: به دنبال این هستیم که طرح RHU پالایشگاه اصفهان را در دولت چهاردهم به سرانجام برسانیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران توسعه ظرفیت سیانجی، تسریع در اسقاط و نوسازی ناوگان حملونقل، کنترل عرضه خارج از شبکه سوخت، نوسازی و توسعه زیرساختهای ذخیرهسازی و انتقال، همچنین تنوعبخشی به سبد سوخت را از جمله راهکارها در حوزه مدیریت مصرف سوخت دانست.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 6
اخبار
کاهش شتاب افت تولید میدان مشترک پارسجنوبی در دستور کار است
طرحهای متنوع با هدف کاهش شتاب افت تولید گاز در میدان پارسجنوبی در دستور کار است که با اجرای آنها جان تازهای در کالبد این میدان مشترک دمیده میشود.
شرکت نفت و گاز پارس بهعنوان بزرگترین شرکت تولیدکننده گاز در ایران که راهبری حدود ۴۰ سکوی دریایی بههمراه صدها چاه تولیدی و هزاران کیلومتر خط لوله دریایی در بزرگترین میدان گازی جهان در خلیج فارس را به عهده دارد. و آنگونه که تورج دهقانی، مدیرعامل این شرکت اعلام کرده است، طرحهای مختلف با هدف کاهش شتاب افت تولید گاز درپارس جنوبی را در دستور کار دارد.
هماکنون ظرفیت برداشت روزانه ایران از میدان مشترک پارس جنوبی بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب است و براساس آماری که دریافت شده، قطر نیز از این میدان روزانه ۶۲۵ میلیون مترمکعب گاز برداشت میکند. متوسط تولید گاز غنی کشور از مجموع میدانهای فعال در خشکی و دریا، بیش از یک هزار میلیون مترمکعب در روز میرسد که این مقدار برای تأمین نیاز بخش خانگی، تجاری، صنایع، نیروگاهها، پتروشیمیها و تزریق گاز به میدانهای نفتی نیاز به تقویت دارد؛ به نحوی که در پیک مصرف، با متوسط کسری بیش از ۲۵۰ میلیون مترمکعب در روز رو به رو خواهیم بود.
در صورت ادامه روند کنونی مصرف گاز، شکاف میان توان تولید با مصارف مورد نیاز، بیش از این افزایش پیدا خواهد کرد، زیرا افزون بر رشد مصارف بخشهای مختلف به ویژه خانگی و صنایع، با افت طبیعی توان تولید میدانهای گازی طی سالهای آینده روبهرو میشوند؛ از این رو با توجه به اهمیت رفع تراز منفی تولید، این مهم باید مدیریت شود.
وزارت نفت دولت چهاردهم بنا دارد با برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت این مشکل را مدیریت کند و به این منظورپروژههایی مثل طرح ملی حفاری چاههای درون میدانی پارس جنوبی موسوم به«Infill» ازسوی شرکت نفت و گاز پارس در دست اجراست. با توجه به آغاز روند افت تولید در مخزن پارس جنوبی طی سالهای آینده، بر اساس مطالعاتی که از سوی مدیریت مهندسی نفت و گاز شرکت نفت و گاز پارس انجام شد، دو اقدام فشارافزایی و حفاری چاههای درون میدانی در دستور کارقرار گرفت.
عرضه سامانه هوشمند برای هوشمندسازی مدیریت منابع آب و انرژی
یکی از شرکت های فناور با گردآوری حدود ۲۰۰ نفر از دانش آموختگان دانشگاهی، راهکارهایی برای انجام تست نفوذ امنیت و سامانههایی مبتنی بر هوش مصنوعی برای تبدیل گفتار به متن عرضه کرده است.
یکی از شرکت های فناور طی حدود سه دهه فعالیت مستمر، تمرکز خود را بر تحقیق و توسعه و بومیسازی سامانههای مختلف و ارائه راهکار در زمینه سیستمهای ارتباطی، ایمنی و حفاظت الکترونیکی و مکانیکی قرار داده است و ثمره سالها تلاش و کوشش متخصصین خود را در اختیار جامعه امروز ایران قرار میدهد.در این راستا، با گردآوری مجموعهای متشکل از حدود ۲۰۰ نفر از جوانان و کارشناسان باتجربه کشور، محیطی پویا و کارامد جهت ارائه خدمات و محصولات فراهم آورد. زمینه تحقیقاتی این فناوران در حوزههایی چون «سیستمهای مخابراتی»، «امنیت اطلاعات و ارتباطات» و «اینترنت اشیا و شهر هوشمند» است.
شهر هوشمند یکی از زمینه های فعالیت این شرکت در حوزه اینترنت اشیاء است. سیستمهای حفاظت الکترونیک و نیز هوشمندسازی این ابزار به عنوان یکی از کاراترین و مؤثرترین راهکارها به منظور ارتقای سطح ایمنی و امنیت مطرح میشوند و این شرکت سامانه هایی را در حوزه های آب و انرژی، مدیریت ساختمان، محیط زیست هوشمند، حمل و نقل هوشمند، حفاظتی و ایمنی و دانشگاه هوشمند عرضه کرده است.
سامانه مدیریت آب و انرژی این شرکت از راهحلهای هوشمند همچون توزیع برق، روشنایی هوشمند، انرژیهای تجدیدپذیر، اندازهگیری هوشمند و مدیریت منابع آبی تشکیل شده است.
مدیریت این سامانه از تجهیزات تأسیسات مرکزی توزیع آب یعنی جایی که بر مصرف آب و دیتای قرائتشده از کنتورهای IoT-based در ساختمانها متمرکز شده، آغاز میشود. در این تأسیسات، آب از منابع به تصفیهخانه یا آبشیرینکنها پمپاژ میشود.بدیهی است که در سیستم مدیریت هوشمند منابع آب، این پمپها باید بهصورت اتوماتیک و بر اساس میزان مصرف آنلاین روشن و خاموش شوند. استفاده از چنین پمپهایی در مقیاس صنعتی، ثابت ماندن فشار آب حتی در بالاترین طبقه دورترین ساختمان به تأسیسات توزیع آب را تضمین میکند.محمدهادی ابراهیمی کارشناس منابع انسانی یکی از شرکتها در گفت و گو با ایسنا، در این زمینه اظهار داشت: ما از سال ۷۱ با پروژه هایی در حوزه مخابرات و شهر هوشمند و اخیرا در حوزه IOT فعالیت خود را آغاز کردیم.
وی افزود: «کنکاش» یکی از دستاوردهای این شرکت است. این محصول مجموعهای از راهکارهای قدرتمند و قابلاعتماد برای شبکههای موبایلی است که از اینترنت نسل دو (2G)، نسل سه (3G) و نسل چهار (4G) در هر دو حوزه CS و PS به منظور تحلیل شبکههای مخابراتی پشتیبانی میکند. اپراتورهای مخابرات با استفاده از ابزارهای گزارشدهی هوشمند و پایش قوی، میتوانند کار عیبیابی و تحلیل را به آسانی انجام دهند و با بهکارگیری سرویسهای تحلیل مشترک مثل مصرف دادها، هزینه نگهداشت مشتری را کاهش دهند و همزمان باعث افزایش رضایت مشتری شوند.به گفته وی، این راهحل برای بزرگترین اپراتور تلفن همراه در ایران با بیش از ۴۰ میلیون مشترک پیادهسازی شده است.وی با اشاره به دستاوردهای فناورانه این شرکت در حوزه هوش مصنوعی اظهار کرد: در این حوزه سه دسته فعالیت شامل پردازش تصویر، تبدیل گفتاری به نوشتاری و خلاصه سازی متون و دسته سوم تشخیص بیماری هایی مانند سرطان می شود.ابراهیمی با بیان اینکه با محصولات عرضه شده از سوی این شرکت می توان خلاصه ای از متن مقاله را ارائه داد، ادامه داد: تست نفوذ پذیری یکی دیگر از محصولات ما است که به کاربر امکان انجام تست هایی برای نفوذ پذیری را فراهم می کند.
گازرسانی به نیروگاهها کاهشی نداشته است
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه وزارت نفت امسال نسبت به پارسال مقدار سوخت معادل (گاز، گازوئیل و نفت کوره) بیشتری به نیروگاههای کشور تحویل داده است، گفت: امسال گازرسانی به نیروگاهها کاهشی نداشته و مقدار گازرسانی انجامشده حتی از برنامهریزی موجود در معاونت برنامهریزی وزارت نفت نیز بیشتر بوده است.
سعید توکلی با بیان اینکه بحث ناترازی انرژی مربوط به امروز و دیروز نیست و به عوامل متعدد در سالهای اخیر باز میگردد، اظهار کرد: هماکنون روزانه در اوج مصرف با کمبود ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز روبهرو هستیم.
وی یکی از دلایل وقوع ناترازی انرژی کنونی در کشور را سهم ۷۲ درصدی گاز در سبد انرژی کشور و ۸۵ درصدی گاز در سبد نیروگاهها و تنوع نداشتن این سبد سوختی دانست و افزود: بیشتر نیروگاههای برق دنیا سبد سوختی بسیار متنوعی دارند، از سوی دیگر برخی تکالیف قانونی ایجادشده برای دستگاههای اجرایی در سالهای گذشته سبب افزایش مصرف و کاهش بهینهسازی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه وزارت نفت امسال نسبت به پارسال مقدار سوخت معادل (گاز، گازوئیل و نفت کوره) بیشتری به نیروگاههای کشور تحویل داده است، گفت: امسال گازرسانی به نیروگاهها کاهش نداشته است و مقدار گازرسانی انجامشده حتی از برنامهریزی موجود در معاونت برنامهریزی وزارت نفت نیز بیشتر بوده است.
توکلی گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی انرژی کشور در خصوص افزایش بهینهسازی مصرف سوخت در سال ۱۳۹۹ باید صنایع عمده کشور مثل نیروگاهها و کارخانههای سیمان با مجموعه اقدامهای انجامشده در حوزه بهینهسازی، مصرف انرژی خود را کاهش دهند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.