شماره: 2489 / ۱۴۰۳ دوازدهم آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
تحول در صنعت نفت
با تمرکز بر نوآوری و توسعه صادرات
رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت با تأکید بر ضرورت افزایش سهم نوآوری در صنعت نفت از برنامهریزی برای عبور از الگوهای قدیمی، حمایت از استارتآپها و بهرهگیری از فناوریهای نوین برای توسعه تولید و گسترش صادارت خبر داد.
محمد اسماعیل کفایتی دیروز (یکشنبه، ۱۱ آذر) در نشست سالیانه شرکتهای خانواده پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت که با حضور مدیران پارک و نمایندگان ۱۱۸ شرکت برتر در مرکز همایشهای شرکت ملی نفت ایران برگزار شد با تأکید بر اولویت حمایت از شرکتهای تولیدی گفت: با وجود چالشهای متعدد در حوزه تولید، برخی از صنایع به مرحله اشباعکاری رسیدهاند که ما را ملزم به ورود به بازارهای صادراتی میکند.
وی سرمایهگذاری در طرحهای تحقیق و توسعه (R&D) را یکی از مؤثرترین عوامل ایجاد ارزش افزوده در دنیا دانست و بر ضرورت فاصلهگرفتن از الگوهای قدیمی هلدینگی و حرکت به سوی استارتآپها تأکید کرد.
رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت با تأکید بر اینکه باید سهم فناوری و نوآوری را در صنعت نفت افزایش دهیم، اظهار کرد: با سرمایهگذاری کمتر از یک میلیارد دلار و استفاده از فناوریهای نوین، میتوانیم تولید روزانه نفت را بیش از یک میلیون بشکه افزایش دهیم.
کفایتی درباره طرح احیای چاههای کمبازده توضیح داد: این طرح که بهعنوان بزرگترین پروژه دانشبنیان کشور شناخته میشود، با مصوبه ۵۰۰ میلیون دلاری شورای اقتصاد و فراخوانی از بهمن ۱۴۰۰ آغاز شد. نخستین قرارداد آن در بهمن ۱۴۰۱ امضا و تاکنون با ۱۸ شرکت قرارداد همکاری بسته شده است. این شرکتها روی ۳۷ حلقه چاه فعالیت میکنند و برای نخستین بار در تاریخ شرکت ملی نفت ایران، از مدل سرمایهگذاری خطرپذیر استفاده میشود، بهطوریکه دستمزد شرکتها از محل افزایش تولید پرداخت میشود.
در پایان این نشست، با اهدای لوح تقدیر از شرکتهای برتر خانواده پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت تقدیر بهعمل آمد.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران اعلام کرد
چشمانداز روشن ملی حفاری
با توجه به برنامههای صنعت نفت
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: این شرکت با توجه به برنامهریزیهای انجام شده و حمایتهای وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران چشمانداز روشنی پیشرو دارد.
مهران مکوندی در جریان بازدید از عملیات ایمنسازی، تعمیر و تکمیل چاه ۳۴۴ اهواز که با کاربست دستگاه حفاری ۸۷ فتح در حال انجام است، در جمع کارکنان این دستگاه اظهار کرد: برنامههای مفصلی برای روزآمدسازی دستگاههای حفاری و تجهیزات مرتبط با عملیات حفاری و خدمات جانبی یکپارچه فنی و مهندسی تدوین شده است.
وی با قدردانی از زحمات و تلاشهای بیوقفه کارکنان سختکوش این مجموعه بزرگ صنعتی که نقش اساسی و محوری در امر تولید نفت و گاز دارد، بر اهمیت پیگیری مستمر برای رفع مشکلها و دغدغههای کارکنان تأکید کرد.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در جریان این بازدید روند فعالیت دستگاه حفاری و پیشرفت برنامه چاه بهویژه درباره مشکلهای بهوجود آمده در خارجکردن شیرایمنی زیرسطحی (3SV) از چاه را از نزدیک بررسی و با متخصصان و کارشناسان این شرکت و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفتوگو کرد.
همچنین در این دیدار، گزارشی از همکاری و همافزایی بین شرکت ملی حفاری ایران و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بهمنظور برنامهریزی و اجرای طرحی که برای نخستین بار در صنعت حفاری کشور با امکانات موجود برای عملیات خارجسازی موفقیت آمیز شیر ایمنی (3SV) انجام شده است، ارائه شد.
در این عملیات ابتکاری برای نخستین مرتبه دو مجموعه شیرهای فورانگیر کامل که روی هم نصب شده بود (زیر و بالای سکوی حفاری) به همراه دو دستگاه کومی یونیت و دو عدد چندراهه کاهنده بهکارگیری شده است.
در 8 ماهه نخست سال جاری صورت پذیرفت;
ساخت و بازسازی بیش از 4800 قطعه
در نیروگاه رامین اهواز
در 8 ماهه نخست سال جاری بیش از 4800 قطعه در نیروگاه رامین اهواز ساخته و یا بازسازی شده است. از ابتدای فروردین ماه امسال تا اول آذرماه سال جاری بیش از 4800 قطعه صنعتی در نیروگاه رامین مورد ساخت و بازسازی قرار گرفت.
حمدالله ممبینی رئیس اداره کارگاههای عمومی نیروگاه رامین با اعلام این خبر گفت: متخصصان این نیروگاه با بهره مندی از تجربیات و دانش بومی و ابتکارات خود توانستند تعداد 4835 قطعه مورد نیاز این نیروگاه را مورد ساخت و بازسازی قرار دهند که از این تعداد ، 3706 قطعه ساخته شده و 1129 قطعه دیگر نیز مورد بازسازی قرار گرفته است.
ممبینی ساخت شافت و متعلقات فیدپمپ استارت بویلر ، ساخت سیت کتابی تعدادی از والوها ، ساخت تجهیزات دستگاه پرس و اصلاح غلطک های نگهدارنده ترانس ، اصلاح بوش های یاتاقان واحد 2 و اصلاح بوش کوپلینگ ترنینگیر را از جمله عملیات های انجام گرفته کارگاههای ساخت و بازسازی قطعات بعنوان پشتیبانان خط مقدم تولید برق برشمرد.
وی فعالیت کارگاههای عمومی نیروگاه رامین بعنوان پشتیبانان خط مقدم تولید برق در شرایط کنونی را موجب کاهش زمان انجام تعمیرات و صرفه جویی ارزی و ریالی بواسطه عدم نیاز به خرید قطعات از داخل و خارج کشور عنوان نمود .
پرداخت ۳۷۶هزار فقره وام در یک ماه توسط بانک قرضالحسنه مهر ایران
بانک قرضالحسنه مهر ایران در آبان ماه سال جاری بیش از ۳۷۶هزار فقره وام قرضالحسنه به ارزش حدود ۳۰۰هزار ریال به مشتریان پرداخت کرد.بر این اساس بزرگترین بانک قرضالحسنه کشور توانست با گذشت ۸ ماه از سال بیش از ۳ میلیون و ۱۰۰هزار فقره وام قرضالحسنه پرداخت کند.این بانک با پرداخت ۲میلیون و ۷۶۰هزار فقره وام در ۷ ماه نخست سال جاری رتبه یک شبکه بانکی کشور را کسب کرده بود که این جایگاه تا کنون حفظ شده و انتظار میرود امسال نیز همچون ۲ سال گذشته بیشترین وام پرداختی مربوط به بزرگترین بانک قرضالحسنه کشور باشد.با این عملکرد چشمگیر، نخستین بانک قرضالحسنه کشور به هدف پرداخت ۴.۵ میلیون فقره وام در یک سال نزدیکتر شد.
تکرار رتبه نخست بانک سامان در حوزه مبارزه با پولشویی برای دومین سال متوالی
بانک سامان برای دومین سال متوالی موفق شد تا رتبه نخست رعایت ضوابط مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در شبکه بانکی کشور را کسب کندبر اساس نتایج بازرسیهای صورت گرفته از بانک سامان، از منظر سنجش کیفیت برنامه عملیاتی و همچنین چگونگی پیشبرد تکالیف مقرر و اقدامات انجام شده، بانک سامان موفق شد برای دومین سال پیاپی رتبه نخست مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را از آن خود کند.بر اساس اعلام صورت گرفته، بانک سامان بیشترین تطابق با مقررات و الزامات مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در میان شبکه بانکی و موسسات اعتباری را داشته و به همین دلیل موفق شد رتبه نخست خود در این حوزه را برای دومین سال پیاپی تکرار کند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
افزایش ۸ میلیون لیتری تولید بنزین
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از افزایش تولید ۸ میلیون لیتری بنزین و ۷ میلیون لیتری نفتگاز در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم خبر داد.
محمدصادق عظیمیفر با تشریح عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم اظهار کرد: شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران بهعنوان متولی تولید و توزیع فرآوردههای نفتی از ابتدای استقرار دولت چهاردهم با مسائل و چالشهای اصلی ازجمله ناترازی فرآوردهها بهویژه در زمینه بنزین و نفتگاز، بحث کیفیت سوخت و عدم تکمیل زنجیره ارزش از سوخت به محصولات ارزشمند پاییندست روبهروست.
وی با بیان اینکه شرکت ملی پالایش و پخش از ابتدای استقرار دولت چهاردهم و مبتنی بر اهداف برنامهریزیشده در برنامه هفتم پیشرفت و چالشهای موجود، ۶ راهبرد اصلی و اولویت شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی را طراحی کرده است، افزود: افزایش تولید با تأکید بر تولیدات کیفی و تکمیل زنجیره ارزش پالایشی، راهبرد نخست شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی است که بهمنظور کاهش فاصله تولید تا مصرف در دستور کار قرار دارد.
افزایش ۸ میلیون لیتری تولید بنزین
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه از آغاز بهکار دولت چهاردهم سطح ذخایر سوخت کشور بهویژه بنزین و نفتگاز در سطح مطلوبی نبوده است، گفت: تمرکز بر افزایش بهرهوری در پالایشگاههای موجود کشور ازجمله اقدامهای انجامشده از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی است، چراکه بهرهبرداری از طرحهای پالایشی کشور بهسادگی امکانپذیر نیست.
عظیمیفر یادآور شد: در ۱۰۰ روزه استقرار دولت چهاردهم با اتکا بر تلاشهای شرکتهای پالایشی توانستیم میانگین تولید بنزین کشور را از ۹۷ میلیون لیتر در روز در پنج ماهه نخست سال به روزانه حدود ۱۰۵ میلیون لیتر و تولید نفتگاز کشور را از ۱۱۱ میلیون لیتر در پنج ماه نخست امسال در آبان به ۱۱۸ میلیون لیتر و مقدار تولید این فرآورده را در آذر به ۱۲۴ میلیون لیتر برسانیم.
وی با بیان اینکه این افزایش تولید بهصورت ضربتی و با حفظ کیفیت بنزین اتفاق افتاده است، تصریح کرد: این افزایش تولید با اتکا به افزایش خوراک از ۲.۳ بشکه در روز به ۲.۴ میلیون بشکه، اصلاحات فرآیندی، بهرهبرداری از طرحهای زودبازده مانند آلکیلاسیون پالایشگاه آبادان تحقق یافته است.
بهرهبرداری از طرح ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی افزون بر تمرکز بر افزایش تولید، بر تسریع در بهرهبرداری از طرحهای پالایشی نیز تمرکز کرده است، گفت: بهرهبرداری از طرحهای پالایشی در قالب ۲۴ طرح اولویتدار تعریف شده است و امیدواریم تا پایان دولت چهاردهم بتوانیم این ۲۴ طرح را به بهرهبرداری برسانیم.
عظیمیفر ادامه داد: بهمنظور بهرهبرداری از این طرحها کمیته سرمایهگذاری و تأمین مالی در شرکت ملی پالایش و پخش تشکیل و نشستهای پیگیری از طرحها بهصورت هفتگی برگزار میشود و طرح ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز ازجمله این ۲۴ طرح است که با پیشرفتی بسیار بالا در ابتدای دولت چهاردهم به بهرهبرداری رسیده است و با استفاده از آن تمام بنزین تولیدی این پالایشگاه به بنزین یورو ۵ ارتقا مییابد.
وی با بیان اینکه طرح هیدروکراکر پالایشگاه آبادان دومین طرح در حال راهاندازی است، افزود: با راهاندازی این طرح نزدیک به روزانه ۵ میلیون لیتر نفتگاز یورو به تولیدات نفتگاز کشور اضافه میشود.
فعالسازی سامانه تبدیل خودروهای عمومی به دوگانهسوز
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با تأکید بر اینکه حل مسئله ناترازی بدون توجه به حل مسئله مدیریت مصرف غیرممکن است از مدیریت مصرف بهعنوان راهبرد دوم نام برد و گفت: بهمنظور بهینهسازی و مدیریت مصرف در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، مجموعهای از اقدامهای اولویتدار طراحی شده است که متنوعسازی سبد سوخت ازجمله آنهاست.
عظیمیفر ادامه داد: ازجمله عوامل افزایش مصرف بنزین در سالهای اخیر کاهش مصرف سوختهای جایگزین مانند سیانجی در خودروها بوده است، از این رو نشستهای مختلفی در این زمینه برگزار و موانع پیشروی اجرای طرحهای متنوعسازی مانند سیانجی برطرف و سامانه تبدیل خودروهای عمومی به دوگانهسوز فعال شد تا ناوگان عمومی کشور از طریق این سامانه بهطور رایگان به خودروهای دوگانهسوز تبدیل شوند.
وی با بیان اینکه نشستهای متعددی با وزارت صمت، مجموعه خودروسازان، مجموعه وزارت نیرو و مابقی ذینفعان فعال در حوزه مصرف برگزار و نقشه راه مشترکی برای انجام اقدامها در حوزه مصرف طراحی شد، افزود: توسعه زیرساختهای انتقال، ذخیرهسازی و اندازهگیری در بخش انتقال توزیع فرآوردههای نفتی، راهبرد سوم طراحیشده شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی است.
بهرهبرداری از فاز نخست خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه با افزایش مصرف فرآوردههای نفتی باید بهصورت متناسب نگهداشت تأسیسات انتقال و توسعه متناسب با مصرف کشور در دستور کار قرار گیرد از توسعه زیرساختهای انتقال بهعنوان راهبرد سوم یاد و تصریح کرد: به این منظور فاز نخست خط لوله جدید بندرعباس – سیرجان - رفسنجان به طول ۴۶۰ کیلومتر و سرمایهگذاری نزدیک به ۱۲ همت در ۱۰۰ روزه دولت چهاردهم به بهرهبرداری رسید که نقش بسزایی در انتقال فرآوردهها از جنوب به مرکز و شمال کشور دارد.
عظیمیفر با بیان اینکه دو نیروگاه کشور در بازه زمانی ۱۰۰ روزه استقرار دولت چهاردهم به خط لوله انتقال فرآورده متصل شدند، اظهار کرد: با توجه به محدودیتهای موجود در انتقال فرآوردههای مایع به نیروگاهها، هزار نفتکش جادهپیما و ۳۰۰ مخزندار ریلی به ناوگان کشور افزوده شدند و در نتیجه همه اقدامهای انجامشده در زمینه تولید و انتقال، در آبان و آذر امسال رکورد تحویل نفتگاز به نیروگاهها شکست و در این بازه زمانی ۲ برابر مدت مشابه پارسال نفتگاز به نیروگاهها تحویل شد.
وی گفت: سیستمهای میترینگ و هوشمندسازی زنجیره تولید و انتقال و توزیع فرآوردههای نفتی، تکلیف مصرح قانون برنامه هفتم پیشرفت است و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی برای عملیاتی کردن این تکلیف قانونی، ساختار و مجری اختصاص داده و مصوبه اجرای آن از شورای اقتصاد اخذ شده است تا بتوانیم هر چه سریعتر این طرح را به نتیجه برسانیم.
بازنگری در اصلاح حکمرانی و روابط مالی صنعت پالایش و دولت
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه بحث اصلاح حکمرانی و روابط مالی صنعت پالایش و دولت، راهبرد چهارم شرکت ملی پالایش و پخش در دولت چهاردهم است که ازجمله عوامل ناترازی انرژی کشور در بعد تولید است، گفت: بهدلیل بیتوجهی به نحوه حکمرانی در صنعت پالایش، پالایشگاهها از منابع مناسبی برای اجرای طرحهای توسعهای و کیفیسازی برخوردار نیستند، از این رو نشستهای متعددی با دولت، پالایشگاهها و ذینفعان برگزار و توافقهایی برای اصلاح روابط مالی دولت و پالایشگاهها انجام شد.
عظیمیفر ادامه داد: همچنین بهمنظور اصلاح روابط مالی پالایش و پخش و دولت که ازجمله عوامل مؤثر در عدم پیشبرد مناسب برنامهها در شرکت ملی پالایش و پخش بود نیز پیشنهادهایی در قالب لایحه قانون بودجه ارائه شده است.
وی با بیان اینکه توجه به توسعه فناوری و هوشمندسازی، راهبرد پنجم شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی است، افزود: به این منظور افزون بر تشکیل کمیته فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، توافقهایی در زمینههای اولویتدار شرکت ملی پالایش و پخش با معاون علمی، فناوری و دانشبنیان ریاستجمهوری نهایی شده و امیدواریم با عملیاتی شدن این توافقها، پالایش و پخش بتواند نقش مؤثری در ارتقای بهرهوری تولید، مدیریت مصرف و پیشگیری از قاچاق فرآورده داشته باشد.
کانون ارزیابی نیروی انسانی در شرکت ملی پالایش و پخش تشکیل میشود
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه مدیریت کارآمد سرمایه انسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، راهبرد ششم و اصلیترین راهبرد این شرکت است که لازمه تحقق دیگر راهبردهاست، تصریح کرد: در صنعت نفت باید توجه ویژهای به انگیزه سرمایه انسانی و توانمندسازی سرمایه انسانی داشته باشیم از این رو در این ۱۰۰ روزه سعی کردیم بخش عمدهای از مطالبات کارکنان را ایفاد کنیم.
عظیمیفر گفت: در این ۱۰۰ روز سعی کردیم شایستهترین افراد صنعت نفت و پالایش و پخش را در سمتهای مدیریتی بهکار بگیریم، همچنین بهمنظور استقرار نظام شایستهسالاری در شرکت ملی پالایش و پخش در حال تشکیل و بهروزرسانی کانون ارزیابی در این شرکت هستیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
معاون وزیر نفت: مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۵۵۰ میلیون مترمکعب در روز رسید
معاون وزیر نفت در امور گاز از افزایش ۲۲ درصدی مصرف گاز از سوی بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: مصرف گاز این بخش شنبه (۱۰ آذر) به روزانه ۵۴۷ میلیون مترمکعب رسیده است.
سعید توکلی با اشاره به اینکه مقدار مصرف گاز در آبان امسال برابر با مقدار مصرف گاز در آذر پارسال شد، اظهار کرد: از این رو به اصطلاح مصرف زمستانی یک ماه زودتر به سراغ شرکت ملی گاز ایران آمد.
وی با بیان اینکه براساس نظر کارشناسان هواشناسی و پیشبینیها زمستان امسال بین ۳.۵ تا چهار درجه سانتیگراد سردتر خواهد بود، افزود: هر یک درجه کاهش درجه حرارت معادل یک فاز پارس جنوبی یعنی ۲۵ میلیون مترمکعب افزایش مصرف را به دنبال دارد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: طبیعتاً در زمستان روزهایی را خواهیم داشت که از حدود ۸۵۰ میلیون مترمکعب کل گاز شبکه، نزدیک به ۷۰ تا ۸۵ درصد گاز شبکه از سوی بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حمل و نقل مصرف میشود.
توکلی تأکید کرد: با افزایش مقدار مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حمل و نقل، محدودیت مصرف به بخشهای صنایع عمده، نیروگاهها و بخشهای مولد کشور اعمال میشود.
وی با اعلام اینکه روز شنبه (۱۰ آذر) از ۸۴۶ میلیون متر مکعب کل گاز مصرفی در کشور، ۵۴۷ میلیون مترمکعب آن از سوی بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شده است، گفت: این حجم از مصرف بخش خانگی نزدیک به ۶۵ درصد از مقدار گاز تحویلی به شبکه است و نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۲ درصد و نسبت به ۲ روز گذشته ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش داشته است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
پتروپالایش لعل دریا؛ برجسته در تولید و توزیع فرآوردههای نفتی
محمد مهدی فضلی رئیس هیئتمدیره پتروپالایش لعل دریا گفت: این شرکت بهعنوان یکی از تازهترین ابتکارات صنعت پتروشیمی ایران، گامی نوین در بهینهسازی فرآوری محصولات نفتی و تقویت حضور کشور در بازارهای جهانی برداشته است و با تمرکز بر تولید نفتا و حل چالشهای صادراتی آن به دنبال گسترش سهم ایران در بازارهای شرق آسیا و مناست و می کوشد تا جایگاه کشور را بهعنوان هاب انرژی منطقه تثبیت کند.
پتروپالایش لعل دریا یکی از پروژههای نوظهور در صنعت پتروشیمی ایران است که با هدف بهبود فرآوری محصولات نفتی و افزایش سهم ایران در بازارهای بینالمللی راهاندازی شده است. این شرکت با تمرکز بر تولید نفتا (نفتای سبک و سنگین) فعالیت میکند.
یکی از ویژگیهای برجسته این شرکت، حل مشکلات صادرات نفتای سبک است که کمتر مورد استقبال قرار میگرفت. پتروپالایش لعل دریا با همکاری بیش از ۱۵ پالایشگاه خصوصی برتر داخلی تلاش دارد تا تولید نفتای سبک و محصولات مرتبط را برای صادرات به بازارهای شرق آسیا و منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) بهینهسازی کند.شرکت لعل دریا توسط مدیران و سهامدارانی با بیش از سه دهه تجربه در حوزه تأمین و توزیع محصولات نفتی هدایت میشود و هدف آن افزایش زنجیره تأمین و تقویت ارتباطات با پالایشگاههای داخلی است. همچنین، این پروژه بخشی از استراتژی کلان ایران برای تبدیلشدن به یک هاب انرژی منطقهای و تقویت صادرات فرآوردههای نفتی به شمار میرود.
این شرکت به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده اما با رویکردی حرفهای در تلاش است تا نقش مهمی در توسعه اقتصادی ایران و تقویت جایگاه کشور در بازارهای انرژی جهانی ایفا کند. در این ارتباط گفتوگوی محمد مهدی فضلی رئیس هیاتمدیره این شرکت را با هم می خوانیم.
رئیس هیات مدیره پترو پالایش لعل دریا درباره این که چه عواملی باعث شکل گیری ایده راه اندازی پتروپالایش لعل دریا بیان داشت: شرکت پتروپالایش لعل دریا با هدف مدیریت و بهینهسازی تولید و عرضه محصولات نفتمحور تأسیس شده است. ایران با بهرهمندی از ذخایر غنی نفتی، مزیتی منحصربهفرد در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر دارد. با این وجود به دلیل تفاوت در ترکیب و تناژ فرآوردههای نفتی، امکان فروش برخی از این محصولات در بازارهای خاص همچون شرق آسیا محدود است.برای توضیح بیشتر می توان گفت که از دو نوع برش خوراک پالایشگاهها، ۷۰ درصد آن به نفتای سبک و ۳۰ درصد به نفتای سنگین اختصاص دارد. اگرچه فروش نفتای سنگین به سهولت انجام میشود اما نفتای سبک به دلیل تناژ پایین در بازارهایی همچون شرق آسیا تقاضای مناسبی ندارد و صادرات آن دشوار است. به منظور رفع این چالش، پتروپالایش لعل دریا با همکاری گسترده میان پالایشگاههای مختلف به تولید و عرضه محصولات نفتی متناسب با نیاز بازارهای هدف مانند شرق آسیا، خاورمیانه و شمال آفریقا اقدام کرده است. این رویکرد، نه تنها ارزشافزوده بالاتری ایجاد میکند، بلکه فرصتهای بیشتری برای حضور در بازارهای بینالمللی فراهم میسازد.
محمد مهدی فضلی با بیان اینکه شرکت پتروپالایش لعل دریا با بهرهگیری از همکاری ۱۵ پالایشگاه توانسته است سبد متنوعی از محصولات نفتی را به بازار عرضه کند، اظهار کرد: شرکت پتروپالایش لعل دریا یکی از فعالان برجسته در حوزه تولید و توزیع فرآوردههای نفتی همچون بنزین، قیر و هیدروکربنهای سنگین است و می کوشد تا با افزایش همکاری با پالایشگاههای برتر کشور، دامنه تولیدات خود را گسترش و ظرفیت پذیرش سفارش های جدید را افزایش دهد. پتروپالایش لعل دریا علاوه بر همکاری با شرکتهای بزرگ حملونقل، دارای ناوگان لجستیکی اختصاصی است که امکان توزیع سریعتر و کارآمدتر محصولات را فراهم میکند.
وی یکی از چالشهای اصلی تولیدکنندگان را موضوع رفع تعهد ارزی عنوان کرد و گفت: این موضوع بهویژه زمانی مشکلساز میشود که اختلاف میان نرخ ارز نیما و ارز آزاد زیاد باشد. در چنین شرایطی، تولیدکنندگان هنگام فروش محصولات خود متحمل زیان میشوند زیرا دولت مبنای محاسبات خود را بر نرخ ارز نیما قرار میدهد، درحالیکه هزینهها یا درآمدهای واقعی با نرخ ارز آزاد سنجیده میشود.
برای مثال، اگر اختلاف میان ارز نیما و ارز آزاد به میزان ۱۰ هزار تومان باشد، تولیدکننده در هر دلار با کاهش سود چشمگیری مواجه خواهد شد. این تفاوت نرخ عملاً موجب ضرر تولیدکننده میشود زیرا سود واقعی او با مبالغ ثبتشده همخوانی ندارد اما در صورتی که این اختلاف کاهش یابد و نرخ ارز نیما به نرخ ارز آزاد نزدیک شود، شرایط به نفع تولیدکننده تغییر میکند. در چنین حالتی، محاسبات رفع تعهد ارزی منطقیتر و تولیدکننده میتواند از سوددهی واقعی بهرهمند شود.در همین راستا، هلدینگ ما تلاشهای گستردهای انجام داده است تا این چالش را برطرف کند. با رایزنیهایی که با مسئولان انجام شده است، توانستیم قول مساعدتهایی ویژه برای هلدینگ خود دریافت کنیم. هدف ما از این مذاکرات، نهتنها رفع این چالش، بلکه حمایت از اشتغالآفرینی و احیای مینیفاینریهایی است که در حال حاضر غیرفعال یا در آستانه تعطیلی هستند.
باید در نظر داشت که کاهش اختلاف میان نرخ ارز نیما و آزاد، نهتنها به سود تولیدکنندگان است، بلکه در نهایت به پویایی اقتصاد کشور نیز کمک خواهد کرد.
رئیس هیات مدیره پترو پالایش لعل دریا در ارتباط با چالشها و راهحلهای صنعت فروش مشتقات نفتی اینگونه توضیح داد: در بازار منطقهای خلیج فارس، مشکل اصلی فقدان بروکرها نیست، بلکه تضمین کیفیت و اعتبار محصولات نفتی است. تجربه نشان داده است که بیثباتی در فروش و گاه حتی فروش چندباره یک محصول به خریداران مختلف، اعتبار فروشندگان را زیر سؤال میبرد. راهکار پیشنهادی، ایجاد سامانهای واحد و شفاف است که بتواند با همکاری پالایشگاهها و مدیریت متمرکز، گواهی اصالت (PI) معتبر ارائه دهد و مانع از هرگونه کلاهبرداری شود.فضلی تنوع سبد محصولات را سبب تقویت اعتماد خریداران عنوان کرد و بیان داشت: یکی از مزایای همکاری گسترده هلدینگ ما با پالایشگاههای متعدد، افزایش تنوع محصولات است. این تنوع شامل قیر، هیدروکربن، متانول، اتانول، روغن موتور و صنعتی است که نیازهای خریداران را به شکل مؤثرتری برطرف میکند. متمرکز شدن فروش از طریق هلدینگ، اعتماد بیشتری برای خریداران ایجاد میکند و فرایند خرید را سادهتر و شفافتر میسازد.
وی یکی از چالشهای مهم پالایشگاهها را تأمین بهموقع خوراک و تناسب قیمت آن دانست و گفت: در فصلهایی مانند زمستان، زمانی که کشورهایی مثل افغانستان به هیدروکربن نیاز دارند، کمبود خوراک یا تأخیر در تحویل آن باعث اختلال در تولید و فروش میشود. ارائه تسهیلات و بهبود فرایند تأمین خوراک، میتواند نقش مهمی در تسریع احیای پالایشگاهها ایفا کند.
همچنین علاوه بر مسائل مالی و تسهیلاتی، اختلاف در آنالیز خوراکهای پالایشگاههای مختلف، مشکلات فنی جدیدی ایجاد میکند. استانداردسازی در این حوزه و هماهنگسازی آنالیزها میتواند بهرهوری و کیفیت محصولات را بهبود بخشد.
رئیس هیات مدیره پترو پالایش لعل دریا در ارتباط با تحریمها و چگونگی مقابله با آنها عنوان کرد: تحریمها تأثیر مستقیمی بر قیمتگذاری جهانی نفت ندارند. ایران همچنان قادر است با رعایت استانداردهای جهانی محصولات نفتی خود را صادر کند. حتی در برخی کشورها مانند افغانستان که هنوز در عرصه بینالمللی به روز نشدهاند، قیمتهای بالاتری از قیمتهای جهانی برای نفت پرداخت میشود. این نشاندهنده انعطافپذیری ایران در تطبیق با شرایط بازار جهانی و موفقیت در حفظ جایگاه خود در میان تولیدکنندگان جهانی نفت است
فضلی درباره صادرات نفت و مشتقات نفتی و بازارهای صادراتی ایران گفت: ایران همچنان بازارهای خارجی خوبی دارد. کشورهای چین و روسیه که خود نیز در این حوزه دارای شرکتهای بزرگ و پیشرفته ای هستند، به عنوان شرکای تجاری مهم ایران شناخته میشوند. روابط تجاری با این کشورها نه تنها به تأمین بازارهای جدید کمک می کند بلکه در اشتغالزایی نیز مؤثر بوده است. پالایشگاهها به دلیل نیاز به نیروی انسانی برای تولید، مدیریت، فروش و حتی خدمات لجستیکی، زمینه ساز اشتغالهای غیرمستقیم شدهاند.
وی در ادامه افزود: اشتغالزایی از مزیتهای اصلی پتروپالایش لعل دریا است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم فرصتهای شغلی برای بیش از یک هزار نفر ایجاد کرده است. از دیگر اهداف کلیدی این مجموعه، تمرکز بر توسعه پایدار و انجام مسئولیتهای اجتماعی است؛ موضوعاتی که همواره در اولویت برنامههای شرکت قرار دارند.
رئیس هیات مدیره پترو پالایش لعل دریا با بیان اینکه در عرصه قیمتگذاری محصولات نفتی، ایران به استانداردهای جهانی پایبند است، خاطر نشان کرد: هدف اصلی از تعیین قیمتها، ارزآوری برای کشور و حفظ جایگاه محصولات ایرانی در بازارهای جهانی است. در این راستا، قیمتهای ایران معمولاً با قیمتهای جهانی مطابقت دارد و ایران هیچگاه دست به فروش ارزان نمیزند. این اقدام از آن جهت اهمیت دارد که قیمت پایینتر از ارزش واقعی میتواند به بیارزش شدن محصول و از دست رفتن سود کشور منجر شود. برخی رقبای منطقهای مانند شرکتهای نفتی در خلیج فارس ممکن است قیمتهای پایینتری پیشنهاد دهند اما در عوض کیفیت محصولات آنها ممکن است، پایینتر باشد.
فضلی درباره رقابت در بازار نفت و گاز ایران گفت: رقابت در بازار نفت و مشتقات نفتی ایران بیشتر به تولید بازمیگردد. در حالی که برخی پالایشگاهها ممکن است تولید کمتری داشته باشند اما شرکتهایی همچون پتروپالایش لعل دریا که تعداد زیادی پالایشگاه را تحت پوشش دارند، با ظرفیت تولید بالاتر قادر به تسلط بر بازار هستند. شرکت پتروپالایش لعل دریا با تامین و توزیع فراوردههای نفتی از هدر رفت انرژی جلوگیری میکند و با صادرات این محصولات، ارزآوری را به همراه دارد. ما در این پتروپالایش، خوراک پالایشگاهها را هم تامین میکنیم و سعی بر این است که بهترینها را برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان فراهم کنیم. اکنون بزرگترین پتروپالایش در ایران هستیم و تعاملاتی با بخشهای دولتی و خصوصی داریم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.