شماره: 2584 / ۱۴۰۴ هفدهم ارديبهشت

تعداد بازدید : 2
اخبار
یکی بر سر شاخ، بن می برید...؛ ادعا با مکتب شهید آوینی، عملکرد به سبک ایران اینترنشنال!!
تاریخ تحولات بشری، ارتباط تنگاتنگی با تحولات و تطورات رسانهها داشته است؛ از شکلگیری زبان و کتابت که شالوده تمدنها را پی ریزی کرد، تا اختراع چاپ که به انقلاب صنعتی قوام بخشید، و ظهور رادیو و تلویزیون که به شکلگیری حکمرانی مدرن و سپس حکومتهای فراگیر یاری رساند. امروزه هم، اینترنت، شبکههای اجتماعی و کاربردهای رسانهای هوش مصنوعی،در حال دگرگونی بنیادین زندگی بشر در قرن بیستویکم، به ویژه در عرصه سیاست هستند.
وجهی از آخرین تحولات شگفت انگیز این عرصه آن است که محتوای سیاسی که پیش از این عمدتاً توسط نخبگان و تحلیلگران با گرایشهای مشخص تولید و منتشر میشد، اکنون به شکلی فزاینده در شبکههای اجتماعی توسط افراد عادی، گاه ناشناس، تولید و به گسترده ترین شکل قابل تصور، بازنشر میشود. در این فضا، فارغ از صحتسنجی و ملاحظات منافع عمومی، طبعا آن دسته از محتواهایی که جداب تر و جنجالیتر باشند، بازدید و به اصطلاح «لایک» بیشتری جذب میکنند.
شبکههای اجتماعی همچنین پدیده «اتاق پژواک» (Echo Chamber) را تشدید و تقویت کردهاند؛ وضعیتی که در آن افراد عمدتاً با دیدگاههای همسو با خود مواجه میشوند و این امر به افزایش قطبیشدن فضای سیاسی منجر شده است.
نمونههای جهانی این روند متعددند:
حزب راست افراطی AfD در آلمان توانست با بهرهگیری از فیسبوک و توییتر، پیامهای ضدمهاجرت، ضد اسلام و ملیگرایانه خود را به گستردگی منتشر کند و در میان طیف وسیعی از هواداران و همفکرانش مقبولیتی عام تر بیابد؛
و یا ماتئو سالوینی در ایتالیا از فیسبوک برای انتشار پیامهای ساده، احساسی و تند استفاده کرد؛
و یا تولید و انتشار گسترده اطلاعات نادرست و جعلی به ابزاری رایج در رقابتهای سیاسی داخلی و بینالمللی بدل شده است؛
و یا در جریان همهپرسی برگزیت، حجم عظیمی از اطلاعات نادرست درباره مهاجرت و هزینههای عضویت در اتحادیه اروپا در شبکههای اجتماعی منتشر گشت؛
و یا در انتخابات فرانسه، انتشار اسناد جعلی موسوم به «MacronLeaks» با هدف القای فساد مالی در کمپین ماکرون، موجب سردرگمی و بیاعتمادی بخشی از رأیدهندگان شد، هرچند نهادهای رسمی صحت آنها را رد کردند؛
و یا در دوران همهگیری کرونا نیز، اخبار جعلی درباره واکسنها به طور گسترده منتشر و توسط گروههای راست افراطی به ابزاری برای تبلیغات ضد دولتی تبدیل شد؛
و یا گزارشهایی از تلاش برخی دولتهای خارجی،بهویژه روسیه، برای دخالت در انتخابات کشورها با استفاده از حسابهای جعلی و رباتها وجود دارد.
ایران امروز نیز با گسترش زیرساختهای اینترنتی و مجازی در دهه ۱۳۸۰ و ۹۰ وارد این عرصه شد، اما بهرغم تلاشها برای کنترل و فیلترینگ، در پیچیدگیهای این فضای جدید مجازی تا حدی سردرگم ماند، اعتماد به رسانههای رسمی کاهش یافت و تولید و مصرف محتوا از طریق شبکههای اجتماعی، بهویژه پیامرسانهایی چون تلگرام، گسترش پیدا کرد. این تغییرات، تاثیرات عمیقی بر ماهیت محتواهای خبری گذاشته است؛ چنان که:
گرایش مخاطبان به خوانشهای کوتاه و تیتری و کاهش دقت به جزئیات از یک سو؛ و تمایل تولیدکنندگان محتوا به دیدهشدن به هر قیمتی از سوی دیگر، منجر به رواج تکنیکهای غیراخلاقی مانند «کلیکبیت» (Clickbait) – استفاده از تیترهای جذاب، جنجالی یا گمراهکننده برای جلب کلیک – شد.
در این میان، با اهمیت یافتن بیش از پیش تلگرام و ظهور کانالهای خبری متعدد که بعضاً در سایه محدودیت رسانههای رسمی داخلی رشد کردند، فضای رسانهای کاملا دچار تحول شد. برخی گردانندگان این کانالها، مانند نمونهی «آمدنیوز» و نمونه های کمابیش پرشمار دیگر، سبکی از روایت خبری را رواج دادند که به جای بیطرفی و اصول حرفهای، مشخصا بر جنجالآفرینی و ارائه مباحث به شکلی سطحی و عامیانه (شبیه به مباحث رایج در فضای عمومی غیررسمی) استوار است.
نکته قابل تامل آنجاست که در رقابتهای سیاسی دهه نود، بخشی از جریانهایی که مدعی ارزشمداری و پیروی از مولفه ها و الگوهایی چون «مکتب رسانهای شهیدآوینی» (در واقع با گزافه گویی و سواستفاده از نام آن شهید بزرگوار) بودند، با الگوبرداری از همین سبک روایتگری جنجالی و تکنیکهای کمپینهای راست افراطی در جهان، و با استفاده از امکاناتی که بعضاً با هدف روشنگری در اختیارشان قرار گرفته بود، دولت مستقر (دولت روحانی) را هدف تخریب سازمانیافته قرار دادند.
تجربه دولت سیزدهم که بخش ها و لایه هایی از آن، نزدیک به همان جریانها بود، نشان داد که این رویکرد رسانهای مدعی اما نه چندان اخلاق مدار، ممکن است در تخریب موفق باشد، اما در جلب نظر و اقناع افکار عمومی کارآمدی چندانی ندارد.
تناقض اصلی در اینجاست که مدعیان آموختن از مکتب شهید آوینی، در این مسیر، پا را از مرزهای اخلاقی فراتر نهاده و گاه عملا همسو با رسانههای خارجی منتقد یا معاند نظام، با تضعیف اعتماد عمومی به نهاد دولت به عنوان یکی از ارکان اصلی حاکمیت، به منافع ملی آسیب رساندند و کشور را در مقاطعی با چالشهای جدی مواجه کردند.
اکنون در شرایطی که به نظر میرسد تلاشهایی در سطوح بالای سیاسی برای ایجاد همگرایی و عبور از دوران حساس کنونی وجود دارد و سران قوا و فرماندهان نهادهای اصلی از دولت حمایت میکنند، همچنان برخی شاهقلیها و جریانهای تندرو و افراطی با استفاده از ابزارهای رسانهای و شبکههای سازمانیافته مجازی، همان روند تخریبی دهه نود را علیه دولت فعلی (دولت پزشکیان) تکرار میکنند.
این رویکرد، ضمن آسیبزدن به دولت مستقر، در نهایت به تضعیف کلیت ساختار سیاسیای میانجامد که خود بخشی از آن بوده و از منابع آن بهرهمند هستند و اصطلاحا بر سر شاخ بن میبرند. این جاست که این پرسش مطرح میشود: آیا زمان آن نرسیده که اگر ارادهای برای مدیریت و هدایت این نوع کنشگری رسانهای بی اخلاق و تخریبی وجود ندارد، دستکم از تخصیص بودجه و امکانات عمومی به این جریانهای تخریبگر خودداری شود؟

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 3
پزشکیان: بی عدالتی و تبعیض در مدارس برازنده نظام اسلامی نیست
رئیس جمهور، گفت: برازنده نظام اسلامی نیست که بین مدارس دولتی و غیردولتی و برخی مدارس خاص تبعیض و بیعدالتی در کیفیت و نوع آموزش وجود داشته باشد.
مسعود پزشکیان عصر دیروز در نشست نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم که در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: اگر اساساً ارادهای در کار نباشد، ما نباید بیتفاوت بمانیم و اجازه دهیم فرزندانمان از رشد باز بمانند. فردای این کشور در گرو پرورش علم، آگاهی، عزت و سربلندی در وجود این نسل است.
وی افزود: ما نمیتوانیم و نباید بپذیریم که کودکانمان از حق آموزش محروم باشند. ما این مسیر را تجربه کردهایم و بهخوبی میدانیم که «شدن» ممکن است، آیا دولت بهتنهایی میتوانست در برابر قدرتهای جهانی ایستادگی کند؟ قطعاً نه.
رئیس جمهور تصریح کرد: اکنون برای ساختن کشوری سرافراز و عزیز که بتواند در برابر تمامی تهاجمات ایستادگی کند، حضور و نقشآفرینی مردم ضرورتی انکارناپذیر است؛ تا زمانی که مردم در صحنه باشند، هیچ قدرتی توان زمینگیر کردن ما را نخواهد داشت مگر اینکه خودمان، خود را از پا بیندازیم. نخستین گام، ایجاد و تقویت زیرساختهای آموزشی است.
پزشکیان بیان کرد: باید روشهای آموزش اصلاح شود و کیفیت آموزشی بهبود یابد و این مهم با تلاش ما ممکن خواهد شد، ما موظفیم شرایطی فراهم کنیم که کیفیت آموزش در مدارس دولتی، نهتنها پایینتر از مدارس غیردولتی نباشد، بلکه در تراز بالاتری نیز قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: با بهرهگیری از معلمان و مدیران شایستهای که در نظام آموزش و پرورش کشور حضور دارند و تعدادشان نیز کم نیست، اجازه نخواهیم داد کیفیت آموزش در مدارس دولتی تنزل یابد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همه مردم ایران باید بدانند که فرزندانشان در فضایی صمیمی، سالم، باکیفیت و متناسب با نیازهای روز آموزش خواهند دید. این مهم با همت معلمان گرانقدر، مدیران دلسوز و مسئولان متعهد محقق خواهد شد. اگر مردم پای کار باشند، کمبود منابع مالی جبرانپذیر است، اما اگر مردم همراه نباشند، هیچ میزان بودجهای اثرگذار نخواهد بود.
پزشکیان تاکید کرد: اینکه فضای مناسب برای آموزش فرزندان خود نداشته باشیم به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست و نپذیرفتن این شرایط و تلاش برای حل مشکل میتواند نخستین گام باشد.
وی عنوان کرد: برازنده نظام اسلامی نیست که بین مدارس دولتی و غیردولتی و برخی مدارس خاص تبعیض و بیعدالتی در کیفیت و نوع آموزش وجود داشته باشد.
رئیس جمهور بیان کرد: یکی از راههای حل مشکلات، کمکهای دولت است، اما اگر دولت نتوانست و امکانات و بودجه لازم برای کمک را نداشت، آیا ما نباید برای حل مشکل تلاش کنیم و مکانی برای درس خواندن بچههایمان فراهم کنیم؟ آیا نباید کاری کنیم که بچههایمان رشد کنند و علم و آگاهی عزت و سربلندی را در وجودشان شکوفا کنند؟ این وضعیت را قبول نمیکنیم که بچههای ما فضایی برای آموزش نداشته باشند، این قدم اول است و کاری که امروز در خراسان رضوی انجام شده همان اقدام عملی است که ما به دنبال آن بودیم.
پزشکیان عنوان کرد: ما همیشه حضور مردم را ما تجربه کردهایم، اگر مردم نبودند مگر میتوانستیم در برابر دنیا بایستیم؛ در دوران جنگ تحمیلی نیز کار اصلی را مردم انجام دهند و در بخش های مختلف از پشتیبانی گرفته تا حضور در میدان جنگ و خط مقدم، این مردم غیور کشورمان بودند که در کنار رزمندگان، اجازه ندادند یک وجب از خاک کشور، تصرف شود.
رئیس جمهور تاکید کرد: با حضور و مشارکت مردم همیشه در صحنه ما شکست نمیخوریم، اگر با هم متحد باشیم و دست در دست هم، انسجام و وحدت داشته باشیم، هیچ قدرتی نمیتواند ما را زمین گیر کند.
وی بیان کرد: نهضت توسعه عدالت فضاهای آموزشی، ساخت مدارس و فضاهای آموزشی با مشارکت مردم، خیرین و والدین انجام میشود و اصلاح روشها و کیفیت آموزش را نیز من به عنوان رئیس جمهور انجام خواهم داد؛ اگر مردم اعتماد و اطمینان داشته باشند که ما حمایت میکنیم، با حضور در صحنه هر اقدامی لازم باشد انجام خواهند داد.
پزشکیان خاطرنشان کرد: اگر دلمان برای کشور و این آب و خاک می سوزد باید فرزندان خود را درست تربیت کنیم و آموزش درست به آنها ارائه دهیم، تعهد داشتن به کشور از آموزش صحیح در مدارس آغاز میشود، اگر به فکر کشورمان باشیم فرزندانی را تربیت میکنیم که به لحاظ دانش، اخلاق و باور رتبه بالایی داشته باشند. چه آموزشی به فرزندانمان دادهایم که به فکر مهاجرت هستند؟ اوایل انقلاب کسانی که برای تحصیل از کشور رفته بودند درس را رها کردند و به کشور برگشتند، ما باید برای مملکتمان کار کنیم تعهد و دلبستگی به کشور از مدارس و نوع آموزشهایمان شروع میشود؛ فرزندان ما و آیندهسازان کشور باید بمانند و برای توسعه و پیشرفت کشور و ساختن آن تلاش کنند.
رئیس جمهور گفت: ما میتوانیم با تربیت و آموزش درست دلبستگی به کشور و آینده را برای فرزندان خود ایجاد کنیم، سرمایههای واقعی ما نه ساختمانها، کارخانجات و تجهیزات، بلکه همین بچهها و آینده سازان کشور هستند و باید کاری کنیم که بچههای ما با شعور و آگاهی رشد و پیشرفت کنند، ما میتوانیم در همه جنبهها تغییر ایجاد کنیم و این تغییر با کمک کسانی خواهد بود که باور و اعتقاد داشته باشند.
ویافزود: اگر با هم باشیم و اختلافات را کنار بگذاریم، دست به دست هم دهیم راه مناسب برای ساختن کشور را پیدا خواهیم کرد و آینده را خواهیم ساخت، دولت نیز برای ارائه هرگونه کمکی در این راه آماده است.
پزشکیان خاطرنشان کرد: با همدلی و همراهی که در راستای نهضت عدالت آموزشی و حل مشکل فضاهای آموزشی کشور شکل گرفته، میتوانیم برای دیگر مشکلات کشور از جمله معیشت مردم و ناترازی ها نیز راه حل مناسب پیدا کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 6
اخبار
عراقچی:
توافق بر مبنای منافع متقابل قابل دسترسی است
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اظهارات رئیس جمهور آمریکا بیان کرد که تنها یک راه برای توافق وجود دارد و آن دیپلماسی، بر مبنای احترام و منافع متقابل است.
«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به حمایتهای آمریکا از رژیم صهیونیستی و تلاشهای این رژیم برای برهم زدن راه حل دیپلماتیک، در حساب رسمی خود در برنامه ایکس نوشت: حمایت از نسلکشی نتانیاهو در غزه از طریق ارسال سلاحهای مرگبار، و جنگطلبی به نمایندگی از نتانیاهو در یمن، هیچ دستاوردی برای مردم آمریکا نداشته است.
وی افزود: نتانیاهو با وقاحت تلاش میکند به رئیس جمهور ترامپ دیکته کند که در دیپلماسی خود با ایران چه کاری میتواند انجام دهد و چه کاری نمیتواند. جهان همچنین فهمیده که نتانیاهو چگونه مستقیماً در دولت ایالات متحده دخالت میکند تا آن را به فاجعه دیگری در منطقه ما بکشاند.
عراقچی خاطرنشان کرد: نتانیاهو تیم شکستخورده بایدن را فریب داد تا 23 میلیارد دلار از پول مالیاتدهندگان آمریکایی را به او بدهند. این مبلغ، در برابر هزینه هر حرکت اشتباهی که بخواهند علیه ایران انجام دهند، رقمی به شمار نمیرود.
وزیر امور خارجه تأکید کرد: اگر هدف غایی آن طور که رئیس جمهور ترامپ باز هم گفت باشد، یعنی «تنها چیزی که آنها نمیتوانند داشته باشند سلاح هستهای است»، توافق قابل دستیابی است اما تنها یک راه برای تحقق آن وجود دارد: دیپلماسی، بر مبنای احترام و منافع متقابل.
وی در آخر نوشت: اقلیت «نتانیاهو-اول» در آمریکا که از دیپلماسی وحشت دارند، اکنون برنامه واقعی خود را افشا کردهاند. جهان باید توجه داشته باشد که اولویت واقعی آنان چیست.
اسلامی: انرژی هستهای، پیشگام توسعه و ابزار قدرت ملی است
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه سند راهبردی ۲۰ ساله صنعت هستهای با مشارکت نخبگان تدوین شده است، تأکید کرد: انرژی هستهای نقشی راهبردی در توسعه کشور دارد و غنیسازی بهعنوان هسته بنیادین و یکی از مهمترین دستاوردهای این صنعت، نماد استقلال و اقتدار ملی است.
محمد اسلامی، معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در دیدار با نخبگان دانشگاهی و اعضای برگزیده بنیاد ملی نخبگان کشور، اظهار کرد: انرژی هستهای به معنای حقیقی کلمه، پیشگام توسعه است که میتواند در بسیاری از حوزهها مسائل و چالشهای کشور را رفع کند.
وی افزود: وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه اخیر خود با صراحت اعلام کرد، کشورهایی میتوانند غنیسازی کنند که سلاح هستهای دارند؛ بنابراین هسته اصلی پیشبرنده و بنیادین، غنی سازی است. به عبارت دیگر اگر در این حوزه غفلت وجود داشته باشد، نمیتوانید به مرحلهای برسید که فعالیتهایتان صنعتی تلقی شود.
معاون رئیس جمهور گفت: صنعت هستهای موجب اقتدار جمهوری اسلامی است که این دستاورد از نگاه نظام سلطه برای کشور ما ممنوع است. آنها نمیخواهند کشوری مثل ایران که دارای استعداد، نیروی انسانی درخشان، ذخایر غنی و جایگاه استراتژیک در دنیاست، به ابزارهای قدرت مجهز شود.
اسلامی ادامه داد: اکنون سازمان انرژی اتمی ایران وارد فاز صنعتی شده است؛ این مهم بر اساس نیازهای ملی و نگاه راهبردی به سرانجام رسیده است.
وی با اشاره به اهمیت تدوین سند جامع راهبردی برای ایجاد چشم انداز و برنامه بلندمدت سازمان در ۲۰ سال آینده خاطرنشان کرد: سند جامع راهبردی صنعت هستهای کشور با بهرهگیری از مشارکت نخبگان و جوانان این حوزه تدوین شد؛ سندی جامع و برنامهمحور که برای این سازمان بسیار حائز اهمیت است.
اسلامی اظهار کرد: بر همین اساس، لازم بود همزمان با اقدامات اجرایی، دستاوردهای خود را نیز بهدرستی روایت کنیم. باید نتایج را روایت کنیم، اطلاعرسانی کنیم و از دل خلاقیتها، یک شبکه واقعی، پویا و زنده برای نقشآفرینی ملی شکل دهیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد: نیروگاه بوشهر که یکی از ۸ نیروگاه برتر جهان از نظر ایمنی و عملکرد است، هر سال بیش از ۷ میلیارد کیلوواتساعت برق تولید میکند. این نیروگاه از آغاز فعالیت حدود ۷۲ میلیارد کیلوواتساعت برق به شبکه تحویل داده است. اگر تامین این میزان برق از سوخت فسیلی صورت میگرفت، معادل مصرف ۱۱۰ میلیون بشکه نفت بود. این نیروگاه با فعالیت خود مانع از انتشار حدود ۸۰ میلیون متر مکعب آلاینده به محیط زیست شده است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه نگاه غیرواقعی به ظرفیتها و منابع، یکی از مشکلات ریشهای است، افزود: جامعه در حال رشد است بر همین اساس تقاضا برای انرژی نیز افزایش مییابد. تجهیزات هم با گذر زمان فرسوده میشوند و مصرف بالا میرود؛ در این راستا وظیفه ما این است که سهم برق هستهای را در سبد انرژی کشور تعریف کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما در این دوره با نوسازی مطالعات گذشته و ابلاغ سند، تعاریف جدیدی را آغاز کردیم. در سواحل دریای عمان، خلیج فارس و دریای خزر شرکتهایی را ایجاد کردیم. زمینها تأمین شده، مناطق شناسایی شده و پروژهها به شکل همزمان آغاز شده است. برخی از این پروژهها با مشارکت خارجی و بخشی کاملاً ایرانی و در مقیاس کوچکتر در حال اجرا هستند.
وی افزود: سهم انرژی اتمی در سند توسعه انرژی کشور که توسط ریاستجمهوری به تصویب رسید، در نظر گرفته شد و این برنامه در شورای عالی انرژی نیز به ثبت رسیده است. البته در کنار تولید برق اتمی، فناوری هستهای کاربردهای گستردهتری نیز وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: یکی از این حوزهها، پرتودهی است؛ استفاده از گاما و شتابدهندهها در کاهش ضایعات محصولات کشاورزی نقش موثری دارد. امروز حدود ۳۰ درصد از ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی کشور دچار ضایعات میشود که علاوه بر خسارت مالی، انرژی عظیمی را نیز تلف میکند. با کاهش این ضایعات، امنیت غذایی افزایش مییابد و همچنین امکان صادرات محصولات نیز بیشتر خواهد شد. ما تاکنون ظرفیت پرتودهی ۵۰۰ هزار تن در سال را ایجاد کردهایم و بخش خصوصی را نیز برای مشارکت فعالانه فراخواندهایم.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: در اتاق بازرگانی، کمیته فناوری هستهای را تأسیس کردهایم و بهدنبال مشارکت بخش خصوصی هستیم، همانگونه که در بخش معدن موفق بودیم. در زمینه پرتودهی، مدلهای متنوعی از سرمایهگذاری شامل داخلی، خارجی و فاینانس را تعریف کردهایم و در حال حاضر با استفاده از روشهای مختلف در حال جذب منابع و همکاری دانشبنیانها شرکت هستیم.
دبیر انجمن سنگ آهن ایران در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
مزیت های نسبی از اقتصاد و تولید گرفته شده است
دبیر انجمن سنگ آهن ایران گفت: از اول اردیبهشت دچار محدودیت های سنگینی شده ایم پس مزیت نسبی از ما گرفته شده است.
سعید عسکر زاده دبیر انجمن سنگ آهن ایران و فعال صنعت و معدن در گفت و گو با اخبار صنعت در خصوص موضوع مزیت نسبی صنایع در ایران و حواشی مرتبط با آن به ما گفت: موضوع مزیت نسبی در صنایع مساله حائز اهمیتی است زیرا وقتی در دنیا می گوییم که مثلا در ایران ما در انرژی برق مزیت نسبی داریم به این معنا نیست که برق ارزان تر از جای دیگر است یا باید ارزان تر از جای دیگر داده شود زیرا قیمت برق براساس سیاست های کلان اقتصادی کشور تنظیم می شود و سیاست گذار در راستای توسعه کشور چنین قیمتی را وضع کرده است.
وی در این باره خاطر نشان کرد: از سوی دیگر شاهد بودیم نرخ برق در دوره های زمانی مختلف براساس خواسته سیاست گذار تغییراتی در قیمت داشته و افزایش یاتفه است پس بحث ما اینجا این نیست که فقط درباره هزینه های برق و انرژی صحبت کنیم، بلکه مزیت نسبی یعنی فراهم بودن زیر ساخت در کشور.
عسکرزاده گفت: وقتی می گوییم مزیت نسبی ما ماده اولیه است یعنی ماده اولیه ای که در دسترس تولید کننده قرار می گیرد نوعی مزیت نسبی است، یعنی اگر کاری کنیم که بالا دست زیان ده شود و بگوییم ما مزیت نسبی داریم این روش ما را از تعریف ارزش افزوده دور می کند. در حالی که ارزش افزوده یعنی من می توانم ماده اولیه انرژی اب و .. را با فرمولی صادر کنم اما این ها به کالای دیگری تبدیل شوند که با صادرات آن کالا برای کشور ارز آوری بیشتری داشته باشیم.
این فعال صنعت و معدن کشور خاطر نشان کرد: اگر با نگاه ارزش افزوده بنگریم قاعدتا نباید به این سمت برویم که بگوییم ضرر می کنیم گاز را ارزان کنیم بلکه باید بگوییم ما در شرابط رقابتی می توانیم کار کنیم. قیمت گاز و سایر حامل های انرژی هم متاثر از چندین عامل است پس اینجا موضوع ما مزیت نسبی در قیمت نیست، بلکه موضوع اصلی این است که متاسفانه به بسیاری از دلایل مزیت نسبی از فعالان بخش صنعت و معدن کشور گرفته شده است.
دبیر انجمن سنگ آهن ایران گفت: دوستان اشتباها درباره افزایش قیمت سخن می گویند یعنی درخصوص قیمت پایین گاز و گازوئیل واین ها را مزیت نسبی می دانند در حالی که اینگونه نیست.قیمت پایین تمامی حامل های انرژی مزیت نسبی ما نیست، اتفاقا پاشنه آشیل ماست. نقطه ای است که ما را به فراموشی بهره وری بیشتر سوق می دهد. یعنی باید به سراغ بخش هایی برویم که مزیت نسبی در آنجاست.
عسکرزاده تاکید کرد: تمام سخنم این است که مزیت نسبی کشور را یک نظام حکمرانی خوب حفظ و تامین می کند. هر آنچه که صنعتش برای تولید به عنوان مزیت نسبی برای تولید مد نظر قرار داده و به عنوان مزیت نسبی کشور بدان چشم باید در دسترس تولید کننده و سرمایه گذار باشد اما اینک نه برق داریم و نه گاز، از اول اردیبهشت دچار محدودیت های سنگینی شده ایم پس مزیت نسبی از ما گرفته شده است.
وی تاکید کرد: نظام حکمرانی باید به این موضوع دقت کند زیرا تجارت و صادرات کشور از دست می رود. اگر مزیت های نسبی را برای بلند مدت حفظ کنیم منجر به سرمایه گذاری سرمایه گذار داخلی و خارجی می وشد. در غیر این صورت هر گونه سرمایه گذاری داخلی و خارجی و ایرانیان خارج از کشور به افسانه ها می پیوندد و کشور روز به روز عقب مانده تر می شود.
عسکرزاده گفت: به دلیل نبود انرژی و از دست دادن این مزیت هاست که سرمایه گذاران علاقه ای به سرمایه گذاری در اقتصاد ایران ندارند.مزیت نسبی یعنی به میزانی که گاز نیاز دارم روی قیمت توافق می کنیم اینجا بحث قیمت بی معنی است در شرایط فعلی به جرات می توان گفت مزیت نسبی از زنجیره آهن و فولاد گرفته شده این هم تاسف بار است .
وی افزود: میزان سرمایه های این بخش اعداد و ارقام بالایی است و حتی در صورت امیدواری به اصلاح فرآیندها توسط سرمایه گذار داخلی و خارجی امید واهی است زیرا سرمایه گذار براساس سرمایه های نسبی سرمایه گذاری می کند. وقتی مزیت نسبی از بین برود سرمایه گذار به این بخش ها ورود نمی کند زیرا سرمایه به شدت ترسو است ومولفه های اقتصادی را رصد می کند تا جایی که مطمئن نباشد برای سرمایه گذاری اقدامی صورت نمی دهد.
سیستم های خودکار و تجارت
ادامه از صفحه اول
از سوی دیگر، بخش تجارت خارجی سامانه جامع تجارت ایران امکان کنترل و مدیریت معاملات بینالمللی را فراهم میکند.
سامانه جامع تجارت با هدف شفافسازی، تسهیل و نظارت بر فرآیندهای واردات و صادرات طراحی شده است. این سامانه با یکپارچهسازی اطلاعات تجاری، به مدیریت ثبت سفارشها، کنترل نقلوانتقالات مالی، نظارت بر ترخیص کالا از گمرک و هماهنگی بین سازمانهای مرتبط کمک میکند. از کاربردهای مهم آن میتوان به کاهش تخلفات تجاری، تسریع در فرآیندهای اداری، بهبود نظارت دولت بر تجارت خارجی و افزایش امنیت تبادلات تجاری اشاره کرد.
سامانه جامع تجارت ایران برای تجار، بازرگانان، شرکتهای واردکننده و صادرکننده، تولیدکنندگان، نهادهای دولتی و سازمانهای نظارتی طراحی شده است. این سامانه به تجار و شرکتهای بازرگانی کمک میکند تا فرآیندهای مربوط به ثبت سفارش، اخذ مجوزهای واردات و صادرات، استعلام کارت بازرگانی و ترخیص کالا از گمرک را بهصورت آنلاین انجام دهند.
تولیدکنندگان نیز میتوانند از این سامانه برای تأمین مواد اولیه و مدیریت واردات و صادرات محصولات خود استفاده کنند. همچنین نهادهای دولتی و سازمانهای نظارتی از این سامانه برای کنترل و نظارت بر جریان تجارت داخلی و خارجی، جلوگیری از تخلفات تجاری و افزایش شفافیت اقتصادی بهره میبرند.
باید بدانیم که اتوماسیون روش کار افراد را تغییر می دهد و برخی از مشاغل و حتی زمینه های مختلف را از چرخه کار خارج خواهد کرد. برخی از صنایع بیش از سایرین تحت تاثیر قرار می گیرند. اما اتوماسیون نیاز افراد به انجام کارهای تکراری را کاهش می دهد. در عوض، نیاز آنها به تفکر انتقادی و مهارت های خلاقانه برای حل مسئله را افزایش می دهد. استفاده از اتوماسیون در هر صنعتی متفاوت است و برخی دیگر بیش از سایرین تحت تاثیر قرار می گیرند. تاثیرات اتوماسیون بر صنایع مختلف شامل موارد زیر است:
سیستم های خودکار برای هر فرآیندی که به اطلاعات و ارقام کاملا دقیق نیاز دارند، گزینه بسیار مناسبی به نظر می آیند. روبات ها خسته و کسل نمی شوند و هیچ چیز را فراموش نمی کنند. داده هزارم مانند اولین داده شما به دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. دقت سیستم خودکار نه تنها به اعتماد به نفس کاری شما کمک می کند، بلکه نا امیدی را کاهش می دهد و انجام کارهای بیشتر را برای شما فراهم می کند.
در نبود اتوماسیون، نیروی انسانی شما باید اطلاعات دقیقی را وارد کنند و وظایف خود را انجام دهند. همچنین شما به عنوان کارفرما بایستی به یاد داشته باشید که به کارمندان خود برای اجرای مفاد پروژه و انجام وظایف اساسی هشدار دهید. هنگامی که کارهای مهم به صورت خودکار انجام شوند، سرعت کارهای مربوطه به شدت افزایش پیدا می کند و پس از آن به گروه های مربوطه اطلاع داده می شود. علاوه بر آن دیگر نیازی به تذکر یا هشدار شما برای انجام کارها نخواهد بود. زیرا سیستم خودکار هرگز وظیفه خود را فراموش نمی کند و پیشرفت قابل توجهی در پروژه ها ایجاد می کند. بنابراین، شما متوجه تاثیر اتوماسیون بر تجارت می شوید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.