شماره: 2489 / ۱۴۰۳ دوازدهم آذر
تعداد بازدید : 2
اخبار
امشب؛ گفتگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم
رئیسجمهور دوشنبهشب بعد از خبر ۲۱ شبکه اول سیما در یک گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم سخن خواهد گفت.مسعود پزشکیان رئیس جمهور دوشنبهشب بعد از خبر 21 شبکه اول سیما در یک گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم سخن خواهد گفت.این دومین گفتگوی تلویزیونی پزشکیان در مقام ریاستجمهوری است.
دفتر رئیس جمهور: دولت
برای اصلاح قانون حجاب اقدام میکند
معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور درباره قانون حجاب نوشت: دولت برای اصلاح قانون حجاب اقدام میکند.
سید مهدی طباطبایی روز یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ در شبکه اجتماعی ایکس درباره قانون حجاب نوشت: برای اصلاح قوانین بد هم مسیرهای منطقی پیشبینی شده است، حکمرانی شایسته از اجرای قوانینی که مخالف مصالح کلی کشور است و جامعه را دچار تنش و دوپارگی خواهد کرد پیشگیری خواهد کرد. باید قدری بیشتر صبور باشیم. گفتهاند کامیابی عاقبت کسی است که صبر میورزد.محمدباقر قالیباف روز چهارشنبه هفتم آذرماه در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت روز مجلس، درخصوص ابلاغ قانون حجاب گفت: حجاب قانون دارد و این قانون که در زمان خودش ابلاغ خواهد شد یک لایحه است و دولت برخی مواد را به آن اضافه کرد، ما در مجلس گفتیم باید برخی ابعاد هم اضافه شود و نمیتوان فقط سلبی به آن نگاه کرد.رئیس مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: براساس قانون حجاب که ۲۳ آذر ابلاغ خواهم کرد، کسی که کشف حجاب می کند، در مرحله دوم، جریمه بار اول ارتکاب کشف حجاب هم به آن اضافه می شود. سعی کردیم جلوی هرگونه درگیری مستقیم را بگیریم.
مجلس برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴
سه شیفته شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با سه شیفته شدن جلسات علنی مجلس برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ موافقت کردند.محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان جلسه علنی دیروز مجلس اعلام کرد: برای سه شیفته شدن بررسی لایحه بودجه نیاز به رای نمایندگان داریم.در ادامه قالیباف این موضوع را به رای نمایندگان گذاشت و نهایتا نمایندگان با ۱۷۶ رای موافق، ۵۵ رای مخالف، ۱ ممتنع از ۲۵۲ نماینده حاضر با سه شیفته شدن جلسات مجلس موافقت کردند.قرار است بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور از عصر دیروز در مجلس آغاز شود.مسعود پزشکیان رئیسجمهور یکم آبان ماه بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ را که شامل احکام بودجه است برای بررسی و تصویب به مجلس ارائه کرد و ۷ آبان ماه کلیات آن در کمیسیون تلفیق به تصویب رسید.سپس نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز ۸ آبان ۱۴۰۳، با ۱۴۶ رای موافق، ۹۶ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از ۲۴۹ نماینده حاضر با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ موافقت کردند.بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ از روز ۲۲ آبان در کمیسیون تلفیق آغاز شد و ۶ آذرماه در این کمیسیون به پایان رسید.
«محمدآشوری تازیانی» استاندار هرمزگان شد
سخنگوی دولت از انتخابات استاندار هرمزگان در جلسه دیروز هیأت دولت خبر داد.فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت اعلام کرد: «محمدآشوری تازیانی» در جلسه دیروز هیأت دولت به عنوان استاندار هرمزگان برگزیده شد.آشوری تازیانی در دورههای هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم به عنوان نماینده مردم بندرعباس، قشم، خمیر، حاجی آباد و ابوموسی بود.از سوابق دیگر استاندار جدید هرمرگان میتوان به فرمانداری بندرعباس، معاونت سیاسی امنیتی استانداری هرمزگان اشاره کرد.در جلسه علنی روز یکشنبه - ۱۱ آذرماه - صحن علنی مجلس شورای اسلامی، بررسی تقاضای استعفای محمد آشوری تازیانی از سمت نمایندگی نیز در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با ۲۰۶ رای موافق، ۴۰ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از ۲۵۰ نماینده حاضر با این استعفا موافقت کردند.
حمله نیروهای یمن
به هدفی مهم و حیاتی در تل آویو
نیروهای مسلح یمن با صدور بیانیهای اعلام کرد که یک هدف حیاتی در منطقه یافای اشغالی با موشک هایپرسونیک «فلسطین ۲» هدف قرار داده است.سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن روز یکشنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور در یک عملیات نظامی یک هدف حیاتی در منطقه یافای اشغالی را با موشک هایپرسونیک «فلسطین 2» هدف قرار دادند.نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که عملیاتهای نظامی خود را با استفاده از موشک و پهپاد برای حمایت و پشتیبانی از رزمندگان مقاومت در نوار غزه و کرانه باختری افزایش خواهد داد.سخنگوی نیروهای مسلح یمن تاکید کرد که عملیات نیروهای مسلح یمن تا زمانی که تجاوزات دشمن صهیونیستی ادامه دارد و محاصره نوار غزه متوقف نشده باشد، ادامه خواهد یافت.
ارتش سوریه تعدادی از تروریستها را
به اسارت گرفت
ارتش سوریه در ادامه پیشروی خود در شمال حماه و جنوب استان ادلب، تعداد زیادی از تروریستها را به اسارت گرفت.ارتش سوریه با تقویت مواضع و اعزام نیروهای تازه نفس به شمال استان حماه توانسته است شمار زیادی از تروریستهای مهاجم به استان مذکور را به اسارت بگیرد.ارتش سوریه از صبح یکشنبه حملات هوایی شدید و دقیقی علیه تروریستها در استانهای ادلب و حلب انجام داده تا مانع از تثبیت مواضع تروریستها در شهر حلب، بزرگترین شهر سوریه شده و عقبه آنها را در هم کوبیده و خطوط پشتیبانی آنها را قطع کند.طی این مدت، شهر ادلب که بیش از یک دهه در اشغال تروریستهاست، نزدیک به 10 بار هدف حمله قرار گرفته که مقرها، انبارهای مهمات و ساختمانهای محل استفاده تروریستها هدف این حملات بودهاند.از شهر حلب نیز خبر میرسد که جنگندههای سوری و روسی، تجمع تروریستها در محله الاذاعه و ورودی دانشگاه حلب (غرب شهر) هدف قرار داده است.تروریستها بعد از متوقف شدن در شمال استان حماه و بعد از آن فرار به داخل استان ادلب، به دنبال پیشروی در شمال استان حلب و بیرون راندن شبه نظامیان کُرد هستند که در این منطقه حضور داشته و با عقب نشینی ارتش سوریه برخی از این مناطق را به کنترل خود درآورده بودند. مخالفان میگویند خطوط دفاعی کُردها در اطراف تل رفعت شکسته است.
بسترهای تک نرخی شدن ارز باید آماده شود
ادامه از صفحه اول
امیدوار هستیم با راه اندازی بازار ارز توافقی فرآیند تک نرخی شدن ارز آغاز شد، چرا که این موضوع بسیار مهم تاثیر گذار اقتصادی باید از جایی شروع شود و کلید زده شود لذا بهتر است بانک مرکزی در تکمیل مجموعه اقداماتی که در این موضوع صورت داده زمینه ساز تک نرخی شدن ارز شود.
برای تک نرخی شدن ارز باید نصف راه پیموده شود یعنی باید نظام اقتصادی و پولی و بانکی کشور برای قرار گرفتن در این مسیر آماده شوند بنابراین بخشی از آماده سازی تک نرخی شدن ارز میتواند با راه اندازی بازار توافقی ارز محقق شود.
علی رغم تاکید بر تک نرخی شدن ارز، اما همچنان خواستار توجه به رفاه و معیشت اقشار مختلف جامعه بخصوص طبقه آسیب پذیر هستیم چرا که تامین کالاهای اساسی و دارو باید در دستور کار و اولویت اصلی دولت و بانک مرکزی باشد لذا ارز مورد نیاز این موارد باید با نرخ متعادل عرضه شود.
امیدواریم دولت ضمن حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه و ارائه طرحهایی برای تقویت توان اقتصادی و درآمد زایی آنها بانک مرکزی را در رسیدن به این راه کمک کند تا این سیاست اعمال شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
مجلس و دولت مصمم برای خدمت به مردم
رئیسجمهور با تاکید براینکه مجلس و دولت برای خدمت به مردم و حل مشکلات مصمم هستند، گفت: باور دارم با همفکری میتوانیم همه مشکلات را از پیش رو برداریم.
مسعود پزشکیان روز یکشنبه در نشست مشترک دولت و مجلس که در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه ۳ ساعت در خدمت نمایندگان مجلس بودیم، گفت: دولت و مجلس مصمم هستند که در خدمت مردم باشند و مشکلات را با همراهی، همدلی و همفکری از پیش رو بردارند. تلاش میکنیم که وفاق و وحدت را به عنوان یک میثاق مشترک با یکدیگر داشته باشیم.
وی تصریح کرد: اگر براساس وحدت و وفاق عمل کنیم هیچ مشکلی نیست که نتوانیم حل کنیم. در دنیا برای تمام مشکلات هزاران راه حل وجود دارد و اگر با هم باشیم و براساس تجربه و علم، کارشناسی و مدیریت عمل کنیم میتوانیم دغدغه مردم را رفع کنیم و باور جامعه را به اسلام و حکومت و مجلس افزایش دهیم.
رئیسجمهور با ارائه گزارشی از ۱۲۰ روز فعالیت دولت چهاردهم، گفت: تلاش کردیم در ارائه کابینه ساختار وفاق را رعایت کنیم و به دور از دسته، جناح و گروه از تمام سلایق و نگاهها با درنظر گرفتن توانمندیها استفاده کنیم. این بی سابقه بود که همه اعضای کابینه توانستند از مجلس رأی اعتماد بگیرند.
پزشکیان با تشکر از همراهی مجلس به خاطر بررسی های کارشناسیهای و تخصصی انجام شده در خصوص لایحه بودجه، گفت: سعی میکنیم اشکالات مطرح شده در لایحه از سوی نمایندگان را برطرف کرده و یک بودجه عملیاتی را نهایی کنیم.
وی اضافه کرد: امیدواریم با همین روندی که طی میکنیم، دست به دست هم دهیم و ناترازیها و مشکلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم را حل کنیم و این فقط با کمک شما و مردم ممکن است. نیاز ما به شما برای ادامه راه بسیار بیشتر از آن چیزی است که تا کنون انجام شده است.
رئیسجمهور گفت: برای حل ناترازیها قطعا راهحلهایی وجود دارد و باید دست به دست هم دهیم که راهحلهای مناسب را پیدا و در کشور پیاده کنیم.
پزشکیان با اشاره به اولویتهای دولت چهاردهم، تاکید کرد: مشکلات بسیاری در پیش رو داشتیم، پرستاران، گندمکاران، بازنشستگان، همسانسازی و پاداشها مسائلی بود که با آن درگیر بودیم و تلاش کردیم تا حد امکان مشکلات را حل کنیم.
وی با تاکید براینکه به هیچ وجه دنبال جنگ و خونریزی نیستیم، اظهار کرد: در رابطه با مسائل سیاست خارجی تلاش کردیم تا جایی که ممکن است روابط با کشورهای مختلف و همسایگان را توسعه دهیم.
رئیسجمهور افزود: آنهایی که در دنیا و منطقه جنگ را گسترش می دهند همانهایی هستند که شعار آزادی و دموکراسی سر می دهند. به عنوان یک انسان، فارغ از اینکه رئیسجمهور یک کشور هستم، وقتی میبینم کشوری بمب را بر سر کودکان و زنان میریزد و قتل عام میکند و بیش از ۱۰ هزار نفر کودک را به شهادت رساندند و دنیایی که در آن زندگی میکنیم نظارهگر این جنایتها است و این شرم آور است.
پزشکیان با طرح این پرسش که تعجب میکنم چگونه میگویند ما حقوق بشر را رعایت می کنیم؟ گفت: آیا آنان حق دارند به ما بگویند حقوق بشر را رعایت می کنید؟ در جنگ با زن و کودک و بیمارستان و مسجد چه کار دارید؟ آنها مرد نیستند و بویی از انسانیت نبردهاند. این فاجعه در منطقه با پشتیبانی آمریکا و تسلیحات آنان است.
وی گفت هرگز به تمامیت ارضی هیچ کشوری چشم نداشتهایم، منطقه ما هیچ نیازی به حضور بیگانگان ندارد و ما امیداریم که بتوانیم در ارتباط با همسایگان، برداشتهای غلطی که از یکدیگر داشتیم را با گفتوگو و صحبت کردن حل کنیم. از نظر ارتباطات منطقهای در وضعیت خوبی قرار داریم و این برای اولین بار است که تمام کشورهای منطقه، تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم کردند که در این مورد قدردان آنها هستیم.
رئیسجمهور با اشاره به تحولات سوریه گفت: امیدواریم که کشورهای اسلامی مداخله کنند و اجازه ندهند که اسرائیل و آمریکا از این وضعیت سوء استفاده کنند.
پزشکیان در پایان از نمایندگان مجلس تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد که دولت و مجلس با قدرت و کارشناسی مشکلات مردم کشور را حل کنند.
جلسه کمنظیر مجلس و دولت
رئیس مجلس شورای اسلامی هم در پایان نشست مشترک مجلس و دولت که به مناسبت روز مجلس برگزار شد، این جلسه را کم نظیر خواند و گفت که در این جلسه درباره موضوعات اقتصادی و گره گشایی از زندگی مردم، با تاکید بر حل مشکلات اقتصادی و معیشتی بحث شد.
محمدباقر قالیباف با خیرمقدم به رئیس جمهور و اعضای هیات دولت گفت: اولین روز بررسی بودجه در صحن مجلس است که مصادف با حضور اعضای هیات دولت شد که درباره موضوعات اقتصادی صحبت شد.
وی افزود: در این چهار سال که مجلس بودم، امروز یکی از جلسات کم نظیر بین دولت و مجلس با محوریت موضوعات اقتصادی و گره گشایی از زندگی مردم با تاکید بر حل مشکلات اقتصادی و معیشتی بحث شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نکاتی که اینجا مورد بحث قرار گرفت و در برنامه هفتم هم پیشبینی شده، در اولویت کاری ما است؛ ما در حوزه معیشت به خصوص برای ۵ دهک پایین جامعه متمرکز به کالا برگ خواهیم شد تا بتوانیم از آنها هدفمندتر در مقابل تورم حمایت کنیم.
وی با اشاره به اهمیت موضوع مسکن گفت: موضوع مسکن باید در اولویت باشد که در این جلسه مورد بحث قرار گرفت.
قالیباف درباره مباحث مطرح شده در حوزه انرژی گفت: ما در این حوزه دو بحث مصرف بالا داریم؛ یک زمانی پرمصرفی است که در اسلام حرام است و مردم هم باید برای صرفهجویی کمک کنند اما زمانی هدر ر4فت داریم که باید با کمک دولت و مجلس و همکاری مردم از آن جلوگیری شود چون سرمایه ها نه تنها هدر رفته که به خاک، آب و هوا صدمه زده و باعث آلودگی صوتی هم میشود.
وی با تاکید بر اینکه موضوع اشتغال در اولویت است، گفت: انشاءالله از بعد ازظهر بررسی بودجه شروع میشود و کار را باید با هماهنگی و همدلی پیش ببریم.
قالیباف با تاکید بر اینکه رابطه دولت و رابطه مجلس یک رابطه پایدار، همراه و هماهنگ است، گفت: قطعا بدون همدلی و بدون همکاری، همافزایی صورت نمیگیرد و ما به این همافزایی نیاز داریم که ذی نفع نهایی این هم افزایی مردم هستند. امیدوارم مردم با بودجه سال آینده و در ادامه کار شاهد کاهش آثار تورمی و ثبات اقتصادی به خصوص برای سرمایهگذاران و امنیت سرمایه باشند. در این باره بعدا مفصلتر و در جلسه سران موضوعاتی را به اطلاع مردم میرسانیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
دستیار اجتماعی رئیس جمهور:
باید در سیاستهای اقتصادی بازنگری کنیم
دستیار اجتماعی رئیس جمهور گفت: مشکلات امروز کشور به دلیل برخی سیاستهای ناکارآمد گذشته و عدم سرمایهگذاریهای مناسب به وجود آمده است و اکنون باید با همدلی و مدیریت صحیح، مسیر را اصلاح کنیم.
علی ربیعی در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز که روز یکشنبه ۱۱ آذر ماه ۱۴۰۳ در سالن جلسات اتاق بازرگانی استان برگزار شد، بر لزوم بازنگری در سیاستهای اقتصادی و همکاری گسترده میان دولت، بخش خصوصی و نهادهای مدنی تأکید کرد.
وی با اشاره به شرایط پیچیده اقتصادی کشور، اظهار کرد: ما در برههای حساس قرار داریم که نیازمند تصمیمگیریهای کارشناسی و مشارکت همگانی است. مشکلات امروز کشور به دلیل برخی سیاستهای ناکارآمد گذشته و عدم سرمایهگذاریهای مناسب به وجود آمده است و اکنون باید با همدلی و مدیریت صحیح، مسیر را اصلاح کنیم.
ربیعی در این جلسه به چالشهای اساسی کشور، از جمله بحران آب، انرژی و فرسودگی زیرساختها اشاره کرد و گفت: بحرانهایی مانند کمبود آب و فرسودگی شبکههای برق، نتیجه سالها غفلت و نبود برنامهریزی است. این مشکلات تنها با اقدامات مقطعی حل نمیشوند و نیازمند یک برنامه بلندمدت و علمی هستند.وی با تأکید بر اهمیت نقش بخش خصوصی در توسعه اقتصادی کشور، افزود: اتاقهای بازرگانی میتوانند بهعنوان پل ارتباطی میان دولت و بخش خصوصی، پیشنهادها و راهکارهای کارشناسی ارائه دهند. ما باید از تجربیات و دانش همه افراد شایسته استفاده کنیم و دایره مشارکت را گسترش دهیم.ربیعی به ضرورت ایجاد فهم مشترک میان مسئولان و جامعه اشاره کرد و اظهار کرد: بدون ایجاد یک درک مشترک از مشکلات و راهحلها، تصمیمگیریهای کلان کارآمد نخواهد بود.دستیار رئیس جمهور گفت: ما باید از اختلافنظرها و چندگانگیهای سیاسی عبور کرده و با تمرکز بر منافع ملی، به سمت توسعه حرکت کنیم.
وی افزود: جامعه و بازار باید در کنار هم قرار گیرند و دولت باید شرایطی را فراهم کند که هر دو بخش بتوانند با آرامش و ثبات به فعالیت ادامه دهند. تصمیمات سخت نیازمند مشارکت و پذیرش عمومی هستند و دولت بهتنهایی نمیتواند این مسیر را طی کند.
ربیعی در ادامه به نقش نهادهای مدنی در حل مشکلات کشور پرداخت و گفت: نهادهای مدنی باید در تصمیمگیریها مشارکت داشته باشند و بهعنوان نمایندگان جامعه، نظرات و مطالبات مردم را به مسئولان منتقل کنند. تنها در این صورت میتوان به یک جامعه شاداب و پویا دست یافت.
اژهای: مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی لازم الاجراست
رئیس قوه قضاییه گفت: ما مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی را لازمالاجرا میدانیم و ملتزم به اجرای مصوبات آن هستیم.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای، در نشست هماندیشی با مدیران دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی، طی سخنانی با اشاره به ضرورت تبیین هرچه بیشتر وظایف، اختیارات و مصوبات این شورا برای مردم، نخبگان و مدیران سطوح مختلف اظهار کرد: امروز بسیاری از مردم، نخبگان و مدیران در سطوح مختلف، از وظایف، اختیارات و مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی بیاطلاع هستند؛ لذا ضرورت دارد دامنه و گستره تبیینگری و اطلاعرسانی در این حوزه برای عموم مردم افزایش پیدا کند.
شاید کثیری از مردم و حتی مسئولان ما مطلع نباشند که در بسیاری از پیشرفتهای علمی کشور، شورایعالی انقلاب فرهنگی، نهادِ پایهگذار و عامل و پیگیر بوده است.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به ضرورت تبیین سازوکارهای پیگیری اجرای مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی باید سازوکارهای ناظر بر پیگیری مصوبات این شورا در دستگاههای مختلف را تبیین کند، تا همگان بدانند که چنانچه دستگاهی، مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی را اجرایی نکند، چه تبعاتی متوجه این موضوع است و یا چرا فلان دستگاه، از اجرایی کردن فلان مصوبهی شورا استنکاف میورزد؟ ما در قوه قضاییه مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی را لازمالاجرا میدانیم و ملتزم به اجرای این مصوبات هستیم.
قاضیالقضات با تاکید بر اهمیت قانونمداری و التزام به اجرا و رعایت قانون، گفت: همه مردم و بیشتر از آنها، همه ما مسئولان، باید قانون را محترم بشماریم و ضروری است قانونمداری به فرهنگ و اخلاق ما تبدیل شود؛ اگر قانون، اِشکال و یا خلاء دارد، باید وجهه همت خود را بر اصلاح و یا تکمیل آن متمرکز کنیم؛ اما اینکه بگوییم فلان قانون را اجرایی نمیکنیم، چون با وضع آن مخالف بودیم، یک سخن به دور از منطق و عقلانیت است؛ کمتر قانونی تصویب شده که پیرامون آن، اتفاقنظر کامل و بدون اظهار نظر مخالف وجود داشته باشد؛ هر قانونی ممکن است در هنگام وضع شدن، مخالفانی داشته باشد، اما وقتی مقولهی موردنظر به قانون تبدیل شد، همگان باید خود را ملتزم به رعایت و اجرای آن بدانند.
رئیس قوه قضاییه ضمن اشاره به سویهها و جنبههای مختلف برخی از مقولات مهم اجتماعی و ضرورت دقتنظر در باب آنها، گفت: تحقق عدالت در همه زمینهها و سطوح، یکی از اهداف اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ همگان نیز اتفاقنظر داریم که مقولهی «عدالت» مترادف با «تساوی» نیست؛ برای مثال، میتوانیم مبحث حقوقها و دستمزدها را مطرح کنیم؛ وقتی فردی نخبه و متخصص در زمینهای خاص و نادر، برای اشتغال در یک امر خطیر، مطالبه مالیاش فراتر از دریافتیهای مقرر و رایج است، آیا اگر به مطالبه مالی او تن دهیم، خلاف عدالت رفتار کردهایم؟ این مثال و مثالهای مشابه بیانگر آن است وقتی در مفهوم «عدالت» دقتنظر و غور میکنیم متوجه میشویم که دایره آن، بسیار فراتر از آن است که صرفاً از دستگاه قضایی بخواهیم عدالت را محقق کند؛ در واقع ما با یک مفهوم گسترده و بسیط به نام «عدالت» مواجهایم که تجلیّات و نمودهای آن را باید در جزئیترین رفتارها و کنشهای اجتماعی به نظاره بنشینیم.
رئیس دستگاه قضا افزود: گسترش آزادیهای مشروع نیز که در قانون اساسی بعنوان یکی از مسئولیتهای قوه قضاییه بدان تصریح شده، از همان سنخ مقولات دوسویه است؛ بدین معنا که چگونه تدبیر و تمهید کنیم که هم آزادی بیان و آزادی برخی افعال و آزادی برخی تجمعات (با همان ملاحظات مصرح در قانون) محقق شود و هم بدینواسطه موجبات سوءاستفاده دشمن فراهم نشود. در سال ۱۳۷۹ که قانون مطبوعات و مبحث هیئت نظارت بر مطبوعات تدوین شد، برای مقولهی «نقد»، قیودی آمد، از جمله آنکه «عالمانه» باشد و عاری از «تحقیر» و «توهین» باشد؛ پس از آن عدهای مدعی شدند که نقد کردن با این قیودِ مصرح در قانون، دیگر نامش «نقد» نیست! علیایحال مقصود من آن است که این مقولاتِ دارای سویههای دوگانه و چندگانه نیازمند بررسیهای جامع و مُداقه و ظرافت به خرج دادن است، تا امر مطلوب که همان نفع اجتماعی و عمومی است، در قبال آنها، حاصل شود.
وی بیان داشت: در همین قضیه کرسیهای آزاداندیشی که سازوکارهای مرتبط با آن در شورایعالی انقلاب فرهنگی تدوین و تمهید شده (و ضروری است هر چه سریعتر گسترش یابد تا جامعه از فوایدش بهرهمند و مستفیض شود) باید چگونه تدبیر کرد که پس از برگزاری چند کرسی آزاداندیشی در موضوعات مختلف، عدهای از قوه قضاییه مطالبه جلوگیری از ادامه برپایی این کرسیها را به بهانه وجود «تحقیر» یا «توهین» در آنها نکنند؟ این قبیل موارد از جنس همان مقولات دوسویه است که باید در قبال آنها ظرافت و دقتنظر به خرج دهیم و فرهنگسازی منسجم و مقوم را در قبال آنها داشته باشیم.
قاضیالقضات بیان داشت: یکی از مقولاتی که ما بعضاً سختگیرانه و موسّع در قبال آن، عمل میکنیم، بحثِ حیاتِ اجتماعی مجرمی است که توبه کرده و دیگر به سمت ارتکاب جرم نرفته است؛ در اینجا شیوهی ما در مواجهه با او چگونه است؟ در انتخابات، استعلامها، گزینشها و قسعلیهذا با او چگونه برخورد میشود؟ فردی جرمی مرتکب شده و مجازات قانونی آن را نیز متحمل شده، حال چگونه میتوان این فرد را از حیّز انتفاع ساقط نکرد؟ فردی برای مثال، ۵ سال پیش جرمی مرتکب شده و به موجب قانون، مجازات نیز شده است و جرم او نیز در زمره مسائلی نیست که به صراحت در قانون قید شده باشد بواسطه این جرم نباید فلان پست را تصدی کند و یا به فلان کار اشغال داشته باشد؛ در اینجا گاهی بسیار سختگیرانه و موسّع عمل میشود و آن فرد، از تصدیِ آن پست یا اشتغال به آن کار محروم میشود!
رئیس قوه قضاییه در ادامه به مقولهی اختلافنظرها و اختلاف سلیقهها در جامعه پرداخت و گفت: وجود اختلافنظرها و اختلاف سلیقهها در جامعه یک امر طبیعی است؛ مهم آن است که با وجود این اختلافات و تَباینات، همزیستی مسالمتآمیز در جامعه حکمفرما باشد؛ در اینجا یک فرهنگسازی منسجم و مُقوّم نیاز است و نقش شورایعالی انقلاب فرهنگی در این مقوله، بسیار برجسته و ممتاز است.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه با اشاره به مقولهی بسیار مهم وجود نظم و انضباط در دستگاهها و کارگزاران حکومتی گفت: بینظمی و بیانضباطی دستگاهها و کارگزاران حکومتی میتواند منشاء بسیاری از فسادها و بیاعتمادیها و سوزاندن سرمایههای اجتماعی باشد؛ فلذا یکی از ضروریات آن است دستگاهها و کارگزاران حکومتی ملتزم به داشتن نظم و انضباط باشند و تحت هیچ شرایطی از دایره نظم و انضباط خارج نشوند.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به مقوله تعدد مراکز تصمیمگیری در موضوعات واحد، گفت: بعضاً در مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی مشاهده میشود که متولی و متصدی انجام یک امر واحد، دو یا چند دستگاه هستند؛ باید بررسی کرد که آیا این موضوع، صحیح است یا خیر؟ آیا بواسطه این موضوع، بر هزینهها افزوده نمیشود؟ از سویی دیگر، بحث دامنه و گستره ارتباط شورایعالی انقلاب فرهنگی با سایر نهادها و شوراهای عالی نیز مطرح است و باید هر چه بیشتر این ارتباطات موسّع شوند.
عراقچی: دیپلماسی بدون میدان و قدرت ناتوان است
وزیر امور خارجه با بیان این که «دیپلماسی بدون میدان و قدرت ناتوان است»، تاکید کرد: قدرت و میدان با استفاده از دیپلماسی مسیر خود را پیدا میکند.
«سید عباس عراقچی» صبح یکشنبه در همایش بزرگداشت روز نیروی دریایی که در جزیره کیش در حال برگزاری است با گرامیداشت یاد شهدا و به ویژه شهدای ناوچه پیکان که «روز نیروی دریایی» به نام آنها نامگذاری شده، ابراز امیدواری کرد بتوانیم ادامه دهنده خوبی برای راه آنها در دفاع از کیان این سرزمین و اهداف بلند جمهوری اسلامی باشیم.
وی افزود: باعث افتخار بنده است که در این جلسه حضور دارم؛ ولی باید بگویم بیشتر از افتخار و غرور، حضور در این جمع در شرایط فعلی منطقه و در شرایط پر التهاب سیاسی منطقهای و بینالمللی و همچنین حضور در این جمع و دیدن چهرههای مصمم، مقتدر و شاداب نیروهای مسلح و فرماندهان آنان و نیز دیدن امکانات، تجهیزات و قدرت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و به ویژه نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و ناوهای مقتدری که ساخته شده همه از امنیت دریایی ایران حفاظت میکند که نه تنها باعث غرور و افتخار است بلکه باعث آرامش است.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور همچنین بیان کرد: ما متکی به نیروهای وفاداری هستیم که امنیت ما را تامین میکنند، رمز قدرت ما هستند، مسیر پیشرفت ما را مشخص و به آن اهمیت میدهند.
عراقچی در ادامه با تاکید بر اینکه «دیپلماسی راه کم هزینهتر، کم خطرتر و راه بهتری برای رسیدن به اهداف است» گفت: ولی واقعیت این است دیپلماسی متکی به قدرتهای درونی یک کشور است که میتواند جلو برود. دیپلماسی بدون قدرتهایی که پشت سرش قرار میگیرند و از مولفههای قدرت ملی حمایت میکنند، نمیتواند راه به جایی ببرد، درواقع میدان و دیپلماسی مکمل هم هستند، دیپلماسی بدون میدان ناتوان است و قدرت و میدان هم با استفاده از دیپلماسی مسیر خودش را پیدا میکند و جلو میرود و در مجموع حیثیت ملی تامین میشود.
وزیر امور خارجه ادامه داد: به عنوان یک دیپلمات همواره افتخار کردم که متکی هستم به مولفههای قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران و در رأس آنها قدرت نظامی و امروز قدرت نظامی ایران در دریا و خلیج فارس. ما ملت بزرگی هستیم، سرزمین بزرگی داریم، تاریخ پر عظمتی داریم، شکوهمند بوده، هستیم و خواهیم بود ان شاءالله.
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین اظهار کرد: به طور خاص باید از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قدردانی کنم و همچنین نیروی دریایی که تامین امنیت کشور را در این دو سه ماه پر التهاب خطیر، زمانی که تهدیدات دشمن ما به اوج خود رسیده بود، دیدیم. اقتدار نیروهای مسلح ما، دشمنانمان را ناامید کرد.عراقچی خاطرنشان کرد: در چند ماه اخیر دیپلماسی در کنار نیروهای مسلح و مکمل نیروهای مسلح نقش بزرگی را در دفاع از تمامیت ارضی و امنیت کشور ایفا کردند، در شرایط سختی که وجود داشته و دارد با اقتدار پشت سر گذاشته و خواهیم گذاشت، نیروهای ما با آمادگی خود هرگونه حمله به جمهوری اسلامی ایران را ناکام گذاشته و ناامید کردند تا دشمنان نتوانند خدشهای وارد کنند.
وی تصریح کرد: هر روز با توطئه جدیدتر مواجه هستیم، امروز حضور نیروهای تروریستی تکفیری به بقیه دشمنان اضافه شده، امروز ثابت شد چگونه این گروههای تکفیری در کنار آمریکا و رژیم صهیونیستی حرکت میکنند، این گروهها و حامیان آنها باید بدانند که در مقابل نیروهای مقاومت و نیروهایی که برای عزت و شرف منطقه میجنگند، راه به جایی نخواهند برد. در طول سالهای اخیر ثابت شده و شاهد شکست این نیروها خواهیم بود، همچنین ثابت شد که چگونه آمریکا، رژیم صهیونیستی و گروههای تروریستی تکفیری و حامیان آنها در یک خط و جهت حرکت میکنند و این یک واقعیت تاریخی است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.