شماره: 2488 / ۱۴۰۳ يازدهم آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
وزیر نفت: تمام تلاشمان را میکنیم تا در ماههای سرد سال قطعی گاز نداشته باشیم
وزیر نفت با تأکید بر اینکه وزارت نفت تمام تلاش خود را میکند تا قطعی گاز در ماههای سرد سال رخ ندهد، گفت: بدانید که حوزه مصرف خانگی و تجاری برای تأمین گاز خط قرمز این وزارتخانه است.محسن پاکنژاد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تقاضای ما از مردم برای صرفهجویی در مصرف گاز و سایر حاملهای انرژی بهمعنای مصرف نکردن نیست. به عبارت دیگر اگر مردم بتوانند یک درجه دمای سامانههای گرمایشی منازل خود را کاهش دهند، نقش مؤثری در رفع بخشی از ناترازی گاز در کشور خواهند داشت.وی درباره احتمال کمبود و گرانی کپسولهای گاز مایع در ماههای سرد امسال همچون سالهای اخیر تصریح کرد: همانطور که میدانید وزارت نفت برای توزیع گاز مایع سامانه درخواست فرآورده (سدف) را طراحی کرده است. در این سامانه مردم بنا بر نیاز خود ثبتنام میکنند. هماکنون در مورد گاز مایع هیچگونه محدودیتی نیست و امیدوارم هیچ کمبودی در این زمینه پیش نیاید.وزیر نفت درباره نحوه نظارت شرکت ملی گاز ایران بر مصرف گاز در کشور تأکید کرد: قطعاً هماکنون این نظارتها بهشدت اعمال میشود. بر اساس مقررات موجود، کل مصرفکنندگان گاز در کشور در ۱۲ پله قرار گرفتهاند و دو پله آخر با عنوان بدمصرفها معرفی شدهاند. این مصرفکنندگان قطعاً در صورت رعایت نکردن الگوی مصرف با مبالغ بیشتری در قبضهای ماه آتی خود مواجه خواهند شد، البته تأکید میکنم این افزایش قیمت فقط در مورد بدمصرفها خواهد بود و در پلههای اول تا دهم تغییر خاصی در تعرفههایشان ایجاد نخواهد شد.پاکنژاد درباره تعامل مجلس و دولت بهمنظور رفع مشکلات و دغدغههای مردم نیز اظهار کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی بنا به وظیفهای که دارند همواره تلاش میکنند دغدغههای مردم را به گوش دولت برسانند و ساختارهایی همچون هیئت دولت و وزرا نیز موظف و مکلف به پاسخگویی هستند. این پاسخگویی قطعاً خودش چراغ راهی برای ما وزرا در خدمترسانی بهتر به مردم خواهد بود.
تحویل سوخت به نیروگاهها افزایش یافت
وزیر نیرو گفت: در حال حاضر میزان تحویل سوخت به نیروگاهها افزایش یافته و میتوان گفت که ناترازی سوخت نیروگاهها بهبود یافته است.عباس علیآبادی با بیان اینکه در روزهای اخیر مشکل ناترازی سوخت بهبود یافته است، اظهار کرد: گازوئیل تحویلی در حال رسیدن به مرز حدود ۵۰ میلیون لیتر در روز است. هر چقدر از این رقم بالاتر برویم، با سرعت بیشتری میتوانیم مخازن را پر کنیم.به گفته وی علاوهبر این در بخش تحویل گاز نیز وضعیت بهبود یافته و هم اکنون به بالای ۱۸۰ میلیون مترمکعب رسیده ایم که قابل تقدیر است.محسن پاکنژاد - وزیر نفت نیز بهتازگی از افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی ارسال نفتگاز به نیروگاهها در طول ۲۵ روز اول آبان خبر داد و اعلام کرد: تولید نفتگاز در طول سه ماه گذشته در کشور افزایش یافت، تولید گاز خام یعنی گازی که قبل از تحویل به پالایشگاهها در بخش بالادستی نفت تولید میشود نیز تا ۳۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است. همه این افزایشها در طول دو ماهونیم گذشته محقق شده است و به تدریج این افزایشها تداوم دارد.به گفته وی، با توجه به محدودیتهای حوزه لجستیک در رساندن این مقدار سوخت به نیروگاهها مسائلی وجود دارد، ادامه داد: هنگامی که مقدار ذخایر سوخت نیروگاهی که تحویل میگیریم حدود ۴۵ درصد نسبت به دوره مشابه سال گذشتهاش پایینتر است، هر چقدر هم که برای تأمین این ذخایر تلاش کنیم، واردات انجام دهیم و تولید پالایشگاهها را افزایش دهیم، امکان اینکه بتوانیم به ذخایر سال گذشته برسیم کم است.
بازدید مدیرعامل مناطق نفتخیز جنوب
از مجتمع صنعتی کوپال
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از مجتمع صنعتی کوپال واقع در شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون بازدید کرد.ابراهیم پیرامون در این بازدید از نزدیک در جریان وضع تولید چاههای مخزن بنگستان میدان کوپال و شرایط تأسیسات و تجهیزات فرآورشی آن که هماکنون به علت پدیده تشکیل آسفالت، دچار محدودیت و مشکلات تولیدی و عملیاتی شدهاند، قرار گرفت.وی در این بازدید روند تعمیرات اساسی اضطراری تفکیکگر c واحد بنگستان مجتمع کوپال را بررسی و بر تسریع در اتمام کار و بازگشت واحد تفکیک یادشده به مدار عملیات تأکید کرد.در بخشی از این بازدید،قباد ناصری، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون و برخی از مدیران این شرکت گزارشی از روند انجام عملیات اورهال تفکیکگرها و تدابیر لازم برای تسریع در اتمام این عملیات ارائه کردند. در ادامه این بررسی میدانی، مقرر شد تا اوایل هفته پیشرو، تعمیرات اضطراری این بخش از واحد کوپال انجام و تفکیکگرهای مورد اشاره، در مدار عملیات قرار گیرند.مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در این بازدید، نشستی تخصصی با حضور مدیران و کارشناسان مدیریت امور فنی، مدیریت تعمیرات و مدیران ارشد شرکت نفت و گاز مارون تشکیل و مهمترین چالشهای مخزنی و عملیاتی چاههای بنگستانی میدان کوپال را مورد بررسی قرار داد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خبر داد
تعداد بازدید : 0
رکوردشکنی تولید گاز ایران در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اقدامهای راهبردی این شرکت در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم گفت: در این مدت کوتاه، اقدامهای مهم و قابل توجهی در مجموعه شرکت ملی نفت ایران انجام شده که از آن جمله میتوان به رکوردشکنی تولید گاز کشور اشاره کرد.
حمید بورد با اشاره به افزایش ۶۰ هزار بشکهای تولید روزانه نفت ایران در ۱۰۰ روز گذشته اظهار کرد: در این مدت تعمیرات، نگهداری، افزایش تولید و اجرای پروژهها در شرکت ملی نفت ایران انجام شده است.
وی با تأکید بر اینکه افزایش تولید نفت در شرکتهای مناطق نفتخیز جنوب، نفت و گاز اروندان، شرکت نفت مناطق مرکزی ایران و منطقه غرب کارون محقق شده است، افزود: از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون در حوزه افزایش تولید گاز نیز موفق بودیم و توانستیم با افزایش تولید حدود ۳۰ میلیون مترمکعب گاز، کمک قابل توجهی به رفع مشکلات کشور در حوزه ناترازی گاز داشته باشیم.
معاون وزیر نفت ادامه داد: مقدار افزایش تولید گاز در برخی روزها حتی به ۴۰ میلیون مترمکعب در روز نیز رسیده است.
بورد با قدردانی از تلاش تمام کارکنان شرکت ملی نفت ایران یادآور شد: این مقدار افزایش تولید گاز با اقدامهای انجامشده در حوزه فعالیت شرکتهای نفت مناطق مرکزی، نفت و گاز پارس و میدانهای جنوبی استان فارس بوده است، همچنین در منطقه سرخس و خانگیران اقدامهای مثبت و ویژهای در این زمینه شده است.
وی با اشاره به اینکه شرکت نفت بیش از ۱۰۰ بسته سرمایهگذاری آماده مذاکره با پیمانکاران و سرمایهگذاران مختلف دارد، گفت: مذاکره با برخی بانکها و سرمایهگذاران بخش خصوصی در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در سه ماه گذشته، سه قرارداد بزرگ صنعت نفت در شورای اقتصاد تصویب و مقدمات اجرایی آن فراهم شده است و پیشبینی میشود نخستین قرارداد از هفته آینده وارد فاز اجرایی شود.
بورد همچنین از عملیاتی شدن ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی در چند روز گذشته خبر داد و افزود: با راهاندازی این ایستگاه، حدود ۳ تا ۵ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه شده است.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح انجیال ۳۱۰۰ را نیز بهصورت جدی در دستور کار قرار دادهایم، گفت: با برنامهریزیهای انجامشده، هر دو طرح به همراه طرح بزرگ دیگری، در آیندهای نزدیک و بهصورت رسمی افتتاح خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در تشریح دیگر دستاوردهای وزارت نفت دولت چهاردهم در ۱۰۰ روز نخست آغاز بهکار خود، به اصلاح مسائل رفاهی و پرداخت حقوق و مزایای کارکنان عملیاتی اشاره و تصریح کرد: با همکاری دولت، شخص رئیس جمهور و نهادهای ذیربط، فرصتی ایجاد شد تا از آبان اصلاحاتی در مسائل رفاهی و پرداخت حقوق کارکنان مناطق عملیاتی و گرمسیر، به ویژه سکوهای دریایی و جزایر ایجاد شود که در رفع دغدغه کارکنان بسیار تأثیرگذار بوده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 2
اخبار
ظرفیت تولید در میدان آزادگان جنوبی افزایش یافت
سرپرست بازرسی فنی و خوردگی فلزات شرکت نفت و گاز اروندان گفت: با غلبه بر چالشهای فنی و طی عملیات پیچیده جوشکاری حین سرویس و ایجاد انشعابها (هاتتپ) روی خطوط لوله چاههای نمکی، افزایش ظرفیت تولید در آزادگان جنوبی محقق شد.
ایمان اعتماد اظهار کرد: پیرو تکلیف شرکت ملی نفت ایران مبنی بر افزایش تولید بهصورت ضربتی، نشستهای کارشناسی به راهبری مدیریت شرکت برگزار و راهکارهای عملیاتی تبیین شد.
وی افزود: یکی از مهمترین چالشهای پیش رو برای افزایش تولید آزادگان جنوبی، کمبود ظرفیت فرآورشی است که بهمنظور رفع این مشکل، تصمیم بر آن شد با ایجاد انشعابها از چاههای نمکی، امکان انتقال نفت نمکی به تأسیسات غرب کارون و آزادگان شمالی فراهم شود و ظرفیت تولید را افزایش دهیم.
سرپرست بازرسی فنی و خوردگی فلزات شرکت نفت و گاز اروندان با تأکید بر اهمیت عملیاتهای پیچیده در این پروژه بیان کرد: برای جلوگیری از توقف تولید و افزایش سرعت عملیات، از روشهای جوشکاری حین سرویس و عملیات هاتتپ استفاده شد. این روشها به ما امکان میدهد بدون توقف تولید، انشعابهای مورد نیاز را ایجاد کنیم و در فازهای مختلف به افزایش تولید دست یابیم.
اعتماد با اشاره به عملیات هاتتپ گفت: در این عملیات، بدون توقف جریان سیال، روی چند خط لوله انتقال، غلاف تقویتی و انشعاب مورد نیاز جوشکاری و در ادامه عملیات سوراخکاری انجام میشود. این عملیات بهدلیل حساسیت بالا و احتمال بروز خطرات ناشی از فشار و دمای بالای حین جوشکاری، نیازمند رعایت دقیق استانداردها و استفاده از تجهیزات تخصصی است.
وی رعایت الزامهای استانداردی را یکی از اولویتهای اصلی شرکت در اجرای این پروژه دانست و افزود: باید به موازات افزایش تولید، به تعمیر و نگهداری تأسیسات و خطوط لوله نیز توجه ویژه داشته باشیم تا از بروز اختلال در تولید پایدار جلوگیری شود.
سرپرست بازرسی فنی و خوردگی فلزات شرکت نفت و گاز اروندان به اهمیت حفاظت از خوردگی فلزات اشاره کرد و گفت: خوردگی یکی از مهمترین عوامل تخریب تأسیسات نفتی است. به همین دلیل برای کنترل نرخ خوردگی و افزایش عمر مفید تجهیزات، افزون بر استفاده از آلیاژها و پوششهای مقاوم در برابر خوردگی، تزریق انواع بازدارنده، پایش و نگهداری سامانههای حفاظت کاتدی و ارزیابی پوشش در کنار بازرسیهای دورهای از تجهیزات در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران:
نرخ گاز مایع سهمیهای بههیچوجه تغییر نکرده است
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآودههای نفتی ایران با تأکید بر اینکه نرخ گاز مایع سهمیهای هیچ تغییری نسبت به قبل نداشته است، گفت: اگر مصرفکنندهای بخواهد مازاد بر سهمیهای که برایش در سامانه درخواست فرآوردههای نفتی (سدف) مشخص شده است، گاز مایع دریافت کند، باید در مرحله اول در این سامانه ثبتنام کند.
کرامت ویسکرمی با اشاره به آییننامه اجرایی تبصره هشت قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور که به تصویب هیئت وزیران رسیده و در تاریخ ۲۰ آبان ۱۴۰۳ ابلاغ شده است، اظهار کرد: نرخ گاز مایع مازاد بر سهمیه مصرفکنندگانی که از گاز مایع استفاده میکنند (مصرفکنندگانی که به شبکه گاز طبیعی دسترسی ندارند یا در مواقعی از فصل سرد سال گاز طبیعی آنها قطع میشود) و نیاز به گاز مایع دارند، هیچ تغییری نسبت به قبل نداشته است.
وی تصریح کرد: مصرفکنندگان گاز مایع با همان نرخ یارانهای در سیلندرهایی که در اوزان مختلف ۲، ۵، ۱۱، ۲۵، ۳۳، ۴۵، ۵۰ کیلوگرمی دریافت کردهاند و بدون تغییر قیمت گاز مایع دریافت خواهند کرد، البته اگر مصرفکنندهای بخواهد مازاد بر سهمیهای که برایش در «سدف» مشخص شده گاز مایع دریافت کند، قیمت آن افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران افزود: برای مثال قیمت گاز مایع سیلندر ۱۱ کیلویی سهمیهای در محل تأسیسات ۴۴ هزار تومان، تحویل در محل نمایندگی ۶۹ هزار تومان و تحویل در محل مصرف ۷۷ هزار تومان است.
ویسکرمی با بیان اینکه مصرفکنندهای که نیاز به سهمیه مازاد دارد نرخ آن متفاوت خواهد بود، گفت: فرض کنید برای مصرف کنندهای هر ماه چهار سیلندر ۱۱ کیلویی در نظر گرفته شده و این چهار سیلندر را مصرف کرده است و مازاد بر سهمیه نیاز دارد، نخست باید در «سدف» درخواست خود را ثبت کند تا مراحل تأیید و تصویب طی شود، بنابراین سیلندر ۱۱ کیلویی را به قیمت ۱۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان در محل تأسیسات، ۱۵۷ هزار تومان در محل نمایندگی و ۱۶۶ هزار تومان در محل مصرف دریافت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در مصوبه هیئت وزیران نرخ گاز مایع مازاد بر سهمیه را ۳۰ درصد قیمت صادراتی در نظر گرفتند، تصریح کرد: شرکتهای توزیعکننده، گاز مایع را بر مبنای ۳۰ درصد نرخ صادراتی که ماهانه تعیین میشود از شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی خریداری میکنند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: سهمیه گاز مایع هیچ تغییری نداشته است و خانوار روستایی عشایری و خانوارهای شهری که از نعمت گاز طبیعی بیبهره هستند همان چهار سیلندر ۱۱ کیلویی سهمیهای را بدون تغییر قیمت دریافت خواهند کرد.
ویسکرمی با بیان اینکه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان قطعاً بر نرخهایی که اعلام کرده است، نظارت خواهد کرد، گفت: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز در مناطق سیوهفتگانه در سراسر کشور بر نحوه توزیع و عملیات آن، نظارتهای خاص خود را انجام خواهد داد و اگر مغایر با قیمتهایی که اشاره شد مورد یا شکایتی در حوزه قیمت بروز کرد یا از سوی شرکتهای توزیعکننده گاز مایع یا نمایندگیها، قیمتهای اعلامشده رعایت نشود، مردم عزیز میتوانند شکایت خود را با شماره تلفن «۱۲۴»، سامانه پاسخگویی به شکایت وزارت صمت، یا با سامانه پاسخگویی و ارتباط با مشتریان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با شماره «۰۹۶۲۷» بهصورت ۲۴ ساعته، شکایات خودشان را مطرح کنند. قطعاً شکایتها از طرف مجموعه شرکت ملی پخش و سازمانهای صمت استانی مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
عزم جدی دولت برای تقویت صنعت نفت و گاز کشور
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: دولت عزم و اراده جدی برای تقویت صنعت نفت و گاز کشور دارد و به دشمنان نیز این پیام را میدهد که در برابر تهدیدها و فشارهای خارجی تسلیم نخواهد شد و به توسعه و پیشرفت خود در صنعت نفت ادامه خواهد داد.
فرهاد شهرکی با بیان اینکه وزیر نفت دولت چهاردهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که صنعت نفت و گاز از طرف دشمن تهدید جدی شده بود، اظهار کرد: در روزهای اوج تهدید دشمن، وزیر نفت با حضور در منطقه عسلویه نشان داد عزم و اراده دولت برای حفظ و تقویت صنعت نفت و گاز کشور تا چه مقدار است. این سفر همچنین پیامی به دشمنان بود که ایران در برابر تهدیدها و فشارهای خارجی تسلیم نخواهد شد.
وی افزود: این سفر نشانهای از تعهد و مسئولیتپذیری دولت در قبال کارگران و نیروهای فعال در صنعت نفت و گاز کشور تلقی شد و نشاندهنده حمایت و پشتیبانی دولت از تلاشها و زحمات کارگران و نیروهای فعال در این صنعت بود و به افزایش انگیزه و روحیه آنها کمک کرد، همچنین بهعنوان پیامی به دشمنان تلقی شد که صنعت نفت به توسعه و پیشرفت خود ادامه خواهد داد.موسی احمدی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس نیز با بیان اینکه وزیر نفت در مدت اخیر با همکاری مجلس توانست موضوع سقف حقوق کارکنان عملیاتی نفت و مشکلات مربوط به آن را حل کند، گفت: همه اعضای کمیسیون انرژی مجلس بر رفع این مشکل اتفاق نظر داشتند. نمایندگان وزارت نفت نیز دفاع خوبی از این موضوع در کمیسیون داشتند که خوشبختانه این مشکل برطرف شد.وی با بیان اینکه وزیر نفت در این مدت نگاه مثبت و ویژهای به بحث مسئولیتهای اجتماعی داشته است، اظهار کرد: اتفاقهای خوبی در صنعت نفت افتاده و مدیران حاضر در منطقه انرژی پارس از توانمندی بالایی برخوردارند.
زیرساختهای لازم سوخت جایگزین در صنایع قم ایجاد شود
مدیر بهرهبرداری شرکت گاز قم گفت: صاحبان واحدهای صنعتی این استان باید زیرساختهای لازم برای استفاده از سوختهای جایگزین ایجاد کنند، با این اقدام صنایع در زمانهایی که تامین گاز طبیعی با محدودیت مواجه میشود، راهگشاست.
رسول قرنلی به افزایش مصرف گاز در فصل سرد سال اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات اصلی صنایع، به ویژه واحدهای صنعتی بزرگ مانند فولاد، سیمان و کورههای سنتی، نداشتن زیرساختهای مناسب برای استفاده از سوخت دوم است، این مشکل بهویژه در زمستان که مصرف گاز افزایش مییابد، بیشتر نمود دارد.وی توضیح داد: در این ایام( زمستان)، گاز بهعنوان سوخت اصلی صنایع و نیروگاهها با محدودیت مواجه میشود، چرا که اولویت با تأمین نیازهای گاز خانگی است.
به گفته وی، این اقدامات نه تنها از بحرانهای ناشی از ناترازی گاز در فصلهای سرد جلوگیری میکند، بلکه به کاهش فشار به شبکه گازرسانی در زمان اوج مصرف کمک خواهد کرد.
قرنلی اظهار داشت: این راهکار بهویژه برای صنایعی که نیاز مداوم به سوخت دارند و نمیتوانند فعالیت خود را متوقف کنند، ضروری است. از اینرو، توجه به ایجاد زیرساختهای لازم برای استفاده از سوختهای جایگزین میتواند نقش مهمی در پایداری تولید و کاهش مشکلات مربوط به تأمین گاز ایفا کند.
وی گفت: حدود یکسوم از مصرف سالانه گاز استان به نیروگاه سیکل ترکیبی، یکسوم به صنایع مختلف و یکسوم دیگر به سایر مشترکین اعم از خانوارها، واحدهای تجاری، آموزشی و عمومی اختصاص دارد.
در فصل زمستان، به دلیل افزایش مصرف خانگی، اولویت به تأمین گاز برای مشترکین خانگی داده میشود. این امر موجب محدودیت در تأمین گاز برای نیروگاهها و صنایع پرمصرف میشود، چرا که تأمین نیازهای خانگی بهویژه در این فصل از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی با اشاره به مزایای گاز طبیعی نسبت به سوختهای فسیلی گفت: گاز طبیعی بهعنوان سوختی پاک شناخته میشود و نسبت به سایر سوختها، آلایندههای کمتری تولید میکند. به همین دلیل، هر گونه صرفهجویی در مصرف گاز طبیعی نهتنها به کاهش آلایندهها کمک میکند، بلکه به بخش صنعت، اشتغالزایی برای جوانان و حفاظت از محیطزیست نیز کمک خواهد کرد.
وی همچنین در خصوص طرحهای پیشنهادی وزارت نفت برای مدیریت مصرف گاز در کشور گفت: در راستای مقابله با بحران ناترازی گاز، وزارت نفت به صنایع پیشنهاد دادهاست که در ۶ ماه نخست سال گاز طبیعی را به شکلهای مختلف تبدیل کرده و آن را ذخیرهسازی کنند تا در نیمه دوم سال که نیاز به گاز بیشتر است، از آن استفاده کنند.
قرنلی در پایان تأکید کرد که همزمان با تلاش برای بهبود زیرساختها و ذخیرهسازی گاز، همکاری و همراهی صنایع در استفاده بهینه از منابع گازی و کاهش مصرف در فصلهای سرد از اهمیت ویژهای برخوردار است.
گفتنی است مجموع مشترکین گاز طبیعی در این استان به ۴۶۲ هزار و ۱۹۵ مشترک رسیدهاست.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قم نزدیک به ۲ هزار واحد بهرهبردار با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته صنعت های مختلف مشغول تولید هستند.
رشد7/16درصدی تولید برق در نیروگاه شهید رجایی
بیش از هشتصد و شصت و چهار میلیون کیلووات ساعت انرژی خالص در آبان ماه امسال از سوی واحدهای نیروگاه شهید رجایی تولید و به شبکه سراسری تحویل شد.جواد دوستی معاون مهندسی و برنامه ریزی این نیروگاه در تشریح میزان تولید انرژی در آبان ماه امسال گفت: در هشتمین ماه سال جاری، به میزان هشتصد و شصت و چهار میلیون و نهصد و هفده هزار کیلووات ساعت انرژی خالص در واحدهای بخاری و سیکل ترکیبی نیروگاه، تولید و به شبکه سراسری تحویل شده است.دوستی در ادامه به سهم تولید واحدهای بخاری و سیکل ترکیبی در آبان ماه اشاره کرد و بیان داشت: از این میزان انرژی تولیدی، ۴۲۶ میلیون و ۵۲۷ هزار کیلووات ساعت انرژی در واحدهای نیروگاه سیکل ترکیبی و ۴۳۸ میلیون و ۳۹۰ هزار کیلووات ساعت انرژی در واحدهای نیروگاه بخار تولید شده است.
این میزان انرژی در حالی در نیروگاه شهیدرجایی تولید شده است که یک واحد ۲۵۰ مگاواتی آن برای انجام تعمیرات نیمه اساسی و یک واحد گازی سیکل ترکیبی آن برای انجام بازدید مسیر گاز داغ از مدار تولید، خارج بوده است که پس از انجام تعمیرات و کسب آمادگی لازم به مدار تولید باز خواهند گشت.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.